kas zorlanması bitkisel tedavi / Kas yırtılmasına ne iyi gelir? Kas yırtıkları nasıl tedavi edilir, nasıl geçer? - Sağlık Haberleri

Kas Zorlanması Bitkisel Tedavi

kas zorlanması bitkisel tedavi

Bitkisel Kas Ağrısı Tedavisi

Kas ağrısı belirli bir bölgede olabilir veya vücudayayılabilir. Vücudun herhangi bir bölgesinde görülebilir, kısa süreli veya uzunsüreli olabilir. Miyalji olarak da bilinen kas ağrısı kas enflamasyonu veyamiyozit sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Kas ağrısı başka tıbbi durumlarla dailişkili olabilir. Birçok bitkisel tedavi kas ağrısı tedavisinde kullanılmıştırancak bunlardan birini uygulamadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Kas ağrısı genellikle diğer yaralanmalarla beraber görülür,örneğin tendonlarda, bağ dokularda veya bağlarda bir hasar gibi. Kas ağrılarısık görülen tıbbi şikayetlerdendir ve bir ya da birden çok kasla ilgiliolabilir. Bazı kas ağrıları miyofasiyal tetik noktaları veya kaslardaki gergin,hassas bölgeler sebebiyle ortaya çıkar. Kas ağrısına ayrıca aşırı yoğunfiziksel aktivite veya bazı kronik medikal durumlar yol açabilir.

Birçok bitkisel tedavi kas ağrısını azaltabilir. Özelliklekan dolaşımını artıran bitkiler ağrılı kasları rahatlatmakta etkilidir. Bubitkiler arasında defne meyvesi (bayberry), peygamber dikeni, Arnavut biberi,dong quai, ekinezya, mürver çiçeği, sarımsak, ginkgo ve safran bulunur. Kasağrısını azaltmakta yardımcı diğer bitkiler ise çayır melikesi, kediotu, takkeçiçeği ve haricen uygulanan lobelyadır.

Kediotu kas ağrısını azaltmak için sık kullanılır. Valeryanbitkisel takviyeleri bitkinin köklerinden, köksapından ve yer altı filizindenyapılır. Kedi otu tüm vücutta kan akışını iyileştirir ve kas spazmlarını,ağrıyı, gerginliği azaltır. Bu bitki ayrıca uykusuzluğu, kaygıyı, yorgunluğu,stresi ve krampları tedavi etmede kullanılabilir.

Çoğu vakada kas ağrısı travmatik veya aşırı kullanımlaalakalı yaralanmalardan ortaya çıkar. Ancak kas ağrısı aniden de oluşabilir venedenini anlamak zor olabilir. Bitkisel tedavileri uygulamadan önce altındayatan bir neden olup olmadığını anlamak için doktora danışılabilir. 


Doğal Bitkisel Ağrı Tedavisi



Yutkunma-zorluguna-ne-iyi-gelir

Yutkunma güçlüğü nörolojik nedenler, akalazya, kanser ve daha birçok hastalığın sebep olduğu bir belirtidir. Boğazda yutkunma zorluğuna ne iyi gelir diye merak edenler bitkisel çözümlerle ve yaşam tarzı değişiklikleriyle boğazın rahatlatılmasını sağlayabilir. Bununla birlikte, altta yatan sebebi öğrenmek ve kesin tedavi için mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Yutkunma Güçlüğüne İyi Gelen Doğal Çözümler

Yutkunma eylemi boğaz bölgesiyle ilişkili olduğu için bitkisel çözümlerle boğazı rahatlatmak işe yarayabilir. 

Bitkisel Çözümler

  • Meyan kökü: Meyan kökü özütü spazmları, şişliği ve özellikle gastrointestinal sistemdeki ağrıları azaltmaya yardımcı olan doğal bir takviyedir. Meyan kökü çeşitli ilaçlarla etkileşime girebileceği ve kalp hastalığı bulunan kişilerde komplikasyona neden olabileceği için kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.
  • Hatmi çiçeği: Çay yapılarak tüketilen hatmi çiçeği, iltihaplı dokuları yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Kurutulmuş hatmi çiçeğinin suda kaynatılmasıyla yapılan çay, süzülüp soğutulduktan sonra tüketilmelidir.  
  • Kaygan karaağaç: Yatıştırıcı özelliğe sahip kaygan karaağaç tozunu çay olarak tüketmek tahriş olmuş dokuları koruyarak iyileşmeye yardımcı olur. Bir çay kaşığı toz, su ile karıştırılarak günde 3 ila 4 kez tüketilebilir. Kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.
  • Boğaz pastili: Meyan kökü içeren çiğnenebilir boğaz pastilleri yutkunma güçlüğüne sebep olan mide reflüsü gibi hastalıkların etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ihlamur, papatya ve meyan içeren bitkisel formüllü Strepsils Herbal Ihlamur, ağrı ve öksürük şikayetlerinde hızlı rahatlama sağlayarak yutkunma zorluğuna olumlu etki edebilir. 

Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Yutkunmayı daha rahat hale getirmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için alışkanlıklarda değişikliğe gitmek işe yarayabilir:

  • Boğazı nemli ve yumuşak tutmak için bol sıvı tüketilmelidir. Günde en az sekiz bardak su içmek vücuttaki su dengesinin korunmasına da yardımcı olur.
  • Boğazdaki şişliği ve ağrıyı hafifletmek için ılık su veya balla karıştırılmış çay gibi içecekler tüketilebilir.
  • Sigara dumanı, alerjenler ve boğazı tahriş ettiği bilinen kimyasallardan kaçınılmalıdır.
  • Boğaz iltihabını rahatlatmak için ortamdaki nemi artırmak işe yarayabilir. Sıcak suda duş almak da benzer etkiyi yaratır. 
  • Olası bir enfeksiyonun yayılımını önlemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak adına el hijyenine dikkat edilmeli ve bol bol dinlenilmelidir.
  • Yutkunma güçlüğü ve boğaz ağrısının evde uygulanan yöntemlerle geçmediği ve üç günden fazla sürdüğü durumlarda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Yutkunma Zorluğu Tedavisi

Tıp dilinde disfaji olarak adlandırılan yutkunma güçlüğünün tedavisi hastalığın sebebine bağlı olarak farklı şekillerde uygulanabilir. Yutma güçlüğü tedavisi için uygulanan yöntemler şunlardır: 

  • İlaç tedavisi: Doktorlar tarafından reflü, mide ekşimesi ve özofajitle ilişkili yutkunma güçlüğü problemleri için reçeteli oral ilaçlar önerilebilir. İlaçlar yemek borusunu gevşetmek ve bu bölgedeki spazmların neden olduğu rahatsızlıkları azaltmak için kullanılır.
  • Yutma terapisi: Yutkunma probleminin sinir ve kaslarla ilgili olduğu durumlarda konuşma ve dil terapistlerinin gözetiminde gerçekleştirilir. Yutkunma mekanizmasının düzenli çalışmasını sağlamak için postur düzenlemelerini ve kasların güçlendirilmesini destekleyen egzersizleri içerir.
  • Cerrahi operasyon: İlaçlara ve yaşam tarzı değişikliklerine cevap vermeyen yutkunma güçlüğü vakalarında uygulanır. Kemik büyümesi, ses teli felci ve reflü gibi sebeplere bağlı olarak farklı cerrahi tedaviler gerçekleştirilir. Bazı durumlarda yemek borusunu tıkayan tümör veya divertiküllerin alınmasını da içerebilir.
  • Tüple beslenme: Yutma mekanizmasının beslenmeyi ve hidrasyonu yeterince desteklemediği şiddetli disfaji vakalarında doktorlar tarafından beslenme tüpü tedavisi önerilebilir. Zatürre, yetersiz beslenme ve sıvı kaybı riski taşıyan hastalarda beslenme tüpünün cerrahi işlemle mideye yerleştirilmesini içerir. 
  • Botoks tedavisi: Botoks tedavisi, yutkunma güçlüğüne sebep olan akalazyayı tedavi etmek için kullanılabilir. Akalazya, yemek borusundaki kasların beslenmeyi güçleştirecek şekilde işlev bozukluğuna uğramasıdır. Botoks ile gıdanın mideye ulaşmasını engelleyen gergin kaslar işlevsiz hale getirilir.
  • Diyet değişikliği: Disfaji tedavisinde doktorlar tarafından diyet değişikliği önerilebilir. Yiyecekleri dokusunu değiştirerek tüketmek yutmayı daha güvenli hale getirerek yutkunma problemini yönetmeye yardımcı olur. Katı yiyeceklerin doğranarak veya püre halinde tüketilmesini içerir. Kahve ve meyve suyu gibi viskozitesi düşük sıvılar, fıstık ezmesi ve karamel gibi yapışkan yiyecekler yutmayı zorlaştırabilir. 
KAYNAKLAR:
  • Medical News Today - What causes difficulty swallowing (dysphagia)?
  • Milton S. Hershey Medical Center – Dysphagia
  • Dr. Axe - Dysphagia Causes and Symptoms + 6 Natural Treatments
  • Mayo Clinic – Dysphagia
  • Healthline - Painful Swallowing: Possible Causes and How to Treat It
  • EMedicine Health - Dysphagia (Difficulty Swallowing)
  • Michigan Medicine - Difficulty Swallowing (Dysphagia)
  • National Health System - Dysphagia (swallowing problems) Treatment

Strepsils Herbal Zencefil, zencefil, adaçayı ve kekik içeren, boğaz ağrısı şikayetlerinde rahatlama sağlayan bitkisel bir gıda takviyesidir. 

Keşfedin

Daha Fazla Öğren

Faydalı Bilgiler

Layout:

Tüm İçerikler

Kas yırtılması nedir, neden olur? Kas yırtılması (zedelenmesi) belirtileri ve tedavisi

Günlük yaşam içerisinde gerek çalışma koşulları gerek de yanlış hareketler kaslar üzerinde olumsuz sonuçlara neden olur. Kas yırtılması da en çok karşılaşılan problemlerin başında yer alır. Hareketsiz olan kaslar ani bir hareket ile karşılaşırsa yırtılma meydana gelir. Kas yırtılması da hem ağrılı bir süreçtir hem de kişinin günlük hareketlerini bir süre kısıtlar. İşte kas yırtılması hakkında merak edilen her şey.

Kas Yırtılması Nedir?

Farklı nedenlerden dolayı kaslar çok fazla zorlanabilir. Bu zorlanmada liflerin kopmasına sebep olur. Bu lif kopması kas yırtılması olarak tanımlanır. Kas yırtılmasının yaşandığı yerde lifler kanar ve bu kanamalar sonucunda ağrı ve şişlik meydana gelir.

Kas Yırtılması Belirtileri

  • Kas yırtılmasının olduğu yerde ağrı hissedilir.
  • Şişlik meydana gelir.
  • Deride renk değişikliği meydana gelir.
  • Basit hareketlerde bile zorlanma yaşanabilir.

Kas Zedelenmesi Nasıl Geçer?

Kas yırtılması meydana geldikten sonra kişiler eğer spor yapıyor ise bir süre bu sporlarına ara vermelidirler. Bunun yanı sıra buz uygulaması yapılmalıdır. Bu buz uygulamasına en az 3 gün devam edilmelidir. Ardından kasın yırtıldığı bölge bir bandaj yardımı ile sıkıca sarılmalıdır.

Kas Zedelenmesi Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Kas yırtılması meydana geldiğinde hızlı bir şekilde tedavi uygulanması gerekmektedir. Aksi halde kas yırtılması ilerleyebilir ve yırtılmanın meydana bölgede hareket kısıtlılığı meydana gelir.

Bacakta Kas Yırtılması

Bacakta kas yırtılması genel olarak spor ve egzersiz sonrası meydana gelir. Ağır spor yapan kişilerde kas yırtılması görülme ihtimali daha yüksektir. Bacakta kas yırtılması meydana gelirse kişiler spor yapmaya ara vermeli ve hızlı bir şekilde tedavi uygulamalıdır.

Kolda Kas Yırtılması

Kas yırtılması genel olarak bacaklarda meydana gelse de kol ve omuzda da meydana gelebilir. Bu yüzden kişiler kolda kas yırtılması ve omuzda kas yırtılması hakkında da bilgi sahibi olmak ister. Kol ve omuzda meydana gelen kas yırtılmasının sebepleri arasında yaş ilerlemesinden dolayı eski gücün olmaması ve adelelerin güç kaybetmesi yer alır. Bunun yanı sıra temizlikle ya da çalışılan işte sürekli olarak zorlayıcı hareketleri tekrar etmek de omuz ve kollarda kas yırtılmasına sebep olur.

Kas Yırtılması Ne Kadar Sürede İyileşir?

Kas yırtılmasının iyileşme süreci hasarın şiddetine göre değişiklik gösterir. Eğer hafif bir kas yırtılması meydana geldiyse burada iyileşme süreci 2 ila 3 hafta içerisinde değişiklik gösterir. Eğer kas yırtılması ciddi boyutlarda ise bu iyileşme süresi 6 haftaya kadar çıkabilir.

Kas Yırtılması Nasıl Anlaşılır?

Kas yırtılması meydana geldikten sonra yırtılmanın meydana geldiği bölgede bazı belirtiler oluşur. Kas yırtılmasının anlaşılmasını sağlayan 6 önemli belirti vardır. Bunlardan biri yırtığın oluştuğu bölgede ağrı oluşmasıdır. Bir diğeri ise cilt üzerinde meydana gelen şişlikler ve morluklardır. Bunun yanı sıra ciltte hassasiyetin meydana gelmesi ve hareketlerin kısıtlanması da kas yırtılması olduğunun işaretidir. Kas yırtılmasının olduğu kısımda göçme de meydana gelebileceği gibi liflerin koptuğu yerde kramplar da meydana gelir. Bu belirtilerden biri ile karşı karşıya kalındığında doktora başvurulmalıdır.

Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi

Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi Yöntemi İle Çözebilirsiniz. Detaylar İçin Aşağıdaki Makaleye Bakabilirsiniz.

Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi

Herhangi bir kaza sonucu veya aşırı zorlama sebebiyle kaslarda meydana gelen yırtılma, özellikle hareket ederken şiddetli ağrıya sebep olur. Bu sırada adaleyi zorlamamak, hatta mümkünse hareket ettirmemek gerekir.

Aşağıdaki reçeteler de rahatsızlığın hızla iyileşmesini sağlayacaktır. Ancak gün içinde ağrılar azalmazsa mutlaka doktora gitmek gerekir.

- Bir su bardağı kepek, üzerine azar azar su ve sirke dökülerek hamur haline getirilir. Sonra orta ateşte ısıtılır. Soğumadan sargı bezine konup kasın üzerine sarılır.

- Bir parça sünger sıcak süte batırılıp, yırtılan kasın üzerine konur. 15 dakika beklenir. Sonra 1 çay bardağı beyaz ispirtoya 2 çorba kaşığı hiç kullanılmamış rendelenmiş beyaz sabun konur iyice çalkalandıktan sonra sargı bezinin üzerine sürülüp sarılır.“Son bir haftadır sol göğsümün üzerinde şiddetli bir ağrı oluyor. Nefes almamı engelliyor. En ufak bir şeyde yoruluyorum.

Bu bir hastalık mıdır?”

Sizin yaşınızda bu kadar şiddetli göğüs ağrısı yapacak bir kalp hastalığı olmaz. Hareketle ve nefes almakla artan ağrılarda akla ilk gelen rahatsızlık adale ağrılarıdır. Bunlara miyalji denir. Halk arasında ismi kulunçtur. Genellikle üşütme veya ters bir hareketle adale liflerinin zedelenmesi sonucu meydana gelir. Kas gevşetici ilaçlar, kremler ile ve sıcak tutarak ağrılar geçirilir. Gerekirse fizik tedavi yapılır. Çabuk yorulmanız kansızlıktan ileri gelebilir. Kan tahlili yaptırmanızı tavsiye ederiz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası