örümcek adam 1 filmi / Spider-Man Filmleri Hangi Sırayla İzlenir? - Webtekno

Örümcek Adam 1 Filmi

örümcek adam 1 filmi

Örümcek Adam (film, 2002)

Örümcek-Adam, aynı adlı Marvel Comics karakterine dayanan 2002 Amerikan süper kahraman filmidir. David Koepp'in senaryosundan Sam Raimi tarafından yönetilen, Raimi'nin Örümcek-Adam üçlemesinin ilk taksitidir ve başrolde Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Cliff Robertson ve Rosemary Harris ile birlikte baş karakter olarak Tobey Maguire yer almaktadır. Film, Örümcek-Adam'ın kökenlerini ve erken süper kahraman kariyerini anlatıyor. Genetiği değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra, dışlanmış genç dahi Peter Parker, örümcek benzeri insanüstü yetenekler geliştirir ve New York'ta suç ve adaletsizlikle savaşmak için maskeli bir kimliğe bürünür; süreçte kötü Yeşil Cin ile karşı karşıya.

Hikaye[değiştir

google Örümcek Adam 1 Türkçe Dublaj Full Film HD izle

Örümcek Adam 1 – Spiderman 1 filminin konusunda sosyal yaşantısında işleri yolunda gitmeyen başarılı olamayan öğrenci olan Peter Parker, Okuldaki diğier öğrenciler tarafından sürekli olarak hor görülmekte ve aşık olduğu Mary Jane’i sadece hayal edebilmektedir. Bir gün okulun çıkardığı bir gezide üzerinde deneyler yapılan bir örümcek tarafından ısırılır. Peter Parker’ın sıradan hayatı baştan aşağı değişecektir. Peter, örümceğin içgüdüsel yeteneklerini kazanacak ve bunu şehrin karanlığında kaybettiği amcasının intikamını almak üzere kullanacaktır. Peter, artık ‘Örümcek Adam’ olacaktır. Örümcek Adam 1 Türkçe Dublaj Full Film HD izle bayfilmizle1.com ekibi olarak iyi seyirler diler film hakkındaki yorumlarınızı bekleriz.

Tür: Aksiyon Filmleri, Fantastik Filmler

Yapım: 2002

IMDB Puanı: 7.3

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe

Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Bilet Al

Özet

Spider-Man: Into the Spider-Verse, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.

    • YÖNETMEN:
    • Kemp Powers, Joaquim Dos Santos

    • TÜR
    • Aksiyon, Macera, Animasyon

Seans Seçiniz

kaynağı değiştir]

Bir okul gezisinde, lise son sınıf öğrencisi Peter Parker, arkadaşı Harry Osborn ve sevgilisi Mary Jane Watson ile Columbia Üniversitesi genetik laboratuvarını ziyaret eder. Orada, genetiğiyle oynanmış bir "süper örümcek" onu ısırır ve eve döndükten sonra hastalanır. Bu arada, Harry'nin Oscorp'un kurucusu ve sahibi olan bilim insanı babası Norman Osborn, önemli bir askeri sözleşmeyi güvence altına almaya çalışıyor. Kararsız bir performans arttırıcı kimyasalla kendi üzerinde deneyler yapıyor ve çıldırarak asistanını öldürüyor.

Ertesi gün, Peter artık miyop olmadığını ve örümcek benzeri yetenekler geliştirdiğini fark eder. Ayrıca bileklerinden ağ fırlatabilir ve hızlı reflekslere, insanüstü hıza ve güce ve yüksek bir tehlikeyi sezme yeteneğine sahiptir. Peter, amcası Ben'in "büyük güç büyük sorumluluk getirir" tavsiyesine kulak asmayarak, Mary Jane'i bir araba ile etkilemeyi düşünür. Bunun için parayı kazanmak için bir yeraltı güreş turnuvasına girer ve Bonesaw McGraw'a karşı ilk maçını kazanır, ancak organizatör onu kazancından aldatır. Bir hırsız organizatörün ofisini soyduğunda, Peter misilleme olarak onun kaçmasına izin verir. Dakikalar sonra, Ben'in bir arabanın çalındığını ve öldürüldüğünü keşfeder. Peter araba hırsızını takip eder, ancak kaçmasına izin verdiğinin hırsız olduğunu anlar. Araba hırsızı kaçar ama camdan düşerek ölür. Bu arada, çılgın bir Norman, Oscorp'un kurumsal rakibi Quest Aerospace tarafından yapılan askeri bir deneyi keser ve birkaç kişiyi öldürür.

Mezun olduktan sonra Peter, bir spandex kostümü ve Spider-Man kişiliğini giyerek adaletsizlikle savaşmak için yeteneklerini kullanmaya başlar. Daily Bugle gazetesinin yayıncısı J. Jonah Jameson, Örümcek Adam'ın net görüntülerini sağlayan tek kişi olduğu için Peter'ı serbest fotoğrafçı olarak işe alır. Norman, Oscorp yönetim kurulunun şirketi Quest'e satmak için onu devirmeyi planladığını keşfettikten sonra onlara suikast düzenler. Jameson, gizemli katile "Yeşil Cin" adını verir.

Goblin, Örümcek Adam'a yanında bir yer teklif eder, ancak Peter reddeder. Kavga ederler ve Peter yaralanır. Şükran Günü yemeğinde, Peter'ın halası May, Mary Jane, Harry ve Norman'ı davet eder. Akşam yemeği sırasında Norman yarayı görür ve Peter'ın kimliğini anlar. Peter'ı yenmenin tek yolunun kendisine özel olanlara saldırmak olduğunu düşünen Norman daha sonra May'e saldırır ve onu hastaneye kaldırılmaya zorlar.

Mary Jane ile çıkan Harry, onu teselli etmek için Peter'ın elini tuttuğunu görür ve ona karşı hisleri olduğunu varsayar. Harap olan Harry, babasına Peter'ın Mary Jane'i sevdiğini söyler ve bilmeden Örümcek Adam'ın en büyük zayıflığını ortaya çıkarır. Norman, Queensboro Köprüsü'nün yanında Mary Jane'i ve çocuklarla dolu bir Roosevelt Adası Tramvay arabasını rehin tutuyor. Peter'ı kurtarmak istediği kişiyi seçmeye zorlar ve ikisini de bırakır. Peter hem Mary Jane'i hem de tramvayı kurtarır. Norman daha sonra onu terk edilmiş bir binaya atar ve vahşice döver. Peter onu alt ettiğinde, Norman kendini Peter'a açıklar ve af için yalvarırken planörünü Peter'ı arkadan kazığa oturtmak için kurnazca hazırlar. Örümcek hissiyle uyarılan Peter, saldırıyı savuşturur ve planör bunun yerine Norman'ı direğe saplar. Norman, Peter'a ölmeden önce Goblin kimliğini Harry'ye açıklamamasını söyler. Peter, Norman'ın cesedini tam Harry içeri girerken Osborn evine geri götürür ve Örümcek Adam'ın babasını öldürdüğüne inanarak ona silah çeker, ama o kaçar.

Norman'ın cenazesinde Harry, babasının ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğü Örümcek Adam'a intikam yemini eder. Mary Jane, Peter'a aşık olduğunu itiraf eder. Ancak Peter, onu düşmanlarının istenmeyen dikkatinden koruması gerektiğini düşünür, böylece gerçek duygularını gizler ve Mary Jane'e sadece arkadaş olabileceklerini söyler. Peter ayrılırken Ben'in sözlerini hatırlar ve Örümcek Adam olarak yeni sorumluluğunu kabul eder.

Seslendirme[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.