yılmaz özdil 24 haziran yazısı / 24 haziran - Yılmaz Özdil - Köşe Yazıları – Sözcü

Yılmaz Özdil 24 Haziran Yazısı

yılmaz özdil 24 haziran yazısı

kaynağı değiştir]

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 'te Adana’da Erdem ve Nurten Tatlıtuğ'un oğlu olarak dünyaya geldi. Baba tarafından Arnavut ve Boşnak kökenli, anne tarafından ise Edirnelidir.[3][4]

Basketbol[değiştir

24 haziran

Yayınlanma: 21 Nisan

Ecdadımızı sırtından bıçaklayan, Ecyad kalesini yıkan, resmi ziyarete gelen tüm yabancı devlet yöneticilerinin aksine Anıtkabir'e asla adım atmayan Suudi kralına, takvimde başka gün yokmuş gibi hangi gün şeref madalyası taktılar? 10 Kasım'da.

*

Pkk'yı tanık Tsk'yı sanık yaptıkları dönemde, Atatürkçü subayları terörist, darbeci, fuhuşçu, casus diye hapse tıktıkları dönemde, TBMM genel kurulundaki “açılım” toplantısını özellikle hangi güne denk getirdiler? 10 Kasım'a.

*

Barzani'nin Amerikan bayraklı Kürdistan silahlı kuvvetlerini, onurumuzla dalga geçerek, havayi fişekler fırlatarak, halaylar çekerek, kurbanlar keserek, lahmacunlar ısmarlayarak, resmi geçit yapar gibi, hangi gün topraklarımızdan geçirdiler? 29 Ekim'de.

*

Başka gün olması sanki mümkün değilmiş gibi, Türk düşmanı Papa'nın heykelinin önünde, Avrupa Birliği anayasasına hangi gün imza attılar? 29 Ekim'de.

*

Fetocuların organize ettiği Türkçe Olimpiyatları'nın bizzat TBMM başkanının himayesinde başlatılmasının temel amacı neyi gölgelemekti? 23 Nisan.

*

Padişah Abdülmecid 26 Haziran'da ölmüşken&#; Abdülmecid'in 'nci ölüm yıldönümünü anıyoruz diyerek, milletvekillerine padişah tuğralı davetiyeler göndererek, TBMM çatısı altında hangi gün tören yaptılar? Mustafa Kemal hakkında idam fermanı çıkartan Vahdettin'in İngiliz gemisiyle kaçtığı gün, 17 Kasım'da.

*

“Lozan zafer filan değil” derken, cumhurbaşkanlığı seçimini tam olarak hangi gün yaptılar? 10 Ağustos'ta Sevr'in yıldönümünde.

*

Kahramanlık destanı çıkarmak istedikleri Afrin'i en az iki gün önce ele geçirme imkanı varken, iki gün bekleyip, tam olarak hangi gün fethettiler? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde.

*

Hayırsever Rıza beyle bakan çocuklarını “postmodern hukuk”la hangi gün tahliye etmişlerdi? 28 Şubat'ta.

*

28 Şubat komutanlarına hangi gün müebbet verdiler? Şeriatçı 31 Mart ayaklanmasının yıldönümünde.

*

12 Eylül darbesinin panzehiri olarak kakalanan yetmez ama evet referandumu hangi gün yapıldı? 12 Eylül'de.

*

Sözcü'yü bastılar.
19 Mayıs'ta.

*

İşlerine gelmeyen bir durumla karşılaştıklarında hemen “zamanlama manidar” derler ama&#; Attıkları her adımın zamanlaması manidar.

*

Ve şimdi sıkı durun.

*

Seçimi hangi güne aldılar?
24 Haziran'a.
24 Haziran nedir biliyor musunuz?
Yüksek Seçim Kurulu başkanı Sadi Güven'in doğumgünü!

*

Hem vallahi hem billahi.
Kaderin cilvesi.

*

Elbette öbür örneklerde olduğu gibi rövanş almak için seçmediler bu tarihi&#; Elbette Sadi Güven'in doğumgününe denk gelsin diye seçmediler ama&#; Bu tarihin Sadi Güven'in doğumgünüyle müthiş alakası var.

*

Çünkü&#; Yüksek seçim kurulu başkanı altı yıllığına seçiliyor. Sadi Güven'in görev süresi Ocak 'da sona eriyor.
Yani&#; Erken seçim kararı alınmasaydı, Kasım 'da yapılacak olan seçimde Sadi Güven olmayacaktı!

*

Sayın hükümetimiz gerekirse Bahçelisiz bile seçime gider ama, Sadi Güvensiz seçime gider mi?
Sadi Güven olmazsa, mühürsüz oyların güven'liği için kime güven'ebilirler Allah aşkına!

Referans kitap

Akp'nin yarattığı cehalet ikliminden faydalanan karşıdevrimciler, tarihimizi eğip büküp “alternatif tarih” yazmak için sistematik çaba harcıyor.

*

Piyasaya sürülen abuk sabuk kitaplarla yalanlar pompalanıyor, doğruların yerine yanlışlar monte ediliyor, zihinler bulandırılıyor, sanki somut bilgiler içeriyormuş gibi o palavra kitaplara atıfta bulunuluyor, gerçekler bulanıklaşıyor.

*

Bu nedenle, gençlerle ne zaman biraraya gelsek, hep aynı konudan şikayet ediyorlar, referans kitap önermemizi istiyorlar.

*

Tarihimizi olumlu-olumsuz yönleriyle, iyisiyle kötüsüyle cımbızlamadan, yaşandığı gibi okumak istiyorlar. Saklamadan, gizlemeden, örtmeden, dayatmadan, yönlendirme yapmadan, kandırmadan&#; Çıplak gerçekleriyle öğrenmek istiyorlar.

*

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Güç Odaklarının Mücadelesi.

*

Son genelkurmay başkanımız İlker Başbuğ'un yeni kitabı&#;
Özellikle genç arkadaşlara “referans kitap” olarak öneriyorum.

*

Osman Gazi'den Mustafa Kemal Atatürk'e uzanan yıllık tarihsel kesitte, siyasi, askeri, ekonomik güç çarpışmaları, taht kavgaları, derin yüzleşmeler&#; Müthiş analitik akıcılıkla su gibi anlatılıyor.

*

Tarih, ilerisini göremeyenler için çok acımasızdır.
Tarih, tarihi çarpık öğrenenler için daha acımasızdır.
Dünü merak edip, bugünü anlayıp, yarını net görmek istiyorsanız, bu kitabı mutlaka okuyun.

*

(Bugün piyasaya çıkıyor. İzmirliler ekstra şanslı&#; İlker Başbuğ “Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Güç Odaklarının Mücadelesi” isimli kitabını, bugün İzmir Kitap Fuarı'nda Kırmızı Kedi'de imzalıyor.)

sozcu-banner-1
Yayın hayatına yaklaşık 1 hafta önce başlayan Sözcü TV'de 6'lı koalisyonda yaşanan kriz sonrası Meral Akşener'i savunduğu gerekçesiyle kovulan CHP yandaşı muhalif yazar Yılmaz Özdil, şimdi de Sözcü Gazetesi'ndeki işinden oldu. Yıllardır yazdığı Sözcü Gazetesi'nden kovulan Özdil, ayrılığı "Sözcü gazetesinde buraya kadar" sözleriyle duyurdu. Sözcü'den kovulan Özdil'e İYİ Parti'nin yayın organı Yeniçağ'dan "kapımız açık" çağrısı geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener de kendisini övdüğü için kovulan Özdil'e sahip çıkarak adeta CHP'ye mesaj gönderdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener "Elbet bu da geçer yahu" dedi.

6'lı koalisyonda yaşanan kaos CHP medyasına da sıçradı. 1 Mart'ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV'deki görevinden koalisyonda yaşanan krizde İYİ Parti lideri Meral Akşener'i savunduğu gerekçesiyle kovulan CHP yandaşı muhalif yazar Yılmaz Özdil, şimdi de yıllardır yazdığı Sözcü Gazetesi'nden kovuldu. Sözcü Gazetesi'ndeki işine de son verilen Özdil, ayrılığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Özdil, "Sözcü gazetesinde buraya kadar" ifadelerini kullanırken; koalisyondaki kaos muhalif medyadaki ilk kellesini de almış oldu.

İşte Özdil'in o paylaşımı
Sözcü gazetesinde buraya kadar Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın.

İYİ PARTİ'NİN YAYIN ORGANI YENİÇAĞ'DAN ÇAĞRI
Sözcü'den kovulan Yılmaz Özdil'e İYİ Parti'nin yayın organı gibi çalışan Yeniçağ'dan çağrı geldi. Özdil'e kapısını açan Yeniçağ, "Korkma Yılmaz arkanda dağ gibi Yeniçağ var" başlığını attı.

Daha Fazla Gör
ANA SAYFA kaynağı değiştir]

Paris'te yaşadığı dönemde, birçok dizi teklifinin geldiğini öğrenen Tatlıtuğ, küçüklüğünden beri sinema ve televizyona olan ilgisi olduğundan gelen teklifleri değerlendirmek üzere Türkiye'ye döndü. Okan Bayülgen'den ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan'dan oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adımını yılında, Gümüş dizisiyle attı. Songül Öden ile başrolü paylaştı. Gümüş'ün ardından, Menekşe ile Halil'de Halil karakterini canlandırdı. Amerikalılar Karadeniz'de 2 adlı filmde oynadı.

Kariyerindeki en büyük adım ise yılları arasında Beren Saat'le başrolünü paylaştığı, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri oldu. Dizide canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri, Tatlıtuğ'a Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandırdı.

yılında Ezel dizisinde, ikinci sezonun başında Sekiz adlı yan karakteri canlandırdı. Bunun dışında birkaç reklam filminde de yer aldı. yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Kuzey Güney adlı dizide Buğra Gülsoy ile birlikte başrolü paylaştı.

'te Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği, şiirsel hayatı konu alan Kelebeğin Rüyası adlı dram filminde Mert Fırat ile başrolleri paylaştı. Tatlıtuğ, II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak'ta yaşayan ve genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayat hikâyesini anlatan "Kelebeğin Rüyası" filminde, Muzaffer karakterini canlandırmıştır. yılında Star TV'de yayınlanan ve başrolünü Farah Zeynep Abdullah ile paylaştığı Kurt Seyit ve Şura dizisinde "Kurt Seyit" karakterini canlandırdı.

Ardından yılında yine Star TV'de yayınlanan Cesur ve Güzel dizisinde Tuba Büyüküstün ile başrolü paylaştı. Hadi be Oğlum sinema filminde ve Çarpışma dizisinde yer alan oyuncu, yılında Organize İşler: Sazan Sarmalı filminde de oynamıştır. Belçika yapımı ve Netflix platformunda yayınlanan Into the Night dizisinde Arman karakteriyle konuk oyuncu olarak da yer alan[5] Tatlıtuğ, yine aynı platformda yayımlanan Yakamoz S dizisinde başrolde yer aldı.

Filmografisi[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası