belma simavi kaç yaşında öldü / Belma Simavi kimdir? Belma Simavi neden öldü? - Haberler

Belma Simavi Kaç Yaşında Öldü

belma simavi kaç yaşında öldü

Belma Simavi kimdir? Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi neden ve ka&#; yaşında vefat etti?

EROL SİMAVİ’NİN EŞİ BELMA SİMAVİ NEDEN VE KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

89 yaşında hayata gözlerini yuman Belma Simavi bir süredir KOAH hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Milliyet’ten Atılay Kandemir Belma Simavi’yi şöyle tarif ediyor;

Günün her saatinde şık ve zarif kim olur derseniz, hiç şüphesiz Belma Simavi olurdu Yıllar yılı dostlukları ve zarafetinin yanı sıra ihtişamı, kendine has kişiliğiyle de gönüllerde taht kuran Belma Simavi, ilginçtir ki doğum gününde aramızdan ayrıldı. Hep yanında olan dostu ve kuaförü Muammer Yaprakgül’ün elinden çıkan kızıl kâkül saçı, çok sevdiği dostlarından Yıldırım Mayruk tasarımı kıyafetleriyle parmakla gösterilirdi Her konuda seçici olan ve kusursuzluk örneği sergileyen Belma Hanım’ın yanında dostları Fikret Ejder’i, Latife İpekçi’yi, Eşref Cerrahoğlu’nu, Gülşen Işık’ı ve Sema Çelebi’yi her daim görmek mümkündü.  

Belma Hanım, yakın çevresini yaz aylarında Göcek’te, kışın ise Polonezköy’deki çiftliğinde ağırlamayı severdi. Belma Simavi demek, zarafet demekti Doğum gününü kutlamaya ömrü yetmedi Mekanı cennet olsun

Ertuğrul Özkök ise acı haberi şu sözlerle duyurdu:

"Bir Hürriyet kahramanını kaybettik. Belma Simavi’yi herkes Hürriyet Gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi olarak tanırdı. Ama biz Hürriyet çalışanları için o Belma Hanımdı. Gazetenin gizli kahramanıydı. Ödül gecelerinin ev sahibiydi. Çalıştığımız binada yemek yediğimiz restoranlara harika bir İtalyan restoranı estetiği veren, duvarlarımızı birer resim galerisine çeviren, koridorlarımızı Çiçekçi dükkanı haline getiren renkli, isyankar, kafa tutan patronumuzdu. Gecelerimizde, davetlerde bizi hiç yalnız bırakmayan arkadaşımızdı. Nur içinde yatın Belma Hanım. Hepimiz size borçluyuz. Benim ve ailem için yaptıklarınızı hiç unutmayacağım.”

Belma Simavi son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

"BİZLERİN ÇOK SEVDİĞİ BÜYÜĞÜMÜZÜ KAYBETTİK"

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Belma Simavi'nin aile büyükleri olduğunu vurgulayarak, "Sevgili babamın ve annemin çok hürmetle yaklaştığı, bizlerin çok sevdiği büyüğümüzü kaybettik. Hürriyet ailesinin de annesiydi kendisi. Kendisini sevgiyle, hürmetle hep anacağız, yad edeceğiz. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Belma Simavi'nin yeğeni Nilgün Soner ise, "Çok kıymetli bir insandı. Bir devir kapandı" dedi. 

"İNSANLARA YARDIM ETMEYİ SEVERDİ"

Rahmi Koç da, "Çok aziz dostumuzdu. Dedikodusu yoktu, ikram ederdi. Çok iyi bir insandı, yazdık oldu" ifadelerini kullandı. Aydın Doğan ise "Allah nur içinde yatırsın. Geçen sene Amerikan Hastanesi'nde beraber kaldık. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu

Simavi'nin yeğeni Fulya Cerrahoğlu'nun eşi Eşref Cerrahoğlu de, "Ailemizin çok değerli büyüğüydü. Benim eşimin halasıydı. İyi bir arkadaştı. Bütün insanları severdi. İnsanlara yardım etmeyi severdi" şeklinde konuştu.

Belma Simavi son yolculuğuna uğurlandı

Belma Simavi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra cenazesi Kanlıca Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Belma Simavi neden öldü, kaç yaşındaydı, rahatsızlığı var mıydı?

Belma Simavi neden öldü, kaç yaşındaydı, rahatsızlığı var mıydı, ölüm sebebi biliniyor mu soruları ünlü ismin sevenleri ve yakınları tarafından merakla soruluyor. 

Basın dünyasının tanınan ve bilinen isimlerinden Erol Simavi'nin eşi Belma Simavi'nin ölümü başta yakınları olmak üzere çevresinde üzüntüyle karşılandı. 

Ünlü ismin ölüm haberini alanlar haliyle Belma Simavi neden öldü, kaç yaşındaydı, rahatsızlığı var mıydı, ölüm sebebi biliniyor mu şeklinde soruyor. 

Belma Simavi neden öldü?

 

Belma Simavi hayatını kaybetti: Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi kimdir? Belma Simavi kaç yaşında ve neden öldü?

Hürriyet Gazetesi’nin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi, yaşamını yitirdi. Bir dönem, Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan gazeteci Ertuğrul Özkök, Belma Simavi için ‘Gazetenin gizli kahramanıydı’ açıklamasında bulundu.

Ertuğrul Özkök, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hürriyet Gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi'nin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Özkök, ‘Bir Hürriyet kahramanını kaybettik. Belma Simavi’yi herkes Hürriyet Gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi olarak tanırdı.

Ama biz Hürriyet çalışanları için o Belma Hanımdı.

Gazetenin gizli kahramanıdı. Ödül gecelerinin ev sahibiydi. Çalıştığımız binada yemek yediğimiz restoranlara harika bir İtalyan restoranı estetiği veren, duvarlarımızı birer resim galerisine çeviren, koridorlarımızı Çiçekci dükkanı haline getiren renkli, isyankar, kafa tutan patronumuzdu. Gecelerimizde, davetlerde bizi hiç yalnız bırakmayan arkadaşımızdı.

Nur içinde yatın Belma Hanım.

Hepimiz size borçluyuz. Benim ve ailem için yaptıklarınızı hiç unutmayacağım’ ifadelerini kullandı.

Belma Simavi Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi’nin oğlu ünlü gazeteci Erol Simavi’nin eşidir.


 

Erol Simaviertuğrul özkök

Hürriyet gazetesinin kurucusu Simavi Ailesi'nin gelini Belma Simavi hayatını kaybetti. Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi uzun süredir Amerikan Hastanesi'nde KOAH tedavisi görüyordu.  89 yaşında yaşamını yitiren Simavi, 16 Mayıs Pazartesi günü Kanlıca Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Kanlıca Aile Kabristanı’na defnedilecek.

Belma Simavi kimdir?

Erol Simavi ve Belma Simavi (Başar) yılında hayatlarını birleştirdi. Evlilikleri o dönem basında "Erol Simavi, iş insanı Kadir Has'ın eşi Rezzan Germirli'nin teyzesinin kızı, yalı komşuları Yağcıgiller'in torunu Emine Belma Başar evlendi" ifadeleriyle yer aldı. 

Çift, Erol Simavi'nin babası Sedat Simavi'nin, aynı yıl hayatını kaybetmesi nedeniyle, o yıl doğan oğullarına Sedat ismini verdi.  yılında Saffet adlı bir oğulları daha oldu. Ancak Saffet Simavi,  'de henüz 23 yaşındayken yaşamını yitirdi.  Uzun yıllar İsviçre'de ikamet eden Erol Simavi, birkaç yıl önce taşındığı Monako'da tedavi gördüğü hastanede 8 Haziran tarihinde 85 yaşında hayatını kaybetti. 

Doğum gününden bir gün sonra hayatını kaybeden Belma Simavi'nin, son 3 yıldır KOAH hastalığının ileri safhada olduğu biliniyordu.

Belma Simavi'nin ailesi, vefatını şu sözlerle duyurdu:

"Donanma Cemiyeti Kurucusu Merhum Yağcı Şefik Bey, Merhume Zekiye ve Merhum Sami Yağcıgil’in torunları, Merhum Muhittin Başar ve Merhume Mediha Başar’ın evlatları, Merhum Sedat Simavi, Merhume Melek Simavi’nin gelinleri, Merhum Ercan Başar, Merhum Ahmet Şefik Başar’ın kardeşleri, Merhume Melahat Başar’ın görümcesi, Merhume Mehmet, Merhume Şehime Germirli, Merhum Rıdvan, Merhume Seniha Unar, Mürvet ve Merhum İbrahim Yağcıgil’in yeğenleri,

Merhume Betül ve Merhum Ali Germirli, Rezzan Has ve Merhum Kadir Has, Nükhet Yolaç ve Merhum Turan Yolaç, Merhume Ayla ve Merhum Münir Tatari, Fatma ve Merhum Adnan Ak, Sami-Barber Yağcıgil, Fatoş Yağcıgil’in kardeş çocukları,

Fulya ve Eşref Cerrahoğlu, Nilgün ve Ziya Soner, Mine Başar, Funda Başar, Nilüfer ve Bozkurt Yılmaz,
Belma ve Gökhan Baykut, Serdar Başar ve Özlem Başar’ın biricik halaları,

Esra Cerrahoğlu, Serra Cerrahoğlu, Arzu ve Naci Can, Deniz Soner, Elif ve Sinan Soner, Müge Çağlar,
Melisa ve Alper Tansuğ, Talya Kolcuoğlu, Lara Baykut, Alihan Baykut, Ela Ceylan Yılmaz, Demir Kenan Yılmaz, Emre Yakupoğlu, Ece Yakupoğlu, Ali Baran Soner’in Tonton halaları,

Çiğdem Simavi’nin eltisi, Haldun Simavi’nin yengesi, Merhum Hamdi ve Ayşe Füsun Simavi, Süleyman Simavi, Aliye Simavi, Harun Simavi, Melek Azade Simavi, Sina Simavi’nin yengeleri, Sedat Simavi ve Merhum Saffet Simavi’nin Sevgili anneleri, Vanda Simavi’nin kayınvalidesi,

Takami ve Ercan Simavi, Stephanie ve Erhan Simavi, Belma Simavi ve Ben Baron, Erol Simavi’nin babaanneleri, Leon Simavi, Eliah Simavi, Lora Simavi, Eyla Simavi, Solomon Vincent Baron’un büyükanneleri, İlyas, Mustafa, Ebu, Dilara, Sema, Sezai, Ali Osman, Nermin, Mehmet, Yıldıray, Şerife, İrfan, Metin, Ahmet Somuncu ve Natia Archuadze’nin çok kıymetli manevi anneleri,

Merhum Erol Simavi’nin çok değerli eşi Belma Simavi 14 Mayıs günü Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.

Cenazesi 16 Mayıs Pazartesi günü Kanlıca Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Kanlıca Aile Kabristanı’na defnedilecektir. Arzu edenlerin Türk Eğitim Vakfı’na bağışta bulunmaları rica olunur"

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası