itici arızası nasıl anlaşılır / Itici sesi zarar verir mi? – funduszeue.info

Itici Arızası Nasıl Anlaşılır

itici arızası nasıl anlaşılır

15 Ekim , Thomas Liquori

Aracınızda hidrolik itici gürültüsü ile ilgili bir sorun mu yaşıyorsunuz? Eğer bir otomobil meraklısı değilseniz, bu problemi yaşasanız bile farkında olmayabilirsiniz. Sorun olduğunu farkında olanlar ise gürültülü iticileri nasıl susturacaklarını bilmek isteyebilirler, neyse ki; bu gürültüyle başa çıkmanın yolları var ve size bunlardan bahsedeceğiz.

Araç İticileri Nedir?

Bir araç itici, aracınızın hidrolik supap iticisini ifade eder. Aracınızın hidrolik supapına, külbütör manivelası adı verilen bir biyelle tutturulmuş küçük bir silindirdir. Bu sistem iyi çalışır, tabiki çalışmamasının dışında İticiden tıklama ya da vuruntu sesi gibi rahatsız edici bir ses gelebilir.

Sorunun ciddiyetine bağlı olarak, ara sıra veya arabanızı çalıştırdığınız sürece tıklama sesi duyabilirsiniz. Daha eski ve yüksek kilometreli araçlarda daha sık itici tıklaması oluşabilir, özellikle de düzenli bakım ve servis için gelmemiş araçlarda. İticinin biraz tıklamasına alışabileceğinizi düşünebilirsiniz, ancak bir süre sonra bu ses sizi bunaltabilir. Daha da önemlisi, size büyük bir tamir çıkaracak bir durumun göstergesi olabilir. Ayrıca, iticinin çıkarttığı bu sesler, sürüş sırasında dikkatinizi dağıtabilir ve tehlikeli olabilir.

Araç İticileri Neden Gürültü Yapar?

Bazı katı ve mekanik iticiler gürültü yapma eğiliminde değildir, ancak aracınızda muhtemelen bu tür bir sorunun azizliğine uğrayacak hidrolik valf iticileri vardır. Ama neden? Ses çıkaran bir itici, yağınızda bir sorun olduğunun bir göstergesidir, özellikle arabanız yaşlandıkça.

İticiler aşınmış olabilir ve uzun süredir kullandığınız eski bir arabanız varsa, sorun büyük olasılıkla budur. Öyleyse, arızalı itici veya iticileri değiştirmeniz gerekecektir ki hepsini bir değiştirmek en iyisidir. Çünkü biri aşınırsa diğerleri de peşinden aşınacaktır ve tüm süreci baştan yaşamak zorunda kalmak istemezsiniz. Bununla birlikte, itici gürültüsü, bir yağ sorununuz olduğu anlamına gelebilir. Ne tür bir sorun? İticilerin içinde ve çevresinde veya supap mekanizması boyunca yağdan gelen kir ve tortu oluşabilir. Bu, iticilerin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir.

Ayrıca motorunuz ve hidrolik supap filtreleriniz için çok ince veya kalın yağ da kullanabilirsiniz. Viskozite, yağınızın ne kadar kalın veya ince olduğunun ölçüsüdür. Yağınızı değiştirirseniz ve ardından itici gürültülerini fark ederseniz, sorumlunun viskozite olma ihtimali yüksektir. Yağ etiketinin önündeki etiketleri anlayarak mı yoksa en ucuzu ya da kulağa doğru gelenini mi seçtiniz? Öyleyse, motorunuzun itici gürültüsünden siz sorumlu olabilirsiniz. Bazen yağ etiketindeki bu sayılar, petrolün viskozitesi veya kalınlık derecesini gösterir ve sizin kullanım kılavuzunuzda belirtilen yağ viskozitesini kullanmanız gerekir. Bu, üreticinin belirlediği, motorunuz için ideal viskozitedir. Bundan herhangi bir şekilde sapmak, gürültülü iticiler de dahil olmak üzere başka motor sorunları da yaratabilir.

Aracınızın Motorunu Nasıl Susturabilirsiniz?

İticiden gelen gürültünün yıpranmış bir iticiden veya başka bir hasarlı parçadan kaynaklanmadığını doğruladıktan sonra yapılacak en iyi şey yağı değiştirmektir. Şu anda motorda bulunan tüm yağdan kurtulun ve yeni yağ eklemeden önce temizleyin. Koyduğunuz yeni yağın tam olarak üreticinin belirttiği yağ türü olduğundan, mümkünse sentetik yağ olduğundan emin olun. Sentetik yağ alamıyorsanız, en azından sentetik bir karışım kullanın.

Yağı değiştirdikten sonra, yağın sistemden geçmesine yardımcı olmak için aracınızı yarım saat kadar çalıştırın. İtici gürültüsü bir yağ probleminden kaynaklanıyorsa, bu işlemi yaptıktan sonra gürültünün kaybolduğunu gözlemlemelisiniz. Bu sorunu çözmezse, parçalarda bir sorununuz olup olmadığını görmek için yeniden deneyin. İtici çubuklarının düzgün olduğundan, külbütör manivelasının doğru şekilde takıldığından ve iticilerin hasarsız göründüğünden emin olun. Külbütör manivelası ile supaplar arasındaki supap boşluğunu da gerekirse sıkarak veya gevşeterek ayarlayabilirsiniz. Hidrolik supap iticiler, kendinden ayarlıdır, ancak başka hiçbir şey çalışmıyorsa, bu çözüm sağlayabilir. Kuşkusuz bunlar, bir tamircinin uzmanlığı olmadan birçok kişinin yapamayacağı şeylerdir.

Gereksinimlerinize Göre Rislone Seçin

Yeni yağ eklemenin yanı sıra, performansı artırmak, iticilerinizi ve motorunuzu sessizleştirmek için, yağınıza ekleyebileceğiniz, kanıtlanmış katkı maddeleri mevcuttur. Efsane ürünlerimiz Rislone Motor Yenileyicive Nano Prime Motor Performans Artırıcı; bu amaca hizmet eder ve gürültülü motorları önemli ölçüde sessizleştirebilir. Bu ürünler, ekonomiktir, kullanımı kolaydır ve motorunuzun ömrünü uzatabilir.

Önceki makaleSonraki makale

Subap iticileri neden ses yapar?

İçindekiler:

  1. Subap iticileri neden ses yapar?
  2. Subap arızası nasıl anlaşılır?
  3. Araçta subap vurması nasıl anlaşılır?
  4. Motor subap ayarı nedir?
  5. Subap fincanı nedir?
  6. Subap neden arıza yapar?
  7. Arabanın subap ayarı bozuksa ne olur?
  8. Tofaş subap arızası nasıl anlaşılır?
  9. Motor subap ayarı nasıl yapılır?
  10. Subap fincanı ne ise yarar?
  11. Subap horozu nedir?
  12. Siboplar bozuksa ne olur?
  13. Ateşleme sorunu nasıl anlaşılır?
  14. Subap ayarı bozulunca ne olur?

Subap iticileri neden ses yapar?

Subap iticisisesini oluşturan farklı nedenler olabilir: Motor yağındaki artık maddelerin birikip iticileritıkaması Sıcaklığa veya soğukluğa bağlı genleşmeden dolayı sürtünme. İticilere henüz yağın ulaşmamış olması (Motor ilk çalıştırıldığında-soğukken normal olan bir durum)

Subap arızası nasıl anlaşılır?

Esasında en belirgin subaparıza belirtileri arasında subaptan ses gelmesi yer almaktadır. Bu da genellikle; ayar vidası bölümünün aşırı olarak aşınması, subapayarının bozuk olması, subapiteceğinin gevşek olması ve millerin bulunduğu alanda gevşeklik yaşanmasından kaynaklanmaktadır.

Araçta subap vurması nasıl anlaşılır?

Subap Vurması Nasıl AnlaşılırMotor Sesinde Değişme ve Daha sesli Çalışma : En sık görülen belirtisidir. Subapların çalışma zamanlamasının senkronizesi bozulduğu zaman araçdaha gürültülü çalışmaya başlayacaktır. Bu gürültü genellikle şıkırtı sarsıntı şeklinde olabilir.

Motor subap ayarı nedir?

Emiş ve egzoz valflerinin hareketi, subapların hareketini sağlayan eksantrik miliyle bağlı hareket ettirici kolun supapları ittirmesiyle gerçekleşir. Bu durumda motosiklet subap ayarıda hareket ettirici kol ile subaplar arası boşluğun en uygun seviyeye getirilmesine denir.

Subap fincanı nedir?

Supapiticisi, supaplar ile kam arasındaki parçadır. Fincanyada tapet de denen bu iticiler mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılır. Supapboşluğu oluştuğunda fincanlar ses yapmaya başlar. Supapboşluk ayarı yapılarak ses giderilebilir. Eğer fincanlar çok aşınmışsa değiştirilerek sorun giderilir.

Subap neden arıza yapar?

SubapVurması NedenOlur Subapvurması denilen olaya çok sayıda arızasebep olmaktadır. Subapayarının bozuk olması subaplardan ses gelmesine sebep olur. Subapiticilerinin arızalıolması subapvurmasına sebep olur. Subapların çok sıkı olması ve aynı zamanda subapların çok gevşek olması da bu arızaya sebep olmaktadır.

Arabanın subap ayarı bozuksa ne olur?

Ayarıbozulmuş supaplar motor ısınırken kararsız rölantiye neden olabiliyor. Hava ve yakıt girişindeki senkronizasyon bozularak yüksek yakıt tüketimi meydana geliyor. Ateşleme sırasında motora uygun yakıt-hava karışımı gönderilmediği için motorda tekleme ve sarsıntı görülebiliyor.

Tofaş subap arızası nasıl anlaşılır?

Subap Arızası Nasıl Anlaşılır?Subap Arızası Belirtileri Nelerdir ?
  1. Subap sisteminden ses gelmesi, subap vurmaları -Subap ayar boşluğunun bozuk olması -Ayar vidasının aşınmış olması
  2. Subap tutukluğu, Subap yağışması -Subap aralıkları yanlış
  3. Subap yataklarının yanmış olması

Motor subap ayarı nasıl yapılır?

Subap Ayarı Nasıl Yapılır?
  1. Subap ayarı için ilk olarak bir adet sente çakısı, tornavida ve kriko edinmelisiniz.
  2. Aracınızın ön tekerleklerini kriko ile kaldırın ve aracı beşinci vitese alıp el frenini çekin.
  3. Ardından kaputu açın ve karbüratör kapağını sökün.
Daha fazla öğe

Subap fincanı ne ise yarar?

Supapiticisi, supaplar ile kam arasındaki parçadır. Fincanyada tapet de denen bu iticiler mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılır. Eğer fincanlar çok aşınmışsa değiştirilerek sorun giderilir. Hidrolik iticiler iseyağ basıncı ile çalışır. Yağ basınçlı fincanlar sayesinde supapboşluğu otomatik olarak ayarlanır.

Subap horozu nedir?

Subapitecek ve horozu, aynı yedek parçalar olmakla birlikte subapiticisi veya subap horozuolarak bilinmektedir. Kam mili ile supaparasında irtibat görevi görürler. Subapların üstüne yerleştirilen bir oto yedek parça elemanıdır.

Siboplar bozuksa ne olur?

Supap Ayarı BozuksaNasıl Anlaşılır? Ayarı bozulmuş supaplar motor ısınırken kararsız rölantiye neden olabiliyor. Hava ve yakıt girişindeki senkronizasyon bozularak yüksek yakıt tüketimi meydana geliyor. Ateşleme sırasında motora uygun yakıt-hava karışımı gönderilmediği için motorda tekleme ve sarsıntı görülebiliyor.

Ateşleme sorunu nasıl anlaşılır?

Ateşlemebobini arıza yaptığında belirli yöntemler ışığında sorunuanlamak mümkündür. Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.

Subap ayarı bozulunca ne olur?

Ayarıbozulmuş supaplar motor ısınırken kararsız rölantiye neden olabiliyor. Hava ve yakıt girişindeki senkronizasyon bozularak yüksek yakıt tüketimi meydana geliyor. Ateşleme sırasında motora uygun yakıt-hava karışımı gönderilmediği için motorda tekleme ve sarsıntı görülebiliyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası