resmi distribütör ne demek / Distribütör garantili nedir? Distribütör garantili cihaz ne demek? - Teknoloji Haberleri

Resmi Distribütör Ne Demek

resmi distribütör ne demek

Distribütör garantisi ile ithalatçı garantisi arasındaki fark nedir?

Trendyol, Hepsiburada, N11, Amazon gibi internetten satış yapan online alışveriş sitelerinde yer alan akıllı telefonların bazıları için 'distribütör garantisi' verilirken, bazılarında ise 'ithalatçı garantisi' yazar. İstanbul Bilişim gibi ürünlerinin tamamına yakınını 'ithalatçı garantisi' ile satan firmaların, piyasa fiyatlarına göre bir nebze daha ucuza satış yapması zaman zaman merak konusu olmuştur. İşte ikisinin arasındaki fark

DİSTRİBÜTÖR NE DEMEK?

Distribütör, iş hayatında kullanılan bir ticari terimdir. Yapılan iş ve konum bakımından önemli bir statüye sahiptir.

Distribütör Fransızca kökenli bir kelimedir. Fransızca 'distributeur - dağıtıcı' sözcüğünden dilimize geçmiştir.

Dilimizde distribütör olarak kullanılsa da yüklenilen görev tanımı 'dağıtıcı' anlamını çağrıştırmaktadır.

TDK'YA GÖRE DİSTRİBÜTÖR

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre, distribütör isim köklü ve Fransızca bir sözcüktür. Dağıtıcı anlamına gelmektedir. Yani, üretici firma adına, onun ürün ve hizmetlerinin dağıtımını yapan kişi ya da firma olarak kabul edilmektedir.

DİSTRİBÜTÖR NEDİR?

Bir üretici ya da tedarikçi firmanın ürünlerini belirli bir bölgede, dağıtımını ve satışını gerçekleştirmeye yetkili olan kişi ya da firmaya 'distribütör' denir.

Üretici firma, bütün bölgelerde kendi adına bayilikler açmak yerine, yerel firmalarla hukuki anlaşmalar yaparak, ürünün dağıtımı, pazarlanması ve satılmasını sağlıyor.

Yerel firmaların, üretici firmanın ürün ve hizmetlerini anlaşma doğrultusunda dağıtım ve satım işlemini yapmalarına 'distribütörlük' adı veriliyor.

DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ ÜRÜN NE DEMEK?

Yurt dışı kaynaklı veya başka bölgedeki üretici firma (Örneğin Samsung ya da Apple), satış yaptığı ülkedeki veya bölgedeki bir servis ile anlaşıyor. Bu servis aracılığıyla ürünlerinin tamir ve onarım hizmeti veriyor.

Müşteriler, distribütör üzerinden ürün aldıklarında, aldıkları ürün distribütör garantili ürün oluyor. Özellikle yurt dışı kaynaklı elektronik cihaz alımlarında bu durum sıklıkla yaşanıyor.

İTHALATÇI GARANTİLİ ÜRÜN NE ANLAMA GELİYOR?

Cep telefonu, tablet veya bilgisayar alırken ithalatçı firma ve distribütör garantili ifadeleri kafaları karıştırıyor.

İthalatçı firma, ithal ettiği ve pazarladığı ürünlerin garantisini kendi karşılıyor. Anlaştığı bir servisle arıza ve tamir işlemlerini yaptırıyor.

Distribütör garantili üründe, üretici firma anlaştığı veya kendi adına açtığı servislerle garanti kapsamı içinde ücretsiz tamir işlemlerini yapıyor.

DİSTRİBÜTÖR GARANTİSİ İLE İTHALATÇI GARANTİSİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Bir akıllı telefonu ele alalım, bu akıllı telefonun ülkemizde bir distribütörü yani üretici firmanın resmi dağıtıcısı varsa bu cihaz için sunulan servis hizmeti, satış ve dağıtım maliyetleri ve pazarlama gibi maliyetleri bu distribütör üstleniyor.

Marka gerektiğinde cihazı sıfırıyla değiştirme garantisini de sunmaktadır. Aynı akıllı telefon yurt dışından ithalat yoluyla ülkemize getirilip ve distribütörden bağımsız olarak satılabilmektedir. Buna nasıl izin veriliyor diye soracak olursanız, serbest piyasa ekonomisinde buna engel bir kanun olmadığını belirtelim.

Distribütörün aksine minimum maliyetle cihazı satışa sunan ithalatçı firmanın giderleri daha düşük olduğundan daha uygun fiyata satış yapabilmektedir. Bu cihazlar da garanti kapsamındadır ancak bu garantiden marka değil ithalatçı firma sorumludur. İthalatçı garantili bir cihaz satın aldınız ve sorunla karşılaştınız, bu durumda muhatabınız ithalatçı firma olacaktır.

Birçok markanın yetkili servisinde ithalatçı garantili cihazlar için hizmet verilmemektedir. Distribütörlerin sattıkları cihazların seri numaraları marka tarafında kayıtlı olduğundan üretim hatası vb. bir durumda garanti kapsamında servis sunulmaktadır. İthalatçı garantili ürünlerde sunulan garantinin kısıtlı olduğu ise bilinen bir gerçek.

Özetle ithalatçı firmaların getirdiği cihazları ucuza alırken risk de alıyorsunuz, daha az ödeyerek kısıtlı bir garanti ve servisten yararlanıyorsunuz. Eğer bu riski göze alıyorsanız bu cihazları tercih edebilirsiniz. Eğer risk almak istemiyor ve markanın güvencesinde cihaz almak istiyorsanız distribütör garantili cihaz tercih etmeniz de fayda var.

Bazı elektronik marketler sadece distribütör garantili cihaz satışı yapmaktadır. Satın almadan önce distribütör mü yoksa ithalatçı firma ürünü mü aldığınızı mutlaka sorun ve tercihinizi bu bilgiler ışığında yapın.

Güncelleme: 

İlgili Haberler

Zül saymak ne demek? TDK'ya göre anlamı nedir?Sevgililer Günü için TL altı hediye önerileriDinde 'estağfurullah'ın anlamı nedir, ne zaman söylenir?Trendyol 'Efsane Günler' indirimleri kaç gün sürecek?Trendyol'un İzmir depremi sonrası 'çalışın' kararı tepki çektiTrendyol kredi kartı bilgileri çalındı mı? Şirketten açıklama geldiTürkiye'nin en çok ziyaret edilen 20 internet sitesiTrendyol hesabı nasıl silinir? İşte Trendyol hesap silme işlemiTrendyol'dan 'Wayfair' açıklamasıWayfair ne demek? Çocuk ticareti iddiaları doğru mu? İşte korkutucu iddialar

Distribütör Garantili Ne Anlama Gelir? Resmi Distribütör Garantili Cihaz Nedir?

Elektronik cihazlar hayatımızda oldukça gerekli ve maliyeti yüksek ürünler arasında yer almaktadır. Bu durumda alıcılar paralarını iyi değerlendirmek isterken hem de aldıkları cihazlarda bir problem yaşadıklarında güvenilir kişilere ulaşmak istiyor. Tam da bu noktada garantili ürünlere rağbet artıyor. Bu durumda ise iki farklı garanti türü olan; distribütör garantili ürün ve ithalatçı garantili ürün ile karşı karşıya kalıyoruz. Pek çok kişi iki farklı garanti türünün aynı özelliklere sahip olduğunu düşünse de konuyla alakalı net bir fikir edindikten sonra artık elektronik cihaz alışverişlerinizi yaparken ikilemede kalmaktan kurtulabilir ve güvenilir yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ NE DEMEK?

Son dönemde Distribütör garantili ifadesi pek çok kişi tarafından merak konusudur. Distribütör garantisi, satın alınan ürün firmasının resmi olarak garanti vermesi anlamına gelmektedir. Yani, distribütör garantili (Türkiye garantili) satışı sağlanan ürünlerde garantisi tam olarak ürünün sahibi marka tarafından karşılanmaktadır. Bu aynı zamanda "Resmi Garantili distribütör garantili ne demek" sorusunun yanıtıdır.

Birçok elektronik firmasının, Türkiye'de doğrudan satış yapmak adına yerel bayilikleri bulunmaktadır. Bu bayilikler ise firmanın şubesidir, Türkiye'de veya ilgili ülkedeki markanın resmi kanallarını içermektedirler.

Bu nedenle buradan alınan ürünlerde problem meydana geldiğinde kişiler direk firmanın kendisi ile iletişime geçmektedir.

DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ CİHAZ NEDİR?

Distribütör garantili cihaz firmanın resmi olarak Türkiye'de satmış olduğu ve garanti verdiği ürünü içerir. Yani üretici firmanın vermiş olduğu bir garantidir. Diğer bir garanti çeşidi olan ithalatçı garantili cihazlarda satın aldığınız üründe üretici firmanın rolünden söz etmek mümkün değildir. Yalnızca satın almış olduğunuz firma tarafından size ürünle alakalı bir garanti şekli sunulmaktadır. Distribütör garantili cihazlarda üretici firma, kendi adına açmış olduğu ya da anlaşmış olduğu servislerle garanti kapsamı içerisinde ücretsiz olarak cihazlarda yaşanan problemleri gidermektedir.

DİSTRİBÜTÖR GARANTİLİ CİHAZ GÜVENİLİR Mİ?

Distribütör garantisi Türkiye'de üretici firma tarafından sunulmaktadır. Öte andan ürünü aldığınız yerden bağımsız bir şekilde garanti hizmeti vermekte ve daha kapsamlı bir hizmet kapasitesine sahip olmaktadır. Bu noktada distribütör garantili ürünlerin güvenilir olduklarını belirtebiliriz.

Özellikle internet üzerinden elektronik cihaz almayı düşünürseniz distribütör garantili cihazlar almaktan çekinmeyin. Çünkü cihazla ilgili yaşadığınız sorunları yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi daha kolay bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Distrib&#;t&#;r Garantili Nedir? Distrib&#;t&#;r Garantili Cihazlar G&#;venilir Midir?

Distribütör Garantili Nedir?

Distribütör garantili ifadesini son zamanlarda çok sık duymaya başladık. Distribütör garantisi, satın alınan ürün kendi firmasının resmi olarak garanti vermesi anlamına gelir. Yani, distribütör garantili (Türkiye garantili) satışı yapılan ürünlerde garantisi tam olarak ürünün sahibi olan marka tarafından karşılanır.

Pek çok elektronik firmasının, Türkiye'de doğrudan satış yapmak için yerel bayilikleri bulunur. Bu bayilikler ise, firmanın kendi şubesidir. Türkiye'de ya da diğer ülkedeki markanın resmi kanallarını içerirler. Bu nedenle de buradan alınan ürünlerde herhangi bir sorun meydana geldiği zaman kişiler direk firmanın kendisi ile iletişime geçer.

Distribütör garantili cihaz firmanın resmi olarak Türkiye'de satmış olduğu ve garanti verdiği ürünleri içerir. Yani distribütör garantisi, üretici firmanın verdiği bir garantidir. Diğer bir garanti çeşidi olan ithalatçı garantili cihazlarda ise, satın aldığınız üründe üretici firmanın herhangi bir rolü bulunmaz. Sadece ürünü satın almış olduğunuz firma tarafından size ürünle alakalı bir garanti şekli sunulur.

Distribütör garantili cihazlarda ise üretici firma, kendi adına açtığı ya da anlaştığı servislerle garanti kapsamı içinde ücretsiz olarak cihazlarda yaşanan sorunları giderir. Bu nedenle insanların güvenle alışveriş yapmalarına imkan sunulur. Ürünle ilgili herhangi bir sorun yaşanması halinde distribütör garantisi olan cihazlarda üretici firma yetkili olur.

Distribütör Garantili Cihazlar Güvenilir Midir?

Distribütör garantisi, Türkiye'de ürünün üreticisi olan firma tarafından sunulur. Diğer yandan ürünü aldığınız yerden bağımsız bir şekilde garanti hizmeti vererek çok daha kapsamlı bir hizmet kapasitesine sahiptir. Bu nedenle de distribütör garantili ürünler oldukça güvenilirdir. Özellikle de internet üzerinden elektronik cihaz almayı düşünüyorsanız distribütör garantili cihazlar almaktan çekinmeniz gerekmez. Çünkü cihazla ilgili herhangi bir sorun yaşamanız halinde sorunları çok daha kolay bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Distrib&#;t&#;r Nedir? Distrib&#;t&#;r Garantili &#;r&#;n Ne Anlama Gelir?

Haberin Devamı

Distribütör Nedir?

Bir üretici ya da tedarikçi firmanın ürünlerini belirli bir bölgede, dağıtımını ve satışını gerçekleştirmeye yetkili olan kişi ya da firmaya distribütör denir.

Üretici firma, bütün bölgelerde kendi adına bayilikler açmak yerine, yerel firmalarla hukuki anlaşmalar yaparak, ürünün dağıtımı, pazarlanması ve satılmasını sağlıyor. Yerel firmaların, üretici firmanın ürün ve hizmetlerini anlaşma doğrultusunda dağıtım ve satım işlemini yapmalarına distribütörlük adı veriliyor.

Türk Dil Kurumu’na Göre Distribütör Anlamı

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre, distribütör isim köklü ve Fransızca bir sözcüktür. Dağıtıcı anlamına geliyor. Yani, üretici firma adına, onun ürün ve hizmetlerinin dağıtımını yapan kişi ya da firma olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Distribütör Garantili Ürün Ne Anlama Gelir?

Yurt dışı kaynaklı veya başka bölgedeki üretici firma, satış yaptığı ülkedeki veya bölgedeki bir servis ile anlaşıyor. Bu servis aracılığıyla ürünlerinin tamir ve onarım hizmeti veriyor. Müşteriler, distribütör üzerinden ürün aldıklarında aldıkları ürün distribütör garantili ürün olmuş oluyor. Özellikle yurt dışı kaynaklı elektronik cihaz alımlarında bu durum sıklıkla yaşanıyor. Cep telefonu, tablet veya bilgisayar alırken ithalatçı firma ve distribütör garantili ifadeleri kafaları karıştırıyor. İthalatçı firma, ithal ettiği ve pazarladığı ürünlerin garantisini kendi karşılıyor. Anlaştığı bir servisle arıza ve tamir işlemlerini yaptırıyor. Distribütör garantili üründe, üretici firma anlaştığı veya kendi adına açtığı servislerle garanti kapsamı içinde ücretsiz tamir işlemlerini yapıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası