kuzey baskı aliağa / KZY SPOR KULÜBÜ İZMİR ALİAĞA

Kuzey Baskı Aliağa

kuzey baskı aliağa

Aliağa, tarih boyunca insanlık tarihinin en önemli uygarlıklarının kurulduğu Aiolis bölgesinde kurulmuştur. Antik dönem ve Bergama uygarlıklarından izler taşımaktadır. Ege denizi kıyılarında sayıları 30'u aşan Aiol kentleri arasında en büyük ve önemlilerini oluşturan 12 kentten 3’ü Kyme, Myrina ve Gryneion ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Aliağa, Osmanlı döneminde bir çiftlik halindeyken süreç içinde küçük bir köye, Cumhuriyet döneminde ’den itibaren bir tarım ve balıkçı kasabasına dönüşmüştür.

ANTİK DÖNEM TARİHÇESİ

Bugünkü bilgilerimize göre yaklaşık İ.Ö yıllarına dek süren ve gerisinde büyük bir boşluk bırakan Deniz Kavimleri hareketinin durulmasından sonra Hellas (Yunanistan), bugün Makedonya ve Kuzey Yunanistan'da yerleşmiş ve Hellence'nin değişik bir lehçesini konuşan Dor kabilelerinin istilasına uğradı. Bu kabileler, Hellas'da standardı yüksek bir uygarlık kurmuş ve Deniz Kavimleri hareketleri ile de bu uygarlığın çöküşünü yaşamış olan Aka toplumuna nazaran göçebeliğe dayanan zinde toplumsal örgütlenmelerini korumuşlardı. 

Dor kabilelerinin ağır baskıları karşısında Aka halklarının artıkları Deniz kavimleri kargaşasından yaklaşık yıl sonra efsanevi önderlerinin liderliğinde daha önceden tanıdıkları bir yakın coğrafyaya, Batı Anadolu kıyılarına göç etmeye başladılar. Daha sonra tarihte İonlar olarak anılacak gruplar Smyrna (İzmir) ile Büyük Menderes nehri arasındaki kıyılara ve Samos (Sisam), Khios (Sakız) gibi karşı adalara çıktılar. 

Hellence'nin başka bir lehçesini konuşan Aiol kabileleri ise önceleri Hellas'ın Thessalia ve Boiotia bölgelerinde ve karşı adalarda yaşıyorlardı. İlk çağda yaşayan ve Pseudo Herodotos olarak tanınan bir tarihçi “Homeros'un Hayatı” adlı eserinde Aioller'in, Kuzeybatı Anadolu kıyılarına göçlerinin İ.Ö yılında Lesbos (Midilli) adasının işgaliyle başladığını söylemektedir. Ona göre Kyme ; Neonteikhos ; Smyrna ise yılında kurulmuştur. Bizans tarihçisi Eusebios ise bu kentlerin içinde sadece Myrina'nın kuruluş tarihini yaklaşık yüzyıl sonraya, İ.Ö yılına vermektedir. Aioller en kuzeyde Kyzikos'dan (Erdek yakınlarında) ve Granikos (Biga) Çayı'ndan güneyde Smyrna (İzmir) Körfezi'ne dek yayılmışlardı. 

İonia Göçü’nden sonra, Eolia ve İonia bölgesinde Grek koloni kentleri kurulmuştur. Günümüzde Aliağa’nın bulunduğu bölgede de; Kyme, Myrina, Grineion, Elaia, Pitane ve Aigai kurulmuştur. Anadolu’nun Persler tarafından istilası sırasında, bu kentlerin büyük bir kısmı Perslerin egemenliğine girmiştir. MÖ’de Büyük İskender, Perslerin egemenliğine son verdikten sonra, bu kentlerin büyük bir kısmı Makedonya egemenliği altına girmiştir. İskender’in ölümünden sonra, Aliağa’nın da bulunduğu yöre Pergamon Krallığı’nın egemenliğine girmiştir. Pergamon Kralı funduszeue.infos’un vasiyeti üzerine, Romalılar buraya hakim olmuştur.

Roma’nın ikiye ayrılmasından () sonra, Aliağa yöresi, Bizanslıların egemenliğine girmiştir. Bölge  Arap akınlarına uğramış, İmparator funduszeue.info döneminde (), Araplar ile yapılan antlaşma sonunda; İzmir- Bergama arasında kalan bölge Arapların yönetimine bırakılmış ama Arapların İstanbul’u kuşatmaları başarısız olunca, Araplar Anadolu’dan çekilmişlerdir. Bizans Asya'sının önemli kentleri şunlardır: Komnenler soyu ile Anadolu'da Türk etkisi görülmeye başladı ve Malazgirt Savaşından sonra Anadolu hızla Türkleşmeye başladı. Malazgirt Savaşı’ndan sonra, Türkmen boylarının bir kısmı buraya yerleşmiştir. 

BEYLİKLER VE OSMANLI DÖNEMİ

Beylikler ve Osmanlı dönemlerinde Aliağa yöresindeki en önemli yerleşim yeri, günümüzde Aliağa’nın en büyük köyü olan Güzelhisar’dır. Aliağa’ya 6 km mesafededir. yıllarında kurulan Güzelhisar, Türklerin Batı Anadolu’daki ilk yerleşim yerlerindendir. Bölge Türkler tarafından ele geçirilince iki kazadan biri Güzelhisar’dır. Diğeri ise Menemen’dir. Anadolu o dönemde beyliklere bölünmüştür ve Bizans’ın etkisini günden güne yitirdiği bir dönemi yaşamaktadır. Güzelhisar Saruhanoğulları’nın denetiminde kalmış ve onlar tarafından korunmuştur. yılında Saruhan Sancağının kazalarından biriydi. Osmanlı döneminde ticaret yolunda bulunan Güzelhisar önemli bir merkez olmuştur. Ancak, ’te ortaya çıkan veba salgınından sonra nüfusu çevre köy ve kasabalara dağılmıştır. Kaza olma niteliğini ’te yitirmiştir. Bir süre için Foça’ya bağlı kalmış, daha sonra Menemen’e bağlanmıştır. Bu dönemlerde deniz kıyısında “Aliağa Çiftliği”, “Paşa Çiftliği”, Arap Çiftliği” gibi çiftlikler bulunmaktadır. Bu çiftliklerde yoğunlukla Rum aileler yaşamaktaydı.  

Ali Ağa Çiftliği bölgesi, ’lerden itibaren köy haline gelmiş, yılı tarihli “Emr-i Şarif ile Saruhan Sancağı Güzelhisar-ı belgesinde Ali Ağa Çiftliği yanında Pazar günleri her hafta Halk pazarı kurulmasına izin verildiği” yazılıdır. ’li yıllarda Osmanlı uyruğuna bağlı olan Baltacızade’nin eşi Eliza Baltacı ölür. Varisi olmadığı için toprakları devlete kalır. Devlet de toprakları verdiği bir ilanla satılığa çıkarır. Aliağa, yılı “Aydın Vilayeti Salnamesi”nde; Menemen kazasına bağlı bir köy olarak kayıtlıdır. Bu dönemde köyde hanede nüfus yaşamaktadır.

CUMHURİYET DÖNEMİ

1. Dünya Savaşı’ndan sonra Yunanlılar, 15 Mayıs ’da İzmir’e asker çıkardıklarında Aliağa’da yaşayan halk buradan ayrılmış ve yerlerine Midilli Adası’ndan gelen Rumlar yerleşmiştir. Aliağa, Haziran ’da Yunan işgaline uğramıştır. Düşmanın 9 Eylül’de İzmir’de denize dökülmesinin ardından, Türk Ordusu 13 Eylül günü Aliağa Çiftliğine geldi. Aliağa Çiftliğindeki Yunan birlikleri ve yerli Rumlar bölgeyi bu sırada boşaltılar. Cumhuriyet’in kurulmasının ardından 'te Yunanistan'dan “Mübadele” yoluyla gelen Türk göçmenler Aliağa Çiftliği’nde Kazım Dirik Mahallesi'ne yerleştirildi.

yılı sonu ve yılında gelen Bulgaristan Göçmenleri de Kurtuluş Mahallesi'nde iskân edildi. Göçmenler bu topraklara yerleştikten sonra, Aliağa Çiftliği Cumhuriyet döneminin bucak merkezlerinden biri olmuştur. yıllarında Aliağa'ya Bulgaristan ve Yugoslavya'dan yeni göçmenler geldi. Yeni gelenler, Aliağa'nın değişik mahallerinde kendilerine yer buldular. Bu tarihlerde nüfus birden artınca yılında Aliağa'da Belediye teşkilatı kuruldu. Belirtilen tarihlerde, Aliağa Beldesinde isim yine Aliağa Çiftliğiydi. 

– dönemlerinde Aliağa Çiftliği bucak olmasına rağmen, tipik bir kıyı köyü görünümündeydi. 'li yıllar T.P.A.O ve İzmir Rafinerisi'nin kuruluş yıllarıydı. Hızlı bir gelişme vardı. İşleri yürütmek üzere müteahhitlerle birlikte, teknik eleman ve iş arayanlar Aliağa'ya akın etti. Nüfus sürekli artıyor, ekonomik yaşam giderek canlanıyordu. 14 Ocak tarihine gelindiğinde Aliağa beldesi ilçe oldu. Kasaba ilçe statüsüne erince, yeni idareci ve memurlar atandı. Yurdun her tarafından ilçeye gelenlerle burada oturan insan sayısı daha da çoğalmıştır. ’lı yıllarda çalışmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında işgücü Aliağa’ya gelerek yerleşmiştir. yıllarında da Bulgaristan’dan göçmenler Aliağa’ya gelerek yerleşti.
 

KZY SPOR KULÜBÜ

Küçük yaş gruplarından başlayarak sporcu adaylarımıza en iyi ve en yenilikçi spor eğitimlerini vererek, Kulübümüz bünyesinde yetiştirilen sporcularımızın gelişme ve geliştirme fırsatlarını sağlamak,
faaliyet gösterdiğimiz branşlar ve kategorilerde en yüksek dereceleri elde etmek ve Türk Milli Takımımıza sporcular amacıyla kurulmuştur.

Sadece sporcu değil, sağlıklı ve fark yaratabilecek potansiyeli olan insanlar yetiştiriyoruz.

Formu Doldurup Gönderin

Sİz de Bİze Katılın!

KZY SPOR KULÜBÜ olarak;
Voleybol, Yüzme, Tenis, Cimnastik, Basketbol ve Masa Tenisi
branşlarında hizmet vermekteyiz.

Background

01

VOLEYBOL

Ben yok, biz varız

Voleybol, bireysel niteliklerin ve grup çalışmasının gelişmesini sağlarken, aynı zamanda temas sporu olmaması nedeniyle şiddetin işe yaramadığı bir alan oluşturmaktadır. Bu sayede sporcularımız, iletişim becerilerini daha sağlıklı zeminde ve dostane bir şekilde oluştururlar.

Belirli zaman ve sınırlı hareketle sayıya ulaşılmasını hedefleyen bir spor olan voleybol, oyunculara , bireysel çıkışların tek başına fayda sağlamadığını, ekip arkadaşlarına güvenmeyi, gerektiği yerde pas vermeyi, gerektiği noktada sorumluluğu alıp yeteneklerini gösterebilmeyi öğretir. Bu nedenle oyuncularımız; planlı, hedefe faydalı hamlelerle ulaşabilen paylaşımcı ve sorumluluk sahibi bireyler haline gelirler.

VOLEYBOL
Background

02

YÜZME

Her Yaşa Yüzme Öğretiyoruz

Deneyimli öğretmenlerimiz eşliğinde 7’den 70’e herkese yüzme dersleri vermekteyiz. Su sporunu sevdirmeyi amaç edinmiş okulumuz, bu alanda bilinçli sporcular yetiştirmeyi de görev edinmiştir. Deneyimli ekibimiz ile sizlere yüzme sporunu sevdirerek zevkle öğretmeye yardımcı oluyoruz.

Yüzme sporun da ki en büyük problem insanların suya alışamamaları veya sudan korkmalarıdır. Eğitimimiz esnasında suyu sevdirme, suda nefes alabilme, suda hareket edebilme gibi temel eğitimleri veririz. Daha sonra yüzme aşamalarını ve stilleri öğretiriz.

YÜZME
Background

03

TENİS

Günlük hayatın getirdiği stres,hareketsizlik,monotonluk sonucu vücudunuzun güçlü ve sağlam olmaya ihtiyacı var.

Tenisin en güzel özelliği 7 den 77 ye herkesin bu sporu severek yapabilecek olmasıdır. Tenis açık alanda tüm kas gruplarını aynı anda çalıştırarak spor yapabilme imkanı sağlar. Kilo probleminiz varsa cardio tenis programıyla zayıflayabilirsiniz. Vücudunuzu korumak için haftada defa 1 – saat tenis oynamanız size yardımcı olacaktır. Tenis bir oyun değil yaşam tarzıdır. Nazlıdır, düzen ister, süreklilik ister. Çocuklarınız düzeni,sürekliliği,kortun içinde olduğu gibi çabuk düşünmeyi,boşlukları eksikleri görmeyi,sorumluluk almayı en iyi tenisle öğrenir. Kortun içinde bu kararları kendi vermek zorundadır.

Takım sporlarının aksine tüm sorumluluk başarı başarısızlık kendindedir. Hayata başlangıçta en güzel yardımcı en önemli yoldur tenis.

TENİS
Background

04

CİMNASTİK

Düzenli yapılan cimnastik çalışmalarının çocuğun boy gelişimini olumlu yönde etkilediği bilimsel verilerle kanıtlanmıştır.

Tüm sporların temeli Cimnastik hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle en erken başlanabilen (3 yaş) bir spor olan, tüm çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Cimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır. Cimnastik branşı tüm spor branşlarının temelini oluşturur.

İyi ve doğru yönlendirilmiş cimnastik programı esneklik, koordinasyon, kuvvet, çabukluk gibi fiziksel özellikleri geliştirir. Ayrıca bale, modern dans, folklor gibi sanatlarının figürlerini çeşitli cimnastik hareketleri ile birleştirmeleri, bu sporu yapanlarda yaratıcılık özelliğinin de geliştirilmesine neden olur.

CİMNASTİK
Background

05

BASKETBOL

*Yardımlaşmayı öğretir

*Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

*Kemik Gücünü Artırır

*Kas Gelişimini Destekler

*Zor zamanlarda sorumluluk aldırır

*Mental olarak güçlendirir

*Hayattan zevk alan azimli insanlar yetiştirir.

BASKETBOL
Background

06

MASA TENİSİ

* Sosyal Mesafeye Uygundur.
* Sosyalleşme sağlar.
* Her yerde ve her yaşta oynayabilirsiniz.
* El – göz koordinasyonunu geliştirir.
* Yarışma psikolojisini ve yenme yenilme duygusunu geliştirir.
* Doğru teknik ve ısınma ile uygulandığı zaman, pek çok spor dalına göre sakatlanma riski çok azdır.
* Hem açık alanda hemde kapalı alanda oynanabilir.
* Bir saatlik masa tenisi oyunu ile kişiden kişiye değişmekle birlikte – kalori harcayabilirsiniz.
* Çeviklik ve hareketlilik kazandırır.

MASA TENİSİ

Kuzey Reklam Tabela

Kuzey Reklam Tabela, İzmir ilinin Aliağa ilçesinde Reklam Ajansı kategorisinde hizmet vermektedir.

İzmirReklam Ajansı firmaları içinde en iyi işletmelerden birisi olan Kuzey Reklam Tabela, AliağaReklam Ajansı firmaları olarak Kuzey Reklam Tabela ismi ile hizmet vermektedir. Aliağa ilçesinde Reklam Ajansı ihtiyacınız olduğunda Kuzey Reklam Tabela firmasında ulaşabilmek için gerekli olan telefon numarası, mail adresi, web sitesi, yol tarifi ve tüm iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. AliağaKuzey Reklam Tabela firması için yol tarifi alabileceğiniz Aliağa ilçesinde ki Reklam Ajansı firması olan Kuzey Reklam Tabela için işletmenin açılış ve kapanış saati gibi mesai saatlerini de sitemizden görüntüleyebilirsiniz.

Web sitemizden Aliağa ilçesinde ki Reklam Ajansı kategorisinde ki işletmelerin kurumsal bilgilerine ve iletişim bilgilerine ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda işletmelerin varsa Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarına ve mail adreslerine de ulaşabilirsiniz. İzmir firma rehberi ve Aliağa firma rehberi olarak web sitemize ücretsiz olarak firma bilgilerini ekleyerek firmanızın arama motorlarında bulunur olmasını sağlayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman firma bilgilerini düzenleyebilir ve yayınlanmasını istemediğiniz anda da firma kaydınızı anında pasif yapabilirsiniz. Tamamen şeffaf ve şık tasarımı ile sitemize firma bilgilerinizi ekleyerek profesyoneller arasında yer alabilir ve işletmenizin popülerliğini artırabilirsiniz.

Kuzey Reklam Tabela için en çok aranan arama kelimelerinden bazıları şu şekildedir; Kuzey Reklam Tabela nerede, Kuzey Reklam Tabela iletişim, Kuzey Reklam Tabela telefon, Kuzey Reklam Tabela hakkında, Kuzey Reklam Tabela nasıl giderim, Kuzey Reklam Tabela yol tarifi, Kuzey Reklam Tabela mesai saati, AliağaReklam Ajansı, AliağaReklam Ajansı firmaları, Aliağa Reklam Ajansı iletişim, Aliağa Reklam Ajansı telefonu, Aliağa Reklam Ajansı nasıl giderim, AliağaReklam Ajansı yol tarifi, Aliağa Reklam Ajansı sanal tur, Aliağa Reklam Ajansı tanıtımı, Aliağa Reklam Ajansı web sitesi, AliağaReklam Ajansı mail adresi, AliağaReklam Ajansı haberleri, AliağaReklam Ajansı duyuruları, Aliağa Reklam Ajansı tanıtımı, İzmir Aliağa Reklam Ajansı firması ve İzmir Aliağa Reklam Ajansı telefonu kelimeleridir.

Kuzey Reklam Tabela hakkında kurumsal bilgiler ve iletişim bilgileri ile Kuzey Reklam Tabela firmasına ulaşmanız konusunda fayda sağlanması amaçlanmaktadır. Kazım Dirik, Namık Kemal Cd. No/B, Aliağa/İzmir adresinde bulunan Kuzey Reklam Tabela firması Reklam Ajansı konusunda beklentilerinizi karşılayacaktır. İzmirAliağaReklam Ajansı firmaları nerede, nasıl giderim, Kuzey Reklam Tabela hakkında, Kuzey Reklam Tabela haberleri, Kuzey Reklam Tabela duyuruları, Kuzey Reklam Tabela ilanları, Kuzey Reklam Tabela fotoğrafları, Kuzey Reklam Tabela sanal tur çekimleri, Kuzey Reklam Tabela mesai saatleri, Kuzey Reklam Tabela web sitesi, Kuzey Reklam Tabela mail adresi, Kuzey Reklam Tabela tanıtımı gibi tüm başlıklara sitemizden ulaşabileceğiniz gibi daha fazla bilgi alabilmek için ise Kuzey Reklam Tabela firması ile iletişime geçebilirsiniz.

Reklam Ajansı firması, Reklam Ajansı firmaları, AliağaReklam Ajansı telefonu, AliağaReklam Ajansı adresi, AliağaReklam Ajansı iletişim bilgisi, AliağaReklam Ajansı işletmeleri gibi Aliağa ilçesinde Reklam Ajansı adına tüm ürün, hizmet ve içeriklere sitemizden ulaşabilirsiniz. Reklam Ajansı sektöründe ki tüm gelişmeleri, haberleri, duyuru ve ilanları sitemizden takip edebilirsiniz. Aynı zamanda İzmirReklam Ajansı firması tavsiyesi, İzmir da en yakın Reklam Ajansı firmaları gibi aramalar da da en iyi sonuçları sunuyoruz.

Kuzey Reklam Tabela, İzmirAliağaReklam Ajansı yol tarifi ile İzmirAliağa da Reklam Ajansı firmasına gitmek için konum tarifi alabilirsiniz. AliağaReklam Ajansı için araba ile nasıl gidilir? Aliağa da en yakın Reklam Ajansı işletmesine yürüyerek nasıl gidilir? En yakın Reklam Ajansı firması nerede? AliağaReklam Ajansı tavsiyesi, Aliağa da en iyi Reklam Ajansı firması ve AliağaReklam Ajansı mağazası hakkında gibi tüm bilgilere sitemizden kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

İzmir ili Aliağa ilçesi için Reklam Ajansı işletmesine gitmek için sitemizden yol tarifi alabileceğiniz gibi aynı zamanda da AliağaReklam Ajansı firmaları hakkında tavsiye ve öneriler de alabilirsiniz. Aliağa ilçesinde Reklam Ajansı için varsa satın alma veya kiralama işlemlerini yapabilir, Aliağa da Reklam Ajansı için fiyat listesi ve fiyat teklifi için de sitemizden AliağaReklam Ajansı firmalarına ulaşarak bilgi de alabilirsiniz.

Aliağa şehir rehberi ile Aliağa alışveriş merkezlerine, Aliağa da gezilecek yerler ve şehrin en güzel mekanlarına, Aliağa da ki tarihi ve turistik yerlere, Aliağa da ki televizyon, radyo, dergi, kitap baskı, matbaa, imalat, satış ve pazarlama olmak üzere tüm işletme bilgilerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası