ideal fitness ölçüleri / Kadın Vücudu Hakkında | İdeal Vücut Ölçüleri | En Güzel Kadın Vücudu

Ideal Fitness Ölçüleri

ideal fitness ölçüleri

&#;DEAL K&#;LO KAÇ OLMALI HESAPLAMA

İdeal v&#;cut &#;l&#;&#;leri nasıl belirlenir?

Haberin Devamı

Sabahları gözünü spor salonlarında açanlardan form tutmak için gece yarısına kadar antrenörüyle çalışan ve yediği her şeyin kalorisini hesaplayanlara kadar pek çok kişi ideal vücut ölçülerine sahip olmak için ter döküyor. Elbette bunda moda dünyasındaki mankenlerden beyazperdedeki starlara ve bloggerlara kadar bir çok rol modelin her an sosyal medyada sağlıklı yaşam vurgulu postları da büyük ölçüde etken.

Peki ideal vücut ölçüleri nedir ve nasıl hesaplanır?

İdeal vücut ölçülerinden bahsedildiğinde öncelikle sağlık açısından uzmanlarca tavsiye edilen ölçüler baz alınmalıdır.

• Kadınlarda ideal vücut ölçüleri belirlemek için 45 + * (boy/inç cinsinden - 60)
• Erkeklerde ideal vücut ölçüleri için ise + * (boy/inç cinsinden - 60)

Bu formüller kişinin ideal kilosu hakkında fikir verir. Bunun yanında vücuttaki yağ oranının uzmanlara göre erkeklerde %13 - 20 arası, kadınlarda ise %15 - 23 arasında olması sağlık açısından idealdir. Bu oranların üzerinde yağ miktarına sahip olanlarda kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra şeker, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara yakalanma riski ideal yağ oranına sahip kişilere göre daha fazladır.

Haberin Devamı

İdeal vücut ölçüleri nasıl belirlenir
Ülkelere göre kadınların vücut ölçüleri



Son dönemlerde uygulanan bir diğer ideal vücut ölçüsü belirleme formülü ise vücut kitle indeksidir.

• Vücut kitle indeksi = kg (cm) / boy (m2)
• Bel kalça oranı = Bel çevresi / Kalça çevresi
• Bel göğüs oranı = Bel çevresi / Göğüs çevresi

Vücut kitle indeksi hesaplamasından çıkan sonuca göre,

• 18 ve altı ideal kilonun altında,
• 18 - 24 arası ideal kiloda
• 25 - 29 arası kilolu
• 30 ve üstü ise obez sayılmaktadır.

Ayrıca bel kalça oranı kadınlarda , erkeklerde ise 'dan büyükse kişi risk altında demektir. Yağın vücutta hangi bölgelerde toplandığı da yakalanılan hastalıklarla doğrudan ilişkilendirilir. Elma tipi vücuda sahip kişilerde yağ vücudun üst bölgelerinde, armut tipi vücuda sahip kişilerde ise yağ vücudun alt bölgelerinde toplanır. Erkeklerde 93 cm, kadınlarda ise 81 cm üzerinde olan bel çevresi ölçüsü de uzmanlarca tehlike sinyalleri olarak yorumlanmaktadır.

İdeal vücut ölçüleri nasıl belirlenir

Boyunuza Göre İdeal Vücut Ölçünüz Ne Olmalı?

Boyunuza Göre İdeal Vücut Ölçünüz Ne Olmalı?

Evet, keşke hepimiz 90 – 60 – 90 vücut ölçülerimizle kum saatlerini kıskandıran bir görünüme sahip olsak. Her giydiğimiz yakışsa, uzun boyumuzla Türk standartlarını yerle bir etsek. Fiziğimizin kusursuzluğu ile mankenleri kıskandırsak ve dolaştığımız sokaklarda podyum havası estirsek. Maalesef büyük çoğunluğumuz için bu dilekler hayal olmakla kalıyor; fazla kilomuz olmasa dahi boyumuzun nispeten kısa olması hayallerimizin önüne set çfunduszeue.info de benzer düşüncelere sahipseniz, karamsar bir tavır içerisinde olduğunuzu söylemek istiyoruz. Hepimiz 90 – 60 – 90 ölçülerine sahip olmak zorunda değiliz! 

İdeal Vücut Ölçüleri Kişiden Kişiye Değişebilir

İdeal vücut ölçüleri kişiden kişiye ve hatta kişi için yaş ilerledikçe değişebilir. Bu nedenle kadın vücudunu rakamlara indirgemek çok doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Kadınların ideal vücut ölçüleri estetik ve sağlıklı bir görünüme endekslenmelidir. 

Son yıllarda 90 – 60 – 90 ölçülerinin ideali yansıtmadığı bilimsel olarak ileri sürülmekte; “Afrodit” ölçüleri üzerinde çalışılmaktadır. 

İdeal kadın ölçüleri ile ilgili en güncel yaklaşımlardan biri kalça ve bel bölgesi arasındaki orantıya vurgu yapar. Bu teze göre bel genişliğinin cm cinsinden değeri, kalça çevresinin cm cinsinden değerine bölünerek ulaşılan sonuçlar değerlendirilir. 

  • 20 – 29 yaş arasındaki kadınların bel – kalça oranı 0,71 değerinden küçükse;
  • 30 – 39 yaş arasındaki kadınların bel – kalça oranı 0,72 değerinden küçükse;
  • 40 – 49 yaş arasındaki kadınların bel – kalça oranı 0,73 değerinden küçükse;
  • 50 – 59 yaş arasındaki kadınların bel – kalça oranı 0,74 değerinden küçükse ve
  • 60 – 69 yaş arasındaki kadınların bel – kalça oranı 0,76 değerinden küçükse ideal vücut ölçülerine sahip olunduğu kabul ediliyor. 

Bel çevresi 67 cm ve kalça genişliği 94 cm olan bir kadının ideal vücut orantısına sahip olup olmadığını gelin birlikte hesaplayalım. 

Bel – kalça oranı hesaplamasına göre; bu vücut orantısına sahip olan bir kadının vücut orantısı değeri 0, olacağı için ideal bir vücuda sahip olduğu söylenemez. Ancak bel çevresinde küçük bir değişim olursa; mesela bel çevresi 65 cm’ye inerse orantı 0,’e inecektir. Dolayısıyla örnekteki hemcinsimiz ideal vücut ölçülerine kavuşmuş olacaktır.

Bu sınıflandırmada kilo ve boy uzunluğunun veri olarak girilmemesi kısa boylu kadınların ideal vücut değerlerine ulaşamayacakları mitini tarihe karıştırıyor. Kilosuna dikkat eden ve sağlıklı beslenen kısa boylu kadınlar da “özendikleri” kişilerle eş değer ideallikte vücut ölçülerine kavuşabiliyor. 

Boy Bahane Form Tutmak Şahane

Bilimsel olarak ideal vücut ölçülerine sahip olmamızın önünde hiçbir engel yok; elbette lezzetli hamur işlerini, tatlıları ve gece yenen yemekleri hesaba katmıyoruz. Siz de boyunuz kaç olursa olsun bilimsel olarak ideal vücut ölçülerine kavuşabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken kararlı durmak ve Sakarya bayan spor salonları içerisinde kalite standartlarınızı en çok karşılayan merkeze kayıt olmak. 

Spor yaparak gün içerisindeki stresinizden uzaklaşabilir, fazla kilonuz varsa verebilir ve sağlığınızı iyileştirebilirsiniz. Boyunuzla ilgili söylemleri geride bırakıp bilimsel çalışmaların size verdiği güçle hayallerinize kavuşabilirsiniz. Spor yaparken spor eğitmenlerinin yönergelerini takip ederek sakatlık riskinden uzak durabilir ve hareketlerden maksimum verim alabilirsiniz. Aynı zamanda size ve hedeflerinize özel beslenme programları hazırlatabilir; sporla hızlandırdığınız metabolizmanızı diyetinizle de harekete geçirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası