taşdelen metro durağı / Taşdelen, Çekmekoy nerede, Otobüs, Metro veya Minibüs / Dolmuş ile nasıl gidilir?

Taşdelen Metro Durağı

taşdelen metro durağı

Çekmeköy-Sancaktepe metrosu ne zaman açılacak

İstanbul&#;un metro hatları genişlemeye devam ediyor. Üsküdar-Çekmeköy metrosunu Sultanbeyli&#;ye kadar uzatan Çekmeköy-Sultanbeyli metrosu ve Sarıgazi-Yenidoğan metro hatları için sözleşme imzalandı. İnşaata bu ay içinde başlanacak.

Sancaktepe-Sultanbeyli ve Taşdelen-Yenidoğan metroya kavuşuyor

10,9 kilometrelik Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı 9 istasyondan, 6,95 kilometrelik Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattı 6 duraktan oluşacak. Her iki hatta da sürücüsüz akıllı metrolar çalışacak. Üsküdar-Çekmeköy metrosuyla entegre olacak her iki hat sayesinde Sultanbeyli ve Ümraniye&#;nin uç mahallelerinde yaşayan yüzbinlerce kişi İstanbul&#;un dört bir yanına metrolarla ulaşabilecek.

Sarıgazi-Kadıköy 40 dakikaya, Sultanbeyli-Taksim 62 dakikaya, Yenidoğan-Yenikapı ise 49 dakikaya inecek.

Her iki metro hattının &#;de kullanıma açılması hedefleniyor.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı güzergahı

Yolculuk süresinin 16,5 dakika olacağı hat saatte tek yöne 50 bin yolcu taşıyacak. Hattın durakları şöyle olacak;

Çekmeköy

Sarıgazi

Şehir hastanesi

Abdurrahmangazi

Samandıra

Veysel karani

Hasanpaşa

Sultanbeyli

Hastane-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metrosu güzergahı

Yolculuk süresinin 10,5 dakika olacağı güzergahta saatte tek yöne 35 bin yolcu taşınacak. 6 istasyonun bulunacağı hattın durakları ise şunlar olacak;

Hastane

Sarıgazi

Aydınlar

Güngören

Taşdelen

Yenidoğan

&#;te İstanbul&#;a kilometre metro hattı

İBB tarafından yapılacak metro hatlarının imza töreninde konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, &#;Göreve geldiğimiz zaman İstanbul&#;da 45 kilometre raylı sistem hattı vardı. Şuan aktif , inşaatı devam eden kilometre var.&#; diye konuştu. İhalesi yapılmış 82 kilometrelik hat olduğunu söyleyen Topbaş, 72 kilometrelik hattın da geliştirildiğini belirtti.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

M13 (İstanbul metrosu)

M13 (Söğütlüçeşme - Yenidoğan) Metro Hattı, İstanbul'un Anadolu yakasında ilk istasyonu Söğütlüçeşme son istasyonu ise Yenidoğan olan 25 km uzunluğundaki 18 istasyonlu metro projesidir.[2] Metro hattı ilk başta M5 (Üsküdar - Çekmeköy) Metro Hattı'na ait bir şube hattı olarak projelendirilmiş, ancak yoğun talep üzerine güzergâhın iki yönde de uzatılmasıyla hattın ayrı bir metro hattına dönüştürülmesine karar verilmiştir.

Hattın Yenidoğan - Emek kısmının inşaat ihalesini Doğuş İnşaat, Özaltın Holding, Yapı Merkezi konsorsiyumu kazanmıştır.[3] Yenidoğan - Emek arasında inşa çalışmaları başlayan hattın, Cumhurbaşkanlığı tarafından "yeterli yolcu talebi olmadığı" gerekçesiyle yatırım programına alınmaması üzerine kredi onayı çıkmadığı için inşa çalışmaları durmuş, bu gelişme üzerine 3 Haziran 'de İBB yönetimi tarafından yapılan açıklamada, hattın inşaat sahasındaki mevcut durumun risk teşkil etmesi sebebiyle şaftlarda geçici dolgu çalışmalarının başlatıldığı; onay alınabilmesi için plan aşamasında olan 2. etabının da inşaası ile beraber yeniden talepte bulunulacağı ve bu sayede de "yolcu talebi" konusundaki sorunun aşılmaya çalışılacağı belirtilmiştir. Metro hattındaki çalışmaların Bakanlık onayı alındığında ve gerekli mali kaynak sağlandığında devam edileceği açıklanmıştır.[4]

2 Eylül 'de İBB Raylı Sistemlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin'in Twitter hesabında paylaştığı planlaması ve etüt projesi devam eden hatlarda M13'ün yeni bir revizyonla gerekli saatlik yolcu limitine ulaşabilmesi için Söğütlüçeşme'ye kadar uzatılacak şekilde etüt projesi güncellenmiştir. Bu haliyle hat toplamda 24,9 km uzunluktadır. Hat fizbilite olarak 3 vagonlu ama daha sık sefer olacak şekilde revize edildiği de açıklanmıştır.

29 Aralık 'de İBB tarafından 'Söğütlüçeşme-Yenidoğan Raylı Sistem Metro Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje İşi' ihalesi yapılmıştır.

20 Haziran 'te İBB ve Metro İstanbul arasında hattın projelendirilmesi protokolü imzalanmıştır.

Proje bilgileri[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.