küçük gözler için eyeliner / Güzellik panosundaki Pin

Küçük Gözler Için Eyeliner

küçük gözler için eyeliner

Göz Şekline Göre 5 Farklı Eyeliner Çekme Tekniği

Makyaj yaparken en önemli nokta, malzeme ve renk seçiminden ziyade yüzünüzü iyi tanımanızdır. Bakışlarınızı belirleyen en önemli makyaj malzemelerinden biri olan eyeliner, göz yapınıza göre uygulandığında gözlerinizdeki derinliği en iyi şekilde yansıtır.

Far rengini belirleyip maskaranızı da seçtikten sonra sıra eyeliner’ı nasıl uygulayacağınıza geliyor. Göz yapınıza uygun eyeliner stilini bulmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Göz Şekli Nasıl Belirlenir?

göz şekli

Doğru eyeliner çekme tekniği için ilk adım göz yapınızı belirlemeniz olacaktır. Eğer göz kapağınız gözlerinizi bir miktar kapatıyor, yani neredeyse göz bebeğinizin üzerine kadar iniyor ve hatta göz bebeğinizin sadece yarısı görünüyorsa küçük göz yapısına sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Tam tersi olarak, göz kapağı göz bebeğinizi kapatmayacak derecede yukarıda kalıyor ya da göz bebeğinizin başlangıç çizgisinden daha aşağıda durmuyorsa gözleriniz büyük demektir. Gözünüzün iç, yani burnunuza yakın kısmı ve tam karşıtı olan dış kenarları aynı seviyede duruyorsa en çok sevilen göz yapısına, yani badem gözlere sahipsinizdir.

Profilden bakıldığında kaşınızın kemik olan alt kısmı daha öne doğru ve gözünüz daha geride ise gözleriniz çukur göz olarak nitelendirilir. Gözlerinizin uzunluğu ve yüksekliği birbirine eşitse gözleriniz yuvarlak yapıdadır.

Aynı zamanda göz bebeğiniz ve çevresi iç içe geçmiş uyumlu iki daire olarak görünür. Burnunuza yakın kenarlar sabitken kulaklara doğru olan uç göz kısımları yukarı doğru uzanıyor ve kaşlarınıza daha yakın duruyorsa gözleriniz çekik göz olarak nitelendirilir.

1. Badem Gözler İçin Eyeliner Tarzı

badem gözlü kadın

En çok karşılaşılan ve makyaj yapmakta zorlanılan iki göz yapısı badem ve yuvarlak gözlerdir. Badem şeklindeki gözler için en uygun eyeliner çekme tekniği şu şekildedir: Gözün yapısı ortalarda geniş, kenarlara doğru ince olduğu için eyeliner tam tersi şeklinde uygulanmalıdır.

İç, orta kısımlarda ince çizgilerle başlayıp dış kısımlara doğru kalınlaştırılan stiller gözlerinizi olduğundan daha çekici gösterir. Günlük makyajlarda eyeliner çizgisini göz bitimine kadar uygulayabilir; daha gösterişli bir makyaj için dilerseniz çizginin uzunluğunu şakaklarınıza ince bir eğimle biraz daha uzatabilirsiniz.

2. Yuvarlak Gözler İçin Eyeliner Tarzı

Yuvarlak gözlerde ise göz yapısı öngörülebilir çizgilerden oluştuğu için göz yapınızı daha kıvrımlı ve ilgi çekici hale getirmeye çalışabilirsiniz. Tüm kirpik diplerine eşit kalınlıkta bir çizgi çektikten sonra göz bitiminde üçgenleşen tarzda bir kuyruk oluşturmanız en doğru yöntem olacaktır.

Bu sayede gözleriniz dikkat çekici bir tam daire gibi değil de daha gizemli bakışlar sunan kıvrımlı bir görüntüde olacaktır. Aynı zamanda kirpiklerinizin alt ve üst kısımlarındaki eyeliner çizgisini biraz dağıtarak bulaştırmanız daha etkili ve buğulu bakışlar yakalamanıza yardımcı olacaktır.

3. Büyük Gözler İçin Eyeliner Çekme Tekniği

eyeliner süren kadın

Göz boyutlarında asıl dikkat edilmesi gereken unsur çok büyük gözleri daha küçük; çok küçük gözleri de daha büyük ve açık göstermektir. Bu durumda ise devreye renkler girmektedir.

Büyük gözlerde, eyeliner’ı tek başına kullanmak yerine kirpik diplerinin iç kısımlarında alt ve üst çizgilere koyu renkli bir göz kalemi uygulamak gözünüzü olduğundan daha küçük gösterecek ve büyük bir göz yerine özenle uyguladığınız eyeliner daha çok dikkat çekecektir.

4. Küçük Gözler İçin Eyeliner Çekme Tekniği

Küçük gözlerde ise gözün iç kısımlarına beyaz, ten rengi gibi açık renkli bir göz kalemi uygulamak gözlerinizi daha büyük gösterecektir. Böylece göz kapağınıza uyguladığınız koyu renkli eyeliner gözünüzü iyice kapalı ve karanlık bir hale getirmeyecek; tam tersi şık bir dokunuş olarak dikkat çekecektir.

5. Yeni Başlayanlar İçin Eyeliner Şablonu Metodu

eyeliner şablonu

Göz yapınıza karar veremiyorsanız ya da eyeliner çekmeye yeni başladıysanız ve düzgün çizgiler oluşturamıyorsanız, üzülmeyin. Hem herkesin kolaylıkla yapabileceği hem de tüm göz tiplerine uyum sağlayan bir eyeliner çekme tekniği de mevcut.

Öncelikle bir göz kalemi ya da eyeliner fırçası ile çizgi çizmek istediğiniz alana aralıklarla noktalar koyun. Eğer dumanlı bir görünüm elde etmek istiyorsanız temiz bir fırça yardımıyla bu noktaları dağıtarak birleştirebilirsiniz. Daha net bir görünüm için ise kalem ya da eyeliner ile elinizi kaldırmadan noktaları takip ederek bir çizgi oluşturabilirsiniz.

Bu yöntemin yanı sıra, göz kapağınıza çekeceğiniz eyeliner için bir şablon çizgi oluşturup daha sonra çizgilerin içini doldurmayı da deneyebilirsiniz. Eyeliner çekme tekniklerini öğrendikten sonra ihtiyacınız olan makyaj malzemelerini Arcadium AVM’deki kişisel bakım & sağlık mağazalarından edinebilirsiniz.

HANGİ GÖZ TİPİ NASIL EYELINER ÇEKMELİ?

Eyeliner, bir kadını en seksi gösteren detaylardan biri. Ama göz şeklimize uygun olursa... Bakın, farklı göz tiplerine göre eyeliner nasıl çekilmeli?

asimetrik göze eyeliner uygulaması

Asimetrik gözler: Eğer bir gözünüz diğerinden biraz daha büyükse, her ikisinin boyutunu da eşitleyecek bir teknik kullanmalısınız. Bunun için en iyi yöntem likit kalem eyeliner kullanmaktır.

Nars Eyeliner Stylo hem istediğiniz netliği sağlıyor, hem de saatlerce hiç bozulmadan gözünüzde kalıyor. Mükemmel uygulama için gözünüzün iç köşesinden dışına kadar -kirpik dibinden- eyeliner’ınızı çekin.

Eşitlemek istediğiniz daha küçük olan gözünüzün dış kısmını birazcık daha kalın çizerseniz, gözünüz daha büyük ve ikisi de eşit görünecektir. 
 

Birbirine yakın gözler: Bu göz şekli için yapılması gereken, gözlerin birbirinden daha uzakta görünmesini sağlayacak bir illüzyondur. Önce, gözlerinizin iç köşelerine Nars Radiant Creamy Concealer kapatıcı uygulayarak göz çevresini aydınlatın. Gözleri birbirinden uzaklaştırmak için göz pınarlarına eyeliner sürmeyin. Gözün dış köşesine yoğunlaşan eyeliner tercih edin. Gözlerin orta kısmından başlayarak uca doğru eyeliner çekin. 

birbirine yakın gözlere eyeliner

Birbirine uzak gözler için: Uzak gözleri yakınlaştırmak için öncelikle yine küçük bir hileye başvurmalıyız.

Eyeliner sürerken göz pınarına yoğunlaşın. Göz pınarından göz ucuna kadar boydan boya eyeliner çekmek için Shiseido Microliner Ink Eyeliner'ı kullanın. Böylece iki taraftan gözler birbirine daha yakın gözükecektir.
 

Düşük göz kapakları: Eğer göz kapaklarınız yok denecek kadar katlanıyorsa, ürünü biraz göz kapağınızın üstüne çıkartın ki, eyeliner'ınız kapanmasın.

Yumuşak bir kalem eyeliner mesela Shiseido Kajal InkArtist'i kirpik dipleriniz boyunca çekin ve gözünüzün bittiği yerde hafif kuyruk yapın. Böylece gözün düşük kısmı daha yukarıda görünecektir.

 

Büyük gözler: Büyük gözler genelde her türlü görüntüyü kaldırabilir, bu yüzden elinizi korkak alıştırmayın.

Nars High Pigment Longwear Eyeliner  göz kalemi ile göz pınarınızdan gözlerinizin dışına kadar çizgi çizin ve kedi gözleri etkisi için bir kuyruk yaratın. 

büyük gözlere eyeliner uygulaması

Küçük gözler: Gözleri büyük göstermek için önce çok açık kahverengi renginde bir göz farını tüm göz kapağınıza uygulayın. Nars Blondie far iyi seçim olur.

Sonra kirpik diplerinize Nars Kohliner sürün. Göz kalemini uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla bunu hafifçe dağıtın ve koyu kahverengi göz farı (Nars Bengali) ile hafif bir gölge yapın.

Böylece gözleriniz daha iri gözükecektir.

 

Yuvarlak gözler: Yuvarlak gözler için eyeliner uygulaması gözlerin uç kısımlarına kuyruk görünümü verilecek şekilde yapılmalıdır. Bu teknik gözleri daha kalkık gösterir.

Uzun kuyruklu bir eyeliner için Shiseido Archliner Eyeliner kullanmak ideal olur. Keçe ucuyla kullanım kolaylığı sağlar çünkü kontrolü rahattır. 
yuvarlak gözlere eyeliner

Eyeliner ile ilgili öğrenmek istediğiniz her şey için "EYELINER NEDİR VE NASIL ÇEKİLİR?" yazımıza tıklayın.

Küçük gözleriniz var ve onları daha büyük göstermek istiyorsanız, size harika bir video öneriyoruz: HATİCE SAKA: GÖZLER DAHA BÜYÜK NASIL GÖSTERİLİR? Üstelik harika makyaj tüyoları ile! 
 

DİĞER YAZILAR

Eyeliner

HANGİ GÖZ TİPİ NASIL EYELINER ÇEKMELİ?

Her göz tipine aynı eyeliner stilini uygulamak imkansız, üstelik de yanlış. “Bana eyeliner yakışmıyor” demeyin, kendi göz tipinize en iyi stili belirleyin. Bunun için, 6 farklı göz şekline uygun olarak en iyi eyeliner nasıl çekilir araştırdık.

Haziran 26, 2020
Eyeliner

EYELINER NASIL ÇEKİLİR?

Ah bu ince eyeliner çekme meselesi! Bazısına çok kolay, bazısına hala çok zor.. Çünkü bir yanlış tüm göz makyajını mahvedebilir. O yüzden sizler için ince eyeliner çekmenin püf noktalarını yazdık.

Haziran 26, 2020
Eyeliner

EYELİNER NEDİR VE NASIL EYELİNER ÇEKİLİR?

Eyeliner’ın -tartışmasız ki- makyajda rolü büyük. Bunu anlamak için biri eyeliner’lı, diğeri eyeliner’sız 2 makyaja bakmak yeterli. Çünkü eyeliner’ı sürüş şekliniz ifadeyi belirliyor, görünüme çarpıcı bir etki katıyor.

Haziran 27, 2020
Eyeliner

EYELINER MI, GÖZ KALEMİ Mİ?

Göz makyajının ana hatlarını kullandığınız eyeliner veya kalem belirler. Eyeliner ve kalem aynı gibi gözükse de aralarında farklar vardır. Peki, hangisini kullanmalı o zaman?

Haziran 30, 2020
Eyeliner

GÖZ İÇİNE KALICI EYELINER NASIL ÇEKİLİR?

Göz içine çekilen kalemin kalıcılığı bazen başlı başına sorun olabilir. Göz makyajının efektini değiştiren ‘göz içine çekilen kalem’ nasıl dayanıklı hale getirilir? İşte, onu yazdık!

Temmuz 01, 2020
Eyeliner

EN İYİ EYELINER FIRÇALARI

Gerçekte eyeliner çekmek hiç zor değil, ilk denemede kimse mükemmeli elbette yakalayamaz. Ama eğer krem/jel formunda eyeliner kullanıyorsanız, kusursuz eyeliner çekmek için öncelikle iyi bir eyeliner fırçanızın olması şart.

Temmuz 02, 2020
Eyeliner

EYELINER NASIL ÇEKİLİR?

Makyajda eyeliner’ın yeri tartışılmaz çok önemli. Çünkü eyeliner’ı sürüş şekliniz ifadeyi belirliyor, görünüme çarpıcı bir etki katıyor. Tamamen nasıl görünmek istediğinizle doğrudan ilişkili... Dramatik, seksi, nostaljik? Hangi kadın olmak istiyorsanız, eyeliner sizi “O” kadın yapıyor.

Temmuz 02, 2020

Göz Şekillerine Göre Eyeliner Modelleri

İçindekiler

Eyeliner gözlerin daha belirgin görünmesini sağlayan makyaj çeşididir. Eyeliner doğru kullanımda etkili bir bakış sağlayabilmektedir. Gözleri ortaya çıkarmada en etkili yöntem olarak bilinen eyeliner göz şekillerine göre yapıldığında daha iyi sonuçlar verecektir.

Eyeliner çekmek oldukça meşakkatli işlerden gibi görünse de aslında doğru tekniklerle ve yardımcı kaynaklarla çok kolay hale gelmektedir. Eyeliner çekmek için kalıplar ve bantlar bulunmaktadır.

Eyeliner çekerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus boşluk kalmadan düz bir çizginin oluşturulmasıdır.  Hepimizin ilgiyle tercih ettiği klasik model hemen hemen her göz için uygundur. Eyeliner göz şekillerine göre çekildiğinde daha hoş görünecek ve beğeni toplayacaktır. Ancak kedi modeli olarak adlandırdığımız eyeliner modeli iri gözleri daha büyük gösterdiğinden daha küçük gözler için uygundur.

Eyeleriner modelleri birçok şekilde yapılabilmektedir. İnce, yarım, kuyruklu, kuyruksuz olmak üzere oldukça geniş çeşit modelleri vardır. Göz yapınıza en uygununu seçmek için kirpik dolgunluğunuzu ve göz çevrenizin genişliğini dikkate almalısınız. Size göz şekline göre rimel sürmenin inceliklerini yazmak istedik. Yarım çekilen eyeliner gözlerinizin olduğundan daha geniş ve kirpiklerinizin daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Kuyruk modelleri de yine gözleri olduğundan daha farklı gösterecek güce sahiptir. Uzun kuyruklar gözleri olduğundan daha çekik göstermektedir.

Eğer gözleriniz çekikse daha yukarı doğru ve orta uzunlukta kuyruk tercihi yapmalısınız. Bu gözlerinizin biraz daha iri görünmesini sağlayacaktır. Size en uygun modelleri seçerken mutlaka göz şeklinizi dikkate almalı; hem modelini hem de kuyruk yapısını en doğru şekilde seçmelisiniz. Göz şekline göre eyeliner inceliklerimize başlıyoruz.

Büyük Gözler için

Eğer iri ve yuvarlak gözlerin varsa, eyeliner gözlerinin şeklini anında vurgulayacaktır. Üst kirpik çizgine eyelinerını, hem içte hem dışta aynı kalınlıkta olacak şekilde çek. Aynı şekilde alt kirpik çizginin iç kısmına göz kalemini çekmeyi ise unutma.

Büyük (yuvarlak) gözler oldukça etkileyicidir. Bu yüzden büyük gözleriniz varsa ihtiyacınız olan tek şey onları olduklarından daha uzun göstermektir. 

Göz kapağınızda eyeliner uygulamasına başlayarak, dış köşelerin 1 cm ötesine kadar uzanan bir ok çizmeniz sizler için yeterli olacaktır. 

Bu arada, ‘dumanlı gözler‘ bu göz şekli için ideal bir makyaj tekniğidir.

Aşağı doğru kıvrılan gözler için 

Aşağı doğru kıvrılan gözleri aksi bir illüzyon yaratarak daha kalkıkgösterebilirsin. Tek yapman gereken, eyelinerının kuyruğunu uzatıp dramatik bir bitiş vermek. Eyelinerını gözün boyunca çektikten sonra, yukarı ve dışa doğru bir efekt vermelisin.

Düşük göz kapakları için 

Düşük göz kapaklarını olduğundan daha kalkık göstermek için, eyelinerının kuyruğunu olabildiğince uzat. Bu şekilde gözlerine maksimumbelirginliği vereceksin.

Göz kapaklarınızdaki cilt fazlalığı gözlerinizi olduğundan küçük gösterebilir. Bu gibi durumlarda daha gizemli ve etkileyici bakışlar için yapmanız gereken en önemli şey kirpiklerinize olabildiğince hacim vermek. 

Bütün üst kirpik çizgilerini kapsayan geniş oklar çizdiğinizde kalbinizin aynası olan gözleriniz çarpıcı bir şekilde ortaya çıkacaktır. İşlemi uygularken en koyu rengi tercih etmek ise size yardımcı olacaktır.

Badem gözler için

Gözlerinizin iç köşeleri ile dış köşeleri aynı hizada ve bu iç köşeler arasındaki uzaklık bir göz genişliğiniz kadar ise badem gibi gözlere sahipsiniz. Şanslısın çünkü neredeyse tüm eyeliner stilleri bu göz tipine yakışacak. Bizim favorimizse klasik kedi bakışlar! Likit eyelinerını ince bir biçimde gözlerinin iç köşelerinden itibaren çekmeye başla, dış köşelere doğru eyeliner çizgini kalınlaştır. Gözlerinin dış köşelerine ulaştığında eyeliner çizgisini hafifçe yukarı çekerek kuyruk kısmını oluştur.

Dikkatleri bu güzel göz şeklinize çekmek istiyorsanız işleme ilk olarak ince bir çizgi halinde iç köşelerden başlamalısınız. Sonrasında da bu işlemi göz kapağınız boyunca dış köşelere kadar devam ettirmelisiniz. Daha büyüleyici bakışlar atmak ve gözlerinizi daha geniş göstermek için dikkat etmeniz gereken son şey ise çizdiğiniz hattı dış köşelerden taşırmamak.

Çekik Gözler (Uzun Gözler)

Çekik gözlerin inanılmaz derecede seksi olduğu düşünülür ancak herhangi bir yanlış işlem onların dar görünmelerine sebep olabilir. Bu yüzden uygulama yaparken çok dikkatli olmanız gerekir. 

Çekik gözlerinizin dar görünmelerini önleyip, onları daha parlak ve büyük göstermek için kirpik çizgisinden biraz uzakta bir ok çizin ve hafifçe gölgeleyin. Ardından gözünüz ve kirpikleriniz arasında kalan ince şeridi beyaz bir kalem yardımıyla çerçeveleyin. Son olarak, siyah bir kalem kullanarak göz kapağınızı vurgulayın ve çizdiğiniz okun merkezini koyulaştırın.

Geniş Aralıklı Gözler

Gözleriniz arasındaki uzaklık bir göz genişliğinizden fazla ise bu göz şekline sahipsiniz demektir. Gözlerinizin biraz daha yakın gözükmesini sağlamak için iç köşeden dış köşeye kadar bir ok çizmelisiniz ve ardından alt göz kapağınızın ortasından başlayarak, dış köşenin ötesine geçmeyecek bir çizgi daha. Son olarak rimelinizi sürüp, kirpiklerinizi burun sırtınıza doğru fırçalayın. İşte hazırsınız!

Çukur gözler için

özlerinin dış köşesine yoğunlaşan eyeliner stilleri bu göz tipi için ideal. Göz kıvrımının en yüksek noktasından itibaren eyelinerını uygulamaya başla, kirpiklerinin bittiği noktada uygulamayı tamamla. Eğer eyeliner çizgini uzatırsan, bu gözlerinin aşağıya çekilmesine neden olacak; bizim isteğimizse gözlerinin olduğundan daha iri ve daha kalkık görünmesi.

Paylaş

eyeliner çekmekeyeliner modeliGöz Şekillerine Göre EyelinerGöz Şekillerine Göre Eyeliner Modellerigöz şekline göre rimel sürme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası