whatsapp pc sesli arama / Pc'den WhatsApp görüntülü arama nasıl yapılır?

Whatsapp Pc Sesli Arama

whatsapp pc sesli arama

Sesli arama nasıl yapılır

Sesli arama özelliği, kişilerinizi başka bir ülkede olsalar bile WhatsApp Masaüstü üzerinden ücretsiz olarak aramanıza imkan verir. Sesli arama özelliği İnternet bağlantınızı kullanır. Masaüstünden arama özelliği Windows 10 64 bit sürüm veya daha yeni Windows sürümlerinde ve macOS  veya daha yeni macOS sürümlerinde desteklenir. Grup aramaları şu anda WhatsApp Masaüstü’nde desteklenmemektedir.

Masaüstü arama özelliğini kullanma

WhatsApp Masaüstü’nden sesli arama yapmak veya almak için:
  • Bilgisayarınızda ve telefonunuzda aktif bir İnternet bağlantısına sahip olmanız gerekir.
  • WhatsApp’ın bilgisayarınızın mikrofonuna erişmesi gerekir.
  • Arama yapabilmek için bilgisayarınıza bağlı bir ses çıkış cihazına ve mikrofona sahip olmanız gerekir.

Not: En iyi ses çıkışını elde etmek için mikrofonlu kulaklık kullanın. Ayrı bir harici mikrofon ve hoparlör kullanmak yankıya neden olabilir.

Sesli arama yapma

  1. Aramak istediğiniz kişiyle aranızdaki bireysel sohbeti açın.
  2. Sesli arama simgesine tıklayın.

Arama sırasında Mikrofon simgesine tıklayarak mikrofonunuzu sessize alabilir veya sessizden çıkarabilirsiniz. Aramayı sonlandırmak için Aramayı bitir’e tıklayın.

Sesli aramayı cevaplama

Biri sizi aradığında:

  • Aramayı cevaplamak için Kabul et’e tıklayın.
  • Reddet’e tıklayarak aramayı reddedebilirsiniz.
  • Aramayı yoksaymak için Yoksay’a veya x simgesine tıklayın.

Sesli ve görüntülü arama arasında geçiş yapma

Bir kişiyle sesli arama yaparken görüntülü aramaya geçme isteğinde bulunabilirsiniz. Sesli arama yaptığınız kişi görüntülü aramaya geçiş yapmak için Tamam veya Geçiş yap’a tıklayabilir ya da İptal’e tıklayarak isteği reddedebilir.

  1. Arama sırasında imleci Kamera simgesinin üzerine getirin.
  2. Kamera simgesine tıklayın.
  3. Karşınızdaki kişi geçiş yapmayı kabul ederse sesli aramadan görüntülü aramaya geçilir.

İlgili kaynaklar:

PC ve Mac&#;ten Cep telefonuna WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

PC ve Mac&#;ten Cep telefonuna WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Türkiye’de en çok kullanılan mesajlaşma programlarından birinin yeni güncellemesi geliyor. Yeni güncelleme sayesinde artık PC ve Mac’ten mobil cihazlara WhatsApp görüntülü görüşme yapmak mümkün. Bu yazılım için harika bir haber ve bu yazıda yeni özelliği nasıl kullanacağımızı göreceğiz.

Bilgisayardan konuşabilme özelliği her zaman bu programın en büyük eksikliklerinden biri olmuştur, ancak gelişerek ve çok kullanılan Skype ve Zoom’un tam rakibi haline gelerek bu sorunu aşmayı başarmıştır. Yeni özellik, WhatsApp’ı profesyonel düzeyde bile kullanmanıza olanak tanır, çünkü artık bilgisayarınızdan bir web toplantısı ve video konferans oluşturabilirsiniz.

Böylece, artık cep telefonunuzu alıp iyi bir çekim yapmak için onu iyi bir konumda sabit tutmak için binlerce yol denemeniz ya da doğaçlama destekler oluşturmanız gerekmiyor.

Bu yeni ekleme için heyecanlı mısınız? Pekala, bu yazıda nasıl çalıştığını ve hem Mac’te hem de PC’de bundan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi göreceksiniz.

PC ve Mac'ten Cep telefonuna WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Whatsapp ile cep telefonlarına görüntülü görüşme nasıl yapılır?

Nasıl olduğunu öğrenmeye hazırsanız, bazı ön bilgilerle başlayalım. Açıkçası bilgisayarınızda anında mesajlaşma programı olması gerekir. Henüz sahip değilseniz ve nasıl edineceğinizi bilmiyorsanız, Whastapp’ın PC ve Mac’e nasıl kurulacağına dair detaylı bilgileri Whatsapp web sitesinden edinebilirsiniz.

Yazılımı zaten kullandığınız için yüklediyseniz, video görüşmesi yalnızca yeni güncellemede tanıtıldığından, WhatsApp istemcisinin en son sürümüne sahip değilseniz, bunu yapamayacağınızı lütfen unutmayın. Bu durumda, devam etmeden önce güncelleme yaptığınızdan emin olun.

Mac’te sadece App Store’a erişmeniz ve uygulamayı güncellemeniz gerekir, PC’de ise sizden otomatik olarak güncelleme yapmanızı istemeli veya ayarlarda aramanız gereklidir.

Her şey bittiğinde (sadece birkaç dakika sürdüğünü göreceksiniz) devam etmeye hazırsınız demektir. Cep telefonunuzu elinizin altında tutun ve bir bilgisayardan nasıl Whatsapp görüntülü arama yapacağınızı görelim.

PC ve Mac'ten Cep telefonuna WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Whatsapp ile bilgisayardan cep telefonuna görüntülü görüşme

Hâlâ en popüler işletim sistemi olan ve dolayısıyla en fazla kullanıcıya sahip olan Windows’ta nasıl yapıldığını görerek başlayalım.

Program yüklendikten ve güncellendikten sonra, açmanız yeterlidir. İlk ekranda QR kodunu cep telefonunuzun kamerasıyla çerçevelemenizi isteyecektir. Telefonunuzu alın, Whatsapp’ı açın ve ayarlara gidin. Bunu yapmak için 3 noktalı simgeyi ve ardından dişli çarkı seçin. Burada Whatsapp Web girişini seçin ve sizden isterse, uygulamaya kameranıza erişme izni verin. Şimdi QR kodunu tarayın ve tüm mesajlarınızın bilgisayarınızda yüklü olan programda görüneceğini göreceksiniz.

Pratik olarak hazırsınız.  Görüntülü arama yapmak için aramak istediğiniz kişiyi seçin ve sağ üstteki video kamera simgesini seçin. Hem sesli hem de görüntülü bağlantıların kurulması için birkaç saniye bekleyin, iletişim başlayacaktır. Diğer şeylerin yanı sıra, PC’de bile kamera simgesine tıklayarak görüntünüzü aktarmadan yalnızca sesli aramaya geçebilirsiniz. Aramayı bitirmek için kırmızı ahizeyi tıklamanız yeterlidir.

Mac’ten görüntülü görüşme

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Whatsapp Web ile görüntülü görüşme yapamazsınız ancak client’ı kullanmanız gerekmektedir. Bir Apple bilgisayarınız varsa, uygulamayı bulduğunuz App Store’u kullanın, birkaç saniye içinde indirin ve yükleyin.

Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamayı açın ve ne yapacağınıza ilişkin talimatların da bulunduğu bir açılış ekranı göreceksiniz. Normalde bu bölüm Türkçe’dir, ancak İngilizce görünüyorlarsa ve onları çok iyi anlamıyorsanız, telefonunuzda WhatsApp’ı tekrar açın, ayarlara ( dişli simgesi ) dokunun, Whatsapp Web / Masaüstü öğesini seçin , üzerine dokunun. cihaz ekle düğmesi ve QR kodunu tarayın.

Mac’inizdeki programın yüzünü hemen değiştireceğini ve sol tarafta en son sohbetlerinizi ve sağ tarafta seçilen kişi ile değiş tokuş edilen mesajları içeren WhatsApp Masaüstü penceresinin açılacağını hemen göreceksiniz. Sağ üstte, yukarıdaki Mac’te çekilen ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, kişilerinizden birini seçtiğinizde, kamera ve ahize simgesi de görünecektir.

İlki ile Whatsapp ile mac’ten diğer akıllı telefonlara ve hatta diğer bilgisayarlara görüntülü aramalar yapabilirsiniz, ahize ile sadece sesli aramalar, görüntü olmadan gerçekleşmektedir. Görmüyorsanız, muhtemelen uygulamanın en son sürümüne sahip değilsiniz ve önce onu güncellemeniz gerektiğini hatırlatırım.

PC ve Mac'ten Cep telefonuna WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Linux ile görüntülü görüşme

Linux’unuz varsa, ne yazık ki Whatsapp istemcisinin yüklenemeyeceğini ve yalnızca daha önce belirtildiği gibi video görüşmelerine izin vermeyen Web sürümünü kullanabileceğinizi biliyorsunuz. Bununla birlikte, umudunuzu kaybetmeden önce, gerçekte, bir ya da daha doğrusu iki yol olduğunu söylemek gerekir.

Birincisi, whatsapp hesabınızdan yararlanan ve hemen hemen aynı programa benzeyen WhatsDesk gibi resmi olmayan bir istemci kullanmaktır. Şimdi, gayri resmi müşteriler ve güvenlikleri hakkında birçok kişiyi endişelendiren şüpheler geliyor.

İkincisi, Android uygulamasını bilgisayarınıza yüklemektir. Elbette herkes Linux’un akıllı telefon işletim sistemi uygulamalarını desteklemediğini biliyor, ancak bunu bir emülatör kullanarak yapmak mümkün.

Ancak işlem hiç de kolay değil ve bilgisayarla arası olmayanlara tavsiye etmiyoruz. Neyse ki, linux’a sahip olanlar, konu bilgisayarla uğraşmaya geldiğinde genellikle geri durmazlar ve denemek isteyebilirler.

İşlem teorik olarak oldukça basittir: Android’i sanal bir akıllı telefonda taklit edin, resmi web sitesinden indirerek WhatsApp uygulamasını yükleyin ve bir telefon gibi kullanın. Ancak pratikte her zaman her şey yolunda gitmez. Aşağıdaki paragrafta prosedürü ve önerilen emülatörleri göreceğiz.

Uygulamayı taklit et

Whatsapp’ı bilgisayarınıza yükleyemeyebilirsiniz. Uyumluluk sorunları için olsun, Linux veya başka nedenleriniz olduğu için hala burada bu programla görüntülü görüşme yapmak çok daha zor hale geliyor, ancak imkansız değil.

Windows veya Mac’e sahip olanlar yeterince kolaydır, ancak linux sahipleri için artık yalnızca telefonu kullanmaktan vazgeçmenin zamanı gelmiş olabilir. Ancak her ne pahasına olursa olsun Whatsapp ile PC’nizden cep telefonlarına görüntülü görüşme yapabilmek ve en azından pes etmeden önce işletmede şansınızı denemek istiyorsanız, o zaman nasıl yapılacağına bakalım.

Hile, bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz ve aslında akıllı telefonların işletim sistemini taklit edebileceğiniz bir Android öykünücüsü sayesinde başarılı olur. Bilgisayarınızda yeniden sanal bir telefon oluşturarak Whatsapp uygulamasını indirip yükleyebilir ve akıllı telefonunuzdaymış gibi kullanabilirsiniz.

PC ve Mac'ten Cep telefonuna WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Windows veya Mac’iniz varsa çok daha kolay çünkü hayatınızı kolaylaştıran Bluestack’i kullanabilirsiniz. Ancak Linux’unuz varsa, en çok tavsiye ettiğim emülatör, oldukça iyi yapılmışlar arasında yer alan GenyMotion’dır. Bu arada, Linux’te olduğu gibi Mac ve Windows’ta da mevcuttur, ancak BlueStack daha iyidir. Ek olarak, GenyMotion ayrıca Virtual Box’ın kurulumunu da gerektirir.

Yükledikten ve telefonu başlattıktan sonra, Google Play Store’a erişin, Whatsapp’ı indirin ve yükleyin. Oradan indirmek mümkün değilse, doğrudan apk paketini indirebileceğiniz resmi web sitesine gidin. Uygulamayı yükleyin ve her şey yolunda giderse birkaç saniye içinde Whatsapp’ı telefonunuzdaymış gibi kullanabilir ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

PC ve Mac'ten Cep telefonuna WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Whatsapp Web görüntülü görüşmeleri

Bildiğiniz gibi Whatsapp Web‘i herhangi bir program indirmenize gerek kalmadan bilgisayarınızdan sohbet etmek için kullanabilirsiniz. Bu, bilgisayarınızı kullanmıyorsanız ve programları yükleyemiyorsanız veya konuşmayı kapattığınızda bile herhangi bir nedenle bilgisayarın bağlı kalmasını istemiyorsanız çok kullanışlıdır.

Masaüstü versiyonunda tanıtılmış olmalarına rağmen, sadece tarayıcı kullanmak isteniyorsa, PC ve Mac’ten cep telefonlarına Whatsapp Web görüntülü görüşme yapmak henüz mümkün değildir.

İster teknik zorluklar ister güvenlik sorunları olsun bir siteye PC kamerasına erişim olanağı vermek hiç de güvenli değildir. Video görüşmesi için bir web sürümünün gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Bu nedenle, Windows ve Mac istemcisinden memnun kalmalı veya en fazla uygulamayı taklit etmeliyiz.

 

#görüntülü arama nasıl yapılır#macten whatsappa görüntülü arama#whatsapp#whatsapp görüntülü arama

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası