zayıflamak için ne yapmalıyım / Sağlıklı zayıflamanın 10 altın kuralı - Acıbadem Hayat

Zayıflamak Için Ne Yapmalıyım

zayıflamak için ne yapmalıyım

En İyi Zayıflama Y&#;ntemi Nedir? En Hızlı Ve Etkili Kilo Verme Y&#;ntemleri

Kilo vermeye çalışan kişiler bu süreçte birçok yöntemi denemeye başlarlar. Denenen her yöntem etkili olabileceği gibi etkisizde olabilir. Bundan dolayı ilk yapılması gereken etkili olan zayıflama yöntemlerini denemektir. Bu yöntemler kişilere göre farklı etkiler gösterse de genel olarak yararlı yöntemlerdir.

En İyi Zayıflama Yöntemi Nedir?

Kilo alan ve rahatsız olan kişiler için çeşitli kilo verme yöntemleri bulunmaktadır. Tabi bundan önce insanların neden kilo aldıklarını bilmeleri gerekmektedir.

Kilo alma nedenleri;

- Dengesiz beslenme,

- Aşırı yağlı ve şekerli ürünler tüketme,

- Gün içerisinde uzun süre hareketsiz kalma,

- Uyku düzensizlikleri,

- Geç saatlerde yemek yeme alışkanlığı,

- Genetik sorunlar,

- Sağlıksız beslenme.

Kilo alma nedenleri kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. En önemli neden ise dengesiz ve sağlıksız beslenmedir. Bu nedenlere hareketsizlikte eklenince durum iyice kötüye gidebilir.

En iyi zayıflama yöntemi ise birçok kişinin de tercih ettiği diyettir. Diyet yaparak zayıflayan oldukça çok kişi vardır. Tabi bunu yaparken diğer zayıflama yöntemlerini de kullanmak yararlı olmaktadır.

En Hızlı ve Etkili Kilo Verme Yöntemleri

1. Diyet Yapmak

En etkili zayıflama yöntemleri arasında ilk başlarda diyet gelmektedir. Diyet yapacak kişiler bunu kendi başlarına veya diyetisyen yardımıyla yapabilirler. Bu yöntem ile kişinin daha düzenli bir beslenme alışkanlığı edinmesi mümkündür. Kilo vermek için diyet yöntemi mutlaka denenmelidir.

2. Yürüyüş ve Egzersiz Yapmak

Kilo vermek için mutlaka hareketli olmak gerekir. Hareketli olmak içinde egzersiz yapmak şarttır. Tabi bunu yaparken düzenli bir program uygulamak çok önemlidir. Bunun için haftalık veya aylık bir program yapılabilir. Yürüyüş ve egzersiz kilo vermeyi hızla hale getirecek yöntemlerdir.

3. Sağlıksız Ürünlerden Uzak Durmak

En etkili zayıflama yöntemlerinden biriside sağlıksız ürünlerden uzaklaşmaktır. Özellikle şekerli ve aşırı yağlı ürünlerden uzak durmak lazımdır. Ayrıca ekmek tüketimi de dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Ekmeği kepekli veya buna benzer sağlıklı türlerden seçmek ve gün içerisinde belirli bir miktarda yemek lazımdır.

4. Tok Tutan Besinler Tüketmek

Kilo vermek için az yemek ve dengeli beslenmek gerekir. Bunun için tok tutan besinler büyük bir yardımcıdır. Çünkü tok tutan besinler ile gün içerisinde açlık hissetmek çok zordur. Açlık hissedilmediği için daha az yemek tüketimi yapılacaktır. Özellikle yumurta, badem, yoğurt, yulaf ezmesi ve fındık tok tutan besinler olarak dikkat çekmektedir.

5. Su İçmek

Kilo verme sürecinde su içmenin büyük bir önemi vardır. Bolca su içerek daha hızlı bir şekilde zayıflama şansınız vardır. Su içen kişilerin metabolizması daha hızlı çalışır ve sindirim sistemi rahatlar.

6. Kalori Hesabı Yapmak

Doğru bir beslenme için kalori hesabı yapmak çok önemlidir. Zaten diyet listelerinde de besinlerin kalori değerleri sıkça yer alır. Böylelikle günlük yemek düzeni doğru bir şekilde ayarlanabilir. Bunu yaparak daha hızlı zayıflama şansınız vardır.

7. Meyve ve Sebze Tüketmek

kilo verme süresinde meyve ve sebze tüketimi çok iyi sonuçlar almaya yardımcı olmaktadır. Özellikle yok tutan meyve ve sebzeler daha çok işe yarayacaktır. Ayrıca sağlıklı beslenmek adına da meyve ve sebze önemli bir yer kaplamaktadır.

8. Düzenli Uyumak

Kilo vermek için önemli bir yöntemde düzenli uyumaktır. Güne daha enerjik başlamak için uykunuzu tam olarak alın.

False

Hızlı zayıflama için bugüne kadar sayısız diyet, zayıflama ilacı ve egzersiz aletleri ile tanıştık ama birçoğunun bilimsel kanıtı yok.

Sadece kalori ve karbonhidratları kısıtlayarak veya ağır egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamak pek de mümkün olmuyor. Bu yüzden metabolizma, beslenme, egzersiz, uyku ve stres yönetimini içine alan bir yaklaşıma ihtiyaç var.

Hızlı, kalıcı ve sağlıklı kilo vermek için neler yapabilirsiniz bir bakalım.

Beslenme ve Egzersiz Günlüğü

Kilo kontrolü sağlamak için ne yediğiniz ve ne kadar hareket ettiğinizin farkında olmanız gerekir.

Yazmaya başladığınız zaman, pek tüketmediğinizi düşündüğünüz şeylerin farklı versiyonlarını hemen hemen hergün yediğinizi görebilirsiniz.

Günlük kaç adım attığınızı, ne kadar su içtiğinizi, hangi saatte acıktığınızı, uyku süresi ve duygu durumu gibi bilgileri yazarak takip etmek bile kilo vermenize yardımcı olabilir.

Yeme Farkındalığı

Televizyon izlerken, bilgisayar veya telefon ile meşgulken beyniniz ne yediğinizi yeterince hissedemez ta ki karnınız gerilene kadar.

Yemeği tabağında görmek, kaşığında takip etmek, koklamak, ağız içinde biraz bekletmek ve yeterince çiğnemek ondan aldığın keyif ve doyumu arttırır, aşırı yemek davranışlarını kontrol altına almanızı sağlar.

Aralıklı Açlık

Çeşitli uygulama şekilleri olsa da açlık diyeti; düzenli olarak günün bir bölümünde aç kalıp, besin tüketiminin günün kısa bir aralığına kısıtlandığı beslenme modelidir.

Bilimsel çalışmalarla açlık diyetinin metabolizma ve kilo kontrolü üzerine olumlu etkileri gösterilmiştir.

En sık uygulanan açlık diyeti modelleri:

Diyeti

Haftanın 5 gününde vücudun enerji ihtiyacına uygun beslenirken, haftanın 2 gününde kadınlar kkal, erkekler ise kkal içeren bir beslenme planını uyguluyor.

16/8 Diyeti

Günün 16 saatinde aç kalıp, kalan 8 saatlik dilimde besin tüketimine izin veriliyor. Genellikle 8 saatlik yeme periyodu ile arası olarak belirleniyor.

Günaşırı Açlık Diyeti

Bir gün normal beslenip, sonraki gün aç kalınıyor. Aç kalınan günlerde günlük kalori ihtiyacının %25 kadar besin tüketimine izin verilebiliyor.

Kahvaltı

Protein ağırlıklı kahvaltı gün içinde iştah kontrolünü sağlıyor, gece yemelerini azaltıyor.
Yumurta, peynir, ceviz, yulaf gibi proteinden zengin besinleri içeren kahvaltı açlık hormonu ghrelinin düzeyini azaltırken tokluk hissini uyaran peptid YY, cholecycstokinin ve GLP-1 düzeylerini arttırıyor.

Şeker Un Yağ

Kilo kontrolü için kesinlikle dikkat edilmesi gereken besinler var;

İçeceklere eklenen şekerin yanı sıra reçel, bal, pekmez, meyve suyu, smoothie, kola, alkol, çikolata ve tatlı gibi tüm şeker içeren yiyecekler…

Ekmek, kek, pasta, börek, kurabiye, mantı, makarna, bisküvi gibi un içeren tüm yiyecekler…

Yağlı kuruyemişler, salata ve yemeklere eklenen yağ miktarı…

Lif Tüketimi

Ceviz, fındık, badem, fasulye, barbunya, böğürtlen, üzüm, yaban mersini gibi çözünür lif tüketimini arttırmak kilo vermeye yardımcı olur.

Su

Kilo kontrolü için günlük kilo başına ml su için.

Ancak kalp, böbrek, karaciğer, tiroid, adrenal veya prostat bezi problemleri olanların tüketebileceği su miktarını doktorları ile konuşması daha faydalı olacaktır.

Bağırsak Bakteri Dengesi

Bağırsak içinde yaşayan trilyonlarca bakteri var.

Bu bakterilerin sindirim, vitamin sentezi, bağışıklık sistemi, duygu durumu, kan şekeri ve kilo kontrolüne kadar birçok konu üzerine etkileri var.

Beslenme şekli, antibiyotik ve steroid gibi ilaçların kullanımı gibi nedenlerle bağırsak içindeki bakteri dengesi bozulabilir.

Özellikle Candida enfeksiyonları ve bozulmuş bağırsak bakteri dengesi bağırsak geçirgenliğini arttırarak kilo vermeyi güçleştirir.

Bağırsaktaki faydalı bakterileri arttırmak için;

Uyuyun

Uykusuz beyin aç beyindir. Sürekli şeker, un ve yağ ister.

Şeker, un ve yağ, uyanıklığı sağlayan serotonin, dopamin gibi nörotransmiterleri arttırır. Uyanık kalmaya çalışan beyin de sürekli bunları tüketerek uyanık kalmaya çalışır.

Yetersiz uyku durumunda iştahı kontrol eden leptin hormonu azalırken, açlık hormonu olan ghrelin de artıyor.

Yani zayıflamak için uyuyun.

Stres Yönetimi

Uzun süreli stres durumunda olmak, artan kan kortizol düzeylerine paralel olarak iştah artışına neden olur.

Kortizol aynı zamanda kan şekeri ve insülin yüksekliğine neden olur. Gerçekten kaçmıyor veya savaşmıyorsanız kullanmadığınız şeker yağ olarak depolanır.

Stres yönetimi için neler yapabilirsiniz:
◊ Nefes ve gevşeme teknikleri
◊ Meditasyon
◊ Çigong, Taici, Yoga
◊ Yürüyüş
◊ Sarılmak, Gülmek

Burada sadece birkaç önemli konuya değindim ancak daha konuşacak çok şey olduğu gibi herkes için kişiye özel farklı planlar da oluşturuyoruz. Bu nedenle bu yazıyı bir genel bilgilendirme olarak kabul edin ve daha fazlası için doktorunuza ulaşın.

Görüşene kadar sağlıklı, mutlu ve aşk dolu günler dilerim.

Dr. Halil Ertürk
İç Hastalıkları Uzmanı

Zayıflamak için bunları yapabilirsiniz

Yazın bikini, elbise, etek, şort derken formda olma telaşına düşmüş olabilirsiniz. Yaz aylarında ince ve fit görünmek, göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak, kilo problemi olan pek çok kişinin hayali. Kilo vermek sizin için bir hayal olmasın! Sağlıklı zayıflamak için engelleri kaldırın. “Peki ama nasıl” sorusunun yanıtı yazımızda.


Tehlikeli kahvaltılara dikkat!

Akşam yemeği ile kahvaltı arasında yaklaşık saatlik bir süre mevcut. Kahvaltı yapılmadığında bu süre saate çıkıyor. Uzun süreli açlık, metabolizma hızını azaltacağından kilo alımına neden oluyor. Bu nedenle uyanınca 1 saat içinde mutlaka kahvaltı yapın. Kahvaltının atlanması veya kahvaltıda poğaça ve börek gibi kalorisi yüksek besinlerin tercih edilmesi kilo alımının en önemli nedenlerinden biri.

Öğünlerle dengeyi sağlayın

Öğünlerimizi atladığımızda veya geciktirdiğimizde, sonraki öğünde olması gerekenden daha fazla yemek yiyoruz. Böylece fazla enerjiyi bir öğünde almış oluyoruz. Oysa zayıflamak için öğünlerin düzenli bir şekilde yapılması, vücut çalışma hızının dengelenmesi gerekiyor.

Yirmi dakikadan daha önce sofradan kalkmayın

Yemeklerinizi 20 dakikadan daha uzun sürede ve yavaş şekilde yediğiniz zaman doygunluk hissi oluşacağından, kilo sorununun temelinde yatan, vücudun ihtiyacı olmayan besin tüketimi de olmayacak. Zayıflamak için yemeklerinizi uzun sürede ve yavaş çiğneyerek yiyin.

Tabak tabak yemek yemeyin

Zayıflamanın kalıcı olmasını istiyorsanız yemek yerken porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nedenle sizin için belirlenen porsiyonları tabaklarınıza hazırlayın. Zayıflamak için, ekmeği masaya ekmek sepeti ile yemeği de servis tabaklarıyla getirmeyin.

Zayıflamak için ölçülü atıştırın

Günlük yemek planınız içinde küçük gibi görünen atıştırmalarınızı gözden kaçırmayın. Çikolata, cips, bisküvi gibi fazla yağlı atıştırmaları yemeyin. Zayıflamak için, masum gibi görünen ceviz, fındık, badem, kuru meyveler gibi sağlıklı atıştırmalıkların da porsiyonuna dikkat edin.

Yoğurt ve kefirle incelin

Yoğurt, kefir gibi probiyotik besinler sağlığın yanında sağlıklı incelmede de önemli bir yer tutuyor. Vücutta enerji kullanımını düzenleyerek kilo kaybına yardımcı olan bu besinler aynı zamanda bağırsak hareketlerinin de artmasında etkili oluyor.

Sağlıklı zayıflamak için lifli gıdalar tüketin

Posalı gıdalar doygunluk hissi vererek çabuk acıkmanıza engel oluyor. Tam buğday ve tam çavdar ekmeği, sebze ve meyveler, nohut, kuru fasulye, mercimek vb. gibi kuru baklagiller lif açısından zengin yiyecekler arasında yer alıyor. Zayıflamak için lifli besinlere sofranızda yer ayırmalısınız.

Susuz kalmayın

Zayıflamak için günde 2- 2,5 litre su tüketmeye özen gösterin. Öğün öncesinde ve sırasında su içmek, kalori almadan doygunluk hissinin oluşmasına yardımcı olarak o öğünde gereksiz kalori alımını engelliyor. Ayrıca yüksek kalorili yiyeceklere karşı iradeli olmaya da yardımcı oluyor.

Zayıflamak için egzersiz şart

Sadece beslenme tarzında yapılan değişiklikle sağlıklı zayıflamak mümkün değil. Başarılı bir diyetin mutlaka düzenli fiziksel aktivite ile desteklenmesi şart. Zayıflamak için her gün yarım saatlik yürüyüşü günlük yaşantınızın bir parçası haline getirin.

Hedefiniz net olsun

Zayıflamak için kararlı olmak ve hedef belirlemek en önemli adımı oluşturuyor. Bütün değişimler belli bir süreç gerektirdiğinden ümitsizliğe kapılmayın. Diyet yaparken dengeli, istikrarlı ve bilinçli bir yaklaşıma sahip olmanın sizi hedefinize ulaştıracağını unutmayın.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  
diyet yapmadan zayıflamak için ne yapmalıyız

Diyet Yapmadan Zayıflamak İçin Neler Yapmalıyız?

En çabuk nasıl zayıflanır? Hızlı kilo vermek için ne yapmalıyım? Zayıflamak için ne yapılmalı? Zayıflamak için ne yapmalıyım? Zayıflamak için sabah aç karnına ne yapılmalı? Zayıflamak için kaç kalori? Zayıflamak için kaç kalori almalıyım? Zayıflamak için diyet? Zayıflamak için kaç litre su içilmeli? Zayıflamak için limonlu su kilo verdirir mi? Zayıflamak için spor hareketleri nelerdir? Zayıflamak için hangi dua? Zayıflamak için ne yemeliyiz? Zayıflamak için yoğurt kürü tarifi? Zayıflamak için detoks suyu nasıl yapılır? Sağlıklı zayıflamak için yapılması gerekenler ve öneriler hakkında tüm merak ettiğiniz detaylar için hazırsanız hemen başlıyoruz…

En Çabuk Nasıl Zayıflanır?

en çabuk nasıl zayıflanır

Her şeyden önce zayıflamak için sabır ve istikrar gerektiğini bilmenizi isteriz. Tabi ki süreç ilk başlarda zor olsa da belli bir disiplin ve kararlılıkla devam ettiğinizde aslında çok kolay olduğunu göreceksiniz. En çabuk zayıflama için ilk kural zihnen hazır olmaktır. Öncelikle zihninizi buna alıştırın ve kendinize inanın.

En çabuk zayıflamanın diğer bir kuralı ise yediğiniz yemeklerde değişikliğe gitmektir. Yani yemek yeme alışkanlıklarınız değiştirmek. Aynı şekilde yemeye devam ederek kilo veremezsiniz. Bu nedenle çok sık tükettiğiniz yüksek kalorili besinleri öğünlerinizden çıkarıp onların yerine farklı hafif tatlar deneyin.

Hızlı zayıflamak için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise günlük yemek porsiyonlarınızı yarı yarıya azaltmak. Bu zor gibi görünse de etkili bir kilo verme süreci için çok işinize yarayacak bir yöntem.

Gün içinde bol sıvı almak ve su içmek de uzman diyetisyenler tarafından çok önerilmektedir. Günde 1 şişe maden suyu içmek, ara öğünlerde bir porsiyon meyve ile birlikte 1 bardak ayran içmek midenizi yormaz ve hızlı kilo vermenizi sağlar. Bunun yanı sıra her gün en az 8 – 10 bardak su içmek de hem sindirim sorunlarınızı, hem metabolizma çalışma hızınızı hem de tokluk sürenizi olumlu yönde etkileyecektir.

Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?

hızlı kilo vermek için ne yapmalıyım

Kilo vermek isteyen herkes aklında tek bir soru ile işe başlar: zayıflamak için ne yapılmalı? Zayıflamak için dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır ki beslenme bunlardan sadece biridir.

Diyet ile zayıflamak sadece o süreç içinde etkili olsa da uzun vadede hiçbir işe yaramayabilir. Yani verilen kilolar aynen geri alınabilir. Bu nedenle zayıflamayı kalıcı hale getirmek ve diyet sonrası beslenmeye dikkat etmek de çok önemlidir.

Zayıflamak İçin Ne Yapmalıyım?

zayıflamak için ne yapmalıyım

Zayıflamayı aklınıza koyduysanız öncelikle kendinize bir hedef belirleyin. Am bu hedef gerçekçi, yakın ve uygulanabilir bir hedef olmalı. Yani bir haftada 5 kilo vermek gibi bir hedef ile işe başlamak hem çok zordur, hem sağlıklı değildir hem de sizi daha diyetin başında başarısızlığa uğratır.

Bir haftada bir kilo vermek gibi gerçekçi hedefinizi belirlediniz diyelim. Şimdi yapmanız gereken tartıya çıkıp kilonuzu bir yere tarihi ile birlikte not etmek. Sonra bir hafta süresi boyunca iş ve gün akışınızı kısaca gözden geçirmek. Mümkün olduğu kadar sosyal ortamlardan uzak olmanız diyetinizi karalılıkla uygulamanız için çok önemlidir. Bir hafta boyunca neleri yemeniz gerektiği konusunda kabaca bir plan taslağı yapın. Bu plana mümkün olduğunca uymaya çalışın. Gün içinde sabah kahvaltısından gece yatana kadar yediklerinizi ve içtiklerinizi not alabileceğiniz bir defter edinin. Gün sonunda aldığınız kalori miktarlarını hesaplayın ve varsa nerde hata yaptığınızı kritik edin. Ertesi gün o hatayı yapmamak için çaba sarf edin. Günlük düzenli olarak yürüyüş gibi basit ve kolay uygulanabilir egzersizlere zaman ayırın. Bir haftanın sonunda tartıya çıkın. Hedefe ne kadar yaklaştığınızı, hatta hedefin üzerinde kilo vermiş olduğunuzu göreceksiniz : )

Zayıflamak İçin Sabah Aç Karnına Ne Yapılmalı?

zayıflamak için aç karnına ne yapılmalı

Zayıflamak için özellikle sabahları yapabileceğiniz pek çok şey vardır. Çünkü vücut sabah ilk yediğiniz şey ile uyarılır ve beyin bütün gün bu şekilde enerji harcamasını planlayarak metabolizma çalışma hızınızı belirler. Sabah yediğiniz ve içtiğiniz şeyler bu sebeple çok önemlidir. Sabah mideniz boş iken bir takım uygulamalar yaparak gün içinde yediğiniz besinlerin porsiyonlarının daha az olmasını ve metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Örneğin sabah aç karnına 1 bardak ılık su içine yarım limon suyu sıkarak zayıflamak için güne çok güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Sabahları aç karnına limonlu su içmek özellikle egzersizine ve sporuna dikkat eden bireylerde yağ yakımını hızlandırır. Dolayısı ile limonlu su içmek daha fazla kalori harcamanıza ve kilo vermenize büyük destek sağlayacaktır.

Zayıflamak İçin Kaç Kalori

zayıflamak için kaç kalori

Zayıflamak için kaç kalori almalıyım ya da zayıflamak için kaç kalori yakmalıyım gibi sorular da oldukça merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Zayıflamak için en basit olarak belli bir hesap yaparsak eğer gün içinde yediğimizi içtiğimiz her besinin toplam kalori miktarının yaktığımız yani harcadığımız kalori miktarından fazla olmaması gerekmektedir. Örneğin o gün fazla kaçırıp çok fazla yediyseniz eğer hemen bir egzersiz planlaması yapmanız gerekir. Aksi halde yapılan bu kaçamaklar alışkanlığa döner ve sonucunda kalori yakımı gerçekleşmez ise fazladan kilo alımına neden olur.

Kaç Adım Kaç Kalori Yakar Yaktırır?

Öncelikle zayıflamak için kaç kalori almalıyım diye soracak olursanız bunun tek bir cevabının olmadığını söylemeliyiz. Çünkü günlük kalori ihtiyacı her kişinin farklıdır. Bireyin cinsiyeti, yaşı, kilosu, boyu ve metabolizma hızı başta olmak üzere pek çok unsur günlük kalori ihtiyacınızı belirler. Bu nedenle günlü kalori ihtiyacınızı, bazal metabolizma hızınızı ve daha pek çok detayı bir diyetisyen randevusu ile öğrenebilirsiniz. Günlük kalori ihtiyacınızı öğrendikten sonra beslenme ve egzersiz rutininizi oluşturabilirsiniz. Size internette günlük kalori ihtiyacınızı otomatik olarak söyleyen uygulamalar güvenmemeniz konusunda uyarmak isteriz. Uzman bir diyetisyen eşliğinde vücudunuzu daha yakından tanıyarak sağlıklı, güvenli ve pratik bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Zayıflamak İçin Diyet

zayıflamak için diyet

Zayıflamak için diyet uygulamaları yapmak tabi ki çok etkilidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus her bireyin özelliklerine göre farklı diyet listelerinin oluşturulmasıdır. Son günlerde popüler hale gelen, kısa sürede 10 kilo verdirdiğini iddia eden diyetlerin çok sağlıklı olmadığını bilmenizi isteriz. Kilo vermek ne kadar uzun bir sürece yayılırsa o kadar kalıcı bir hal alır. Unutmayın hızlı verilen kilolar aynı hızda geri alınabilir. Özellikle kişinin kronik rahatsızlığı ya da metabolizması ile ilgili bilmediği her hangi bir sorunu varsa bu tarz şok diyetlerin ortaya çıkardığı ciddi sağlık sorunları olduğunu unutmayın.

Diyetisyene gitmeden kendiniz evde diyet yaparak, yani dikkat ederek kilo vermek istiyorsanız özellikle altın değerinde olan şu kurallara mutlaka dikkat edin;

Zayıflamak İçin Kaç Litre Su İçilmeli?

zayıflamak için kaç litre su içilmeli

Su içmek sadece zayıflamak için değil sağlıklı çalışan organlar için de oldukça önemlidir. İnsan vücudunun günlük ortalama alması gereken miktarda su içmesi gerekir. Tabi ki her vücudun yağ ve kilosuna göre içmesi gereken su miktarı farklılık gösterse de genel olarak içilmesi gereken günlük su miktarı ortalama 8 – 10 bardaktır.

Zayıflamak için su içmek uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Daha kolay bir sindirim sağlar ve özellikle yemeklerden önce içilen 1 bardak su daha az yemenize, daha kolay doymanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kilo verme sürecinde bol su içer yağ yakımını daha da hızlandırabilirsiniz…

Bazı merak eden kişilerin zayıflamak için ne içilir diye özellikle sordukları görülmektedir. Hemen belirtelim; uzmanların da net bir şekilde belirttiği gibi zayıflamak için en etkili içecek sudur.

Zayıflamak İçin Limonlu Su Kilo Verdirir Mi?

zayıflamak için limonlu su kilo verdirir mi

Limonlu su yağları yakar mı, limonlu su kaç kilo verdirir gibi sorular hakkında çok merak ettiğiniz şeyler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle limonlu su içmek ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları sizler için araştırdık…

Limonlu su içerek zayıflayan ya da zayıflamama sürecinde hızlı bir şekilde kilo verdiğini söyleyen bir çok kişi vardır. Yapılan incelemeler ve bu güne kadar limonun faydaları hakkında yapılan araştırma sonuçları bu sonucu doğrular niteliktedir. Limon vücuttaki toksinleri atması ile ya da bağırsakları güçlü bir şekilde çalıştırması ile bilinir. Bu nedenle zayıflamak için limonlu su içmenin tabi ki bir çok fayda sağladığını söyleyebiliriz.

Limonun içerdiği en güçlü vitamin C vitamini olarak bilinmektedir. C vitaminin tek başına yağ yakma gibi bir etkisi yoktur. Ancak günlük egzersiz ile birlikte C vitaminin vücutta yağ birikimini önlediği ve yağ yakımına destek olduğu yapılan araştırma sonuçlarında ortaya çıkmıştır. En basit şekliyle anlatırsak egzersiz ile uyarılan metabolizma hızı yüksek C vitamini ile çalışma kapasitesini en zirveye çıkarır. Ve bu sayede hem egzersiz hem C vitamini olan limon suyu içme ile yağ yakımı gerçekleşir. Böylece limonlu su içmek spor yaparak kilo vermek isteyen herkesin mutlaka denemesi gereken bir uygulama haline gelmiştir.

Zayıflamak İçin Spor Hareketleri

zayıflamak için spor

Zayıflamaya karar verdiniz ve zayıflamak için diyet programını uygulamaya başladınız. Ancak zayıflamak için sadece diyet yapmak yeterli olmayabilir. Bazı kilo verme süreçlerinin diyetin yanı sıra zayıflamak için spor hareketleri ile desteklenmesi gerekli olabilir. Özellikle bölgesel incelme ya da sıkılaşma için tek çözüm diyet ile birlikte yürütülen egzersiz ve spor programıdır.

Zayıflamak için spor yapmak isteyenler spor salonunu ya da kendi evlerinde yapabileceği egzersizleri tercih edebilirler. Her şekilde spor yapmak ve düzenli olarak egzersiz yapmak kilo verme sürecini ateşleyen bir etkinlik olarak görülmelidir. Hem diyet yaparak daha az kalori alan, hem de spor yaparak ekstra kalori harcayan bir kişi iki kat daha hızlı kilo verir. Hem de kilo verirken bölgesel incelme ve sıkılaşma sağlar.

Bu nedenle zayıflamak için spor hareketleri yapmak ve istikrarlı bir şekilde egzersizlere devam etmek ihmal edilmemelidir.

Zayıflamak için evde spor ve egzersizler şu şeklide olabilir;

Unutmayın: Günde 45 dakika hızlı tempo yürüyüş ile yaklaşık – kalori yakarsınız. Ve böylece 1 ayda yaklaşık 4 – 5 kilo verebilirsiniz. Her gün düzenli olarak squat programı ile de ayda 5 – 6 kilo vermeniz mümkün.

Zayıflamak İçin Dua

Kur’an-ı Kerim’de geçen şifalı ve mucizevi surelerin okunmasının kişinin zayıflama sürecinde kendine güvenini artırdığı ve de zihnen hazır hissettirdiği söylenmektedir. Zayıflama sürecini ruhsal olarak kolay geçirmek adına zayıflamak için duayı sizinle paylaşıyoruz…

‘’Allah’ım zayıflamak için huzuruna gelen bu kuluna, bu yolda fırsatlar vererek kalbine inşirah bağışla. İlahi senin merhametin, bütün kullarının her türlü arzu ve ihtiyacına kâfidir ve senin ilmin, bütün kullarının en derin isteklerine vakıftır. İlahi, sen bereketin sahibi olduğun gibi itidal ve adaletin de sahibi ve âlemlerin hükümranısın. Senin inayetine mazhar olan gönüller ve bedenler, sadece senin feyzin ve rızkın ile dolar. Ne olur, bana hafiflik ve itidal ver. Amin. ‘’

Zayıflamak İçin Ne Yemeliyiz Ne İçmeliyiz?

zayıflamak için ne yemeliyiz ne içmeliyiz

Kilo vermek için hangi besinlerden uzak durmanız gerektiği pek çok yerde karşınıza gelir. Yasaklı yiyecekler listesi, diyette asla tüketilmemesi gereken yiyecekler gibi… Şimdi size yasaklardan değil rahat rahat tüketebileceğiniz besinlerden bahsedeceğiz. Üstelik bu besinlerden bazıları yedikçe kilo vermenize yardımcı olacak cinsten : )

Zayıflamak için hangi yiyecekleri yemeliyiz içmeliyiz diye soranlar için;

Zayıflamak İçin Yoğurt Kürü

Özellikle göbek yağlarından kurtulmak için bomba etkisi olan bir yoğurt kürü tarifi vereceğiz şimdi sizler için…

Zayıflatan yoğurt kürü etkileri şu şekildedir…

Zayıflatan yoğurt kürü için gerekli olan malzemeler;

Zayıflatan yoğurt kürü nasıl yapılır;

Zayıflamak İçin Detoks Suyu

Zayıflamak için detoks suyu gerçekten çok önemli etkiler gösteren ve düzenli tüketen çoğu kişinin memnun kaldığı bir uygulama… Detoks sularının hem zayıflamaya hem de karın bölgesinde sıkılaşmaya önemli katkılar sağladığını biliyoruz.  Detoks suyunun en önemli etkisi bağırsakları çalıştırması, sindirimi kolaylaştırması ve vücuttaki yağ ile toksinleri atmasıdır.

Ancak detoks suyu tek başına hiçbir işe yaramaz. Bu nedenle düzenli uygulanan bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte tercih edilmelidir. Detoks suyu içerken egzersiz yapmanız ve beslenmenize dikkat etmeniz çok önemlidir.

Zayıflatan detoks suyu tarifi için gerekli olan malzemeler;

Detoks suyu yapılışı; cam bir sürahiye suyu alın. 1 litre suyun içine tüm malzemeleri geceden koyup sabaha kadar buzdolabında bekletin. Ertesi gün sabah aç karnına bir bardak içip kalan detoks suyunu da gün içinde açlık hissettiğiniz anlarda içerek bitirin. Her gün bu şekilde detoks suyunu hazırlayarak yenileyin.

Sağlıklı Zayıflamak İçin Yapılması Gerekenler Ve Öneriler

zayıflamak için yapılması gerekenler

dilek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası