tonik nedir / Tonik Nedir? Cilt Bakımının Önemli Adımı Olan Tonik Nasıl Kullanılır?

Tonik Nedir

tonik nedir

kaynağı değiştir]

Tonik Nedir?

Cilt bakım rutininizde yer vermeniz gereken ürünler arasında tonikler de yer alır. Cilt temizliği için ürün kullanıyorsanız öncesi ve sonrasında cildinize tonik uygulayabilirsiniz. Böylelikle temizleyicilerin ve bakım kremlerinin verimliliğinin artmasını sağlayabilirsiniz. Sizler de cilt tipinize uygun tonikler için Miniso’daki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Tonik Ne İşe Yarar? Toniği Cilde Faydaları Nedir?


Tonik, cildi temizleyip, pH dengelerini düzenleyen ve cildi hazırlayan bir cilt bakım ürünüdür. Cildin pH dengesini bozan faktörler arasında su, sabun, kir, yağ ve polen gibi nedenler bulunur. Tonik cildi temizlerken, cildin pH dengesini düzenleyerek cildin doğal dengesini korumaya destek verir. Aynı zamanda cildin pürüzsüz, temiz ve canlı görünmesine yardımcı olur. Cilt tipine göre değişen tonikler mevcut. Örneğin, kuru ciltler için nemlendirici tonikler ve yağlı ciltler için matlaştırıcı tonikler üretilebilir.

Yüz Toniği Nasıl Kullanılır?


Yüzünüzü temizleyerek tonik kullanımı için gerekli adımlara başlayabilirsiniz. Yüzünüzde ne kadar çok makyaj veya kir varsa, tonik etkisi o kadar etkili olacaktır. Tonikleri elinizle veya pamuklu ped ile uygulayabilirsiniz. Elinizle uygulamak için, toniği direk yüzünüze sürebilirsiniz. Pamuklu ped kullanarak uygulamak için toniği pamuğa alıp yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yüzünüzü kuruladıktan ve tonik sürüldükten sonra, yüzünüzü havlu ile tekrar kurulamalı veya bekletmelisiniz. Tonik sonrası cildi nemlendirmek cildin daha sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

Cilt Toniği Nereye Uygulanır?


Cilt tonikleri vücudun farklı bölgelerine uygulanabilir. Bu bölgeler arasında yüz ve boyun gibi yerler bulunur. Cilt toniklerinin temizlenmiş cilde uygulanmasına dikkat edilmesi önemlidir. Toniklerin uygulanacağı yerlerden ziyade ne şekilde uygulandıklarına özen gösterilmesi büyük bir önem taşır. Ciddi problemlerin meydana gelmemesi adına cilt toniklerini en doğru şekilde cildinize uygulamanız gerekir. Böylelikle cilt bakım rutininizi  sağlıklı bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Cilt Toniği Ne Zaman Kullanılır?


Genellikle cilt toniği, temizleme ürünlerinden sonra uygulanır. Bunun için, birkaç damla cilt toniği almanız ve pamuklu bir ped ile yüzünüze sürmeniz yeterlidir. Cilt toniği, yüz temizleme rutininizin bir parçası olarak kullanılır. Temizleme jelleri veya sabunlar kullandıktan sonra, cildin pH dengesini yeniden kurmak ve cildi temizleme ürünlerinden arındırmak için tercih edilir. Aynı zamanda cildi nemlendirmek ve cildi canlandırmak için kullanılabilir.

Yüz Toniği Hangi Aralıklarla Kullanılmalıdır?


Yüz toniği kullanım aralıkları, cildinizin genel durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Fakat genel olarak yüz toniklerinin sabah ve akşam olmak üzere birer kere uygulanması tavsiye edilir. Sabah saatlerinde uygulanan tonikler, gece boyunca üretilen sebum maddesinin temizlenmesine destek verebilir. Böylelikle cildin pH’ının dengelenmesine destek verir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız tonik uygulamasını günlük bakım rutininizden eksik etmemelisiniz. Kolay tahriş olabilen ya da hassas bir cildiniz bulunuyorsa günde bir defa kullanmayı deneyebilirsiniz. Kullanım süreleri kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Doğru şekilde kullanılan yüz tonikleri cilt üzerindeki kirlerin dışarıya atılmasına destek verir.

Cilt Tipine Uygun Tonik Nasıl Seçilir?


Cilt tipinize uygun tonik seçerken, cildinizin ihtiyacı olan özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle cildinizin nem düzeyini belirlemelisiniz. Kuru ciltler için nemlendirici özellikteki tonikler, yağlı ciltler için ise matlaştırıcı özellikteki tonikler tercih edilmelidir. Ayrıca cildinizin karşı karşıya olduğu sorunlar da tonik seçiminizi etkileyebilir. Örneğin, akne yada siyah noktalar olan ciltler için salisilik asit içeren tonikler tercih edilebilir.

Yağlı Ciltler için Tonik Önerisi


Yağlı ciltlerde, cildin nem dengelerinde sorunlar olduğu için sürekli olarak sebum yani yağ üretmesi muhtemeldir. Gün içerisinde cildin parlaması, gözeneklerin genişlemesi ve sonraki adımlarda siyah nokta sivilcelere varabilecek problemlerin ortaya çıkmaması için pH seviyesini koruyabilecek tonikler tercih edilebilir. Aynı zamanda nem seviyesini dengeleyebilecek tonikler en büyük yardımcılarınız arasında yer alır. 

Kuru Ciltler için Tonik Önerisi


Kuru ciltler için tonik arıyorsanız gül suyu gibi içeriklerle zenginleştirilen tonikleri deneyebilirsiniz. Cildi yatıştırıcı özelliklere sahip olan bu tonikler makyaj kalıntılarından kurtulabilmenize destek verir. Çiçek balı özü gibi formüller cilt üzerinde rahatlık sağlayabilir. Hassas ve kuru cilde sahipseniz meyve özleri içeren tonikleri değerlendirebilirsiniz. Akne gibi ciddi problemler yaşıyorsanız bu sorunları önleyebilecek içeriğe sahip tonikleri kullanabilirsiniz.

Karma Ciltler için Tonik Önerisi


Karma ciltler, cilt bakımı konusunda zorlayıcı cilt türleri arasındadır. Yüzdeki farklı alanların farklı ihtiyaçlara sahip olmasından dolayı kuru olan kısımlarda su bazlı ve yatıştırıcı tonikler, yağlı bölgelerde ise özel yağlar içeren tonikler kullanılması tavsiye edilir. Çay ağacı içerebilecek olan karma ciltler için özel tonikler çoğu kişinin favorileri arasında yer alır.

Doğal Tonik Olarak Ne Kullanılabilir?


Elma sirkesi, salatalık, gül suyu, kahve telvesi, doğal kil ve maden suyu gibi ürünlerin doğrudan tonik özelliği olması durumu söz konusudur. Bu ürünlerin dikkatli bir şekilde kullanılması önemlidir. Cildinizdeki herhangi bir problem meydana gelmemesi adına profesyonel şekilde üretilen toniklerden yararlanmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde ciddi problemler meydana gelebilir.

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Cilt Serumu Nedir?

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılmalıdır?

C Vitamin Serum Nedir?

Kolajen Nedir?




nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası