doğum lekesi tedavisi bitkisel / Doğum Lekesi Tedavisi İçin Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Maskeler - Mavi Kadın

Doğum Lekesi Tedavisi Bitkisel

doğum lekesi tedavisi bitkisel

Zaten Destekçiyim

“Melek öpücükleri”, “Café au lait lekeler”, “Belgin Doruk beni” veya “leylek ısırıkları”; tüm bunlar bazılarımızın cildindeki lekeler, hepimizin bildiği adıyla doğum lekeleri için kullanılan metaforlardır. Doğum lekeleri çok çeşitli renk ve şekillere sahiptir. Yüzeysel veya hafif bir kabartı halinde olabileceği gibi cildin çok daha derinlerine inen türleri de vardır. Doğum lekelerinin çoğu doğuştan var olabilir ya da doğumdan kısa bir süre sonra ortaya çıkabilir. Kayıp çocukları ve hatta suçluları belirlemede doğum lekelerinden faydalanırız. Çoğu doğum lekesi ciddi bir tıbbi soruna yol açmazken bazıları da bir sağlık sorununa işaret edebilir. Her durumda ebeveynlerin endişelenmesine neden olurlar.

Doğum Lekesi Türleri

Doğum lekeleri kişiden kişiye farklılık gösterdiği halde genellikle pigment kaynaklı ve vasküler olmak üzere iki grupta toplanır. Pigment kaynaklı doğum lekeleri cildin bir bölgesinde yoğunlaşan melanosit nedeniyle oluşur. Temel biyoloji derslerinden hatırlayacağınız üzere melanositler melanin üretir, yani cildinizin pigmentini veya rengini belirler. Bu lekeler çoğunlukla kahverengimsi renktedir. Vasküler doğum lekeleri ise farklı deri katmanlarındaki kan damarlarının anormal gelişimi nedeniyle oluşur. Bu lekeler ise genellikle kırmızı, mor veya pembe renktedir.

Pigment Kaynaklı Doğum Lekeleri

Pigment kaynaklı doğum lekelerinin en sık görülenlerinden biri konjenital melanositik nevüs, yani doğuştan var olan ve melanosit kaynaklı doğum lekesidir. Görüntüsü şöyledir:

Konjenital melanositik nevüsWikipedia

Bu lekeler, doğuştan sahip olduğunuz ve genellikle kahverengi veya siyah renkli benlerdir (Lat.: nevus, (çoğulu) nevi). Büyüklükleri değişebilir, ancak doğum sonrasında ortaya çıkan benlere göre daha büyük ve üzeri kıllı olabilirler. Doğuştan var olan benlerin büyük olanları, koyu renkli bir mayo gibi tüm vücudu kaplayabilir ve “dev” lekeler olarak sınıflandırılır. Bu tür lekeler sağlık riski taşıyabilir ve şu tür görüntüler oluşturabilir:

Dev konjenital melanositik nevüsWikipedia

Dermal melanozun (Ç.N. deri yüzeyindeki melanozun) diğer bir türü de “Moğol lekesi”dir. Sırt ve kalçada mavimsi gri veya kahverengi lezyonlarla kendini gösterir. Morartı gibi göründüğünden kötü niyetle yapılan bir hareket sonucunda oluşan çürüklerle karıştırılabilir. Zamanla rengi ve görüntüsü azalabilir.

Moğol lekesiWikipedia

Moğol lekesi koyu ve esmer tenli toplumlarda daha yaygındır.

Pigment kaynaklı bir başka doğum lekesi türü Café au lait (Fra.: sütlü kahve), yani “sütlü kahve rengi lekeler”dir. Bu lekeler genellikle kalıcıdır ve zamanla sayısı ve büyüklüğü artabilir.

Reklamsız Deneyim

Evrim Ağacı'nın çalışmalarına Kreosus, Patreon veya YouTube üzerinden maddi destekte bulunarak hem Türkiye'de bilim anlatıcılığının gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz, hem de site ve uygulamamızı reklamsız olarak deneyimleyebilirsiniz. Reklamsız deneyim, sitemizin/uygulamamızın çeşitli kısımlarda gösterilen Google reklamlarını ve destek çağrılarını görmediğiniz, %% reklamsız ve çok daha temiz bir site deneyimi sunmaktadır. Kreosus Kreosus'ta her 10₺'lik destek, 1 aylık reklamsız deneyime karşılık Daha fazla göster

Evrim Ağacı'nın çalışmalarına Kreosus, Patreon veya YouTube üzerinden maddi destekte bulunarak hem Türkiye'de bilim anlatıcılığının gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz, hem de site ve uygulamamızı reklamsız olarak deneyimleyebilirsiniz. Reklamsız deneyim, sitemizin/uygulamamızın çeşitli kısımlarda gösterilen Google reklamlarını ve destek çağrılarını görmediğiniz, % reklamsız ve çok daha temiz bir site deneyimi sunmaktadır.

Kreosus

Kreosus'ta her 10₺'lik destek, 1 aylık reklamsız deneyime karşılık geliyor. Bu sayede, tek seferlik destekçilerimiz de, aylık destekçilerimiz de toplam destekleriyle doğru orantılı bir süre boyunca reklamsız deneyim elde edebiliyorlar.

Kreosus destekçilerimizin reklamsız deneyimi, destek olmaya başladıkları anda devreye girmektedir ve ek bir işleme gerek yoktur.

Patreon

Patreon destekçilerimiz, destek miktarından bağımsız olarak, Evrim Ağacı'na destek oldukları süre boyunca reklamsız deneyime erişmeyi sürdürebiliyorlar.

Patreon destekçilerimizin Patreon ile ilişkili e-posta hesapları, Evrim Ağacı'ndaki üyelik e-postaları ile birebir aynı olmalıdır. Patreon destekçilerimizin reklamsız deneyiminin devreye girmesi 24 saat alabilmektedir.

YouTube

YouTube destekçilerimizin hepsi otomatik olarak reklamsız deneyime şimdilik erişemiyorlar ve şu anda, YouTube üzerinden her destek seviyesine reklamsız deneyim ayrıcalığını sunamamaktayız. YouTube Destek Sistemi üzerinde sunulan farklı seviyelerin açıklamalarını okuyarak, hangi ayrıcalıklara erişebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Eğer seçtiğiniz seviye reklamsız deneyim ayrıcalığı sunuyorsa, destek olduktan sonra YouTube tarafından gösterilecek olan bağlantıdaki formu doldurarak reklamsız deneyime erişebilirsiniz. YouTube destekçilerimizin reklamsız deneyiminin devreye girmesi, formu doldurduktan sonra saat alabilmektedir.

Diğer Platformlar

Bu 3 platform haricinde destek olan destekçilerimize ne yazık ki reklamsız deneyim ayrıcalığını sunamamaktayız. Destekleriniz sayesinde sistemlerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz ve umuyoruz bu ayrıcalıkları zamanla genişletebileceğiz.

Giriş yapmayı unutmayın!

Reklamsız deneyim için, maddi desteğiniz ile ilişkilendirilmiş olan Evrim Ağacı hesabınıza üye girişi yapmanız gerekmektedir. Giriş yapmadığınız takdirde reklamları görmeye devam edeceksinizdir.

Destek Ol

Café au lait lekelerWikipedia

Vasküler Doğum Lekeleri

Hemanjiyomlar (Ç.N. kan damarlarından doğan ur) "çilek" görüntüsünde vasküler doğum lekeleridir. Doğum sırasında kabartısız ve soluk renkli olduklarından fark edilemeyen bu tür lekeler zamanla büyüyüp kırmızımsı bir renk alabilirler. Bebeklerin yaklaşık %10’unda ilk bir yıl içerisinde ortaya çıkarlar.

HemanjiyomWikipedia

Bu lekeler ebeveynleri endişelendirse de vakaların %90’ında çocuk ergenliğe girmeden önce lekelerin solup küçüldüğü, geriye sadece hafif bir iz kaldığı istatistiklerle gösterilmiştir. Bununla birlikte göz kapağında, ağız ve burun gibi solunum yollarında, kuyruksokumu kemiğinde veya hayati organlarda görülen lekelerle çok sayıda olan lekeler, nörolojik hastalıklar veya diğer rahatsızlıkların belirtisi olabileceğinden müdahale gerektirebilir.

Şarap lekesinin gelişimiLasers in Surgery and Medicine. Aug; 41(6): –

Nevus Flammeus ya da şarap lekesi olarak bilinen lekelere "Gorbaçov lekesi" de denir. Birçok doğum lekesinin aksine zamanla solmaz, hatta koyu kırmızı veya mor bir renge dönüşür; yaşın ilerlemesiyle birlikte leke içinde nodüller oluşabilir. Bu tip doğum lekelerinin gelişimini yukarıdaki görselde görebilirsiniz. Leke göz çevresinde değilse veya bulunduğu bölge ve yaşla birlikte gelişimi rahatsızlık vermiyorsa hiçbir müdahale gerektirmez. Yol açtığı komplikasyonlara dair ayrıntıları şu bağlantıda okuyabilirsiniz, ama burada, lekenin bulunduğu bölgeye bağlı olarak ipsilateral (Ç.N. vücudun tek tarafında gözlenen) glokom veya Sturge-Weber sendromu gibi rahatsızlıklara neden olabildiğini söylemeden geçmeyelim. Sturge-Weber sendromu tanısı konan hastaların yaklaşık %76’sının yüzünde şarap lekesi vardır. Ek olarak göz çevresinde şarap lekesi bulunan insanların yaklaşık %’i de bu sendromdan muzdariptir. Bununla birlikte şarap lekeleri çok yaygın olmayan leke türlerindendir.

Nevus SimplexWikipedia

Nevus Simplex ya da “melek öpücüğü” veya “leylek ısırığı” adlarıyla bilinen lekeler, düz ve somon renginde olduğundan şarap lekesi ile karıştırılabilir. Ancak çoğunlukla ense veya boynun arkalarına doğru bir yerde bulunurlar ve kırkyama gibi parçalı ve düzensiz bir görünüme sahiptirler. Ayrıca üzerine hafifçe bastığınızda geçici olarak beyazlaşırlar. Genellikle zararsız lekelerdir, özellikle çocuklarda çok sık (%’ında) görülürler ve yıl içerisinde kaybolurlar.

Üçüncü Meme Ucu Doğum Lekeleri

Birçoğumuz tıp dünyasının “üçüncü meme ucu” veya “fazladan meme ucu” (kimi zaman dört veya daha fazla) olarak adlandırdığı izleri doğum lekesi ile karıştırır. Embriyo oluşumunun ilk evrelerinde hepimizin meme hattı boyunca meme bezleri veya süt bezleri gelişir. Meme başı olarak da adlandırılan bu hattı aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

Meme hattıWikipedia

Normalde bu fazladan bezler daha sonra körelir, ancak bazen de körelme gerçekleşmez ve erkek-kadın hepimizin sahip olduğu iki meme ucuna ek olarak fazladan meme ucu/uçları gelişir. Fazladan meme uçları normalde embriyonun süt hattı boyunca oluşsa da sapmalar da gözlenebilir.

Tüm bunlar, hormonlar biyolojik cinsiyetimizi belirlemeden önce gerçekleşir. Kadınlar gibi erkeklerin de meme ucu olmasının nedeni budur: İnsan embriyolarının tümü gelişimine, doğacak bebek dişi olacakmış gibi başlar; altıncı haftaya doğru testosteron üretilmesiyle birlikte embriyo erkeksi özellikler geliştirmeye başlar. Ancak bu evrede meme ucu dokusu zaten gelişmiş olduğu için biyolojik cinsiyeti erkek olanların da meme uçları olur.

Biyolojik erkekte fazladan meme ucuWikipedia

Fazladan meme uçlarının hem çevresinde areola (ucun etrafındaki koyu renkli yuvarlak alan) hem de ucunda meme başı bulunabilir. Bu tür meme uçları pigment kaynaklı doğum lekeleriyle (benlerle) karıştırılabilir. Ortalama olarak insanların %5’inde görülse de erkeklerde daha yaygındır. Çoğunlukla zararsız ve normal meme uçlarından daha küçüktür. Laktasyon veya emzirme süresi boyunca bazı kadınların fazladan meme uçlarından da süt gelir.

Sonuç ve Düşünceler

Bu yazı, doğum lekesiyle ilgili bilgilerin özetlendiği, giriş niteliğinde bir yazıdır. Okuduğunuz üzere doğum lekelerinin çoğunluğu, görünümü ve bulunduğu bölge açısından sıkıntı yaratsa da sağlık açısından tehlikeli değildir. Rahatsız eden doğum lekelerine dermatologlar müdahale edip komplikasyonları giderebilirler. Sizi endişelendiren veya anormal bir büyüme veya değişiklik gösteren doğum lekeniz varsa tıp doktorlarına başvurabilirsiniz.

Alıntı Yap

Okundu Olarak İşaretle

Paylaş

Sonra Oku

Notlarım

Yazdır / PDF Olarak Kaydet

Bize Ulaş

Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

İçerikle İlgili Sorular
Soru & Cevap Platformuna Git

Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?

Kaynaklar ve İleri Okuma

  1. Çeviri Kaynağı: Evrim Ağacı

    Bilimi Anlatmamıza Yardım Edin!

    Her ay milyonlarca bilimsever, Evrim Ağacı olarak karmaşık bilimsel konuları basitçe anlatmamızdan ve ülkemizde bilim anlatıcılığını geliştirmeye yönelik yaptığımız kapsamlı çalışmalarımızdan faydalanıyor. Bütçenize zarar vermeden, aylık veya tek seferlik sadece 20₺ gibi miktarlarda bize destek olarak bu çabalarımızı destekleyebilir, Türkiye'de bilim okuryazarlığını güçlendirmemize katkı sağlayabilirsiniz.

    Destek Ol

    Neden Destek İstiyoruz?

    Güne&#; Lekesi Tedavisi: Do&#;al Çözümler, Maskeler

    Özellikle yaz aylar&#;nda güne&#;in etkisiyle cildimizde beliren ve keyfimizi kaç&#;ran güne&#; lekeleriyle ba&#; etmek imkans&#;z de&#;il. Sab&#;rl&#; ve kararl&#; bir mücadeleyle cildiniz eski halinden bile iyi görünebilir. Gerekli tüm bitkisel çözümler yaz&#;m&#;zda sizleri bekliyor olacak.

    Güne&#; Lekesi Nas&#;l Geçer?

    • Limon Suyu
    • Ye&#;il Çay
    • Süt
    • Aloe Vera
    • Elma Sirkesi
    • Patates
    • Yo&#;urtlu Limonlu Maske
    güne&#; lekesi nas&#;l geçer

    Güne&#; Lekesi Nedir?

    • Güne&#; lekesi, cildin güne&#;e maruz kald&#;ktan sonra yap&#;s&#;nda olu&#;an renk de&#;i&#;imleri ya&#;anmas&#;d&#;r.
    • Genellikle al&#;n, yanak, dudak bölgesi, boyun, burun, çene ve kollar gibi güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;n&#;n en çok ula&#;t&#;&#;&#; bölgelerde meydana gelen koyu kahverengi lekeler olarak ortaya ç&#;kar.
    • Fakat çiller, benler ya da siyah nokta olu&#;umu da güne&#;ten dolay&#; ortaya ç&#;kan lekelenmeler içinde say&#;l&#;r.
    güne&#; lekesi tedavisi

    Güne&#; Lekesi Nas&#;l Geçer?

    • Güne&#; lekelerinin olu&#;mas&#; h&#;zla gerçekle&#;se de izlerinin silinmesi biraz zaman al&#;r. Bu süre içinde güne&#; lekesi geçer mi gibi içinizde beliren sorular&#;n sizi endi&#;elendirmesine izin vermeyin.
    • Güne&#; lekesine ne iyi gelir diye inceledi&#;inizde birçok çözüm alternatifinin oldu&#;unu göreceksiniz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, unutmay&#;n ki güne&#; lekesi kesin çözüm için öncelikle zamana ihtiyaç duyar.
    • Çözüm alternatiflerine bakacak olursak öncelikle kar&#;&#;m&#;za güne&#; lekesi giderici krem ya da di&#;er ad&#;yla güne&#; lekesi soyucu kremler ç&#;kar.
    • Cildi kimyasal olarak etkileyip yava&#; yava&#; soyarak, lekeli üst derinin at&#;lmas&#;n&#; ve cildin kendini yenilemesini sa&#;lar.
    • Güne&#; lekesi kremi, ancak düzenli kullan&#;lmas&#; durumunda sonuç verir. Bu nedenle sab&#;rl&#; ve kararl&#; olman&#;z gerekir.
    • Hangi kremin güne&#; lekesi için en iyi krem oldu&#;u konusunda en isabetli tercihi cilt doktorunuzun yapaca&#;&#;n&#; unutmamal&#;s&#;n&#;z. Tavsiyeler sonucunda ald&#;&#;&#;n&#;z güne&#; lekesi giderici ürünler, cilt tipinize uygun de&#;ilse tedavi etmek yerine size yeni sorunlar getirebilir.
    • Güne&#; lekesi çözüm aray&#;&#;&#;n&#;zda sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z&#; ön planda tutup sonuç için beklemeyi göze almal&#;s&#;n&#;z.

    Güne&#; Lekesini Geçiren 7 Bitkisel Çözüm

    Güne&#; lekeleri pek çok ki&#;inin cilt problemlerinden biridir. Yaz k&#;&#; demeden ufac&#;k bir güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;na maruz kalan hassas ciltlerde bölge bölge lekelenme olu&#;ur. Bu lekeler de k&#;sa sürede kaybolmaz. Mutlaka medikal ya da bitkisel destek ister. &#;imdi sizlere güne&#; lekesi nas&#;l geçer sorusunun yan&#;tlar&#;n&#; verelim.

    1) Limon Suyu

    Güne&#; lekesine ne iyi gelir diyenler, evde mutlaka bulunan limonla bitkisel tedaviye ba&#;layabilir. Limon do&#;al asitli bir meyvedir ve bu asit sayesinde, lekelerin incelmesine yard&#;m eder. Limon suyuyla güne&#; lekelerini gidermek için &#;u yolu izleyebilirsiniz:

    • Limonu ikiye kesin ve aç&#;k olan yüzüyle güne&#; lekesinin oldu&#;u bölgeye masaj yap&#;n. Bu masaj&#; 5 dakika kadar devam ettirin.
    • Limon suyu cildinizde 15 dakika kadar kalmal&#;d&#;r. Bu a&#;amada asitler lekeyi inceltmek için devreye girecektir.
    • Ancak ilk uygulamada hemen sonuç beklemeyin.
    • Her gece düzenli olarak limon suyuyla lekeli bölgeye masaj yap&#;n ve süre dolduktan sonra &#;l&#;k suyla cildinizi y&#;kay&#;n. Düzenli uygulama sonucunda, lekelerin giderildi&#;ini görebilirsiniz.

    Limonun Cilde ve Yüze 7 Mucizevi Faydas&#;

    limon

    2) Ye&#;il Çay

    Ye&#;il çay antioksidan bir bitkidir ve cilt bak&#;m&#;nda özellikle de güne&#; lekelerinde çok etkilidir. Güne&#; lekesi kesin çözüm dileyenlere yard&#;m eder. Ye&#;il çay sayesinde evde güne&#; lekesi tedavisi uygulamak için &#;u bilgileri inceleyebilirsiniz.

    • Po&#;et ye&#;il çay al&#;p bu çay&#; demleyin ve s&#;cakl&#;&#;&#;n&#;n geçmesini bekleyin.
    • So&#;uyan ye&#;il çay po&#;etlerini yüz bölgesine masaj olarak uygulay&#;n.
    • E&#;er vücudunuzda s&#;rt ya da kollarda da güne&#; lekesi varsa; po&#;eti o bölgelere de masaj yaparak yedirin.
    • Ye&#;il çay, düzenli uygulama sonunda güne&#; lekelerinin cildinizde olu&#;turdu&#;u görünümü yok edecektir.

    Ye&#;il Çay&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Zay&#;flat&#;r M&#;? Ne Zaman &#;çilmeli?

    çay

    3) Süt

    Güne&#; lekesi do&#;al çözüm arayanlar evdeki birkaç ka&#;&#;k sütle lekeleri giderebiliyor. Bunun için sütü cildinize düzenli &#;ekilde sürmeniz gerekir.

    • Güne&#; lekesi nas&#;l giderilir diyenler hemen evdeki sütü als&#;n ve bir pamu&#;a birkaç damla dökmeye ba&#;las&#;n.
    • Sütün içinde bulunan faydal&#; mineraller, lekelerin temizlenmesini h&#;zland&#;rmaktad&#;r.
    • Cildinizi beslerken yenileyen süt sayesinde, birkaç ay içinde cildinizde lekeden iz kalmayacak.
    • Süt uygulamas&#;n&#; her gece uykudan önce denemeniz önerilir.
    • Uyku esnas&#;nda hücre yenilenmesi olaca&#;&#; için ölü derilerin temizlenmesi ve lekenin kalkmas&#; daha h&#;zl&#; gerçekle&#;ir.

    Süt Maskesi: Bebeksi Cilt &#;çin 11 Formül

    süt

    4) Aloe Vera

    Aloe vera, güne&#; lekesi giderme konusunda öncü bitkilerden biridir. Güne&#; lekesini temizlemek için aloe vera jeli kullan&#;lacakt&#;r.

    • Aloe vera, cilt hücrelerini yenileyen faydal&#; bir bitkidir. Özellikle de jelli k&#;sm&#;, adeta cildiniz için bir maske niteli&#;ine sahiptir.
    • Aloe vera jelinden 1 çay ka&#;&#;&#;&#; kadar al&#;n ve güne&#; lekesinin da&#;&#;ld&#;&#;&#; bölgeye sürün.
    • Lekeli bölgede 10 dakika kadar bekletin. Ard&#;ndan &#;l&#;k suyla cildinizi silin.
    • Her gece ya da uyand&#;ktan sonra bu uygulamay&#; deneyin. Aloe vera jelinin yava&#; ama etkili &#;ekilde güne&#; lekelerini sildi&#;ini görebilirsiniz.

    7 Farkl&#; &#;htiyac&#;n&#;za Özel En &#;yi Aloe Vera Maskesi Tarifleri

    aloe vera

    5) Elma Sirkesi

    Güne&#; lekelerini evde yok etmek için do&#;al asit içeren yard&#;mc&#; malzemelere ihtiyac&#;n&#;z olacak. Bu malzemelerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesini kullanarak güne&#; lekelerini nas&#;l temizleyebilirsiniz? Ad&#;m ad&#;m görelim.

    • Makyaj temizleme pamu&#;unu al&#;n ve birkaç damla elma sirkesi dökün.
    • Bu pamukla yüz bölgesini her gece temizleyin.
    • Güne&#; lekelerinin oldu&#;u yerlere dairesel hareketlerle masaj yap&#;n.
    • Elma sirkesinin kendine has kokusu cildinize kalabilir bunun için uygulama sonras&#;nda cildinizi &#;l&#;k suyla y&#;kay&#;p ar&#;nd&#;rabilirsiniz.
    • Elma sirkesinde do&#;al faydal&#; asitler oldu&#;u için güne&#; lekelerinin k&#;sa sürede incelip yok olmas&#;na yard&#;m edecektir.

    Elma Sirkesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir?

    elma sirkesi

    6) Patates

    Güne&#; lekelerinin rengini açma ve cildi yenileme konusunda size yard&#;m edecek do&#;al bir önerimiz daha var. Patates! Bak&#;n, patates nas&#;l güne&#; lekelerin yok ediyor?

    • Patatesin yap&#;s&#;nda bulunan, mineraller hücrelerin yenilenmesini h&#;zland&#;rmaktad&#;r.
    • Ölü hücrenin deriden kolayca at&#;lmas&#;n&#; sa&#;layan patates, güne&#; lekelerinin yay&#;lmas&#;n&#; da durduracakt&#;r.
    • Patatesin kabu&#;unu soyun ve çok ince dilimler kesin.
    • Kesilen dilimleri yüz bölgesine ya da vücudunuzun herhangi güne&#; lekeli bölgesine uygulay&#;n.
    • Patates dilimleri, güne&#; lekeli alanda kald&#;kça lekenin incelmesini ve kaybolmas&#;n&#; h&#;zland&#;r&#;r. Bu nedenle her gün taze uygulama yapman&#;z önerilmektedir.
    • Cildinizi sonras&#;nda ar&#;nd&#;rmak için &#;l&#;k suyla y&#;kaman&#;z gerekir.

    Patates Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Cildinize Çok &#;yi Gelecek 6 Farkl&#; Tarif

    patates

    7) Güne&#; Lekesini Gideren Do&#;al Maske

    Pek çok ki&#;i cildini temizlemek için en etkili güne&#; lekesi maskesi denemek istiyor. &#;imdi size çok iyi gelecek bir maske önerelim.

    Malzemeler

    • 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; yo&#;urt
    • 1 çay ka&#;&#;&#;&#; karbonat
    • 1 çay ka&#;&#;&#;&#; limon suyu

    Uygulama

    • Güne&#; lekelerini giderecek do&#;al maskeyi haz&#;rlamak için verilen tüm malzemeleri minik bir kapta kar&#;&#;t&#;r&#;n.
    • Bu kar&#;&#;&#;m&#;, her ak&#;am uykudan önce cildinize sürün ve 15 dakika kadar maskeyi yüzünüzde dinlendirin.
    • Güne&#; lekelerinin olu&#;turdu&#;u kahverengi lekeleri giderecek bu maskeyi düzenli &#;ekilde uygulamaya özen gösterin.
    • Karbonat peeling etkisi yaparken, yo&#;urt cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler. Limon suyu ise asitleri sayesinde lekenin daha kolay kalkmas&#;na yard&#;m eder.

    Yo&#;urt Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir? 11 Maske Tarifi

    yo&#;urt

    Güne&#; Lekesi Tedavisi Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

    • Güne&#; lekesi lazer ile de tedavi edilen bir cilt sorunudur. Birçok cilt probleminde oldu&#;u gibi güne&#; lekelerinde de kullan&#;lan lazer ile güne&#; lekesi sildirme yap&#;labilir.
    • Kremlere göre daha k&#;sa ve kolay bir süreç oldu&#;unu dü&#;ünüyorsan&#;z, bu tedavi yönteminde de düzenli seans uygulaman&#;n önemini hat&#;rlatmak isteriz.
    • Lazerli tedaviler konusunda di&#;er önemli nokta, tedavinin nerede ve kimin taraf&#;ndan yap&#;ld&#;&#;&#;d&#;r.
    • Uzmanlar taraf&#;ndan uygulanmas&#; gereken tedavi edici lazer uygulamalar&#;, bu konuda ehliyeti olmayan ki&#;ilerin elinde tehlikeye dönü&#;ebilir. Bu nedenle lazerin yap&#;laca&#;&#; adres konusunda iyi ve sa&#;duyulu bir ara&#;t&#;rma yapman&#;z&#; öneririz.
    • Güne&#; lekesi lazer tedavisi fiyatlar&#;, lazer tipine, seans say&#;s&#;na ve kimin yapt&#;&#;&#;na ba&#;l&#; olarak de&#;i&#;iklik gösterir.
    • Di&#;er sa&#;l&#;k tedavilerinde oldu&#;u gibi fiyat odakl&#; bir tercih yapmak, sa&#;l&#;&#;&#;n&#;zda geri dönülmez sorunlara yol açabilir.
    • Ortalama lazer fiyatlar&#;n&#;n çok alt&#;nda fiyatlar sunan ya da beklenen tedavi süresinin çok alt&#;nda sürelerde tüm lekelerinizin kaybolaca&#;&#;n&#; söyleyen ki&#;ilerin vaatlerine itibar etmemenizi öneririz.
    güne&#; lekesi tedavisi

    Güne&#; Lekesi &#;çin Maske ve Bitkisel Çözümler

    • Güne&#; lekesi tedavisi için destekleyici bir yöntem olarak cilt maskeleri de rahatl&#;kla kullan&#;labilir. Hem do&#;al malzemelerle haz&#;rlanan ev maskeleri, hem de haz&#;r olarak al&#;nan maskeler cildi yenileyerek yap&#;s&#;n&#;n iyile&#;mesine yard&#;mc&#; olacakt&#;r.
    • Güne&#; lekesi maske önerileri için doktorunuzdan da tavsiye alabilirsiniz. Eczanelerde sat&#;lan dermokozmetik ürünlerin seçimi için size yard&#;mc&#; olabilir. Bunun d&#;&#;&#;nda kozmetik firmalar&#;n&#;n da sundu&#;u maskeler de iyile&#;menizi destekleyebilir.
    • Güne&#; lekesi için maskeler konusunda da ayn&#; kural geçerli olacakt&#;r. Düzenli kullanmad&#;&#;&#;n&#;z takdirde etkisini cildinize yans&#;tamayacak, harcad&#;&#;&#;n&#;z para ve zaman bo&#;a gitmi&#; olacakt&#;r.
    • Kremler, lazerler ve maskeler d&#;&#;&#;nda do&#;al çözümler arayanlar için de birçok alternatif bulunur. Üstelik hem beslenmenizle içten hem de cildinizin d&#;&#;&#;ndan tedaviye devam edebilirsiniz. &#;sterseniz kolajen içeren besinler tüketmeye a&#;&#;rl&#;k vererek cildinizi güçlendirebilirsiniz.
    • Protein a&#;&#;rl&#;kl&#; beslenmeniz, kemik ve et suyu içeren çorbalar tüketmeniz cildinizin bu süreçte güçlü ve esnek olmas&#;n&#; sa&#;layacakt&#;r. Beslenmenizdeki bu de&#;i&#;im, cildinizi yeniler ve daha h&#;zl&#; iyile&#;ebilirsiniz. Di&#;er yandan içerdi&#;i maddeler ile cilt yüzeyinin yenilenmesini sa&#;layacak bitkilerin kar&#;&#;&#;m&#;n&#; maske olarak uygulayabilirsiniz.
    • Güne&#; lekesi do&#;al çözüm aç&#;s&#;ndan birçok alternatife sahiptir. Asidik yap&#;ya sahip do&#;al bitkiler ya da meyvelerin asitleri cilt üzerinde a&#;&#;nd&#;r&#;c&#; etki yarat&#;r. Bu sayede cilt kendini yeniler.
    • Elma sirkesi, limon gibi asitli bitkiler bu çözümler için birer alternatif olabilir.
    • Güne&#; lekesine limon uygulamak s&#;k kullan&#;lan bir yöntemdir. Limonun cilt üzerinde renk aç&#;c&#; özelli&#;i oldu&#;u bilinir.
    • Dikkat edilmesi gereken, uygulaman&#;n hemen ard&#;ndan güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;na maruz kalmaktan kaç&#;nmakt&#;r. Aksi halde cildinizde limondan kaynaklanan yeni lekeler olu&#;abilir.
    • Güne&#; lekesi &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan da incelenmi&#; ve çe&#;itli bitkisel çözümler sunulmu&#;tur. Sa&#;l&#;k sorunlar&#;na bitkisel çözüm önerileri sunan &#;brahim Saraço&#;lu da, güne&#; lekelerinin çözümü için asitli bitkileri tercih etmektedir.
    • Sadece limon, sirke gibi asitli maddeler de&#;il cildinizin nem dengesini korumas&#; ve tahri&#; olmamas&#; için nem verecek maddeleri de uygulaman&#;z gerekir.
    • Bunlara örnek olarak aloe vera bitkisi ve süt verilebilir. Ayr&#;ca tedavi sürecinin desteklenmesi için cilde yo&#;un nem veren bal&#; kil ile kar&#;&#;t&#;rarak maske yapabilirsiniz.
    • Güne&#; lekesi so&#;an suyu ile de tedavi edilebilir. So&#;an&#;n cilt yüzeyinde antimikrobik etkisinin yan&#; s&#;ra leke aç&#;c&#; etkisi de bulunur. So&#;an suyunun d&#;&#;&#;nda karbonat ve elma sirkesi de di&#;er etkili maddeler aras&#;ndad&#;r.
    • So&#;an suyunun uygulamas&#;nda da elma sirkesi yard&#;mc&#; malzeme görevini yapar. Rendeledi&#;iniz so&#;an&#; biraz elma sirkesi ve suyla kar&#;&#;t&#;rarak lekelerin üzerinde be&#; dakika kadar bekletebilirsiniz.
    • Ard&#;ndan &#;l&#;k suyla y&#;kay&#;p cildinizi temizledikten sonra nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz. Bu maskenin hafta kere uygulanmas&#; tavsiye edilir.
    • Cildin rengini açan di&#;er maddelerden biri olan karbonat da lekelerle mücadelede güçlü bir silah&#;n&#;z olacakt&#;r.
    • Güne&#; lekesi karbonat ile cildin renginin aç&#;lmas&#; sonucunda iyile&#;me gösterir. Karbonat&#;, birkaç damla limon suyu ve yo&#;urt ile kar&#;&#;t&#;r&#;p macun haline getirdikten sonra cildinizdeki lekeli bölümlere uygulay&#;p kurumas&#;n&#; bekleyin.
    • Kuruduktan sonra hemen y&#;kamak yerine maskeyi ovalayarak yüzünüzden ç&#;kar&#;n. Böylece cilt yüzeyini harekete geçirmeniz kolayla&#;acakt&#;r. Bu yöntemi de haftada iki kere uygulayabilirsiniz.
    • Cilt yenilendikçe yava&#; yava&#; kaybolan güne&#; lekesi elma sirkesi ile tonik yaparak da hafifletilebilir. Birkaç damla elma sirkesini bir pamu&#;un üzerine damlatarak lekeli bölgeye uygulayabilir ya da tüm cildi silebilirsiniz.
    • Fakat bu durumda yine toni&#;i sürdükten hemen sonra güne&#;e ç&#;kmaktan kaç&#;n&#;n.
    • Limon suyu gibi asitli içeri&#;e sahip olan elma sirkesi, güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;yla cildinizde yeni lekeler olu&#;turabilir. Ayr&#;ca tüm do&#;al çözümlerin normal cilt yap&#;s&#; göz önüne al&#;narak sunuldu&#;unu unutmay&#;n.
    • Cildiniz hassas ise ya da ba&#;ka sorunlar&#; varsa, do&#;al formüllerin de yan etkileri olabilece&#;ini göz önüne alarak uygulamadan önce cilt doktorunuza dan&#;&#;may&#; tercih edin.

    Güne&#; Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar, Olu&#;ur?

    • Güne&#; lekesinin temel nedeni güne&#;lenme ile artan melaninin cildin yap&#;s&#;n&#; bozmas&#;d&#;r.
    • Özellikle aç&#;k renkli ve hassas cilde sahip ki&#;ilerde bu de&#;i&#;im daha kolay gerçekle&#;ir.
    • Bunun d&#;&#;&#;nda hormon de&#;i&#;iklikleri, kullan&#;lan do&#;um kontrol haplar&#; gibi faktörler de cildin daha kolay lekelenmesine neden olabilir.
    • Güne&#; lekesi olu&#;mamas&#; için, cildi güne&#;e kar&#;&#; koruma alt&#;na almak gerekir.
    • Güne&#;e ç&#;kmadan sürülen koruyucu kremlerin yan&#; s&#;ra &#;apka ve gözlük kullan&#;m&#; da al&#;&#;kanl&#;k haline getirilmelidir.
    güne&#; lekesi nas&#;l geçer

    Sivilce &#;zi Nas&#;l Geçer? 9 Do&#;al Maske Tarifi

    Cilt Lekelerine Çözüm Önerileri 6 Do&#;al Yöntem

    Sivilceler &#;çin Maske Tarifleri: 10 Ev Yap&#;m&#; Öneri

    10 Saatte Ciltteki Bütün Lekeleri Ç&#;karan Maske Tarifi

    &#;ems Arslan Güzellik S&#;rlar&#;, Do&#;al Cilt ve Saç Bak&#;m&#; Maskeleri

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.