beşgenin bir iç açısı / Beşgenin iç açıları toplamı kaçtır? - konyaegitimsertifika.com

Beşgenin Bir Iç Açısı

beşgenin bir iç açısı

Beşgenin iç açıları toplamı kaçtır ve nasıl bulunur? Örnekleri ile konu anlatımı

Haberin Devamı

Bu durum bir beşgenin toplam olarak 5 adet kenarının olmasıyla birlikte ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda bir beşgenin iç köşegenlerden çizgi çekmek yoluyla 3 adet üçgen oluşturmak suretiyle iç açılarının toplamını bulmak mümkün olmaktadır.

Bunun sebebi ise bir üçgenin iç açıları toplamının 180 derece olmasıdır. 183 sayısı ile 3 sayısı çarpıldığında toplamda 540 sonucu ortaya çıkar ve bu da beşgenin iç açıları toplamını vermektedir. Bu sayede oldukça kolay bir şekilde ve bir hayli kısa süre içerisinde beşgen iç açıları toplamı ortaya çıkarılabilir olmaktadır.

Örnekleri İle Konu Anlatımı

5 adet kenarı bulunmakta olan bir çokgene beşgen adı verilmektedir. Bu noktada ortadan ikiye bölündüğünde görülen çekirdek kısmı, bamya çiçeği ve bamya beşgen şekline gösterilebilecek olan en güzel örnekler arasında yerini almaktadır. Her bir kenar uzunluğu ve her bir iç açısının ölçüsü birbirine eşit durumda olan beşgenlere de düzgün beşgenler adı verilmektedir. Bu konuyla alakalı olarak pek çok insan Beşgenin iç açıları toplamı kaçtır? Sorusunu sormakta ve bu sorunun yanıtını bula-bilmek için internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmektedir.

Geometri problemlerinde karşımıza çıkmakta olan çeşitli soruları cevaplarken "Beşgenin iç açıları toplamı kaçtır?" Şeklinde sorulmuş olan bir sorusunun cevabını bilmek sorunun çözümünde oldukça büyük bir yardım sağlayabilir. Beş kenara sahip durumda olan çokgenlere beşgen denir. Sahip olduğu her bir kenar uzunluğu ve her bir iç açısının ölçüsü birbirine eşit durumda olan beşgenlere ise düzgün beşgenler adı verilmektedir.

Haberin Devamı

Bir beşgenin iç açılarının toplamı nasıl bulunur sorusuna yanıt olarak şöyle bir cevap verilir:

Bir beşgenin iç açılarının toplamı 540°, dış açıların toplamı ise 360°' derecedir. Bu doğrultuda bir beşgenin iç açıları toplamı kaç derece? Şeklinde sorulmuş olan soruya verilebilecek cevap 540° olur. Bu cevabın verilmesinden sonra şu şekilde de bir açıklama yapılabilir:

Üçgende 1 adet üçgen bulunmaktadır. İç açıları toplamı ise 180 derecedir.

Karede 2 adet üçgen bulunması durumu söz konusudur. Bu durumda iç açıları toplamı 180*2 = 360 derece olarak bulunmaktadır.

Düzgün beşgenlerde ise 3 adet üçgen bulunması durumu söz konusudur. Aynı şekilde düzgün beşgenlerin iç açılarının toplamı 180*3 =540 derece olarak bulunur.

Haberin Devamı

Beşgenlerle ilgili olan bu hesaplamalarının nasıl yapılacağının kişiler tarafından çok iyi bilinmesi oldukça önemlidir. Bu sayede beşgen adı verilen geometrik şekiller ile alakalı olarak karşı karşıya kalınan çeşitli soruların çözümü oldukça büyük bir ölçüde kolay bir hal alacaktır.

Beşgenin iç açıları toplamı kaçtır ve nasıl bulunur? Beşgen iç açıları formülü konu anlatımı

Haberin Devamı

 - Düzgün beşgende 3 tane üçgen vardır. Bir düzgün beşgenin iç açıları toplamı 180*3 =540 derecedir. 

Beşgen İç Açıları Formülü Konu Anlatımı

 Beşgenlerin iç açıları toplamını belli bir formül üzerinden bulmak mümkün olmaktadır. Çünkü beşgenler farklı kenar sayılarına sahip olabilmektedir. Böylelikle beşgenlerin iç açıları toplamını bulmak için bazı kuralların bilinmesi gerekir. 

 Bunu bulabilmek için ilk olarak bir üçgenin iç açıları toplamının bilinmesi gerekir. Bir üçgenin iç açıları toplamı daima 180 derecedir. Bu doğrultuda beşgenlerin karşılıklı durumdaki köşegen komşuları üzerinden doğru çekildiği vakit burada üçgen oluşturulması mümkün olmaktadır. 

 Örneğin; bir karenin köşegenlerinden doğru çekme durumu söz konusu olduğunda o zaman karenin 2 tane üçgene ayrılması durumu söz konusu olur. Üçgenlerin iç açıları toplamı 180 derece olduğunu önceden öğrendik. Bu doğrultuda bir kare iki adet üçgene sahip olduğu için, 180 x 2 = 360 derece üzerinden karenin iç açıları toplamının 3 60 derece olduğunu bu sayede bulmak mümkün olmaktadır. 

 Şimdi de beş kenara sahip olan çokgenlerin iç açıları toplamının nasıl bulanacağı konusunun öğrenilmesinde yarar olacaktır. Buna göre kenar sayısı, ‘n’ olan bir çokgende bir köşeden en fazla, (n - 3) kadar köşegen çizilebilme durumu söz konusudur. Böylelikle çizilen bu köşeler ile beraber en çok, (n - 2) kadar üçgen elde edilebilir. 

Haberin Devamı

 Bu durumda, ‘n’ kenara sahip olan bir bir çokgenin iç açıları toplamını şu şekilde; 

 (n - 2) x 180 

 Gördüğü üzere yukarıda kenar sayısı bilinene bir çokgenin iç açılarının bulunması esnasında yine yukarı verilmiş olan formülden yararlanılabilir. 

 Burada özellikle de beşgenlerin iç açılarının toplamının nasıl bulunacağı konusu büyük önem kazanıyor. Bundan dolayı konun anlaşılır olması adına bir beşgen olan çokgenin iç açılarının hesaplanmasıyla ilgili olarak bir örnek verilmesinde önemli ölçüde büyük bir yarar olacaktır. Buna göre; 

 Örnek: 5 kenarlı olan bir çokgenin iç açıları toplamı kaçtır? 

 Öncelikle verilmiş olan çokgenin kaç tane kenarı olduğu bilindiği için hemen yukarıda verilmiş olan formülden yararlanılarak, iç açıları toplamını kolaylıkla bulunabilir. Buna göre: 

 (n - 2) x 180 =

 (5 - 2) x 180 =

 3 x 180 = 540 

Haberin Devamı

 Görüldüğü gibi 5 kenara sahip olan bir çokgenin iç açıları toplamını 540 olduğu kolaylıkla bulundu. Bu şekilde siz de beşgen olan çokgenlerin açılarını rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası