regl ilişkiye girmek / Adet Döneminde Cinsel İlişkiye Girilir Mi? - seafoodplus.info

Regl Ilişkiye Girmek

regl ilişkiye girmek

Adet döneminde ilişkiye girilir mi?

&#;Adet döneminde ilişkiye girilir mi?&#; sorusunun cevabıyla ilgili bugüne kadar oldukça farklı fikirler duymuş, büyük çoğunluğu söylentiden ibaret olan pek çok bilgi edinmiş olabilirsiniz. Adet döneminde seks yapmanın sağlık için zararlı olduğundan ağrıları geçirdiğine, adet döneminde seks yapıp hamile kalmanın mümkün olup olmadığından dikkat edilmesi gerekenlere, adet döneminde cinsel ilişki ile ilgili merak edilen pek çok konuda en güvenilir kaynaklar hiç şüphesiz bilimsel araştırmalar. 

Adet döneminde cinsel ilişkiye dair merak ettiğiniz tüm soruları ve adet döneminde ilişkiye girerken dikkat edilmesi gerekenleri sizin için yazımızda bir araya getirdik.

Adet döneminde ilişkiye girmek zararlı mı?

Öncelikle en merak edilen konuya açıklık getirerek başlayalım: Adet döneminde seks yapmanın sağlığa zararlı olduğunu gösteren hiçbir bilimsel kanıt bulunmuyor. Aksine, bazı kadınlar adet görürken cinsel ilişkiye girmenin çeşitli faydalar sağladığını bile söylüyor ve bu faydaların bazıları bilimsel araştırmalarla da destekleniyor. Yine de adet döneminde ilişkiye girdiğinizde hamile kalmanızın mümkün olduğunu, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlarla ilgili olası risklerin menstrüasyon kanaması sırasında da geçerli olduğunu ve güvenli seks için gereken önlemleri almanız gerektiğini aklınızda bulundurmalısınız. 

Regl döneminde seks yapmanın en büyük dezavantajı ise tahmin edebileceğiniz gibi her yere kan bulaşması. Özellikle yoğun bir akıntınız varsa, size, partnerinize ve çarşaflara kan bulaşabilir. Etrafı kirletmenin yanı sıra, kanama ve kanın her yere bulaşacağı kaygısı süreçten keyif almanızı engelleyebilir. 

Adet döneminde ilişkiye girmenin bir diğer dezavantajı da HIV veya hepatit gibi cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyonun (CYBE) bulaşması riskidir. Bu virüsler kanda yaşar ve enfekte adet kanıyla temas yoluyla yayılabilirler. Her seks yaptığınızda prezervatif kullanmak, bir CYBE bulaştırma veya kapma riskinizi azaltabilir.

Son olarak, regl döneminde cinsel ilişkiye girmeyi planlıyorsanız ve tampon takıyorsanız, tamponu önceden çıkarmayı kesinlikle unutmamalısınız. Unutulmuş bir tampon, cinsel birleşme sırasında vajinanızın içine çok fazla itilirse, çıkarmak için bir doktora görünmeniz gerekebilir.

Adet döneminde ilişkiye girmenin faydaları

Adet döneminde ilişkiye girmek, çeşitli potansiyel faydalar sağlayabilecek bazı fizyolojik değişiklikleri tetikleyebiliyor. Gelin bu bu değişiklikleri biraz daha yakından inceleyelim:

1. Adet kramplarını azaltabilir

Regl döneminde ya da hemen öncesinde deneyimlenen kramplar, uterusun iç astarını dökmek için kasılması nedeniyle oluşur. Orgazm, rahim kaslarının kasılmasına ve ardından serbest kalmasına neden olan bir durum olduğu için, adet döneminde yaşanan orgazm adet kramplarını rahatlatabilir ve dönem boyunca yaşanabilen sürekli kas gerginliğini hafifletebilir. (Kaynak)

Tüm bunlara ek olarak cinsel ilişki, ağrı kesici hormon olarak da bilinen endorfin salınımını tetikleyerek ağrı ve acı hissinin azalmasına, dolayısıyla da kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. (Kaynak)

2. Kanama dönemini kısaltabilir

Orgazm ve penetrasyon sırasında gerçekleşen yoğun kas kasılmaları, rahmin içindeki fazla dokunun atılmasını hızlandırabilir. Teorik olarak bu, adet dönemi ilişkiye giriyorsanız kanama döneminizin kısalabileceği anlamına gelebiliyor. Pek çok kişi bu durumu deneyimlediğini söylese de, bu iddiayı destekleyecek bilimsel bir kanıt henüz bulunmuyor.

3. Doğal bir kayganlaştırıcı görevi görebilir

Cinsel ilişki sırasında kayganlaştırıcıya ihtiyaç duyuyorsanız, adet döneminde ilişkiye girdiğinizde kayganlaştıcı kullanmanıza gerek kalmaksızın konforlu bir seks deneyimi yaşayabilirsiniz. (Kaynak)

Adet döneminde ilişkiye girerken dikkat edilmesi gerekenler

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, adet döneminde cinsel ilişkiye girmenin etrafı ve üzerinizi biraz kirletmesi dışında herhangi bir riski bulunmuyor. Alacağınız küçük önlemler ve önden yapacağınız bir planlamayla bu durumu sorun olmaktan çıkarabilir ve adet döneminde ilişkiye girmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kanamanın görece daha az yoğun olduğu günlerde ilişkiye girmeyi tercih edebileceğiniz gibi, yoğun kanama sizi veya partnerinizi rahatsız etmiyorsa herhangi bir takvime bağlı kalmak zorunda da değilsiniz.

Cinsel ilişki sırasında vajinanızdaki kan miktarını en aza indirmek için, tampon ve pedlere alternatif olan nispeten küçük, esnek ve çevreci bir alternatif olan adet kabı (menstrual cup) kullanmayı deneyebilirsiniz. Adet kabı, rahim ağzından geçerken kanı topladığı için kanın vajinanıza ulaşmasını engelleyebilir ve daha &#;temiz&#; bir cinsel birliktelik yaşamanıza olanak sağlayabilir. Tercih ettiğiniz adet kabını cinsel ilişki sırasında kullanıp kullanamayacağınızı doktorunuza danışabilirsiniz. Adet kabının doğum kontrolü işlevinin olmadığını ve hamileliğe karşı koruma sağlamayacağını aklınızda bulundurun.

Tüm bunlara ek olarak ilişkiye girmeden önce çarşaflarınızı ve yatağınızı korumak için altına havlu koyabilir, yatağınızın yakınında kağıt mendil bulundurarak ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz. Ayrıca ilişki sırasında sırt üstü yatmak kan akışını azaltabilir. İlişki sırasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissederseniz, partnerinizle paylaşabilir ve biraz daha yavaş ilerlemeyi teklif edebilirsiniz. Duşta ilişkiye girmek de adet döneminde ilişkiye girenlerin en çok tercih ettiği, temiz ve zahmetsiz yöntemlerden biri.

Sonuç olarak, adet döneminde ilişkiye girmek sağlık açısından riskli bir durum değil. Adet döngünüzün diğer dönemlerinde sahip olduğunuz enfeksiyon ve hamilelik riskleri bu dönemde de geçerli olduğu için güvenlik tedbirlerinizi aldıktan sonra cinsel ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Kaynaklar: Very Well Health, Healthline, Lehmiller

etiket Regl iken İlişki Mümkün mü? İşte Adet Döneminde Cinsel İlişki Hakkında Bilmeniz Gereken 9 Şey

Haberler

Sağlık

Cinsel Sağlık ve Yaşam

Regl iken İlişki Mümkün mü? İşte Adet Döneminde Cinsel İlişki Hakkında Bilmeniz Gereken 9 Şey

Kadınların her ay yaşadıkları regl döngüsü ister istemez partneriyle olan cinsel hayatı da etkiliyor. Kimi bu dönemde cinsel ilişkiden kaçınsa da kimi birlikte olmayı tercih ediyor. İşte regl döneminde cinsel ilişki hakkında bilinmeyenler

1. Regl döneminde genel olarak kadınların libidosu artış gösterir.

2. Regl dönemi kadınların enfeksiyonlara karşı en hassas ve açık olduğu dönemdir. Özellikle reglin ilk ve ikinci gününde erkeğin cinsel organında bulunan mikroplar kadının vajinasına bulaşarak olası hastalıkların oluşumuna sebebiyet verebilir.

3. Ancak bazı önlemler alınarak bu durumdan az da olsa kurtulunabilir. Duşta yapılan seks en uygun seçeneklerden biridir.

4. Bu dönemde vücut aşırı hassas olduğu için zevk alma grafiği de büyük ölçüde yükselişte olacaktır.

5. Partneriniz de bu konuda isteksiz olabilir. İlişkinizin bozulmaması adına bu durumu seksten önce mutlaka konuşun.

6. Menstrüal kap ya da kadın prezervatifi kullanmak cinsel ilişki sırasında gelecek kan miktarını azaltabilir.

7. Eğer siz önlem almak istemiyorsanız mutlaka ama mutlaka erkeğin prezervatif kullanmasını sağlayın.

8. Daha temiz kalmak ve kan akışını azaltmak için en doğru pozisyon kadının altta olduğu misyoner pozisyonu olacaktır.

9. Genel olarak bilinen şey adet döneminde hamile kalma ihtimalinin olmadığıdır. Ancak bilinenin aksine durum böyle değil. Adet döneminde de hamilelik ihtimali mevcuttur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?

Regl Döneminde Cinsel İlişki

Regl döneminde cinsel ilişkiye girilmesi hekimler tarafından önerilmemektedir. Bu dönemde kadın birtakım değişiklikler yaşamaktadır. Bunlar genel olarak ruhsal değişiklikler ve bedensel değişikliklerdir. Kadın bu dönemde kendini huzursuz hissetmektedir.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Regl döneminde kadınlar sancılar ve kramplar yaşamaktadır. Bu nedenle zorlu bir dönemdir. Regl döneminde doktorlar cinsel ilişkiden uzak durulmasını önermektedir. Nedeni ise tıbbi ve hijyendir. Bu dönemde kadın ve erkek cinsel ilişkiye girer ise enfeksiyon kapma riski yaşayabilir. Bu nedenle regl döneminde cinsel ilişki doğru bulunmamaktadır.

Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Regl döneminde cinsel ilişkiye girmek genellikle kişilerin dini inançlarıyla da bağlantılıdır. Birçok dinde bunun bir önemi yoktur. Ancak bazı toplumlarda bu dönemlerde kadınlara kesinlikle yaklaşılması yasaklanmıştır.

Bazı dinler ve toplumlarda kadınlar regl dönemi sebebiyle aşağılanmıştır fakat İslam dininde kadına verilen önem kadını regl döneminde korumaya almıştır. İslam dininde regl döneminde cinsel ilişkiye girmek haram kılınmaktadır.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Regl döneminde cinsel ilişki haram kılındığı gibi, bu dönemde cinsel ilişkide bulunan kişilerin tövbe etmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu kişilerin kefaret ödemesi gerekmektedir. Kefaret para ödenmesi gerektiği anlamına gelmektedir.

Tıbbi açıdan kadının sağlığı açısından önerilmediği gibi, İslam dininde de kadınların sağlığı açısından regl döneminde cinsel ilişki önerilmemekte ve haram kılınmaktadır. Bu dönem kadınlar için zorlu bir dönemdir.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Kadınlar regl dönemlerinde ağrı, sancı ve kramp yaşamaktadırlar. Bundan dolayı regl döneminde cinsel ilişki, kadına eziyet vermemesi için yasaklanmıştır. Bu durum kadının korumanın amacıdır. İslam dininde kadına verilen değerin kanıtlarından biri olduğu görülmektedir. Yani İslam dininde regl döneminde cinsel ilişki günah olarak görülmektedir. Hatta haram kılınmıştır.

İslamda Regl Dönemi Cinsel İlişki

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Kur'an-ı Kerim' de şöyle buyurulur;

Ey Muhammed! Sana kadınların ay halini (hayız) soruyorlar. De ki; o bir ezadır.

Ay halindeyken onlardan ayrılın; temizleninceye kadar onlara yaklaşıp cinsi münasebette bulunmayın. İyice temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah (her ay temizlendiklerinde kadınlarına) dönenleri sever. (O) İyice temizlenenleri (ay halinde önden ve arkadan cinsel ilişkiye girmekten kaçınanları da) sever."*

Allah'ın Resulü 'nün eşlerinden Hz. Âişe (seafoodplus.info) şöyle anlatıyor:

(Eşleri olan) bizlerden biri âdet gördüğü zaman Allah'ın Resulü ona göbekle dizler arasını örten bir örtü örtünmesini (giymesini) emir buyurur, sonra da (tenlerin temasını içerir şekilde) onunla beraber yatardı.

Hz. Âişe (seafoodplus.info) anlatıyor:

Eşleri olan bizlerden biri âdet gördüğü zaman Allah'ın Resulü (âdet gören eşine göbekle dizler arasını örten) genişçe bir örtü örtünmesini emreder, sonra da onun göğüslerine yönelirdi.


Regl iken cinsel ilişkiye girersek ne olur?

Reglken cinsel ilişkiye girmek kanamayı artırmaz. Adet kanamalarının ana nedeni hormonal değişime bağlı rahim içi zarın dökülmesidir. İlişkinin buna bir etkisi yoktur. Adetliyken cinsel ilişkiye girdiğimiz zaman korunursak hiçbir şekilde sorun yaşanmaz.

Regl döneminde cinsel ilişkiye girmek zararlı mı?

Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek zararlı değildir. Reglin 3. gününden itibaren cinsel ilişkiye girilebilir. İlişkiye girmeden önce korunmak çok önemlidir. Korunulmadığı taktirde erkekte veya kadında cinsel yolla bulaşabilecek enfeksiyonlar ortaya çıkabilir.

Dinen adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir?

Adet halinde olan kadınla birliktelik yaşamak haramdır. Adet süresinin sonunda cinsel ilişkiye girilebilir.. Adet sonrasında temizlendikleri zaman ilişki helal olmaktadır. Dinen adetin son günü ilişkiye girilmelidir.

Adetliyken eşini boşaltmak günah mı?

Adetliyken cinsel ilişkiye girilmez. Eşinizi el yardımıyla boşaltmak doğru değildir. Adetin son günü eşinizle cinsel ilişkiye girebilir, dilerseniz boşaltabilirsiniz. Onun dışında adetliyken eşinizi boşaltmak dinen doğru olmayacaktır. Bakara suresinin ayetinde ay halindeki "kadınlarla cinsel ilişkide bulunmayın." denmiştir.

Adetliyken ön sevişme günah mıdır?

Adet sırasında ön sevişme yapmak caizdir. Erkeğin, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, bu harekette salgı yani süt tüketilmediği sürece caizdir. Erkekte de zevk suyu denilen meni gelmediği sürece caizdir.

Adet kanını bir erkeğin görmesi günah mı?

Adet sırasında kadınla cinsel münasebete girmek haramdır. Erkeğin kadının adet kanını görmesi günah değildir fakat cinsel organını görürse caiz olabilmektedir. Erkeğin, kadının adet dönemi olduğu süre boyunca dikkatli olması gerekir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir