adrasan koyunun yer aldığı antalya ilçesi / Adrasan (Çavuşköy) - Adrasan Bungalov Selin - Selin Bungalows Pansiyon Otel Hotel Bungalow Adrasan

Adrasan Koyunun Yer Aldığı Antalya Ilçesi

adrasan koyunun yer aldığı antalya ilçesi

Cennetten bir köşe yapmışlar, adını Adrasan koymuşlar kişi tarafından bu hafta okundu

Türkiye'de tatil denince ilk akla gelen bölgelerden olan Adrasan; doğası, tarihi, kültürü, denizi ve Adrasan Otelleri ile konforlu tatilin adresi.
Adrasan (Çavuşköy), çevresi çam ağaçları ile kaplı muhteşem bir koy. Denizi, kumu ve ormanlarıyla son derece ilginç doğal güzellikleri barındırıyor. Adrasan'ın güney ucunda Olympos antik kenti, kuzey batısında ise Yanartas (Chimera) bulunuyor.
        
Adrasan, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı, merkeze yaklaşık 95 km. uzaklıkta ve yılında belde olmuş. Adrasan'a, Kemer üzerinden ulaşabilirsiniz. Çevresi çam ağaçları ile kaplı ilginç bir koya sahip. Karadan denize esen ters rüzgârlar alıyor ve bu yüzden rüzgâr gücünün egemen olduğu bir belde. Geçmiş yıllarda yelkenliler bu koya giremeyip medeniyet izlerini Olympos, Phaselis, Antalya limanlarına taşımışlar.
       
Adrasan ismi Rumcadan geliyor ve belde yeni adıyla Çavuşköy olarak da tanınıyor. Sırtını Beydağları'na dayamış olan koyun, zemini kum ve denizi sığ çevresi ise karayolu olmayan birbirinden ilginç doğal güzelliklerle dolu. Su sporlarına meraklı olanlar için de, eşi bulunmaz bir parkur niteliği taşıyor.




Deniz suyu sıcaklığının yüksek olduğu ve tatil sezonunun uzun sürdüğü yörede, özellikle berrak ve 29 metreye yakın sualtı görüş mesafesine sahip deniz, balıkadam ve sualtı fotoğrafçıları için yeterli şartları oluşturuyor.
    
Adrasan'ın kapalı koyu, geniş ve uzun bir kumsala sahip. Her yerinden denize girme imkânı var. Koyun karşısındaki Musa Dağı'na bağlı Eliğ, tepesi çökmüş bir deveyi andıran silueti ile ilgi çekiyor. Koyun başında Markız tepesi yer alıyor. Adrasan koyunun her iki tarafından çıkılan orman içi yükseklikler, koyun ne kadar estetik olduğu konusunda fikir sağlayacak güzellikler sergiliyor.
    

Çevre gezilerine meraklı olanlar için Olympos antik kenti, sönmeyen ateşiyle mitolojik dağdaki Yanartaş, en yakın gezi yerleri arasında. Çıralı, Kaş, Demre, Myra, Patara, Xantos, Phaselis ve Antalya ise diğer uğrak yerleriniz olabilir.
    
Uzun bir yaz mevsimi olan Adrasan'da anıtlaşmış çınar ağaçları gölgesinde konaklayan tatilciler zamanın büyük bölümünü bahçe, teras ve Adrasan'ın ünlü kumsalı ve denizinde geçiriyorlar. Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'ın 2 km'lik kumsalı boyunca koyun sol başı Dere Mevkii olarak anılıyor. Tahtalı Dağları'ndan doğan kaynak suyu bünyesinde levrek, kefal gibi balıklar da barındırıyor. Koyun sağ başı ise otellerin, pansiyonların bulunduğu hatta ikinci sokağın da açıldığı yoğun bölüm olarak da dikkat çekiyor. Çevreye ve yürüyüşe meraklı olanlar için dağ yürüyüşü alanları bulunuyor.


Mavi kent-Gelidonya arasında denizin en haşin anında bile en sakin sığınak yeri olarak ünlenen kumsalı ve plajı ile cazibesini koruyan Oturak Koyu görülebiliyor. Oturak Koyu'ndan, yakınlarında Karaöz Mahallesi ile karşılaşanlar Ankaralıların mekânı olarak bilinen 'e yakın villanın süslediği günübirlik piknik alanlarına sahip bir başka özel koya giriyorlar. Karaöz'ün devamında sahili takip ederek Papaz İskelesi adlı koy çam ağaçları gölgesinde bir başka günübirlik piknik alanı olarak hizmet veriyor. Diğer yandan obaların da yer aldığı Antalya'nın en büyük kıyı şeridi olan Mavikent'te Finike'ye kadar ulaşan 25 km'lik kumsal istikbal vaat ediyor.



Adrasan'da Gezilecek Yerler

Adrasan'a gelip de gidecek bölgeler arıyorsanız, Adrasan'da nereye gidilir diyorsanız önerilerimize kulak vermeniz güzel olabilir… Adrasan uzun ve tarihi geçmişe sahip bir beldedir. Bu sebepledir ki gezip görmeniz gereken birçok tarihi kalıntı var Adrasan'da. 
       
Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan, Dünya'nın ise en uzun yürüyüş rotaları arasında bulunan Eski Likya Yolu'nda bisikletinizle veya yürüyerek tarihi bir gezinti yapabilirsiniz. Kano, deniz bisikleti veya sörf ile engin mavilikleri keşfedebilirsiniz. Muhteşem güzellikteki sularında yüzebilir ya da dalış yapabilirsiniz.
        
Adrasan'a çok yakın olan Yanartaş'a, Olimpos Antik Kenti'ne ve Phaselis Antik Kenti'ne günübirlik gezi ya da turlar düzenleyebilirsiniz. Çıralı ve Olimpos'ta, caretta carettaların üreme alanı olan kumsalları görebilirsiniz. Belki de bu şirin kaplumbağalarla karşılaşabilirsiniz.
Adrasan'a araçla yaklaşık bir saatlik mesafede yer alan Ceneviz, Sazak ve Suluada gibi görülmeye değer koyları gezebilirsiniz.

Adrasan'da Ne Yapılır

Adrasan'a geldiğinizde ne yapılır diye düşünmeyin, bu şirin tatil beldesinde pek çok farklı aktivite sizleri bekliyor.
Çıralı'da sönmeyen ateşiyle mitolojik dağdaki Yanartaş'ı görmeye gidebilirsiniz. Papaz İskelesi Koyu ve alternatif dalış ve dalgıç okulu faaliyetleri de ilginizi çekebilir. Caretta kaplumbağalarının üreme alanlarından olan Çıralı ve Olimpos'ta, üreme mevsiminde gece yavruların yumurtadan çıkışını izleyebilirsiniz. Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan Eski Likya Yolu'nda bisikletinizle veya yürüyerek tarihi bir gezinti yapabilirsiniz. Yürüyüşünüzü planlarlarken dilediğiniz rotayı seçebilirsiniz: 3,5 saatlik Ulupınar - Yanartaş, 7 saatlik Musa Dağı ya da 8 saatlik Adrasan - Gelidonya Feneri, 6 saatlik Göynük Vadisi, 8 saatlik Tahtalı Dağı Geçidi, saatlik Gedelme-Yayla Kuzdere.
Kanyondaki şelalelere
iplerle inebilir, havuzlara atlayabilir ya da tırmanmadan yüzmeye çok çeşitli eğlenceli ve heyecanlı aktivitelere katılabilirsiniz. Beydağları eteklerinde ATV'lerle safari yapabilirsiniz.

Adrasan'da düzenlenen faaliyetler arasında koyları gezmek için tekne turları, balık avı turları ve dalış turları da mevcut. Tatile gelenler dalış kursları alabiliyor. Daha önce hiç dalmamış olsalar bile deneme dalışı yapabiliyorlar veya deneyimli olanlar her gün grup dalışlarına katılarak Pırasalı Ada mevkii ile Sulu Ada karşısındaki Hacivat Mevkii'nde metrede dalış gerçekleştirebiliyor.
Adrasan'da balık avı turlarına katılma imkânınız da var. Deepfishing'in düzenlemiş olduğu balık avı turlarında oltayla çok büyük balıklar yakalayabilir hayatınıza unutulmaz anlar katabilirsiniz.
    
Adrasan son yıllarda yamaç paraşütü etkinlikleri ile de ön planda… Eğer siz de macerayı seviyorsanız, Adrasan'a gittiğinizde yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

Adrasan'da Ne Yenilir

Adrasan Koyu'na giderken daha yol üzerinde bile pek çok seçenek ile karşılaşıyorsunuz. Yol kenarlarında bulunan restoran ve lokantalar ızgara türü yemekleri, deniz ürünlerini, çeşitli sıcak soğuk birçok mezeyi beğeninize sunuyor. Bu restoranlar da her an taze mevsim balıklarını bulmanız da mümkün. 
        
Bunların dışında yöreye has, yerli halkın üretimi olan tulum peyniri, köy tereyağı, kokulu portakal balı ve taze köy yumurtası da tatmanız gerekenler arasında. Bir de yöreye özgü bir tat olan vişneli ekmek kadayıfını tatmak da farklı bir deneyim olabilir. 
        
Güne güzel ve keyifli başlamanız için ise Adrasan kahvaltıları da oldukça meşhurdur. Bölgede yetişen, birçoğu doğal ürünlerden oluşan kahvaltı sofraları, gerek otelinizde gerekse bölgedeki restoranlarda, güne zinde başlamanız için iyi bir fırsat olabilir.
Adrasan'da, Akdeniz mutfağındaki gibi zeytinyağlı yemek çeşitlerini de bulabilmeniz mümkün. Özellikle balığın yanında meze olarak sunulan pek çok zeytinyağlı çeşidini mutlaka denemelisiniz. Adrasan'ın içinde bulunan balık restoranlarında da taze mevsim balıkları bulabilirsiniz. Özellikle o bölgede avlanan neredeyse elli farklı balık çeşidi var. Siz de bulunduğunuz mevsime göre en güzel balık türlerinin tadına bakabilirsiniz.


Arikanda River Garden Restaurant
Turistlerin en uğrak restoranlarından biri. Sebze yemekleri oldukça lezzetli. Bazı özel günler nefis mangal etleri bulmanız mümkün. Sezonda dans gösterileri düzenledikleri akşamlarda oluyor. Nehir kenarında bulunan Arikanda River Garden Restaurant'ın manzarası da dikkate değer.
Chill House Lounge
Deniz yolu üzerinde bulunan Chill House Lounge taze yemek ve atıştırmalık seçenekleri ile sahilde bulunuyor. Oldukça rahatlatıcı bir atmosfere sahip olan Chill House Lounge fiyatları da cep yakmayacak cinsten.
Mithat Restaurant
Mithat Restoran Özer sokağında yer alıyor. Türk mutfağından et ve sebze yemeklerini tadabileceğiniz restoranın porsiyonları oldukça büyük.

Adrasan'da Nerede Kalınır

Adrasan Otelleri için sitemizi ziyaret ediniz. funduszeue.info



Adrasan'a Nasıl Gidilir

Adrasan Otelleri yol tarifi farklı şehirlerden Adrasan Otelleri bölgesine nasıl gidilir güzergah önerileri ve mesafe kilometre bilgileri bulabilirsiniz.
Antalya'ya bağlı tatil beldelerinden biri olan Adrasan'a gerek karayolu gerekse de havayolu ile ulaşım mümkün. Antalya'ya 80 kilometre uzaklıkta yer alan Adrasan'a Kemer üzerinden gidebilirsiniz. Kemer'i geçtikten sonra yaklaşık 50 kilometre devam edip Olimpos sapağından sola dönüyorsunuz. Buradan sonra 20 kilometre kat edip Adrasan'a ulaşabilirsiniz.

Havayolu ile Adrasan'a ulaşmak için ise öncelikle Antalya'ya gelmelisiniz. Antalya Havalimanı'ndan çeşitli şehir içi ulaşım araçları ile Adrasan'a gidebilirsiniz.
Eğer kendi aracınız ile seyahat edecekseniz, bazı büyük şehirlerin Adrasan'a uzaklıkları şöyle:
o    Ankara Adrasan arası kilometre  mesafede yer almaktadır.
o    Antalya Adrasan arası 80 kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Bursa Adrasan arası kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Eskişehir Adrasan arası kilometre mesafede yer almaktadır.
o    İstanbul Adrasan arası kilometre  mesafede yer almaktadır.
o    İzmir Adrasan arası kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Kayseri Adrasan arası kilometre  mesafede yer almaktadır.
o    Kocaeli Adrasan arası kilometre mesafede yer almaktadır.
o    Konya Adrasan arası kilometre  mesafede yer almaktadır.

Antalya şehir merkezine 95 km. Kemer ilçesine 55 km. uzaklıktaki Adrasan Koyu, Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Köyü’ne 4 km. mesafede yer alıyor. Eski adı Çavuşköy olan bölge, yerli halkın deniz kenarında tesisler işleterek, turizme katkı sağladığı ender yerlerden.

Eşsiz güzelliklerle dolu bölge, daha çok doğayla baş başa kalmak ve sessiz sakin bir ortamda kalabalıklardan uzakta, dingin saatler geçirmek isteyenlere hitap ediyor.

Tam bir doğa harikası olan Adrasan Koyu, yaklaşık 2 km. uzunluğu, çam ağaçlarıyla çevrili tabiatı, kumlu sahili ve akvaryum berraklığındaki tertemiz denizi ile Antalya’nın en güzel plajlarından birine sahip. Denizi fazla derin olmayan ve sakinliğiyle göl tadında olan koy, çocuklu ailelerin ve yüzmeyle arası pek de iyi olmayanların da tercihi.

Bugüne kadar kendi niteliklerini koruyarak kalabilen el değmemiş doğası ve huzur veren atmosferiyle, kent sakinlerinin yanı sıra, şehir dışından da birçok kişinin tatilini geçirmek için geldiği Adrasan Koyu’nda, samimi ve sıcak ortamlarıyla ön plana çıkan, çoğu aile işletmesi, butik otel ve pansiyonlar mevcut. Tesislerin büyük bir kısmı denize sıfır.

Adrasan Koyu, rüzgarlara karşı korunaklı, doğal bir liman olması sayesinde, balıkçılık yapanların ve mavi yolculuk teknelerinin uğrak noktalarından biri konumunda. Koydaki gezi tekneleri, çevredeki Suluada, Akvaryum, Ceneviz, Sazak gibi koylara, günübirlik tekne turları düzenliyor. Su altını keşfetmek isteyenler için ideal bir konumda olan koyun pırıl pırıl suları, dalış için elverişli imkanlar tanıyor. Dünyaca ünlü Likya Yürüyüş Yolu üzerinde yer alan önemli güzergahlardan biri olan Adrasan, doğa yürüyüşleri için de uygun bir bölge. Koyun sağındaki kıyısını takip ederek, yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş sonrasında, Adrasan Deniz Feneri'ne ulaşabilirsiniz.

 

adrasanAdrasan, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı ve yılında belde olmuş. Çevresi çam ağaçları ile kaplı ilginç bir koya sahip. Karadan denize ters rüzgarlar alıyor ve bu yüzden rüzgar gücünün egemen olduğu geçmiş yıllarda yelkenliler bu koya giremeyip medeniyet izlerini Olympos, Phaselis, Antalya limanlarına taşımışlar.

Adrasan ismi Rumca'dan geliyor ve belde yeni adıyla Çavuş köy olarak da tanınıyor. Sırtını Beydağları'na dayamış olan koyun zemini kum ve denizi sığ çevresi ise karayolu olmayan birbirinden ilginç doğal güzelliklerle dolu. Su sporlarına meraklı olanlar için de, eşi bulunmaz bir parkur niteliği taşıyor. Deniz suyu sıcaklığı yüksek ve sezonu uzun yörede, özellikle berrak ve 29 metreye yakın sualtı görüş mesafesine sahip deniz, balıkadam ve sualtı fotoğrafçıları için yeterli şartları oluşturuyor.

Adrasan'ın kapalı koyu, geniş ve uzun bir kumsala sahip. Her yerinden denize girme imkanı var. Koyun karşısındaki Musa Dağı'na bağlı Eliğ, tepesi çökmüş bir deveyi andıran silueti ile ilgi çekiyor. Koyun başında Markız tepesi yer alıyor. Adrasan koyunun her iki tarafından çıkılan orman içi yükseklikler, koyun ne kadar estetik olduğu konusunda fikir sağlayacak güzellikler sergiliyor.

Çevre gezilerine meraklı olanlar için Olympos antik kenti, sönmeyen ateşiyle mitolojik dağdaki Yanartaş, en yakın gezi yerleri. Çıralı, Kaş, Demre, Myra, Patara, Xantos, Phaselis ve Antalya ise diğer uğrak yerleriniz olabilir.

Adrasan Koyu

Tarifi zor bir atmosfer ayrılmak istemeyeceğiniz bir ortam. Gerçek dinlenmenin tam adresi Adrasan. Antalya, zaten turistlerin olmuş, bir kalabalık, bir sıcak, bir telaş kent içinde yoğrulurken Adrasan Antalya'nın km uzağında huzur, sakinlik, vaat ediyor.

Antalya - Kaş yolu üzerinden ayrılıyor denize doğru 22 km lik yolu kullanarak Adrasan'a iniyoruz.

Uzun bir yaz mevsimi olan Adrasan'da çardak gölgesinde konaklayan tatilciler zamanın büyük bölümünü bahçe, teras ve Adrasan'ın ünlü kumsalı ve denizinde geçiriyorlar. Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'ın 2 km'lik kumsalı boyunca koyun sol başı Dere Mevkii olarak anılıyor. Tahtalı Dağları'ndan doğan kaynak suyu bünyesinde levrek, kefal gibi balıklar da barındırıyor. Koyun sağ başı ise otellerin pansiyonların bulunduğu hatta ikinci sokağın da açıldığı yoğun bölüm olarak da dikkat çekiyor.

Çevreye ve yürüyüşe meraklı olanlar için trekking alanları bulunuyor. Mavikent-Gelidonya arasında denizin en haşin anında bile en sakin sığınak yeri olarak ünlenen kumsalı ve plajı ile cazibesini koruyan Oturak Koyu görülebiliyor.

Adrasan'da düzenlenen faaliyetler arasında dalgıç okuluna kayıt alan öğrenciler, tatile gelenler dalış kursları alabiliyor. Her gün grup dalışları Üç adalar mevkii ile Pırasalı ada ve Sulu ada mevkii'nde metrede gerçekleştiriliyor ve öğrenciler kurs sonunda dalış sertifikalarına kavuşuyorlar.

Adrasan'da ayrıca balık avı turlarına da katılabilirsiniz. Uygun fiyatlarla tam günlük veya yarım günlük balık avı turları düzenleyen Deepfishing size heyecan dolu saatler geçirebileceğiniz bir aktivite imkanı da sağlıyor.

Adrasan trekking ve serbest tırmanış yapmaya çok müsait olan parkurlarla doludur. Trekking ve serbest tırmanış turlarında doğanın zevkini sonuna kadar yaşayabileceksiniz.

Trekking ve tırmanış parkurları Sazak koyu trekking, Gelidonya feneri trekking, Olympos trekking-serbest tırmanış, Musa dağı serbest tırmanış.

Adrasan_12
Adrasan_17
Adrasan_9
 

   Likya ülkesinin gizemini, Akdeniz’in sonsuz maviliğini, Tahtalı Dağı’nın zirvesini,  dağların kekik toplayıcı Yörüklerini, keçiboynuzunun kekremsi tadını, yalnızlığı, doğayı, dinginliği hissedebilmek için zamanın ve mekanın içindeki Likya Yolu serüvenini yaşamak gerekiyor.

Likya Yolu Hakkında

   Likya Yolu geçmiş yıllarda yurt dışında yayınlanan çeşitli dergiler tarafından dünyanın en iyi 10 ve en güzel manzaralı 50 yürüyüş rotasından biri seçildi.

Likya Yolu kaç km.?

   Muğla ili Fethiye ilçesi Hisarönü (Ovacık) mevkiinden başlayan rota, kilometrelik güzergahın sonucunda Antalya ili Geyikbayırı köyünde sona eriyor. Rotayı Antalya’dan başlayıp Fethiye’de bitirebilmek de mümkün.

Likya Yolu nerede?

   Teke Yarımadası üzerinde kuzeyde Burdur-Gölhisar, batıda Muğla-Köyceğiz ile doğuda Antalya arasındaki bölge ‘Işık Ülkesi’ Likya’nın anayurdu sayılıyor.

   Kendilerini ‘Trmmili’ olarak adlandıran Likyalılar, özgürlüklerine düşkünlükleri ve savaşçı gelenekleriyle ün salmışlar. Coğrafyası çetin, iklimi sıcak bu bölgede kartal yuvası olarak tanımlanacak sayısız kent kuran Likyalılar, yerel kireç taşını işleyerek oluşturdukları ev ve tapınak tipindeki kaya-lahit mezarlarıyla özgün bir kültüre sahiptiler.

 

   Başkenti Patara olan Likya Birliği, özerk yönetim anlayışıyla günümüzdeki birçok devlet modeline örnek olmuş durumda. Denizcilik, korsanlık ve paralı askerlik yapan Likyalılar, anaerkil bir toplum yapısına sahiptiler.

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası