marmara üniversitesi bankacılık ve sigortacılık yüksekokulu kaç yıllık / Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi Bankacılık Ve Sigortacılık Yüksekokulu Kaç Yıllık

marmara üniversitesi bankacılık ve sigortacılık yüksekokulu kaç yıllık

Bankacılık Bölümü, finans sektörünün ihtiyacı olan ve özellikle bankacılık sektörü ile para piyasalarının işleyişi ve mevzuatı konusunda bilgi sahibi olan uzman ve üst düzey yönetici yetiştirmeyi heseflemektedir. Yüksekokulumuz kurulduğu günden bugüne Bankacılık konusunda lisans eğitimi(4Yıllık) veren tek yükseköğretim kurumudur. Bankacılık bölümünü tercih eden öğrenciler " Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi" tarafından merkezi sınavla seçilmektedir.

          Bölümümüzde, 4 yıllık lisans eğitiminin ilk iki yılında öğrencilere yoğun ekonomi, istatistik, finans, yönetim, hukuk, matematik derslerini yanı sıra bankacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarına yönelik derslere de yer verilmektedir. Ayrıca Bankacılık Bölümümüz, sektörün tüm işlevleri, hizmet türleri, temel ilkeleri detaylarıyla verilmekte; yalnız Türkiye'de değil daha ileri veya az gelişmiş ülkelerdeki bankacılık sistemlerinin uygulamalarına kolayca adapte olunabilecek biçimde öğrenciler hazırlanmaktadır.

          Bu amaçla dersler deneyimli akademisyenlerin yanında sektörden yetişmiş yöneticiler ve uzmanlar tarafından verilmektedir. Bu nedenle öğrenciler, eğitim süresince yeterli teorik ve uygulamaya yönelik altyapıyla donatılmış olarak mezun olmaktaıdır.

          Bu çerçevede Bankacılık Bölümü mezunları, sektörün ihtiyacı olan teorik ve teknik altyapılarıyla nitelikli eleman olarak reel ve finans sektöründe ve ayrıca geleceğin akademisyenleri olarak yüksek eğitim kurumlarında yerlerini almaktadır.


Bu sayfa Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu tarafından en son tarihinde güncellenmiştir.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafında gerçekleştirilen TYT, AYT ve YDT sınava giren öğrenciler   Marmara Üniversitesi Bankacılık bölümü 4 yıllık lisans taban ve tavan puanları ile başarı sıralamalarını araştırıyor.

4 yıllık üniversite eğitimi alarak geleceğini şekillendirmek isteyen binlerce öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) sürecini geride bıraktı. Şimdi iyi bir eğitim için YKS’den alınan puana göre üniversite ve bölüm tercihi yapılacak. Bu doğrultuda İstanbul  ilinde bulunan Marmara Üniversitesi   Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu   Bankacılık Bölümü bünyesinde eğitim görmeye karar veren adaylar, bölümün taban, tavan puanlarının yanı sıra başarılı sıralaması hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü tercih kod numarası olarak belirlenmiş bulunmaktadır. Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler eğitim hayatlarına Ücretsiz olarak devam edeceklerdir.

ÖSYM ve YÖK’den derlediğimiz bilgilere göre Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü taban, tavan puanları ve üniversitenin istediği başarı sıralamasının sonuçlarını sizler için yayınlıyoruz.

Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü Taban ve Tavan Puanları Başarı Sıralaması

Marmara Üniversitesi , Devlet , Bankacılık Bölümü , Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu bünyesinde yer alan bir bölümüdür. Üniversite İstanbul ilimizde yer almaktadır. Üniversitenin Bankacılık Bölümü kontenjanı 60+2 kişidir. yılında Bankacılık Bölümüne 62 kişi yerleşmiştir.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü Taban Puanı: ,

Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü Başarı Sıralaması:

funduszeue.info

Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

YOP KODU:   

ÜNİVERSİTE: Marmara Üniversitesi

FAKÜLTE: Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu

ŞEHİR: İstanbul

ÜCRET- BURS: Ücretsiz

VAKIF-DEVLET: Devlet

ÖRGÜN-AÖ-UZAKTAN: Örgün

Taban Puan: ,

Başarı Sıralaması:

Kontenjan – : 60+2

Yerleşen – 62

funduszeue.info

Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

Taban Puan: ,

Tavan Puan: ,

Başarı Sıralaması: 

Kontenjan   60+2

Yerleşen 62

Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

Taban Puan : ,

Tavan Puan: ,

Başarı Sıralaması : 

Kontenjan :  60+2

Yerleşen : 62

Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

Taban Puan: ,

Tavan Puan: ,

Başarı Sıralaması: 

Başarı Sıralaması: 

Kontenjan :  60+2

Yerleşen : 62

funduszeue.info

Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü ile ilgili olarak tercih yapmadan ve tercihlerinizi kesinleştirmeden önce lütfen ÖSYM ve YÖKATLAS tercih kılavuzunu kontrol ediniz. Sitemizde yer alan Marmara Üniversitesi Bankacılık Bölümü taban, tavan puan verileri, başarı sıralamaları bilgilendirme amaçlıdır.

Etiketler :

Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Kuruluş

Marmara Üniversitesi bünyesinde 4 Temmuz tarihinde, 95/ sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu’nun yılında eğitim hayatına başlayan Bankacılık Bölümü, ilk mezunlarını yılında sektöre kazandırmıştır. Bankacılık alanında, 4 yıllık lisans eğitimi veren ilk yükseköğretim kurumudur. Bankacılık mezunları hem akademisyen hem de sektörden gelen uzmanlar aracılığı ile sektörü tanıma imkanı bulmaktadır. Öğrenciler eğitim hayatı boyunca edinmiş oldukları bilgileri, son dönemde yapacakları proje çalışmalarıyla uygulama fırsatı elde etmektedir.

Kazanılan Derece

Bölümün gerektirdiği yükümlülüklerini başarı ile tamamlayan tüm mezunlar Bankacılık Uzmanı olarak alanında Lisans Diploması derecesini alırlar.

Kabul ve Kayıt Koşulları

Lise diplomasına sahip olmak. Üniversite öğrenci seçme sınavında yeterli puanı almış olmak.

&#;nceki &#;ğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Türkiye’de ki Yükseköğretim Kurumları’nda önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması, dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulunun belirlemiş olduğu ‘YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK’ kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye’deki örgün eğitim kurumlarından gelen öğrenciler ders bazında muafiyet talebinde bulunabilir ve yönetim kurulu tarafından kabul edilen derslerden muaf tutulur.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Bankacılık eğitimi veren bölümde eğitim süresi dört yıldır. ECTS toplam kredisi olan müfredatta yer alan tüm dersleri başarı ile tamamlayan ve GANO’ su ve üzerinde olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır.

Program Profili

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümü, dört yıllık lisans eğitimi süresince aldıkları derslerle ve uygulamalı projelerle finans sektöründe donanımlı, teknolojiyi kullanabilen uzman ve yönetici adaylarını yetiştirmektedir. Eğitimin ilk iki yılında temel bilimler dersleri (iktisat, ,işletme, matematik, istatistik… gibi) verilerek geleceğe yönelik branş dersleri için temel oluşturmaktadır. Üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise, bölüm bazında teorik ve sektör üst düzey yöneticileri tarafında sektör ile uyumlu dersler verilmektedir. Böylece aday, sektör profiline uygun donanımlı, analiz yeteneğine sahip, ekonomiyi yorumlayabilen bir eğitimle bölümden mezun olmaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri (&#;rneklerle)

Bankacılık Bölümü mezunları, sektörün ihtiyacı olan teorik ve teknik altyapılarıyla nitelikli eleman olarak reel ve finans sektöründe ve ayrıca geleceğin akademisyenleri olarak yüksek eğitim kurumlarında yerlerini almaktadır.

&#;st Derece Programlarına Ge&#;iş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan ve lisansüstü eğitim başvuru koşullarını sağlayan adaylar, yurtiçi veya yurtdışında lisansüstü programlarına devam edebilirler. Lisansüstü eğitim, ülkemizde tezli veya tezsiz programlarlar olarak gerçekleştirilir. Adayların tezli programa dahil olması halinde lisansüstü programdan mezun olmadan önce tez hazırlayıp, savunması gerekmektedir.

Sınavlar, &#;l&#;me ve Değerlendirme

Öğrenciler derslere ve uygulamalara yönetmelikle belirlenen oranda devam etmek zorundadır. Öğrencinin devamı ilgili öğretim üyesi tarafından takip edilir. Ölçme akademik takvim dahilinde, mevzuat çerçevesinde öğretim üyesi tarafından belirlenir. Değerlendirmede bağıl değerlendirme esas alınmıştır.

Mezuniyet Koşulları

Bankacılık bölümünde eğitim süresi dört yıldır. ECTS toplam kredisi olan müfredatta yer alan tüm dersleri başarı ile tamamlayan ve GANO’ su ve üzerinde olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır.

&#;alışma Şekli (Tam Zamanlı, e-&#;ğrenme )

0

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinat&#;r&#;)

T.C. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Göztepe Kampüsü, Kayışdağı Cd. Kuyubaşı, Kadıköy / İstanbul Tel: 0 () 99 89 Fax: 0 () 50 86 e-mail: [email protected]

B&#;l&#;m Olanakları

-

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası