dinamometre yapılışı malzemeleri / Dinamometre Yapımı Ve Malzemeleri: Basit Dinamometre Nasıl Yapılır? - Yaşam Haberleri

Dinamometre Yapılışı Malzemeleri

dinamometre yapılışı malzemeleri

Dinamometre nasıl yapılır? Evde basit dinamometre yapımı anlatımı

Dinamometre Nasıl Yapılır?

Yapımı ile merak konusu olan dinamometre oldukça basit bir yapıya sahiptir. Ağırlık ölçümü için kullanılmaktadır. Dinamometreler, uzun yıllardır kuvvet ölçmede kullanılmaktadır. Genellikle fizik laboratuvarlarında kullanılmakta olduğu gözlemlenmektedir. Kuvvet ölçmekte olan bir alet olduğu söylenmektedir. Bu aletin yapımını bazı öğretmenler öğrencilerine ödev olarak verilebilmektedir. Evde birkaç basit yöntem ile birlikte bu alet yapılabilmektedir.

Enjektör ile dinamometre yapımı için gerekli olan malzemeler arasında şunlar yer almaktadır:

  • 1 enjektör
  • 3 adet ataç
  • 1 adet küçük paket lastiği
  • 1 adet 5 mm kalınlığında ve cm uzunluğunda bakır tel
  • Kıvırma ve kesme işlemler için pense
  • 1 adet küçük çivi

İlk olarak enjektör açılmakta ve içerisinde bulunan iğne bir kenara koyulmaktadır. Enjekte bulunan lastik pense ile çıkarılmaktadır. Enjektörün lastiğinin çıkarıldığı yerden çivi yardımı ile lastik geçecek şekilde delik açılacaktır. Enjektörün arka kısmına çengel asmak için bir delik açılması gerekmektedir. Küçük paket lastiğince bakır teli kullanılarak bu delikten geçirilmektedir. Lastiğin delikten çıkmaması için ataştan bir parça kesilmeli ve deliğe sıkıştırılmalıdır.

Enjektörün iğnesinin kapağı kapalı olacak biçimde çıkarıldığı yere takılmalıdır. Kapak çıkarılmalı ve iğnenin usu pense ile çengel gibi kıvrılmalıdır. Ataşlardan biri çengel biçiminde açılmalı ve alttaki deliğe takılmalıdır.

Basit Dinamometre Yapımı

Öğrencilere verilmekte olan ödevlerden biri de evde dinamometre yapımıdır. Evde basit ve farklı şekillerde yapılabilmektedir. Ön plana çıkmakta olan yöntemlerden bir tanesinin enjektör ile dinamometre yapımı olduğu bilinmektedir. Basit dinamometre yapımı için gerekli olan malzemeler arasında enjektör, 3 adet ataç, paket lastiği, bakır tel, kıvırma ve kesme işlemleri için pense, çivi bulunmaktadır.

Bir diğer yöntemin ise pet şişe ile dinamometre yapımı olduğu bilinmektedir. Bu yöntemde kullanılmakta olan malzemeler arasında ise 1 adet yay, 1 adet pet şişe, 1 adet pet şişeyi kesmek için makas, 2 adet ağırlığı bilinen cisim bulunmaktadır.

Evde Kolay Dinamometre Yapımı

Evde kolay bir şekilde dinamometre yapılabilmektedir. Sadece tek bir yöntem değil farklı yöntemler kullanılarak işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Dinamometre Malzemeleri

Dinamometre yapımında kullanılmakta olan malzemeler arasında farklı maddeler yer almaktadır. Öncelikle hangi yöntem ile yapılacağı belirlenmekte ve sonrasında malzemeler oluşturulmaktadır. Pet şişe ile yapılırken dinamometre malzemeleri arasında yay, pet şişe, makas ve ağırlığı bilinen cisim yer almaktadır.

Şırınga ile Dinamometre Yapımı

Şırınga veya enjektör ile gerçekleştirilmekte olan dinamometre yapımı oldukça sık başvurulan yöntemlerden biridir. Bu yöntem için gerekli olan malzemeler arasında şırınga, ataç, paket lastiği, bakır tel, pense ve çivi yer almaktadır.

Hazır Dinamometre Yapımı

Pek çok farklı şekilde dinamometre yapılabilmektedir. Genellikle öğrenciler dinamometreyi ödev olarak yapmaktadır. Farklı yöntemlerden biri tercih edilmekte ve kolayca işlem yapılmaktadır.

Pet Şişeden Dinamometre Yapımı

Enjektör dışında pet şişe ile dinamometre yapımı da sıkça tercih edilmekte olan bir yöntemdir. Bu işlem yapılırken pet şişe, yay, makas ve ağırlığı bilinmekte olan bir cismin kullanılması gerekmektedir. Ardından dinamometre yapımına başlanabilmektedir.

Dinamometre Yapımı Ve Malzemeleri: Basit Dinamometre Nasıl Yapılır?

Evinizde belli başlı malzemeler kullanarak, çok fazla emek harcamadan kolayca dinamometre yapabilirsiniz. Bu, dinamometrenin çalışma prensibini anlamanıza yardımcı olur.

Dinamometre Yapımı Malzemeleri

Evde dinamometre yapmanın tek bir yolu yoktur. Dinamometre yapımında kullanılan birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en sık kullanılanı yapmak istersek, kullanmamız gereken malzemeler şu şekildedir:

● Enjektör - 1 adet
● Ataç - 3 adet
● Küçük paket lastiği - 1 adet
● 20 ya da 30 cm uzunluğunda, 5 mm kalınlığında bakır tel
● Kıvırma ve kesme işlemleri için pense
● Delik açmak için küçük bir çivi
Dinamometre Nasıl Yapılır?

Dinamometre yapımında kullanılacak malzemelerin tamamını topladıktan sonra, dinamometreyi yapabilmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

● Enjektörü açtıktan sonra, enjektörün iğnesini daha sonra kullanmak üzere bir kenarı koyun. Enjektör içerisinde bulunan lastiği pense yardımıyla çıkarın.
● Enjektörün lastiğini çıkardığınız yerde, çivi yardımıyla paket lastiği geçecek şekilde bir delik açın.
● Enjektörün arkasına çengel asmak için küçük bir delik açın.
● Küçük paket lastiğini ince bakır teli kullanarak açtığınız bu delikten geçirin.
● Lastiğin bu delikten çıkmaması için, ataştan bir parça kesin ve bu parçayı katlayarak bu deliğe sıkıştırın.
● Lastiği yine tel yardımıyla açtığınız diğer delikten geçirin.
● Enjektörün iğnesini kapağı kapalı bir şekilde, çıkardığınız yere takın.
● Kapağını çıkarın ve iğnenin ucunu pense kullanarak çengel gibi kıvırın.
● Ataçlardan birini çengel şeklinde açın ve altta bulunan deliğe takın.
● Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra dinamometreniz hazır hale gelecek.
Yaptığınız dinamometrenin bir ucundaki çengelden tutup, diğer ucundaki çengele ise ölçüm yapacağınız nesneyi yerleştirmelisiniz. Siz de bu şekilde, evde yaptığınız basit bir dinamometre ile ölçüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dinamometre Nasıl Yapılır? Evde Basit Dinamometre Yapımı Malzemeleri

Yapımıyla merak konusu olan dinamometreler, oldukça basit olan yapıları sebebiyle günümüzde ağırlık ölçümü amacıyla kullanılmakta ve basit olması sebebiyle insanlar tarafından yapımı araştırılmakta ve yapılıp kullanılmaktadır. Dinamometreler, uzun yıllardır kuvvet ölçmede kullanılmaktadır. Ağırlıkla fizik laboratuvarlarında kullanılan dinamometre, öğrenciler tarafından ödev olarak da yapılmaktadır.

Dinamometre Nedir?

Günlük hayatta pek çok kişinin duyduğu ancak bazı kişilerin ne olduğunu bilmediği aletlerden bir tanesi de dinamometre olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle ortaokul çağındaki çocukların karşısına çıkan bu alet herhangi bir şeyin kuvvetini ölçmemize yarayan bir alet olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kullanılan alanlardan bir tanesi ise araçların motor güçlerini ölçmektedir.

Dinamometre Nasıl Yapılır?

Dinamometre kuvvet ölçen bir alet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu aletin yapımını bazı öğretmenler ödev olarak öğrencilerine verebilirler. Bu nedenle öğrenciler ve veliler dinamometrenin yapımını araştırmaktadırlar. Evde birkaç yöntem ile dinamometre yapılabilir. Bu yöntemlerden bir tanesi enjektör ile diğeri ise pet şişe yardımı ile karşımıza çıkar.

Evde Basit Dinamometre Yapımı:

  • Enjektör ile Dinamometre Yapımı

Bunun için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • 1 adet enjektör,
  • 3 adet ataç,
  • 1 adet küçük paket lastiği,
  • 1 adet 5 mm kalınlığında ve 30 cm uzunluğunda bakır tel,
  • Kıvırma ve kesme işlemleri için kullanılacak bir pense,
  • 1 adet küçük çivi

Öncelikle enjektör açın, içerisinde bulunan iğneyi bir kenara koyun, enjektörde bulunan lastiği pense ile çıkarın.

Enjektörün lastiğini çıkardığınız yerde çivi yardımı ile lastik geçecek şekilde delik açın.

Enjektörün arkasına da çengel asmak için bir delik açın.

Küçük paket lastiğini ince bakır teli kullanarak bu delikten geçirin.

Lastiğin delikten çıkmaması için ataştan bir parçayı kesin ve deliğe sıkıştırın.

Lastiği tel yardımı ile diğer delikten geçirin.

Enjektörün iğnesini kapağı kapalı olacak şekilde çıkardığınız yere takın.

Kapağı çıkarın ve iğnenin ucunu pense ile çengel gibi kıvırın.

Ataşlardan birini çengel şekilde açın ve alttaki deliğe takın.

Bu işlemler yaptıktan sonra dinamonuz artık hazırdır. Bu dinamonun bir ucunda bulunan çengelden tutup diğer ucunda bulunan çengele ise ölçüm yapmak istenilen nesneyi yerleştirin. Bu şekilde ölçüm işlemlerinizi yapın.

  • Pet Şişe İle Dinamometre Yapımı:

Bunun için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • 1 adet yay,
  • 1 adet pet şişe,
  • 1 adet pet şişeyi kesmek için makas,
  • 1- 2 adet ağırlığı bilinen cisim.

Dinamometre yapmak için öncelikle yayı şişenin kapağına güzel bir şekilde sabitleyin.

Yay kapağın içerisinde kalmalı ve bu şekilde kapağı şişeye takmalısınız.

Daha sonrasında pet şişenin taban kısmını yayın uzuna kadar bir makas yardımı ile kesmelisiniz.

Bu işlemden sonra yayınızın şişe kapağına yakın bir kısmına işaret koymalısınız. Bu konulan işaret ölçüm için kullanacaksınız.

Daha sonra ağırlığını bildiğiniz eşyayı yayın ucuna takın ve geldiği noktaya bir işaret koyun. Diyelim bu eşyanın değeri 5 Newton olsun. Artık bu yaptığınız dinamometre ile 5 Newton olan başka bir eşyayı ölçebilirsiniz.

Aynı şekilde daha fazla değerinin kaç Newton olduğu bilinen eşya ile bu işlemi tekrarlayın. Ve Daha sonra diğer ölçüm işlemlerinizi yapın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası