avrupa da vize istemeyen ülkeler / Vizesiz Ülkeler Listesi: Vize İstemeyen Ülkelere Uçak Bileti Bul | Pegasus Hava Yolları

Avrupa Da Vize Istemeyen Ülkeler

avrupa da vize istemeyen ülkeler

kaynağı değiştir]

'de AB, üçüncü ülke vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne giriş ve çıkışlarını merkezi bir veritabanında elektronik olarak kaydetmek amacıyla bir Giriş/Çıkış Sistemi (EES) kurmak için yapılan düzenlemeyi kabul etti. Bu sistem pasaportların manuel olarak damgalanmasının yerini alacaktır. Buradaki amaç, sınır kontrolünün otomasyonunu artırmak ve fazla kalanları belirlemektir.[48][49] Mart itibarıyla, EES'nin 'nin ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.[50][51]

AB ayrıca, ön taramadan geçmiş yolcuların daha kolay erişimine izin verecek bir Kayıtlı Gezgin Programı oluşturmayı da planlıyor.[52]

ETIAS[değiştir kaynağı değiştir]

yılında vize başvurusu yapılmış ve Schengen vizesi çıkartılmıştır.[1][2]

Çoğu vize aşağıdaki ülkelerden başvurulmuştur.

Başvuru yapan ülkeBaşvuru sayısıRed oranıBirden çok giriş vizesinin paylaşımı
&#;Rusya3,,%%
&#;Çin2,,%%
&#;Ukrayna1,,%%
&#;Türkiye,%%
&#;Belarus,%%
&#;Hindistan,%%
&#;Cezayir,%%
&#;Fas,%%
&#;Suudi Arabistan,%%
&#;Tayland,%%
Birleşik Krallıkta ikamet edenler [3],%%
&#;Birleşik Arap Emirlikleri,%%
&#;Kuveyt,%%
&#;Güney Afrika,%%
&#;İran,%%
&#;Tunus,%%
&#;Mısır,%%
&#;Endonezya,%%
&#;Kazakistan,%%
&#;Kolombiya,%%
&#;Filipinler,%%
&#;Lübnan,%%
Vizeyi veren ülkeVize başvurularının sayısıVerilen vize sayısıReddetme oranı
&#;Avusturya,,%
&#;Belçika,,%
&#;Çekya,,%
&#;Danimarka,,%
&#;Estonya,,%
&#;Finlandiya,,%
&#;Fransa3,,2,,%
&#;Almanya2,,1,,%
&#;Yunanistan,,%
&#;Macaristan,,%
&#;İzlanda3,3,%
&#;İtalya2,,1,,%
&#;Letonya,,%
&#;Litvanya,,%
&#;Lüksemburg10,10,%
&#;Malta39,28,%
&#;Hollanda,,%
&#;Norveç,,%
&#;Polonya,,%
&#;Portekiz,,%
&#;Slovakya76,74,%
&#;Slovenya26,21,%
&#;İspanya1,,1,,%
&#;İsveç,,%
&#;&#;İsviçre,,%

Havaalanı transit[değiştir kaynağı değiştir]

Genel olarak, Schengen bölgesi içinde bir havaalanı üzerinden geçen bir yolcu, Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya'dan geçerken airside vize gerekmez. Ancak, 5 Nisan tarihinde, havaalanı transit ortak vizesi Avrupa Birliği tarafından tanıtıldı. Şu anda, aşağıdaki 12 ülkenin vatandaşlarının Schengen bölgesi içinde herhangi bir havalimanından transit geçiş yaparken bir havaalanı transit vizesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bu 12 ülkenin vatandaşları aşağıdaki belli şartları sağlamaları durumunda havaalanı transit vizesinden muaftırlar:

Vize kolaylığı anlaşmaları[değiştir

Vizesiz &#;lkeler Listesi

Seyahat etmek ister turistik ister iş amaçlı olsun herkesin başka ülkeleri ziyaret edip farklı kültürleri keşfetmesine olanak sağlayan bir aktivitedir. Fakat yurt dışı seyahatleri öncesinde yapılması gereken pasaport ve vize gibi bürokratik işlemler oldukça meşakkatli olabilir. Günümüzde dünya genelinde insan sirkülasyonunun çok artması nedeniyle bazı ülkeler sınırlarından girişlerde daha sıkı tedbirler ve kontroller uygulayabilmektedir. Bununla birlikte Türk vatandaşlarının vizeye ve hatta pasaporta dahi ihtiyaç duymadan gidebilecekleri bazı yabancı ülkeler de vardır. Siz de “Vizesiz hangi ülkelere gidilir?” diye merak ediyorsanız vizesiz ülkeler hakkında detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Vizesiz Gidilen Ülkeler

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler, sınır kapılarında pasaport kontrolü yapıyor olmakla birlikte ülkeye giriş için herhangi bir vize talebinde bulunmazlar. Vizesiz ülkeler listesi içinde yer alan bu noktalara yalnızca pasaportunuzu yanınıza alarak seyahat edebilirsiniz. Ayrıca seyahatiniz öncesinde Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırarak da herhangi bir acil sağlık durumuna karşı kendinizi güvenceye alabilirsiniz.

Vizesiz Avrupa Ülkeleri

Avrupa’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler listesinde genel olarak Balkan ülkeleri yer alır. Kuzey Makedonya, Belarus, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türk vatandaşları vizesiz giriş yapabilirler. 

Vizesiz Balkan Ülkeleri

Avrupa’nın Balkanlar bölgesinde gidilebilecek vizesiz ülkeler arasında Kuzey Makedonya, Kosova ve Arnavutluk, Türk vatandaşlarından 90 güne kadar olan seyahatler için vize talebinde bulunmaz. Kosova sert iklimiyle soğuk bir kış gezisi veya kayak tatili yapmayı planlayanlar için ideal bir rotayken, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk yılın her mevsimi güzelliklerini keşfedebileceğiniz bir iklime sahiptir. Kuzey Makedonya mimarisinde taşıdığı Roma, Osmanlı ve Bizans kültürüyle büyüleyici bir ülkedir. Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek’e ise gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla yapılan seyahatlerde vize gerekmez.

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle büyüleyen Sırbistan, seyahatlerinde hareket ve eğlenceyi arayanlar için ideal bir ülkedir. Bir diğer adı Montenegro olan Karadağ ise yine 4 mevsim keyifle gezilebilecek ülkeler arasında olup özellikle geniş ve büyüleyici plajlarıyla yaz aylarında turistlerin akınına uğrar. Tarihin hüznünü hala üzerinde taşıyan Bosna Hersek kültürel olarak Türkiye’ye benziyor olmasıyla ayrı bir önem taşır.

Seyahat Sigortası Fiyatları

Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri

Vizesiz gidilen ülkeler listesine Asya kıtasıyla devam edersek şu şekilde sıralayabiliriz:

●Tayland
●Singapur
●Endonezya
●Özbekistan
●Güney Kore
●Moğolistan
●İran
●Gürcistan
●Lübnan
●Kırgızistan
●Sri Lanka
●Ürdün
●Katar
●Hong Kong
●Filipinler
●Brunei
●Azerbaycan
●Japonya
●Kazakistan
●Bahreyn
●Lübnan
●Irak

Bahreyn

Yukarıda sayılanlar Türk vatandaşlarına vize uygulaması olmayan ülkelerdir. Bunlar arasında Irak, Katar ve Endonezya yalnızca sınır kapısında vize şartı koymuştur.

Vizesiz gidebileceğiniz Asya ülkeleri arasında Gürcistan, Kafkaslar üzerindeki dağ köyleri ve Karadeniz kıyısında yer alan plajlarıyla ön plana çıkar. Ayrıca ülkede bulunan Gudauri, Bakuriani, Goderdzi oldukça popüler kayak merkezleridir. Arap yarımadasında yer alan Katar ise çöl safarisiyle turistlere bambaşka bir deneyim yaşamanın keyfini sunar. Dünyanın en gelişmiş teknolojili ülkeleri arasında yer alan Güney Kore de mistik havası ve Asya mimarisi ile görenleri büyüler. Başkent Seul mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

Vizesiz Afrika Ülkeleri

Vizesiz ülkeler listesinde Afrika’daki bazı ülkeler de yer alır:

●Tunus
●Libya
●Mauritius
●Prinsipe
●Güney Sudan
●Zambiya
●Güney Afrika Cumhuriyeti
●Fas
●Svaziland
●Kenya
●Botsvana
●Sao Tome
●Seyşeller 

Bu ülkeler Türk vatandaşlarından vize talep etmez. Yalnızca Kenya e-vize talep ederken, Güney Sudan ve Güney Afrika Cumhuriyeti kapıda vize uygulaması yapmaktadır.

Afrika kıtasında gezilecek ünlü yerlerin başında elbette ki Güney Afrika’nın 3 başkentinden biri olan Cape Town gelir. Safari deneyimi yaşamak isteyenler için ise Afrika’nın doğusunda konumlanan Kenya zengin hayvan çeşitliliğiyle ziyaretçilerini bekler. Tarihi yapıları ve dar sokaklarıyla büyüleyici bir havaya sahip olan Fas da yine Afrika’da ziyaret edilebilecek popüler destinasyonlar arasındadır.

Güney Afrika

Akdeniz’in güzelliğini Afrika kıtasından görmek isteyenler Libya’ya seyahat etmeyi tercih edebilir. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sabratha Antik Bölgesi ve kayalarda yer alan hayvan figürü çizimleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Acacus sıra dağları Libya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden yalnızca bir kısmıdır.

Vizesiz Amerika Ülkeleri

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilecekleri Amerika kıtasındaki yerler güney ve orta bölümdeki ülkelerdir.

●Venezuela
●Arjantin
●Kolombiya
●Peru
●Tobago
●Brezilya
●Uruguay
●Bolivya
●Ekvador
●Paraguay
●Şili 
●Trinidad

Arjantin

Yukarıda sayılanlar vizesiz seyahat edilebilecek Güney Amerika ülkeleridir.

Güney Amerika’da gezilebilecek ünlü yerler arasında elbette ki Amazon yağmur ormanları gelir. Tam 9 ülkeye yayılmış bu doğa harikasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca Brezilya ile Arjantin arasında yer alan Iguazu Şelaleleri, Peru’da İnka medeniyetinden kalma Machu Picchu ve macera arayanlar için Şili’deki Atacama Çölü Güney Amerika’da ziyaret edilebilecek yerlerin arasındadır.

Şili

Orta Amerika bölgesindeki vizesiz ülkeler ise şu şekildedir:

●Nikaragua
●El Salvador
●Panama
●Barbados
●Bahamalar
●Kosta Rika
●Belize
●Dominik Cumhuriyeti
●Dominika
●Meksika
●Honduras
●Jamaika
●Guatemala

Bunlar arasında yalnızca Meksika e-vize uygulaması yapmaktadır.

Yeşil Pasaport Vizesiz Ülkeler

Devlet memurları ve eski meclis görevlileri gibi belirli kişilerin alabildiği yeşil pasaport için bazı ülkeler vize uygulaması yapmamaktadır.

Avrupa’da 90 günü aşmayan seyahatlerde yeşil pasaport sahipleri için vizesiz ülkeler şunlardır:

●Yunanistan
●Kosova
●İtalya
●Almanya
●Andorra
●İsveç
●Monako
●Polonya
●Portekiz
●Danimarka
●Estonya
●Finlandiya
●Bulgaristan
●Belçika
●İsviçre
●İzlanda
●Malta
●Slovenya
●Romanya
●Litvanya
●Hollanda
●Fransa
●Hırvatistan
●Lihtenştayn
●Malta
●Gürcistan
●Arnavutluk
●Çek Cumhuriyeti
●San Marino
●Vatikan
●Vietnam
●Lüksemburg

Asya’da 90 günü aşmayan seyahatlerde yeşil pasaport için vize talep etmeyen ülkeler şunlardır:

●Suriye
●Tayland
●Ürdün
●İran
●Katar
●Kamboçya
●Birleşik Arap Emirlikleri
●Bahreyn
●Bangladeş
●Hong Kong
●İsrail
●Japonya
●Kuveyt
●Lübnan
●Malezya
●Pakistan
●Singapur

Çin, Doğu Timor, Filipinler, Filistin, Irak, Kazakistan, Makau, Maldivler, Moğolistan, Rusya, Sri Lanka, Türkmenistan ve Yemen için bu süre 30 gündür.

Sri Lanka

Yeşil pasaportla vize almadan gidilebilecek Afrika ülkeleri ise şunlardır:

●Botsvana
●Cezayir
●Cibuti
●Fas
●Kamerun
●Kenya
●Libya
●Madagaskar
●Moritanya
●Mısır
●Seyşeller
●Tanzanya
●Tunus

Bu ülkeler 90 günü aşmayan seyahatlerde yeşil pasaport sahiplerinden vize talep etmez. 30 gün vizesiz gezilebilecek Afrika ülkeleri ise Güney Afrika Cumhuriyeti, Mauritius, Mozambik, Svaziland ve Zambiya’dır.

Zambiya

Bordo Pasaport Vizesiz Ülkeler

Bordo pasaport İçişleri Bakanlığı tarafından gerekli koşulları sağlayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen pasaport çeşididir. Bordo pasaport sahibi vatandaşlar yukarıda saydığımız vizesiz ülkeler listesi içinden istediklerine pasaportları ile seyahat edebilirler.

Pasaportsuz Vizesiz Ülkeler

Bazı vizesiz ülkeler Türkiye Cumhuryeti vatandaşlarından seyahatlerinde  pasaport da istememektedir. Fotoğraflı ve çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile seyahat edilebilecek ülkeler şunlardır: 

●Sırbistan 
●Bosna Hersek
●Azerbaycan 
●Gürcistan
●Moldova
●Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Tatillerinizde olası risklere, kazalara, sakatlanma ve hastalıklara karşı AXA Seyahat Sağlık Sigortası ile kendinizi güvence altına alabilirsiniz.  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası