kosgeb kursları ne işe yarar / KOSGEB Girişimcilik Kursu Nedir, Kimler Başvurabilir? - Akademik Personel

Kosgeb Kursları Ne Işe Yarar

kosgeb kursları ne işe yarar

KOSGEB girişimcili eğitim programı, kurum bünyesinde girişimci olmak isteyenlere yönelik kendi işlerini kurmalarına ya da geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılan uygulama programıdır. Kendi işini kurmak ve kendi işini büyütmek isteyen herkes bu programa kayıt olup devlet destekli finansman ve hibe avantajlarından yararlanabilmektedir. KOSGEBgirişimcilik kursu katılımcılarına, gerekli şartları sağlayıp eğitimden mezun olmaları halinde &#;Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi&#; adıyla sertifika verilmektedir.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı&#;nın (KOSGEB) kamu hizmetleri arasında yer alan desteklerden faydalanmak isteyen girişimcilerin veya işletme sahiplerinin ilk önce KOSGEB girişimcilik kursuna kayıt yapmaları gerekmektedir. Kurum tarafından girişimcilere verilen &#;Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri&#; tamamen ücretsizdir. Dolayısıyla bu kurslara katılım için kimseden para talep edilmemektedir.

KOSGEB Girişimcilik Kursu Süresi Ne Kadardır?

KOSGEB girişimcilik eğitim programının süresi, en az 32 saat olarak belirlenmiştir. Temel seviye girişimcilik kursları, sınıf içi eğitimin yanı sıra aynı zamanda atölye eğitimlerinden de oluşmaktadır. Bu derslere katılım zorunluluğu bulunmaktadır. KOSGEB girişimcilik kurslarından başarılı bir şekilde mezun olup sertifika almak isteyenlerin eğitimlere devamsızlık yapmadan devam etmeleri önem teşkil etmektedir.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kursları ücretsiz olarak verilmektedir. Bu kurslara katılmak isteyenlerin 18 yaşından büyük olmaları ve T.C. vatandaşı olmaları yeterli olmaktadır. KOSGEB girişimcilik eğitim programı dahilinde gerçekleştirilen sınıf dersleri ve atölye uygulama eğitimleri KOSGEB kurumu tarafından düzenlenmektedir. Bu yüzden kurumun belirlediği tarihlerde ve eğitim merkezlerinde verilen bu kurslarda eğitim tarihinden son 5 gün öncesine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Kursuna Kimler Başvurabilir?

KOSGEB girişimcilik kursu başvuruları, ilkokul mezunu ve 18 yaşının üzerindeki tüm T.C. vatandaşları için açıktır. Herhangi bir ücret ödemeden ülke genelinde pek çok merkezde belirlenen tarihlerde açılan girişim kurslarına başvuru yapılıp kaydolunabilmesi mümkündür. Kurs başvuruları özellikle KOSGEB&#;in önceden belirlediği birimlerine yapılmaktadır. Herhangi bir işte çalışmayan ve girişimcilik kursuna katılmak isteyen adayların başvuruları da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılmaktadır.

Kendi işinin patronu olmak isteyen, yeni bir sektörde ya da geleneksel sektörlerde fark yaratacak, istihdam sağlayacak, işsizlikle mücadelede önemli bir rol üstlenecek şirkete sahip olmayı hedefleyen herkes KOSGEB girişimcilik kursuna başvurabilir. Bunun dışında hali hazırda işyeri sahibi olan ancak işlerini büyütmek için sağlam projeler ve alt yapı hazırlamış olmasına rağmen finansman ihtiyacı sebebiyle bu hedeflerini gerçekleştiremeyen işyeri sahipleri de KOSGEB girişimcilik eğitim kurslarına başvuruda bulunabilirler.

KOSGEB Girişimcilik Kursunda Neler Öğretilir?

KOSGEB girişimcilik eğitiminin içeriği, özellikle halihazırda işyeri sahipleri tarafından merak edilmektedir. Sıfırdan bir iş kurmak yerine kendi işlerini büyütmeyi hedefleyen bu vatandaşların KOSGEB girişimcilik kurslarında neler öğretildiğini merak konusu haline getirdiği bilinmektedir.

KOSGEB girişimcilik eğitim kursları genellikle üniversitelerin, belediyelerin konferans salonlarında ya da eğitim atölyelerinde 15 kişilik mevcutlardan oluşan kursiyerlerle verilmektedir. İşletmelere girişimcilik hakkında detaylı bilgileri ve iş planı hazırlamayı KOSGEB bünyesinde eğitmenlik yapan işinin uzmanları sunmaktadır. KOSGEB girişimcilik kurslarında anlatılan ve kursiyerlere öğretilen konular kısaca şunlarla ilgilidir:

  • Hayata geçirilmesi planlanan iş fikrinin bulunmasına yardımcı olmak,
  • İş fikrinin iş planı projesini hazırlamayı öğrenmek,
  • Genel pazarlama tekniklerini öğrenmek,
  • İş yerinin yönetimi ve pazarlama planlamasının yapılması

Bu ve benzeri konuların işlendiği KOSGEB girişimcilik eğitim kurslarında 4 farklı modül kullanılmaktadır. Daha önceden 70 saat zorunlu eğitim şeklinde verilen KOSGEB girişimcilik eğitim kursları yeni düzenlemeler ile birlikte 32 saate düşürülmüştür. Kursiyerlerin bu kurslardan başarılı bir şekilde mezun olabilmesi ve kurs sonunda hibe ile kredilerden faydalanabilmesi için gerekli olan Girişimcilik Sertifikası&#;na sahip olabilmeleri için 32 saatlik kurs süresine dikkat etmeleri gerekmektedir. Devam zorunluluğu bulunan bu derslerde devamsızlıktan kalan kursiyerlerin mezun olması mümkün değildir.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvuru Şartları

KOSGEB girişimcilik kursu başvuru şartları, kendi işinin sahibi olmak veya işyerini daha da büyütmek için gerekli projelere imza atmak isteyenlerin merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. KOSGEB girişimcilik eğitimine başvurmak isteyenler arasında sosyal yardım alanlar, SGK&#;ya tabi olarak özel sektörde çalışanlar, tarım ve çiftçilikle uğraşanlar ya da isteğe bağlı sigorta yatıranlar fark etmeksizin 18 yaşını tamamlamış bütün T.C. vatandaşları ücretsiz olarak başvurabilme imkanına sahiptir.

Ancak tüm bu kuralların dışında daha önceden KOSGEB girişimcilik kursuna katılmış kişilerin başvuruları değerlendirilmemektedir. Ayrıca terör ya da yüz kızartıcı suç işlemiş olanların da KOSGEB girişimcilik eğitimi kurs başvuruları kabul edilmemektedir. Öte yandan devlet memurlarının da KOSGEB girişimcilik kurslarına başvuruda bulunma ve eğitimlere katılma hakkı bulunmaktadır. Ancak bu kişiler devlet memuru oldukları sürece kendilerine ait bir işyeri açılışı yapamayacakları için kurslara katılıp sahip olacakları girişimcilik eğitim sertifikalarını ancak memuriyetleri bittikten sonra kullanabileceklerdir.

KOSGEB İş Planı Hazırlama İşlemi

KOSGEB iş planı hazırlama uygulamaları, kurum tarafından verilen girişimcilik eğitim kurslarında kursiyerlere öğretilen teknikler içinde yer almaktadır. KOSGEB eğitmenleri ve uzmanları tarafından 32 saat olarak verilen eğitimlerde özellikle iş planı oluşturma konusunda kursiyerlere detaylı bilgiler sunulmaktadır. Bu sayede etkili ve başarılı bir iş planı hazırlamaları mümkün olabilmektedir. KOSGEB girişimcilik kursu mezuniyetinin ardından girişimciler bu kurstan öğrendikleri şekliyle etkili bir iş planı hazırlayarak proje sunumlarını gerçekleştirebilecektir.

serkan

57 92

Yeni bir projeyle iş kurmayı düşünüyorsanız ya da küçük ölçekli bir işletme kurmayı planlıyorsanız, kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız KOSGEB hibe veya kredi desteklerinden yararlanarak işinizi kurabilirsiniz.

KOSGEB hibe veya kredi desteğiyle kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 5 adımda başvurunun nasıl yapılması gerektiğini anlatalım.

Öncelikle bilmeyenler için KOSGEB hakkında kısa bir bilgi vereyim; KOSGEB girişimcilere kendi işini kurabilmeleri için çeşitli ödenekler sağlar. KOSGEB tarafından sağlanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında TL’ye kadar verilen ödenekler hibe desteği kapsamındadır. İşletmenizi kurmanız yolunda ilk kuruluş desteği, ofis malzemeleri, 12 aylık işletme gideri desteği gibi konularda KOSGEB sizi destekliyor. Yani ilk olarak bu harcamalar için ödemeyi siz yapıyorsunuz fakat sonrasında harcamalarınızı faturalandırıp KOSGEB’den TL’ye kadar geri ödeme alabiliyorsunuz.

Ayrıca, TL’ye kadar hibe desteğinin yanı sıra faizsiz kredi desteğinden yararlanarak TL’ye kadar destek alabilmeniz de mümkündür.

Şimdi gelelim, 5 kolay adımda KOSGEB hibe kredisini nasıl alabileceğinize.

1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB hibe veya kredi desteği alabilmek için öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimi almanız gerekmektedir. KOSGEB bu eğitimi bedelsiz olarak veriyor. Eğitim yaklaşık 70 saat sürüyor.

Eğer ki, örgün üniversite eğitiminiz sırasında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi aldıysanız bunu da kabul ederek size sertifika verebiliyorlar. KOSGEB eğitimlerinin ne zaman ve hangi tarihlerde yapılacağına ilişkin bilgileri funduszeue.info adresinin duyurular ve sonrasında uygulamalı girişimcilik duyuruları sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında geçenlerde sizin için oldukça ayrıntılı bir yayın daha hazırlamıştık. KOSGEB’in girişimcilik eğitimleriyle ilgili detayları bağlantı üzerinden görebilirsiniz.

2. İş Planınızı Hazırlayın

Uygulamalı girişimcilik eğitiminizi tamamladıktan ve girişimcilik sertifikanızı aldıktan sonra ikinci adıma geçebilirsiniz.

Bu adımda işletmeniz için iş planınızı hazırlamanız gerekiyor. İş planı KOSGEB’den destek almanızı sağlayacak en önemli faktörler arasında yer alır ve değerlendirme sürecinde önemli bir yer tutar.

Standart bir iş planında, işletme faaliyetleriyle ilgili bilgi vermeniz gerekir. Bu konudaki daha detaylı bilgi için İş Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır? adlı yazımızı okuyarak fikir alabilirsiniz.

3. Destek Başvuru Süreci

İş planınızı hazırladıktan sonra destek başvurunuzu, iş planı ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Birimine yapmanız gerekir.

Destek başvurunuz, KOSGEB Birimi tarafından bilgi, belge ve şekil yönünden ön değerlendirmeye alınır. Birim ön değerlendirmenin ardından, iş planını kurula sunar. Kurul, bütçe imkanları başta olmak üzere yenilikçi, teknoloji kullanabilecek, katma değeri yüksek, ürün veya hizmet üretebilecek gibi çeşitli kriterlerle iş planınızı değerlendirir.

Kurul tarafından yapılan değerlendirmenin sonucunda iş planınız kabul edilebilir, reddedilebilir veya düzeltilmesi istenebilir. Bu sonuç işletmeye/girişimciye bildirilir.

Başvurusu kabul edilen işletmenin KOSGEB Veri Tabanına kayıt yapması gerekir.

4. Veritabanına Kayıt

Eğer, kurul tarafından iş planınız değerlendirilmiş ve hibe veya kredi desteğiniz onaylanmışsa Veritabanına kayıt işlemi yapmanız gerekir. funduszeue.info

KOSGEB’in web sitesinden E-Kobi sistemi aracılığıyla veritabanına kayıt için bir kullanıcı adı ve parola almanız gerekir. Aldığınız kullanıcı adı ve parola ile giriş yaparak Kobi Beyannamesini doldurmanız beklenir. Daha sonra evrakların asıllarını, fotokopilerini ve vergi levhasının fotokopisini ve birimin sizden talep edebileceği diğer belgeleri KOSGEB’e teslim etmeniz gerekir.

5. Sonuç

Sırasıyla; Girişimcilik Eğitimi, İş Planı, Başvuru Sürecini ve onay sonrası Veritabanına Kayıt işlemini gerçekleştirmiş olmanızla desteklerden yararlanmaya hak kazanmış olursunuz.

Mutlaka izleyin: KOSGEB ile İşini Kuran ve Başarılı Olan Girişimciler [Video]

KOSGEB Hibe ve Kredi Destekleri Konusunda Önemli Bilgilendirme

SMS veya belirsiz telefon numaralarından sizleri arayarak, KOSGEB adını kullanıp belirli bir ücret karşılında destek alabileceğinizi söyleyen şahıslara itibar etmeyiniz. KOSGEB desteklerine ancak siz gerekli belgelerle başvuru yapabilirsiniz. KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerine katılmak ve KOSGEB’e başvuru yapmak ücretsizdir. Kurumun tek resmi web sitesi funduszeue.info adresidir. Bu web sitesi üzerinden şehrinizde bulunan KOSGEB müdürlüklerinin telefon ve adres bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Devir Patent Tescil Ofisi.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerinin sonucunda alınan KOSGEB Girişimcilik Belgesi, sağladığı birçok avantaj sebebiyle merak edilen bir konu halini aldı. Özellikle kendi işletmesini kurmak isteyen girişimciler için bu belge oldukça önemli. Biz de bu yazımızda, KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir? Nasıl Alınır? sorularının cevaplarını vereceğiz.

kosgeb girişimcilik belgesi nedir, nasıl alınır.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir?

KOSGEB Girişimcilik belgesi, KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılanlara verilen sertifikadır. Girişimcilere KOSGEB tarafından verilen desteklerden yararlanmak isteyenlerin bu sertifikaya sahip olması gerekmektedir. 

Bu belgeye sahip olan girişimciler, KOSGEB’in sağladığı hibe desteklerinden faydalanabilirler. Verilen hibe desteği TL’dir ve toplamda TL değerinde destek alabilirsiniz. 

Bunun yanında girişimcilik belgesi, sertifika sahibinin girişimcilik hakkında bilgili olduğunu kanıtlar. Bu belgeye sahip insanlar, içerisinde iş planı hazırlamak ve girişimcilik ile ilgili diğer bilgilerin bulunduğu bir eğitim programını tamamlamıştır. 

İlgili içerik: Genç Girişimci Destekleri

KOSGEB girişimcilik belgesi nedir?

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Eskiden sadece yüz yüze eğitim ile alınabilen KOSGEB Girişimcilik Belgesi, pandemiden sonra artık online eğitim ile alınabilmeye başladı. İnternet üzerinden başvuru yapıp, kabul edilen kişiler, KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılım sağlayarak girişimcilik belgesi alabiliyor.

KOSGEB girişimcilik belgenizi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. KOSGEB e-Akademi adresine gidin.
  2. Ekranın sağ üstünde bulunan giriş yap tuşuna tıklayın.
  3. Açılan ekranda e-Devlet ile giriş seçeneğini seçin.
  4. Bilgilerinizi girerek giriş yapın.
  5. Tüm Eğitimler başlığına tıklayarak, Eğitim Kategorileri başlığının altındaki eğitim türlerinden birisini seçin.
  6. Geleneksel Girişimcilik Eğitimine kayıt olabilirsiniz.
  7. İleri Girişimcilik Eğitimine kayıt olmanız için önce Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerekmektedir.
  8. Eğitimleri bitirip soruları doğru bir şekilde cevapladıktan sonra KOSGEB Girişimcilik Belgesi alabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Belgesini Kimler Alabilir?

Aşağıdaki şartları sağlayan insanlar KOSGEB eğitimlerine başvurup, bu eğitimleri başarıyla tamamlamalarının ardından girişimcilik belgesi alabilirler.

  • Katılmak isteyenler minimum 18 yaşında olmalıdır. 18 yaşını doldurmayanlar katılım sağlayamaz. Üst yaş sınırı yoktur.
  • Kayıt olabilmeniz için bir e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.
  • Daha önce örgün eğitim dışında girişimcilik eğitimi almamış olmanız gerekir.
  • Herhangi bir yasa dışı suç örgütünün üyesi olmaması gerekir.
  • Girişimcilik eğitimi almak isteyen kişiler T.C. vatandaşı olmalıdır.

KOSGEB Girişimcilik Belgesinin Geçerlilik Süresi Var mıdır? 

ve öncesinde, sınıf ortamındaki eğitimle girişimcilik belgesi alanların sertifikaları, 31 Aralık tarihinde geçerliliğini kaybetti. Bu tarihten önce yüz yüze eğitim ile belge alanların, Geleneksel Girişimci Destek Programı veya İleri Girişimci Destek Programına başvurarak eğitimlerini ve belgelerini yenilemesi gerekiyor.

Dijital girişimcilik eğitim programlarını alanların girişimcilik belgeleri program devam ettiği sürece devam eder. Uygulama esasları yürürlükte olduğu sürece belgeniz geçerlidir. 

İlgili içerik: KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Rehberi

KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır?

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Nedir?

Yeni işletme kuracak girişimcilere gerekli bilgileri vermeyi amaçlayan program, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleridir. Bu program önceki senelerde tek bir program olarak verilirken, artık iki program olarak verilmektedir. 

  • Geleneksel Girişimci Destek Programı
  • İleri Girişimci Destek Programı

Bu programlardan hangisinin size uygun olduğu işletmenizin sektörüne göre belirlenmektedir. İleri Girişimcilik Programı Kapsamındaki Faaliyet Tablosuna bakarak, sektörünüzün bu kategoriye girip girmediğini öğrenebilirsiniz. Eğer sektörünüz bu tablo içerisinde bulunmuyorsa, Geleneksel Girişimci Destek Programından yararlanmanız gerekmektedir. 

Seçtiğiniz eğitimi bitirdikten sonra KOSGEB Girişimcilik Belgenizi alabilirsiniz. Bu da sizlere KOSGEB Girişimci Desteklerine başvurma imkanı sağlar. 

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Ücretli midir?

Hayır, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri katılımcılar için ücretsizdir. Eğitimler web sayfası üzerinden sağlanır. Katılım yapmak için herhangi bir ücret talep edilmez. 

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Ne Kadar Sürer? 

Bedelsiz olarak verilen KOSGEB Eğitimi yaklaşık olarak 70 saat sürer. Eğer örgün eğitiminiz süresince 56 saat ve üzeri girişimcilik dersi aldıysanız, programdan eğitim almadan sertifika alma şansı elinize geçebilir.

İlgili içerik: İlham Alabileceğiniz İş İnsanları

KOSGEB Girişimcilik Belgesine Sahip Olmanın Avantajları Nelerdir?

Girişimciler için, KOSGEB Girişimcilik Eğitimi ve Belgesi birçok farklı avantajı beraberinde getirmektedir. Bunlardan bazılarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Sertifika programının eğitimi sürecinde girişimcilik ile ilgili detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz.
  • İş planı oluşturma ve başvuru süreçleri ile ilgili bilgi edinirsiniz.
  • KOSGEB’in sağladığı girişimci desteklerinden faydalanma şansı elde edersiniz.
  • Yine KOSGEB tarafından sağlanan hibe desteklerinden yararlanabilirsiniz. 
  • En önemlisi, kendi işinizin patronu olmaya yaklaşmış olursunuz!

İlgili içerik:Melek Yatırımcı Nedir? Nasıl Bulunur?

KOSGEN girişimcilik eğitimleri nedir?

Sonuç

Bu içeriğimizde, “KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir?” sorusuna mümkün olduğunca detaylı bir şekilde cevap vermeye çalıştık. Tamamen ücretsiz olan eğitimleri alarak, kolaylıkla bu belgeye sahip olabilirsiniz. Böylece de çeşitli girişimcilik desteklerine başvurma şansı elde edersiniz. 

Tabii ki başvurunuzu yaparken sektörünüze uygun olan destek programına başvurmayı unutmayın! 

İlgili İçerik:Startup Nedir?

Eğer aklınızdaki girişimcilik fikri e-ticaret ise,ikas altyapısınıkullanarak kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapmaya hemen başlayabilirsiniz!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası