poliakrilat / Sodyum Poliakrilat - EXOlat C40 - PCC Grubu Ürün Portalı

Poliakrilat

poliakrilat

Sodium Polyacrylate
Sodyum Poliakrilat

Sağlık Etkisi

Akrilik asit ile kontaminasyon riski taşımaktadır. Bu kontaminasyon üretim sürecinde meydana gelmektedir.

Sentetik bileşendir. Laboratuvar koşullarında çeşitli prosesler kullanılarak üretilmiş ham maddelerdir.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Poliakrilat

CAS Numarası

POLİAKRİLAT = AKRİLİK ASİT = Sodyum Poliakrilat

Poliakrilat, akrilik esterlerin polimerizasyonuyla üretilen bir dizi sentetik reçineden herhangi biri.
Belli yöntemler altında kayda değer berraklık ve esneklikte plastik malzemeler oluşturan poliakrilatlar, esas olarak boyalarda ve diğer yüzey kaplamalarında, yapıştırıcılarda ve tekstillerde kullanılır.
En yaygın poliakrilatlar, polietil akrilat ve polimetil akrilattır.

Akrilik esterler, propilenin oksidasyonu ile elde edilen bir tür karboksilik asit olan akrilik asitten (CH2=CHCO2H) türetilir.
Akrilik asit, etanol (etil alkol) veya metanol gibi alkollerle reaksiyona sokularak "esterleştirilir".
Esterleştirme reaksiyonunda, akrilik asit molekülü üzerindeki asidik karboksil grubundaki (CO2H) hidrojen atomunun yerini bir organik grup alır - metanol ile reaksiyonlarda bir metil grubu (CH3) ve etanol ile reaksiyonlarda bir etil grubu (CH2CH3).
Elde edilen metil akrilat veya etil akrilat, R'nin organik grubu temsil ettiği jenerik formül (CH2=CHC02R) olarak verilir.

Hem etil akrilat hem de metil akrilat, akrilat moleküllerinin (bu noktada monomerler olarak adlandırılır) uzun, çok birimli moleküller (polimerler) oluşturmak üzere birbirine bağlandığı bir reaksiyon olan kendiliğinden polimerizasyona eğilimli yanıcı sıvılardır.
Poliakrilat ticari üretimi, polimerizasyon, serbest radikal başlatıcıların etkisi altında, akrilatların bir hidrokarbon çözücü içinde veya sabun benzeri yüzey aktif maddelerle dağıtılmış Poliakrilat su içinde çözülmesiyle gerçekleştirilir.
Poliakrilat elde edilen polimer zinciri, akrilat tekrarlayan birimler aşağıdaki yapıya sahiptir:
Çözünmüş veya dağılmış polimer, tekstil imalatında bir elyaf değiştirici olarak, yapıştırıcılarda bir bağlayıcı madde olarak veya akrilik boyalarda film oluşturucu bir bileşen olarak kullanılmak üzere ayrıca işlenebilir.
Özellikle yüzey kaplamalarında poliakrilat formülasyonları, akrilatın metil metakrilat veya stiren gibi diğer monomerlerle kopolimerize edilmesiyle sertleştirilir.
Poliakrilatlar, poliakrilat elastomer olarak bilinen özel bir kauçuk üretmek için modifiye edilebilir.

Akrilat polimerleri, akrilat monomerlerinden hazırlanan bir polimer grubudur.
Bu plastikler şeffaflıkları, kırılmaya karşı dirençleri ve esneklikleri ile dikkat çekiyor.
Akrilikler veya poliakrilatlar olarak da bilinirler.
Akrilat polimer, yapıştırıcı olarak oje gibi kozmetiklerde yaygın olarak kullanılır.

Akrilik elastomerler
Akrilik elastomer, birincil bileşeni akrilik asit alkilester (etil veya bütil ester) olan bir tür sentetik kauçuk için genel bir terimdir.
Akrilik elastomer, °C sıcaklıklara dayanma kabiliyeti ile ısı ve yağ direnci özelliklerine sahiptir.
Poliakrilat, öncelikle yağ keçeleri ve otomobillerle ilgili ambalajların üretiminde kullanılır.

Akrilik elastomer genellikle iki tipten biri olarak karakterize edilebilir.
"Eski" tipler arasında klor içeren ACM (akrilik asit ester ve 2-kloroetil vinil eterin kopolimeri) ve klorür içermeyen ANM (akrilik asit ester ve akrilonitrilin kopolimeri) bulunur.
"Yeni" tipler klor içermez ve küfle ilgili lekelenmeye daha az eğilimlidir.
ANM'nin biraz daha iyi su direnci dışında, iki tip arasında fiziksel bir fark yoktur.

Eski tipler için °C ve yeni tipler için −28 °C ila °C doyma noktası ile malzeme soğuk havaya karşı daha az dayanıklıdır.
Poliakrilat vulkanizasyon terimleri, eski tip için standart yöntem amin vulkanizasyondur.
Kalıcı deformasyonu en aza indirmek için eski tip, °C sıcaklıkta 24 saat kürleme gerektirir.
Öte yandan, yeni tip için, metal sabun ve kükürtün birleştirilmesiyle pres kürlenme süresi ve takip eden vulkanizasyon süresi önemli ölçüde azaltılmıştır.
Poliakrilatın özel bir özelliği yoktur.
Yeni tipin geri tepme direnci ve aşınma direnci zayıftır ve elektriksel özellikleri bile akrilonitril-bütadien kauçuğu ve bütil kauçuğuna kıyasla oldukça zayıftır.

kullanır
Poliakrilat emülsiyonu, su bazlı kaplama, dış ve iç mekan "lateks" ev boyalarında bağlayıcı olarak kullanılır.
Sanatçı boyaları olarak akrilik boyalar
Akrilik elyaf
Sodyum poliakrilat suda çözünür koyulaştırıcılar, birim kütle başına yüksek emiciliği nedeniyle tek kullanımlık çocuk bezlerinde kullanılan Süper Emici polimerin (SAP) üretimi için bir polimer
Basınca duyarlı yapıştırıcı olarak akrilik reçine
"Süper yapıştırıcı" bir siyanoakrilat formülasyonudur.
Pleksiglas olarak da adlandırılan akrilik cam
Poliakrilatlar kozmetik ürünlerde reoloji düzenleyiciler ve film oluşturucular olarak kullanılır ve bunlar tipik olarak akrilik asit polimerleridir.
İlgili polimerler
Vinil asetat (VAM) ve akrilik asitten (VAA) oluşan PVAc kopolimer emülsiyon yapıştırıcısı
Su arıtımında flokülasyon maddesi olarak kullanılan poliakrilamid kopolimeri
Polimetil metakrilat, akrilik cam (veya sadece akrilik levha) olarak veya Plexiglas, Perspex, vb. ticari adı altında satılan kırılmaya dayanıklı şeffaf kaplamadır.

poliakrilamidler
Poliakrilamidler (PAM'ler), birkaç milyon g/mol mertebesinde yüksek moleküler ağırlıklara kolayca formüle edilen nispeten ucuz polimerlerdir.
PAM ilk olarak 'lerin ortalarında kağıt endüstrisinde kullanıldı.
Anyonik PAM genellikle akrilamid ve akrilik asit monomerlerinin kopolimerizasyonu veya bazı amid gruplarını karboksilat tuzlarına dönüştürmek için koşullar altında PAM homopolimerinin hidrolizi ile oluşturulan yaklaşık %5 poliakrilik asit grupları içerir.
%50'ye kadar akrilik asit içeren PAM kullanılır. Katyonik PAM, akrilamid monomerlerinin katyonik monomerlerle (aşağıda açıklanmıştır) kopolimerizasyonuyla yapılır.

Poliakrilamid, bünyesine katarak kütlesinin kat kat suyu emebilir.
Bu nedenle poliakrilamid, toprak kanallarda sızıntı yoluyla su kaybını en aza indirmek için sulama uygulamalarında floküle edici ajan olarak sıklıkla kullanılmaktadır.
Poliakrilamidin hava şartlarına maruz kaldıktan sonra akrilamidi çevreye salabileceğine dair endişeler var.
Simüle edilmiş ve doğal güneş ışığına maruz kaldıktan sonra polimer zincir kesilmesi ve akrilamid salınımı tespit edildi.
Düşük demir konsantrasyonları ve sulama suyunun alkali pH'ı akrilamid salınımını sınırlar.
Akrilamid için EPA içme suyu standardı 0,5 ppb'dir

Poliasilatlar, yumuşak, sert ve kauçuksu olan önemli bir polimer sınıfıdır.
Poliakrilat cam geçiş sıcaklığı oda sıcaklığının oldukça altındadır.
Poliakrilat, yüksek şeffaflığı, iyi darbe tokluğu ve esnekliği ile bilinir ve yakl. Kuru ısıda K.
Poliakrilat ayrıca, omurgada çift bağları olmadığı için iyi hava koşullarına ve ozon direncine sahiptir.

En önemli iki akrilik polimer poli(metil akrilat) ve poli(etil akrilattır).
Her iki polimer de oda sıcaklığında çok az veya hiç yapışmayan sert, kauçuksu malzemelerdir.
Bununla birlikte, poli(etil akrilat), poli(metil akrilattan) önemli ölçüde daha yumuşak ve daha fazla uzayabilir.
Bu iki akrilat, istenen sertliği, esnekliği ve gücü elde etmek için genellikle kopolimerize edilir.
Diğer iki önemli akrilik komonomer, butil ve 2-etilheksil akrilattır; hem esnekliği hem de esnekliği arttırır.

Bazen, özellikleri daha da ayarlamak/geliştirmek için karboksil, eter, hidroksil, amin veya amid gibi diğer işlevselliğe sahip küçük miktarlarda komonomerler eklenir. Bazı önemli fonksiyonel monomerler, akrilik, metakrilik ve itakonik asit, 2-hidroksietil asillat ve N-hidroiksetil akrilamid, diaseton akrilamiddir.

Akrilik elastomerlerin üretimi için, akrilik monomerler oldukça sık olarak akrilonitril (ANM) veya etilen (AEM) gibi diğer monomerlerle kopolimerize edilir. AEM'ler genellikle etilen, akrilikler ve diğer bazı monomerlerin terpolimerleridir, oysa ACM elastomerleri yalnızca asillerden oluşur.
Her ikisi de benzer mekanik özelliklere sahiptir, ancak AEM'ler, ACM'ler ve hidrojene nitrillerden (HNBR) daha geniş bir sıcaklık aralığına sahip olabilir.
Bütadien bazlı kauçukların (SBS, NBR) aksine, akrilik elastomerler mineral yağlara, oksijene, ozona, ultraviyole radyasyona karşı iyi bir dirence sahiptir ve daha yüksek sıcaklıklara dayanır.

TİCARİ POLİAKRİLATLAR
Akrilik monomer ve reçinelerin iki büyük üreticisi DOW Chemical ve BASF'dir.
 
UYGULAMALAR
Başlıca uygulamalar kaplamalar, boyalar, tekstiller, deri kaplama, otomotiv ürünleri, bant yapıştırıcılar ve yağa ve yüksek sıcaklığa dayanıklı elastomerlerdir. Sert ve kırılgan plastiklerin plastisitesini arttırmak için komonomerler olarak da kullanılırlar.

Akrilik elastomerler, yüksek sıcaklık uygulamaları (< () K) için genellikle florokarbon polimerlere (FKM), silikonlara (VMQ) ve florosilikonlara (FVMQ) ucuz bir alternatiftir.
Otomotiv endüstrisinde, yüksek sıcaklıklara ve hidrokarbon yağlarına uzun süreli maruz kalma altında çalışması gereken hortumlar, contalar, contalar ve damperler için yaygın olarak kullanılırlar.

Akriliklerin bir diğer önemli uygulaması da emülsiyon boyalardır.
Akrilik latisler, birçok iç ve dış su bazlı boyanın ana bileşenidir.
Su bazlı boya ve kaplama pazarının yılına kadar 43 milyar dolara ulaşması bekleniyor.1

Akrilikler ayrıca hızlı kuruma hızları gerektiren uygulamalar için solvent bazlı kaplamalarda ve baskı mürekkeplerinde kullanılır.
Poliakrilat ürünleri mükemmel performansa sahiptir ve otomotiv cilaları ve endüstriyel kaplamalar olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Poliakrilat, bir veya iki parçalı sistemler olarak formüle edilir ve genellikle püskürtme tabancası, aerosol püskürtme veya daldırma yoluyla uygulanır.
Bu ürünlerin çoğu, güvenli kullanım için uygun önlemler gerektiren yanıcı solventler içerir.
Ayrıca, çoğu organik çözücü, emisyonlarla ilgili çevresel kaygılar nedeniyle düzenlenir.

Boyalar, mürekkepler ve kaplamaların yanı sıra, basınca duyarlı yapıştırıcı formülasyonlarında akrilikler kullanılır.
Düşük yapışmadan (zar zor yapışkan) yüzeylere kalıcı olarak bağlanan çok yüksek yapışmaya kadar çok çeşitli yapışma özellikleri ile formüle edilebilirler.

Kaplamalar, boyalar, mürekkepler ve basınca duyarlı yapıştırıcılar için kullanılan en önemli üç akrilik monomer, poli(etil akrilat), poli(bütil akrilat) ve poli(etilheksil akrilat) ve bunların karışımlarıdır ve genellikle diğer monomerlerle çeşitli oranlarda kopolimerize edilir. özelliklerini değiştirmek için metakrilatlar, stirenler, akrilamid, akrilonitril gibi.
Metakrilatlar, stirenler ve akrilonitril genellikle kohezyon gücünü (sertlik) arttırmak ve kurutma sonrası yapışkanlığı azaltmak veya ortadan kaldırmak için eklenirken, çapraz bağlayıcı olarak (met)akrilamid, (met)akrilik asit, glisidil akrilatlar ve maleik anhidrit eklenir ve/ veya tedavi hızlandırıcıları olarak.
Akrilonitril ve metasilamid gibi bu monomerlerden bazıları solvent ve yağ direncini de geliştirir.

Monomer akrilik asitten yapılan lineer, anyonik polimer, CH2=CHCOO-H+.
Akrilik asit grupları zincir boyunca eşit aralıklarla yerleştirilmiştir.
NaOH ile nötralize edilmiş akrilik asit polimeri, sodyum poliakrilattır (SPA).
Poliakrilatlar, en iyi dispersiyon ve tam zincir uzamasını sağlamak için düşük tuzluluğa sahip yumuşak suda en iyi şekilde kullanılır.
Düşük konsantrasyonlarda sertlik iyonları, örneğin Ca+2 bile poliakrilatları çökeltir.
Düşük moleküler ağırlıklı poliakrilatlar, kil deflokülantları olarak kullanılır.
Yüksek moleküler ağırlıklı polimerler, sıvı kaybı kontrolü ve kil genişletici olarak kullanılır.
Öğütme tesisinde bentonite dolgu maddesi olarak SPA eklenir.
Poliakrilat, teçhizatta düşük katı maddeli çamurda da kullanılır.
İki değerlikli katyonlar, bir kil genişletici olarak faydalarını ortadan kaldırabilir.
SPA, doğal-katı çamurlarda, temiz su çamurlarında ve atık su temizliğinde kolloidleri topaklaştırmak için kullanıldığında oldukça verimlidir.
Polimer zinciri, sığ çukurlara yerçekimi koyarak veya hidrosiklon, santrifüj veya filtrasyon teknikleri uygulayarak uzaklaştırılabilen koloidal katıları birbirine bağlar.
Eşanlamlılar: akrilat polimer

CD Bioparticles, partikül boyutu 30 μm ila 80 μm arasında değişen geniş bir monodispers ve gözenekli poliakrilat partikül seçimi sağlar.
Poliakrilat, yumuşak, sert ve kauçuksu olan önemli bir polimer sınıfıdır.
Bu, yüksek şeffaflıkları, iyi darbe dayanıklılıkları ve esneklikleri ile bilinir.
DiagPoly™ poliakrilat partiküllerimiz, çeşitli uygulamalar için partikül yüzeyinde karboksilik, sülfo, DEAE, kuaterner amin, fenil ve butil grupları ile mevcuttur.

Akrilat polimerleri, akrilat monomerlerinden yapılır ve bir tür polimerdir.
Şeffaflık, kırılma direnci ve esneklik bu plastiklerin tüm özellikleridir.
Akrilikler ve poliakrilatlar onlar için diğer isimlerdir. Bir yapıştırıcı olarak, akrilat polimer, oje gibi kozmetiklerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Poliakrilatlar, esnek, sağlam ve kauçuksu bir polimer türüdür.
Cam geçiş sıcaklıkları, ortam havasından önemli ölçüde daha düşüktür.
Poliakrilat, mükemmel şeffaflığı, darbe tokluğu ve elastikiyetinin yanı sıra kuru ısıda K'ye kadar orta derecede ısı direnci ile dikkat çekti.
Poliakrilat, omurgada çift bağ olmaması nedeniyle hava koşullarına ve ozona karşı dirençlidir.

Poliakrilat nedir?
poliakrilat polimer
Artan sıcaklık uygulamaları () K için, akrilik elastomerler genellikle florokarbon polimerlere (FKM), silikonlara (VMQ) ve floro silikona (FVMQ) göre daha ucuz bir seçenektir.
Uzun süre yüksek sıcaklıklara ve hidrokarbon yağlarına maruz kaldığında çalışması gereken hortumlar, contalar, contalar ve damperler otomotiv sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır.

Poliakrilat polimerler ayrıca hızlı kuruma süreleri gerektiren solvent bazlı kaplamalarda ve baskı mürekkeplerinde de kullanılır.
Bu kimyasallar iyi işlev görür ve otomotiv cilaları ve endüstriyel kaplamalar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanılabilir.
Poliakrilat, yaygın olarak bir püskürtme tabancası, aerosol sprey veya daldırma ile tatbik edilir ve bir veya iki parçalı sistemler olarak tasarlanır.
Bu ürünlerin poliakrilat yığınları, sıkı kullanım önlemleri gerektiren tehlikeli çözücüler içerir. Ayrıca, emisyonlarla ilgili çevresel kaygılar nedeniyle, çoğu organik çözücü kısıtlanmıştır.

Akrilikler, boyalara, mürekkeplere ve kaplamalara ek olarak basınca duyarlı yapıştırıcı formülasyonlarında kullanılır.
Son derece düşük yapışkanlıktan (zar zor yapışkan) yüzeylere kalıcı olarak yapışan son derece güçlü yapışkanlığa kadar çok çeşitli yapışma özellikleriyle yapılabilirler.

Poliakrilat jel buz paketi, su, soğutucu jel veya sıvı ile doldurulmuş plastik bir torbadır.
SAP Süper emici Sodyum Poliakrilat polimeri, Jel buz paketi, soğuk jel paketinde mükemmel bir dolgu maddesidir.
Dozaj: Her jel buz paketi için 1 gram (veya daha az) Süper emici polimer yeterlidir.
Avantajlar:
Yüksek özgül ısı kapasitesi;
Düşük maliyet (her bir jel buz paketi için);
Toksik olmayan ve çevre dostu;
SAP Superabsorbent polimer içeren Jel buz paketinin geleneksel buz torbalarından farkları şunlardır:
Yumuşak his ve hoş görünüm;
Bakterilerin üremesini etkili bir şekilde engelleyin;
Daha etkili (Özgül ısısı buzlardan kat daha fazladır);

Bir poliakrilat topaklaştırıcı hazırlama yöntemi aşağıdaki adımlardan oluşur:
(1) bir akrilat çözeltisinin hazırlanması I: sistem sıcaklığının 35°C'den düşük olmasını kontrol etme ve akrilat çözeltisini elde etmek için % ağırlık yüzdesi konsantrasyonunda alkali ve molar orana göre akrilik asidi karıştırma BEN;
(2) bir polimerizasyon katkı maddesi sıvısı II'nin hazırlanması: ağırlıkça 0, kısım çapraz bağlama önleyici ajan, ağırlıkça 0,,5 kısım bir anti-aglomerasyon ajanı ve ağırlıkça 0,,46 kısım başlatıcının içinde çözündürülmesi ağırlıkça kısım su ve polimerizasyon katkı sıvısı II'yi elde etmek için yukarıdaki bileşenlerin eşit şekilde karıştırılması;
(3) akrilat solüsyonu I'in ağırlıkça parçasının pH değerinin alkali kullanılarak 'e ayarlanması, polimerizasyon katkı sıvısı II'nin eklenmesi, karıştırılması ve homojen bir şekilde karıştırılması ve normal sıcaklıkta saat bekletilmesi;
(4) kırma, kurutma ve ezme.
Akrilik asidi nötralize etmek için alkali ve sistemin pH değerini ayarlamak için alkali sodyum hidroksit, potasyum hidroksit, sodyum bikarbonat veya sodyum karbonattır.
Poliakrilat başlatıcı, sodyum persülfat veya potasyum persülfat ve sodyum sülfit, sodyum hidrojen sülfit veya bir potasyum bisülfat bileşiğidir. Çapraz bağlama önleyici madde üre veya EDTA'dır.
Poliakrilat topaklanma önleyici madde, sabun bazı veya sodyum stearattır.

Eş anlamlı
AKRİLİK ASİT
2-propenoik asit
propenoik asit

propenoik asit
vinilformik asit
akroleik asit
propen asit
etilenkarboksilik asit
poliakrilik asit
propenoat
poliakrilat
buzul akrilik asit
Akrilik asit, buzul
kiselina akrylova
RCRA atık numarası U
karbopol p
Akrilik polimer
UNII-J94PBK7X8S

MGK
karbopol
Akrilik asit, polimer
J94PBK7X8S
karbopol
2-Propenoik asit, homopolimer
Akrilik reçine
Aron
antipreks A

CHEBI:
Versicol E9
NSC
Akrilik asit reçinesi
akrisol as
Cn-1
Versicol E 7
Versicol E15
Akrilik A 1
Akrilik A3
Akrilik A 5
Akrilik A-1
Akrisol AC 5
karbopol


Akrilik asit, [atık] belirgin buruk bir kokuya sahip renksiz bir sıvı olarak görünür.
yanıcı.
Parlama noktası °F.
Kaynama noktası °F.
Donma noktası °F.
Metaller ve dokular için aşındırıcıdır.
Ateşe veya ısıya uzun süre maruz kaldığında polimerize olabilir.
Bir kapta polimerizasyon meydana gelirse şiddetli yırtılma meydana gelebilir.
Genellikle polimerizasyonu önlemek için hidrokinon gibi bir inhibitör ile birlikte gönderilir.

Akrilik asit, belirgin buruk bir kokuya sahip renksiz bir sıvıdır.
Parlama noktası °F.
Kaynama noktası °F.
Donma noktası 53°F.
Metaller ve dokular için aşındırıcıdır.
Ateşe veya ısıya uzun süre maruz kalmak polimerizasyona neden olabilir.
Poliakrilat polimerizasyonu kapalı bir kapta gerçekleşir, şiddetli yırtılma meydana gelebilir.
İnhibitör (genellikle hidrokinon), polimerleşme eğilimini büyük ölçüde azaltır.

Akrilik asit, bir karboksi grubu ile ikame edilmiş eten olan bir alfa, beta-doymamış monokarboksilik asittir.
Poliakrilat, bir metabolit olarak bir role sahiptir.
Poliakrilat, bir akrilatın konjuge asididir.

Akrilik asit, Metakrilik asit veya Akrilonitril dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, bağlı bir karbonil veya nitril grubu ile vinil monomerlerin polimerize edilmesi veya birlikte polimerize edilmesinin sonucu olan bir termoplastik malzeme ailesini tanımlamak için kullanılan bir şemsiye terim.
Bu malzemelerin poliakrilat jenerik tanımı şu şekilde temsil edilir: (CH2=CHCO2R), R, organik grubu temsil eder.
Akrilik polimerler ilk olarak yılında İsviçreli kimyager Georg W.A. Kahlbaum tarafından hazırlandı.
'de Almanya'da Otto Röhm, akrilat sentezi çalışmalarını “Akrilik asidin polimerizasyon ürünleri”nde anlattı, doktora tezi daha sonra 'te işlemin patentini aldı.
Polimetil metakrilat ilk olarak 'de Almanya'da Rohm ve Haas tarafından pazarlandı.
Akrilikler, 'den beri, İngiltere'de Rohm & Haas, ICI ve ABD'de DuPont tarafından cam ikameleri (Plexigum®, Plexiglas®, Perspex® ve Lucite®) ve yapıştırıcılar, vernikler ve boya ortamı (Acryloid® F) olarak satılmaktadır. , Lucite® 44, Acryloid® B).
Magna solventte çözünür akrilik sanatçı boyaları ilk olarak 'de Bocour tarafından satıldı, akrilik bir emülsiyon boya olan Liquitex ise ilk olarak 'te pazarlandı.
İlk Akrilik elyaf Orlon® 'de piyasaya sürüldü.

Eşanlamlılar ve İlgili Terimler
akrilikler; akrilat;
metakrilat;
reçine akrilik (Fr.);
reçine acrilica (İt.);
polimero acrílico (Esp.);
reçine akrilik (Esp.);
acrílico (Esp.);
reçine acrilica (Port.)

Örnekler: Acryloid® [Rohm & Haas];
Plexigum® [Rohm & Haas];
Lucite® [DuPont];
Paraloid® [Rohm & Haas];
Elvacite® [DuPont];
Plexiglas® [Rohm & Haas];
Perspex®; Magna [Bocour];
Liquitex [Kalıcı Pigmentler];
Şiva [Şiva];
Hyplar Akrilik Renkler[Grumbacher];
Aqua-tec [Bocour]

Uygulamalar
Boyalar, kaplamalar ve yapıştırıcılar
Kumaşlar, tekstil ve deri kaplamalar
Pencereler ve şeffaf cam
Montajlar ve vitrinler
Kişisel Riskler
Akrilatların ışığa ve yaşlanmaya karşı stabil olduğu kabul edilir, ancak monomerler cildi ve gözleri tahriş eder.
Bazı reçineler yanıcıdır ancak genellikle yavaş yanar ve kendi kendine söner.

Tahsilat Riskleri
Bazı akrilat polimerler çapraz bağlanır, bu nedenle korumada kaplama olarak sadece belirli olanların kullanılması tavsiye edilir.
Koruma yayınlarında bazen 27H'ye atıfta bulunulan Iso-Amil Metakrilat'ın, bir boya verniği olarak kullanılması teşvik edildikten sonra, kötü bir şekilde çapraz bağlandığı gösterildi.

KURULAMAYACAK şekilde tasarlanmış bazı akrilik basınca duyarlı yapıştırıcılar asetik asit ve akrilik asit verebilir; ikisi de aşındırıcıdır.

Çevresel Riskler
Toz yanıcıdır

Fiziksel ve kimyasal özellikler
Akrilik reçineler, yumuşak, yapışkan malzemelerden parlak, optik olarak berrak ve iyi darbe ve su direncine sahip sert katılara kadar çeşitlilik gösterir.
Akrilikler, dış hava koşullarına karşı stabil olma ve hafif asitler ve bazlar dahil bazı kimyasallara karşı dirençli olma eğilimindedir.

Mineral alkollü içecekler, terebentin, aromatik hidrokarbonlar, klorlu hidrokarbonlar, esterler ve ketonlarda çözünür.

Suda çözünmez, etanol.
Yumuşama noktaları (C'de Tg):
polimetil metakrilat ()
polietil metakrilat (65)
poli izo-bütil metakrilat (48)
poli n-bütil metakrilat (22)
polimetil akrilat (9)
polietil akrilat ()
Kırılma İndeksi =

Sodyum poliakrilatla ilgili bu dosya, sodyum poliakrilatın sondaj çamurlarında kullanımıyla ilgili risk değerlendirmesiyle ilgili en kritik çalışmaları sunar.
Poliakrilat, mevcut tüm verilerin kapsamlı veya eleştirel bir incelemesini temsil etmez. Bu dosyada sunulan bilgilerin çoğu, poliakrilik asit homopolimerleri ve bunların sodyum tuzları hakkındaki HERA belgesinden elde edilmiştir (CAS ) (HERA, ).
Mümkün olduğunda, çalışma kalitesi Klimisch puanlama sistemi kullanılarak değerlendirildi (Klimisch ve diğerleri, ).
Tarama Değerlendirmesi Sonuç – Sodyum poliakrilat, düşük önem arz eden bir polimerdir.
Bu nedenle, 1. kademe kimyasal olarak sınıflandırılır ve yalnızca bir tehlike değerlendirmesi gerektirir.
1. ARKAPLAN
Sodyum poliakrilat, moleküler ağırlığı ila g/mol arasında değişen bir polimer grubudur.
Deterjanlarda çoğunlukla kullanılan sodyum poliakrilatların tipik moleküler ağırlığı yaklaşık g/mol'dür (HERA, ).
Bu polimerler kolayca biyolojik olarak bozunmazlar, ancak nihai biyobozunma için kısmen erişilebilirler.
Biyolojik olarak birikmeleri beklenmez.
Sodyum poliakrilat, suda yaşayan organizmalar, karasal omurgasızlar ve bitkiler için düşük toksisite endişesi sergiler.
2 KİMYASAL ADI VE TANIMLAMASI
Kimyasal Adı (IUPAC): 1-Propenoik asit, homopolimer, sodyum tuzu
CAS RN: Moleküler formül: (C3H4O2)x-.x-Na Molekül ağırlığı: Değişken
Eş anlamlı:
2-Propenoik asit,
homopolimer,
Sodyum tuzu;
poliakrilik asit,
Sodyum tuzu,
sodyumpoliakrilat;
akrilik asit,
polimerler,
Sodyum tuzu;
poli(akrilik asit),
Sodyum tuzu;
poliakrilat sodyum tuzu

3 FİZİKSEL-KİMYASAL ÖZELLİKLER
Sodyum poliakrilatlar moleküler ağırlıkları (MW) ila g/mol arasında değişen polimerlerdir (HERA, ).
Deterjanlarda çoğunlukla kullanılan sodyum poliakrilatların tipik moleküler ağırlığı yaklaşık g/mol'dür (HERA, ).
Sodyum poliakrilat (MW 4,) için erime noktası, ayrıştığı yerde >oC'dir; ve suda çözünürlüğü > g/L'dir (HERA, ).
4 YERLİ VE ULUSLARARASI MEVZUAT BİLGİLERİ Uluslararası ve ulusal çevre düzenleme bilgilerinin bir incelemesi yapılmıştır (Tablo 1).
Bu kimyasal, Avustralya Kimyasal Maddeler Envanteri - AICS'de (Envanter) listelenmiştir. Kullanımı için herhangi bir koşul tanımlanmadı.
Sodyum poliakrilat için Avustralya'da ve uluslararası alanda herhangi bir özel çevresel düzenleyici kontrol veya endişe tanımlanmamıştır.

ÇEVRESEL KADER ÖZETİ
Özet
Sodyum poliakrilatlar biyolojik olarak kolayca parçalanamazlar.
Yüksek moleküler ağırlıklarından dolayı sodyum poliakrilatların biyolojik olarak birikmeleri beklenmez.
Ek olarak, bu suda çözünür polimerler, doğal sularda çözünmeyen kalsiyum tuzları oluşturabilir, bu da biyoakümülasyonun olası olmadığını düşündürür.
B. Bölümleme
Fotolitik ve hidrolitik süreçler gibi abiyotik bozunma mekanizmaları, sodyum poliakrilatların çevresel kaderini önemli ölçüde etkilemez (HERA, ).
C. Biyobozunma
Sodyum poliakrilatlar biyolojik olarak kolayca bozunmazlar, ancak özellikle uzun inkübasyon koşulları altında nihai biyobozunmaya kısmen erişilebilirler.
MW'si < g/mol olan sodyum poliakrilatlar, toprak ve tortu aşılama koşulları altında kısmen biyolojik olarak bozunabilir.
Aktif çamur aşılama ile yapılan test sonuçları, görünüşe göre adsorpsiyon ve çökeltme proseslerinden dolayı farklı eliminasyon dereceleri göstermektedir.
Farklı sodyum poliakrilatların uzaklaştırma dereceleri, eliminasyon kapsamı ile moleküler ağırlık arasında net bir ilişki göstermez (HERA, ).
D. Çevresel Dağıtım
Katılara adsorpsiyon ve çökeltme, bu tip polimer için abiyotik eliminasyonun başlıca mekanizmalarıdır, eliminasyon derecesi farklıdır ve test konsantrasyonu ve su sertliğinden güçlü bir şekilde etkilenir (HERA, ).

Sodyum Poliakrilat
Genellikle su kilidi olarak bilinen sodyum poliakrilat, çeşitli tüketim mallarında kullanım bulan kimyasal formülü [CH2CH(CO2Na)]n olan bir poliakrilik asit sodyum tuzudur.
Suda, bu süper emici polimer (SAP), kütlesinin ila katını emebilir.
Ana zincirde negatif yüklü karboksilik gruplara sahip bir anyonik polielektrolit olan sodyum poliakrilat, bir anyonik polielektrolittir.
Akrilat moleküllerinin zincirlerinden oluşan bir kimyasal polimer, sodyum poliakrilattır.

Poliakrilat, içinde çok miktarda su emmesine izin veren sodyum içerir.
Anyonik bir polielektrolit olan sodyum poliakrilat, sodyum poliakrilat olarak da bilinir.
Moleküller arasındaki iyonik etkileşimler nedeniyle suda çözündüğünde kalın ve şeffaf bir çözelti oluşturur.
Sodyum poliakrilat bir dizi mekanik avantaja sahiptir.
Mekanik stabilite, yüksek ısı direnci ve mükemmel hidrasyon, avantajlardan sadece birkaçıdır.

Sodyum Poliakrilat Kullanımları
Emici bir madde olarak, sodyum poliakrilat, kağıt çocuk bezlerinde ve maksimum emici giysilerde kullanılır.
Poliakrilat ayrıca, soğutma maddesi olarak kullanılan suyu jele dönüştürmek için buz paketlerinde kullanılır ve buz paketinin sızması durumunda dökülmeyi azaltır.
Sodyum poliakrilat kullanımları, suyu emmek ve sıvıları ekmek, meyve suyu ve dondurma gibi mikroorganizma gıdaları ile konsantre etmek için su nanofiltrasyonu da dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için araştırılmıştır.
Poliakrilat ayrıca eko-mühendislikte, kayalık yamaçlarda su tutucu bir madde olarak hareket ederek topraktaki nem mevcudiyetini artırmak için kullanılır.
Bu, kumlu toprakta toprağın su tutma kapasitesini ve sızma kapasitesini artırır.
Aşağıdaki tablo, çeşitli sodyum poliakrilat bazlı ürün ve uygulamaların kategorilerini ve listelerini içerir.
1. Ayırıcı Ajanlar
Bir şelatlama maddesi olarak, sodyum poliakrilat deterjanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Birincisi, şelatlama ajanları deterjanlarda kullanılır çünkü bunlar kir, su ve giysilerdeki diğer şeylerde bulunan ağır metalleri nötralize etme potansiyeline sahiptir.
Deterjana sodyum poliakrilat eklendiğinde, giysi temizliğinde daha etkili hale gelir.

2. Kıvam Arttırıcı Maddeler
Çocuk bezleri, saç jöleleri ve sabunların tümü, su moleküllerini emebilen ve tutabilen sodyum poliakrilat içerir.
Su bazlı bileşiklerin viskozitesini arttırdığı için, sodyum poliakrilat, koyulaştırıcı madde olarak adlandırılır.
Sodyum poliakrilat, çocuk bezlerindeki idrar suyunu emerek sıvı tutma kapasitelerini artırır ve döküntüleri azaltır.

3. Kaplamalar
Poliakrilat, tellerin etrafındaki nem miktarını sınırlar, elektrik kabloları için bir kaplama olarak sodyum poliakrilat kullanılabilir.
Kabloların yakınındaki su ve nem, elektrik sinyali iletimini engelleyebilir.
Bu, yangın tehlikesine neden olabilir.
Sodyum poliakrilat, verimli emme ve şişme özelliği nedeniyle suyu emebilir ve telleri sarmasını veya girmesini önleyebilir.

4. Tarım
Sodyum poliakrilat, tarımda bitkilerin topraktaki nemi tutmasına yardımcı olmak için kullanılır.
Poliakrilat, bitkiler için su deposu olarak kullanılabilir ve çiçekçiler, çiçekleri taze tutmak için sıklıkla kullanırlar.
Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı, yerli meyve ve sebzelerin üretiminde sodyum poliakrilat kullanımını onaylamıştır.

5. İlaç Teslim Uygulamaları
Sodyum poliakrilat kullanan mikroenkapsülasyon, probiyotikler gibi bileşikleri dağıtmak için kullanılabilir.
Şiddetli asit koşulları nedeniyle gastrointestinal sistem boyunca probiyotik canlılığı önemli ölçüde düştüğünden, probiyotiklerin sindirim sistemine verilmesi sorunlu olabilir.
Aljinat (Alg), en sık kullanılan doğal mikrokapsül matrisi olmasına rağmen, farklı kapsülleme yöntemlerini karşılaştıran araştırmalar, Alg'nin sodyum poliakrilat ile karıştırılmasının daha iyi sonuçlar verdiğini göstermektedir.

6. Metal İyonlarının Çevreden Uzaklaştırılması
Metal iyonları, sodyum poliakrilat ve diğer süper emici polimerler veya SAP'ler kullanılarak emilebilir ve geri kazanılabilir.
Yüksek toksisiteleri, biyolojik birikimleri ve bozunmamaları nedeniyle ağır metaller, sucul habitatlara ve insanlara zarar verebilecek son derece tehlikeli kirleticilerdir.
Ağır metaller, ölümcül sonuçlardan kaçınmak için bu tehlikeli metalleri absorbe etmek için basit ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir prosedür gerektiren madencilik ve petrol arıtma gibi faaliyetlerle üretilebilir.

Biliyor musun?
Sodyum poliakrilat deriyi tahriş etmez. Cilde nüfuz edemeyen büyük polimerlerden oluşur.
Bununla birlikte, sodyum poliakrilat bazen üretim sürecinin bir yan ürünü olan akrilik asit ile birleştirilir.
Sodyum poliakrilat üretiminin bir yan ürünü olan akrilik asit, cilt ile temas ettiğinde kızarıklık oluşturabilir.
Kağıt çocuk bezlerindeki emici madde PPM'den az olmalıdır.
Poliakrilat ilavesi, eğer sodyum poliakrilat toz olarak kullanılıyorsa solunmamalıdır.
Poliakrilat sodyum poliakrilat sulu bir alana dökülürse zemini oldukça kaygan hale getirebilir.


CAS: ,
Moleküler Formül :C3H3NaO2
Molekül Ağırlığı (g/mol):
InChI Anahtarı:NNMHYFLPFNGQFZ-UHFFFAOYSA-MDaha Fazlasını Göster
Eşanlamlı sözcük:
sodyum akrilat,
sodyum propenoat,
sodyum poliakrilat,
2-propenoik asit,
sodyum tuzu, poliko,
rhotex gs, unii-7c98fkb43h,
akrilik lmwn,
hiviswako ,
sodyum poli akrilatDaha Fazla Göster
PubChem Müşteri Kimliği:
IUPAC Adı: sodyum; propenoat
GÜLÜŞLER:C=CC(=O)[O-].[Na+]

Yoğunluk: 0,4 ila 0,7 g/mL
Doğrusal Formül:(C3H3NaO2)n
Ambalaj :Katı
Miktar: g
Kimyasal Adı veya Malzemesi :Sodyum Poliakrilat

Sodyum poliakrilat gibi süper emici polimerler ilk olarak 'ların sonlarında ABD Tarım Bakanlığı tarafından topraktaki nemi daha etkili tutmanın yollarını aramak için geliştirildi.
İlk denemeler, su eklendiğinde şişen uzun zincirler halinde dizilmiş glikoz şeker moleküllerinden yapılan doğal olarak oluşan bir polimer olan nişastaya dayanıyordu.
Karışıma akrilonitril, akrilik asit, akrilamid ve polivinil alkol (PVA) gibi başka kimyasallar eklediler ve sonunda nişastalı omurgadan tamamen uzaklaştılar.

Sonunda, araştırmacılar kendi ağırlığının yüzlerce katını suda emebilen ve orada tutabilen polimerler yarattılar.
Bu, sudaki ağırlıklarının yalnızca yaklaşık 20 katını emebilen kağıt mendil, sünger, pamuk yünü veya kabarık odun hamuru gibi o sırada mevcut olan seçeneklerde büyük bir gelişmeydi.
Ve su kolayca tekrar dışarı kaçabilir.

'lere gelindiğinde üreticiler, bu süper emici polimerlerin kullanımlarını hemen fark ettiler.
Önce hijyenik havlularda ve yetişkinlere yönelik inkontinans pedlerinde kullanılmaya başlandı.
Tek kullanımlık bebek bezleri (veya ABD'li dinleyiciler için çocuk bezleri) 80'lerin başında geldi, ardından endüstriyel döküntüler için emici pedler ve bölmeler ve hatta tuvalete çıkamayan meşgul NASA astronotları için emici giysiler geldi.

1. Sodyum poliakrilat nedir?
Sodyum poliakrilat suda çözünür bir polimerdir. Polimerin kimyasal yapısı aşağıda gösterilmiştir.
Poliakrilat bazik polimer, her tekrar biriminde bir karboksilik asit grubuna sahip olan poli(akrilik asit)'dir.
Sodyum poliakrilatta karboksilik asit grupları bir sodyum karşı iyonu ile nötralize edilir.
2. Hidrofilik ve hidrofobik arasındaki fark nedir? Bebek bezinin hangi kısmı hidrofobiktir?
Hidro demek su demektir.
Filik sevmek demek, hidrofilik ise suyu sevmek demektir.
Fobik nefret etmek demektir, bu yüzden hidrofobik sudan nefret etmek demektir.
Bebek bezinin dış kısmı hidrofobiktir, bu nedenle suyla dolduğunda sızıntı yapmaz.
3. Süper emici polimer nedir?
Süper emici bir polimer, kendi ağırlığının birçok katı sıvıyı emebilen bir polimerdir.
Tipik olarak süper emici polimerler suyu emer.
4. İdrarın normal içeriğinde neler bulunur ve pH seviyesi nedir?
İdrar esas olarak su (%95) ve üreden oluşur. Sodyum klorür ve potasyum klorür gibi çözünmüş tuzlar tipik olarak mevcuttur. Normal idrarın pH'ı olmalıdır.
5. Sodyum poliakrilat ve suyun kimyasal yapısını ve polaritesini karşılaştırın?
Sodyum poliakrilat su ile nasıl etkileşir?
Sodyum poliakrilat suda çözünür. Çocuk bezlerinde bulunanlar gibi çapraz bağlı sodyum poliakrilat suda şişer. Bu, sudaki sodyum karboksilat tuzunun ayrışması ve su ile polimer arasındaki hidrojen bağı etkileşimleri tarafından yönlendirilir.

Sodyum Poliakrilat Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Sodyum poliakrilat, sudaki kütlesinin birkaç yüz katını emme kabiliyeti nedeniyle çeşitli tüketici ürünlerinde yaygın olarak kullanılan kimyasal bir polimerdir. Sodyum poliakrilat, pozitif bir anyonik yüke sahip olan ve su bazlı molekülleri kendisiyle birleştirmek için çeken, sodyum poliakrilat'ı alt emici bir bileşik yapan çok sayıda akrilat bileşiği zincirinden oluşur.
Poliakrilat polimer solunduğunda veya yutulduğunda oldukça zehirlidir ve gözlerinize, cildinize ve akciğerlerinize zarar verir.
Poliakrilat, yanlışlıkla sodyum poliakrilatı soluduysanız veya yuttuysanız, hemen tıbbi yardım alın.

Sequestering Ajanları
Sodyum poliakrilat, birçok deterjanda yaygın olarak bir ayırma maddesi veya şelatlama maddesi olarak kullanılır.
Poliakrilat, deterjanların daha etkili çalışmasını sağlamak için magnezyum, kalsiyum, demir ve çinko gibi sert su elementlerini bağlama yeteneğine sahiptir.
Şelatlayıcılar, çamaşırlarınızda bulunan su, kir ve diğer maddelerde bulunabilecek ağır metallerin varlığını nötralize ederek deterjanın temizlikte daha etkili olmasını ve çamaşırlarınızdaki kokuların nötralize edilmesini sağlar.

Kıvam arttırıcılar
Sodyum poliakrilat, su moleküllerini emme ve tutma konusundaki benzersiz yeteneği nedeniyle öncelikle bir koyulaştırıcı madde olarak kullanılır ve bu da onu çocuk bezlerinde ve saç jölelerinde kullanım için ideal hale getirir.
Poliakrilat ayrıca endüstriyel işlemlerde su moleküllerini emerek sabunları çözmek için kullanılır.
Sodyum poliakrilat gibi koyulaştırıcı maddeler, su bazlı bileşiklerin viskozitesini artırarak stabilitelerini arttırır.
Çocuk bezlerinde sodyum poliakrilat, idrarda bulunan su moleküllerini emerek, bebek bezinin tutabileceği sıvı miktarını artırırken aynı zamanda kuru bir ortamı teşvik ederek pişik riskini azaltır.

Kaplamalar
Nemi tellerden uzak tutmak için hassas elektrik kablolarının kaplamalarına sodyum poliakrilat eklenmiştir.
Su ve nem elektriği iletir ve elektrik sinyallerini ileten teller boyunca elektrik sinyallerinin iletimini engelleyerek tele zarar verebilir ve potansiyel bir yangın tehlikesi oluşturabilir.
Bir telin etrafındaki koruyucu kauçuk kaplamaya sodyum poliakrilat eklendiğinde, teli neme maruz kalmaktan koruyarak elektrik sinyallerinin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar.

Süper Emici Polimerler
Sodyum poliakrilat, tarım endüstrisinde yaygın olarak kullanılır ve bir tür su deposu gibi davranarak nemi muhafaza etmelerine yardımcı olmak için birçok saksı bitkisinin toprağına aşılanır.
Çiçekçiler çiçeklerin taze kalmasına yardımcı olmak için genellikle sodyum poliakrilat kullanır ve bu madde ABD Tarım Bakanlığı tarafından yerli meyve ve sebze yetiştiriciliği için onaylanmıştır.
Sodyum poliakrilat ayrıca diğer emici polimerlerle birleştirildi ve bir NASA astronotu tarafından uzay uçuşu sırasında cildinde kızarıklık oluşmasını engellemeye yardımcı olmak için giyeceği en içteki uzay giysisi katmanlarına aşılandı.

Çapraz bağlı potasyum poliakrilat (Luquasorb®R), büyük miktarlarda suyu emme kabiliyetine sahip granüler bir anyonik süper emici polimerdir.
Bu çalışmanın amacı, Akdeniz iklim koşullarında yetiştirilen domates çeşitlerinin (Solanum lycopersicum L.) işlenmesine uygulanmasının agronomik parametreler üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi ile birlikte toprak ıslahı olarak kullanıldığında malzemenin fizikokimyasal karakterizasyonu ve etkileridir. .
Önerilen hedeflere ulaşmak için aşağıdakiler araştırılmıştır: malzemenin şişme özellikleri ve sınırlayıcı faktörleri, bir katyon değiştirici olarak ürünün profili, polimerin pH üzerindeki etkisi, elektrik iletkenliği ve kumlu, tınlı ve tınlı suların hidrolik özellikleri. tarla deneme koşullarında domates işlemede killi topraklar ve büyüme, verim ve kalite parametreleri üzerine etkileri.
Poliakrilat polimer iki farklı yöntemle ölçüldüğünde ortalama g/g ve g/g serbest şişme kapasitesi göstermiştir.
Bağıl nem ≥%63 olduğunda malzeme önemli higroskopik özellikler göstermiştir.
Malzemenin granül boyutu dağılımı ne kadar büyükse, absorpsiyon hızı önemli ölçüde daha düşük olmuştur.
Şişmeyi sınırlayan faktörler belirlendi.
Poliakrilatın polimer üzerine basınç uygulaması, ortamdaki iyonların varlığı ve yüzey çapraz bağlayıcıların konsantrasyonu, çapraz bağlı potasyum poliakrilatın absorpsiyon ve kurutma kapasitesini önemli ölçüde etkilemiştir.
Poliakrilatın polimerin şişme kabiliyeti, termal stres uygulamasıyla birlikte tekrarlanan absorpsiyon-desorpsiyon döngülerinden sonra korunmuştur.
Üründe önemli miktarlarda çözünür ve değişebilir potasyum bulundu.
Malzemenin poliakrilat ile ölçülen ortalama katyon değişim kapasitesi meq/g idi.
Çapraz bağlı potasyum poliakrilat, farklı topraklarda % ve % w/w doz oranlarında uygulanmıştır.

Toprak pH'ı 7'ye tamponlandı ve her durumda elektrik iletkenliği arttırıldı.
Ayrıca malzeme % w/w uygulandığında özellikle kumlu ve tınlı topraklarda buharlaşma ile su kayıpları azaltılmış ve su tutma kapasitesi önemli ölçüde artmıştır. Polimerin uygulanmasıyla toprak dokusu üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir.
Arazi deneme serisinin poliakrilat deney sonuçları, ürün oluşumu, bitki büyümesi ve verimi üzerinde olumlu etki göstermiştir.
Pazarlanabilir verim (olgun meyveler), hafif kumlu topraklarda 3 ve 6 g/sıra-m uygulama oranlarında sırasıyla %20 ve %17 oranında önemli ölçüde artmıştır.
Orta-tınlı topraklarda pazarlanabilir verim artışı sırasıyla 3, 6 ve 12 g/sıra uygulama oranlarında %10, 14 ve 13 olmuştur.
Ağır killi topraklarda verim üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir.
Toprak düzenleyici olarak poliakrilat üzerinde çalışılan çapraz bağlı potasyum poliakrilatın (Luquasorb®R) özellikleri ve etkileri, kısıtlı tarım arazilerinde artan verim ihtiyacı ile ilgili olarak sürdürülebilir tarımsal uygulamaların gelecekteki uygulamalarında büyük sosyoekonomik öneme sahip olabilir.

Poliakrilat, tek kullanımlık bebek bezlerinde bulunan süper emici polimerdir.
Ayrıca birçok "kaybolan su" sihir numarasında kullanılan bu ince beyaz toz, sıvı suyu anında sulu çamur benzeri katı bir maddeye dönüştürür.

SODYUM POLİAKRİLAT şu şekilde sınıflandırılır:
Emici
bağlama
yumuşatıcı
emülsiyon stabilize edici
Film biçimlendirmek
saç sabitleme
cilt bakımı
viskozite kontrolü
CAS Numarası /
COSING REF No:
Chem/IUPAC Adı: 2-Propenoik asit, homopolimer, sodyum tuzu

Bir yağ içinde su emülsiyonunun dağılmış sulu fazında sodyum poliakrilat gibi suda çözünür bir akrilat polimerinin poliakrilat stabilitesi, emülsiyona suda çözünür bir tiyosülfat, tiyoüre, nitrit veya tiyosiyanat, örn., sodyum ilave edilerek geliştirilir. tiyosülfat, polimerin sulu bir çözelti içinde viskozite tutulmasını iyileştirmek için yeterli bir miktarda.
Stabilize edilmiş polimeri içeren poliakrilat ile sonuçlanan emülsiyon, uzun süreler için saklanabilir ve daha sonra bir topaklaştırıcı, kağıt katkı maddesi olarak ve adı geçen emülsiyonlar için diğer geleneksel uygulamalarda faydalı bir şekilde kullanılabilir.

Sodyum poliakrilat üreticisi Recyc PHP, süper emici bir polimeri (SAP veya AGM) geri dönüştürür.
Poliakrilat, Recyc PHP tarafından endüstri sonrası atıklardan geri kazanılmıştır. Bu çok saf geri dönüştürülmüş malzeme aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Poliakrilat, su bazlı sıvıları hızla emer.
Poliakrilat absorpsiyon oranı, SAP gramı başına ml saf sudan fazladır
Poliakrilat absorpsiyon oranı, SAP gramı başına 60 ml tuzlu suya (%0,9 NaCl) ulaşır
Emilen sıvı bir jel olarak depolanır (tutma oranı, bir santrifüjden geçtikten sonra kalan suyun gramı olarak ölçülür)
Parçacık boyutlarının çeşitli seçenekleri ve parçacıklar ne kadar ince olursa, o kadar hızlı emilirler.
Uzun kuruma süresi (katılaşmak için gereken süre - bu özellik koku difüzörü için ilginç olabilir)
20 kg'lık torbalarda, kg'lık varillerde veya kg'lık süper torbalarda satılır
Suda çözünür torbalarda da mevcuttur
Genel olarak kokusuzdur.
Bazı sınıflarda bebek pudrası kokusu aşılanmıştır.
Süper Emici Polimerler için Uygulama Örnekleri
Şimdi küçük miktarda kolayca erişilebilir. İşte bu malzeme için farklı uygulamalar.

Bebek bezleri, kadın hijyen pedleri veya yetişkin inkontinans külotları üretimi
Airlaid nonwoven üretimi
Taşkın kontrolü için kumsuz kum torbası üretimi
Sıvı atıkları yönetmek için (Büyük hacimli veya küçük miktar)
Recyc PHP, maden sahası restorasyonunda süper emici polimerlerin kullanımını teşvik eden bir araştırma projesine katılıyor
Yapay kar görünümü gibi sanatsal efektler için, koku yayıcı olarak veya bazı sihirli numaralarda kullanılabilir)
Sodyum poliakrilat kullanılarak buz torbası yapılabilir
Poliakrilat Japonya, bazı şirketler portatif tuvaletlerde süper emici polimerler kullanıyor
Pek çok uygulamada kullanılabilir, sizinkini doğrulamak için bizimle iletişime geçin.

Sodyum poliakrilat, birçok farklı uygulamada yaygın olarak kullanılan bir polimerdir.
Poliakrilat, çamaşır deterjanlarında Kalsiyum ve Magnezyum gibi sert sudaki elementleri bağlamak için bir ayırıcı ajan olarak kullanılır, böylece yüzey aktif maddeler daha iyi çalışır ve giysiler daha temiz olur.
Doğru moleküler ağırlıkta, toz kontrolü için toprak yollara püskürtülebilir yapışkan solüsyonlar yapar.
Özel işlemle ve çok düşük konsantrasyonlarda (%1/4 – 1/2) saç bakımı ve kişisel bakım ürünleri için berrak bir jel oluşturan bir “karbomer” haline gelir.

Uygulamalar:
Tarımsal uygulamalarda kontrollü insektisit salınımı
Yeraltı tellerinde ve kablolarında suyu bloke etme
Atık su stabilizasyonu ve çevresel iyileştirme
Deterjanlarda ve iyon değiştirici reçinelerde metal iyonlarının bağlanması
Sel sırasında hızlı tepki veren “kumsuz” kum torbaları
İlaç dağıtım sistemleri için mikro kapsülleme
Bebek bezlerinde ve hijyenik pedlerde hijyenik emici
Buz jel paketleri ve soğutma aşınması ile vücut ısısını düşürme
Sahne ve film prodüksiyonları ve özel etkinlikler için anında sahte kar
Sodyum Poliakrilat SAP:
Doğru çapraz bağlama ajanları seçimi ile sodyum poliakrilat suda çözünmez hale gelir ve Süper Emici Polimer veya SAP haline gelir.
SAP, hidrojel oluşturarak ağırlığının katına kadar su emme özelliği ile birçok farklı uygulamada kullanılmaktadır.
Sodyum Poliakrilat SAP sıvı su ile birleştirildiğinde, su moleküllerini bir difüzyon gradyanı yoluyla polimer zincirlerinin matrisine çeker.
Poliakrilat, su molekülleri ile güçlü hidrojen bağları nedeniyle suyu emer ve tutar.
Sodyum poliakrilat SAP bir kez emildiğinde, geleneksel adsorbanlar gibi su salmaz.
Su, partiküllerde moleküler düzeyde gerçekten tutulur!

Çapraz Bağlı Sodyum Poliakrilat Faydaları:
Toksik olmayan ve çevre açısından güvenli
Bebek bezleri ve kadın hijyen ürünleri gibi son derece emici tek kullanımlık hijyenik ürünler
Su tasarrufu ile sağlıklı mahsullerin bakımı
Bertaraf için sıvı tıbbi atıkları güvenli bir şekilde bağlayın
Atık hacminde minimum artışla endüstriyel atıklardan veya çevresel iyileştirmeden kaynaklanan tehlikeli atık sıvıları bağlayın.

Daha Az Yük = Daha Düşük İmha Ücretleri = DAHA DÜŞÜK

Sodyum poliakrilat (akrilik sodyum tuzu polimeri olarak da bilinir), su emici olarak ticari uygulamalarda yaygın olarak kullanılan süper emici bir polimerdir.
Tehlikeli kabul edilmeyen beyaz, granül, kokusuz bir katıdır.
Sodyum poliakrilat, akrilik asit ve sodyum akrilat karışımı polimerize edildiğinde yapılır.

Endüstriyel Kullanımlar
Sodyum poliakrilat, endüstriyel işlemlerde koyulaştırıcı madde olarak ve sabunları çözmek için kullanılır.
Poliakrilat kalınlaştırıcı hidro bazlı sistemlerin viskozitesini arttırır, stabilitesini arttırır ve diğer özelliklerini değiştirmeden gövde sağlar.
Sodyum poliakrilat, ıslatıcı ve dispersiyon ajanı olarak davranır, karışmayı teşvik eder ve eşit dağılmayı kolaylaştırır.
Sodyum poliakrilat, birçok deterjanda kenetleme (veya şelatlama) maddesi olarak işlev görür.
Poliakrilat, suda çözünmüş maddelerle birleşerek ve bunları birbirine bağlayarak etki eder ve deterjan yüzey aktif maddelerinin (ıslatıcı maddeler) etkili bir şekilde hareket etmesini sağlar.

Tarımsal Kullanımlar
Sodyum poliakrilat saksı bitkilerine ve topraklara nem tutmalarını sağlamak için eklenir.
Poliakrilat, bir su deposu görevi görerek fazla suyu emer ve gerektiğinde tahliye eder.
Çiçekçiler, suyu korumak ve çiçeklerin tazeliğini korumaya yardımcı olmak için sodyum poliakrilat kullanır.

Bebek ve Kadınsı Ürünler
Çocuk bezleri, ince bir sodyum poliakrilat zarının eklenmesiyle emici hale getirilir.
Bir bebek bezinin en dıştaki poliakrilat tabakası mikro gözenekli polietilenden ve en içteki tabakası polipropilenden yapılmıştır.
Polietilen idrarın sızmasını önler ve polipropilen ciltteki nemi emer ve bebek bezinin kuru ve yumuşak kalmasını sağlar.
Bu iki tabaka arasında, selüloz ile kombinasyon halinde bir sodyum poliakrilat tabakası bulunur.
"Kimya ve Kimyasal Reaktivite, Cilt 2"ye göre, sodyum poliakrilat, ağırlığının katına kadar suyu kolayca emebilir.
Sodyum poliakrilat tampon ve benzeri kadın hijyen ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Tıbbi Kullanımlar
Sodyum poliakrilat, zararlı dökülmeleri silen cerrahi süngerlerde kullanılır.

Yakıt
Suyu emmek için gaz kaplarına (jet yakıtı, dizel ve benzin) sodyum poliakrilat eklenir.
Poliakrilat, suyu otomobil ve uçak yakıtından ayıran filtrasyon ünitelerinde kullanılır ve aracın verimini arttırır.

kablolar
Sodyum poliakrilat, elektrik ve optik kabloları nemden korur.
Poliakrilat, iletişim ve güç kablolarının iletkenine veya blendajına uygulanır.
Sodyum poliakrilat, suyun bir kabloya nüfuz etmesini ve zarar vermesini engeller.

EXOlat C40, sulu bir poliakrilik asit sodyum tuzu çözeltisidir.
Oda sıcaklığında, ürün berrak veya hafif bulanık bir sıvı formuna sahiptir.
Poliakrilat, pH'ı 7 ila 9 (%10'luk çözelti) olan %42 ila 44 kuru madde içerir.
Poliakrilat yaklaşık bir molar kütleye sahiptir. g/mol.

Akrilik asidin suda çözünür bir homopolimeri olarak sınıflandırılan ürün, ev deterjanları için olduğu kadar endüstriyel temizlik için de kullanılmaktadır.
EXOlat C40, aynı zamanda Oto Bakım endüstrisine yönelik müstahzarların yanı sıra su ve atık su arıtma proseslerinde de kullanılmaktadır.

Bir deterjan bileşimine eklendiğinde, EXOlat C40 kristallerin büyümesini engeller ve böylece karbonatların, fosfatların ve silikatların çökelmesini önler. Ayrıca ürün, bir temizleme banyosunda tortu ve kirleri dağıtarak temizlenen yüzey ve lifler ile cam ve tabaklar üzerinde birikmesini önler.

EXolat C40'ın etkisi, suda çözünmeyen tuzların yüksek hassasiyetle parçalanması anlamına gelen dağılmayı içerir, böylece bunların varlığı formülasyonun stabilitesini bozmaz veya su ortamında gerçekleştirilen işlemleri bozmaz.

Ürünün avantajları:

suda çözünür akrilik asit homopolimeri,
deterjan etkisini artırır,
su sertliğini azaltır,
yıkama proseslerinin performansını artırır,
kristallerin büyümesini engeller, böylece karbonatların, fosfatların ve silikatların çökelmesini/sedimantasyonunu önler,
Yüzeylerde, liflerde, bardaklarda ve tabaklarda birikmesini önlemek için temizlik banyolarında tortu ve kirlerin dağılmasını destekler,
iyonları dağıtabilir (esas olarak su sertliği üzerinde en büyük etkiye sahip olan Ca2+ iyonları).
Uygulamalar:

ev deterjanları,
endüstriyel temizlik,
el ve makine bulaşık yıkama ürünleri,
yıkama deterjanları,
araç temizliği ve bakımı.

Sodyum poliakrilat, suda kilitlenerek jele dönüşen süper emici beyaz bir tozdur.
Poliakrilat, bir ürünün dokusunu yumuşak ve esnek tutar ve cildi iyileştirir.

Sodyum poliakrilat, genellikle birbirine bağlanmış çok sayıda benzer üniteden oluşan moleküler bir yapıya sahip bir madde olan bir polimerdir.
İşlevsel olarak güçlü ve esnektirler, esnek bir dokuya sahip sağlam ürünler oluşturmaya yardımcı olurlar.
Poliakrilat, cildin bariyerini geçemeyen büyük bir bileşiktir ve kozmetik kullanım için güvenli olduğu kanıtlanmıştır.

Sodyum poliakrilat plastik olarak kabul edilmez. Tüm polimerler plastik değildir.
Polimer ailesi geniştir ve plastikler ve reçineler dışındaki malzemeleri içerir.
Poliakrilat genellikle süper emici bir malzeme olarak sınıflandırılır, kendi ağırlığının birçok katı kadar suyu emebilir ve yumuşak, stabil bir jel oluşturmada onu tutabilir.
Poliakrilat aynı zamanda bir film oluşturucudur: yıkandıktan sonra cilt üzerinde pürüzsüz bir his veren ince ve esnek bir film oluşturur ve ayrıca güçlü ovma malzemelerini daha yumuşak hale getirmek için peeling ürünlerinde kullanılabilir.

Şimdiye kadar bu bileşen Lush standartlarıyla eşleşti: kozmetikte kullanım için güvenli ve birlikte çalıştığımız tedarikçi hayvanlar üzerinde test yapmıyor.
Bununla birlikte, bu malzemenin biyolojik olarak parçalanabilirliği hakkında son yıllarda bazı endişeler ortaya çıktı.
Sodyum poliakrilat bozunur, ancak depolama sahası yeterli su içermiyorsa veya uygun şekilde havalandırılmıyorsa süreç çok yavaş olabilir.
Sadece birkaç kozmetikte değil, bebek bezleri, ev temizlik ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesinde ve bahçecilikte su tutucu jel olarak kullanıldığı için son zamanlarda çevre üzerindeki etkisi sorgulanmaya başlandı.
Lush'ta sağlam, ambalajsız ürünler oluşturmaya yardımcı olur ve bu nedenle çevre üzerindeki etkimizi önemli ölçüde azaltır.
Bu malzemenin çevre üzerindeki etkisini keşfetmek için daha fazla araştırma ve test yapacağız.
Lush, bilgilerin uygun olmaması durumunda uygun bir ikame bulmaya çalışıyor.

Sodyum poliakrilat nedir?
Poliakrilik asit veya akrilat kopolimer olarak da adlandırılan sodyum poliakrilat, poliakrilik asidin sodyum tuzu olan kuru beyaz veya açık gri bir toz veya sıvıdır.
Ürünlerimizde Sodyum Poliakrilat Ne Yapar?
Sodyum poliakrilat güneş kremi, nemlendirici, şekillendirici jel, şampuan, göz kremi, tıraş sonrası ve çeşitli diğer kişisel ürünlerde bulunabilir.
Poliakrilat, gıda sınıfı koyulaştırıcı olarak da kullanılabilir.
Sodyum poliakrilat emicidir, ürünlerin viskozitesini arttırır, koruyucu bir film oluşturmaya yardımcı olur ve diğer bileşenlerin karışımlarını stabilize eder.
Bulaşık makinesi deterjanımızda kullanıyoruz.
Poliakrilat suda iyi çözünür.
Puracy Neden Sodyum poliakrilat Kullanıyor?
Poliakrilat Kozmetik Malzemeler İncelemesi, içeriği cilt tahrişini önlemek için formüle edildiğinde kozmetiklerde kullanım için güvenli kabul etti ve araştırmalar, bileşenin cildi veya gözleri tahriş edici olmadığını gösteriyor.
Sodyum poliakrilat nasıl yapılır
Sodyum poliakrilat, akrilik asidin polimerleştirilmesi ve poliakrilik asidin sulu bir sodyum hidroksit çözeltisi ile hidrolizi ile üretilir.

Güvenli mi?
Çeşitli malzeme güvenlik veri sayfalarına göre (kimyasalların potansiyel tehlikelerini ayrıntılı bir şekilde listeleyen ABD Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi tarafından oluşturulan belgeler), sodyum poliakrilat tamamen güvenlidir.
Ayrıca aşağıdaki gibi MSDS (Malzeme Güvenliği Veri Sayfası) belgeleri aracılığıyla daha fazlasını öğrenebiliriz:
Sodyum Poliakrilat Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

“Doğrudan tene dokunmaya ne dersiniz?”
Sodyum poliakrilatın kendisi cildi tahriş etmez.
Bir polimer olarak, cilt tarafından emilemeyecek kadar büyük uzun zincirler halinde birbirine yapışır.

Ancak bir tür sodyum poliakrilat, üretim sürecinden arta kalan az miktarda akrilik asitle karıştırılır.

Poliakrilat teorisi, yüksek dozlarda akrilik asit bebeğin cildine zararlı olabilir.
Ancak, Toksikoloji ve Çevre Sağlığı Dergisi'ndeki tarihli bir rapora göre, tek kullanımlık çocuk bezlerinde endişe yaratacak kadar neredeyse yeterli akrilik asit yok. (Çalışma, büyük bir çocuk bezi üreticisi olan Procter & Gamble tarafından finanse edildi.) Diğer yandan, sodyum poliakrilat tedarikçileri akrilik asit değerini test etmeli ve ppm'den (milyonda bir) düşük olduğundan emin olmalıdır.

Yani, sonuç…
Sodyum poliakrilat güvenlidir - toksik değildir ve önemli güvenlik riskleri içermez.

Poliakrilat, uygun şekilde kullanılmadığı takdirde bazı tehlikeler oluşturabilir.
Ancak, sodyum poliakrilat kullanırken herhangi bir yaralanma veya aksilikten kaçınmak için lütfen aşağıdaki tehlikeleri not ettiğinizden ve önlem aldığınızdan emin olun.
Toz poliakrilat solunur, akciğerleri tahriş edebilir - ancak bu genellikle bir endişe kaynağı değildir.
Bir alanda çok miktarda dökülen su ile temas ettiğinde alanın çok kaygan olmasına neden olabilir.
Poliakrilat, kanalizasyon veya drenaj sistemlerine çok miktarda girer, ciddi tıkanmalara neden olabilir ve hemen müdahale edilmelidir.


 

Sodyum poliakrilat

SODYUM POLİAKRİLAT = Akrilik asit polimer sodyum tuzu = poliakrilik asit sodyum tuzu

CAS Numarası:
Doğrusal Formül: (C3H3NaO2)n


SODYUM POLİAKRİLAT açıklaması:
Sodyum poliakrilat, sudaki kütlesinin birkaç yüz katını emme kabiliyeti nedeniyle çeşitli tüketici ürünlerinde yaygın olarak kullanılan kimyasal bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat, pozitif bir anyonik yüke sahip olan ve su bazlı molekülleri kendisiyle birleştirmek için çeken, sodyum poliakrilat'ı alt emici bir bileşik yapan çok sayıda akrilat bileşiği zincirinden oluşur.
Sodyum akrilat, polimerize olabilen bir asit tuzudur.


Su kilidi olarak da bilinen sodyum poliakrilat, [−CH2−CH(CO2Na)−]n kimyasal formülüne sahip poliakrilik asidin bir sodyum tuzudur.
SODYUM POLİAKRİLAT (SAP), sudaki SODYUM POLİAKRİLAT kütlesinin ila katı arasında absorbe etme özelliğine sahiptir.
Sodyum poliakrilat, ana zincirde negatif yüklü karboksilik gruplara sahip anyonik bir polielektrolittir.


Sodyum poliakrilat, akrilat bileşiklerinin zincirlerinden oluşan kimyasal bir polimerdir.
SODYUM POLİAKRİLAT, SODYUM POLİAKRİLAT'a büyük miktarlarda su emme yeteneği veren sodyum içerir.
SODYUM POLİAKRİLAT suda çözündüğünde moleküllerin iyonik etkileşimleri nedeniyle kalın ve şeffaf bir çözelti oluşturur.


Sodyum poliakrilat birçok uygun mekanik özelliğe sahiptir.
Bu avantajlardan bazıları iyi mekanik stabilite, yüksek ısı direnci ve güçlü hidrasyondur.
Sodyum poliakrilat, emülsiyon stabilizatörü, saç sabitleyici, film oluşturucu, cilt düzenleyici ve viskozite maddesi olarak kullanılan emici bir polimerdir.


Sodyum poliakrilat suda kendi ağırlığının yüzlerce katını emebilir.
Sodyum poliakrilat bir toz olarak başlar ve Sodyum poliakrilat nem ile temas ettiğinde Sodyum poliakrilat şişerek Sodyum poliakrilat jel formuna dönüşür.
Bir polimer olarak, Sodyum poliakrilat cilt tarafından emilemeyecek kadar büyük uzun zincirler halinde birbirine yapışır.


Kimyasal formülü (C3H3NaO2)n olan sodyum poliakrilat, yeni bir fonksiyonel polimer malzeme ve önemli kimyasal üründür.
Sodyum poliakrilat beyaz (veya açık sarı) blok veya tozdur ve sıvı ürün renksiz (veya açık sarı) viskoz sıvıdır.
Çılgın su bağlama yeteneklerine sahip bir süper emici polimerdir (tekrarlanan alt birimlerden büyük molekül).


Bazen Sodyum poliakrilatlar "su kilidi" olarak adlandırılır ve sudaki Sodyum poliakrilat kütlesinin ila katı emebilir.
Sodyum Poliakrilat, suyu hızla emen beyaz granül bir tozdur.
Sodyum Poliakrilat, sudaki Sodyum Poliakrilat kütlesinin ila katı anında emecektir.


Sofra tuzu, NaCl, jeli yok eder ve suyu serbest bırakır.
Sodyum Poliakrilat su ile karıştığında, oluşan jelin özellikleri polimer zincirleri arasındaki çapraz bağlanma miktarına bağlıdır.
Sodyum poliakrilat ve benzer bileşikler nispeten az çapraz bağa sahiptir, bu nedenle jel çok şişebilir ve çok fazla su emebilir.


PolySnow olarak bilinen, çok daha fazla çapraz bağa sahiptir ve bir bebek bezinin içinde bulunan lekeli, ıslak jelden çok daha fazla kar gibi görünen daha sıkı, daha kuru pullar yapmak için şişer.
Sodyum poliakrilat (akrilik sodyum tuzu polimeri olarak da bilinir), su emici olarak ticari uygulamalarda yaygın olarak kullanılan süper emici bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat beyaz, granüler, kokusuz bir katıdır.


Sodyum poliakrilat, akrilik asit ve sodyum akrilat karışımı polimerize edildiğinde yapılır.
Sodyum poliakrilat, monomer akrilik asitten (CH2=CHCOO-H+) yapılan lineer, anyonik bir polimerin sodyum hidroksit (NaOH) ile nötrleştirilmesiyle yapılır.
Sodyum poliakrilat genellikle SPA olarak kısaltılır.


Poliakrilatlar, en iyi dispersiyon ve tam zincir uzamasını sağlamak için düşük tuzluluğa sahip yumuşak suda en iyi şekilde kullanılır. ​Örneğin Ca+2 gibi düşük konsantrasyonlarda sertlik iyonları bile poliakrilatları çökeltir.
Sodyum poliakrilat süper emici polimerdir!


Sodyum poliakrilat Sudaki Sodyum poliakrilat ağırlığının katından fazlasını anında emer.
Polimer kimyası, ozmotik basınç hakkında bilgi edinmek veya bu "gizemli" kimyasalı kullanarak eğlenmek için mükemmel bir aktivitedir.
Sodyum poliakrilat, süper emici bir polimer örneğidir.


Sodyum poliakrilat, sodyum atomları içeren çapraz bağlı (ağ) bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat, ozmoz adı verilen bir işlemle suyu emer.
(Sodyum içeren) polimer su ile temas edecek şekilde yerleştirildiğinde, sodyumun şebeke ve su arasında eşit olarak dağılma eğilimi vardır.


Bu, bazı sodyum atomlarının ağdan ayrılmak ve suya geçmek istediği anlamına gelir.
Bu sodyum atomları ayrıldığında, su molekülleri ile değiştirilirler.
Su, polimer ve su arasındaki sodyum konsantrasyonunu dengede tutmaya çalışmak için polimer ağını şişirir.


Zincirleri birbirine bağlayan çapraz bağlar, zincirlerin suda çözülmesini/parçalanmasını engeller.
Sodyum poliakrilat, damıtılmış suda ağırlığının katını emebilir, ancak musluk suyu bazı sodyum, kalsiyum ve diğer mineral tuzları içerdiğinden, musluk suyunda Sodyum poliakrilat ağırlığının yalnızca katı emebilir.
Sodyum poliakrilat, suda kilitlenerek jele dönüşen süper emici beyaz bir tozdur.


Sodyum poliakrilat, genellikle birbirine bağlanmış çok sayıda benzer üniteden oluşan moleküler bir yapıya sahip bir madde olan bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat işlevsel olarak güçlü ve esnektir, esnek bir dokuya sahip katı ürünler oluşturmaya yardımcı olur.
Sodyum poliakrilat plastik olarak kabul edilmez.


Tüm polimerler plastik değildir.
Polimer ailesi geniştir ve plastikler ve reçineler dışındaki malzemeleri içerir.
Sodyum poliakrilat daha çok süper emici bir malzeme olarak kategorize edilir, Sodyum poliakrilat birçok kez kendi su ağırlığını emebilir ve Sodyum poliakrilat'ı yumuşak ve stabil bir jel oluştururken tutabilir.


Poliakrilik asit veya akrilalat kopolimer olarak da adlandırılan sodyum poliakrilat, poliakrilik asidin sodyum tuzu olan kuru beyaz veya açık gri bir toz veya sıvıdır.
Sodyum poliakrilat, akrilik asidin polimerleştirilmesi ve poliakrilik asidin sulu bir sodyum hidroksit çözeltisi ile hidrolizi ile üretilir.
Sodyum poliakrilat suda çözünür bir polimerdir.


Bazik polimer, her tekrar biriminde bir karboksilik asit grubuna sahip olan poli(akrilik asit)'dir.
Sodyum poliakrilatta karboksilik asit grupları bir sodyum karşı iyonu ile nötralize edilir.
Genellikle su kilidi olarak bilinen sodyum poliakrilat, çeşitli tüketim mallarında kullanım bulan kimyasal formülü [CH2CH(CO2Na)]n olan bir poliakrilik asit sodyum tuzudur.


Suda, Sodyum poliakrilat kütlesinin ila katını emebilir.
Ana zincirde negatif yüklü karboksilik gruplara sahip bir anyonik polielektrolit olan sodyum poliakrilat, bir anyonik polielektrolittir.
Akrilat moleküllerinin zincirlerinden oluşan bir kimyasal polimer, sodyum poliakrilattır.


Sodyum poliakrilat, Sodyum poliakrilatta sodyum içerir, bu da Sodyum poliakrilatın çok miktarda suyu emmesine izin verir.
Anyonik bir polielektrolit olan sodyum poliakrilat, sodyum poliakrilat olarak da bilinir.
Moleküller arasındaki iyonik etkileşimler nedeniyle, Sodyum poliakrilat suda çözündüğünde kalın ve şeffaf bir çözelti oluşturur.


Sodyum poliakrilat bir dizi mekanik avantaja sahiptir.
Mekanik stabilite, yüksek ısı direnci ve mükemmel hidrasyon, avantajlardan sadece birkaçıdır.
Sodyum poliakrilat, kokusuz, grenli beyaz bir tozdur.


Sodyum poliakrilatların en etkileyici özelliği, Sodyum poliakrilatların büyük miktarlarda sıvıyı, katına kadar damıtılmış su ve daha az miktarda diğer sıvı karışımları emme yeteneğidir.
Bu özellik, tek kullanımlık çocuk bezlerinin üretiminde Sodyum poliakrilatların birincil uygulamalarından birini oluşturur.
Sodyum poliakrilattan yapılan bebek bezleri, her bir gram bebek bezi için 30 grama kadar idrar emebilir.


Sodyum poliakrilat yapısı bir oksijen molekülü, bir molekül sodyum oksit, bir karbon bazı ve üç hidrojen molekülünden oluşur.
Doğru çapraz bağlama ajanları seçimi ile sodyum poliakrilat suda çözünmez hale gelir ve Süper Emici Polimer veya Sodyum poliakrilatlar haline gelir.


Sodyum poliakrilatlar, hidrojel oluşturarak ağırlığının katına kadar su emme özelliği ile birçok farklı uygulamada kullanılmaktadır.
Sodyum Poliakrilat sıvı su ile birleştirildiğinde, Sodyum poliakrilatlar bir difüzyon gradyanı yoluyla su moleküllerini polimer zincirlerinin matrisine çeker.
Sodyum poliakrilatlar, su molekülleri ile güçlü hidrojen bağları nedeniyle suyu emer ve tutar.


Sodyum poliakrilat bir kez emildiğinde, geleneksel adsorbanlar gibi su salmaz.
Su, partiküllerde moleküler düzeyde gerçekten tutulur!
Su kilidi olarak da bilinen sodyum poliakrilat, yüksek moleküler ağırlıklı bir polimer olan poliakrilik asidin sodyum tuzudur.


Sodyum poliakrilat, monomer adı verilen çok sayıda benzer birimin birbirine bağlanmasıyla oluşturulmuş moleküler bir yapıya sahip bir maddedir.
Sodyum poliakrilat ile monomerler akrilik asittir.
İşlevsel olarak, Sodyum poliakrilat güçlü ve esnektir.


Sodyum poliakrilatların kuru formunda, sodyum poliakrilat beyaz, kabarık bir toz halinde bulunur.
Ancak, suya Sodyum poliakrilat eklendiğinde, Sodyum poliakrilat jel benzeri bir maddeye dönüşür ve sudaki Sodyum poliakrilatın ağırlığını birçok kez emer.
Bu nedenle sodyum poliakrilat “süper emici polimer” olarak kabul edilir.


Sodyum poliakrilat vegan bir bileşendir.
Sodyum poliakrilat genellikle sentetik olarak elde edilir.
Sodyum Poliakrilat, Süper emici polimerler (SAP) (slush tozu da denir) olarak adlandırılır.


Sodyum Poliakrilat, sudaki kütlesinin katı kadarını emme yeteneğine sahiptir.
Sodyum Poliakrilat kuruduğunda beyaz bir toz olarak görülür, ancak ıslandığında jel benzeri bir maddeye dönüşür.
Sodyum poliakrilat, poliarilik asidin sodyum tuzudur.


Kimyasal bir polimer olarak Sodyum poliakrilat, tüketici ürünlerinde çeşitli uygulamalara sahiptir.
Sodyum poliakrilat, Sodyum poliakrilat kütlesinin ila katına kadar ulaşabilen son derece yüksek miktarda suyu emebilir.


SODYUM POLİAKRİLAT'ın Avantajları:
-Daha düşük bir minimum viskozite elde edilebilir ve daha uzun süre muhafaza edilebilir.
-Minimum viskozitede daha hızlı döküm oranı
-Daha düz aşırı deflokülasyon eğrisi oluşturur.
-Daha yüksek su içeriğinde kalıptan çıkarılmasına izin veren daha yüksek yeşil mukavemeti vardır.
Sodyum silikattan daha az olan %-0,05 ila %0,2 gereklidir.
-Sıva içine en iyi emme ve penetrasyonu sağlar.
-Sodyum iyonu organik çökelticiye bağlı olduğundan ve soda külü ve sodyum silikatta olduğu gibi alçıdaki kalsiyum iyonu ile yer değiştirmeyeceğinden, kalıplarda çok az veya hiç çiçeklenme oluşmaz (bulanık tuz birikintileri oluşur).
-Sıvanın gözenek yapısında daha az silika kalır.


SODYUM POLİAKRİLAT'ın Kullanım Alanları ve Uygulamaları:
-Sodyum poliakrilat, birçok deterjanda kenetleme maddesi veya şelatlama maddesi olarak yaygın olarak kullanılır.
-Sodyum poliakrilat, deterjanların daha etkili çalışmasını sağlamak için magnezyum, kalsiyum, demir ve çinko gibi sert su elementlerini bağlama yeteneğine sahiptir.
-Şelasyon ajanları su, kir ve çamaşırlarınızda bulunabilecek diğer maddelerde bulunabilecek ağır metallerin varlığını nötralize ederek deterjanın temizlikte daha etkili olmasını sağlar ve çamaşırlarınızdaki kokuları nötralize eder.


-Sodyum poliakrilat, Sodyum poliakrilatların benzersiz su moleküllerini emme ve tutma yeteneği nedeniyle koyulaştırıcı bir madde olarak kullanılır, bu da Sodyum poliakrilat'ı çocuk bezlerinde ve saç jölelerinde kullanım için ideal kılar.
-Sodyum poliakrilat, endüstriyel işlemlerde su moleküllerini emerek sabunları çözmek için de kullanılır.
- Sodyum poliakrilat gibi koyulaştırıcı maddeler, su bazlı bileşiklerin viskozitesini artırarak stabilitelerini arttırır.


-Bebek bezlerinde sodyum poliakrilat, idrarda bulunan su moleküllerini emerek, bebek bezinin tutabileceği sıvı miktarını artırırken aynı zamanda kuru bir ortamı teşvik ederek pişik riskini azaltır.
-Sodyum poliakrilat, hassas elektrik kablolarının kaplamalarına tellerden nemi uzak tutmak için dahil edilmiştir.
-Sodyum poliakrilat bir telin etrafındaki koruyucu kauçuk kaplamaya eklendiğinde, Sodyum poliakrilat teli neme maruz kalmaktan koruyarak elektrik sinyallerinin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar.


-Sodyum poliakrilat tarım endüstrisinde yaygın olarak kullanılır ve bir tür su deposu gibi davranarak nemi muhafaza etmelerine yardımcı olmak için birçok saksı bitkisinin toprağına aşılanır.
-Çiçekçiler çiçeklerin taze kalmasına yardımcı olmak için genellikle sodyum poliakrilat kullanır ve bu madde ABD Tarım Bakanlığı tarafından yerli meyve ve sebze yetiştiriciliği için onaylanmıştır.
-Sodyum poliakrilat ayrıca diğer emici polimerlerle birleştirildi ve bir NASA astronotu tarafından uzay uçuşu sırasında cildinde kızarıklık oluşmasını engellemek için giyilecek olan uzay giysilerinin en iç katmanlarına aşılandı.


-Yapay kar, anlık kar, sahte kar, sihirli kar, genişleyen kar, kabarık kar olarak da adlandırılır.
-Sodyum poliakrilat, yüzlerce kez su emebilen özel bir süper emici polimerdir.
Anında kar gerçek görünüyor, serin hissettiriyor ve taze yağmış kar gibi dokunmak için yumuşak ve kabarıktır.
Orijinal boyutunun katı suyla belirli anlık kar tozu karışımını ölçün, saniyeler içinde patlayan kar, tıpkı kar gibi görünen kabarık beyaz bir toza dönüşür.
En iyi sonuç kez eklemektir.


-Sodyum poliakrilat, kağıt çocuk bezleri, evcil hayvan pedleri, su tutucu malzeme (toprağın suyu tutmasına yardımcı olmak için), anında kar vb. gibi çeşitli yaygın ürünlerde kullanılan işlevsel bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat, üstün emiciliği ile bilinir.
-Sodyum poliakrilat, ekmek, meyve suyu ve dondurma gibi gıda ürünlerinde katkı maddesi olarak kullanılmıştır.
-Sodyum nötralize poliakrilik asitler endüstride kullanılan en yaygın form iken, potasyum, lityum ve amonyum gibi başka tuzlar da mevcuttur.


-Deterjanlarda Sodyum poliakrilat, su ve kirdeki ağır metalleri nötralize eden bir şelatlama maddesi olarak çalışır, böylece deterjan temizlikte daha etkili olabilir.
-Sodyum poliakrilat aynı zamanda koyulaştırıcı madde olarak da kullanılır çünkü Sodyum poliakrilat su moleküllerini emebilir ve tutabilir.
-Sodyum poliakrilat çocuk bezlerinde, bulaşık ve çamaşır deterjanlarında, leke çıkarıcılarda, çamaşır suyu ürünlerinde ve duş temizleyicilerinde yaygındır.


-Diğer emici malzemelerin aksine, Sodyum poliakrilat bu jeldeki nemi sıkmak için kolay değildir.
Sodyum poliakrilat'ı kağıt bebek bezlerinde kullanım için mükemmel yapan şey budur - bebeğiniz Sodyum poliakrilat üzerine oturabilir, yuvarlanabilir, sızıntı olmadan ıslak bir bebek bezinde saatlerce uyuyabilir.
-Sodyum poliakrilat çoğunlukla Çocuk Bezi, Hijyenik Peçeteler, Hemşirelik pedleri ve Pet pedleri gibi Hijyen Ürünlerinde kullanılır.
-Tek yaprak buz paketleri, taze musluk suyuna yerleştirilerek etkinleştirilir.


-Sodyum poliakrilat, tüketicilerin vakumlu paketlemede kuru bir süreci simüle etmesine yardımcı olan yeni, özel olarak geliştirilmiş bir emici tabaka getiriyor.
-Su boncukları Sodyum poliakrilattan yapılmıştır.
Sodyum poliakrilat, büyük miktarda suyu emebilir ve daha büyük bir topa dönüşebilir.
-Sodyum poliakrilat, fiber optik kablolarda kullanılmak üzere su geçirmez bant ve su geçirmez merhemde kullanılır.


-Taşkın önleyici bir torbadaki sodyum poliakrilat, suyla buluştuğunda 3 ila 5 dakika içinde suyu tamamen emer ve torba hızla şişer.
Suyu emmeden önce çanta küçük ve hafiftir.
-SAP Sondaj Çamuru Katkı Maddesi (SNA) su emmesi ve şişmesi iyi olan yeni bir çevre koruma ürünü olan sirkülasyon kaybını etkili bir şekilde önleyebilir.
-Lifli şekillere sahip sodyum poliakrilat, potansiyel olarak yüksek yapmak için kullanılabilir.


-Sodyum poliakrilat Çimento esaslı malzemelerde iç dolgu macunu olarak kullanılabilir.
-Sodyum poliakrilat kontrollü bir salma maddesi olabilir.
-Sodyum poliakrilat, Portland çimentosu, fırın tozu, mısır koçanları, talaş veya diğer emtia emiciler dahil olmak üzere diğer dökme katılaştırıcılara göre maliyet tasarrufu sağlayan bir alternatiftir.


-Tarım için potasyum poliakrilat hidrojel polimer olarak da adlandırılır.
Potasyum poliakrilat, güçlü absorpsiyon kapasitesine sahip bir potasyum katyonu ve akrilamid polimeridir.
Potasyum poliakrilat, fidelerin çimlenmesine ve bitkiler veya fidelerle taşınmasına yardımcı olur.
Potasyum poliakrilat toksik değildir, zararsızdır ve çevreyi kirletmez.
-Kozmetik ürünlerde kullanılan Potasyum poliakrilatlara gelince, Potasyum poliakrilat, su bazlı formülleri koyulaştıran ve aynı zamanda bazı emülsifiye edici ve emülsiyon stabilize edici özelliklere sahip, kullanışlı bir çok amaçlıdır.


-Sodyum poliakrilat, saç jölelerinde ve diğer güzellik ürünlerinde ve ayrıca dondurucuya attığınız jöle dolu soğuk paketlerde koyulaştırıcı olarak kullanılır.
-Sodyum poliakrilat ayrıca elektrik telleri için bazı kaplama türlerine karıştırılarak suyu uzaklaştırır ve kuru tutar.
-Sodyum poliakrilat endüstriyel proseslerde kıvam arttırıcı olarak ve sabunları eritmek için kullanılır.


-Bir koyulaştırıcı hidro bazlı sistemlerin viskozitesini arttırır, Sodyum poliakrilatların stabilitesini arttırır ve diğer özelliklerini değiştirmeden gövde sağlar.
-Sodyum poliakrilat, ıslatıcı ve dağıtıcı bir ajan olarak davranır, karışmayı teşvik eder ve eşit dağılmayı kolaylaştırır. -Sodyum poliakrilat, birçok deterjanda kenetleme (veya şelatlama) maddesi olarak işlev görür.
-Sodyum poliakrilat, suda çözünmüş maddelerle birleşerek ve bunları birbirine bağlayarak etki ederek deterjan yüzey aktif maddelerinin (ıslatıcı maddeler) etkili bir şekilde hareket etmesini sağlar.


-Sodyum poliakrilat saksı bitkilerine ve topraklara nem tutmalarını sağlamak için eklenir.
-Sodyum poliakrilat, bir su deposu görevi görerek fazla suyu emer ve gerektiğinde Sodyum poliakrilatı tahliye eder.
-Çiçekçiler, suyu korumak ve çiçeklerin tazeliğini korumaya yardımcı olmak için sodyum poliakrilat kullanır.


-Bebek bezleri, ince bir sodyum poliakrilat zarının eklenmesiyle emici hale getirilir.
Bir bebek bezinin en dış tabakası mikro gözenekli polietilenden yapılır ve en içteki tabaka polipropilendir.
Polietilen idrarın sızmasını önler ve polipropilen ciltteki nemi emer ve bebek bezinin kuru ve yumuşak kalmasını sağlar.
Bu iki tabaka arasında, selüloz ile kombinasyon halinde bir sodyum poliakrilat tabakası bulunur.


-Sodyum poliakrilat tampon ve benzeri kadın hijyen ürünlerinde de kullanılmaktadır.
-Suyu emmek için gaz kaplarına (jet yakıtı, dizel ve benzin) sodyum poliakrilat eklenir.
-Sodyum poliakrilat, suyu otomobil ve uçak yakıtından ayıran filtrasyon ünitelerinde kullanılmaktadır ve aracın verimini arttırmaktadır.


-Sodyum poliakrilat elektrik ve optik kabloları nemden korur.
-Sodyum poliakrilat, iletişim ve güç kablolarının iletkenine veya blendajına uygulanır.
-Sodyum poliakrilat, suyun bir kabloya nüfuz etmesini ve zarar vermesini engeller.


-Bebek bezleri, kadın hijyen pedleri veya yetişkin inkontinans külotları üretiminde kullanılır.
-Airlaid nonwoven üretiminde kullanılır.
-Taşkın kontrolü için kumsuz kum torbası üretiminde kullanılır.
-Sıvı atıkları yönetmek için (Büyük hacimli veya küçük miktar).


-Recyc PHP, maden sahası restorasyonunda süper emici polimerlerin kullanımını teşvik eden bir araştırma projesine katılıyor.
-Yapay kar görünümü gibi sanatsal efektler için, koku yayıcı olarak veya bazı sihirli numaralarda kullanılabilir).
-Sodyum poliakrilat kullanılarak buz torbası yapılabilir.
-Japonya'da bazı şirketler portatif tuvaletlerde süper emici polimerler kullanıyor.


-Düşük moleküler ağırlıklı poliakrilatlar kil deflokülant olarak kullanılır.
-Yüksek moleküler ağırlıklı polimerler, sıvı kaybı kontrolü ve kil genişletici olarak kullanılır.
- Öğütme tesisinde bentonite dolgu maddesi olarak SPA eklenir.
-Sodyum poliakrilat ayrıca teçhizatta ve düşük katı maddeli çamurda da kullanılır.


-Çift değerlikli katyonlar, bir kil genişletici olarak Sodyum poliakrilatların faydalarını ortadan kaldırabilir.
-SPA, doğal-katı çamurlarda, temiz su çamurlarında ve atık su temizliğinde kolloidleri topaklaştırmak için kullanıldığında oldukça verimlidir.
-Polimer zinciri, sığ çukurlara yerçekimi koyarak veya hidrosiklon, santrifüj veya filtrasyon teknikleri uygulayarak uzaklaştırılabilen koloidal katıları birbirine bağlar.
-Sodyum poliakrilat, bir ürünün dokusunu yumuşak ve esnek tutar ve cildi iyileştirir.


-Sodyum poliakrilat, cildin bariyerini geçemeyen büyük bir bileşiktir ve kozmetik kullanım için güvenli olduğu kanıtlanmıştır.
-Sodyum poliakrilat aynı zamanda bir film oluşturucudur: Sodyum poliakrilat, Sodyum poliakrilat yıkandıktan sonra ciltte pürüzsüz bir his veren ince ve esnek bir film oluşturur ve ayrıca güçlü ovma malzemelerini daha yumuşak hale getirmek için peeling ürünlerinde kullanılabilir.


-Madencilik ve maden işleme (çin kili, metal cevherleri)
-İnorganik pigment dispersiyonları
-Kağıt yapımı
-Tekstil işleme


-Şeker işleme
-Boya imalatı
-Kazan suyu arıtma
-Sodyum poliakrilat güneş kremi, nemlendirici, şekillendirici jel, şampuan, göz kremi, tıraş sonrası ve çeşitli diğer kişisel ürünlerde bulunabilir.


-Sodyum poliakrilat, gıda sınıfı koyulaştırıcı olarak da kullanılabilir.
-Sodyum poliakrilat emicidir, ürünlerin viskozitesini arttırır, koruyucu bir film oluşturmaya yardımcı olur ve diğer bileşenlerin karışımlarını stabilize eder.
-Bulaşık makinesi deterjanlarımızda sodyum poliakrilat kullanılmaktadır.
-Sodyum poliakrilat suda iyi çözünür.


-Sodyum poliakrilat emici madde olarak kağıt çocuk bezlerinde ve maksimum emici giysilerde kullanılmaktadır.
-Sodyum poliakrilat ayrıca, soğutma maddesi olarak kullanılan suyu jele dönüştürmek için buz paketlerinde kullanılır ve buz paketinin sızması durumunda dökülmeyi azaltır.
-Sodyum poliakrilat kullanımları, suyu emmek ve sıvıları ekmek, meyve suyu ve dondurma dahil olmak üzere mikroorganizma gıdaları ile konsantre etmek için su nanofiltrasyonu da dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için araştırılmıştır.


-Sodyum poliakrilat ayrıca eko-mühendislikte, kayalık yamaçlarda su tutucu bir madde olarak hareket ederek topraktaki nem mevcudiyetini artırmak için kullanılır.
Bu, kumlu toprakta toprağın su tutma kapasitesini ve sızma kapasitesini artırır.


-Sequestering Ajanları:
Bir şelatlama maddesi olarak, sodyum poliakrilat deterjanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Birincisi, şelatlama ajanları deterjanlarda kullanılır çünkü bunlar kir, su ve giysilerdeki diğer şeylerde bulunan ağır metalleri nötralize etme potansiyeline sahiptir.
Deterjana sodyum poliakrilat eklendiğinde, sodyum poliakrilat, giysi temizliğinde daha etkili hale gelir.


-Kalınlaştırıcı Ajanlar:
Çocuk bezleri, saç jöleleri ve sabunların tümü, su moleküllerini emebilen ve tutabilen sodyum poliakrilat içerir.
Sodyum poliakrilat, su bazlı bileşiklerin viskozitesini arttırdığından, sodyum poliakrilat, koyulaştırıcı madde olarak adlandırılır.
Sodyum poliakrilat, çocuk bezlerindeki idrar suyunu emerek sıvı tutma kapasitelerini artırır ve döküntüleri azaltır.


-İlaç Dağıtım Uygulamaları:
Sodyum poliakrilat kullanan mikroenkapsülasyon, probiyotikler gibi bileşikleri dağıtmak için kullanılabilir.
Şiddetli asit koşulları nedeniyle gastrointestinal sistem boyunca probiyotik canlılığı önemli ölçüde düştüğünden, probiyotiklerin sindirim sistemine verilmesi sorunlu olabilir.


-Çevreden Metal İyonlarının Uzaklaştırılması:
Metal iyonları, sodyum poliakrilat ve diğer süper emici polimerler veya SAP'ler kullanılarak emilebilir ve geri kazanılabilir.
-Sodyum poliakrilat, bir kişi çok uzun süre yatalak kaldığında gelişen açık yaralar olan yatak yaralarını tedavi etmek için kullanılan tıbbi jellerde koyulaştırıcı bir madde olarak da kullanılır.


- Bileşik ayrıca suyu tutmaya yardımcı olmak için deterjanlara ve saksı toprağına eklenir.
Sodyum poliakrilat, ekinlerin veya çimenlerin büyümesine izin vermek için yeterli yağmurun olmadığı dünyanın bazı bölgelerinde artık kullanılmaktadır.
Sodyum poliakrilat, yağmur yağdığında nemi emer ve bitkiler suyu emebilene kadar Sodyum poliakrilatı yerinde tutar.


-Sanayide, uçak ve otomotiv yakıtından suyu uzaklaştıran filtrasyon ünitelerinde sodyum poliakrilat kullanılmaktadır.
Sodyum poliakrilat döşemelik, perdelik kumaş, halı, kağıt, boya, duvar kağıdı, matbaacılık ve tekstil endüstrilerinde kullanılan kaplama ve yapıştırıcılarda da kıvam arttırıcı olarak kullanılmaktadır.
-Sodyum poliakrilat ayrıca temizlik ürünleri gibi püskürtülerek uygulanan bazı sıvı ürünleri kalınlaştırmak için kullanılır.
Sodyum poliakrilat bazen petrol kuyularında sıvı kaybını önlemek için kullanılır.


-Sodyum poliakrilat, bebek bezlerinde, suni dekoratif karda ve deterjanlarda bulunan emici malzemedir.
-Sodyum poliakrilat, birçok deterjanda kenetleme maddesi veya şelatlama maddesi olarak yaygın olarak kullanılır.
Sodyum poliakrilat, deterjanların daha etkili çalışmasını sağlamak için magnezyum, kalsiyum, demir ve çinko gibi sert su elementlerini bağlama yeteneğine sahiptir.
Şelatlayıcılar, çamaşırlarınızda bulunan su, kir ve diğer maddelerde bulunabilecek ağır metallerin varlığını nötralize ederek deterjanın temizlikte daha etkili olmasını ve çamaşırlarınızdaki kokuların nötralize edilmesini sağlar.


-Sodyum poliakrilat, Sodyum poliakrilatların benzersiz su moleküllerini emme ve tutma yeteneği nedeniyle koyulaştırıcı bir madde olarak kullanılır, bu da Sodyum poliakrilat'ı çocuk bezlerinde ve saç jölelerinde kullanım için ideal kılar.
Sodyum poliakrilat ayrıca endüstriyel işlemlerde su moleküllerini emerek sabunları çözmek için kullanılır.
-Kıvam arttırıcı maddeler, sodyum poliakrilat, su bazlı bileşiklerin viskozitesini arttırır, bu da stabilitelerini arttırır.
-Bebek bezlerinde sodyum poliakrilat, idrarda bulunan su moleküllerini emerek, bebek bezinin tutabileceği sıvı miktarını artırırken aynı zamanda kuru bir ortamı teşvik ederek pişik riskini azaltır.


-Sodyum poliakrilat, birçok farklı uygulamada yaygın olarak kullanılan bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat, çamaşır deterjanlarında Kalsiyum ve Magnezyum gibi sert sudaki elementleri bağlamak için bir ayırıcı ajan olarak kullanılır, böylece yüzey aktif maddeler daha iyi çalışır ve giysiler daha temiz olur.
Doğru moleküler ağırlıkta, Sodyum poliakrilat, toz kontrolü için toprak yollara püskürtülebilen yapışkan çözeltiler üretir. Sodyum poliakrilat, özel işlemle ve çok düşük konsantrasyonlarda (%1/4 – 1/2), saç bakımı ve kişisel bakım ürünleri için berrak bir jel oluşturan bir “karbomer” haline gelir.


-Tarımsal uygulamalarda insektisitlerin kontrollü salınımı.
-Yeraltı tellerinde ve kablolarında suyu bloke etme.
-Atık su stabilizasyonu ve çevresel iyileştirme.
-Deterjanlarda ve iyon değiştirici reçinelerde metal iyonlarının bağlanması.


-Sel sırasında hızlı tepki veren “kumsuz” kum torbaları.
-İlaç dağıtım sistemleri için mikro kapsülleme.
-Bebek bezlerinde ve hijyenik pedlerde hijyenik emici.
-Buz jel paketleri ve soğutma aşınması ile vücut ısısını düşürme.


-Sahne & film prodüksiyonları ve özel etkinlikler için anında sahte kar.
-Sodyum poliakrilat, Sodyum Poliakrilat'ın süper emici polimeri Jel buz paketi, soğuk jel paketinde mükemmel bir dolgu maddesidir.
Sodyum poliakrilat, her jel buz paketi için 1 gram (veya daha az) yeterlidir.
-Yüksek özgül ısı kapasitesi.
-Toksik olmayan ve çevre dostu.
Sodyum poliakrilatlı Jel buz paketinin geleneksel buz torbalarından farkı:


-Yumuşak bir his ve hoş bir görünüm.
-Bakteri üremesini etkili bir şekilde engeller.
-Daha etkili (Özgül ısısı buzlara göre kat daha fazladır).
-Suda çözünür akrilik asit homopolimeri.
-Deterjan etkisini arttırır.


-Su sertliğini azaltır.
-Yıkama proseslerinin performansını iyileştirir.
-Kristallerin büyümesini engeller, böylece karbonat, fosfat ve silikatların çökelmesini/sedimantasyonunu engeller,
Yüzeylerde, liflerde, bardaklarda ve tabaklarda birikmesini önlemek için temizlik banyolarındaki tortu ve kirlerin dağılmasını destekler.


-İyonları dağıtma özelliğine sahiptir (esas olarak su sertliği üzerinde en büyük etkiye sahip olan Ca2+ iyonları).
-Ev deterjanları.
-Endüstriyel temizlik.
-El ve makine bulaşık yıkama ürünleri.
-Deterjanlar.
-Araç temizliği ve bakımı.


-Sodyum poliakrilat, lateks ve gıda koyulaştırıcı, inorganik pigment dispersan, kumaş haşıl maddesi vb. gibi birçok kullanıma sahiptir. Karboksilik gruplara, zayıf bir iyonik fonksiyonel gruba sahip olan sodyum poliakrilat, iyonik bir polimer gibi davranır.
İyonik polimerlerin SEC analizi için genellikle boyut dışlama etkisi dışındaki etkileşimler gözlenir.
Bu tür etkileşimler mevcut olduğunda, polimerin elüsyonu yalnızca Sodyum poliakrilatların moleküler boyutuna dayalı olmayabilir.
Bu nedenle, Sodyum poliakrilat, polimerin doğru bir moleküler ağırlık belirleme hesaplamasına müdahale edebilir.


-Sodyum poliakrilat, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan sentetik bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat, ürünlerin duyusal hissini ve stabilitesini geliştirmek için kullanılır.
Sodyum poliakrilat, koyulaştırıcı madde, doku geliştirici, film oluşturucu madde ve emülsiyon stabilizatörü olarak işlev görür.


-Sodyum poliakrilatın ana işlevi, bir ürünün duyusal hissini ve kararlılığını geliştirmektir.
Bu, Sodyum poliakrilatın ürünün pürüzsüz ve kullanımı hoş hissetmesine yardımcı olduğu ve ayrıca Sodyum poliakrilatın ayrılmaması veya ayrılmaması için ürünü stabilize ettiği anlamına gelir.
-Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde, sodyum poliakrilat, koyulaştırıcı bir madde, doku arttırıcı, film oluşturucu madde ve emülsiyon stabilizatörü olarak işlev görür.


-Sodyum poliakrilat, sudaki Sodyum poliakrilat kütlesinin ila katı kadar emme kapasitesine sahip Sodyum poliakrilatlara dayalı bir koyulaştırıcı madde olarak işlev görür.
Su bazlı çözeltilerde, sodyum poliakrilattaki sodyum iyonları, pozitif yüklü hidrojen iyonları ile yer değiştirdikleri için serbestçe hareket ederler.
Bu, organize bir polimer zinciri yerine bir jelin oluştuğu anlamına gelir.
Jel suyu emdiği için Sodyum poliakrilat formülasyonun koyulaşmasına yardımcı olur.
Sodyum poliakrilat krem ​​veya losyonun verdiği hissi iyileştirmeye yardımcı olduğundan, bir ürünün kalınlığı formüle etme sürecinin önemli bir parçasıdır.
Sodyum poliakrilat yalnızca ürünün nasıl hissettiğini etkilemekle kalmaz, Sodyum poliakrilat ayrıca ürünün nasıl çalıştığını iyileştirmeye de yardımcı olur.
Bir formülasyon koyulaştırıldığında Sodyum poliakrilat, hem ürünün cilde ne kadar eşit dağıldığını hem de ürünün yayılmasının ne kadar kolay olduğunu iyileştirebilir.


-Bir doku geliştirici olarak, sodyum poliakrilat, ürünlerin pürüzsüz, parlak görünümüne katkıda bulunur.
Sodyum poliakrilat, bir ürünün dokusunu yumuşak ve esnek tutarken aynı zamanda cildi şartlandırır.
Şampuanlar, saç kremleri, kremler ve losyonlar gibi şeylere sodyum poliakrilat ekleyerek formülasyonlar daha zengin, pürüzsüz ve kremsi görünecek ve hissedilecektir.
Ek olarak, güçlü ovma malzemelerini daha yumuşak hale getirmek için peeling ürünlerinde sodyum poliakrilat kullanılabilir.


-Film biçimlendirmek:
Sodyum poliakrilat aynı zamanda bir film oluşturucu ajandır.
Sodyum poliakrilat, uygulandığında ciltte pürüzsüz bir his veren ve Sodyum poliakrilat yıkandıktan sonra cildin korunmasına yardımcı olan ince, esnek bir film oluşturur.


-Sabitleyici:
Sodyum poliakrilat, emülsiyonlar üzerinde dengeleyici bir etkiye sahiptir.
Emülsiyonlar, hem su hem de yağ bazlı bileşenlere sahip formülasyonların adıdır.
Genellikle bu tür ürünlerin, yağ ve su bazlı bileşenlerin birbirini ittiği yerlerde ayrılmasını veya parçalanmasını önlemek zor olabilir.
Su ve yağ bazlı bileşenler karıştırıldığında, sudaki yağ damlacıkları gibi bir damlacık dağılımı oluştururlar.
Ancak karıştırma durduğunda iki bileşen ayrılmaya başlayabilir.
Damlacıkların dağılmış halde kalmasına yardımcı olmak için sodyum poliakrilat gibi bir emülgatör eklenebilir.
Bu, topikal cilt bakımı faydalarının eşit dağılımını sağlayan bir ürünün tutarlılığını iyileştirir.


-Sodyum poliakrilat, ticari olarak su kilidi olarak kullanılan süper emici bir polimerdir.
Sodyum poliakrilat hidrolitik ve termal olarak kararlıdır.
Sodyum poliakrilat, tüketici ürünlerinde ve endüstriyel uygulamalarda geniş çapta kireç önleyici (su sertliğinin kontrolü) olarak kullanılır.
-Sodyum Poliakrilat ayrıca, bir emici madde, emülsiyon stabilizatörü, film oluşturucu, yumuşatıcı ve viskozite arttırıcı madde dahil olmak üzere Sodyum Poliakrilatların diğer özelliklerinden dolayı çeşitli formüllerde kullanılır.


-Sodyum Poliakrilat ayrıca, Sodyum Poliakrilatların kalsiyum ve magnezyum gibi sert su elementlerine bağlanabilme özelliğinden dolayı temizleyicilerde ve deterjanlarda ayırıcı ajan olarak kullanılır ve yüzey aktif maddelerin daha etkin çalışmasına olanak tanır.
-Sıhhi Uygulama.
-Buz paketi/Jel Paket İmalatı.
-İlaç/Gıda Sanayi.
-Yapı sektörü.


-Yapıştırıcı/ Emülsiyon Sanayi.
-Sodyum Poliakrilat tarım endüstrisinde kullanılır ve bitkinin nemini korumak için birçok bitkinin toprağına infüze edilir.
-Sodyum Poliakrilat, birçok deterjanda kenetleme maddesi veya şelatlama maddesi olarak yaygın olarak kullanılabilir.
-Sodyum Poliakrilat, yüksek su emme ve tutma özelliğinden dolayı çocuk bezlerinde ve saç jölelerinde kalınlaştırıcı madde olarak da kullanılabilir.
-Ayrıca, kablolardaki nemi gidermek için hassas elektrik kablolarının kaplamalarına Sodyum Poliakrilat dahil edilebilir.

*Doğrudan kullanılır:
-Prodüksiyon için:
Su bloke edici, şişirilebilir kauçuk, koyulaştırıcı madde, yangın geciktirici jel, kurutucu madde, termal depolama maddesi.
-İnşaat için:
Beton koruması, buğu önleyici madde.
-Çevre için:
Atık sıvı kontrolü, dışkı toplama.
-Diğerleri:
Sondaj sıvısı, dövme sıvısı atıklarının toplanması, yağ-su ayrımı.


*Hammadde olarak:
-Hayvanlar için ürün:
Besleyici böcekler için boğulmayan bir su kaynağı olan evcil hayvan yastığı.
-Kişisel bakım ürünleri:
Kağıt çocuk bezleri, hijyenik pedler, emzirme matı, kontakt lensler.
-Evdeki ürünler:
Buz paketi, koku taşıyıcı, su boncukları, büyüyen oyuncaklar, kozmetikler, katı su yatağı.
-Diğerleri:
Kablo, idrar torbası, sel önleyici torba, anında kar, su geçirmez boya.

Çapraz Bağlı Sodyum Poliakrilat Faydaları:
-Toksik olmayan ve çevre açısından güvenlidir.
-Bebek bezleri ve kadın hijyen ürünleri gibi son derece emici tek kullanımlık hijyenik ürünler de kullanılır.
-Su tasarrufu ile sağlıklı mahsullerin bakımında kullanılır.
-Sıvı tıbbi atıkları bertaraf için güvenli bir şekilde bağlayın.
-Endüstriyel atıklardan veya çevresel iyileştirmeden kaynaklanan tehlikeli atık sıvıları atık hacminde minimum artışla bağlayın.

Farklı kullanımlar için birçok sodyum poliakrilat türü vardır:
-Nişasta bazlı tip (biyolojik olarak parçalanabilir).
-Katalizör geliştirilmiş tip (kablonun su blokajı için).
-Katyon tipi (beton katkısı için).
-Arızalı tip ve geri dönüştürülmüş tip (atık sıvı emilimi için).


Potasyum poliakrilat esas olarak aşağıdaki işlevlere sahiptir:
-Toprağın su tutma kapasitesini arttırın-Sulama sıklığını etkin bir şekilde azaltın.
-Su ve besin kaybını azaltın
-Nem kaybını önlemek için buharlaşma oranını azaltın.
-Toprağın fiziksel özelliklerini iyileştirmek için kullanılır.
-Özellikle kurak alanlarda bitki performansını artırın.
-Gübre miktarını azaltın.

Eş anlamlı:
2-Propenoik asit, sodyum tuzu
sodyum;propenoat
sodyum tuzu poliakrilik asit
2-propenoik asit, homopolimer, sodyum tuzu
2propenoik asit, homopolimer, sodyum tuzu
rhotex gs
akrilik asit homopolimer sodyum tuzu
poliko
homopolimer sodyum tuzu 2-propenoik asit
poliakrilik asit, sodyum tuzu
propenoik asit, sodyum karbonat polimer
sodyum tuzu 2-propenoik asit, homopolimer


2-Propenoik asit, sodyum tuzunun fiziksel ve kimyasal özellikleri:
Fiziksel Form: Toz
Görünüm: Açık gri kristal katı
Görünüm: Katı beyaz veya açık sarı blok veya tozdur ve sıvı renksiz veya açık sarı viskoz sıvıdır.
Cam geçiş sıcaklığı (Tg): °C
Erime noktası: °C
Molekül ağırlığı : 94,04 g/mol
Görünüm Formu: kristal
Renk: açık gri
Koku Veri yok
Koku Eşiği Uygun veri yok
Erime Noktası: °C
İlk kaynama noktası ve kaynama aralığı: Veri yok
Parlama noktası: Veri yok
Buharlaşma hızı: Veri yok
Alevlenirlik (katı, gaz): Veri yok
Üst/alt yanıcılık veya patlama limitleri: Veri yok
Buhar basıncı: Veri yok
Buhar yoğunluğu: Veri yok
Bağıl yoğunluk: 25 °C'de 0,54 g/cm3
Suda çözünürlüğü: Veri yok
Ayrılım katsayısı:
n-oktanol/su: Veri yok
Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı: Veri yok
Bozunma sıcaklığı: Veri yok
Viskozite: (25°C'de cP) ( ila )*
Patlayıcı özellikler: Veri yok
Oksitleyici özellikler: Veri yok
Yoğunluk: 1,32g/mL, 25°C
Saklama koşulları: °C
Form: katı sıvı
Oran: 1,23
Asit-baz indikatöründe renk değişikliği pH aralığı:
Kararlılık: Çoğu koşulda kararlıdır.
EPA kimyasal madde bilgisi:
Kimyasal özellikler:
Tatsız.
Su ile şişer ve sulu kostik sodada kolayca çözünür.
Brookfield Viskozitesi: 20 – 45 cps
Cam Geçiş Sıcaklığı (Tg): °C
Özgül ağırlık: ( - )


2-Propenoik asit, sodyum tuzu NASIL YAPILIR?
Sodyum poliakrilat, akrilik asit (H2C=CHCOOH) ile sodyum tuzu (H2C=CHCOONa) arasındaki reaksiyonla üretilir.
Bu reaksiyonun ürünü, alternatif akrilik asit ve sodyum akrilat birimlerinden oluşan uzun zincirli bir kopolimerdir.
Sodyum poliakrilat, bu durumda akrilik asit ve sodyum akrilat olmak üzere iki farklı monomerden yapılmış bir polimerdir.

Sodyum poliakrilatı diğer polimer türlerinden farklı kılan şey, bitişik polimer zincirlerinin birbirleriyle çapraz bağlanabilmesidir.
Bir zincirdeki karboksil grubundaki (-COOH) hidrojen, bitişik zincirdeki bir çift bağla (-C=C-) reaksiyona girerek iki zinciri bir arada tutan bir bağlantı oluşturur.

Sodyum poliakrilatta birçok noktada çapraz bağlanma meydana gelir, bu da polimer zincirlerinden oluşan ağ benzeri bir ağ oluşumuyla sonuçlanır.
Sodyum poliakrilat'a su eklendiğinde, karboksil gruplarını birbirinden uzaklaştırmaya zorlar, ağın açılmasını ve su moleküllerinin polimerdeki boşlukları doldurması için yer açmasını sağlar.

Daha fazla su eklendikçe, karboksil grupları daha da uzaklaşarak polimer tarafından daha fazla su molekülünün emilmesi için yer açar.
Sodyum poliakrilatın kurumasına izin verilirse, su molekülleri bileşikte boşluklar bırakır, karboksil grupları arasındaki boşluklar çöker ve Sodyum poliakrilat, Sodyum poliakrilatların orijinal boyutuna döner.
Sodyum poliakrilat daha sonra herhangi bir sayıda saklanabilir ve yeniden kullanılabilir.

2-Propenoik asit, sodyum tuzu için ilk yardım önlemleri:
-İlk yardım önlemlerinin açıklaması:

Solunması halinde:
Solunursa, kişiyi temiz havaya çıkarın.
Nefes almıyorsa suni teneffüs yapın.

Cilt teması halinde:
Sabun ve bol su ile yıkayınız.
Göz teması halinde:
Önlem olarak gözleri suyla yıkayın.

Yutulması halinde:
Bilinci yerinde olmayan bir kişiye asla ağızdan bir şey vermeyin.
Ağzı suyla çalkalayın.

- Hem akut hem de gecikmeli olarak en önemli semptomlar ve etkiler:
Bilinen en önemli semptomlar ve etkiler etiketlemede açıklanmıştır.
-Herhangi bir acil tıbbi müdahale ve gerekli özel tedavi endikasyonu: Veri yok

Poliakrilik asit, sodyum tuzunun kazara salıverilme önlemleri:
-Kişisel önlemler, koruyucu ekipman ve acil durum prosedürleri:
Toz oluşumundan kaçının.
Buharları, sisi veya gazı solumaktan kaçının.
-Çevresel önlemler:
Özel çevresel önlemler gerekmez.
-Muhafaza etme ve temizleme için yöntemler ve malzemeler:
Süpür ve kürekle.
Bertaraf için uygun, kapalı kaplarda saklayın.

Poliakrilik asit, sodyum tuzuna maruz kalma kontrolleri/kişisel korunma:
-Kontrol parametreleri:
İşyeri kontrol parametrelerine sahip bileşenlerdir.

-Pozlama kontrolleri:
Uygun mühendislik kontrolleri:
Genel endüstriyel hijyen uygulaması uygulanır.
Kişisel koruyucu ekipman:

Göz/yüz koruması:
NIOSH (ABD) veya EN (EU) gibi uygun devlet standartlarına göre test edilmiş ve onaylanmış göz koruması ekipmanı kullanın.

Cilt koruması:
Eldivenlerle işleyin.
Eldivenler kullanımdan önce kontrol edilmelidir.
Bu ürünle cilt temasını önlemek için uygun eldiven çıkarma tekniğini (eldivenin dış yüzeyine dokunmadan) kullanın.
Kullandıktan sonra kontamine eldivenleri yürürlükteki yasalara ve iyi laboratuvar uygulamalarına uygun olarak atın.
Ellerinizi yıkayın ve kurulayın.

Vücut koruması:
Türüne, tehlikeli maddelerin konsantrasyonuna ve miktarına ve belirli iş yerine göre vücut korumasını seçin.
Koruyucu ekipman türü, belirli işyerindeki tehlikeli maddenin konsantrasyonuna ve miktarına göre seçilmelidir.

Solunum koruma:
Solunum koruması gerekli değildir.
Rahatsız edici seviyelere karşı koruma tozlar isteniyorsa, N95 (ABD) tipi veya P1 (EN ) tipi toz maskeleri kullanın.
NIOSH (ABD) veya CEN (AB) gibi uygun devlet standartlarına göre test edilmiş ve onaylanmış solunum maskeleri ve bileşenleri kullanın.
Çevresel maruziyetin kontrolü: Özel çevresel önlem gerekmez.

Poliakrilik asit, sodyum tuzu için yangınla mücadele önlemleri:
-Yıkıcı medya:
Uygun söndürme ortamı:
Su spreyi, alkole dayanıklı köpük, kuru kimyasal veya karbondioksit kullanın.
-İtfaiyeciler için tavsiyeler:
Gerekirse yangınla mücadele için bağımsız solunum cihazı kullanın.
-Daha fazla bilgi: Veri yok

Akrilik asit polimer sodyum tuzunun taşınması ve saklanması:
-Güvenli kullanım için önlemler:
Toz oluşan yerlerde uygun egzoz havalandırması sağlayın.
-Herhangi bir uyumsuzluk da dahil olmak üzere güvenli depolama koşulları:
Kabı kuru ve iyi havalandırılan bir yerde sıkıca kapalı tutun.
Serin yerde saklayın.

Akrilik asit polimer sodyum tuzunun stabilitesi ve reaktivitesi:
Reaktivite: Veri yok
Kimyasal stabilite: Önerilen saklama koşulları altında kararlıdır.
Tehlikeli reaksiyon olasılığı: Veri yok

EXOlat C40, sulu bir poliakrilik asit sodyum tuzu çözeltisidir. Oda sıcaklığında, ürün berrak veya hafif bulanık bir sıvı formuna sahiptir. PH'ı 7 ila 9 olan (% 10 çözelti)% 42 ila 44 kuru madde içerir. Yaklaşık bir molar kütleye sahiptir. g / mol.

Akrilik asitin suda çözünür bir homopolimeri olarak sınıflandırılan ürün, ev deterjanları için değil aynı zamanda endüstriyel temizlik için de kullanılır. EXOlat C40, Oto Bakım endüstrisine adanmış müstahzarların yanı sıra su ve atık su arıtma proseslerinde de kullanılır.

Bir deterjan bileşimine eklendiğinde, EXOlat C40 kristallerin büyümesini engeller ve böylece karbonatların, fosfatların ve silikatların çökelmesini önler. Ek olarak, ürün bir temizleme banyosundaki çökeltileri ve kirleri parçalayabilir, böylece temizlenmiş yüzeyde ve liflerde, ayrıca cam ve bulaşıklarda birikmelerini önler.

EXolat C40'ın etkisi bozulmayı içerir, bu da suda çözünmeyen tuzların yüksek hassasiyetle parçalandığı anlamına gelir, böylece bunların mevcudiyeti formülasyonun stabilitesini bozmaz veya su ortamında yapılan işlemleri bozmaz.

Daha fazla oku

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası