sancaklar vakfı burs 2019 2020 / Belgelerle Emirdağ

Sancaklar Vakfı Burs 2019 2020

sancaklar vakfı burs 2019 2020

OSMANİYE’NİN KISA TARİHÇESİ

Anadolu; iklimi, akarsuları, ormanları, madenleriyle tarihin her döneminde cazibe merkezi olmuş; birçok devlet bu topraklara sahip olmak için birbirleriyle savaşmışlardır. Bu nedenle Anadolu pek çok istilâ ve savaşlara  şahit olmuştur. Tarihin akışı içerisinde Hititler, Asurlar, Persler, Romalılar, Bizans ve Türkler Anadolu’ya sahip olmuşlardır.

Çukurova’nın doğusunda yer alan Osmaniye ilimiz, binlerce yıl yerleşim görmüştür. Buraların tarihi, bilinen en eski dönemlere kadar uzanmaktadır. İlk çağlardan itibaren Hitit, Asur, Pers, Grek, Roma, Bizans gibi devletler ile bazı kavimlerin yaşayışlarına sahne olmuştur. Daha sonra Emevi ve Abbasilerin yaşadığı bu topraklara, Türklerin Anadolu’yu fethi ile 1080 yıllardan itibaren Türk aşiretleri gelmiştir.12 yy. başlarından itibaren bölge Türk yurdudur.

İLKÇAĞ DÖNEMİNDE OSMANİYE

Aslantaş Baraj gölü altında kalan Domuztepe’nin güney ve batı yamaçlarında Neolitik, Kalkolitik, Tunç ve Demir çağlarına ait yerleşimler ortaya çıkarılmıştır. Kadirli ilçesinde bulunan Topraktepe höyük, Taşlı höyük, İspir höyük, Tırmıl höyük ve Cevdetiye beldesinde Karataşlı höyük bulunmaktadır.

Akad Kralı Sargon ( M.Ö. 2340 – 2284 ) tarihsel içerikli yazıtlarında Amanos ve Toros Dağlarına, yani Anadolu’nun güneydoğu sınırlarına geldiğinden söz eder. 
Sargon’dan sonra bir başka Akad kralı olan Naramsin ( M.Ö. 2260 – 2223 ) de, yazıtlarında Anadolu sınırlarına kadar varan askeri seferler yaptığını anlatmaktadır. Boğazköy Naramsin Tabletlerinde “Sedir Ağacı (Amanos) kralı İskuppu” adı geçer.

M.Ö 3. bin yılı Mezopotamya kaynaklarında “Amanum”, Hitit imparatorluk devri tabletlerinde “Amana”, M.Ö. 4 – 7 yy. Asur yazıtların da “Hamanu”, Klasik çağ kaynaklarında “Maurun Oros”, Haçlılar devrine ait batı kaynaklarında “ Montana Migra”, İslam devri kaynaklarında ise “ Cebel’ül lukkam” olarak kaydedilen bölge; halkın Gavur dağları dediği, coğrafyacıların adlandırması ile Amanos’lardır. 

Hemite kalesinin 500 m güneyindeki kayalıklara işlenmiş Kral kabartması ve Babaoğlan kalesinin 300 m. uzağındaki tepede şaha kalkmış at üzerindeki kişi ve onun karşısında dua eder vaziyetteki kişi betimlemeleri, Hitit kral kabartmalarına benzemektedir. Hitit yazılı kaynaklarında bu bölge kralları ve halkından sıklıkla söz edilir.

Geç Hitit Kent Krallarından Asativata ( M.Ö. 8 yy.) Karatepe’de bir sınır kalesi kurmuştur. M.Ö. V. ve IV yy. Anadolu’ya egemen olan Persler, Çukurova’nın doğusuna da egemendiler. M.Ö. IV. yy. sonu ve M.Ö. I yy. ortaları arasında bölgede hakim güç Seleukoslardır. M.Ö. 333’de Büyük İmparator İskender IV. Darius’u Dörtyol ovasında yenmiştir. Kaya mezarları, nekropol alanları, kalelerin bazılarının temellerindeki taş malzeme ve duvar işçiliği ile ortaya çıkan mimari öge kalıntıları Helenistik dönemde de buraların  yerleşim gördüğünü gösterir.

Amanos Kilikya’sında Prokonsüllük yapmış olan, meşhur hatip ve devlet adamı Çiçero’nun M.S. 51’ de yazdığı mektupta da Amanos’lardan bahsedilmektedir.Roma İmparatoru Mark Antony ( M.Ö. 39 – 31 ) tarafından yerel kral seçilen Tarkandimotos’un kurduğu ve başkent yaptığı Hierapolis-Kastabala kenti ile, Kadirli ilçesinin üzerine kurulduğu Flaviopolis kenti Roma dönemi eserlerindendir.

M.S. 260 yılında bölgeyi Sasani Kralı I. Şapur ele geçirmiştir. M.S. 380 yılında Roma’ya başkaldıran Isaurialı Balbinos’un kontrolüne geçmiştir.
524 yılındaki depremde tüm Kilikya kentleri tahribata uğramıştır. 561 yılında İmparator Justinianus zamanında ikinci bir deprem Kilikya’da ki tüm kentleri yerle bir etmiştir. Bunun ardından çıkan veba salgını kentlerde ve kırsal alanda büyük can kaybına yol açmıştır.

İSLAMİYET’İN KABULÜNDEN SONRA OSMANİYE (İSLAM DEVLETLERİ DÖNEMİNDE OSMANİYE)

M.S. 7 yy.dan itibaren Anadolu’yu Arap devletlerinin elde etme tutkusu oluşmuştur. Bu dönemlerde Avrupa’dan gelen tamamı farklı milletlerden, ama, Hırıstiyan olan Haçlılar ile, Emevi, Abbasi ve Türkler arasında bu bölgede büyük savaşlar yaşanmıştır. Abbasi Halifesi Harun Reşit döneminde bölgedeki önemli kale ve yerleşim yerleri yeniden yaptırılmış ve onaylanmıştır.

Türkler Çukurova’ya, Osmaniye’ye 7. yy.da Abbasi ordularıyla gelmişlerdir. Harun Reşit’in uçbeyi Faraç Bey bölgede kaleler ve yerleşim birimleri kurmuştur. Daha sonra Bizanslılar bu toprakları Müslümanlardan geri almıştır.

Selçuklular zamanında Anadolu’ya gelen Türklerden bir kısmı Adana ovasına inmiş ve daha sonra Haraz mevkiinde ilk kez köy olarak Osmaniye’yi kurmuşlardır.
Osmaniye, Malazgirt Zaferi’nden sonra Türklerin hâkimiyeti altına girmiştir. Büyük Selçuklu Sultan Alparslan döneminden itibaren izlenen fetih ve iskân siyaseti Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasını sağlarken Anadolu da baştan sona imar olmuştur. Şehirler, kasabalar köyler kurulmuş, yollar, köprüler, camiler, medreseler yapılarak Anadolu’ya Müslüman Türk mührü vurulmuştur. Bu zaferden hemen sonra Anadolu’ya pek çok Türkmen boyu gelmiştir.

1097 yılında başlayan Haçlı Seferleri nedeniyle Çukurova bölgesine yerleşmiş olan Türkmen boyları Çukurova’yı terk etmek zorunda kaldılar. I. Haçlı Seferi Ermenilerin Çukurova’yı ele geçirmelerine sebep oldu. Ermeniler Çukurova’da Sis (Kozan) merkezli bir Prenslik kurdular. Kilikya Ermeni Prensliği 12. yy.da kısmen Çukurova’ya hâkim oldu. Selçukluların Haçlılarla ve Moğollarla uğraşması Ermenilere böyle bir şans tanımıştır.

 Bir süre sonra Mısır’da hüküm süren Memluklular Türkmen güçlerin de desteği ile Çukurova topraklarını Ermenilerden geri almış; böylece bölgenin yeni sahibi Memluklular olmuştur. M.S. 1332’den sonra bölge tamamen Memlüklerin kontrolündedir. 1256 Moğol saldırısı Anadolu’da pek çok yara açtı. Ancak; bu saldırılar Anadolu’daki Türk nüfusunun artmasını sağladı. Memluk Sultanı Baybars bunları Antakya ile Gazze arasında bulunan topraklara yerleştirdi, beylerine dirlikler verdi. Bu Türkmenlerden yararlanan Sultan Baybars, 1266, 1273, 1275 yıllarında Çukurova’ya büyük akınlar düzenledi. Türkmen nüfus Çukurova’yı doldurmaya başladı. Memluklular döneminde Osmaniye’ye ve çevresine büyük Türk göçleri olmuştur. Kınık, Bayat ve Yüreğir aşiretleri Osmaniye ve çevresine yerleşmiştir. 12. yüzyılın sonlarında Oğuz Boyları’ndan daha önce Antakya - Gazze arasına yerleştirilen Halep bölgesindeki 40 bin Türkmen Osmaniye ve çevresine iskân edilmiştir.

OSMANLI DEVLETİ DÖNEMİNDE OSMANİYE

1352’de Ramazanoğulları beyliğinin, 1517’den sonra da Osmanlı devletinin yönetimine geçmiştir. 1517 yılında Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi sonucu Memluklu Devleti’ne son verilerek Çukurova toprakları Osmanlı hâkimiyeti altına girmiştir.

Buralara hakim olan aşiret beylikleri, sancak halinde teşkilatlandırılmıştır. Kanuni Sultan Süleyman devrinde ise bu sancak, Üzeyirli adıyla önce Zülkadriye eyaletine, sonraları daHalep eyaletine bağlanmıştır

Bazı araştırmacılara göre; Kınık nahiyesinin bugünkü Toprakkale ilçesi çevresinde olduğu yönünde önemli bulgular vardır. Kınık nahiyesi Payas (Üzeyir) sancağına bağlı olarak 1490–1500 yılında kurulmuştur. Halkı Kınık boyundandır. Halkının tamamı Türk ve Müslüman’dır. Kasabanın kurulduğu yıllarda Kınık boyunun başında Göç Eri Hamza Bey bulunmaktadır. Kasabanın Kınık nahiyesi adıyla ayrı bir kanunnamesi de vardır.

1572 yılından sonra bir daha nüfus ve arazi tahriri yapılmadığı için kasabanın ne zaman harap olduğu ve terk edildiği bilinmemektedir. 19. yy.da Osmanlı Devleti merkezi otoritesini yitirmeye başlamıştır. Bu dönemde Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa, Osmanlı Padişah II. Mahmut’a karşı başlattığı mücadelede üstün gelmiş, Çukurova toprakları Mehmet Ali Paşa’nın oğlu İbrahim Paşa’ ya bırakılmıştır. (1833–1840). 1840 yılında imzalanan Londra Antlaşması ile bölge yeniden Osmanlı hâkimiyeti  altına girmiştir.

Osmaniye’nin kent tarihçesi 1865’ten sonra başlar.

Osmanlı Devleti’nde 19. yy.ın son çeyreğinde merkezî otorite tamamen bozulmuş, Osmaniye ve çevresinde asayişi yeniden sağlamak ve aşiretleri itaat altına almak amacıyla Derviş Paşa komutasında Fırka-i İslâhiye adı altında bir birlik görevlendirilmiştir. Derviş Paşa önce, Hatay ve çevresini iskân etmiş daha sonra da Osmaniye ve çevresine gelerek yöredeki aşiretleri Hacıosmanlı Köyü ve civarına iskân etmiştir.

"Yeni Vilayetler Nizamnamesi" ne göre 1866 yılında bu bölgedeki yerleşim birimi Osmaniye kazası olarak teşkilatlandırılmıştır. Bu kazaya Ulaşlı, Tecirli, Cerit, Karayiğit ve Ağyazı nahiyeleri bağlanmıştır. Osmaniye kazası bu şekilde Payas (Üzeyir) Cebel-i Bereket Sancağı’na ve o da Halep eyaletine bağlanmıştır. Payas Sancağı 1874’te Yarpuz’a taşınmış ve Osmaniye Cebel-i Bereket Sancağı adını  almıştır. Payas, Hassa, Bulanık (Bahçe) ve Yarpuz Kazaları Cebel-i Bereket sancağına bağlanmıştır. II. Meşrutiyet ile Osmaniye Cebel-i Bereket Sancağı Yarpuz’dan Osmaniye merkeze taşınmıştır.

Boşnakların Tarihi, NTV Radyo'da Adnan Bostancıoğlu'nun sunduğu Köşedeki Kitapçı programında tanıtıldı.

Hoşgeldiniz, Dobro Došli

Bosna ve Sancak kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Boşnakların; tarih, kültür, dil, sanat, folklorik değerlerini korumak, yaşatmak, araştırmak ve belgelemek amacıyla kurulan Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı'nın resmi web sayfasına hoş geldiniz.  Devamı

NTV Radyo- Köşedeki Kitapçı - Boşnakların Tarihi

Srebrenica Boşnak Soykırımı'nın  25 Yılı Ortak Bildirisi 

Bugün, Birleşmiş Milletler üyesi bağımsız bir ülke olan Bosna-Hersek’in komşuları Sırbistan ve Karadağ tarafından yok edilmek üzere saldırıya uğradığı savaş sırasında, Birleşmiş Milletler'in koruması altındaki bir bölgede, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da işlenen en büyük insanlık suçunun yani Srebrenica’daki Boşnak Soykırımı’nın 25. yıldönümüdür.  Devamı için tıklayınız.

25. Yılında Srebrenica Boşnak Soykırımı. Video'nun öyküsü için lütfen tıklayınız. 

Srebrenica için okumalar

Srebrenica Boşnak Soykırımı'nın kurbanlarının unutulmaması ve zaman içinde birer sayıya dönüşmemeleri için bu yıl Bosna – Hersek’te başlatıldı.“Srebrenica için okumalar” (Čitanje za Srebrenicu) olarak adlandırılan proje ile, kurbanların birer birey olduğunu, bir adı, doğum tarihi, anası, babası, eşi, kızı, oğlu, yaşamdan beklentileri olduğu vurgulanmak istenildi. Projenin Türkiye ayağına öncülük ediyoruz.  Bu etkinliğimize ait tüm videoları izlemek için lütfen tıklayınız.

Srebrenica Boşnak Soykırım Anıtı Kitabesi

Srebrenica'daki Boşnak Soykırımı, 1992-1995 yılları arasında, Bosna-Hersek'in dış saldırı ve işgale uğradığı savaş sırasında, tüm Bosna sathında, Boşnaklar üzerinde işlenen savaş suçları ve soykırımlarının dehşetini adeta  sembolleştiren, Birleşmiş Milletler, Avrupa ve İnsanlık Tarihi'nin en karanlık olaylarından biridir.
..devamı için..

“Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı”

Bosna Hersek’in bağımsızlığını yeniden kazanmasının 30. yıldönümü anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü ve Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçiliği iş birliği ile geliştirilen “Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı” 19 Şubat 2022 Cumartesi günü İstanbul’da başlıyor. Ayrıntılar için...

Acı kaybımız:

Üyemiz Nevzat Güven'i kaybettik

Vakfımız üyesi Sn Nevzat Güven'i bugün (14.04.2021) Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle kaybettik. Değerli arkadaşımıza Allah'tan rahmet Güven ailesine sabırlar dileriz.

Nevzat Güven:

12 Temmuz 1976 tarihinde Sancak, Tutin kökenli Güven ailesinin evladı olarak İstanbul'da dünyaya gelen Nevzat Güven, ilköğrenimini Şehit Kamil Balkan İlkokulu'nda yaptı. Oğuzhan Ortaokulu ve Sağmalcılar Lisesi'ni bitiren Nevzat Güven yüksek öğrenimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Matematik bölümünde tamamlamıştır. Değerli arkadaşımız evli ve iki çocuk babasıydı. 

Boşnakların Tarihine Kısa Bir Bakış

Bosna'nın ve Boşnakların; jeopolitik, kültürel ve tarihi açıdan kaderi, ilk olarak Roma İmparatorluğu'nun, 395 yılında Batı ve Doğu Roma olarak ikiye bölünmesi ile,ikinci olarak Osmanlı İmparatorluğu üzerinden Türklerle ve İslam’la tanışmaları ve bütünleşmeleri sonucu önemli ölçüde belirlenmiştir. Bu iki olay sonucu Bosna, zaman içinde şekillenen iki ayrı uygarlık arasında sınır bölgesi haline geldi. Bunlar, ilk dönemde Batı'da Latin, yanı Roma-Katolik, Doğu'da önce Grek-Ortodoks, sonra Türk-İslam uygarlıklarıydı. Onların siyasal rekabeti, dini ve kültürel etkileri tam da Bosna topraklarında etkileşim içine girmekte, Bosna’nın kaderini belirlemekteydi….. 
..devamı için..

YAYINLARIMIZA VAKFIMIZDAN

ULAŞABİLİRSİNİZ

Sevgi Gözü ile Bosna-Hersek

Vakfımızın Online Konferanslar serisi 25.05.2020 pazartesi günü vakfımızın youtube kanalından canlı olarak yayınlanan, Samir Sinanović'in fotoğraflarından oluşan "Sevgi Gözüyle Bosna Hersek" ile devam etti.Program Av. Şenay Biçer ve  Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu tarafından sunuldu. İzleyenlerin Bosna Hersek'in çok sayıda nefes kesici güzellikte fotoğrafı ile hoş bir bayram akşamı geçirdiğine inanmaktayız.

Marš Mira: Ölüm Yolunda Barış Yürüyüşü

Bosnasancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı'nın online seminerler dizisinin ikincisinin konusu "Marš Mira: Ölüm Yolunda Barış Yürüyüşü" idi. Seminer Marš Mira Türkiye Grubu ve Ahbap Platformu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Seminerin videosuna ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

Vakfımızın Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Vakfımızın 2020 yılı Danışma Kurulu toplantılarından ilki 18 Mayıs 2020 günü yapıldı. 

Sevdalinka internet ortamında tartışıldı.

Vakfımızın online semnerlerinden ilkinin konusu Sevdalinka idi. Sevdalinka'nın tarihi, kökenleri, duygusu, müziği Dr. Mehmet Akif Göğüsgeren'in moderatörlüğünde Prof Dr. Elmas Orak, Hüseyin Gül, Dr. Sibel Akova ve Dr. Cevdet Bilge'nin katılımı ile gerçekleştirilen programda tartışıldı. Programın bant kaydına ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

Vakfımızda nöbet değişimi

Vakfımıza kurulduğu günden itibaren büyük hizmetleri geçmiş olan Vakıf başkanımız Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu’nun görev süresini tamamlayarak ayrılması üzerine boşalan başkanlık görevine yönetim kurulumuzun 11.03.2020 tarihli toplantısında alınan karar ile başkan yardımcımız Op. Dr. Mehmet Akif Göğüsgeren getirilmiştir. Vakfımızın Başkan Yardımcılığı görevini yeni dönemde yönetim kurulu üyemiz Başar Pakiş üstlenecektir. Mütevelli Heyeti üyemiz Sn. Haşim Erden yeni yönetim kurulu üyemiz olarak görev yapacaktır.

"Boşnakların Tarihi"nin basındaki yankıları sürüyor

Boşnakların Tarihi'nin Türkçe baskısı Türkiye'deki Boşnak çevrelerinde olduğu kadar basında da önemli bir yer buldu. Toplumsal Tarih, Atlas Tarih dergilerinden sonra Hürriyet Kitap ekinde de "Boşnakların Tarihi hakkında bir makale yayınlandı. 

"Boşnakların Tarihi" Atlas Tarih dergisinde

Vakfımızın Tarih Vakfı ile ortaklaşa yayınlamış olduğu Boşnakların Tarihi kitabı Atlas Tarih Dergisi'nde güncel haber olarak tanıtıldı. 

İstanbul Ticaret Odası Bosna Sancak Kültür Günler'ne sponsor oldu. 

Bosna Sancak Kültür Günleri'nin bu yıl yapılacak olan üçüncüsüne destekler artıyor. İTO yönetim Kurulu da bugün önemli bir karar alarak Deniz Müzesi'nde açılacak Anur Hadžiomerspahić sergisinin sponsoru oldu. 

Yugoslavya Göçmenleri Derneği Kurucular Kurulu Başkanı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski başkanlarından Sn. Zahit Gürdal vefat etmiştir.

Vakfımız bu yılki kültür etkinliklerini çok değerli bir konuk ve konu ile başlatıyor. Adil Zulfikarpašić Vakfı / Bošnjački Institut İcra Kurulu Başkanvekili, Bosna-Hersek Federasyonu eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Fahrudin Rizvanbegović ...

Bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı olan merhum Alija Izzetbegović 'in hayatını ekranlara taşıyan "Alija" dizisi TRT 1 televizyonunda başladı.

Tam 24 yıl önce, bugün, 5 nisan günü, bağımsız Bosna Hersek Cumhuriyeti'ne vandallık içimde saldıranlar, başkent Saraybosna kuşatmasına başladılar.

Ve tam 24 yıl önce bugün Parlamento binası önünde toplananlar, birleşik sesleriyle, olanca güçleri ile haykırdılar :

"Barış için buradayız"

Šešelj"nin üzüntü verici beraatı

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY)  1991-1993 yılları arasında Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan’da Sırp olmayan halklara yönelik insanlığa karşı suç ve savaş suçu işlediği iddia edilen Vojislav Šešelj’nin suçsuz olduğuna hükmetti.

Eski Yugoslavya Uluslarası Ceza Mahkemesi Sırp Lider Radovan Karadžić'i Srebrenica'da işlenen soykırımdan suçlu buldu. Karadžić, 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İkinci Olağan Genel Kurulumuz yapıldı.

 

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı'nın  İkinci Olağan Mütevelli Genel Kurul Toplantısı 21 Şubat Pazar günü Kadıköy  RIHTIM OTEL’ de yapıldı.

Sancaklar Bursu Ne Zaman Açıklanacak?

İçindekiler:

  1. Sancaklar Bursu Ne Zaman Açıklanacak?
  2. Sancaklar Vakfı bursu ne kadar?
  3. Sancaklar Bursu Ne Zaman 2021?
  4. Nasıroğlu burs başvurusu 2021 ne zaman?
  5. Sancaklar Vakfı nerede?
  6. Necat Nasıroğlu burs başvurusu ne zaman?
  7. Necat Nasıroğlu Vakfı nerede?
  8. Sancaklar Vakfı kime ait?
  9. IBB Genc Universiteli BURSU NE kadar?

Sancaklar Bursu Ne Zaman Açıklanacak?

'dir.

Sancaklar Vakfı bursu ne kadar?

Sancaklar Vakfı, bursimkanının yanı sıra eğitim yardımları da yapmaktadır. Yine geçtiğimiz senelerle belirlenen 200 TL olan bursmiktarı değişiklik gösterdiği takdirde Sancaklar Vakfıtarafından duyurulacaktır.

Sancaklar Bursu Ne Zaman 2021?

Yapılan duyuruda, bursbaşvurusunun 13 Eylül 2021tarihinde başlayacağı açıklandı. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “SancaklarVakfı 2021-2022 Eğitim Öğretim Döneminde BursBaşvurusu Başlıyor.

Nasıroğlu burs başvurusu 2021 ne zaman?

Burs Başvurusuiçin Son Tarih 30 Eylül 2021'dir.

Sancaklar Vakfı nerede?

Sancaklar Vakfı2007 yılında Siirt Merkez'de yaptırılan SancaklarDiyaliz Merkezi, 14.482 m2'lik binası ve 28 cihazlık kapasitesiyle bölge halkına hizmet vermektedir.

Necat Nasıroğlu burs başvurusu ne zaman?

İLGİLENENLERİN DİKKATİNE: 2019-2020 AKADEMİK YILI 4 YILLIK FAKÜLTE OKUYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS BAŞVURUFORMLARI 26 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 09.00'DA NASIROĞLUİŞ MERKEZİ KAT: BATMAN ADRESİNDEN DAĞITILACAKTIR.

Necat Nasıroğlu Vakfı nerede?

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı burs başvuruları için müracaat formları tekrardan ve bir kereye mahsus 8 Eylül Cumartesi günü saat 10.00 da vakıf merkezimiz olan Nasıroğluİş Merkezi no:103 Batman adresinden dağıtılacaktır. 3 Eylül günü alamayanlara duyurulur.

Sancaklar Vakfı kime ait?

- Suat Sancak, SancakGrup ve Sancaklar Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanıdır.

IBB Genc Universiteli BURSU NE kadar?

22 Ekim'e kadar devam edecek olan başvurular "gencuniversiteli.ibb.istanbul” sayfasından yapılabilecek. 2021-2022 İBB BURSU NE KADAR? İBB'nin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine verdiği senelik lira bursiçin başvurular bugün başladı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası