foça tarım ve köyişleri bakanlığı eğitim ve dinlenme kampı / T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

Foça Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı Eğitim Ve Dinlenme Kampı

foça tarım ve köyişleri bakanlığı eğitim ve dinlenme kampı

Kamu tesislerinde ucuz tatil imkanı

Yurdun çeşitli bölgelerindeki kamuya ait kamplar ve dinlenme tesislerinde, vatandaşlara uygun fiyat koşullarıyla tatil imkanı sunuluyor. İşte devlet tesislerindeki tatil imkanları:

İZMİR BÖLGESİ

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey-Payamlı beldesinde bulunan, denize 50 metre mesafedeki Karayolları kampından, Karayolları çalışanlarına öncelik tanınmak koşuluyla tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.

Konaklama bedeli olarak 17,5 YTL alınan tesiste, spor alanları ve kafeteryalar da hizmet veriyor.

İzmir’in Urla ilçesi ile Çeşmealtı arasında bulunan Polis Eğitim Moral ve Dinlenme tesislerinde ise 76 oda ve yatak bulunuyor. Emniyet mensupları dışında yatılı konuk alınmayan kampta, günübirlik olarak kamu çalışanları da ağırlanıyor. Bir kişi günlük konaklama ücreti olarak 4 YTL ödüyor.

Foça ilçesindeki Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Kampı, yatak kapasitesiyle tam pansiyon olarak hizmet veriyor.

İzmir’in Çeşme ilçesinde Et ve Balık Kurumunun kampında, her biri

4 kişilik 44 bungalov bulunuyor. Kontenjan olması durumunda başka kamu görevlilerinin de kabul edildiği tesiste tatil yapanlar, 3 öğün yemek

dahil kişi başına 23 YTL ödüyor. Tesis, 13’er günlük 7 devre halinde hizmet veriyor.

ANTALYA BÖLGESİ

Antalya Karayolları Sosyal Tesislerinde, 40 oda yer alıyor. Karayolları personeli yatak ücreti olarak kişi başı 10 YTL, memurlar ise 20 YTL ödüyor. Tesis deniz mesafesine uzak olduğu için gelenler havuzdan yararlanıyor.

Devlet Su İşleri Misafirhanesinde ise hem denize hem de havuza girme imkanı mevcut. 50 yataklı tesis için personel iki kişi 32 YTL, kamu personeli ise 39 YTL ödüyor.

Antalya Limanı yanındaki Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Kampı, tam

pansiyon hizmet veriyor. 53 oda yatak kapasiteli kampta personelden iki kişi 37 YTL, kamu harici 39 YTL’ye kalabiliyor. Yatak kapasitesinin 30 olduğu Tarım İl Müdürlüğü misafirhanesinde de personel 12,5, memurlar 16, kamu kurumlarında çalışmayanlar ise 20 YTL ödüyor.

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN 17,70 YTL’YE TATİL İMKANI

Ucuz tatil yapmak isteyenler, Alanya Karayolları Misafirhanesinde 4 yataklı odalarda kişi başına 12 YTL’ye kalabiliyor. 11 oda, 30 yatak kapasitesi bulunan Alanya Belediye Misafirhanesinde de kişi başı günlük 17,70 YTL ücret alınıyor.

Alanya Meteoroloji Misafirhanesi ve Çıraklık Eğitim Misafirhanesinde kalmak isteyenler ise kişi başı YTL ödüyor.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün 16 yatak bulunan tesislerinde, orman personeli 6 YTL’ye kalabilirken, dileyen herkes tesisten 15 YTL’ye yararlanabiliyor.

BURDUR’DA YTL’YE SÜİT ODA

Burdur Polisevi 36 yatak kapasitesiyle, kurum personeline 9 YTL, kurum haricindekilere 17 YTL’ye tatil imkanı sunuyor. Süit odada tatil yapmak isteyenler YTL ödüyor. Yatak kapasitesi 28 olan Burdur Köy Hizmetleri Misafirhanesinde ise günlük 9 YTL kalma ücreti veriliyor.

KARADENİZ’DE DOĞAYLA İÇ İÇE BİR TATİL ARAYANLARA

Samsun’a bağlı Atakum beldesindeki 40 yatak kapasiteli Karayolları Tesisinden, vatandaşlar geceliğine 20 YTL ödeyerek yararlanabiliyor.

Kent merkezindeki Polisevi ve Devlet Su İşleri Misafirhanesinde kalmak

isteyenlerden 22 YTL ücret talep ediliyor. Kirazlık yöresindeki ÇAYKUR’a ait tesislerde ise 70 yatak bulunuyor. Kurum personeline 7 YTL olan ücretler, personel dışındakilere 10,5 YTL olarak uygulanıyor.

Sinop, Ordu ve Amasya’daki öğretmenevleri, köy hizmetlerine ait misafirhaneler ve DSİ’nin tesislerinde kalmak isteyenler de kişi başına YTL ödüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu: 5 Yıldızlı Otel Konforunda, Neredeyse Bedavaya Tatil Fırsatı! Tarım Ve Orman Bakanlığı Kamp Başvuru Formu

Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu: 5 Yıldızlı Otel Konforunda, Neredeyse Bedavaya Tatil Fırsatı! Tarım Ve Orman Bakanlığı Kamp Başvuru Formu

Tarım Ve Orman Bakanlığı müjdeyi duyurdu ve başvurular başladı. 5 yıldızlı otellerde, binlerce lira vererek tatil yapmak zorunda değilsiniz. Devlet destekli, Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir ve Mersin kamp başvuruları başladı! Tarım ve Orman Bakanlığı Foça ve Alata dinlenme tesisleri için arama motorlarında başvurular başladı ve detaylar açıklandı. Hayatınızın tatil fırsatını, hem de en ekonomik şekilde yapabilirsiniz. Başvuranın kabul edileceği, herkese açık tesislerden, bütün halkımız gönül rahatlığıyla yararlanabilir. Kar amacı gütmeyen, milletin faydasını düşünen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kamplarından herkes gönül rahatlığıyla yararlanacak. İşte merak ettiğiniz bütün detaylar. 

Haberimiz devam ediyor, sayfayı ilerletebilirsiniz.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

Hükümet Konağı                                                                                  Harun TERCANLIOĞLU

YERLEŞİM DURUMU

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışmalarını Hükümet Konağında bulunan; 
1 Müdüriyet odası, 
1 Hayvan Sağlığı, Veterinerlik Odası, 
1 Çiftçi Kayıt sistemi (ÇKS) ve Destekleme İşlemleri Odası, 
1 İdari Mali İşler ve Evrak Kayıt Odası olmak üzere 4 odada, ayrıca Balıkçı Barınağındaki Balıkçılık İdari Binası ile Gerenköy Mahallesi ve Bağarası köyünde bulunan 2 adet Tarım Merkezi binasında çalışmalarını sürdürmektedir.

PERSONEL DURUMU

1 Müdür, 2 Ziraat Mühendisi, 1 Su Ürünleri Mühendisi, 1 Tütün Teknoloji Mühendisi, 4 Tar-gel Projesi kapsamında Veteriner Hekim, 1 Ziraat Teknisyeni, 1 Veteriner Sağlık Teknikeri, 1 Bilgisayar İşletmeni, 2 V.H.K.İ, 2 Kadrolu İşçi görev yapmaktadır.

VERİLEN HİZMETLER

Hayvancılık Alanında Yapılan İş ve İşlemler : Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması işlemleri, aşılamalar, hayvanların hareketlerine yönelik yapılan pasaport ve sağlık raporu dezenfeksiyon belgesi verilme işlemleri, kulak küpesi takılması ve sisteme kaydedilmesi, işletme kapasite raporu, İşletme tescil belgesi verilmesi, Hayvancılık destekleme işlemleri( Türkvet sistemine kaydı yapılan çiftçilerimiz desteklemelerden yararlanmaktadır.) yürütülmekte ve arıcılık yapan arıcılara Konaklama İzin Belgesi verilmektedir. Kanatlı hayvan ve ürünlerinin üretim yerleri denetimi yapılmaktadır,Yurt dışından ithal edilen hayvanların millileştirme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Su Ürünleri ile ilgili çalışmalar kapsamında amatör balıkçılık belgesi verilmesi, tekne satışlarının devri işlemleri, Su Ürünleri Kanununa göre denetimler, indirimli akaryakıt ve mazot alımı işlemleri yürütülmektedir.

Tarım Alanında Yapılan İş ve İşlemler : Çiftçilerimize yönelik olarak; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt edilme işlemleri ve bu işlemlere göre hak edilen Destekleme İşlemleri gerçekleştirilmektedir. Bitki hastalık ve zararlılarına yönelik surveyler, zirai ilaç satış noktaları denetimleri, tarımsal kooperatiflere ait işlemler ve gübre bayisi denetimleri yapılmaktadır. Ayrıca Tarla Günleri ve Hastalık ve Zararlılar ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlenmekte, biçerdöver hasat kontrolleri yapılmakta ve bitkisel üretime yönelik demonstrasyonlar kurulmaktadır. Tarımsal fiyatlara ve üretimlere ait istatistikler düzenli olarak kayıt edilmektedir. Tarımsal gereksinmelere göre projeler üretilmektedir.

Gıda Alanında Yapılan İş ve İşlemler :  Sayılı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yetkili olarak çalışılmaktadır. Bu kapsamda üretim ve satış yerlerine rutin denetimlere çıkılarak analize gönderilmek üzere usulüne uygun bir şekilde numune alınmakta aykırı durumlar söz konusu olduğunda para cezası kesilmektedir. Ayrıca Alo Gıda şikayetleri doğrultusunda da aynı işlemler yapılmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres : Hükümet Konağı FOÇA / İZMİR 
Telefon : 0 24 60 
Telefon : 0 11 49 
Faks : 0 24 60 
E-posta : [email protected] 

İlçemizde Tarım Potansiyeli

İlçemiz Gediz Ovasının son kısmında yer almaktadır. hektar alan DSİ tarafından sulanmakta hektar çiftçi tarafından sulanmaktadır. Toplam arazinin %65 i olan hektar sulu arazidir. İlçe genelinde; Hektar Tarım Alanı bulunmaktadır.

İlçemizde Tarımsal üretime dayalı sanayi işletmesi olarak; 3 adet mandıra ( 2’si Bağarası’nda, 1’i Yenibağarası’nda ), 9 adet zeytinyağı fabrikası( Ilıpınar’da 3, Gerenköy’de 2, Bağarası’da 1, Kozbeyli’de 2, Yeniköy’de 1) 2 adet çırçır fabrikası , 1 Mantar Üretim Tesisi,1 Adet Buz Fabrikası bulunmaktadır.

İlçemizde faaliyet gösteren;

  • 2 adet (Foça ve Yenifoça) Su ürünleri kooperatifi
  • 2 adet(Bağarası ve Yenibağarası– Gerenköy ) Kalkınma kooperatifi
  • 1 adet(Ilıpınar) Sulama kooperatifi
  • 1 adet Bağarası Süt Birliği
  • 1 adet Bağarası Zeytin Üreticileri Birliği bulunmaktadır.

İlçemizde en önemli ekonomik ürün zeytin olup, yağlık ve sofralık olarak yetiştirilip işlenerek satışa arz edilmektedir. Tarla bitkileri; kuru alanlarda tek ürün olarak hububat, sulu alanlarda ise 2 ürün elde edilmektedir. 2. Ürün olarak mısır (silaj ve tane), pamuk, domates üretimleri yaygındır. Bunun haricinde ıspanak, brokoli, enginar, soğan, biber, marul, yembitkileri (caramba, fiğ, tritikale, yonca), kavun, karpuz, ürünleri yetiştirilmektedir.

İlçemizde Makarnalık buğday, zeytin, pamuk, erik, şaraplık üzüm organik olarak üretilmektedir.

Geçmişte geniş alanlarda kurulu olan bağlarda Foça Karası çeşidi yetiştirilerek Foça Karası şarabı üretilmiştir. Ancak tarım alanları açılarak bağ alanları azaltılmıştır. Şu an halen yaklaşık Dekarlık alanda Foça Karası çeşidi yetiştirilerek sınırlı sayıda üretici tarafından “Foça Karası şarabı” yaşatılmaya çalışılmaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Çalışmaları

Müdürlüğümüze başvuran çiftçilerimizin Bakanlığımızın Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt edilme işlemleri sürdürülmektedir. İlçe genelinde adet çiftçimiz Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olup, ürün bazında desteklemelerden yararlanılmaktadır.

Sistemimize kayıt edilen çiftçilerimiz Başta Kimyevi Gübre ve Mazot desteklemesi, Yem Bitkileri, Toprak Analizi, Organik Tarım, Sertifikalı Fidan ve Tohum, Dane Mısır, Pamuk, Zeytinyağı, Yağlık Ayçiçeği desteklemelerinden yararlanmaktadır. Ayrıca kaydı yapılan çiftçilerimizden 35 kişiye Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından %50’ si hibe olarak tarım makine desteği sağlanmış olup, mibzer ekim makinesi, pülverizatör, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, silaj makinesi, sulama sistemi, balya makinesi, çayır biçme makinesi, yem hazırlama makinesi, diskli tırmık, lazerli tesviye makinesi teslimatları gerçekleştirilmiştir. Sütte soğuk zincirin kurulabilmesi amacı ile İzmir Kalkınma Ajansı( İZKA) tarafından destek sağlanarak Gerenköy Kalkınma Kooperatifi ortaklığı ile birlikte “Foça Gerenköy Süt Toplama ve Soğutma Merkezi Projesi” gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda eğitim çalışmaları düzenlenmiştir.

Ayrıca İlçe müdürlüğümüz tarafından teknik anlamda İl Müdürlüğümüzden destek alınarak yürütülen Süt otu demostrasyon projesi gerçekleştirilmiştir.

Bitki hastalık ve zararlılarına yönelik surveyler, zirai ilaç satış noktaları denetimleri, tarımsal kooperatiflere ait işlemler ve gübre bayisi denetimleri yapılmaktadır. Ayrıca Tarla Günleri ve Hastalık ve Zararlılar ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlenmekte, biçerdöver hasat kontrolleri yapılmakta ve bitkisel üretime yönelik demostrasyonlar kurulmaktadır.

üreticimize bitki koruma ürünleri kullanıcılığı yetki belgesi verilmiştir.

yılı içerisinde Domates Güvesi(Tuta absoluta) Zararlısı ve Zeytinde budama konularında Çiftçi toplantıları ve Tarla Günü yapılmıştır.

Tarımsal kooperatiflere ait işlemler yürütülmekte, gübre bayisi denetimleri yapılmaktadır.

Gıda kontrolörlerimiz tarafından, üretim ve satış yerlerine denetimlere çıkılmaktadır. Ayrıca Alo şikâyetleri doğrultusunda denetlemeler yapılmaktadır. Bu dönemde aylara göre İl Müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu ürün türüne göre, domates, erik salatalık ve limon gibi ürünlerden numune alınarak pestisit analizleri yapılmak üzere İzmir İl Kontrol Laboratuarına gönderilmektedir. Bu çalışmalar kapsamında limitleri aşan ürünlerin satıcı veya üreticisine İdari Para Cezası kesilmektedir.

İlçemizde Hayvancılık

İlçemizde 15 adet Kanatlı İşletmesi ( 1 adet damızlık Yumurta Üreticisi, 4 adet yumurta üreticisi, 10 adet etlik piliç üreticisi), adet Büyükbaş Hayvan İşletmesi (45 adedi büyük ve orta kapasitede) ve 50 adet küçükbaş işletmesi bulunmaktadır. 15 adedi besi sığırcılığı, diğerleri süt sığırcılığı olarak faaliyette bulunmaktadır. İlçemiz sınırları dâhilinde bulunan büyükbaş hayvan varlığı , Küçükbaş hayvan varlığı ise dir. Ayrıca 3 adet at yetiştirme çiftliği mevcuttur. İlçemizde Bakanlığımızın sistemine büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması işlemleri, hayvanların hareketlerine yönelik yapılan pasaport ve sağlık raporu verilme işlemleri, kulak küpesi takılması ve sisteme kaydedilmesi, işletme kapasite raporu, destekleme işlemleri, kaliteyi arttırmaya yönelik suni tohumlama işlemleri ve kayıtları sürdürülmektedir.

Hayvancılık desteklemeleri kapsamında yapılan işlemler neticesinde Bakanlığımızın Türkvet sistemine kaydı yapılan çiftçilerimiz;

  • Anaç sığır desteklemesi,
  • Süt desteklemesi,
  • Buzağı desteklemeleri,
  • Arı desteklemesi ödemelerinden yararlanmaktadırlar.

İlçe sınırlarımızda Adet Fenni Kovan ilçe sınırlarımızda bulunmaktadır. Arıcılık yapan arıcılara Konaklama İzin Belgesi verilmektedir.

Su Ürünleri ile İlgili çalışmalar ilçe müdürlüğünde gerçekleştirilmektedir. Amatör ve profesyonel balıkçılık belgesi verilmesi, tekne satışlarının devri işlemleri, tekne borç sorgulamaları, indirimli akaryakıt ve mazot alımı işlemleri yapılmakta olup, balık ihracatı ilçemizde yapılmamaktadır. Foça denizlerinden hemen hemen her çeşit deniz ürünü değişen miktarlarda elde edilmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak İlçemizde yeni projelerin uygulanması, yeni bitki türlerinin adaptasyonu, çiftçilerimize yönelik eğitim ve kursların yaygınlaştırılması, çiftçilerimize yönelik iş ve işlemlerinin zamanında ve tam yerine getirilmesi hedeflerimiz arasındadır.

 

Tarım Bakanlığı kamp başvuru nasıl yapılır? Tarım Bakanlığı Foça - Mersin Alata kamp başvurusu

Tarım Bakanlığı kamp başvuru ile ilgili araştırmaları havaların ısınması ve tatil planlarının başlamasıyla hız kazandı. Peki Tarım Bakanlığı kamp başvurusu nasıl yapılır? İzmir Foça ve Mersin Alata Tarım Bakanlığı kamp başvurusu ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Tarım Bakanlığı kamp başvuru nasıl yapılır?

Tarım Bakanlığı kamp başvurusu yapabilmek için öncelikle seafoodplus.info adresine girin. Başvuru sayfasına girdikten sonra karşınıza çıkan sayfada yeni başvuru oluştur butonuna tıklayın.

Daha sonrasında ise açılan sayfadaki formu eksiksiz bir şekilde doldurun. Kişisel Bilgilerinizi doldurduktan sonra biraz aşağıya indiğinizde kamp yapacağınız bölgelerin listesi karşınıza çıkacaktır. Burada yer alan bölgelerden istediğiniz doğrultusunda birini seçtikten sonra kamp için plan yaptığınız tarihi belirleyin. Bölgeyi ve tarihi belirledikten sonra biraz daha sayfayı aşağıya kaydırdığınızda iştirakçı ekleme formu ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu formu da eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sayfanın sonunda yer alan talimatları okuduğum kabul ediyorum kutucuğunu işaretleyip kaydet ve ödemeye geç butonuna tıklayın. Konaklama yapacak kişileri eksiksiz şekilde doldurduktan sonra ödeme sayfası sayfası açılacak. Bu sayfada online olarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ve bunun gibi online ödeme sistemlerini kişisel cihazlarınızdan (cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi) yapmaya özen gösterin. Bir başkasının bilgisayarından veya telefonundan veyahut internet kafeden yapılan online ödeme işlemleri sonrası dolandırıcılık ile karşı karşıya kalma riskiniz oldukça yüksektir.

Tarım Bakanlığı kamp başvuru süresi ne zaman son?

Tarım Bakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre bu sene İzmir Foça ve Mersin Alata Sosyal Tesis İşletmeleri kamp alanı olarak kullanılacak. Yapılacak başvurular için son tarihin 16 Mayıs Pazartesi günü Mesai bitimine kadar olacağı belirtildi.

Tarım Bakanlığı kamp başvurusu nerelere yapılabilir?

Tarım Bakanlığı kamp başvurusu için şu anda mevcut olarak Mersin'in Alata ilçesi ve İzmir'in Foça ilçesi mevcut durumda. İlgili kamp alanlarının adresi ve telefon numarası bu şekilde:

İzmir Foça

Adres: İsmetpaşa Mahallesi, Yeni Foça Yolu, 2 Km. Eski Foça/İZMİR

Telefon: 24 16

Mersin Alata

Adres: Alata Mahallesi, Eski Hastane Caddesi, Erdemli/MERSİN

Telefon: 60 80

#Tarım Bakanlığı kamp, kamp

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir