koruma müdürü zeki bulut / Başbakan'ın koruma müdürü merkeze alındı

Koruma Müdürü Zeki Bulut

koruma müdürü zeki bulut

Erdoğan'ın Eski Koruma Müdürü Adliyede, Zeki Bulut Kimdir ?

Zeki Bulut Kimdir ? Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine 'böcek' adı verilen dinleme cihazı konulduğu iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak. 13 polisin yargılandığı dava saat 'da Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

ERDOĞAN'IN ESKİ KORUMA MÜDÜRÜ ADLİYEDE

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde koruma müdürlüğünü yapan Zeki Bulut, ilk duruşma için avukatı ile birlikte Ankara Adliyesi'ne geldi. Zeki Bulut, ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu bloğun kapısı kapalı olduğu için adliyenin C girişinden içeriye girebildi.

Dava ile ilgili hazırlanan iddianamede; Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Resmi Konutu'nun 24 Kasım Aralık , Keçiören'deki çalışma ofisine 25 Kasım Aralık arasında dinlendiği ileri sürülüyor. Sanıklara yöneltilen suçlama ise 'Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek.' Davaya konu kişiler hakkında 21'er yıldan 36 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

seafoodplus.info - Gündem

Recep Tayyip ErdoğanZeki BulutGündemHaberler

Başbakan'ın 4 yıl koruma müdürlüğünü yapmıştı

Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle merkeze alındı. Yerine ise Polis Başmüfettişi Mevlüt Demir atandı. Bulut, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl koruma müdürlüğünü de yapmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl koruma müdürlüğünü yapan Zeki Bulut, yılı Eylül ayında Denizli'ye İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Bulut, Denizli'de asayiş hizmetlerinin yanı sıra çeşitli sosyal projeleriyle öne çıktı. Öncelikle kentteki kenar mahallerde çocukların suça karışmalarını önlemek için 'Hayata Pas Ver' isimli futbol turnuvasını hayata geçirdi. Proje kapsamında turnuvada yer alan çocuk ve ailelerine maddi ve manevi destek verildi. Bulut, Türkiye'ye örnek olan projeyi basketbolda da hayata geçirerek ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının kötü alışkanlıklardan uzak durması, spor ve sosyal hayata daha fazla katılmasını sağladı. Bu projelerle yetinmeyen müdür Bulut, suça karışabilecek liseyi terk eden ya da okula gidemeyen işsiz gençler için 'Umut Yıldızları' projesini başlattı. Çeşitli kamu kurumlarıyla işbirliği yapan Bulut, düzenlenen arkeoloji, kuaförlük, kaynakçılık gibi çeşitli kurslarla yaklaşık 70 gencin meslek sahibi olup, iş bulmalarını sağladı. Denizli'de çeşitli projelere imza atan Bulut'un son kararnameyle merkeze alınması kentte üzüntü yarattı.

Merkeze alınan Zeki Bulut'un yerine Denizli Emniyet Müdürlüğü görevine polis başmüfettişi Mevlüt Demir atandı.

DHA

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir