fps sayacı nasıl açılır / LoL Ping Gösterme ve FPS Gösterme Nasıl Yapılır? () - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog

Fps Sayacı Nasıl Açılır

fps sayacı nasıl açılır

Steam FPS sayacı nasıl açılır? Steam FPS gösterme

Steam platformunda oyun oynayan kullanıcılar, oyunlarda kaç FPS aldığını merak ediyor. Bu nedenle oyun içerisinde aldığı FPS'i görmek için Steam FPS sayacının nasıl açıldığını araştırıyor. Peki, Steam FPS sayacı nasıl açılır? Steam FPS Gösterme nasıl yapılır? İdeal FPS kaç olmalı? İşte detaylar…

STEAM FPS SAYACI NASIL AÇILIR?

Steam oyunlarında FPS'inizi görebilmek için aşağıdaki adımları takip ediniz:

  1. Steam'i açın
  2. Sol üst köşede yer alan Steam yazısına tıklayarak Ayarlar sekmesine gidin
  3. Steam Ayarlarını açtıktan sonra "Oyun İçi" sekmesine tıklayın
  4. "Oyun içi FPS sayacı" yazan yeri kapalıdan isteğinize göre sol üst, sağ üst, sol alt, sağ alt seçeneklerinden birini seçin ve altındaki "Yüksek Kontrastlı renk" seçeneğini aktif yapın.

Artık Steam oyunlarınızda FPS sayacını yukarıda seçtiğiniz konumda görebileceksiniz.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

İDEAL FPS KAÇ OLMALI

Oyuncuların merak ettiği konulardan biri ise ideal FPS'in kaç olması gerektiğidir. Bir oyunu rahat bir şekilde oynamak için en kötü 30 FPS almanız gerekmektedir. Video oyunlarında ideal akıcı FPS ise 60'tır. Oyunu akıcı bir şekilde oynamak için ise en önemli konu FPS drop yememektedir. Sabit bir şekilde 60 veya 60'ın üstünde aldığınız FPS'ler ile oyunları rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

Steam FPS sayacı nasıl açılır? Steam FPS gösterme

Steam FPS sayacı nasıl açılır? Steam FPS gösterme

SteamGamegarHaberler

Oyunlarda FPS Göstermek İçin Kullanabileceğiniz 6 Program

Oyun dünyasının içinde olan ve aktif olarak oyun oynayan hemen hemen herkesin anlamını bildiği FPS (Frame per Second), saniye başına görüntülenen kare sayısı anlamına geliyor. Bu da FPS değeri arttıkça akıcılığın artması anlamına geliyor. Oyunlarda FPS değerinin belli bir oranın altına -bir saniyeliğine olsa bile- düşmesi, tüm oyun keyfinin baltalanması anlamına gelebilir.

FPS değerinin yüksek tutulmasını sağlayan birçok yöntem mevcut. Bunlardan en önemlisi ise kullanılan donanımları iyi tanımak. Eğer oynayacağınız oyunun sistem gereksinimleri, mevcut donanımınızın çok üzerindeyse ve grafik ayarlarını buna endeksli ayarlamadıysanız, FPS düşüşü kaçınılmaz olacaktır. Oyun içerisinde yeterli FPS’i alıp alamadığınızı tespit etmek ve anlık düşüşlerden haberdar olmak için bir FPS gösterme aracına ihtiyacınız var. Bazı oyunlar bu sayacı standart olarak sunsalar da çoğu oyunda, bu araçlar yerleşik olarak mevcut değil. Durum böyle olunca oyunlarda FPS gösterme işlevini yerine getiren birçok uygulama piyasaya sürüldü.

FPS gösterme aracı içeren 6 uygulama:

  • Bandicam Screen Recorder
  • Fraps
  • GeForce Experience
  • RadeonPro
  • Razer Cortex
  • Dxtory

Bandicam Screen Recorder:

Bandicam Screen Recorder

Aslında bir ekran kayıt programı olan Bandicam Screen Recorder, içerik üreticilerinin bir bölümü tarafından uzun yıllardır kullanılıyor. Oyun kaydetmeye özel ayarları da içerisinde barındıran Bandicam’in kayıt almasanız da FPS’i görmenizi sağlayan bir eklentisi mevcut. FPS sayacının rengi kayıt kapalıyken yeşil, kayıt açıldığında ise kırmızı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Fraps:

Fraps

Bandicam gibi uzun yıllardır içerik üreticileri ve oyuncular tarafından tercih edilen Fraps, bu alandaki en eski uygulamalardan biri. Ekran kayıt özelliği ücretsiz sürümde sınırlı olarak çalışsa da uygulamanın FPS gösterme ayarını ücretsiz ve sınırsız bir şekilde kullanabilirsiniz.

GeForce Experience:

GeForce Experience

NVIDIA’nın müşterileri için geliştirmiş olduğu GeForce Experience, NVIDIA ekran kartlarını kullanan kişiler için önemli bir uygulama. GeForce Experience; sürücü güncelleme, oyun optimizasyonu, ekran kayıt ve FPS gösterme gibi birçok opsiyonla birlikte geliyor. Üstelik uygulamada yer alan ShadowPlay özelliğiyle birlikte anlık olarak kayıt alıp paylaşmak mümkün.

RadeonPro:

RadeonPro

NVIDIA’nın GeForce Experience uygulamasının AMD cephesindeki türü olan RadeonPro, özellik bakımından GeForce Experience ile neredeyse aynı. RadeonPro, FPS gösterme özelliğinin yanı sıra görüntülere kayıt sonrası efekt ekleme opsiyonu da sunuyor.

Razer Cortex:

Razer Cortex

Razer’ın oyun ve sistem optimizasyonu için geliştirmiş olduğu Cortex, arka planda çalışan uygulamaları otomatik olarak kapatarak kullanıcıların tam performansla oyun oynamasını sağlıyor. İçerisinde özelleştirilebilen bir FPS sayacı da bulunan Cortex’i kullanmak için herhangi bir Razer ürünü kullanıyor olmanıza gerek yok.

Dxtory:

Dxtory

Fraps ve Bandicam ile neredeyse aynı işlevi gören ve ExKode tarafından geliştirilen Dxtory, yalnızca FPS sayacı isteyen kullanıcılar için tercih edilecek en basit uygulamalardan biri. Dxtory, içerisinde yer alan FPS sayacını özelleştirmek için de bazı opsiyonlar vadediyor.

Emoji İle Tepki Ver

41

FPS değerleri, sisteminizin oynadığınız oyunlara karşı ne kadar performans gösterebildiğini anlamanın basit ve pratik bir yoludur. Peki ama Windows 10'da programsız FPS görme nasıl yapılır ve bunun için hangi ayarları değiştirmeniz gerekiyor? Bu rehberimizde Windows 10'da program kullanmadan oyunlardaki FPS değerlerini nasıl görebileceğinizi daha yakından inceledik.

Windows 10 Programsız FPS Görme Nasıl Yapılır?

  • Windows + G tuşlarına basarak Game Bar'ı açın.
  • Açılan panelden Performans kutucuğunu bulun.
  • Soldaki menüden FPS sekmesine tıklayın.
  • Sağdaki ekrandan Erişim İste butonuna basın.
  • Gelen uyarı penceresindeki Evet butonuna tıklayın.

Windows 10 yerleşik olarak Xbox Game Bar özelliği ile birlikte gelir ve bu panel, başka herhangi bir program yüklemeden pek çok işlevden faydalanabilmenize olanak sunar. Tahmin edebileceğiniz üzere bu özelliklerden birisi de FPS sayacı olarak öne çıkıyor. Hemen aşağıda bu paneli nasıl etkinleştirebileceğinizi ve FPS sayacını herhangi bir ek programa ihtiyaç duymaksızın aktif hale getirebileceğinizi sizlere aktardık. Eğer bu adımlar sırasında herhangi bir sorun yaşarsanız, yorumlar kısmından bizlerle iletişim kurmayı unutmayın.

Bu adımları tamamladıktan sonra yapmanız gereken şey bilgisayarınızı yeniden başlatmak olacaktır. Ayrıca eğer Windows + G tuşları ile Xbox Game Bar paneline erişemiyorsanız Başlat > Ayarlar > Oyun > Oyun Çubuğu > Açık adımlarını takip edin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra yapmanız gereken şey, bir oyuna girmek olacak. Oyuna girdikten sonra Windows + G tuşları ile paneli etkin hale getirin ve kutucuğu istediğiniz bir noktada konumlandırın. Bu sayede hangi programı kullansam düşüncesinde boğulmadan FPS değerlerini görmeniz mümkün olacak.

FPS Nedir?

Neo'nun süper ağır çekimde mermilerden kaçtığı The Matrix Trilogy'deki ikonik sahneyi hatırlıyor musunuz? Bu tarz sahneler, zamanı yavaşlatmak veya hızlandırmak için FPS veya kare hızı kontrol edilerek oluşturulmakta. FPS veya video kare hızlarını bir kez bilip anladığınızda, videolara bir daha asla aynı gözle bakmayacağınızı garanti ediyoruz! 

Kare hızı veya FPS, kare adı verilen arka arkaya görüntülerin bir ekranda görünme ve hareketli görüntüler oluşturma hızıdır. Her gün tükettiğimiz video içerikleri aslında düşündüğünüz gibi hareket etmiyor. Aslında bunlar birbiri ardına oynayan fotoğraflardan oluşuyor. Bir video 24 fps'de çekilirse, bu, bir saniyede 24 ayrı karenin oynatıldığı anlamına gelir. Diğer birçok faktöre bağlı olarak ortamlar arasında farklı bir oranda değişirler. 

FPS Nedir

1 saniyelik videoda 24 kare vardır. Bu, videolar için standart kare hızıdır. Videoları hangi kare hızında çekmeniz gerektiği, hedeflediğiniz videonun türüne bağlıdır. 30 ve 60, normal sosyal medya gönderileriniz için akıllı telefonlarda bulunan en yaygın fps'dir. Daha yüksek FPS'de çekim yapmak, pürüzsüz çekim sağlar ve ayrıca herhangi bir titreme veya sarsıntı olmadan bir video düzenleyici aracılığıyla işlemeyi yavaşlatma yeteneği verir. Bu, çoğunlukla ağır çekim video çekimleri için kullanılır. 

Xbox Game Bar Aktif Hale Getirme Nasıl Yapılır?

  • Adım 1- Başlat menüsüne tıklayın.
  • Adım 2- Menüden Ayarlar uygulamasına girin.
  • Adım 3- Oyun kutucuğuna tıklayın.
  • Adım 4- Soldaki menüden Oyun Çubuğu sekmesine basın.
  • Adım 5- Açılan ekrandan paneli Açık olarak işaretleyin.

Yukarıda yer alan adımları uygulayarak kolay bir şekilde Xbox Game Bar özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

En İyi FPS Gösterme Programları Neler?

 

  • MSI Afterburner
  • Fraps
  • GeForce Experience

MSI Afterburner

MSI ve Riva Tuner ekipleri tarafından geliştirilen MSI Afterburner eşsiz bir grafik kartı programı. MSI ve diğer marka ekran kartı sahiplerinin ücretsiz olarak kullanabileceği program, kullanıcılarına ekran kartı performansı arttırma ve ekran kartı hakkında önemli bilgileri takip etme imkanı sunuyor. Buna anlık FPS takibi de dahil. Neredeyse tüm ekran kartlarını destekleyen uygulamayı ücretsiz olarak indirip yükledikten sonra otomatik olarak açılıyor. Ekran kartınızı otomatik olarak tanıyarak standart değerlerini gösteren program, bu ayarları değiştirmenizi sağlıyor.

Fraps

Oyun videosu çekme denildiğinde akla gelen ilk yazılımlardan olan Fraps kullanım kolaylığı ve performansı ile öne çıkan bir ekran videosu çekme yazılımdır. Ekran kayıt programları arasında oyun videosu çekebilme özelliğine sahip olan yazılımlar oldukça az sayıdadır. Fraps tam ekran olarak oyun videolarınızı kaydedebiliyor ve FPS değerlerini size gösteriyor. Çok çekirdekli işlemci desteğine de sahip olan Fraps eğer çok çekirdekli işlemci sahibiyseniz video kaydetme işlemlerindeki performans kaybını minimum seviyeye indirebilmekte.

GeForce Experience

NVIDIA GeForce Experience, piyasaya çıkan en son GeForce sürücülerini otomatik olarak indirmenize ve oyunları oynamak için en iyi ayarları yapılandırmanıza olanak sağlamak için geliştirilmiş güçlü bir araçtır. Şu an için 30'dan farklı başlık için kullanıcılara destek sunan uygulama, sahip olduğu kullanıcı dostu ve hoş görünümlü arayüzüyle bilgisayar oyuncularının ekran kartlarına ait en son sürücüleri indirmelerine ve oyunlar için olabilecek en iyi ayarları kullanmalarına olanak sağlar. Aynı şekilde oyun fps değerlerinizi de ekran üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bu yöntemi denediniz mi ve başarılı buldunuz mu? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Msı afterbuner yükle  bu videoyu izleyerek yapabilirisin.

seafoodplus.info?v=QVYnnOO1O7c

İyi günler

Kötüye kullanım bildir

Taciz, bir kişiyi veya bir grup insanı rahatsız etmeyi ya da üzmeyi amaçlayan davranışlardır. Tehditler; intihar, şiddet veya başkasına zarar vermeye ilişkin her türlü tehdidi içerir. Topluluk web sitesine ilişkin herhangi bir yetişkin teması veya uygunsuz içerik. Çıplaklıkla ilgili herhangi bir görüntü, bağlantı veya tartışma. Aşağılayıcı, haşin, kaba, hakaret içeren veya saygısız tüm davranışlar. Ürün anahtarları veya korsan yazılım bağlantıları dahil olmak üzere Son kullanıcı lisans sözleşmelerini ihlal eden tüm davranışlar. İstenmeyen toplu e-posta veya toplu reklam. Virüs, casus yazılım, kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı siteleri içeren bağlantılar veya bunların reklamları. Kullanım Koşulları veya Kullanım Kuralları'na göre diğer uygunsuz içerik ya da davranışlar. Çocuk pornografisi, çocuk çıplaklığı veya diğer çocuk tacizleri ya da istismarları ile ilgili herhangi bir görüntü, bağlantı veya tartışma. karakter kaldı

1 kişi bu yanıtı yararlı buldu

·

Bu yanıt yararlı oldu mu?

Yardımcı olmadığı için üzgünüz.

Harika! Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz sitemizi geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir