alkollü ocakbaşı anadolu yakası / İstanbul Anadolu Yakası Kebapçı Tavsiyesi | DonanımHaber Forum

Alkollü Ocakbaşı Anadolu Yakası

alkollü ocakbaşı anadolu yakası

Yeni nesil et restoranlarını boş verelim. Yeter artık her köşeden çıktıkları. Elin Güney Amerikalı Jose&#;sinin yıldır pişirdiği dinlendirilmiş eti, yok şöyle Steak yok böyle Steak diye pazarlamanızdan bunaldık yahu.

Tamam güzel et yapıyorsunuz anladık. Türke az &#; orta pişmiş et sevdirdiniz ona da tamam, önemli bir iş. E ama et işte nihayetinde. Edirne&#;den öteye çıktığınızda her ülkede bir köşebaşında bulabileceğimiz restoranların burada eti kendileri icat etmiş gibi davranıp hesap olarak da yarım dana ücretini itelemelerinden sıkıldık. Bu yüzden et ocakbaşında yenir diyor ve İstanbul ocakbaşı rehberimize geçiyoruz. Mekanların adresleri için isimlerine tıklamanız yeterli.

Kurtuluş Adana Ocakbaşı

adana kurtulus
Vedat Milör&#;ün bile ünlenir de bozar diye televizyon programında yer vermediğini itiraf ettiği kral mekan. yılından beri açık olan Adana Ocakbaşı senedir bir semt durağı olmaktan çıkıp tüm İstanbul&#;da tanınır hale geldi. Kebap işinden anlayanların kıstası haliyle Adana&#;dır. &#;Adana&#;dakine en yakın kebaptı&#; diye anlatırlar İstanbul&#;da yiyip beğendiklerini. İşte o kebabın yeri Kurtuluş Adana Ocakbaşı&#;dır.

Burada diğer meyhane &#; ocakbaşı karışımı mekanlardan farklı olarak onlarca çeşit meze bulamazsınız. Gerek de yoktur hani. Zaten et ya da balıktan önce mideyi 10 çeşit mezeyle doldurma görgüsüzlüğünü ne ara adet edindik belli değil. 90&#;larda oldu galiba. Adını da serpme koydular. Serpiyorlar masaya gidiyorlar. Masada dirsek koyacak yer yok. 🙁

Kurtuluş Adana&#;da böyle bir abartı göremezsiniz; zaten isteseler de yapamazlar küçücük mekan. Ne o fincan kadar meze tabaklarını getir götür ile uğraşabilirler ne hesabı kitabıyla. Ama ellerindeki bi iki parça mezenin de hakkını verirler. Yoğurtlu köz patlıcan klasiktir, kuyruk yağıyla gelen köz soğan ve sarımsak efsane. Burada kebabın yanına garnitür diye gelen soğan &#; maydanoz bile diğer yerlerden farklıdır. Soğanın acı suyu tam olarak alınmış gelir masaya.

Çöpmüş &#; ciğermiş gibi şiş usulü siparişlerinizi yarımşar porsiyon sipariş ediniz. Hatta üç &#; dört şiş bile yeter. Hem adanaya hem de mekanın pamuk gibi küşlemesine yer kalsın. Kuzunun sırtından çıkan yumuşacık küşleme için zaten fazladan bir işleme gerek kalmıyor. Küşleme Adana Ocakbaşı&#;ında üzeri baharatlanarak geliyor. Bizden tavsiye baharatını az attırın, etin tadını perdelemesin. Gitmeden 2 gün önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Öğle saatlerinde ya da çok erken ararsanız açmayabilirler. Darlamayın adamları, sonuçta hâlâ semt mekanı. 🙂

Beyoğlu Ocakbaşı

beyoglu ocakbasi
yılından beri Beyoğlu Bekar Sokak&#;ta yer alan mekanımız ocakbaşı camiasının bilindik köşelerindendir. Bekar Sokak&#;a İstiklal yönünden girdiğinizde sağ kolda kapısında Joe Dalton&#;a benzeyen şef garsonu görene kadar ilerleyiniz. İşte Beyoğlu Ocakbaşı orası.

Hafif agresif bi abi olan Joe&#;yu çok sinirlendirmeyiniz. Biz gittiğimizde telefonun kumanda uygulamasıyla izlediği kanalları tam bir liseli gibi değiştirip onu yeterince geriyoruz. Allahtan bizi seviyo da çok kızmıyor. 🙂 Çok güzel sinirleniyor naapalım&#;

Servisten önce fındık lahmacun ve tereyağlı puf mekanın vazgeçilmezi. Arada bir adanayı fazla pişirebiliyorlar bazen tuzun da ayarı kaçıyor. Sipariş verirken bunlara dikkat etmelerini söyleyebilirsiniz. Mekanda lig maçları da yayınlanıyor. Beyoğlu Ocakbaşı&#;na yazar çizer tayfa da uğruyor. Hesaba dikkat ediniz. Türkiye&#;ye mahsus bir uygulama olan &#;kafa hesabı&#; şekli burada da bazen devreye alınabiliyor. Yazın çok bulundurmuyorlar ama kışın böbrek denemenizi de tavsiye ederiz.

Yusuf Usta&#;nın Yeri Suadiye

yusuf usta
Eminalipaşa&#;da bir apartmanın altındaki Yusuf Usta, Kadıköy yakasının sahil şeridi boyunca sıralanmış hormonlu mekanlardan biri değil. Şirin bir bahçesi ve sakin bir kapalı salonu var. Etlerden önce gelen çiğköfteyi es geçmeyiniz.

Önden gelenlerle karnınızı doyurmamanız gereken yerlerden biri burası o yüzden mezelere fazla prim vermemekte fayda var. Adana kebap öyle serçe parmağı kalınlığında değil afedersiniz kol gibi geliyor. Zırh çekimi olduğu için suyunu kaybetmeyen kuzu etinin içi de dışı da tam kıvamında pişiyor.

Buranın bir de Adana tavası var. Ortaya esnaf yemeği gibi bir tava geliyor. Öyle İstanbul işi uyduruk saç tava özentisi bir şey değil. Masaya gelen bu yarı sulu ve lav sıcağı yemeği yerseniz başka bir şey yemeye fırsat kalmayabilir.

Yeterli sayıda değilseniz Adana tavadan uzak durun; yani usturuplu olmak lazım yakınlarda hastane yok. Masada ölüp kalma ya da bayılma gibi durumlarda künefeyle hayata döndürülebilirsiniz. Diğer mekanlarda genelde tırt olan tatlı çeşitleri Yusuf Usta&#;nın Yeri&#;nde künefeyle akıl uçuruyor.

Zübeyir Ocakbaşı

zzzz
Zübeyir için ocakbaşı müdavimliğini popüler hâle getiren yer diyebiliriz. Özellikle zamanında Hürriyet&#;ten Kanat Atkaya&#;nın yazılarıyla gaz verdiği mekan kısa sürede haklı bir üne kavuştu. İçeride o klişe tabirle sanat, spor ve siyaset dünyasının önde gelen isimleriyle karşılaşabilirsiniz. Biz en çok Uğur Yücel&#;i görüyoruz. Bi başına gelir, güzelce etini yer, rakısını içer ve gider Uğur Abi.

Zübeyir&#;in patlıcan salatası meşhurdur. Etlerden kuzu şiş, ve tarak mutlaka denenmeli. Külbastı sevenler buranınkini çok beğeniyorlar. Yer bulmanız imkansıza yakındır. Uzun süredir 3. kat da açık olmasına rağmen rezervasyonsuz yer bulamazsınız. Hele hafta sonu için en az 2 gün önceden aramalısınız.

Fiyatlar haliyle diğer mekanlara göre bir miktar daha tuzludur; ama ne yediğinizi bilirsiniz. Hesaba %10 da kuver eklenir. Taksim ocakbaşılarının toplandığı yer olan Süslü Saksı &#; Bekar Sokak hattındaki en iyi mekan Zübeyirdir. Diğerlerine fazla prim vermeyiniz. Daha az gidin ama Zübeyir&#;e gidin. Giderseniz Hamit Abi&#;ye selam söyleyin.

Selimiye Birtat

selimiye birtat
Geçen seneye kadar Selimiye&#;de hemen kışlanın yanındaki çıkmaz sokakta bulunan tarihi meyhane malum içkili mekan kısıtlarından ötürü taşınmak zorunda kaldı. 50 yıl boyunca aynı sokakta kışla, cami, meyhane ve bir de kütüphane birlikte güzel güzel geçinmişlerdi. Huzur rahatsız ediyor demek ki birilerini diyelim ve Birtat&#;ın emsali olmayan tatlarına geçelim.

Birtat artık Kadıköy ve Koşuyolu&#;nda iki şubeyle hizmet veriyor. Oh olsun, yerinden edince daha güçlü döndüler. 🙂 Koşuyolu şubesini tecrübe etmedik ama Kadıköy için rahatlıkla atıp tutabiliriz.

Bu mekanda balık hariç her şeyi bulabilirsiniz ve hepsinde de iddialılar. Her yerde bulamayacağınız uykuluk ve kokoreç gibi sakatatlar konusunda uzmanlar. Sakatat seven kişi için çok tehlikeli bir yer. Ama ciğer konusunda ayrı bir parantez açmak gerekir. Net konuşalım. Ciğer sevmem, hayatta ağzıma koymam diyen bir arkadaşınızı alın götürün. Sonuca siz de şaşıracaksınız. Birtat bırakın İstanbul&#;u memleketin en iyi ciğer yapan mekanlardan biridir denilebilir. Bak abartmıyoruz, deneyin hak vereceksiniz.

Kebaplarla birlikte üzerinde un kalmış uyduruk lavaş ya da kurumuş tırnak pide değil hemen o anda hazırlanan, içi domatesli tam kıvamında kalın lavaşlar geliyor. Adana kebabı da İstanbul&#;un en iyileri arasında. Kaburga çizgi film Taş Devri&#;nden çıkmış gibi kalın ve etli.

Aslında Birtat&#;ın etlerinin yanına rakı bile açtırmamak gerek. Eğer şarap seviyorsanız bu muhteşem lezzetlerin tadını şarapla çıkarmalı. Ocakbaşı kültürümüz haliyle rakıyla kol kola bugüne kadar gelmiş; ama onca sıcak yağ ve buzlu rakı aslında birbirlerine şarap kadar yakışmıyorlar. Keşke mekanlarda şarap fiyatları akıl dışı rakamlarda olmasa ve bir iki çeşitten fazlası bulunsa.

Güler Ocakbaşı

guler
yılından beri Elmadağ&#;daki yerinde hizmet veren Güler Ocakbaşı&#;nın bir de Gayrettepe&#;de (Esentepe) şubesi bulunuyor. Elmadağ şubesi daha eski ve geleneksel meyhane havasında. İki katlı mekanın nostaljik tadını yakalamak için ilk katında oturmayı tercih edin. Ocakbaşında tavuk pek tercih edilmez ama buranın fıstıklı kaşarlı tavuk kebabından ortaya bir porsiyon attırın. Tadına bakmakta fayda var.

Kebaplardan önce gelen fındık lahmacun da Beyoğlu Ocakbaşı&#;nda olduğu gibi parmakları yedirecek cinsten. Güler Ocakbaşı&#;nda fazlaca meze var. Yoğurtlu kabağı es geçmeyin ama önceden de dediğimiz gibi meze olayını abartmayın. Onca et, meze ve alkolden sonra en sonunda gelen ballı kaymaklı meyve nedeniyle karaciğerinizden sağlam ayar yiyeceksiniz.

Yirmibir Kebap

yirmibir
Diğerlerine göre daha yeni bir mekan. Olsun bu açığını bulunduğu tarihi Hazzo Pulo Pasajı sayesinde kapatıyor. İki katlı mekanın alt katındaki ocağın çevresinde hayli geniş bir mermer var. Böylece ocakbaşında oturmak isteyen müdavimlerin sıkça karşılaştıkları alan darlığı, ocaktan yayılan sıcak gibi sorunlardan yırtıyorsunuz. Mekanın tasarımı şık ama etler arasında mutlaka şunu deneyin &#; bunu kaçırmayın diyeceğimiz bir örnek yok. Unutmadan sigara içmiyorsanız alt katta oturunuz.

Umut Ocakbaşı

umut ocakbasi
Beyoğlu Hasnun Galip Sokak&#;ta (Büyükparmakkapı Sokak&#;tan girince ilk sağ) koca bir binanın tümü Umut Ocakbaşı. Özellikle ilk katı konukların üzerinde yüksek tavanı ve duvardaki dev Atatürk resimleriyle nevi şahsına münhasır etkiler bırakıyor. Sadece giriş katında oturmak bile ayrı bir deneyim.

Son yıllarda binanın üst katına modern bir konstrüksiyon yapıldı ve Umut Ocakbaşı daha da yükseldi. Giriş katı ayrı bir dünya teras ayrı. Her kafaya göre seçenek var. Yazın teras iyi bir seçenek. Yukarıdan bakınca Beyoğlu&#;nun aşina olduğunuz yerlerine bile &#;a orası aslında şurasıymış&#; diyerek şaşıracaksınız.

Gelelim şanlı Umut Ocakbaşı&#;nın şanına. Yani&#; Müdavim mekanıdır, bizler de severiz ama eğri oturalım doğru konuşalım eski bir işletme olmasından başka çok da bir numarası yoktur. Metal tabakları, örtüsüz masaları bunlar hoş sayılabilecek, eski meyhane tadına uygun durumlar. Ama sağda solda duyduğunuz kadar abartılacak yanı pek de yok.

Meze seven insansanız çok bir beklentiniz olmasın. Et seviyorsanız şiş diyelim. İkisiyle de alakanız yoksa ama mekanı merak ediyorsanız tavuk kanat + bira. Buranın gerçekten de en güzel iki ürünü bunlar diyebiliriz. Bir de uzun yıllardır mekanda çalışan garsonları da işlerinin ehlidir. Bu maalesef her yerde bulunmayan bir özellik.

Adana İl Sınırı

adana il
Duvarda delikanlı futbol taraftarının neden oraya asıldığını hemen anlayacağı atkıları ve derli toplu oturma düzeniyle son yıllarda hayli popüler olan bir mekan burası. Şu anki yeri İstiklal Caddesi&#;ne meydan tarafından girdiğinizde hemen ilk soldaki Meşelik Sokak&#;ta. Adana İl Sınırı ilk açıldığında Meşelik Sokağı kesen İpek Sokak&#;ta giriş altı masalık bir yerdi.

Yeni yerleri Hayal Kahvesi&#;nin. Aralarında mini bir ortaklık var. İlk açıldığı yerden farkı daha çeşitli ve lezzetli mezeleri. Ama Hayal ortaklığından sonra özellikle Cihangir tayfasının abartması ve ünlü oyuncu, fotoğrafçı, gazete köşecilerinin verdiği gazla Adana İl Sınırı&#;nda fiyatlar uçtu.

Kebabı lezzetli ve güzel. Mideyi hiç rahatsız etmiyor ve yedikçe devamını istiyorsunuz. Masadaki kişi sayısına göre ortaya tek parça ama büyük porsiyonlar şeklinde servis ediyorlar. Sahibi Adnan Abi uzun süre Show Tv&#;nin personel yemeklerinden sorumluydu, kendisini bizler de basın camiasından yakınen tanırız. Buradan ses edelim, fiyatlar uçtu Adnan Abi! Sakin olun biraz.

Peymane

peymane-resteraunt
Önceleri Asmalımescit tarafında ikamet eden, sonra bir dönem Ghetto&#;nun terasına çıkan Peymane sonunda yerini buldu. Galatasaray&#;dan Tophane&#;ye inerken taksi durağını geçince hemen sağda. Jazz ve ocakbaşını aynı mekanda sunarak yola çıkan mekan son yerinde de yenilik peşinde denemelerle açıldı.

Kocaman bir binada bulunan Peymane&#;nin güzel de bir bahçesi var. Bu bahçe hemen bitişikteki eski Fransız Yetimhanesinin duvarlarına ve pencerelerine bakıyor. Kırım savaşı döneminde Bebek ve Tophane&#;de Katolik çocuklar için açılan bu binaların bugünkü köhne kaderi insanın içini sızlatıyor.

Peymane&#;ye geri dönecek olursak yenilik olarak açtıkları en alt kattaki İtalyan restoranı artık hizmet vermiyor. Bunun yerine giriş kata bir pizzacı açtılar. Binanın tümüne yayılan Peymane&#;de diğer ocakbaşılarda sık rastlanan sıkışık düzen yok. Rahat rahat oturabilirsiniz. Alt kattaki eski İtalyan restoranının olduğu bölümde arada bir şarap markalarının tadım geceleri düzenleniyor. Bu bölümün yeni adı Mahrem Bar olmuş. Adı üzerinde diğer katlardan daha izole.

Peymane&#;de mezeler çeşitli ve güzel. Sıcak gelen humus denenmeli. Etler ortalamanın üstü. Fıstıklı kebap denenmeli. Şişhane&#;deki ikinci şubelerine henüz gitmedik bilemiyoruz; ama var orada da bir şubeleri de, biliniz.

Pala Ocakbaşı

palakebap
Eski yeri Taksim&#;in en güzel sokak isimlerinden olan Süslü Saksı&#;daydı. O zamanlar hem ismiyle hem fiyatlarının uygunluğuyla çok tercih edilirdi. Pala da işi büyüttü ve artık Balık Pazarı&#;nın hemen karşısında ikinci kattaki yeni yerine taşındı.

Yeni yerlerinde metrelik kebap en popüler siparişlerden biri. Dört kişiden fazlaysanız tercih edebilirsiniz. Biz kebapta santimetre, metre, kilometre hesabına pek ısınamıyoruz. Öyle olsa dev kapasiteli Kadıköy yakası sahil şeridi kebapçılarını da yazardık; ama yazmayacağız. O tip yerler bize biraz fabrikasyon geliyor.

Pala&#;da böbrek denemelisiniz. Et çeşitlerinde kaburgayı çok öneriyorlar. Kaburga güzel ama Birtat, Kurtuluş Adana ya da Zübeyir&#;in tarakları kadar efsane değil. Mekanın en büyük sorunu sigara dumanı.

Ali Ocakbaşı

ali ocakbasi- 2

Ali Ocakbaşı, Karaköy&#;ün fetiş mekanlarından Tarihi Karaköy Balıkçısı&#;yla ayın handa; yani İstanbul mekanlarının en güzel manzaralarından biri burada. Menüsü geniş. Bir meyhanede bulabileceğiniz her çeşit meze burada da var. Diğer yerlere göre Ali biraz Peymane gibi; yani iş yemeği için de gelebilirsiniz arkadaşlarla goygoy yapmak için de.

Ali kebap, kaburga, şaşlık ve fıstıklı kebap denenebilir. Diğer mekanlara göre fazlaca tatlı ve salata çeşidi var. O manzaraya haliyle biraz turistik bir mekan; önceden mutlaka arayıp yer ayırtmanız gerekli. Bir de onun adı &#;küşneme&#; değil küşleme sevgili Ali Ocakbaşı. Şu işin doğrusunu bi bulalım artık lütfen. Alla alllaa&#;

Musa Ustam Ocakbaşı

MUSA-USTAM
Taksim&#;in en eski mekanlarından olan Musa Ustam&#;ın açılışı Saygı! Kırmızı beyaz örtülerine kurban olasıca mekanın sağlam bir müdavim kitlesi var. Malatyalı olan Musa Usta işi tabii ki küçük yaşlarında gittiği Adana&#;da öğrenmiş. Kuzu fileto denenmeli. Diğer çeşitlerin de gitmişken azar azar tadına bakınız.

Çamlık Restaurant &#; Ocakbaşı

camlikk
Etiler&#;in en eski mekanlarından olan Çamlık listenin en derli toplu yeri; hatta fazla derli toplu denilebilir. İnsan ocakbaşında biraz da is duman arıyor. Kısaca burası janti bir yer. Zaten Etiler&#;de&#;

Çamlık restoran isminden de anlaşılacağı gibi sadece ocakbaşı değil aynı zamanda bir restoran. Bahçesi de olan Çamlık&#;ta, Fırın Beyti ve Çamlık Kebap yanında künefe de tercih edilebilir. Ayrıca kiremitte çoban kavurmada da iddialılar.

Bonus: Mini hikaye / Ocakbaşının olmazsa olmaz siması &#;aşırı&#; delikanlı Fevzi

Beyaz gömleğinin kolunu sıvayan Fevzi, altın saatli bileğini kıvrak bir hareketle şişlerin arasına daldırdı. Lavaşla kavradığı kuzu etini şişten ustaca sıyırdı&#;

Fevzi&#;nin et, şiş, alev derken iyice kabaran maço egosu, acemi turist masalarına hafif alaycı bakışlar bıraktı. Daha 10 dakika önce metrodan çıkmıştı; ama yine de ocakbaşına girdiği anda atını &#; kurdunu han kapısına bağlamış Tarkan tribine bağladı.

Az sonra Fevzi&#;nin bileğine kazayla sıcak bir şişin ucu değecek. Büzülen dudağından acı bir &#;fuuu&#; efekti atmosfere yayılacak. Fevzi&#;nin kurtlar vadisi karizması, o &#;fuuu&#; sesiyle birlikte ocakbaşının dev davlumbazından çekilecek ve bacadan atılarak İstanbul semalarında kaybolacak. Hay aksi peçete de yok! Fevzicik göz kenarında biriken yaşın aşağıya kaymaması için yüzüne lavaş bile basabilir. Turist masasındaki kız da gördü zaten&#; 🙁

Yapma Fevzi. Adam ol. Ateşi, şişi görünce gaza gelme evladım. Bak üstat Vefa Zat ne diyor: Rakı bu dünyada uğruna mutfak yapılan yegane içkidir. Edepli ol az.

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul’un en iyi manzaralarına sahip, yaz sıcaklarında keyfi bir ayrı olan en iyi teraslı mekânlarını keşfedin!

Şehrin tadını çıkaranlar ve iş yoğunluğundan dolayı şehirden çıkamayanlar için iyi bir alternatif olan teraslı mekânlar, kaliteli müzik ve manzaralarıyla adeta şehirde yaz mevsimini doyasıya yaşamak için güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Biz İstanbul, Atatürk Kültür Merkezi

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul kültürünün miras tatlarını, pişirme tekniklerini ve gastronomiye dair detayları misafirlerine sunan Biz İstanbul&#;un harika bir terası var. derecelik İstanbul manzarasına sahip mekanda geleneksel tatların keyfini terasında çıkarabilirsiniz.

Gümüşsuyu, Mete Cad. No: 2, Beyoğlu/İstanbul,

Restoran Modern, İstanbul Modern

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul’un kültür, sanat ve tarihinden ilham alan çağdaş bir yemek deneyimi sunan Restoran Modern Türk mutfağına modern bir yorum getiriyor; Tarihi Yarım Ada’nın enfes manzarasını sunuyor. Pazartesi hariç her gün saat arasında servis veren Restoran Modern’in menüsü ise genç ve yetenekli Executive Chef Tuğçe Mirza Canik imzalı. Mekanın öğle ve akşam yemekleri için iki ayrı menüsü bulunuyor. Orman mantarlı şehriye, ördek yahnili yassı taze erişte ve mutancana mekanda mutlaka denenmesi gereken yemeklerden.

Kılıçali Paşa, Tophane İskele Cad. No:1/1, Beyoğlu/İstanbul;

Sail Loft Vakkorama Roof Top, Galataport

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları
İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları
İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Galataport&#;un yeni mekanlarından Sail Loft Vakkorama Roof Top şehrin en beğenilen teraslarından birine de sahip. Müzik, eğlence ve lezzetli menüyü bir araya getiren mekanda Tarihi Yarımada&#;yı ve İstanbul boğazını gören manzara eşliğinde şehrin mükemmel yaz akşamlarının tadını çıkarmak mümkün.

Kemankeş Kara Mustafa Paşa Cad, Galataport,

Frankie, Galataport

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Galataport İstanbul’da iki katlı olarak konumlanan Frankie’nin terası muhteşem bir manzaraya sahip. Tarihi Yarımada ve Boğaz manzarasını gören terasın menüsü ise MediterrAsian mutfağı olarak öne çıkıyor. Tarzını ve malzemelerini Akdeniz’den, pişirme tekniklerini ve baharatlarını Asya’dan alan Frankie mutfağında Hint, Tay, Vietnam, Kore mutfak kültürlerinden izler görmek mümkün. Günbatımı saatlerinden itibaren terasında misafirlerini karşılayan Frankie&#;de Perşembe gecelerinde ve hafta sonunda DJ performansı oluyor.

Galataport, Kılıçalipaşa Mah. Meclis-i Mebusan Cad., Beyoğlu/İstanbul;

Madam Niça, Gümüşsuyu

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İlk kez Bozcaada’da Kuzey Ege mutfağının temsilcisi olarak gastronomi serüvenine başlayan Madam Niça, ’den beri koruduğu kalitesi ile Beyoğlu’ndaki şubesinde faaliyet gösteriyor. Bohem tarzdaki terasında deniz manzarasına karşı, çeşitli yöresel lezzetleri deneyimlemenize fırsat tanıyan restoran, kullandığı dekorasyon ürünleriyle ve ev yapımı erişte, ekşi maya ekmek gibi klasikleşmiş tatlarıyla Ege kültürünü yansıtmaya devam ediyor.

Gümüşsuyu, Ömer Avni Mahallesi, İnönü Cd. No, Beyoğlu/İstanbul;

Bebek Terrace Restaurant, Bebek Hotel By The Stay

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Boğazın tadını çıkarmak için en ideal teraslı mekanlardan biri Bebek Terrace Restaurant. Bebek Hotel By The Stay&#;in giriş katında bulunan restoranda sabah kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati için seçenekler mevcut. Kahvaltı için gelmek isteyenler için hafta içi &#;ye, hafta sonu ise &#;e kadar kahvaltı servisi olduğunu hatırlatalım.

Cevdet Paşa Cad. No, Beşiktaş/İstanbul,

Barnathan Galata

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

yıllık bir tarihe sahip olan Barnathan Apartmanları’nın içerisinde bulunan Barnathan Galata’nın muazzam kule manzarası görenleri büyülemeye yetiyor. Ferah terasında özellikle hafta sonu yoğunluk yaşansa da romantik ambiyansı ve geniş yemek yelpazesi mekânı vazgeçilmez kılıyor. Ayrıca yemek tercihlerini kahvaltıdan yana kullananlar için apartmanın ikinci katında bulunan kafesi hafta içi ’ye, hafta sonu ’e kadar hizmet veriyor.

Şahkulu, Tımarcı Sk. No:1, Beyoğlu/İstanbul;

Bellini &#; Çırağan Sarayı

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

&#;Pasta & More&#; konsepti sunan Bellini tarihi dokusunda, mükemmel Boğaz manzarasıyla misafirlerini şımartarak ağırlayan bir yer. İtalyan mutfağını saray dokunuşuyla bir araya getirerek sunan ve sıcak havalarda terasını açan Bellini&#;de menü Sicilyalı şef Giovanni Vaccaro imzası taşıyor. Ev yapımı makarnalar, risottolar, orijinal reçeteyle hazırlanan limoncello, negroni ve kokteyllerin tadı damağınızda kalacak. Teras kısmında sınırlı sayıda masa olduğu için birkaç gün öncesinden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Çırağan Palace Kempinski, Çırağan Cd. No, Beşiktaş/İstanbul;

{}

Chef Mezze, Arnavutköy

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Lezzetli mezeleri, muhteşem İstanbul manzarasını ve keyifli müziği bir araya getirerek misafirlerini ağırlayan Chef Mezze&#;de modern meyhaneyi yaşayacaksınız. Dünya mutfağından farklı tarifleri Türk mutfağı ile bir araya getiren restoranda lezzetli bir gastronomi deneyimi eşliğinde manzaraya hayran olacaksınız.

Arnavutköy Cad No D:2, Beşiktaş/İstanbul,

Korto İstanbul, Kuruçeşme

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Müziğin ve güzel yemeğin tadını çıkaracağınız bir teras arıyorsanız rotanızı Korto&#;ya çevirebilirsiniz. Yemekleri ve özellikle sushi&#;leri çok beğenilen Korto&#;da müzikle başlayan gece canlı müzikle devam ediyor. İstanbul boğazının manzarası ise enfes.

Muallim Naci Cad., Öksüz Çocuk Sok. No: 7, Beşiktaş/İstanbul,

Divan Brasserie Beyoğlu

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Türk ve Akdeniz mutfaklarından değişik seçkileri bir arada sunan Divan Brasserie Beyoğlu, İstanbul’un en canlı noktalarından olan İstiklal Caddesi’nin üzerinde yer alıyor. Tarihi Yarımada ve Ayasofya Camii’yi kucaklayan manzarası eşliğinde, Divan mutfak kalitesiyle hazırlanan farklı coğrafyalara ait lezzetlerin tadını çıkatabilirsiniz. Jazz severler için ise cuma günleri “Jazz Akşamları” etkinliği ile Bulleit Boiler gibi grupları canlı dinleme olanağı sunuluyor.

Tomtom, İstiklal Cd. No, Beyoğlu/İstanbul;

Firuze, Şişhane

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Şişhane’de Nejat Eczacıbaşı binasının altıncı katında yer alan Firuze Beyoğlu, yeni nesil meyhane kültürünü başarılı bir şekilde yansıtan bir işletme. Haliç manzarası karşısında – saatleri arasında enfes mezelerin tadını çıkarabileceğiniz mekân muhteşem terası sebebiyle özellikle yaz aylarında tercih ediliyor. Yemek için ise dört ana başlıktan oluşan menüsünün her biri kendine özgü lezzetler barındırıyor.

Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane, D:kat 6, Beyoğlu/İstanbul;

Ist Too, Shangri-La

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Akdeniz, Uzak Doğu ve Türk mutfağını menüsünde bir araya getiren Ist Too, şık dekorasyonu ve lezzetleriyle beğeni toplayan yerlerden. Günün her saati için menüsü bulunan mekanda boğaz manzarasına karşı enfes yemeklerin tadını çıkarmak çok keyifli.

Hayrettin İskelesi Sok. No:1, Beşiktaş/İstanbul,

Suvla Bistro, Kanyon

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Kanyon AVM’nin terasında konumlanmış bir restoran olan Suvla Kanyon, özellikle Gelibolu Yarımadası’nın yöresel üzümlerinden beyaz çeşit Kınalı Yapıncak ve kırmızı çeşit Karasakız üzümlerinin eşsiz lezzetleriyle yapılan ve seçenek açısından zengin şarap menüsüyle ünlü. Yeşillikler içindeki hoş ambiyansının tadını çıkarırken, genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayı unuyla hazırlanan Proscuitto, mozarella, panna ve pesto soslu pizza gibi dünya mutfağının önde gelen tatlarını deneyimleyebilirsiniz.

Esentepe, Kanyon AVM, Şişli/İstanbul;

Mirror Suadiye

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Dünya mutfağından hazırladığı menüsü ve Adalar&#;ı gören manzarasıyla güzel bir akşam geçirebileceğiniz Mirror kahvaltısından akşam eğlencelerine kadar günün farklı saaatlerinde tercih edilebilecek bir mekân. Ev yapımı makarnaları, hafta içi ve hafta sonu kahvaltıları (kahvaltıların saati sezonluk değişebiliyor, önceden arayıp teyit etmekte fayda var), kokteylleri ile beğenilen mekân günü keyifli tamamlamak için birebir.

Plaj Yolu Sok. No, Kadıköy/İstanbul;

{}

Simone İstanbul, Asmalı Mescit

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Asmalımescit&#;te yılında inşa edilen ve aslına uygun restore edilen bir bina içerisinde yer alan Ruz Hotels&#;in çatı katında mutlaka denenmesi gereken bir teras var. Şehrin en yenilerinden olan Simone, özellikle gün batımında harika bir Galata manzarası sunuyor ve hem yemekleriyle hem de kokteyl menüsüyle çok beğeniliyor. Simone&#;un Akdeniz esintili mutfağının yanı sıra imza kokteyllerini de mutlaka denemelisiniz.

Asmalı Mescit, General Yazgan Sk. No:6, Beyoğlu/İstanbul;

Oligark, Kuruçeşme

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Kuruçeşme&#;de Halide Hanım Korusu&#;nun kenarında ve İstanbul Boğazı manzaralı Oligark gün batımını izlemek, atıştırmak ve kokteyller tatmak için mükemmel bir yer. Menüsünde dünya mutfağı lezzetlerine yer verilen mekânın Lounge Bar&#;ında özel localar da bulunuyor. Deniz yoluyla da ulaşabilen Oligark, geniş terası ve müzikleriyle manzaranın tadını çıkarmak için birebir.

Muallim Naci Cd. No, Beşiktaş/İstanbul;

Roka, Galataport

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Galataport’ta yer alan Roka, çağdaş Japon mutfağından lezzetler sunuyor. Sashami, maki, tempura, robata ağırlıklı Roka&#;nın menüsündeki her bir tat deneyenlerden tam not almayı başarabiliyor. İstanbul manzaralı terasa sahip mekânda güzel yemekler dışında lezzetli kokteyller de içmek mümkün.

Kılıçali Paşa Mahallesi Meclis-i Mebusan Sok. Galataport, Beyoğlu/İstanbul;

Izaka Terrace Restaurant, Gümüşsuyu

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul Gümüşsuyu’nda CVK Park Bosphorus Hotel’in teras katında yer alan Izaka Terrace, Boğaz ve tarihi yarımada manzarası, yenilenen enerjisi ve kişiselleştirilmiş hizmeti ile fark yaratıyor. Anadolu mutfağı başta olmak üzere dünya mutfaklarının eşsiz lezzetlerine menüsünde yer veren Izaka Terrace’da danışman Şef Ali Ronay ve deneyimli mutfak ekibi eşliğinde hazırlanan geleneksel tatlar yaratıcı lezzetler ile buluşuyor. Hem maceraperest hem de geleneksel lezzet paletlerine uyumlu bileşenlerden oluşan Izaka Terrace’ın menüsü, özel şarap koleksiyonu, seçkin içki ve kokteyl alternatifleriyle tamamlanıyor. Restoran, bar ve lounge olarak hizmet veren Izaka Terrace, haftanın 7 günü saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Her cuma sahnesinde Türk Pop müziğinin sevilen sanatçılarını, canlı performanslarıyla ağırlayan Izaka Terrace, pazar günü hariç haftanın diğer günleri saat arası DJ Queto’nun müzikleri eşliğinde misafirlerine keyifli saatler yaşatıyor.

Gümüşsuyu, İnönü Cd. No:8, Beyoğlu/İstanbul;

{}

Divan Kuruçeşme

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Teraslı mekânlar arasında tarihiyle sıyrılan bir yer Divan Kuruçeşme. ’lerden kalma hamam kalıntıları üzerinde yürüyerek gezebileceğiniz mekân, Boğaz manzaralı oldukça geniş bir terasa sahip. Detaylı menüsü, canlı müzik performansları, beğenilen hizmet anlayışı olan Divan Kuruçeşme, iş toplantıları, defileler, tiyatro ve konserler için de kullanılabiliyor.

Kuruçeşme Cd. NoA, Beşiktaş/İstanbul;

The 47, Çırağan Sarayı

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Çırağan Sarayı&#;nda bulunan The 47 Music & Drinks çeşit çeşit kokteyller ve onlara eşlik eden atıştırmalıklar sunuyor. Canlı müzik ya da DJ performansı bulunan mekân pazartesi günleri dışında haftanın her günü açık. Cumartesi ve pazar günleri ise saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor.

Çırağan Palace Kempinski Istanbul, Çırağan Cd. No, Beşiktaş/İstanbul;

Toro Latin Gastro Bar, Sarıyer

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Six Senses Kocataş Mansions İstanbul içerisinde konumlanan Toro Latin Gastro Bar, Steak & Sushi gecelerinin özel teklifleri ve hafta içi her gün avantajlı fiyatlarla sunulan imza kokteylleri ile yaz akşamlarına renk getiriyor. Six Senses Kocataş Mansions İstanbul bünyesinde yer alan; dünyaca ünlü şef Richard Sandoval’ın restoranı Toro Latin Gastro Bar, Sushi ve Steak gecelerini misafirleri ile buluştururken hafta içi her gün belirli saatlerde seçili Latin kokteyllerini %50 avantajlı fiyatlarla misafirleriyle buluşturuyor.

Meserburnu Cd. No:5, Sarıyer/İstanbul;

{}

Ali Ocakbaşı, Gümüşsuyu, Karaköy, Suadiye, Kuruçeşme

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul’un tarihi ve en özel İstanbul manzaralı lokasyonlarında yer alan Ali Ocakbaşı şubelerinin güvenli turizm belgesi ile şehrin keyfini çıkararak lezzetli ve güvenli bir ocakbaşı deneyimi yaşayabilirsiniz. Ali Ocakbaşı’nın İstanbul’un dokusunu hissettiğiniz en sevilen şubelerinden Karaköy şubesi, yeni dönemde üst katındaki teras alanında misafirlerine açık alan deneyimi ile de hizmet veriyor. Karaköy şubesi yeni terası ile birlikte İstanbul’un tarihi yarımada manzarasını Ali Ocakbaşı’nın geniş kebap menüsü ile bir araya getiriyor. Restoranın diğer şubelerinde de teras bulunuyor.

Gümüşsuyu: İnönü Cd. No, Beyoğlu/İstanbul;
Karaköy: Grifin Han, Tersane Caddesi, Kardeşim Sk. Beyoğlu/İstanbul;
Suadiye: Kazım Özalp Sok. No: 60 Kat:4, Kadıköy/İstanbul;
Kuruçeşme: Muallim Naci Cd. No: 58, Beşiktaş/İstanbul;

16 Roof, Swissotel The Bosphorus

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

‘Dünyanın Lüks Restoranları’ arasına girerken, 16 Roof terası ise dünya listelerinde! İstanbul’un muhteşem boğaz manzarasını kucaklayan Swissôtel The Bosphorus terasında konumlanan16 Roof ile misafirler lezzetin ve manzaranın tadını doyasıya çıkartıyor. Restoran ve bar olarak hizmet veren 16 Roof, akşam saat 9&#;a kadar misafirlerini ağırlıyor. Ünlü şef Bruno Andres Santa Cruz’un dokunuşları ile günümüzde ilgi odağı haline gelen Peru mutfağını, Akdeniz lezzetleri ile harmanlayıp modern bir menü oluşturarak İstanbul’un hatta dünyanın favorileri arasına giren 16 Roof, aynı zamanda gece hayatına da yön veriyor. Yeni sezon boyunca sevilen DJ ve her salı günü canlı müzik performanslarının yer alacağı16 Roof, yaz boyunca İstanbul’a renk katmaya devam ediyor.

Vişnezade, Acısu Sokaği No, Beşiktaş/İstanbul;

Summit Bar & Terrace, Conrad İstanbul Bosphorus

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Boğaz’ın enfes manzarasına karşı, hafif bir rüzgarla açık havanın keyfini lezzetli yemek ve içecekler eşliğinde çıkardığınızı hayal edin&#; Summit Bar &Terrace eşsiz manzarası eşliğinde dünya mutfağının egzotik tatlarını sizlere sunuyor. Üstelik Şef Mehmet Şahin&#;in ellerinden çıkan Uzak Doğu lezzetlerini deneme imkânına da sahipsiniz. Summit Bar &Terrace bu lezzet ve manzara şölenini Conrad kalitesiyle birleştirmek isteyen misafirlerine mükemmel bir hizmet veriyor.

Conrad İstanbul, Cihannüma Mahallesi Saray Caddesi No:5, Beşiktaş

Alaf, Kuruçeşme

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Alaf Kuruçeşme, şehrin en çok konuşulan ve beğenilen restoranlarından biri. Anadolu mutfağını oldukça farklı dokunuşlarla yorumlayan ve tüm gözleri üzerine çekmeyi başaran şef Murat Deniz Temel’in mevsimsel değişiklik gösteren menüsü ise iyi yemek arayanlar için yeni bir alternatif. Özellikle sakatat severlerin hatta sevmeyenlerin bile Alaf’a bir şans vermesi gerekiyor. Yaz aylarında ise bu özel menüyü Alaf’ın keyifli terasında deneyimlemeniz mümkün. Mekânın ruhuna uygun Anadolu esintili arka fon müziği eşliğinde, özel reçetelerle hazırlanmış kokteyllerden birini seçerek geceye başlayabilirsiniz.

Kuruçeşme, Kuruçeşme Cd. No, Beşiktaş/İstanbul;

Smelt&Co., Balat

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Yemeğinizi yerken lezzetin yanında samimiyet de arıyorsanız Smelt&Co. tam size göre. Balat’ın ara sokaklarında tarihi bir binanın altında bulunan restoran, eskiden Fener Rum Patrikhanesi’nin rahipleri tarafından lojman olarak kullanılıyormuş. Şuan ise şef Sinan Bakkaloğlu ve Samet Güneş tarafından birbirinden lezzetli yemeklerin sunulduğu bir mekân durumunda. Denize ve doğaya zarar vermeden oluşturulan yaza özel menüsünde yok yok. Mayhoş enginar çanağında lakerdadan füme uskumru pateye birçok lezzet Smelt&Co.’nun yorumlarıyla gelenlere sunuluyor. Mekânın fıstıklı sponge kek, yaz meyveli parfe ve central tiramisu gibi tatlıları da yemekler kadar ön planda. Balat ruhunu ayaklarınıza seren terasıyla da hem bu eşsiz tatları deneyebilir hem de manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı da ihmal etmeyin.

Kiremit Cd. No/A, Fatih/İstanbul;

{}

Momo Bebeköy

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Bebek’in en sevilen mekânlarından Momo Bebeköy; ormanlık arazi içinde, şahane Boğaz manzaralı ve iki katlı tarihi bir binada yer alıyor. Akdeniz mutfağından lezzetler bulunan mekânda, İtalyan şef Carlo Bernardini’nin elinden çıkan lezzetleri tadıyorsunuz. Mekâna sabah saatlerinde gidip kahvaltı yapmanızı da öneriyoruz. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu mekânda huzur bulacaksınız!

Meygede Sk. No:2, Beşiktaş/İstanbul

Azur, Yeniköy

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Yeniköy’e harika bir soluk getiren Azur, başarılı bir balık restoranı. Sunduğu deniz mahsulü alternatifleriyle yeni nesil balık restoranı kavramının öncülerinden diyebiliriz. Balık yemediğiniz günlerde deniz mahsüllü makarnayı mutlaka denemenizi öneriyoruz. Mekânın üst katında tarihi yalılar arasından, yüksek oturma düzeni ile manzarayı gören bir bölüm bulunuyor. Bu terasın lezzetli yemeklerinin keyfini çıkarmaya davetlisiniz!

Köybaşı Cd. No, Sarıyer/İstanbul;

Lokanta , Gülhane

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Tarihi bir atmosferde yaz günlerinin tadını çıkarmak istiyorsunuz adresiniz Lokanta olmalı. Lokanta , Cağaloğlu’nun tarih ve kültür dolu yıllık geçmişine uzanan büyülü atmosferine lezzet katarak tüm misafirlerini cezbedici bir yolculuğa çıkarıyor. Deneyimli şeflerinin maharetli ellerinden çıkan her lezzet Türk mutfağının ayrı bir dokusunu, ayrı bir yöresini ve ayrı bir tadını yaşatıyor.

Prof. Kazım İsmail Gürkan Cd. No, Fatih/İstanbul;

Del Mare, Çengelköy

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul Boğazı&#;nın yanı sıra, tarihi yarımadanın eşsiz manzarasının da keyfini çıkarabileceğiniz, İstanbul’un en keyifli teraslı mekânlarından bir diğeri de Del Mare. Osmanlı döneminden kalma tarihi bir yapıda bulunan Del Mare, konuklarına otantik ve şık bir atmosfer sağlıyor. Mekânın, tarihi modernle harmanlayan dokusuna ilaveten, pek çok ödül alan A La Carte menüsü ve lezzetli yemekleri de Del Mare’i öne çıkaran unsurlardan. Denize sıfır mekâna ücretsiz tekne hizmetiyle deniz yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Çengelköy, Kuleli Cd. No/1, Üsküdar/İstanbul;

Jigger Kitchen & Bar, Kalamış

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Jigger Roof Bar, Kalamış Marina manzarası kadar, deneysel ve özgün içecekleri eşliğinde, Anadolu Yakası’nın en renkli gecelerini yaşatmak için sizleri bekliyor. Büyüleyici bir ambiyansa sahip Jigger Roof Bar’da taze, mevsimsel meyve ve sebzeler kullanılarak yapılan içeceklerinizi yudumlarken, yaz akşamlarının tadını çıkaracaksınız.

Kalamış Cd. No D:2, Kadıköy/İstanbul

{}

Spago İstanbul, Maçka

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Nişantaşı’nın kalbinde yer alan St. Regis Otel&#;in en üst katındaki Spago, 2 Michelin yıldızlı şef Wolfgang Puck’ın ABD’den tanıdığımız restoranının bir şubesi. Farm to table konseptini benimsemiş olan restoranın etkileyici bir İstanbul manzarası bulunuyor. Mevsimin el verdiği ürünlere göre sürekli değişim gösteren menüde Amerikan, İtalyan ve Asya mutfaklarının hakimiyeti söz konusu.

Mim Kemal Öke Cd. No, Şişli/İstanbul;

Georges Hotel Galata

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Serdar-ı Ekrem sokakta bulunan Georges Hotel’in Sultanahmet manzarasına sahip terası Trip Advisor tarafından en iyi 10 teras arasında gösterilecek kadar nam salmış durumda. Özellikle gün batımını en iyi görebileceğiniz konumlardan birine sahip olan otel, şehrin güzelliğini ve tarihini yaşamak isteyenlerin sık tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Ayrıca Bozcaada’da kahvaltılarıyla tanıdığımız Patiska Kahvaltı Evi’nin ağız sulandıran kahvaltısını Galata Ada 24 olarak burada bulmanız mümkün.

Serdar-ı Ekrem Cd. No, Beyoğlu/İstanbul;

Monkey İstanbul, Şişhane

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Akşamüstü buluşmalarının ve gece boyu devam edecek keyifli bar sohbetlerinin yeni adresi Monkey Bar, Nejat Eczacıbaşı binasında yer alan Firuze’nin üst katında misafirlerini ağırlıyor. Görülmeye değer gün batımları eşliğinde keyifli saatler geçirmeyi; iyi kokteyller, iyi müzikler eşliğinde doyasıya eğlenmeyi sevenlerin yeni gözdesi olacak Monkey Bar, Gülin-Yücel Özalp imzasını taşıyor.

Nejat Eczacıbaşı Binası Şişhane, Beyoğlu;

{}

Sunset Grill&Bar, Kuruçeşme

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul’un yıllardır kalitesini bozmamayı başaran yegane restoranlarından biri olan Sunset, yaz aylarında oldukça geniş olan terası ve göz alıcı Boğaz manzarasıyla daha da keyifli oluyor. Hem öğlen hem de akşam için tercih edilebilecek olan restoran, iş yemekleri veya özel günler için vazgeçilmez olabilir. Akdeniz, Türk ve Japon mutfağının servis edildiği restoranda en çok tercih edilen yemeklerin başında sushi, makarnalar ve ızgara etler bulunuyor.

Kuruçeşme Mahallesi Ulus Park, Yol Sokağı No:2, Beşiktaş/İstanbul;

Vogue, Beşiktaş

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Akaretler’deki BJK plazanın çatı katındaki konumu ile 20 seneyi aşkın süredir bir İstanbul klasiği haline gelmiş olan Vogue, keyifli yaz akşamlarında kaliteli yemek için akla gelen ilk yerlerden biri. Şık ama sade olan ambiyansıyla müdavim mekânı haline gelmiş olan Vogue’un aynı zamanda yemek öncesi veya sonrası için lounge alanı da bulunuyor. Akdeniz mutfağı öncülüğündeki menüde dünya mutfağından da seçkiler var.

BJK Plaza, Süleyman Seba Cd. Beşiktaş/İstanbul;

Banyan, Ortaköy

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Ortaköy’de bulunan restoran Asya mutfağı, özellikle de Thai lezzetleri ile biliniyor. Boğaz Köprüsü ve Ortaköy Camii’ni gören büyüleyici manzarası ile şehrin kalbinde gizli bir vaha görevi görüyor. Özgün reçetelere sahip olan Banyan, Thai lezzetlerinin yanı sıra Japon ve Kore mutfaklarına özel dokunuşlarla hazırlanan yeni yorumları tadılabilir. Özellikle de yabancı misafirlerinizi ağırlamak için dışında hizmet veren Banyan oldukça göz alıcı bir alternatif.

Rezervasyon için: 90 60

La Boom, Emirgan

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

yılından beri bahar ve yaz aylarında vazgeçilmez olan teras kültürünü bize aşılıyor. Saat &#;de başlayan servisi, akşam &#;e kadar devam ediyor. Eşsiz Emirgan boğaz manzarasına hakim La Boom; lezzetli menüsü, oldukça popüler olan kokteylleri ve keyifli müzikleriyle misafirlerine benzersiz bir deneyim sunuyor.

Sakıp Sabancı Cd. No/A, Sarıyer/İstanbul;

Duble Meze Bar, Karaköy

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Tarihi Pera’da, Palazzo Donizetti Hotel’in muhteşem terasında bulunan Duble Meze Bar, şehrin en güzel yerinde keyif dolu anlar yaşamanızı sağlıyor. Türk mutfağının geleneksel tatları, mekâna özel dokunuşlarla hayat bulan menüsüyle misafirlerini kendine bağlayan mekân, müzikleriyle de eğlenceli bir gün geçirmeniz için birebir.

Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No, Beyoğlu/İstanbul;

{}

Mikla, Pera

İstanbul’un En İyi Teraslı Mekanları

Michelin yıldızlı, gastronomi arenasının en prestijli listelerinden Dünyanın En İyi 50 Restoranı Ödülleri arasında yer alarak ilk kez Türkiye’nin listeye girmesini sağlayan Mikla, bu başarıyı fazlasıyla hak ediyor. Şefi ve kurucu ortağı olan Mehmet Gürs, Mikla’yı yaratırken Türk ve İskandinav birikimini genel dokuya çarpıcı bir denge ile yansıtarak İstanbul’a yeni bir soluk getirdi. Rafine yemeklerini nefes kesen bir İstanbul manzarasıyla birleştiren restaurant, The Marmara Pera’nın terasında misafirlerini bekliyor.

The Marmara Pera, Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cd. Beyoğlu/İstanbul;

OGGUSTO

OGGUSTO

editörün tüm yazıları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir