gece yatmadan arjinin / En İyi Arjinin Takviyelesi Markaları Fiyatları | funduszeue.info

Gece Yatmadan Arjinin

gece yatmadan arjinin

Uyurken Kas Kütlesini Artıran 5 Takviye

Kas kütlesini arttırmaya çalışıyorsanız muhtemelen bol miktarda protein tüketmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur. Peki ya her gece saat aralığında uyumanız gerektiğini, bu sürede büyüme hormonu (GH) seviyelerinizin zirve yaptığını? Ancak protein tüketmediğiniz sürece bunların hiçbir anlamı olmadığını tekrar hatırlatmamız gerekir.

Gün içinde yemek yemeden saat dayanabilir miydiniz? Evet belki dayanabilirsiniz ancak bu ne kadar sağlıklı hiç düşündünüz mü? Sürekli olarak bu kadar uzun süre herhangi bir yiyecek tüketmeden durursanız vücudunuz açlık moduna girer. Bunun sonucunda vücut proteininizden amino asitleri çalarak glikoza dönüştürür ve kas liflerinizi tam anlamıyla parçalamak için harekete geçirir. Böyle bir durumda kas kütlenizin arttırmaya yönelik bir sonuç alamamış olursunuz.

Bazı takıntılı vücut geliştiriciler bunu önlemek için gece yarısı gıda tüketmeye çalışırlar. Aslında buna hiç gerek olmadığını bilmeniz gerekir. Şimdi bahsedeceğimiz 5 önemli takviyeyle, uyuduğunuz ve aç kaldığınız süre boyunca kas yıkımınızı önleyebilir, aynı zamanda kaslarınızın hacimlenmesini de hızlandırabilirsiniz.

Kazein Proteini

Kazein proteini, sütte bulunan başlıca proteindir. Kazein proteini, yavaş sindirimi ve emilim oranı nedeniyle yatmadan tüketilmesi açısından iyi bir tercihtir. Midede bir araya toplanıp bir jel oluşturan, sindirimini önemli ölçüde yavaşlatan ve değiştirilmemiş bir kazein formuna sahip bir protein tozu kullanmak sizin için oldukça faydalı olacaktır. Kaliteli protein tozları vücudunuza yedi saate kadar yavaş ve sabit bir amino asit kaynağı sağlar. Yatmadan önce tükettiğiniz kazeinden elde edeceğiniz fazla amino asitler kas kütlesini arttırmanıza yardımcı olur.

Kullanım: 40 gram kazein proteinini yağsız süt veya suya karıştırın ve yatmadan hemen önce için.

Keten Tohumu Yağı

Keten tohumu, eklem iyileşmesi ve yağ kaybı gibi çok sayıda sağlık ve performans avantajı sunan temel yağları vücuda kazandırır. Ayrıca yatmadan önce tükettiğiniz kazein proteininize harika bir katkı sağlar. Sağlıklı yağlar sindirimi yavaşlatır ve gece boyunca kas liflerinizin ihtiyaç duyduğu proteinlerin korunmasına yardımcı olur.

Kullanım: Kazein proteininize iki-üç yemek kaşığı keten tohumu yağı ekleyebilirsiniz.

Arjinin

Muhtemelen arjininin nitrik oksit seviyelerini artırdığını ve egzersizlerden önce alınması gereken bir amino asit olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak arjininin GH seviyelerini de artırdığından bahsetmek isteriz. Arjinin bu etkiyi GH salınımını engelleyen bir hormonu inhibe ederek sağlar. Yeterli miktarda arjinin alırsanız (5 gr) gece boyunca daha fazla GH salınımı sağlamış olursunuz.

Kullanım: Yatmadan yaklaşık 30 dakika önce L-arginin, arjinin alfa-ketoglutarat, arjinin ketoizokaproat, arjinin malat veya arjinin etil ester formunda beş gram arjinin tüketin.

Glutamin

protein-tozu-zararlari

Amino asit glutaminin kas yıkımını önlemek, bağışıklık fonksiyonunu artırmak, kas iyileşmesini artırmak ve hatta yağ yakmayı artırmak gibi çok sayıda işlevi vardır. Ek olarak, glutamin GH salınımını etkili bir şekilde artırır. Yapılan çalışmalarda, glutaminin GH seviyelerini tükettikten sadece 90 dakika sonra artırdığı gözlemlenmiştir.

Kullanım: Yatmadan 30 dakika önce gram glutamin alın.

ZMA

Sıkı antrenman yapan biriyseniz, çinko ve magnezyum eksikliği yaşama ihtimalinizin yüksek olduğunu biliyorsunuzdur. Kaybedilen mineralleri ZMA (çinko ve magnezyum aspartat artı B6 Vitamini kombinasyonu) ile değiştirseniz, kas büyümesinin iki kritik bileşeni olan testosteron ve IGF-1 seviyelerinizi de artırmış olursunuz. ZMA ayrıca geceleri yüksek miktarda GH salınımı sağlayan uyku kalitesini de artırır. Bugün piyasadaki çoğu ZMA ürünü yaklaşık 30 mg çinko, mg magnezyum ve 11 mg B6 Vitamini sunar.

Kullanım: ZMA&#;yı yatmadan yaklaşık bir saat önce aç karnına almaya çalışın.

Arjinin Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalı?

Vücut içerisinde sentezlenebilen Arjinin, yarı esansiyel olan bir aminoasittir. Arginin olarak da geçen bu amino asit, antrenman yapan sporcularda nitrik oksit üretimini desteklemekte ve büyüme hormonu salgılanmasını arttırmaktadır. Bu yüzden sporcular arasında popülerliği fazla olan bir gıdadır. Peki, Arjinin Kullanımı nasıl ve ne zaman olmalıdır? Başlangıç seviyesi antrenmanlarda, antrenmanlardan yaklaşık yarım saat önce alabilirsiniz. Antrenman öncesi kullanmak istemiyorsanız akşamları uyumadan önce 1 porsiyon (2 kapsül) alabilirsiniz. İleri seviye antrenmanlarınızda ise antrenmandan önce ya da öğün aralarınızda ya da uyumadan önce kullanabilirsiniz. Arjinin Günlük Doz tüketimi toplamda 10 gr olacak şekilde tavsiye edilmektedir. Genellikle, Arjinin Kullanım Şekli ve Arjinin Kullanım Zamanı günde üç kere ve her seferinde gram arjinin alımı olarak önerilmektedir. Gün içerisinde ilk tüketimin öğle saatlerinde aç karnına olması önerilir. Bu durum öğle açlığında büyüme hormonu salınımının tetiklenmesini sağlamaktadır. İlk tüketimden sonraki alımlarınız antrenmandan önce gram olmalıdır. Antrenman yapmadığınız durumlarda arjinin tüketmeyebilirsiniz. Son arjinin alımınızı gece uyumadan önce gram olacak şekilde yapabilirsiniz.

Arjinin Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Arjinin Faydaları Ve Kullanımı kan akışını ve sirkülasyonunu desteklemesidir. Arjininin diğer önemli faydası ise bazı hormonların üretimi için vücuda uyarı vermesidir. Özellikle hücrelere glikoz vererek büyüme ve enerji üretimine katkı sağlar. Hormon salınımı ve insülin üretiminde görev alır. Bu sayede fiziksel performans, dayanıklılık ve güç artışını sağlar.

Egzersiz Performansını Arttıran Arjinin

Kan akışını önemli ölçüde geliştiren arjinin kas ve eklem dokularına oksijen ve besin taşınmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede, antrenmanlarınızda daha iyi performanslar sergilemenize yardımcı olmaktadır.

Arjinin Hangi Gıdalarda Bulunur?

Bir tür amino asit olan arjinin özellikle kırmızı et, tavuk eti, deniz ürünleri, yumurta ve süt ürünlerinde bulunur. Balık türlerinden özellikle somon gibi yabani avlanan balıklarda arjinin miktarı fazladır. Buna ek olarak kalp-damar sağlığını korumada yardımcı olan yağ asitleri(omega-3) bakımından da zengindir. Ayrıca, ceviz, badem, hindistan cevizi, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği gibi bitkisel ürünler de arjinin içermektedir. Ancak, yoğun ve zorlu geçen antrenmanlar sonrasında bu gıdalardan aldığımız arjinin yeterli olmamaktadır. Böyle durumlarda dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Böylece egzersiz performansınızı arttırmaktadır.

Arjinin veya L-arjinin, vücutta yapılan bir amino asittir. Migrenden iltihaplanmalara kadar pek çok fizyolojik komplikasyonların iyileştirilmesinde yardımcı takviye olarak kullanılmaktadır. Supplementler her alanda ve her konuda önemle karşımıza çıkıyor. Piyasa birçok çeşit ve marka bu alanda üretimler yapmakta ve biz de sizler için bu markaların en iyilerini listeliyoruz. İşte arjininle ilgili her ilgili her şey ve en iyi arjinin takviyelerini sizler için listeledik!

Arjinin nedir ve ne için kullanılır?

Arjinin vücutta üretilen bir amino asittir ve aynı zamanda  beslenmemiz ile diyetten de elde edilir. Vücudun protein üretelebilmesi için gereklidir. L-arginin kırmızı et, kümes hayvanları, balık ve süt ürünlerinde bulunur. L-arjinin vücutta nitrik oksit adı verilen bir kimyasala dönüştürülür. Nitrik oksit, kan akışını iyileştirmek için kan damarlarının daha geniş açılmasına neden olur. L-arjinin ayrıca vücuttaki büyüme hormonu, insülin ve diğer maddelerin salınımını uyarır. Ayrıca laboratuvarda da üretilebilir ve ilaç olarak kullanılabilir. Arjininin hangi amaçlarda takviye olarak kullanıldığını topluca özetleyecek olursak;

Anjina, göğüs ağrısı: Araştırmalar, L-arjininin bu tip göğüs ağrısının hafif ila şiddetli formu olan kişilerde semptomları azaltabileceğini ve yaşam kalitesini iyileştirebileceğini düşündürmektedir.

Yüksek tansiyon (hipertansiyon): Bazı araştırmalar, oral L-arjininin sağlıklı insanlarda, hafif tansiyon yükselmesi ve diyabeti olan kişilerde ve akciğerlerdeki atardamarları ve kalbin sağ tarafını etkileyen bir tür yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürebileceğini göstermiştir. (pulmoner hipertansiyon). L-arjinin infüzyonlarının da hipertansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürdüğü görülmektedir.

Hamilelik sırasında yüksek tansiyon: Bazı çalışmalar, L-arjinin infüzyonlarının, yüksek tansiyon gelişen hamile kadınlarda kan basıncını düşürebileceğini göstermektedir.

Preeklampsi: L-arjinin infüzyonları, bu gebelik komplikasyonu olan kadınlarda kan basıncını düşürebilir. Bazı araştırmalar, oral L-arjinin almanın hamile kadınlarda preeklampsinin önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Erektil disfonksiyon: Oral L-arjinin almak, fiziksel bir nedene bağlı olarak erektil disfonksiyonu olan erkeklerde cinsel işlevi iyileştirebilir.

Periferik arter hastalığı (PAD): L-arjinin, kısa bir süre ağızdan veya infüzyon yoluyla alındığında, bu dolaşım rahatsızlığı olan kişilerde semptomları ve kan akışını iyileştirebilir.

L-arjinin genel kullanımda güvenli olarak kabul edilir ancak tansiyon ilaçları kullanıyorsanız öncelikle doktorunuza danışmalısınız.

Detaylı Bilgi İçin: Arjinin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bigjoy Sports Arginine Powder

BIGJOY % Arginine Powder, Türkiye&#;de ilk defa arjinini saf halde sunar. Bir ölçeğinde mg saf arjinin içerir. Tek ölçeğindeki bu miktar, tüm pre-workout ürünlerindeki arjinin miktarından fazladır. Arjinin sporcuların özellikle antrenman öncesinde kullandığı, her preworkout ürünün içerisinde bulunan en önemli maddedir. Tansiyon ilaçları kullananlar ya da 16 yaşından küçükler doktor gözetiminde tüketmelidir. Bir porsiyonu (1 kaşık / 5g) ml su veya tercih ettiğiniz başka bir içeceğe karıştırınız. L-Arjininin acı tadını bastırmak için, keskin aromalı bir içeceğe karıştırmanız tavsiye edilir. Antrenman öncesinde, yemek aralarında veya yatmadan önce tüketiniz. Belirtilen kullanıma uyunuz ve önerilen dozu aşmayınız. Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

Hardline Nutrition Arginine

Hardline nutrition arjinin takviyesi kapsüller hakinde sunulmaktadır. Keskin bir tada sahip olan arjinini tüketmek için kapsüller toz formdan daha kullanışlı olabilmektedir. Her kapsül mg arjinin içermektedir. Diğer toz formdaki ürünlere oranla daha düşük seviyede etkin arjinin içermekte ancak kapsül olması ve daha dozlu bir kullanım sağlaması açısından avantajlı bir ürün. 16 yaşından küçüklerin ve tansiyon hastalığı olanların doktoruna danışması gereklidir. L-arjinin kan basıncını düşürebileceğinden kan basıncı düşük olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. L-arjinin, böbrek hastalığı olan kişiler tarafından kullanıldığında yüksek potasyum düzeylerine neden olduğu gözlemlenmiştir. Bazı durumlarda, bu, hayatı tehdit eden, düzensiz bir kalp atışına neden olabileceğinden bu kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Kalp krizi geçirmiş ya da geçirme riski olan kişilerde kullanımı tavsiye edilmez. Herhangi bir hastalığın teşhis, tedavi veya önlenmesi için değildir. Çocukların ulaşamayacağı nemsiz ortamda saklanmalıdır. Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

Solgar L-Arginine mg

Solgar L-arjinin kapsül formundadır ve her kapsülde mg arjinin içermektedir. Şeker tuz ve nişasta içermez. Maya, buğday, gluten ve soya gibi potansiyel alerjenler içermez. Renklendirici, tatlandırıcı ve yapay koruyucu içermez. Vegan ve vejetaryen kullanıma uygundur. 16 yaşından küçüklerin ve tansiyon hastalığı olanların doktoruna danışması gereklidir. L-arjinin kan basıncını düşürebileceğinden kan basıncı düşük olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Günde tablet olarak yemeklerle birlikte alınabilir. Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

West Nutrition L &#; Arginine

West nutrition l-Arjinin toz formda 70 servis içermektedir. Kullanım önerisi olarak, 1 porsiyon (1 tatlı kaşığı) bir bardak ( ml) su ile karıştırılarak antreman öncesi kullanılır. Arjinin sert bir tada sahip olduğundan dolayı genelde başka içeceklerle karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir anca bu ürün böğürtlen aroması sayesinde tek başına kullanıma da uygundur. Bu gıda yeterli bir diyetle birlikte tüketilmelidir tek başına bütün besin öğeleri ihtiyacını karşılamaz. 16 yaşından küçüklerin ve tansiyon hastalığı olanların doktoruna danışması gereklidir. L-arjinin kan basıncını düşürebileceğinden kan basıncı düşük olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

Kingsize Nutrition Arginine Complex Powder 

Kingsize arjinin toz formdadır. Her porsiyon mg arjinin içermektedir. Günde 1 servis ürünü (1 ölçek, 12,5 gr), mL su ile karıştırarak antrenmandan 30 dk önce ya da gece yatmadan önce 1 servis tüketebilirsiniz. Bu gıda yeterli bir diyetle birlikte tüketilmelidir tek başına bütün besin öğeleri ihtiyacını karşılamaz. 16 yaşından küçüklerin ve tansiyon hastalığı olanların doktoruna danışması gereklidir. L-arjinin kan basıncını düşürebileceğinden kan basıncı düşük olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

Bigjoy Sports Arginine Go

Bigjoy arjinin go ürünü 1 porsiyonda mg arjinin içermektedir. Her porsiyon saşeler halinde kullanıma hazırdır. Bu sayede yanınızda taşımak daha kolay olacaktır. Diğer ürünlere göre taşıma kolaylığı sağlayan toz formda bir üründür ve saşeli olduğundan dolayı da porsiyonlar dengelidir. Bir porsiyonu (1 paket / 10g) ml su ile karıştırınız. Antrenman öncesinde, yemek aralarında veya yatmadan önce tüketiniz. Belirtilen kullanıma uyunuz ve önerilen dozu aşmayınız. Bu gıda yeterli bir diyetle birlikte tüketilmelidir tek başına bütün besin öğeleri ihtiyacını karşılamaz. 16 yaşından küçüklerin ve tansiyon hastalığı olanların doktoruna danışması gereklidir. L-arjinin kan basıncını düşürebileceğinden kan basıncı düşük olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

Hardline Liquid Arginine &#; Yeşil Elma

L-Arjinin, elzem amino asitlerden biridir. Vücutta, erimiş gaz formunda bulunan Nitrik oksit, L-Arjinin&#;den yapılır. L-Arjinin, diğer amino asitlere dönüşerek veya diğer amino asitlerle birlikte çalışarak, protein dengesinin korumaya ve kas büyümesine yardımcı olur. Hardline likit l-arjinin takviyesi her porsiyonda mg arjinin içermektedir. Likit formda olduğundan dolayı kana karışması ve etki göstermesi daha hızlı olacaktır. Tüketim esnasında ekstra bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. Antrenman öncesinde, yemek aralarında veya yatmadan önce tüketiniz. Belirtilen kullanıma uyunuz ve önerilen dozu aşmayınız. Bu gıda yeterli bir diyetle birlikte tüketilmelidir tek başına bütün besin öğeleri ihtiyacını karşılamaz. 16 yaşından küçüklerin ve tansiyon hastalığı olanların doktoruna danışması gereklidir. L-arjinin kan basıncını düşürebileceğinden kan basıncı düşük olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Ürünü incelemek veya satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amazon&#;da Fiyatını Gör

Vücudumuzun protein üretimi için ihtiyaç duyduğu temel amino asitlerden biri olan arjinin ile ilgili her şeyi ve piyasada bulunan arjinin takviyelerinin en iyilerini sizler için derledik. Umarız keyifli bir okuma olmuştur.

KINGSIZE NUTRITION ARGININE COMPLEX G

Kingsize Arginine Complex Nasıl Kullanılır?

Kingsize Arginine Complex, antrenmandan 30 dakika önce 1 porsiyon (12,5 g) veya gece yatmadan önce 1 porsiyon olmak üzere iki farklı şekilde kullanılabilir.

L-Arginine Ne İşe Yarar?

Bir amino asit olan L-Arjinin, proteinlerin yapıtaşını oluşturan moleküllerden biridir. L-Arjinin; mitokondriyal fonksiyonlar, hücresel iletişim gibi çeşitli vücut işlevleri için gerekli olan bir sinyal molekülü olan nitrik oksit üretimi için gereklidir. Üretilen nitrik oksit, vücutta protein oluşumunu destekleyerek kas sisteminin güç ve dayanıklılık kazanması için ihtiyaç duyduğu besini sağlamaya katkıda bulunur (1). Bu nedenle özellikle antrenman öncesinde takviye edildiğinde etkili olan L-Arjinin, spor performansından alınan verimi iyileştirmeye katkıda bulunan bir amino asittir.

L-Arginine Neden Gece Kullanılır?

Doğru ve etkili bir kas gelişimi için antrenman sonrasında kasların dinlendirilmesi gerekir. Uyku; dinlenme sürecini kapsayan bu ‘pasif toparlanma’ sırasında kritik bir öneme sahiptir. Çünkü kas büyümesinde rol oynayan GH üretimi, uyku sırasında da devam eder. L-Arjinin; kas proteinlerinin sentezlenmesinde görev alan ve dolayısıyla GH seviyelerini artıran bir amino asit olarak, gece yatmadan önce kullanıldığında pasif toparlanma dönemindeki kasların gelişimine destek olur (2). L-Arjinin takviyesi böylece, egzersiz sırasında sağladığı büyüme desteğine uyku sırasında da devam ederek kaslarda efektif bir gelişim rolü üstlenir.


ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER

  • mg L-Arginine HCL
  • Magnezyum, Çinko ve B6 Vitamininden oluşan ek ZMA içeriği
  • Portakal aromalı
  • Kalorisiz formül
  • 80 servis imkanı

Satın Al

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası