minoxil forte nedir / Minoxil forte %5 Kullanan var mı içimizde ??faydalı mı değil mi ? | DonanımHaber Forum

Minoxil Forte Nedir

minoxil forte nedir

kaynağı değiştir]

Minoksidil kedilerde yüksek ölçüde toksik olup derilerine uygulandığında ölümlerine yol açabilir.[5][6]

Kullanım[değiştir

Minoksidil

Minoksidil (müstahzar adları Minoksil , Rogaine ve Regaine) bir vazodilatör ilaçtır .Saç büyümesi sağlaması ve kelliği önlemesiyle bilinen bir etken maddedir. Androjenik alopesi başta olmak üzere birçok kellik türünün tedavisinde kullanılmaktadıseafoodplus.info tedavinin bırakılmasıyla birkaç ay içinde etkiler kaybolmaktadır.

Tarihçe[değiştir kaynağı değiştir]

Minoksidilin nasıl saç büyüttüğünün mekanizmaları kesin olarak ortaya konamamıştır. Minoksidil bir Potasyum kanal seafoodplus.infoı zamanda yapısına bakılarak bilindik vazodilatör otakoid olan NO agonisti olduğu da düşünüseafoodplus.info, minoksidilin vazodilatör etkisini açıklar,saç büyümesi damarların genişlemesine bağlı olabilir. Minoksidil NO ile ilişkilendirilmiş bir bileşik olduğu için, tıpkı NO gibi guanilat siklaz aktivasyonu yapıp yapmadığı araştırma konusudur, fakat henüz cGMP ve PKG aktivasyonuna ilişkin net bir bulgu yoktur.[3]

Minoksidil geniş bir kellik alanına uygulandığında daha etkisizdir. Buna ek olarak,en etkili olduğu zamanın yaşlar ve en etkili olduğu bölgenin kafanın merkez bölgesi(vortex) olduğu gösterilmiştir.[4]

Yan Etkiler[değiştir

minoxil forte %5

  • (bkz: minoxidil)
    etken maddesi bir ara abd tarafından tek onaylanan madde idi ama.

  • geçen hafta kullanmaya başladığım saç çıkarıcı ilaç. efendim şimdi herkeste farklı etki gösterdiği doğrudur, evet. ancak ya benim yanlışım var ya da bende çok erkenden etki göstermeye başladı. dün duşa girip çıktıktan sonra bir şey farkettim; eskiden duştan çıktıktan sonra saçlarım inanılmaz dökülürdü. o kadar çok dökülürdü ki bazenleri, aha şimdi kel kaldım falan derdim. ilacı kullanmaya başladıktan sonra saçlarımda ki dökülmeler abartmıyorum %80 azaldı. üstelik daha 1 hafta oldu. dediğim gibi ya bende etkisi biraz hızlı oldu ya da bende bir terslik var.

  • içerisindeki etken madde potasyum kanallarını açarak etki eden bir vazodilatatördür. hipertansiyon tedavisinde kullanılabilir. refleks taşikardiye sebep olabilir.

  • seboreik dermatit'lilerin uzak durması gereken dalga. kaşıntı ve ağrı bir arada müthiş bir etki sağlar bünyeye.

  • tansiyon, çarpıntı gibi yan etkilerinin olması doğaldır. çünkü aslen kalpte ritm düzenleyicisi olarak yapımına başlanmış bir ilaçtır. asıl yan etkisi olan kıllanma (hipertrikozis) fark edilince ilaç bu yönde geliştirilmiştir.

    kullanmak için acele etmeyiniz.

  • atlanmis galiba ama bu madde meshur `rogaine' in ana formuludur, bu tartismaya oradan devam etmek lazim.

  • 3 hafta kadar disiplinle kullandığımda gözle görünür sonuç aldığım, saçların çıktığını gözlemleyebildiğim ilaç. fiyatı pahalı ancak işe yarayan bir şeyin çok ucuz olmasını beklemek de yersiz. bırakınca saç dökülebildiği doğrudur ancak saç çıkartabilen başka samimi bir ürün bulmak zor. kapitalizmi sevmem, uyarılmış tüketimi hiç sevmem ama ihtiyacı olana faydası dokunacak bir şeyi de tanıtmak gerekli olduğundan, eğer yan etkilerinden rahatsız olmayacaksanız, almanızı önerebileceğim bir üründür.

    imza: pis göbekli kapitalist

  • minoxil adlı spreyin erkekler için olanının adı.

    ocak ayı bitince 1 senedir kullandığım ilaç-sprey olacak. * kullanmaya başlamadan önce yaptığım küçük araştırmada istenmeyen yan etkiler * gösteren bir ilaç olduğunu anlayıp, kullanmamaya karar verdim. ama, annemin gaz vermesine, daha da doğrusu yakışıklı bir damat olmam için yaptığı baskıya dayanamayıp * kullanmaya başladığım ilaç oldu.

    vücudumda, ilk birkaç ay yan etki göstermedi. göstermiş olsa bile fark edemedim. 3. aydan sonra göbeğim çıkmaya başladı. çok yiyorum, olsa olsa bira göbeğidir bu diye kendimi avuttum. öyle değilmiş. yılbaşındaki kilom ile yıl sonundaki kilom arasında fark: 18 kg yani, uzayda kapladığım alan yaklaşık 2 katına çıktı.

    sonra sordum soruşturdum, bu ilaç ne ayak diye? kalp ilacı o dediler ama yan etkisi tüylenme istenen tüylenme yapıyor. kullanırken dikkatli ol, kalbe dokunmasın iyi bir şey ama her bünyede işe yaramayabilir. vücut tepkisi, kullanım şekli filan önemli şeyler dediler. he diyerek kullanmaya devam ettim. takriben 5. ayda, gözlerde kararma, baş dönmesi, kalp sıkışması gibi kontrendikasyonları vücumda gördüm. baş dönmesi olduğunda insan bayılacak gibi oluyor, çok fena. kalp sıkışması ise, insanı paranoyak ediyor: bu kesin kalp krizi, yok bu daha fena işte kalp krizi geçiriyorum gibi herhalde ilacın etken maddesine vücudum alışacak olacak ki, 7. aydan sonra kalp sıkışması dışında herhangi bir şeyle karşılaşmadım.

    bahsi geçen ilacı, çok düzenli kullandığımı da belirtip sonuca varıyorum: şu ana kadar istediğim sonucu alamadım. bundan sonra da alacağımı zannetmiyorum. son şişeyi bitirdikten sonra ilacı bırakıp kaderime razı olmayı düşünüyorum.

    her şeyin başı sağlık editi: son şişe bittikten sonra kardiyoloji bölümüne göstereceğim kendimi.

  • öncelikle;

    #

    ilacı kullanmaya başlayalı yaklaşık 3 hafta oldu. son günde saçlarım inanılmaz derecede dökülmeye başladı ve kulaklarımda kaşıntı ve pullanmaya yol açtı. bende an itibariyle bıraktım. üstelik prospektüste kulaklarda kaşıntı ve kızarıklık yapabilir diye bir yan etki yazmıyordu.

  • yaklaşık bir yıldır düzenli olarak kullandığım, tepe kısmında oluşan kellği ciddi şekilde yok eden yanlız yan etkisi olarak son 3 aydır üzerimde aşırı derecede kaşınma etkisi yaratan, saç çıkarma spreyi markasıdır.

    edit: eğer saç derinizi kaşırsanız ve eliniz gayri ihtiyari suratınıza giderse bir kaç günde suratta alerji belirtileri oluşuyor, kızarıklar falan. en azından bende öyle oldu yüzüm kızarıklıklardan görünemez şekilde oldu, o yüzden spreyi sürdükten sonra elimi hiç kafama götürmemeye çalışıyorum.

    edit2: ilaca 2 ay ara verdim. yine dökülmeler başladı eski haline dönme yolunda sanırım bu ilacı sigara tirkayisi gibi kullanmak gerekıyor. kesınlıkle bırakmıcaksın ama azaltabılırsın

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.