mbappe kimdir / Kylian Mbappe Müslüman mı? Kylian Mbappe'nin dini inancı nedir? - Son Dakika Futbol Haberleri

Mbappe Kimdir

mbappe kimdir

Kylian Mbappe

Kylian Mbappe, Kamerun ve Cezayir asıllı Fransız millî futbolcudur. Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain'de forma giymektedir.

Kylian Mbappe, 20 Aralık tarihinde, Fransa’da, Paris'in kuzeydoğu banliyölerinden Bondy’de Fayza Lamari, Wilfried Mbappé çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Tam adı Kylian Sanmi Mbappé Lottin’dır. Mbappé'nin babası Wilfried, Kamerun kökenli bir futbol antrenörü, annesi Fayza ise Cezayir kökenli eski bir hentbol oyuncusudur.

Kylian Mbappe, futbola doğduğu şehir Bondy'de başladı. Daha sonra Clairefontaine ve Monaco futbol akademilerinde oynayıp Monaco'nun yedek takımında profesyonel futbol yaşamına başladı. sezonunda düzenli oynamaya başlayan Kylian Mbappe, ligde attığı 15 gol ve 8 asist ile 17 sene sonra takımının lig şampiyonu olmasına yardımcı oldu.

Kylian Mbappe, yılında Paris Saint-Germain kulübüne kiralık gitti. yılında da Paris Saint-Germain kulübüne transfer oldu.

Kylian Mbappe, yıllık milyon Dolarlık kazancıyla en çok kazanan oyuncular arasında yer alıyor.

26 Kasım tarihinde Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Fransa, Danimarka'yı mağlup etti. Karşılaşmada iki kez ağları havalandıran Mbappe, Dünya Kupası'nda 7 golle, Pele ile birlikte 24 yaşına basmadan önce en fazla gol atan futbolcu oldu.

Altyapı kariyeri :
- AS Bondy
- INF Clairefontaine
– Monaco

Profesyonel Futbol Kariyeri :
- Monaco II
– Monaco
- Paris Saint-Germain (kiralık)
- Paris Saint-Germain

Millî Takım Kariyeri :
- Fransa U
- Fransa U
Fransa


Kaynak:funduszeue.info

Yakın Dönemin Yıldızı: Kylian Mbappe Kimdir?

Genç yıldız futbolcular arasında ismini şimdiden tarihe altın harflerle yazdıracağını garantileyen isimlerden birisini tanıyacağız bugün. Fransa milli takımında ve oynadığı takımlarda önemli başarılar elde eden ve oynayacağı yıllarda bu başarılarını katlayarak artıracak isim: Kylian Mbappé!

Kylian Mbappé’nin Hayatı

Kylian Mbappé, 20 Aralık yılında Fransa’nın Bondy şehrinde doğdu. Kamerunlu babası bir futbol antrenörü, Cezayirli annesi ise eski bir hentbol oyuncusuydu. Spor dolu bir aileye doğan Kylian’ın kardeşleri de futbolla ilgileniyordu. Kylian’ın kendisi de küçük yaştan itibaren futbolla ilgileniyordu. Babasının, Kylian 6 yaşındayken ona antrenörlük yaptığını ifade ettiği açıklamaları bulunuyor.

Bulunduğu muhitten kurtulma isteği taşıyan Kylian, kurtuluşunun, her şeyden çok sevdiği futbolla olacağını biliyordu. Fransa Futbol Federasyonu tarafından tanınacak kadar ünlenen genç yıldız, gelecekte önemli bir isim olacağının sinyallerini o günden veriyordu.

Monaco’da Bir Yıldız Doğuyor

Çocukluğundan itibaren büyük takımların dikkatini çeken Kylian Mbappé, Chelsea'nin genç takımıyla birlikte maça çıktı. Sonrasında ise yıldızının asıl parlayacağı takım olan Monaco'nun altyapısına katıldı.

“Genç yıldız” ünvanını sonuna kadar hak eden Mbappé, bir diğer Fransız yıldız Thierry Henry’nin, elinde tuttuğu Monaco rekorlarını egale etti. Monaco formasıyla maça çıkan en genç oyuncu ve gol atan en genç oyuncu olarak tarihe geçti. yılında, Monaco ile 3 yıllık sözleşmeye imza attı ve ilk profesyonel sözleşmesini elde etmiş oldu.

Monaco’da oynadığı yıllarda hem ülkenin hem Avrupa’nın büyük kulüpleri tarafından takibe alınan Mbappé, senesinde takımıyla birlikte Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi. Aynı sezon, Fransa Ligue 1’de de şampiyonluğa ulaştı.

Mbappé ve Paris Saint-Germain Serüveni

Ağustos ’de Fransa’nın en büyük kulüplerinden Paris Saint-Germain’e kiralanan Mbappé, ilk sezonda ismini tüm dünyaya duyurmayı başardı. Mbappé mevki olarak forvette yer alan ve hem hücumda hem savunmada aktif rol alan bir isim olarak takım arkadaşlarının da beğenisini topluyor. 

Mbappé piyasa değeri ve transfer haberiyle de sansasyon olan bir oyuncu. Paris ekibinde ilk yılını kiralık olan geçiren yıldız, milyon Euro ve 35 milyon Euro ek harcamalarla, en pahalı genç ve Fransa içerisindeki en pahalı futbolcu transferi olarak tarihe geçmeyi başardı.

Mbappe Paris Saint-Germain kariyerinde Neymar, Di Maria, Cavani gibi yıldız isimlerle birlikte oynayarak futbolcunu her gün geliştirmeye devam ediyor. - sezonunda Ligue 1’de Yılın Oyuncusu seçildi. - ve sezonlarında Paris ekibinin şampiyonluğuyla 3 sezon boyunca şampiyon takımda olma başarısı gösterdi. - sezonunda, Şampiyonlar Ligi’nde ikincilik yaşadı.

Mbappé ve Fransa Milli Takımı

Fransa milli takımının genç takımlarında ve A milli takımında forma giyen Mbappé, katıldığı turnuvalarda takımı adına attığı gollerle rakiplerinin korkulu rüyası oldu. yılında UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası’nda takımıyla kupaya uzanan genç yıldız, senesinde vitesi artırarak FIFA Dünya Kupası’nı kaldırma başarısı gösterdi.

Ödüllere Doymayan Bir Yıldız!

Kazandığı kupaların yanında uluslararası alanda önemli birincilik ve onur ödülleri alan Mbappé; ’de Golden Boy, ’de FIFA Dünya Kupası En İyi Genç Oyuncu ödülü, 

ve ’de Yılın Fransız Oyuncusu gibi birbirinden değerli ödülleri elde etti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası