cla 200 amg test sürüşü / Mercedes CLA AMG test sürüşü

Cla 200 Amg Test Sürüşü

cla 200 amg test sürüşü

Test S&#;r&#;ş&#;: Mercedes-Benz CLA

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Alman üreticinin kompakt sedanı, yenilenen yüzüyle daha da iyi olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Mercedes'in yılında kompakt sedan segmentine giriş için tasarladığı CLA Sınıfı, yakın zamanlarda bir makyaj operasyonu geçirdi. A Sınıfı'nı temel alan dört kapılı coupe, gövde tipiyle segmentinde tek olmanın avantajına sahip. CLA, belirgin biçimde kendisinden üstte yer alan CLS Sınıfı'nın izinden gidiyor. İç mekanda küçük kardeşinin esintilerini taşıyan CLA, AMG paketinin de eklenmesiyle ağabeyi CLS'ye göz kırpıyor.

ARTILAR

 Araçta bulunan turbo beslemeli, sıralı dört silindire sahip litrelik benzinli motorun sağladığı güç değişmemiş. Ancak şanzıman, makyaj operasyonunda fark edilen en büyük değişikliklerden birisi. 7 ileri çift kavramalı şanzıman sayesinde aracın güç ve tork eğrisi oldukça düzenli bir şekilde ilerliyor. Neredeyse her devirde otomobil size beklediğiniz gücü veriyor. Güç değeri bg olsa da CLA, sizi çok daha fazlasını yapabileceğini ikna etmekte başarılı. CLA'ün bir Mercedes olduğunu ve sonuç olarak kompakt sedan sınıfına dâhil olduğunu düşündüğümde açıkçası aracın hızlı olması beni şaşırtmadı. Ancak ruhsatı açıp baktığınızda göreceğiniz 1, kg'lık boş ağırlık değeriyle karşılaştığımda Mercedes'in güç ve aktarma konusunda harikalar yarattığına ikna oldum. Kısacası CLA, kullanması son derece keyifli bir otomobil.

Haberin Devamı
Test Sürüşü: Mercedes-Benz CLA

7 kademeye sahip olan otomatik şanzıman CLA'ü sadece performans konusunda desteklemiyor, aynı zamanda aracın yakıt tüketiminin de düşük olmasına elinden geldiğince yardımcı oluyor. Alman üreticinin kompakt sedanıyla hem performans odaklı, hem de yakıt tüketimi odaklı sürüşler yapma şansı yakaladım. Tamamen performans odaklı iki sürüş gerçekleştirdik. Bunlardan birinde aracın ulaştığı tüketim değeri l / km iken diğer sürüşte l / km gibi bir rakam elde ettim. Sakin kullanıma dönüp baktığımda ise oldukça çabuk ve pürüzsüz geçişler yapan şanzıman sayesinde hafif trafikte l / km, oldukça yoğun trafikte ise l / km değerlerini yakalamayı başardım. İstenildiğinde performans, istenildiğinde yakıt ekonomisi CLA'ün günlük kullanım için fena sayılmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Şanzımana dair tek kötü nokta var; direksiyona montajlanmış kulakçıklardan manuel olarak vites atıyor olsanız da, otomatik şanzıman bir anda tüm keyfinizi kaçırarak kendi kendine devreye girebiliyor.

Haberin Devamı
Test Sürüşü: Mercedes-Benz CLA

Az önce bahsettiğim sürüşlerden birisi oldukça virajlı bir yolda gerçekleştirildi. Son derece şiddetli bir yağmurun etkisinde yapılan sürüş için koşulların ideal olduğunu söyleyemem - yağmur henüz yeni yağmıştı, bu da yoldaki tutunmayı büyük ölçüde düşürüyordu. CLA'ün bu koşullarda gösterdiği performansa şapka çıkarmak istiyorum. 8, TL değerindeki AMG paketiyle gelen spor süspansiyonların da etkisiyle CLA'ün yakaladığı çizgi ile arasına girmek neredeyse imkânsız. Direksiyon ile tekerlek arasındaki bağlantı oldukça başarılı, her an aracın ön bölümde verdiği tepkileri hissedebiliyorsunuz. Geri bildirim iyi olsa da, spor modunda direksiyonun gereğinden fazla ağırlaşması deneyimi biraz kötü etkiliyor. Bu, CLA'ün genel manada kararlı olan sürüşünü çok fazla etkilemiyor. Ön lastiklerdeki tutunma kesinlikle başarılı. Arka kısım ise - ESP kapalıykan bile - herhangi bir dengesizlik sergilemiyor.

Haberin Devamı
Test Sürüşü: Mercedes-Benz CLA

Araç tasarımı ve sergilediği performans itibarıyla spor bir karakter sergilese de, donanımsal açıdan oldukça başarılı. Standart olarak sunulan dijital klima, Xenon farlar ve elektrikli el freni göz dolduruyor. AMG paketi sportif karakteri vurgularken, Exclusive paketiyle güvenlik donanımlarını geliştirerek CLA'ü daha da günlük kullanıma uygun hâle getirebilirsiniz. Ancak burada bir kötü nokta var: Mercedes'in ve diğer lüks markaların araçlarında olduğu gibi bu donanımlar çok pahalı. 

 CLA, depolama alanı açısından oldukça cömert. litrelik bagaj hacmi ile kendisinden bir üst sınıfta yer alan sedan modelleriyle arasını fazla açmayan araç, iç bölümde de bol sayıda eşya saklama alanı sunuyor. Vitesin direksiyon üzerinde bulunması sayesinde merkezi konsolda bolca depolama alanına sahip oluyorsunuz. Telefon, cüzdan, kullanıyorsanız sigara gibi eşyalar bu bölgede rahatlıkla muhafaza edilebiliyor. Kapıdaki bölmeler orta bölüm kadar cömert sayılmasa da, yine de kullanışlı. Kol dayamanın altındaki alan ise son derece derin.

Haberin Devamı

EKSİLER

 CLA'ün akla gelen ilk eksisi, sahip olduğu gövde tipinden dolayı, kabin hacmi. Ön bölümde işler gayet yolunda, sürüş ve oturma pozisyonu son derece başarılı. Ancak arkaya geçtiğinizde sıkıntılar başlıyor. Boyu m olan birisi olarak ben bile arka kapıdan araca binmeye çalışırken kafamı eğmek durumunda kaldım zira coupe formu aracın arka kısmını oldukça alçaltmış. Girişteki sıkıntıdan sonra kendi açımdan arka kısmın baş ve diz mesafesi açısından fena olmadığını söyleyebilirim ancak boyunuz m'yi geçtiği anda CLA sizin için eğlenceli bir otomobil olmayı bırakıyor. Daha da geriye gittiğimizde, CLA'ün ergonomi konusunda sınıfta kaldığı bir diğer detayla karşılaşıyoruz. Hacmi oldukça başarılı olan bagajın kapağı o kadar küçük tasarlanmış ki, iç bölgelere uzandıktan sonra kafanızı kapağa çarpmadan geri çıkmanız oldukça düşük bir ihtimal.

Haberin Devamı
Test Sürüşü: Mercedes-Benz CLA

Kabinin tek eksisi küçük oluşu değil. Malzeme kalitesi, CLA'de beni şaşırtan bir diğer nokta oldu. Aracın her yerinde sert plastik bulunuyor, konsol ve kapıda karşımıza çıkan malzeme ilk olarak yumuşak olarak algılanabilir ancak bunun nedeni, sert plastiğin üzerine yumuşak kaplama yapılmış olması. Bunun dışında klima çıkışlarının çerçeveleri yüksek hızlarda ses konusunda can sıkıcı olabiliyor. Yalıtımın da pek başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Lastik gürültüsü - özellikle yağışlı havalarda - kabin içinde bir hayli duyuluyor.

Ses sisteminin daha kaliteli olmasını beklerdik. Düşük seviyelerde verdiği ses seviyesi piyasadaki diğer ürünlere göre zayıf kalan sistem yüksek seslerde dağınık bir profil çiziyor. Sırf bunu düzeltmek için Harman Kardon ses sistemine geçilebilir. Ancak bu sistem için 3, TL ödemek durumundasınız.

RAKİPLER

Audi A3 Sedan
BMW 2 Serisi

MOTOR Litre, turbo, sıralı 4 silindir

MOTOR GÜCÜ Bg / Nm

ŞANZIMAN 7 İleri Otomatik

KM/S Saniye

MAKSİMUM HIZ Km/s

YAKIT TÜKETİMİ Şehir içi / Şehir dışı / Karma (l / km)

VİTES SAYISI Önden Çekiş

AĞIRLIK 1, Kg

KOLTUK KAPASİTESİ 5

BAGAJ HACMİ Litre

BAZ FİYAT , TL

TEST EDİLEN MODELİN FİYATI , TL

Test Sürüşü: Mercedes-Benz CLA
Tarafından hazırlanmıştır.

Mercedes CLA 4 Matic Test Sürüşü

Mercedes CLA 4 Matic Test Sürüşü için direksiyona geçiyoruz. Mercedes CLA’da şöyle bir ruh var. Ondan daha büyük coupe formundaki sedanların hissini yaşatıyor. İyi görünüyor ve son derece pürüzsüz bir sürüşe sahip. Zarif ve aynı zamanda AMG ekipmanlarla gelmesine rağmen halen konforlu. Otoyol üzerinde başarılı işler ortaya çıkarıyor. Özellikle de iyi ayarlanmış aerodinamik özellikleri sayesinde yüksek süratlerde…

Güzel bir şekilde inşa edilmiş teknoloji yüklü kabin, kısa sürede alışabileceğiniz MBUX deneyimiyle karşımıza çıkıyor. 

Tüm bunlar onu daha fazla stil ve gösterişli bir otomobil isteyen kullanıcılar için doğru tercih haline getiriyor. 

Mercedes CLA ilk kez &#;te kendine bir yer edindi ve mini bir CLS stilinde pazarın aksi görüşleri içinde, ikinci nesil A-Serisi&#;ni temel alan baskın bir dört kapılı olarak geldi. &#;da Shooting Brake station wagon muadili bir model de tanıtıldı.

CLA, en yeni BMW 2 Serisi Gran Coupe&#;nin yanı sıra Audi A3 Sedan gibi daha geleneksel modellerin aslında doğrudan rakibi olduğu söylenebilir.  Sürüş anlamında rafine ve lüks, ancak pratiklik konusu ise daha esnek olan bazı rakiplere göre biraz eksik.

Kağıt üzerinde, Mercedes CLA ve A-Serisi Sedan belirli paralellikler çiziyor. Ancak, derinin altında Mercedes mühendisleri birkaç değişiklik yaptı; CLA&#;nın iz genişliği önde 63 mm ve arkada 55 mm uzatılarak, iki araç arasında daha keskin bir sürüş sağlandı.

Çoğu sürücü için farklılıklar marjinal olsa da, ince ayarlar CLA&#;nın viraj alırken daha düz kalmasına yardımcı oluyor ve sürüşü daha çekici hale getiriyor. Bu aynı zamanda CLA&#;nın başarılı bir otoyol arabası olmasına da yardımcı oluyor. 

CLA ’ün kaputu altında bildik cc hacmindeki turbo motor yer alıyor. HP ve Nm tork üretiyor. Tabii bu ünite yakın geçmişe kadar önden çekişli olarak geliyordu. Bugün ise 4 MATIC dört tekerlekten çekişli ve AMG+ olarak satılıyor. 

19 inçlik AMG jantlar otomobile apayrı bir hava katarken, AMG paket içinde dikkatimizi çeken birçok özellik mevcut. Bunların başında; 64 renkli ambiyans aydınlatması, AMG Tasarım Konsepti, Asimetrik katlanır arka koltuk sırtlıkları, Alçaltılmış konforlu süspansiyon, AMG gövde tasarımı ve Spor koltuklar gibi. Elektrikli, 4 yönlü bel desteği de yine sürüş pozisyonunuzu ayarlama konusunda oldukça etkili. 

CLA ’ü yine önden çekişli olarak tercih edebiliyorsunuz. Aradaki fark 70 bin TL civarı. Bizce 4 MATIC için değer. Serinin en üstünde yine her zamanki gibi fantastik Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ duruyor. 

19

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası