minecraft taş kesici nasıl yapılır / Minecraft'ta Yontma Taş Tuğlalar Nasıl Yapılır? - Moyens I/O

Minecraft Taş Kesici Nasıl Yapılır

minecraft taş kesici nasıl yapılır

Sadece 1 Demirle Minecraft Taş Kesici Yapımı


Minecraft, oyuncuların eğlenebilmesi için her sürümde bir sürü eşyayı oyuna dahil ediyor. Fakat Minecraft taş kesici yapımı nasıldır? Ne işe yarar?

Minecraft Taş Kesici Nedir? Ne İşe Yarar?

Yeni sürümlerle birlikte oyuna çok fazla eşya ekleniyor. Bazen bu eşyaların arasında kaybolabiliyoruz. Peki yeni eklenen eşyalardan birisi olan taş kesici ne işe yarıyor?

Taş kesici ile normalde çalışma masasında yaptığımız eşyaları yapabiliyoruz. Peki bunun çalışma masasıyla farkı ne? Örneğin taş kesici ile 6 adet taş ile 6 taş merdiven yapabiliyorsunuz. Fakat çalışma masasında 6 tane taş ile sadece 4 taş merdiven yapılıyor. (Daha fazla örneklendirmeler için GamePedia sitesini ziyaret edebilirsiniz)

Taş kesicinin avantajlarından en büyüğü budur. Bunların dışında taş kesici ile düzgün kırmızı taş, kırmızı kum taşı, düzgün kum taşı ve kum taşı gibi birçok taşlarla taş kesiciyi kullanarak eşya üretebilirsiniz.

Minecraft Taş Kesici Yapımı

minecraft-taş-kesici-yapımı

Minecraft Taş kesici yapımı için sadece 2 tane malzeme gerekli;

  • 3 adet taş.
  • 1 adet demir külçesi.

Bu malzemeler ile bir çalışma masası yardımıyla üstte bulunan resimdeki gibi 3 adet taşı yan yana herhangi bir satıra dizdikten sonra üst kısımdaki satırın ortasına da 1 adet demir külçesini ekleyerek bir taş kesici elde edebilirsiniz.

Taş Kesici Oyuncuya Hasar Veriyor mu?

Taş kesicinin üstüne çıktığınızda ilginç şekilde hiç hasar almıyorsunuz. Fakat geliştiricilerin ilerleyen zamanlarda bu özelliği getirmesi çok muhtemel. Çünkü taş kesici keskin bir eşya ve bu eşyanın bir oyuncuya hasar vermemesi doğaya aykırı 🙂

Bir önceki yazı olan Hytale Nedir? Hytale Nasıl İndirilir? adlı konumuzu okumak için linke tıklamanız yeterli.

Tıkla ve Bizi Oyla

[Toplam: 2 Yıldız: 3]

Muzaffer Bayraktar
Yazar

Uzayın önemli bir noktasında durduğunuzda, bir dizi nefes kesici yer şekliyle karşılaşacaksınız. Ancak bu güzel doğa parçaları, ancak onları doğa yarattıysa yeryüzü şekli olarak nitelendirilebilir. Yani, insan yapımı barajların, araçların ve binaların yer şekilleri olarak adlandırılamayacağı anlamına gelir. Dağlar , tepeler, ovalar, yaylalar, kumsallar, deniz yığınları ve kanyonlar , zamanla doğa tarafından oluşturuldukları için yer şekilleri olarak nitelendirilirler. Yeryüzü biçimi oluşum sürecinin tamamı erozyon olarak bilinir .

Erozyon , örneğin su, rüzgar ve buzul buzu gibi doğal kuvvetlerin etkisiyle dünya yüzeyinin aşınmasıdır . Gevşek ve çözünmüş malzemeler bir konumdan diğerine hareket eder. Erozyon, ayrışma ile karıştırılmamalıdır. Ayrışma , kayanın kimyasal, fiziksel ve biyolojik süreçlerle parçalanıp küçük parçacıklar halinde çözüldüğü yerdir. Ayrışmayı bir çekiç kullanarak kayayı parçalama süreci olarak düşünün. Erozyon, su, rüzgar, buz ve yerçekimi etkisiyle yıpranmış kaya parçacıklarını başka bir yere taşır. Taşıma, yıpranmış malzemelerin ve diğer parçacıkların kaynaktan başka yerlere hareketini gerektiren kısım olduğu için erozyon sürecini tamamlar.

Erozyonun Çeşitli Nedenleri

Su

Su, insanlar, hayvanlar ve bitkiler tarafından içilen bir sıvıdır. Fotosentez sırasında da üretilir. Yağmur ve ardından akan su, yıpranmış kayaları ve daha düşük kotlarda biriktirilecek diğer parçacıkları birlikte taşır.

Rüzgâr

Rüzgar, çoğu durumda önemli bir kuvvetle havanın hareketidir. Havanın hareketi genellikle yüksek basınç alanından alçak basınç alanına doğrudur. Rüzgarın kuvveti, aşınmış malzemeleri farklı yerlere taşıyabilir.

Buz

Buz, sıcaklıkların önemli ölçüde düştüğü dönemlerde oluşur ve bu da kar ve buzun birikmesine neden olur. Sonuç, kıtasal buz tabakalarıdır. Buz tabakaları zamanla dağ yüzeylerini aşındırarak güzel yer şekilleri oluşturur. Buzun yokuş aşağı hareketi, alttaki kayaların aşınmasına neden olarak güzel oyulmuş manzaralara yol açar.

Yerçekimi

Bu, iki nesne arasındaki çekim kuvvetidir. Çekim kuvveti, iki nesnenin kütlelerine ve aralarındaki mesafeye bağlıdır. Suyun ve parçacıkların aşağı doğru hareketinden yerçekimi kuvveti sorumludur.

Dalgalar

Dalgalar, bir su kütlesinde hareket eden kabartılar veya sırtlardır. Kinetik enerji dalga hareketi yönünde iletilir. Enerji, kum parçacıklarını farklı yerlere taşıma yeteneğine sahiptir.

Erozyonun Etkileri

  1. Toprak verimliliğinin azaltılması

Tekrarlanan erozyon, üst toprağı yıkar. Üst toprak, mahsulün büyümesi için kritik olan besinler ve organik madde ile yüklenir. Kapsamlı erozyon, su depolama ve köklendirme için mevcut olan toprak derinliğini de en aza indirir. Tekrarlanan erozyon, ekinlerin solmasına neden olabilecek şekilde toprağa su sızmasını azaltır. Erozyon, aynı zamanda, hoş olmayan oluklar oluşturan akıntıyı da artırır.

  1. Hasar ve artan maliyetler

Erozyon, karayollarında ve demiryollarında büyük miktarda tortu birikmesine yol açar. Bu, ulaşım hatlarını kesebilir. Taşımacılığın yeniden başlamasını sağlamak için taşıma hatlarındaki birikintilerin temizlenmesi ile ilgili maliyetler üstlenilecektir.

Erozyonlar ayrıca binalara zarar verebilecek ve tepelerin veya dağların eteğinde yaşayan insanların ölümüne neden olabilecek heyelanlarla da sonuçlanabilir. Bir heyelandan sonra bir alanın rehabilitasyonunda katlanılan maliyet önemlidir.

Erozyon, pestisit, gübre, tohum ve fide kaybına neden olabilir. Ayrıca saha operasyonlarının tekrarını gerektirir. Tekrarlanan saha operasyonları, önceki başarısız operasyonlara daha fazla masraf eklenmesi anlamına gelir.

Genç bitkiler, rüzgarla uçuşan parçacıklar tarafından püskürtüldükleri için olgunluğa ulaşamayabilirler. Aşınmış yüzeyleri düzleştirme ihtiyacı nedeniyle ek bir ekim maliyeti oluşacaktır.

  1. Çevresel etkiler

Erozyon, kanalizasyona büyük miktarda tortu birikmesine yol açar. Bu drenaj sorunlarına neden olabilir. Nehirler, akarsular ve göller gibi su kaynakları, yoğun pestisit, azot ve fosfor girdileriyle kirlenebilir.

Nehirlerde tortu birikmesi nehir ekosistemlerine zarar verebilir. Biriken tortu nehirleri kirletir ve balık ölümlerine yol açan oksijen kaynaklarını keser. Nehirlerde biriken tortu, mansapta yaşayan insanlara tatlı su tedarikini de kesebilir. Bu topluluklar, bu değerli metayı aramak için alternatif su kaynakları veya yürüme mesafeleri bulmaya zorlanacaklardı. Artan tortu birikimi ve akıntı, akıntı yönünde büyük taşkınlara yol açabilir. Sel, mülkü yok edebilir ve ölümlere neden olabilir. Seller sivrisinekler için verimli üreme alanlarıdır. Bu, bölgede sıtmanın artmasına neden olabilir.

Su Erozyonu, Rüzgar Erozyonu ve Buzul Erozyonu Nedir?

Su Erozyonu

Su, bu yıpranmış malzemeleri bir noktadan diğerine hareket ettirebildiği için kaya erozyonunda önemli bir rol oynar. Okyanuslardaki veya nehirlerdeki akıntılar gibi hareket eden sular, malzemeleri birincil kaynaklarından ayrı bir yere taşıdıkları için erozyonda önemli bir rol oynar. Erozyon, vadilerden okyanuslara veya denizlere doğru yılan gibi kıvrılarak nehirlerin rengini bozabilir . Bunun nedeni, erozyon süreci tarafından biriken büyük miktarda tortudur. Bu aşınmış malzemeler bir kez yerleştiğinde ve yeni bir yere yığıldığında, çökelme olarak adlandırılır. Su ayrıca akıntıların ve okyanus dalgalarının etkisiyle toprağı aşındırabilir. Okyanus akıntıları ve dalgaların bir sonucu olarak aşınmış parçacıklar bir kez yerleştikten ve biriktikten sonra, bölgenin kıyı şeridini büyük ölçüde değiştirirler.

Rüzgar erozyonu

Rüzgar, yıpranmış parçacıkları kaynaktan diğer yerlere üfler. Rüzgar ayrıca suyun erozyon kapasitesini de hızlandırabilir. Örneğin, gökten bir yağmur damlası salındığında nispeten zayıftır. Rüzgarın kuvveti ona daha fazla momentum verir, öyle ki, dünyanın yüzeyine çarptığında önemli miktarda parçacığı taşıyabilir.

Rüzgarın etkisiyle yağmur damlası 32 km/saat hızla hareket edebilir. Bu olağanüstü hızda, kaya malzemesini ve toprağı istikrarlı bir şekilde parçalayabilir ve erozyonu ve nakliyeyi çok daha kolay hale getirebilir. Rüzgarın etkisi genellikle daha az yağış alan veya hiç yağış almayan alanlarda veya bitki örtüsünü destekleyemeyen kuru ve çorak arazilerde kendini gösterir.

Bu olgunun tipik bir örneği, büyük buhran sırasında meydana gelen Orta Doğu toz çanaklarıdır. Rüzgar, birbirine sıkıca yapışmamış ve bitki örtüsü ile yalıtılmamış toprak ve kum parçacıklarının sürüklediği kaya parçacıklarının aşınmasına neden olur. Kuru toprak ve gevşek kum parçacıklarının taşınması sönme olarak bilinir. Rüzgarın hareketi, rüzgarın gücü ve momentumunun gevşek parçacıkları hareket ettiremediği zamana kadar devam eder.

Buzul Erozyonu

Buzul, bir dağda yavaş yavaş biriken, karla kaplı devasa bir buz tabakasıdır. Altındaki buz erimeye başladığında, buzul hareket etmeye başlayabilir ve sonuç olarak dağı aşındırır. Buzullar, sıklıkla karla kaplı alanlarda oluşur. Her yıl düşen kar miktarı genellikle eriyen miktardan daha ağır basar ve bu da büyük miktarda kar birikmesine neden olur.

Kar biriktiğinde, yukarıdaki kar, aşağıdaki kar üzerinde çok fazla baskı uygular ve bu da onu yeniden kristalleşmeye ve katı buza dönüşmeye tetikler. Buzul arazide hareket ederken, kum taneleri ve dev kayalar da dahil olmak üzere yollarına çıkan hemen hemen her şeyi toplar. Bu kum taneleri ve dev kayalar ana kayanın üzerinden çekilirken, buzul hareket ettikçe ana kayayı oyan kesici aletler gibi davranırlar. Bu, buzulun erozyona nasıl neden olduğunu açıklıyor

FacebookTwitterMessengerMessengerWhatsAppTelegram

Şu anda tasarım, keskinlik, konfigürasyon ve onları ayıran önemli parçalar açısından yüksek teknolojinin belirgin olduğu çok çeşitli video oyunları olduğu açıktır. Minecraft'ın durumu böyle. günümüzün en popüler oyunlarından biri.

Yeni ve çekici içeriğiyle, zaman içinde gelişmeye devam ediyor, yeni özellikler içeriyor ve bunları düzenli olarak güncelliyor. Böyle bir gerçek, onu farklı yaşlardaki hayranlar tarafından en çok aranan oyunlardan biri yapan şeydir.

Yeniliklerden biri Minecraft dahil, 'kesilmiş taş', Oyun sırasında yapılan işe farklı bir hava katan ve böylece hedeflere ulaşan bir fonksiyondur. Sonuçların beklentisinden önce oyuncuyu sabit konsantrasyonda tutmak. Bu oyun, Windows 10 platformlarıyla uyumludur, size daha fazla erişilebilirlik sağlar ve böylece kapsamını genişletir.

Bu nedenle, burada size söyleyeceğiz minecraftta taş ustası nasıl çalışır ve minecraftta kısa taş yapmanın yolu nedir? Adım adım nasıl yapacağınızı burada öğrenebilmeniz için size tüm detayları vereceğiz.

Taş kesici Minecraft'ta nasıl çalışır?

Como minecraft'ta taş kesicinin ana işlevi Oyunda diğerlerinin yanı sıra köprüler, merdivenler, duvarlar, taş eşyalar gibi farklı unsurlar yapmanıza izin veren bizde var. İnşaat için ihtiyacınız olan her şeyi elde etmek için çeşitli malzemeleri ve araçları kullanmanıza izin verir.

Sadece oyuncunun eriştiğinde yaşayabileceği bir deneyimdir. Bu taşçının yaratılışı, önceden hazırlanmış malzemeler üzerinde çalışmayı kolaylaştırır. Basitçe oyunun ilk işlevi olarak, Minecraft'ın kullanıcılarına sunduğu iyileştirmelerin bir başka kanıtı olarak, bunu hızlı ve etkili bir şekilde yapmak artık mümkün.

Bu oyun platformunun oyuncuya seçim özgürlüğü verir, hangi araçları kullanacağınızı ve bulunduğunuz seviyede hangi malzemeye ihtiyacınız olduğunu seçmenize izin verir. Böylece ahşap, taş gibi malzemelerin depolandığı ve düzenlendiği envanterinizin yöneticisi olursunuz.

minecraftta taş kesici nasıl yapılır

Bu duruma göre, oyuncunun verdiği kararlara bağlı olarak Oyunun geliştirilmesindeki başarı ve kapsam seviyeleri buna bağlı olacaktır.

Minecraft'ta taş kesici yapmanın yolu nedir?

Minecraft'ta bir taş ustası yapmak için şunları bilmeniz gerekir: platformun size sunduğu araçlar. Ayrıca, çalışmanın en iyi yolu, oyun hedeflerinize başarılı bir şekilde ulaşmanıza izin veren geçerli stratejiler öğrenmek.

Taş kesici yapmadan önce, bir 'Çalışma Masanız' olmalı, Henüz sahip değilseniz, aynı özelliklere sahip ahşabı keserek ve onunla levhalar oluşturarak oluşturmalısınız. O zaman onları envanterinizin bir parçası olacak şekilde sipariş etmelisiniz. Kazma ile parçalamanız gereken büyük tahta parçaları ve büyük taşlar gibi mağaraların içinde bulabileceğiniz çeşitli malzemeleri çalışmalısınız. Daha sonra, her iki malzemeden de külçeler oluşturmak için fırına alacaksınız.

Gerekli tüm malzemeleri elde ettikten sonra, sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. minecraft son güncelleme ve taş kesici yaparken herhangi bir zorluk çekmeyin. Bu platformun sürekli güncellendiğini unutmayın.

minecraftta taş kesici nasıl yapılır

Taş kesici yapmak için adım adım izleyin

karmaşık değil minecraftta taş kesici yapmak, gerekli malzemeleri daha önce tezgah üzerinde bulundurmanız ve aşağıdakileri yapmanız yeterlidir:

  • Çalışma yüzeyine git ve crafting alanını açın, üzerine sağ tıklayın. Ve size taş kesme bloğunu oluşturmak için gerekli malzemeleri yerleştireceğiniz 9 bölümden oluşan çalışma alanı gösterilecektir. Bu tür malzemeler çekiç, keski, kazma ve faydalı olduğunu düşündüğünüz ve çalışma masasında sunulan numuneden seçebileceğiniz diğerleri olabilir.
  • Tezgahtaki taş bloklar. Taş blokları çalışma yüzeyinin üzerine yerleştirmeli ve ortasından yatay bir çizgi çekmelisiniz. Bu, işçiliği etkinleştirecektir. Oyun içinde inşaat için ne yaratmak istediğimize bağlı olarak sonucun taş külçeler veya diğer türetilmiş malzemeler olacağı yer.
  • Sırt çantası. Her oyuncu, oyun sırasında ortaya çıkabilecek farklı durumlarda faydalı olacak aksesuarları ve öğeleri saklamak için kullanılan bir sırt çantası edinebilir. Minecraft, sırt çantanızı ihtiyacınız olan her şeyle oluşturmanıza ve birleştirmenize izin veren bir bölüme sahiptir, birçoğu arasında bir strateji olarak kullanabileceğiniz bir unsurdur.

Bir video oyunu hayranıysanız, Minecraft'ı biliyorsunuzdur, bu yüzden size sunduğu tüm işlevlerden yararlanın. Ve bunun için güncellemeleri takip etmeli ve böylece bu oyun platformunda uzmanlaşarak hayal gücünüzü özgür bırakmalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası