dünyanın en kısa otobüs şöförü / 34 yıllık otobüs şoförü 'boyu kısa' diye işten atıldı - Son Dakika Milliyet

Dünyanın En Kısa Otobüs Şöförü

dünyanın en kısa otobüs şöförü

Dr. Panda Otobüs Şoförü

Bu uygulama hakkında

Dr. Panda Otobüs Şoförü ile direksiyona geç ve gaza bas! Yapman gereken sevimli hayvancıkları aracına alıp onları gitmek istedikleri yere götürmek. Dr. Panda Otobüs Şoförünün kolay kullanılır özelliğiyle en ufak oyuncular bile harika zaman geçirecek.

Dr. Panda Otobüs Şoföründe sanal dünya sen oynadıkça rastgele oluşur, yani her zaman keşfedilmeyi bekleyen yeni bir dünya var. Otobüsü yavaş sürerek sarp dağları, azgın şelaleleri ve güzelim lavanta bahçelerini seyre dalmak ya da bir roket gibi son hızla giderek hayvancıkları gitmek istedikleri yere en kısa zamanda ulaştırmak sana kalmış.

Bu arada, otobüsünü boyayıp, istediğin gibi değiştirmeyi unutma. Hayalindeki mükemmel otobüsü tasarladığın zaman yola koyul ve dilediğin kadar sür.

Dr Panda Otobüs Şoförü çocuklar için tasarlandı, özelliklede 3 ile 7 yas grubu için.

Temel özellikler:

• Rasgele oluşturulan sanal dünya sınırsız sayıda oyun imkânı sağlar
• Aracınıza yakıt almaktan yıkatmaya birçok işlem!
• Otobüsünü boyayıp tasarla ve yola koyul!
• Asma köprüler, demiryolu geçitleri, tüneller ve daha nice harika manzara
• Yavaş gidip manzaranın tadına varmak ya da son hızda sürmek sana kalmış!
• Her yasta çocuk için uygun
• In-App alımı yok
• Başka ürün reklamı yok

Gizlilik Polıtıkası

Çocuk oyunları bir tasarımcı olarak, gızlilik bu modern, dıgıtal dünyada nekadar önemli dır anlamlıyız. Burada gızlilik polıkamız okuyabilirsinşz. : http;//seafoodplus.info prıvacy

Dr. Panda Hakkında

DDr. Panda, bir çocuk oyunu geliştiricisidir. Çocukların dünyayı tanımalarına yardımcı olacak eğitimsel değerler içeren oyunlar geliştirmekteyiz. Tüm oyunlarımız güvenlidir ve uygunsuz içeriğe, uygulama içi satın alım işlevine ya da herhangi bir üçüncü kısım reklamına sahip değildir.

Oyunları çocuklar için nasıl tasarladığımızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa çekinmeden bizimle iletişime geçin. [email protected] adresine bir e-posta göndermeniz veya Facebook’tan (seafoodplus.info) ya da Twitter’dan (seafoodplus.info) bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Güncellenme tarihi

11 May

Otob&#;s şof&#;r&#; silahlı yolcuya kurşun yağdırdı

Haberin Devamı

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir otobüste yolcu, durak harici bir yerde inmek isteyince şoför ile arasında tartışma çıktı. Yolcu silahını çıkarınca otobüs şoförü de silahını çekerek kurşun yağdırdı. Yaralanan yolcu sürünerek orta kapıya yöneldi. Tartışma devam ederken, yaralı yolcu kendisini dışarı attı. Otobüs şoförü ise yolcuya ateş etmeye devam etti. Tartışmanın silahlı çatışmaya döndüğü anlar, otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

ŞOFÖR KOLUNDAN, YOLCU BACAĞINDAN YARALANDI

Polisten yapılan açıklamada, yolcu Omarri Shariff Tobias'ın bacağından, şoför David Fullard'ın ise kolundan yaralandığı, diğer yolcuların zarar görmediği belirtildi. Hastanede 6 gün tedavi gören yolcu, daha sonra çeşitli suçlamalardan hapse atıldı ve bin dolar para cezasına çarptırıldı. otobüs şoförünün ise görevine son verildi. Otobüsün bağlı olduğu toplu taşıma şirketinden yapılan açıklamada, çalışanların silah bulundurmasının şirket politikasına aykırı olduğu vurgulandı.

Yok Böyle Otobüs Şoförü

Mersin Büyükşehir Belediyesinde otobüs şoförü olarak çalışan Onursal Oksal, otobüsüne binen yolculara ‘Yok böyle şoför’ dedirtiyor. Kent merkezindeki Makine İkmal sahası ile Tece Mahallesi arasındaki hatta çalışan şoför Oksal, yolcuları ‘günaydın’, ‘hoş geldiniz’ diyerek gülücüklerle karşılıyor, çocuklara ise çikolata ve gofret dağıtıyor.
İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:


Mersin Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl 16 milyon bin Mersinliyi taşıyan belediye otobüslerinin direksiyonunda toplam şoför oturuyor. Otobüsün giriş kapısında günlük bin yolcuyu karşılayan şoförler, nazik davranışlarıyla Mersinlilerin takdirini topluyor. Büyükşehir’de bir yıl önce otobüs şoförü olarak işe başlayan Onursal Oksal da davranışlarıyla sosyal medyada yankı uyandırdı.

Oksal, en çok çocuk yolcularının kalbini kazanıyor
Makine İkmal-Tece güzergahında çalışan Oksal, aracına binen yolcuları ‘merhaba’, ‘hoş geldiniz’ diyerek karşılıyor. Gençlerin ‘Onursal abisi’, yaşlıların ise ‘Onursal evladı’ olarak bilinen Oksal, en çok da çocuk yolcularının kalbini kazanıyor. Oksal, otobüsüne binen her çocuğa ebeveynlerinden izin aldıktan sonra gofret, şeker ve çikolata ikram ediyor. Geç evlendiğini ve 2 yaşında bir kız çocuğu babası olduğunu belirten 50 yaşındaki Oksal, çocuklara duyduğu sevgiyi, “Her çocuk gördüğümde kendi çocuğumu hatırlıyorum. Gözlerindeki o parıltı dünyaya bedel” cümleleriyle açıkladı.
Son durağa vardığında evi gibi sevdiği aracını temizlik görevlisine teslim etmek yerine kendisi temizleyen Oksal, yolculardan Abdullah Barış’ın oğlu Yağız Barış’a da çikolata ikram etti. Abdullah Barış, Oksal’ın yolculara yaklaşımını anlattığı metni, direksiyon başındaki bir fotoğrafıyla birlikte sosyal medyada paylaştı. O paylaşım sosyal medyada yankı uyandırdı.

“Bir insanı kazanmak bir aileyi kazanmaktır”
Oksal, yolcularının kalbini kazanma hikayesini şöyle anlattı:
“Hatırlarsanız, daha önce bir insan geldiği zaman pek ‘günaydın, nasılsınız’ denilmezdi. Biz Mersin’de bunu kaybetmişiz. Bir günaydınla, hoş geldinizle, tebessümle insanların kalbine girerek bunları yeniden yakalamaya çalışıyoruz. Bunu yaptığımız zaman bir şey kaybetmeyiz ama çok şey kazanırız. Bir insanı kazanmak bir aileyi kazanmaktır. Bir aileyi kazandığımız zaman tüm Mersin’i kazanırız. Gelen yolcularımı güler yüzle karşılıyorum, ‘günaydın’ diyorum. Belki eşinden, kardeşinden, babasından görmediği bir ‘günaydın’ı bende görüyor ve mutlu oluyor insanlar. Yolcumuzun da bize ‘günaydın kaptan bey’ demesi dünyanın en güzel şeyi bence.”

“Ülke olarak tebessüme muhtaç bir durumdayız şu anda”
Oksal’ın davranışlarından sosyal medyada bahseden Abdullah Barış ise genellikle belediye otobüsüyle seyahat eden birisi olduğunu ve şoförlerin son derece kibar olduğunu vurguladı. Oksal’ın davranışlarını diğer şoförlere göre biraz daha farklı bulduğunu belirten Barış, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımasından çok memnunuz ama Onursal arkadaşımız gerçekten çok kibar, beyefendi ve işini dört dörtlük yapan bir insan. Böyle bir şeyin gizli kalmamasını, bunun açığa çıkmasını istedim, çünkü örnek olması gerekiyor. Ülke olarak böyle sıcak şeylere, tebessüme muhtaç bir durumdayız şu anda” dedi.
Onursal Oksal’ın davranışları üzerine “‘Nereye geldik, burası neresi’ dedim. İnanamadım” diyen yolculardan Arzuhal Aktan da “Herkes böyle olsun isteriz. O zaman kendinizi özel hissediyorsunuz, güzel oluyor. Otobüse değil de başka bir yere gelmiş gibi hissediyorsunuz. Bence güzel bir şey, Mersin’de gelişmeler var” diye konuştu.
Yolculardan Gül İnce de kendisine ‘hoş geldiniz’ denildiği anda şaşırdığını belirterek, “Çok hoşuma gitti. Ben de cevap verip ‘merhaba’ dedim. Hatta arkadaşa ‘ne kadar güzel, güler yüzlü’ dedim. Kaptanlar daha hoşgörülü, saygılı. Bunu biliyorum, hissediyorum da” ifadelerini kullandı.

“Belki çalışma şartları daha iyidir”
Gülay Köksal adlı yolcu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana başta kadın otobüs şoförleri olmak üzere tüm şoförlerin yolculara yaklaşımında bir fark gözlemlediklerini belirterek, “İnsanlar daha hoşgörülü. Belki çalışma şartları daha iyidir. Yani memnun görünüyorlar. Biz de onlardan memnunuz. Ben yurt dışında kalmıştım. Sokakta herkes herkese selam veriyor ve hiç tanımadığınıza ‘günaydın’ diyebiliyorsunuz. İlk gittiğimde çok şaşırmıştım. Sonra alıştım. Şimdi Türkiye’de de böyle şeylerin olması harika” dedi.

#haber #sondakika #gündem

================================

İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi


İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri





İhlas Haber Ajansı hakkında


İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için

34 yıllık otob&#;s şof&#;r&#; 'boyu kısa' diye işten atıldı

Haberin Devamı

Otobüs işletmecisi Go North West şirketinin yönetimi, 57 yaşındaki ve yaklaşık 1,50 metre boyundaki kadına otobüsleri güvenli şekilde sürebilmesi için yeteri kadar uzun olmadığını söyledi.

Britanya ve İrlanda merkezli Unite the Union sendikasının açıklamasına göre şirket, otobüslerindeki yan aynaların yerini değiştirdi ve Scholes'a yeni aynaları kullanırken pedallara yetişmesi için boyunun çok kısa olduğu söylendi.

Birleşik Krallık'ın en büyük ikinci sendikası Union'ın açıklamasında, Scholes'a mesai saati ve maaşı daha az olan, dolayısıyla da kadını ekonomik açıdan zora sokacak başka bir pozisyonun teklif edildiği de bildirildi.

Scholes ise teklifi kabul etmeyince, şirket işi bırakması için 12 haftası olduğuna dair bir bildiri gönderdi. Fakat deneyimli şoför, şirketin gönderdiği bildiriye itiraz edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Scholes, "Bu çok üzücü bir durum. İpotekli evde oturan, üç çocuklu dul bir kadınım" dedi.

Şoför, "Daha önce hiç sendikayı devreye sokmak durumunda kalmamıştım. Hiç disiplinlik bir olay yaşamadım ve hiç işten uzaklaştırılmadım. Bir sorunum olduğunda yönetime her zaman kendim gittim ve işimi hallettim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bazı meslektaşları Scholes'u yalnız bırakmadı. Kadının işine devam edebilmesi için başlatılan imza kampanyasına en az kişi katıldı. 

Kaynak: Independent Türkçe

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir