coco mademoiselle süslü / Coco Chanel'in hikayesi NTV Tarih'te - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Coco Mademoiselle Süslü

coco mademoiselle süslü

Düğme, Tüvit ve İnci Aşkına

Coco Chanel’in tutkunu olduğu simgesel motifler Mademoiselle Privé Bouton saat koleksiyonunu süslüyor.

Coco Chanel, eskiden erkeklere özgü olarak benimsenmiş tüvit kumaşları ve askeri üniforma benzeri kıyafetleri kadın modasına armağan eden öncü isimdi. Düğmeler onun büyük bir tutkusuydu ve tüvit ceketleri düğmelerle tamamlarken, daha feminen bir dokunuş yapmak adına onları kamelya çiçekleri ya da aslan başları gibi motiflerle süslüyordu.

Chanel’in ikisi yüksek mücevher olan, yedi modelden oluşan yeni saat koleksiyonu da tüvit, düğme ve Coco Chanel’e özgü diğer sembolleri, muhteşem bir işçilik, zeki bir tasarımla yansıtıyor. Mademoiselle Privé Bouton koleksiyonu, bilekte zarif bir düğme aracılığıyla kapanan kelepçe bilelik şeklinde tasarlanmış. Düğmenin bir özelliği de kapak gibi açıldığında içinde gizli saati ortaya çıkarması.

Saatten çok, zarif ve şık bir mücevher niteliğinde olanMademoiselle Privé Bouton&#;un beş modelinin kayışı aralarından altın iplerin ışıldadığı siyah tüvit ile kaplı. Altından bir aslan başı, bir inci, elmasla süslü bir kamelya, bir Bizans haçı ve Coco Chanel’in kabartması bu beş modelin düğmelerini süsleyen ve her biri Chanel’in farklı bir yönünü simgeleyen motifler.

Aslan, astrolojiye büyük ilgi duyan modacının burcunu temsil ederken, inci ve kamelyalar da Chanel’in favori mücevherleri ve en sevdiği çiçekler olarak öne çıkıyor. Bizans haçı ise modacının Venedik gezisinde hayran kaldığı kiliselerdeki süslemeleri yansıtıyor.

Serinin yüksek mücevher tasarımı iki modelinden Ganse de Diamant’ın parlak siyah malzemeyle kaplanmış kayışı, düğmesindeki inciye mükemmel bir fon oluşturuyor. Toplam adet elmas ise bilekliğin kenarlarını ve kadranın etrafını süslüyor.

Serinin en çarpıcı modeli olan ve sadece bir adet üretilen Serti Neige ise bilekliğinde bulunan ve rasgele yerleştirilmiş gibi görünen adet elmasla gerçekten karla kaplanmış gibi bir ışıltı yayıyor. Serti Neige’in düğmesini yine bir Bizans haçı süslüyor ancak bu haç diğer modelinkine göre daha büyük ve etrafında ise altınla elmastan örülmüş büyüleyici bir çerçeve bulunuyor.

Chanel, basit bir düğmeden yola çıkarak bu kadar büyüleyici saatlere imza atarak hem mücevher hem de saat konusundaki ustalığını bir kez daha gözler önüne seriyor.


TAGS
Chanel, Coco Chanel, Mademoiselle Privé Bouton, mücevher, Saat, saat koleksiyonu, Trend Ol

chanel coco mademoiselle parfüm

2. matmazel kış kokusu. chance&#; a benzetilir ve evet bence de benziyor.

şans daha berrak daha neşeli, çiçeksi, matmazel ise daha sisli puslu hatta biraz da maskülen.

şans; sarı uçuk yeşil mavi ise matmazel; gri siyah kırmızıdır.

edp formunu esmer kadınlara yakıştırıyorum. edp bünyeme ağır gelse de edt haliyle uyum sağladığımı düşünüyorum.

çok kişi tarafından bilinip kullanılsa da, yeri dolmayacak özel bir kokudur.

isabel
cinsiyet:kadın
ten rengi:beyaz tenli
cilt tipi:yağlı
saç rengi:açık kestane
saç kalınlığı:ince telli
kepekli saç:hayır
yaş:44
cilt alt tonu:cool
göz rengi:koyu kahverengi
saç şekli:düz
saç tipi:yağlı

Yüzyılın En Önemli Kişisinden: COCO CHANEL

 

YÜZYILIN EN ÖNEMLİ KİŞİSİNDEN: COCO CHANEL
 
Time’da yüzyılın en önemli kişisi listesinde geçen tek moda tasarımcısı olan ve Altier Akademi Kütüphanesi’nde özel yer verdiğimiz Gabrielle Coco Chanel’in yaşam hikayesini ve tasarımcı ruhunu ele alıyoruz.
 
Moda, sadece elbiselerden oluşmaz. Moda gökyüzünde, moda sokakta; moda düşündüklerimiz ve yaşadığımızdır.”

Fransız moda tasarımcısı Chanel, yılında Saumur’da doğmuş, annesi vefat ettikten sonra yetimhanede büyümüş ve kaldığı manastırda kumaş ile tanışmıştır. Aslında tasarımcı kimliğinin başlaması işte bu dönemde olmuştur. Burada terzilik öğrenen Coco, devamında şapka tasarlayarak tasarım gücünü devam ettirmiştir. Tasarladığı şapkaları, dönemin abartılmış süslü şapkalarından çok farklı olmuş; genellikle sade, hatta kadınların pazara ya da kiliseye giderken taktığı şapkalar kadar yalın olmuştur.
 
Manastırdan ayrıldıktan sonra gündüzleri Madam Desboutins’in dikim evinde dikiş dikmiş, akşamları da Cafe Chantant’ta çalışmıştır. Aslında ‘Coco’ lakabı da ona buradan, söylediği bir şarkı üzerinden kalmıştır.

yılında Paris’te şapka dükkânı açarak kariyerine başlamıştır. Tasarladığı farklı tarzda şapkaları, prenses Victoria Melita değişik bularak satın almış, bunun üzerine Chanel da özgün stilini sürdürmeye devam etmiştir. Zamanla sahip olduğu dükkanların sayısı artmıştır.

’de Chanel, denizcilerin kıyafetlerinden esinlenerek mavi çizgili denizci kıyafetleri tasarlamıştır. Bu parça, pek çok stil ikonunun da favorisi haline gelmiştir.

’lerde Chanel, “Omuz askılı çanta en iyisidir çünkü elleri serbest bırakır” düşüncesi ile ince askılarla çantalar tasarlamış, bu çantalarda asker çantalarının askılarından ilham almıştır.

Coco Chanel, tasarımlarını sadeleştirerek, geometrik kalıplara yönelmiş; siyah, beyaz, bej, kırmızı renklerin kombinasyonları ile modern bir görünüm yakalamıştır. Modern çağı önceden sezen bir tasarımcı olan Chanel, dönemin etkili akımlarından Art Deco ve caz hareketinin görsel efektlerini de kıyafetlerinde kullanmıştır. Dönemin sanatçıları ile sıkı dostluklar kurmuş, tiyatro oyunlarının kostüm tasarımlarını yapmıştır.
’te Chanel, kendi ismi ile andığı tüvit takımını tanıtmıştır, ’te Chanel takımı, diz hizasında etek ve siyah işlemeli hırka tarzındaki ceketi ile yeniden tasarlanmıştır. Chanel takım, Coco’nun en ikonik yaratımlarından biri olmuştur.

Coco Chanel, yılında her kadının zevkine hitap edecek olan küçük siyah elbiseyi tasarlayarak, günümüz gardıroplarında vazgeçilmez hale getirmiştir. Koyu tonları ile döneme damga vuran elbise, kadınlar için bir devrim niteliğinde olmuştur. Çünkü o zamana kadar yas ile özdeşleştirilen siyah rengi, bu görüşü yıkmıştır.

Chanel, Paris’te ilk mağazasını açtığında, tasarladığı pek çok kıyafeti jarse ile birlikte sunmuştur. Genellikle erkek giyiminde kullanılan bu kumaş, kadın kıyafetlerinde de rahat kullanım sağlamıştır.

Chanel, sadece kıyafet tasarlamakla kalmamış, aynı zamanda Rus parfümör Ernest Beaux ile tanışarak onun sunduğu kokulardan uğurlu sayısı 5.örneği seçmiş ve Chanel’in dünyaca ünlü No.5 parfümü ortaya çıkmıştır.

 

Chanel, altın ve yapay incileri tasarlayarak gündelik kıyafetlerle kombine etmiş ve inci kolyeleriyle popülarite yaratmıştır.
 
“Bazı insanlar lüksü yoksulluğun tersi olarak düşünüyor. Halbuki lüks, bayağılığın tersidir.”

Chanel her zaman kadınların yalnızca özgürlüğünü önemsemiş ve rahat kıyafetler tasarlamak istemiştir. Kadınları korseden kurtarmış, maskülen tarzda giyinerek pantolon giyiminin önünü açmıştır.

Coco Chanel yılında hayata veda etmiş, arkasında dünya moda tarihine ismini altın harflerle yazdıran bir modaevi bırakmış, yenilikçi ve girişimci ruhu ile Chanel markasını ve moda anlayışına kattığı birçok yeniliği dünyaya kazandırmıştır.

“Moda, geçicidir; stil, kalıcı.”

BİZ SİZİ ARAYALIMLÜTFEN FORMU DOLDURUNUZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası