köy ve şehir arasındaki farklar / Merkez ve Köy Evleri Arasındaki Farklar

Köy Ve Şehir Arasındaki Farklar

köy ve şehir arasındaki farklar

Köy ve şehir yaşamı arasındaki temel farklılıklar nelerdir

Köy ve şehir yaşamı arasındaki temel farklılıklar nelerdir

Köy ve şehir yaşamı arasındaki temel farklılıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.



Şehirde yaşarken oldukça gürültülü, kirli ve kalabalık ortamlara maruz kalırsınız. Ama köy hayatında ise böyle bir şey pek söz konusu olmaz. Köyler daha sakindir, şehir hayatına göre daha az insan yaşamaktadır. Şehir hayatında yaşayan insanlar için istedikleri her şeye çok zaman almadan ulaşmaları mümkündür.

  • Köyde yaşamak şehir hayatına göre daha doğaldır. Bol bol temiz havanın hâkim olduğu, şehrin hem çevre hem de hava kirliliğinden oldukça uzaktır.
  • Şehirde yaşarken oldukça gürültülü, kirli ve kalabalık ortamlara maruz kalırsınız. Ama köy hayatında ise böyle bir şey pek söz konusu olmaz. Köyler daha sakindir, şehir hayatına göre daha az insan yaşamaktadır.
  • Şehir hayatında yaşayan insanlar için istedikleri her şeye çok zaman almadan ulaşmaları mümkündür. Köy hayatında ise bu durum daha zordur.
  • Köy hayatında sürekli var olan o tüketim çılgınlığına ayak uydurmak zorunda kalmazsınız. Fakat şehirde yaşayan insanlar gerek iş olsun, gerek eğlence için dışarı çıkmak olsun bu tür şeyler için hep bir tüketim çılgınlığı vardır.
  • Köyde trafik sıkıntınız olmaz. Şehirlerde yaşayan ve her sabah kalkıp işe giden insanlar için çekilmez bir çile haline gelmiş durumdur.
  • Şehirde yaşayan insanların komşuluk ilişkisi, insanlarla olan iletişimi daha kısıtlı ve mesafelidir. Köyde yaşayan insanlar daha sıcak, samimi ve mütevazıdır. Akrabalık, komşuluk gibi ilişki bağları, şehirdeki insanlara göre daha sıkıdır.
  • Köyde sürekli eğlenmek amaçlı da olsa sinemaya, konsere, tiyatroya gitmeniz pek mümkün değildir. Şehir hayatında bu tür eğlencelere ulaşmak, köy hayatına göre oldukça kolaydır. Ama köy hayatında da eğlence için kendinize farklı fırsatlar yaratabilirsiniz.
  • Şehir hayatında sağlık imkânlarına ulaşmak daha kolaydır. Zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Köyde yaşayan insanlar için herhangi bir sağlık sorununda hastaneye gitmek bu kadar kolay olmayacaktır.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏

👎

😍









◁ GÜNÜN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ ▷ Önemli not: Habere dosya, resim ve video ekleme özelliği geçici olarak devre dışı bırakılmıştır. Yorum ve düşüncelerinizin bizim için çok değerli olduğunu biliyor musunuz? Yorumlarınızla soru cevaplarımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitemizde yer alan tüm hizmet ve içerikler eğitim ve öğretim amaçlı olarak öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.

▼ SIRADAKİ HABER ▼

Ana Sayfa1 milyon Türkiye fotoğrafı

Giriş Yap

Şehir hayatı mı, köy hayatı mı ?
123    sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz

sayfa 1


yunustopuz

8 yıl önce - Prş 06 Ksm ,

Şehir hayatı mı, köy hayatı mı ?



Önce köy hayatından bahsedelim Köy hayatı tartışmasız çok güzeldir, çünkü her şeyden önce köyde hava temizdir. Tarlalarda yeşil otlar, karışık renkli çiçekler Her yerde türlü türlü kuşlar, hayvanlar, temiz ve uzun ırmaklar, sular, büyük dağlar, ağaçlar var.Köy ürünleri doğal ve insanlar her zaman tarlalarda çalışıyorlar. Onlar meyve ve sebze yetiştiriyorlar. Köyde sinema, tiyatro, büyük alışveriş merkezleri yok. Ama insanlar boş zamanlarını çok güzel geçiriyorlar. Mesela onlar akşamları birlikte konuşuyorlar ve bahçede çay içiyorlar.Köylüler tavuk, ördek ve at besliyorlar ve çiftlikte çalışıyorlar. Bu sebeple köyde boş zaman çok az, insanlar komşuluk yapıyorlar.Çocuklar her gün temiz havada oynuyorlar. Ağaca çıkıyorlar, suda yüzüyorlar, ata biniyorlar, dağlara tırmanıyorlar ve burada kızlar türlü türlü çiçekler topluyorlar. Köyde özellikle anneler için hayat erken başlıyor, çünkü onlar sabah süt sağıyor, ondan sonra ayran, peynir yapıyorlar ve çocuklara kahvaltı hazırlıyorlar. Her sabah çocuklar bir bardak ılık süt ve taze yumurta, peynir ekmekle güne başlıfunduszeue.info köydeki insanlar çok sağlıklı ve güçlü oluyor, çünkü onlar temiz havayı teneffüs ediyorlar, temiz su içiyorlar. Doğal ürünler yiyorlar. Bu sebeple köy hayatı daha güzel.

Şimdide biraz şehir hayatından bahsedelim Bu hayatı da çok seven insanlar var. Bütün eğlence merkezleri veya sinema, tiyatro, mağaza, market, pazar, banka, üniversite, bakkal, dükkan, gazino, spor ve güzellik salonları, hastaneler, diskolar ve parklar burada. Hayat şehirde de erken başlıyor. Sokaklar çok kalabalık, arabalar için yollarda trafik problemi her zaman oluyor. İnsanlar her gün aynı hayatı yaşıyor. Onlar sabahları işlerine gidiyorlar ve akşamları dönüyorlar.Şehirlerde insanların bir çoğu sadece hafta sonları dinleniyorlar. Ama bir kısmı dinlenmek için yine köye yada kırsala gidiyorlar. Şehirde insanlar medeni bir hayatta yaşıyorlar. Şehir hayatının güzel tarafı medeniyet, modernlik ve geniş imkanların bulunması. Hayat bu sebeple köy hayatından farklı oluyor. Bence bütün insanlar köy ve şehir hayatını seviyorlar, çünkü ikisinin de çok farklı ve güzel tarafları var.
SAYGILAR

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

muratcal

8 yıl önce - Prş 06 Ksm ,

Şehir hayatı tabiki
İnsan köyde çok sıkılıyor yapacak bir şey yok
Hep aynı insanlar aynı sokak aynı haneler herşey aynı

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+2

yunustopuz

8 yıl önce - Prş 06 Ksm ,

Şehrim diye demiyorum ama



Aslında Adana'da şehrin içinden geçen ırmaklar, yemyeşil ağaçlar, kuşlar vb. görebiliyoruz. Adana gibi bir yerde yaşıyorsanız hem şehir hem de köy hayatına çok yakınsınız demektir

 mesajı beğendiniz mi?

serkanbuyan

8 yıl önce - Prş 06 Ksm ,

İkisi de diyorum.

 mesajı beğendiniz mi?

muratcal
8 yıl önce - Cmt 08 Ksm ,

Alıntı:
Aslında Adana'da şehrin içinden geçen ırmaklar, yemyeşil ağaçlar, kuşlar vb. görebiliyoruz. Adana gibi bir yerde yaşıyorsanız hem şehir hem de köy hayatına çok yakınsınız demektir


bunu adanalılar bile söylüyormuş demekki
adana koca bir köy diye hep söylenir demek doğruymuş



 mesajı beğendiniz mi?: &#;-2

Patron
8 yıl önce - Cmt 08 Ksm ,

Şehire yakın sessiz sakin köy gibi yerler var.
Mesela şu aşağıdaki yer, inanması güç de olsa İstanbul Beylikdüzü,
tarlaların arasında sessiz sakin bir yer ama metrobüse sadece birkaç km uzakta.





 mesajı beğendiniz mi?

muratcal
8 yıl önce - Cmt 08 Ksm ,

burç abinin kanıtladığı gibi
sakinlik için köyde yaşamaya gerek yok

hem çok sakin şehirler olduğu gibi
şehirin kenar mahalleride sakin olabiliyor
hatta şehirlerimizin içinde dahi sakin yerler bulabilmek kolay

 mesajı beğendiniz mi?

adana

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+3

Birol Ezertaş

8 yıl önce - Cmt 08 Ksm ,

Tabiki Köy hayatı ( O zamanlar sohbet pc başında değil, soba etrafında yapılırdı.)



Eskiden; Çember çevrilir, Su musluktan içilir, Ağaçlara tırmanılırdı
Bebekler bezden, Silahlar tahtadan, Resimler kömür karasından yapılırdı.
Komşuda pişen bizeBizde pişen komşuya düşerdi.
Geceler ayaz, Sokaklar karanlık, Yıldızlarparlak olurdu.
Turşu, salça, mantı evde yapılır, Karpuz kuyuda soğutulurdu.
Erik ağacının çiçeği, Pencere camımıza yaslanır, Güz yaprakları bahçemize düşerdi.
Kardan adam yapılır, Evlerde soba yakılır, Kış gecelerinde masal anlatılırdı..
Merdiven çıkılır, Aidat ödenmez, Yönetici seçilmezdi.
Evler badanalı, Sokaklar lambasız, Mahalleler bekçili olurdu.
Radyo dinlenir, Çizgi roman okunur, Defterlere kenar süsü yapılırdı.
Hayat, Arkası yarın gibiydi, Kesintisizdi..
Her gün yaşanacak bir şey vardı.
Herkes kendi düşünü kurar, Kendi hayatını oynardı.
Şimdi,
Herkes
Yoğun,
Yorgun
pc basında facede twıitterde ..Ölümlerde bile pc basından başsağlığı.beğen butonu
Ve
Hayat bir başka güzeldi bir zamanlar , daha bir içtendi sevgiler , kaybetmeye korktuğumuz değerlerimiz vardı . . . !


(+)

Buda benim köyüm eski ve yeni hali elvanköyü aynı açı (elvankent) sadece camii ve birkaç ev kaldı..





(+)





(+)

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+8

erhan

8 yıl önce - Cmt 08 Ksm ,

Şehir merkezinde yaşamak avantajlı gözüksede kısa süreli köy yaşantısını tadmak ve azda olsa şehir yoğunluğundan nefes almak için köy e yerleşmek iyi gelecektir.



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+2

sayfa 1

cevap yaz

123    sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
 

Köy ile Kasaba farkı nedir

Köy İle Kasaba Arasındaki Fark

  • Köy nüfusu 1 ile kişi arasında olurken Kasaba nüfusu ise ile arasında olur
  • Köy ler kasabalara göre daha kırsal kesimden oluşur.
  • Tahmin edileceği üzere köylerde iş olanakları sınırlıdır. İnsanlar burada sadece tarım hayvancılık gibi işlerle uğraşırlar. Ama kasabalarda köylerden daha çok iş imkanı vardır.
  • Köyleri Muhtarlar, Kasabaları Valiler yönetir
  • Köyler Kasabalara göre daha küçük yüz ölçümlerine sahiptir.

Köy lerin Genel Özellikleri

Köy, toplumsal, ekonomik, coğrafi ve nüfus özellikleri ile şehirden ayrılan düşük nüfus yoğunluğa sahip kırsal yerleşim birimleri olup ekonomik olarak genelde tarıma dayalı ve iş bölümünün gelişmediği yerleşimlerdir. Yönetim durumu, toplumsal ve ekonomik özellikleri ya da nüfus yoğunluğu yönünden kentten ayırt edilen, genellikle tarımsal uğraşıda bulunmak gibi işlevlerle belirlenen, konutları ve öteki yapıları bu yaşamı yansıtan yerleşme birimidir.

Kasabaların Genel Özellikleri

Kasaba; köyden büyük, şehirden küçük yerleşmelere verilen bir addır. Henüz kırsal özelliklerini yitirmediği için şehir olarak adlandırılmayan, fakat belirli bir oranda sanayi ve ticaret faaliyetlerine sahip olduğu için de köy olarak adlandırılamayan yerleşmelerdir. Yaklaşık olarak ile arası nüfusa sahiptirler.

 


Şehir Yaşamının Avantajları ve Dezavantajları

Şehir genellikle geniş ve yoğun nüfuslu bir alan olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle, şehir hayatı, teknolojik açıdan gelişmiş, geniş bir alanda yaşamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünya nüfusunun% 54'ü yılında kentsel alanlarda yaşıyordu. Bir şehir teknolojik açıdan kırsal alanlardan daha gelişmiş ve karmaşık. Bu nedenle, bir şehirde yaşamanın birçok avantajı vardır. Teknoloji bir şehirde hayatımızı kolaylaştırıyor. Şehirler, yüksek kaliteli hastaneler, eğitim kurumları, bankalar, dükkanlar ve diğer iş enstitüleri gibi birçok tesise sahiptir. Bu, kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanan olanaklara gecikmeden erişebildiğimiz için hayatımızı kolaylaştırıyor. Dahası, birçok büyük işletme enstitüsü olduğu için kentte birçok iş bulma olanağı mevcut, fabrikalar burada bulunuyor. Şehir hayatı ayrıca su, elektrik, telekomünikasyon ve ulaşım tesisleri gibi gelişmiş altyapı tesislerine de erişim sağlıyor.

Bununla birlikte, şehirde yaşayan insanların davranışlarında da bir fark olduğunu görebiliriz. Şehir sakinleri, köy halkına kıyasla daha yoğun, hırslı ve uzak olma eğilimindedir.

Köy Hayatı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası