söz uçar yazı kalır kompozisyon / Söz uçar yazı kalır ile ilgili kompozisyon örneği | RenkliNOT

Söz Uçar Yazı Kalır Kompozisyon

söz uçar yazı kalır kompozisyon

söz uçar,yazı kalır

Söz uçar,yazı kalır


Söz uçar yazı kalır ve yazı yazmak ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktıfunduszeue.infoyan bilmez bu nehirde yüzmeyi akmayı ve yıkanmayıfunduszeue.infoşattığı rahatlamayıfunduszeue.infosa yazanın yansımasıdır o funduszeue.infosa da suya yazandan sonra sıra ondadır rahatlamadaher ne ki üzerine düşündüğün o muhakkak yaratılmışsa,senin yazdığın bir duygu yaşayabilmiştir belki başka bir akılda funduszeue.info tanıdıktır duygular birbirine funduszeue.infoeri tanışmaz ama duygular akrabadır funduszeue.info yazarsın okuyan biliyordum funduszeue.info yazdım funduszeue.infoı şeyi düşünmüştüm ben funduszeue.infoı aynı şu bahsettiği rüzgarda benimde üşümem..şu güneşte ısınmıştı benim yüreğimdeyazan kimin duygularını çalar aslıfunduszeue.info sadece kendi yaşadığı olamaz mı?
Yazan;yaşadığı herhangi bir olayı,duygularını mesela yaşadığı yerde bırakamıyor. Taşımakistiyorbirşfunduszeue.infoınlara,akşama,başkaülkelere,vatana,sevdiklerine,kızdıklarına,çocuğa,yaşlıya,bir deniz kenarına,bir dost meclisine,geceye,bir müzik eşliğfunduszeue.infoşınması gereken funduszeue.info ulaştırmak funduszeue.info yük ağır dağlar kadar,bazense ömrümce dur başım üstünde dedirten deste deste güfunduszeue.infoş tüyü ağır yanında..
Yazan bakamaz öyle tek bir siyah funduszeue.info sayfa ortasında görünendir sadece..görmek ister ayrıntıyıfunduszeue.info noktanın göze batışını sağlayan beyaz sayfadır derdiona bakar,bakar funduszeue.infoa arar karmaşayı..görünmeyeni okumak ister ve onu anlatmayı..kısacası göz önünde olan değil,kulistir bulmacası..çayı,kahveyi sever yazan sanki konuşuyor da yazarken o esnada dili damağı hep kurur funduszeue.infoına su serpme gibidir o an içfunduszeue.info funduszeue.infotine inanır çünküfunduszeue.infoliktedir en büyük çığlıklar ve karanlıkta açılır en giz kapıfunduszeue.infoı en kaçınılmazdır satırlarda,ne kadar kaçsa da..düşünür neden böyle funduszeue.info yurdum sancılarda en derin,hadi anam babam hak ta,hadi kalemim tutuk,hadi dostlarım kendi derdinde ama sevdiğim ama sen en kalemim sen de mi funduszeue.info doğfunduszeue.infoı kaçınılmazdır yazana,bilir o sözüfunduszeue.infoçekler acıdır çünkü..
Yazanı bilir etrafındakiler.. ödüller alır eline sağlık hediyeleri ufak çaplıfunduszeue.infoisyon yarışmaları mesela, okul koridorlarında arkadaşların koşar sana ?sen kazandııın!?funduszeue.info model demir bir kalemdir ilk funduszeue.info yıllar sonra eline aldığında kurumuşluğu hüzne çevirir sevincini..çünkü hatıraya saygıdır yazanda kıfunduszeue.info sevgidir içten içe funduszeue.info korkusu biter funduszeue.infoştacı dır yazana sonbaharda dahi düşen her funduszeue.infou her neyse artıfunduszeue.infoamamış ve dolabında kurutmuştur müfunduszeue.info yerindedir ama kurumuş olsa da hak etmez atılmayıfunduszeue.infoki kendi kalemidir o yıllardır yazdığıfunduszeue.infoık ve belki de kırk kere kaybolup yeniden bulduğfunduszeue.info malmış demek ki her bulduğunda gülümseyerek dediğfunduszeue.info beğendiği kesip aldığı gazete sayfaları renk değiştirmiştir artık eskiliğinden ve raflar dolmuştur bu funduszeue.info gene de vazgeçtirmez bu yer yokluğfunduszeue.info için yok yokluğu kadar yokluktur bu vazgeçişin sonu..
Her şey yazana konu olabilir ve funduszeue.infoçısıdır ?söz uçar,yazı kalır? yazılmış sözü..ölümün elinden bir şeyler kurtarmak için elinden geleni yapmaktır yazmak funduszeue.infoarını aktarmak a dan z ye muhatabıfunduszeue.info yerde karşılaştığında geçende bi yazınızı okudum ve etkilendim diyen birinin beyninde buluşmaktır zafer yazana..
Kalbin yenik düştüğü yerlerde elinden tutup kaldırmak,boğazında düğüm düğüm cümleleri kağıtla paylaşmak,bugün bana ama yarın sana fayda olmalı penceresinden bakmaktır funduszeue.info büyük sevdaları kalıcı yapan,en karmaşık sorunlara çözümleri getiren kalemin ucundan usul usul akan kelimelerle funduszeue.infoAK,halet-i ruhiyye yi..
Dağın eteğinden zirveye doğru emin adımlarla terleyerek yavaşça çıkmak ve aynı dağın diğer tarafından kır çiçekleri arasından yavaşça gene eteğe yuvarlanmak..
Bir nehir coşarak akan işte şurda kapının hemen arkasında..
Söz uçar,yazı kalır ve yazı yazmak ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktır..

Zeynep Kerim

İnsanlığın belleği yazıyla başlar diyebiliriz. Kil tabletlerdeki çivi yazısı söz'ün ilk tutanaklarıdır adeta. Yazı bir tesbit, bir belirlemedir; sözü kalıcı kılandır. Sözün birikimiyle varolan yazı düşün dünyamızı da biçimler.

Söz izsiz, uzsuzdur. Sesler vardır, uçup kaçıcıdır. Sürekli bir sonsuzluğu simgeler. Yazı kalıcıdır, bizi düşüncenin enginliklerine götürendir.

Söz uçar, yazı kalır sözden yazıya uzanan bir serüvenin tanıklığını içeren söyleşiler toplamından oluşuyor.

Feridun Andaç' ın yazın ve kültür yaşamımızın seçkin adları ile yapmış olduğu söyleşiler aynı zamanda kültürel coğrafyamızın görünümünü de sergilemektedir.

On yıllık bir çabanın ürünü olan bu kitapta söyleşilen şair, yazar ve düşün insanlarının yaşam serüvenlerini, yazınsal/ düşünsel dünyalarının boyutlarını, yaratıcı kimliklerinin sözden yazıya dönük yanlarını bulacaksınız. Söz uçar, yazı kalır kültür sanat yaşamımızın yazınsal bir göstergesidir.

Devamını oku

Devamını gizle

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası