diyanet duyurular mülakat 2015 / Diyanet, 'Dini Musiki Kursu' İçin Sınav Açtı - Memurlar.Net

Diyanet Duyurular Mülakat 2015

diyanet duyurular mülakat 2015

Diyanet, 'Dini Musiki Kursu' için sınav açtı

Başkanlığımızca, cami içi ve cami dışında gerçekleştirilen bir takım dini, sosyal, kültürel toplantı ve etkinliklerde ihtiyaç duyulan musiki formlarını yerine getirebilme kapasite ve kabiliyetine sahip, bu doğrultuda grup oluşturma ve ekip çalışması yapabilen, toplum huzurunda bir takım dini merasimleri icra ve idare edebilme cesaret ve girişkenliği olan personeli yetiştirmek amacıyla erkek görevliler arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Ankara ve İstanbul'da 9 ay süreli "Dini Musiki Kursu" düzenlenecektir.

KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR

a) 4 yıllık Dini yükseköğrenim mezunu olmak,

b) Vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin kayyım, kadrolarında fiilen çalışıyor olmak,

c) Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun ve düzgün okumak (Tashih-i Huruf Kursu'nu bitirmiş olmak tercih sebebidir),

d) Eda - seda itibariyle ileri düzeyde dini musiki kabiliyeti olmak,

e) Adaylığı kaldırılmış olmak,

f) 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak,

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakata dair duyurular ile sınav komisyonunun tespiti ve mülakat Müftülüklerce yapılacaktır. Bu işlemler 18 Mayıs-18 Haziran 2015 tarihleri arası tamamlanmış olacaktır.

Mahallinde seçimi yapılan görevliler Başkanlıkça oluşturulacak komisyon tarafından 2 nci bir sınava tabi tutulacak, başarılı olmaları halinde Ankara ve İstanbul'da 9 aylık kursa alınacaklardır. Başarılı olanlar için kursun başlama tarihi daha sonra bildirilecektir. Kursa katılanlara ilk 6 ay harcırah ödenecek, son 3 aylık dönemde ise mevzuatı gereği iaşe masraflarını kendileri karşılayacaktır. Kurs bitiminde başarılı olanlar eğitim merkezlerinde ve mahallinde düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında dini musiki alanında rehber öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

Başkanlıkça yapılacak ikinci sınav için ilinize en fazla ( ) kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Kursiyer seçiminde yukarıda belirtilen şartlara uyulmasında azami dikkat gösterilerek mülakatın yapılması ve isimlerin aşağıdaki forma uygun doldurularak 29 Haziran 2015 mesai bitimine kadar Başkanlığımız 0312 287 68 590312 287 68 59 nolu faksı ile [email protected]

e-posta adresine bildirilmesi hususunda gereği rica olunur.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Vekil imam-hatip ve vekil müezzin- kayyımların kadroya geçiş sınav duyurusu yayımlandı

I. BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
3. 28.11.2022 tarihinde vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak Başkanlığımızda görevde olmak, (Başkanlığımızda 28.11.2022 tarihinde resmi olarak söz konusu unvanlarda görev yapmadıkları sonradan anlaşılan adayların başvuru, sınav ve atama işlemleri iptal edilecektir.)
4. 2020 veya 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) KPSSP124, KPSSP123, KPSSP122 puan türlerinin herhangi birinden en az 50 puan almış olmak,
5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

II. BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 13.03.2023 - 27.03.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.
2. Yükseköğrenim mezunu adayların lisans ve ön lisans öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir.
3. Elektronik ortamdaki başvuru ekranına öğrenim bilgileri gelen adayların başvuruları otomatik olarak onaylanacaktır.
4. Ortaöğrenim bilgileri, ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adaylar ortaöğrenim bilgilerini başvuru ekranındaki alanlara manuel olarak girecek ve öğrenimine ilişkin belgeyi başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyeceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuru onay işlemleri gerekli kontrollerin ardından Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığınca yapılacaktır.
5. Sınav şartlarına ilişkin bilgi ve belgelerin kontrolünde DİBBYS/İKYS verileri dikkate alınacağından adayların, başvuru yapmadan önce İKYS bilgilerini kontrol ederek eksik bilgi ve belgelerini İKYS’ye işletmeleri/tanımlatmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında adaylardan ayrıca bir belge talep edilmeyecektir.
6. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayların kendisi sorumlu olacaktır.
7. Adaylar, başvuru ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde öz geçmişlerini yazacaklardır.
8. Müracaatların sona ermesinden sonra adayların başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
9. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir. 

III. SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT VE DUYURULAR

1. Sınav süreci ile ilgili bütün duyurular Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
2. “Sınav Giriş Belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemleri adaylar tarafından “sinav.diyanet.gov.tr” adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.   

IV. SINAVA ÇAĞIRMA, SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE KONULARI
1. Sınav sözlü olarak Ankara, İstanbul (Anadolu) ve Kayseri’de yapılacaktır.
2. Adaylar, sözlü sınava girmek istedikleri sınav merkezini sınav başvuru ekranındaki ilgili kısımda tercih edeceklerdir. Başvuruların onaylanmasından sonra adayların sınav merkezi değişikliği talepleri dikkate alınmayacaktır.
3. Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından ilan edilecektir.
4. Sınav Konuları:
A) İmam-hatip için;
a) Kur’an-ı Kerim (70 puan),
b) Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan),
c) Hitabet (10 puan).
B) Müezzin-kayyım için;
a) Kur’an-ı Kerim (70 puan),
b) Dini bilgiler (itikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan),
c) Ezan ve ikamet (10 puan).
5. Sözlü sınava katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan “Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatında Din Hizmetlerini Yürütenlerin Temel ve Özel Yeterlikleri” esas alınacaktır. YETERLİKLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
6. Adaylar, sınav tarihi ve yerini belirten “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) sınava gelirken yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
7. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.   

V. SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

1. Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav sonuçlarının yayımlandığı tarihten itibaren 7 (yedi) gün içinde bu duyurunun “İLETİŞİM” başlığında belirtilen “Yazışma
Adresi”ne yapacaklardır. Belirtilen süre içerisinde ulaştırılmayan ve “DİĞER HUSUSLAR” başlığında belirtilen usulde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
2. İtirazların sonucu en geç 15 (on beş) gün içinde adaylara bildirilecektir.   

VI. DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

1. Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.
2. Başarı sıralaması, sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana ve yaşı büyük olana öncelik verilecektir.   

VII. DİĞER HUSUSLAR

1. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince arşiv araştırması sonucu olumlu olan adayların ataması yapılacaktır.
2. Başkanlık sınav sürecinin her aşamasında adaylar tarafından belirtilen hususlarda adaylardan ayrıca bilgi ve belge talep edebilecektir.
3. Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı bilgi ve belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır.
4. Adayların, sınavın tüm aşamalarıyla ilgili taleplerini T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adreslerinin yer aldığı ıslak imzalı dilekçe ile Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. Faks ve e-posta ile ulaştırılan talepler dikkate alınmayacaktır.
5. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri geçerlidir.

VIII. İLETİŞİM
Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA
(0312) 295 70 00
(0312) 285 85 72
[email protected]
İlgililere duyurulur.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeterlilik yazılı sınavını kazananların mülakata girme tarihleri ile ilgili açıklaması şöyledir:

D U Y U R U

Başkanlığımızca 19.03.2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yaptırılan, Stajyer Vaizlik, Stajyer Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Yeterlik Yazılı Sınavı sonucunda  70 veya üzeri bir puan alarak başarılı olan adayların Yeterlik Sınavının ikinci aşaması olan Sözlü ve Uygulamalı Sınava alınmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Sınav tarihleri ve giriş yerleri Başkanlığımıza ait http://www.diyanet.gov.tradresinde bulunan Personel Hizmetlerisayfasında  yayınlanacaktır.
Adaylara duyurulur.
İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kaynaklar: diyanet.gov.tr , meb






2015-2016 Lisansüstü Öğrenci Alım Duyurusu (Eylül Dönemi)

2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI
LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI
KONTENJAN, BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU 

A.PROGRAMLAR VE KONTENJANLAR

1.TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Program Adı

Kontenjan (#)

Tarih (%50 Burslu)1

İngilizce Mütercim Tercümanlık (%50 Burslu)

3

İngilizce Mütercim Tercümanlık  (Ücretli)

5

Ekonomi ve Finans (İngilizce) (Tam Burslu)

4

Ekonomi ve Finans (İngilizce) (%50 Burslu)

4

Ekonomi ve Finans (İngilizce) (Ücretli)

2

Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu)

3

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) (Tam Burslu)

3

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) (%50 Burslu)

5

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) (Ücretli)

5

Temel İslam Bilimleri: Hadis (Tam Burslu)

5

Temel İslam Bilimleri: İslam Hukuku (Tam Burslu)

1

Temel İslam Bilimleri: Kelam (Tam Burslu)

6

Temel İslam Bilimleri: Tefsir (Tam Burslu)

4

Temel İslam Bilimleri: Hadis (%50 Burslu)

3

Temel İslam Bilimleri: İslam Hukuku (%50 Burslu)

2

Temel İslam Bilimleri: Kelam (%50 Burslu)

3

Temel İslam Bilimleri: Tefsir  (%50 Burslu)

3

 

 

2. TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Program Adı

Kontenjan (#)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) (Ücretli)

15

Ekonomi ve Finans (%30 İngilizce) (Ücretli)

15

İngilizce Mütercim Tercümanlık  (Ücretli)

15

 

3. DOKTORA PROGRAMLARI

Program Adı

Kontenjan (#)

Felsefe (Tam Burslu)

2

Türk Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu)

3

Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu)

1

(#) Kontenjanlara yabancı uyruklu adaylar dahildir.

 

B. BAŞVURU KOŞULLARI

1. Mezuniyet ve Alan Koşulu:

 

a) Ekonomi ve Finans (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans Programı: İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, Hukuk, Siyasal Bilimler ve Mühendislik Fakültelerinin örgün lisans programları ile Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik, İstatistik, Sosyoloji örgün lisans programlarının birinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

b) Ekonomi ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans Programı (%30 İngilizce): Örgün bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda bulunmak.

c) Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programları: Örgün bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

d) Felsefe Doktora Programı: Felsefe yahut Felsefe ve Din Bilimleri tezli yüksek lisans programından ya da Felsefe lisans derecesini aldıktan sonra her hangi bir alanda tezli yüksek lisans programından mezun veya 11 Eylül 2015 tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

e) Tarih Doktora Programı: Tarih, Tarih Öğretmenliği, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler tezli yüksek lisans programlarının birinden mezun veya 11 Eylül 2015 tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

f) Türk Dili ve Edebiyatı Doktora Programı: Herhangi bir tezli yüksek lisans programından mezun veya 11 Eylül 2015 tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

g) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) Tezli Yüksek lisans Programı: Adında Siyaset Bilimi / Uluslararası İlişkiler / Kamu Yönetimi bulunan programlar ile Sosyoloji, Hukuk, Felsefe ve Tarih lisans programlarının birinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

h) İngilizce Mütercim Tercümanlık Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (%30 İngilizce) Tezsiz Yüksek Lisans Programları: Bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

i) Temel İslam Bilimleri Hadis Tezli Yüksek Lisans Programı: İlahiyat Fakültelerinden,  Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

j) Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Tezli Yüksek Lisans Programı: İlahiyat Fakültelerinden, Hukuk Fakültelerinden,  Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

k) Temel İslam Bilimleri Kelam Tezli Yüksek Lisans Programı: İlahiyat Fakültelerinden,  Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

l) Temel İslam Bilimleri Tefsir Tezli Yüksek Lisans Programı: İlahiyat Fakültelerinden,  Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

m) Temel İslam Bilimleri Doktora Programı: Temel İslam Bilimleri, Hukuk veya bu alanlar kapsamındaki tezli yüksek lisans programlarının birinden mezun veya 11 Eylül 2015 tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

 

2. Yaş Sınırı:

Tam burslu yüksek lisans kontenjanlarına 01.07.1990 ve sonrasında doğanlar, tam burslu doktora kontenjanlarına 01.07.1985 ve sonrasında doğanlar başvurabilir. Lisans ve/veya yüksek lisans derecesini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden almış olanlarda ve tam burslu olmayan kontenjanlara başvuranlarda yaş sınırı aranmaz.

 

3. Mezuniyet Notu:

a) Tezsiz Yüksek lisans programları için lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 2.00 veya 100 üzerinden en az 53.33 olması gerekir.

b) Tezli yüksek lisans programları için lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 2.50 veya 100 üzerinden en az 65 olması gerekir.

c) Doktora programları için yüksek lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 3.00 veya 100 üzerinden en az 76.66 olması gerekir.

 

4. ALES Puanı:

a) Doktora ve tezli yüksek lisans programları için ALES’ten (başvurduğu programın puan türünde) en az 55 puan veya eşdeğerliği tanınan bir sınavdan muadili bir puan almak gerekir.

b) Tezsiz yüksek lisans programlarında ve yabancı uyruklu başvurularında ALES belgesi aranmaz.

 

5. Yabancı Dil Koşulu:

a) Öğrenim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan tezli/tezsiz yüksek lisans programlarına başvuracak adayların, varsa YDS İngilizceden en az 80 puan veya eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alındığını gösterir belgeyi başvuru evrakı ile birlikte teslim etmeleri; yoksa bu duyuruda belirtilen tarihte yapılacak İngilizce Yabancı Dil Sınavına girmeleri gerekir. İlgili programa kabul edildiği halde İngilizce bilgisi o programı yürütecek düzeyde olmayanlar, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İngilizce Hazırlık Sınıfı Programına dahil edilirler ve Üniversite tarafından o yıl hazırlık sınıfı için belirlenen bir veya iki yarıyıllık ücreti öderler. En geç iki yarıyıl sonunda yeterlik sınavında başarılı olamayanların kaydı silinir.

b)  Doktora programlarına başvuracak adayların YDS'den en az 55 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alındığını gösterir belgeye sahip olmaları gerekir. 

c) İngilizce Mütercim Tercümanlık tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına yapılan başvurular hariç öğrenim dili İngilizce olan lisans/yüksek lisans programlarından mezun adaylarda yabancı dil belgesi aranmaz.

d) Öğrenim dili Türkçe olan tezli yüksek lisans programlarına (İngilizce Mütercim Tercümanlık tezli yüksek lisans programları hariç) başvuruda yabancı dil şartı aranmaz. Ancak yabancı dil belgesine sahip olanlar, bu belgelerini başvuru evrakı ile birlikte teslim etmelidirler. Bilim Sınavında ve Mülakatta sınav komisyonu tarafından kaynak dil ölçümü de yapılır. Kaynak dil ölçümü sonucuna göre başvurduğu programa kayıt hakkı kazananlardan ek yabancı dil desteği alması gerekenler, bilimsel hazırlık veya lisansüstü ders aşamasında, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine (SÜREM) yönlendirilerek dil eksikliklerini gidermeleri sağlanır. Bu durumdaki öğrenciler başarı durumlarına göre SÜREM’de Üniversite’nin sağlayacağı ücret indirimi imkânlarından yararlanabilirler.

 

6. Bilimsel Hazırlık

Bir lisansüstü programa yerleştirilen öğrencilerden, lisans veya yüksek lisans derecesini başvurdukları yüksek lisans veya doktora programlarından farklı alanlarda almış olanlar ile lisans veya yüksek lisans derecesini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi dışındaki bir yükseköğretim kurumundan almış olanlar, azami iki yarıyıl süreyle bilimsel hazırlık programına alınabilir. Bilimsel hazırlık süresince lisansüstü dersleri alınamaz. Bilimsel hazırlık programına alınan öğrenciler, ücret bakımından yerleştirildikleri statüye göre işlem görürler. Ancak tam burslu olsalar dahi bu aşamada kendilerine destek/nakit bursu ödenmez.

 

C.YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURUSU

1. Lisans ve/veya yüksek lisans derecesini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden almış olanlar ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından desteklenen Uluslararası İlahiyat Programı’nı bitirenler hariç, yabancı uyruklu adaylar lisansüstü programların yalnızca ücretli veya kısmî (%50) burslu kontenjanlarına başvurabilirler.

2. Yabancı uyruklu adaylarda ALES belgesi aranmaz.

3. Doktora programları ile öğrenim dili tamamen veya kısmen (en az %30) yabancı dilde yürütülen tezli yüksek lisans programlarına başvuracak yabancı uyruklu adaylar, yurtiçi öğrenciler için belirlenen yabancı dil koşuluna tabidirler.

4. Öğrenim dili Türkçe veya kısmen yabancı dilde yürütülen programlara başvuracak yabancı uyruklu adaylardan -lisans veya yüksek lisans öğrenimini öğrenim dili Türkçe programlarda tamamlayanlar hariç- TÖMER’den en az C1 düzeyinde belgeye sahip olanlar belgelerini başvuru evrakı ile birlikte teslim ederler. Belgesi olmayanlar önce bu duyuruda belirtilen tarihte İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi TÖMER tarafından yapılacak olan Türkçe Yeterlik Sınavına, ardından Bilim Sınavı ve Mülakata alınırlar. Bilim Sınavı ve Mülakat sonucunda bir programa kabul edilenlerden Türkçesi yeterli görülenler kabul edildikleri programa başlayabilirler. Türkçe Yeterlik Sınavı sonucuna göre bağlı olduğu programı ek Türkçe desteği ile yürütebilecek durumda olanlar, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi TÖMER’de açılacak kurslara devam etmek koşuluyla lisansüstü dersleri alabilirler. Bu durumdaki öğrenciler, TÖMER’de başarı durumlarına göre Üniversitenin sağlayacağı indirim imkânlarından yararlanabilirler. Bir programa kabul edildiği halde Türkçe bilgisi o programı yürütecek düzeyde olmayanlar, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde iki yarıyıl Türkçe Hazırlık Programına dâhil edilirler. Türkçe Hazırlık Programına dâhil edilen öğrenciler, Üniversite tarafından o yıl yüksek lisans programı ders dönemi için belirlenen iki yarıyıllık ücreti öderler. O yılın sonunda yeterlik sınavında başarılı olamayanların kaydı 1 yıl korunur, ertesi akademik yılı başında yeterlik sınavını başarmaları halinde yüksek lisans programına başlarlar, aksi halde kayıtları silinir.

 

D.BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TAKVİMİ

 

1. Başvuru Tarihleri:

Başvuru başlama tarihi: 10 Ağustos 2015 Pazartesi

Başvuru bitiş tarihi: 1 Eylül 2015 Salı mesai saati bitimine kadar

 

2.Yabancı uyruklu adaylar için Türkçe yeterlik sınavı tarihi

8 Eylül 2015 Salı, Saat: 14.30

 

3. İngilizce Mütercim Tercümanlık Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları Sınav Tarihleri:  

Yabancı Dil Sınavı: 8 Eylül 2015 Salı, Saat: 14.30

Bilim Sınavı: 9 Eylül 2015 Çarşamba, Saat: 10:00

Mülakat: 9 - 10 Eylül 2015 Çarşamba – Perşembe

 

4. Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları Sınav Tarihleri:

Bilim Sınavı: 9 Eylül 2015 Çarşamba, Saat: 10:00

Mülakat: 9 - 10 Eylül 2015 Çarşamba – Perşembe

 

5. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi ve Finans Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programları Sınav Tarihleri:

Yabancı Dil Sınavı: 8 Eylül 2015 Salı, Saat: 14.30

Bilim Sınavı: 9 Eylül 2015 Çarşamba, Saat: 10:00

Mülakat: 9 - 10 Eylül 2015 Çarşamba – Perşembe

 

6. Lisansüstü Programlara Kayıt Tarihleri

a) Asılların Kesin Kayıt Tarihi: 14 –16 Eylül 2015

b)Yedeklerin Kesin Kayıt Tarihi: 17-18 Eylül 2015

 

E.BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru işleminin tamamlanabilmesi için başvuru formunun tam olarak doldurulması ve aşağıdaki evrakın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Başvuru formu için tıklayınız.

Yüksek lisans başvuruları için:

  • Vesikalık fotoğraf
  • Lisans diploması veya çıkış belgesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan lisans diploması tercümesi
  • Diploma yurtdışından alınmışsa ilgili denklik belgesi
  • Lisans transkripti
  • ALES sınav sonuç belgesi
  • Başvurulan programın öngördüğü Yabancı Dil Belgesi
  • Özgeçmiş

 

Doktora başvuruları için:

  • Vesikalık fotoğraf
  • Yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan yüksek lisans diploması tercümesi
  • Diploma yurtdışından alınmışsa ilgili denklik belgesi
  • Yüksek lisans transkripti
  • ALES sınav sonuç belgesi
  • Başvurulan programın öngördüğü Yabancı Dil Belgesi
  • Özgeçmiş

 

2. Başvuru Formuna eksik veya yanlış bilgi / belge girilmesi halinde adayın başvurusu ve girmişse sınavı geçersiz sayılır.

3. Bir programdan kabul alan adaylar başvuru evrakının orijinallerini kayıt sırasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletmekle yükümlüdürler.

 

F.BAŞARI DEĞERLENDİRME ESASLARI VE SONUÇLARIN DUYURULMASI

1. Tezli yüksek lisans ve doktora programları için ALES puanının %50’si ve Bilim Sınavı+Mülakat notunun  %50’si toplanarak belirlenecek başarı notu en az 100 üzerinden 70 olan adaylar, kontenjan dahilinde kabul edilecektir. Başarı notunun eşitliği halinde Bilim Sınavı+Mülakat notu esas alınacaktır.

2. Tezsiz yüksek lisans programları ile ALES puanı olmayan yabancı uyruklu adaylar için Bilim Sınavı notunun puanının %50’si ve Mülakat notunun %50’si toplanarak belirlenecek başarı notu en az 100 üzerinden 70 olan adaylar, kontenjan dahilinde kabul edilecektir.

3.Yedek liste: Başarı koşulunu sağlayan adaylardan her statüde kontenjanın %50’sini aşmayacak miktarda yedek ilan edilir. Varsa küsurlar tama iblağ edilir.

 

G. ÜCRET VE ÖDEME ŞEKLİ

1. Ücret:

a) Ekonomi ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler tezli ve tezsiz yüksek lisans programları ile İngilizce Mütercim Tercümanlık tezli yüksek lisans Programının toplam (ders ve tez dönemi) eğitim- öğretim ücreti 15.000 TL+KDV’dir.

b) Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ile Temel İslam Bilimleri tezli yüksek lisans programlarının toplam (ders ve tez dönemi) eğitim-öğretim ücreti 12.000 TL+KDV’dir.

c) Felsefe, Tarih,  Türk Dili ve Edebiyatı ve Temel İslam Bilimleri doktora programlarının toplam (ders ve tez dönemi) eğitim-öğretim ücreti 16.800 TL+KDV’dir.

 

2. Ödeme şekli:

a) Ekonomi ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler tezli ve tezsiz yüksek lisans ile İngilizce Mütercim Tercümanlık Tezli Yüksek Lisans Programlarında ders dönemi için ders başına 1.500TL+KDV, tez/proje dönemi (tez dönemi 1 yıl / proje dönemi 1 yarıyıl) için 3.000TL+KDV olarak hesap edilir.

b) Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ile Temel İslam Bilimleri tezli yüksek lisans programlarında ders dönemi için ders başına 1.200TL+KDV, tez dönemi (1 yıl) için 2.400TL+KDV olarak hesap edilir.

c) Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Temel İslam Bilimleri doktora programlarında ders dönemi için ders başına 1.200TL+KDV, 3 yıl olan tez dönemi için her yıl 2.400TL+KDV olarak hesap edilir.

d) Ders tekrarında ders başına belirlenen ücretin %50’si alınır.

e) Ücretler ders dönemi için her yarıyıl başı kayıt öncesinde, tez dönemi için her akademik yılın başında kayıt öncesinde tahsil edilir.

f) Ücretlerde 5 taksit yapılır; peşin olursa % 5 indirim uygulanır.

g) Tahsil edilen ücretler hiçbir surette geri ödenmez.

h) Belirtilen ücretlerde KDV hariçtir.

i) Belirlenen ücretlerde tezli yüksek lisans programlarının tez dönemi 1 yıl; tezsiz yüksek lisans programlarının proje dönemi 1 yarıyıl; doktora programlarının tez dönemi 3 yıl üzerinden hesap edilmiştir. Süre aşımında ödemeler ilk kayıt tarihindeki ücretler üzerinden tahsil edilir.

 

H.ÖĞRENCİLERE SAĞLANACAK İMKÂNLAR

 

1. A) Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Temel İslam Bilimleri tezli yüksek lisans programları tam burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere,

B) Ekonomi ve Finans tezli yüksek lisans programının tam burslu asıl listesinin ilk sırasında yer alan bir öğrenciye:

a) Ders ve tez dönemi ( toplam 2 yıl) süresince Öğrenim Bursu,

b) Ders ve tez dönemi ( toplam 2 yıl) süresince aylık 600 TL Destek Bursu,

c) Belirli kontenjan dahilinde üniversitemizin öğrenci konukevlerinde %30 indirimli (yemek hariç) barınma imkanı

 

2. Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Temel İslam Bilimleri doktora programları tam burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere:

a) Ders ve tez dönemi (toplam 4 yıl, tez yazımı için ek süre alınması durumunda 5 yıl) süresince Öğrenim Bursu,

b) Ders döneminde 12 ay süreyle aylık 1000 TL destek bursu

c) Yeterlik sınavını başaranlar arasından, başarı durumları dikkate alınarak her yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre Öğrenci Asistan Programı’na alınanlara 3 yıla kadar (ek süre verilmesi durumunda 4 yıla kadar) aylık 2000 TL Destek Bursu,

d) Belirli kontenjan dahilinde üniversitemizin öğrenci konukevlerinde %30 indirimli (yemek hariç) barınma imkanı

e) Tez döneminde yurtdışındaki bir üniversiteden araştırma için kabul alanların durumu değerlendirilerek uygun görülenlere gidiş-dönüş ulaşım bedeli verilir.

 

3. 1. ve 2. Maddelerde belirtilenler dışındaki tam burslu öğrencilere sadece öğrenim bursu sağlanır.

4. Destek Burslarının devamı (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Burs Yönergesi hükümleri çerçevesinde) asgari başarı ve devam koşullarının yerine getirilmesine bağlıdır.

5. Tam veya kısmî öğrenim bursu tezli yüksek lisans programları için (ders ve tez dönemi) azami 2 yıl; doktora programları için (ders ve tez dönemi) 4 yıldır. Ders dönemini 3 veya 4 yarıyıla yaymış öğrenciler ile 2 yarıyılda tamamlamakla birlikte tez çalışmasına devam etmek için öğrencinin tez danışmanı tarafından ek süre talep edilmesi ve Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilmesi halinde öğrenim bursu yüksek lisansta azami 1 yıla, doktorada 2 yıla kadar uzatılabilir.  

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası