cengiz topel yıldırım kimdir / CHP'de Mansur Yavaş yerine Cengiz Topel Yıldırım ismi önde - Son Dakika Haberler

Cengiz Topel Yıldırım Kimdir

cengiz topel yıldırım kimdir

CHP'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım mı olacak? Mansur Yavaş ismi geri planda kaldı

Yerel seçimler öncesinde açıkladığı adaylarıyla ön alan CHP, Ankara ve İstanbul için de ittifak destekli en uygun adayları bulmak için yoğun olarak çalışıyor. Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre, 2014 seçimlerinde CHP’nin Ankara adayı olan ancak bu sefer İYİ Parti ile ana muhalefetin “rozetsiz” ortak adaylığını isteyen Mansur Yavaş’ın ikinci plana gerilediği, ibrenin Cengiz Topel Yıldırım’a döndüğü parti kulislerinde yoğun olarak dile getiriliyor.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, görüşme ve sunumlarda fazlaca konuşmuyor ve yoğun olarak dinliyor. CHP kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun tamamen başarılı olmak düşüncesine odaklandığını dile getiriyor. Bunu, “Genel Başkan, yerel seçimler için de bir ittifak gerekebileceğini gördüğü için İyi Parti ve Saadet Partisi’ne yönelik ters bir söylemde bulunmadı. Ama İYİ Parti yetkilileri ‘İttifak bitti’ açıklaması yaptı. Gelinen noktada yeniden ittifak için çalışılıyor; bu da öngörüyü ve iyi niyeti ortaya koyuyor” şeklinde dile getiriyorlar.

CHP kurmayları İYİ Parti ile sürdürülen görüşmeler için şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Henüz tespitler yapılıyor. Kağıt üzerinde işe yarayacak gibi görünüyor. Ama uygulamada ne olur orasını kimse bilemez. Bu ittifak herkesin işine yaramalı. Örneğin biz Adana, Mersin gibi bölgelerde yarışarak da kazanabiliriz. İttifak bu bölgeleri garantilememizi sağlarsa İyi Parti’nin de bu bölgelerde bir başarı sağlaması lazım."

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR

Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Ankara‘da doğmuştur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur.

28 Mart 2009 tarihinde delegelerin tamamının oyunu alarak Ankaragücü Başkanlığına seçildi. Ankaragücü Kulübünün 39.Başkanı olarak görev yaptı.

30 Ağustos 2009 tarihinde yapılan kongrede başkanlığı Ankara Büyük Şehir Belediye başkanı Melih Gökçek‘in oğlu Ahmet Gökçek’e devreden Cengiz Topel Yıldırım, Gökçek yönetiminin seçildiği kongrenin 2.5 yıl süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile iptal edilmesi ile 24 Ağustos 2011 tarihinde tekrar başkanlık koltuğuna oturdu. Yıldırde yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bıraktı.

Cengiz Topel Yıldırım, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Cengiz Topel Yıldırım sessizliğini bozdu

Ankara Büyükşehir için iki seçimdir ismi geçen CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından Cengiz Topel Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi’nin sorularını yanıtlayarak, özetle şunları söyledi:

BELİRSİZLİK GAZETELERDE

(CHP’nin Ankara adaylığında uzun süredir belirsizlik söz konusu. Kulislerde ibre Mansur Yavaş ile sizin aranızda gidip geliyor. Bu belirsizlik sizi nasıl etkiliyor?) Benim açımdan aday belirleme sürecine ilişkin bir belirsizlik söz konusu değil. Belirsizlik daha çok gazete sütunlarında, televizyon programlarında yaşanıyor. Ortada belirsiz bir süreç varmış gibi yansıtılıyor. Bu da, gördüğüm kadarıyla, medyanın bir bölümünün adaylaştırma sürecinde bir algı yaratmak istemesinden kaynaklanıyor. Evet, karar süreci uzadıkça uzadı. Neden? Çünkü parti ince eleyip sık dokuyor. Manipülasyon, yönlendirme, algı yönetimi…

KIRGINLIK VAR

(‘Seçmen sandığa gitmeyecek’ deniyor…) Son iki seçimde kırgınlık yaşayan, sandığa gitmeyeceğini söyleyen bir CHP seçmeni var. Bunun dışında kendi partilerinin desteklediği adayı henüz bilmeyen İYİ Partili’ler ve ortada kalmış HDP seçmeni. Öyle bir aday göstereceksiniz ki, önce CHP’nin küskünlerini sandığa getirecek. İttifak ortağı İYİ Parti seçmenini yaralamamış, incitmemiş olacak. Ve diğer sol partilerin ve HDP seçmeninin alerji duymayacağı bir isim olacak. Bunlarla beraber Cumhur İttifakı’nın tabanından da oy alabilecek. Ben diyorum ki benimle seçime katılım oranı yüzde 93 olur.

KİMSE KERAMETİ KENDİNDE GÖRMESİN

(Ankara teşkilatının, geneli itibarıyla CHP’li bir aday istediğini biliyoruz. Adaylığınız söz konusu olduğunda hem CHP hem de Ankara ne kazanacak?) Kimse kerameti kendinde görmesin. Hep birlikte umudumuzu yeniden kazanacağız. Bu seçimlerde en çok da buna ihtiyaç var. İnsanlar sandıkta yenilgiyle karşılaşmaktan yoruldular. Yeni bir heyecan lazım bize. Bunun için de yeni ve doğru isimlerle, yenilgiyle sınanmamış isimlerle yarışa girmek lazım. Güçlü bir başkenti, ancak bu umudu sandıkta hep birlikte yeniden yeşerterek kurarız. Sadece Ankara teşkilatı değil, CHP’li seçmenin tamamı CHP’nin içinden çıkan bir aday istiyor.

RIZASIZ BAHÇENİN GÜLÜ DERİLMEZ

Kimse CHP’ye aday dikte edemez, edemeyecek. Partinin verdiği mesaj bu. “Rızasız bahçenin gülü derilmez” der ya rahmetli Neşet Ertaş. CHP’lilerin kendilerine aday dayatılmasına rızası yok. Bu ortada. Hani bir söz vardır: “Tarlada izi olmayanın, hasatta yüzü olmaz” derler. Bizim tarlada izimiz de var, söyleyecek sözümüz de.

KİMSE OY ÇALAMAZ

(Her seçimden sonra oyların çalınması gündeme gelir…) Benim olduğum yerde kimse oy çalamaz. Bu kadar net… Kazanırsam kazanmışımdır, o zaman gider başkanlık koltuğunda otururum. Sokaklarda “Kazandım ama kaybettim” diye gezmem. Bizim adaylığımızda seçim sonucu YSK’ye kalmaz, hesap sandık başında kesilir, orada biter. Bizim kuracağımız sistem hazır. Her sandığın başında duracak ekibimiz hazır. Bizi ajansın geçtiği sonuç, televizyonun verdiği sonuç ilgilendirmez. En kısa sürede kendi sistemimizden sonucu alır ve açıklarız.

KİMSE TEKMELEYEMEZ

“Ama”larla, “fakat”larla, mazeretlerle işimiz yok. Seçimin güvenliği hepimizin sorumluluğu. Sandığa atılan her oy, seçmenin bize emaneti. Oy mu çalınacak? Çaldırmayız. Edilgen bir adaylık anlayışına sahip değilim. Eğer ortada haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik varsa kavga ederim. Ortada bir adaletsizlik varsa her safhada o adaletsizlikle savaşırım. Bizim adaylığımızda ilçe belediye başkan adaylarını kimse tekmeleyemez. Parti yöneticileri otobüsten indirilmez. Benim olduğum yerde paralel seçim koordinasyon kurulları oluşturulmaz. Sonra mesela “Büyükşehirde bana, ilçelerde kime oy verirseniz verin” denmez. Kazanılırsa hep beraber kazanılır, kaybedilirse hep beraber kaybedilir. Partimizin ilçe adaylarıyla kol kola gezmekten imtina etmem. Beni aday gösteren partinin logosunu, rozetini taşımaktan utanmam. Buralarda net olmazsanız seçim kazanamazsınız.

SEÇİMİ NASIL KAZANACAK

(Seçimi nasıl kazanacaksınız?) Seçimi nasıl kazanabileceğime dair somut bir örnek vereyim: İç Anadolulu olup da Ankara’da yaşayan 1 milyon 500 bin seçmen var. CHP ve İYİ Parti bunun ancak yüzde 28’inin oyunu alabiliyor. Yani yaklaşık 400 bin kişi. 1 milyon 100 bin oy ise ‘Cumhur İttifakı’na gidiyor. Bu 1 milyon 100 bin kişinin yüzde 42’sinin adaya göre oy verdiğini biliyoruz. Bu da 500 bin kişi demek. İşte ben Orta Anadolu’yu kapsayan projelerle bu 500 bin kişinin gönlüne gireceğim ve seçimi bu insanların oyunu alarak kazanacağım. Sanayi de var, tarım ve hayvancılık da. Ama doğru, tarım ve hayvancılığı çok önemsiyoruz. Ankara’nın kendi tükettiğini, kendisinin üretmesini istiyoruz. Bunun için kooperatifleşmeye ve dayanışmaya dayalı projelerimiz hazır. Tarımda büyümek için dereleri özgürleştireceğiz. Şehri suyla buluşturacağız. Ankaralıların içilebilir su ihtiyacını acilen gidermemiz lazım. Bunların dışında Ankara 25 yıl önce çok daha fazla fikir üretilen, sanat üretilen bir şehirdi. Bunu geri getirmemiz şart. Başkent olarak burası Türkiye’nin düşünce merkezi, fikir merkezi olmalı. Sanat, edebiyat merkezi olmalı. Sonra spor var. Benim de özel ilgi alanım. Sporcu fabrikası bir şehir istiyoruz. Sadece futbolla sınırlı da değil bu hayalimiz.

MESELE SORUNUN KİMİNLE ÇÖZÜLECEĞİ

(Ankara’nın en büyük sorunu nedir?) Sorunları herkes biliyor. Mesele, sorunların kiminle ve nasıl çözüleceğinde. Ben beton belediyeciliğinin ötesine geçeceğim. Ankara’da bir tane işsiz genç kalmayacak. Ancak o zaman belediye işini doğru yapıyor demektir. Ne yaparız da katma değeri yüksek üretim sağlarız, Türkiye’nin cari açığını kapatmaya katkıda bulunuruz, bunun projelerini oluşturuyoruz. Kaldırım, asfalt, beton rantiyesinden uzak belediyecilik nedir, bunun üzerine kafa yoruyoruz)

Cengiz Topel Yıldırım kimdir, İşadamı, Sanayici

Ankaragücü Kulübünün 39.Başkanı olarak görev yaptı.

Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Ankara‘da doğmuştur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur.

28 Mart 2009 tarihinde delegelerin tamamının oyunu alarak Ankaragücü Başkanlığına seçildi. Ankaragücü Kulübünün 39.Başkanı olarak görev yaptı. 30 Ağustos 2009 tarihinde yapılan kongrede başkanlığı Ankara Büyük Şehir Belediye başkanı Melih Gökçek‘in oğlu Ahmet Gökçek’e devreden Cengiz Topel Yıldırım, Gökçek yönetiminin seçildiği kongrenin 2.5 yıl süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile iptal edilmesi ile 24 Ağustos 2011 tarihinde tekrar başkanlık koltuğuna oturdu. Yıldırde yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bıraktı.

Cengiz Topel Yıldırım, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ankaragücü taraftarlarının çok sevdiği eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, 2014 yılındaki seçimlerde CHP‘nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olacak.

CHP’de adı Ankara için geçen Cengiz Topel Yıldırım, Akşener'le görüştü

https://sputniknews.com.tr/20181206/chp-cengiz-topel-yildirim-meral-aksener-gorusme-1036492832.html

CHP’de adı Ankara için geçen Cengiz Topel Yıldırım, Akşener'le görüştü

CHP’de adı Ankara için geçen Cengiz Topel Yıldırım, Akşener'le görüştü

Kılıçdaroğlu Almanya temaslarını yürütürken Ankara’da da görüşmeler birkaç koldan sürüyordu. CHP’de adı Ankara için geçen Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti’yi... 06.12.2018, Sputnik Türkiye

2018-12-06T06:41+0300

2018-12-06T06:41+0300

2018-12-06T06:42+0300

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

https://cdn1.img.sputniknews.com.tr/img/103649/28/1036492854_0:13:1208:696_1920x0_80_0_0_c28aa14f5e826c1649d2610efe8f26d4.jpg

ankara

türkiye

Sputnik Türkiye

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

2018

Sputnik Türkiye

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

https://cdn1.img.sputniknews.com.tr/img/103649/28/1036492854_39:0:1168:710_1920x0_80_0_0_b353232b16c81444645de70e4efc9f1a.jpg

Sputnik Türkiye

[email protected]

+74956456601

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

türkiye, haberler, ankara, kemal kılıçdaroğlu, meral akşener, cengiz topel yıldırım, chp, ankara büyükşehir belediyesi, iyi parti

türkiye, haberler, ankara, kemal kılıçdaroğlu, meral akşener, cengiz topel yıldırım, chp, ankara büyükşehir belediyesi, iyi parti

06:41 06.12.2018 (güncellendi: 06:42 06.12.2018)

Abone olTelegramTwitter

Kılıçdaroğlu Almanya temaslarını yürütürken Ankara’da da görüşmeler birkaç koldan sürüyordu. CHP’de adı Ankara için geçen Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti’yi ziyaret etti.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere yönelik temasların birkaç koldan sürdüğü ortaya çıktı. Önce Bülent Tezcan, ardından Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı aracılığıyla İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasında sürdürülen görüşmelere, geçen hafta farklı bir boyut eklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya temasları sırasında, adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yüz yüze görüştü. Görüşmenin, Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştiği öğrenildi.

İki parti arasında yerel seçimlere yönelik işbirliği alanı giderek daralıyor. CHP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Balıkesir konusunda adayını açıklayan İYİ Parti, kulislerde ittifak yapılacak büyükşehir olarak dile getirilen Mersin'de de benzerini yaptı. MHP'den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylığının açıklanmasıyla iki parti arasında işbirliği yapılacak il sayısı azalmış oldu.

Kulislerde Ankara için farklı senaryolar gündeme getirilirken geçen hafta beklenmedik bir temasın gerçekleştiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti sırasında adı Ankara Büyükşehir adaylığı için geçen Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Akşener'le bir araya geldi. Görüşmede Yıldırım'ın Ankara'ya ilişkin düşüncelerini ilettiği, Akşener'in de kendi görüşlerini aktardığı dile getirildi. Görüşmenin Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştirildiği de öğrenildi.

CHP ile İYİ Parti arasında yapılan ittifak görüşmeleri, Ankara'da kimin aday gösterileceği ve hangi partiden aday gösterileceği konusunda düğümlenmiş durumda. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Mansur Yavaş'ın "rozetsiz aday" söylemini gündeme getirmesi ve sürdürmesi, parti içinden tepkiler oluşmasına yol açtı. Bu nedenle CHP, görüşmelerde Ankara için İYİ Parti'ye Cengiz Topel Yıldırım'ı önerdi. İYİ Parti yönetiminde de Yıldırım ismine olumsuz bir yaklaşım gelişmedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası