penıs buyutme amelıyatı öncesi ve sonrası / ANDROKlinik | Erkekte Üreme ve Cinsel Sağlık

Penıs Buyutme Amelıyatı Öncesi Ve Sonrası

penıs buyutme amelıyatı öncesi ve sonrası

Penis b&#;y&#;tme estetiği sonrası s&#;re&#;

Haberin Devamı

Uzatma ve Kalınlaştırma Aynı Operasyonda

Penis büyütme operasyonlarının ilk aşamasında, hastaların karın bölgesinden penis kalınlaştırma sırasında cilt altına enjekte edilecek olan yağ dokusunu alıyoruz. Yağ dokusu önce bir süre bekletiliyor ve bu süre sonunda suyundan ayrılarak enjeksiyon öncesi inceltme işlemine hazır hâle geliyor. Daha sonra penisin uzunluğunu artırmak adına penisi karın duvarına bağlayan suspansatuvar ligament bağını yaklaşık %80 oranında kesiyoruz. Bu yöntem sayesinde penisin vücut içerisinde kalan kısmını büyük ölçüde serbest bırakarak penis uzunluğunda kalıcı bir artış elde edebiliyoruz. Akabinde penis kalınlaştırma aşaması devreye giriyor. Operasyon başlangıcında hastalarımızdan aldığımız yağ dokularını özel işlemlerden geçirerek inceltiyor ve penis cildi altına enjekte ediyoruz. Böylece tek bir anestezi ile hastalarımızın hem penis boyunu uzatıyor hem de kalınlığını artırabiliyoruz. Spinal anestezi ile gerçekleştirilen ve saat süren operasyon sonrası hastaların bir gün hastanede kalmaları gerekiyor. Bir gün hastanede kalındıktan sonra seyahat edilmesinde bir sakınca bulunmuyor.

Haberin Devamı

Penis büyütme estetiği sonrası süreç


Başarılı Sonuçlar İçin Hastalara Önemli Görevler Düşüyor

Penis büyütme ameliyatları ile son derece başarılı sonuçlar alınabilir. Sonuçların başarısında post-operatif dönemde hastaların gerekli egzersizleri önerilen zaman zarfında aksatmadan yapmaları kritik bir etkiye sahiptir. Penis uzatma ameliyatı sonrasında gün boyunca sabah ve akşam dakika traksiyon egzersizinin yapılması gerekir. Traksiyon egzersizi son derece basittir, penisin baş kısmından hafif bir şekilde çekilip geri bırakılmasıyla uygulanır. Yağ enjeksiyonu ile penis kalınlaştırma etkilerinin maksimize edilmesi için ise penise elle masaj yapılmalıdır. Böylece penis gövdesine enjekte edilen yağ dokusunun düzgün ve homojen bir şekilde yayılması sağlanabilir.

Ek olarak bilinmesi gereken önemli bir unsur daha var. Penis uzatma ameliyatı sırasında penisin vücut içerisinde kalan bölümü büyük ölçüde açığa çıkarılır. Ancak penisin vücut içerisinde kalan kısmının uzunluğu her erkekte aynı değildir. Dolayısıyla penis uzatma cerrahisi ile penis boyunda cm uzama elde edilebilmekle birlikte sonuçlar hasta özelinde ve hastaların operasyon sonrası egzersizleri ne denli düzenli yaptığına bağlı olarak değişebilir.

Penis büyütme ameliyatının aşamalarından olan yağ enjeksiyonu ile penis kalınlaştırma sonuçları ise geçici nitelik taşıyor. Cilt altına enjekte edilen yağ dokusunun yaklaşık %50’lik bir kısmı yıl içerisinde vücut tarafından emiliyor. Penise yağ enjeksiyonu tekrar edilebilen bir cerrahi operasyon, üstelik günümüzde dolgu ile penis kalınlaştırma yöntemi de anestezi gerektirmeden klinik ortamında konforlu bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

#Penis B&#;y&#;tme#Penis B&#;y&#;tme Estetiği#Penis B&#;y&#;tme Ameliyatı

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Penis Büyütme Ameliyatları

Paylaşın:

Penis büyütme ameliyatları son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Erkeklerde penis büyütme operasyonları ‘penis kalınlaştırma’ ve ‘penis uzatma’ işlemlerini içermektedir. Kişilerde özgüven artışı amacıyla yapılan genital estetik ameliyatlardandır.

Bireyin isteği doğrultusunda penis büyütme ameliyatları yapılabilmektedir. 

Penis büyütme operasyonları ne kadar fayda sağlar?
Penis büyütme cerrahisi ile peniste ortalama cm uzama ve kalınlaştırma sağlanabilmektedir. 

Normalde penis boyu (uzunluğu) nedir?
Penis boyutu yaşanılan coğrafya ve genetik ile değişkenlik göstermektedir. Penis boyutu hakkında standart bir veri yoktur. Genellikle erekte (yani sertleşmiş halde) cm’ in altında olması küçük kabul edilir. Hemen her erkek penisinin biraz daha büyük olmasını istese de en önemlisinin işlevi olduğunu unutmamalıdır.

Penis büyütme operasyonu kimlere yapılır?
Erkekte hatta cinsel partnerinde (cinsel eşte) penis boyu bir endişe, kaygı mevcutsa penis büyütme ameliyatları rahatlıkla yapılabilir. Bu tür psikolojik sorunlar bu ameliyatlardan sonra düzelmektedir.

Mikropenis nedir?
Penis boyunun ereksiyonda (yani sertken) 7 cm ve altında olması durumda ise ‘mikropenis’ durumundan bahsedilebilir. Mikropenis çok yönlü yaklaşılması gereken endokrin (hormonal ) bir hastalığın bulgularından birisidir. Bir endokrinoloji uzmanı ile beraber hormonal durumun incelenmesi, tedavi edilmesi  ve gerekirse penis büyütme cerrahi tedavilerinin uygulanması gereklidir.

Penis büyütme ameliyatı nasıl yapılır?
Penis uzatma ameliyatlarında  ‘ligamentolizis’ denilen yani penisi yukarı doğru asan bağlar serbestleştirilir ve penisin içeride olan kısmı dışarı çıkarılmış olur. Ciltten de uzama sağlanabilmesi için Y-V plasty denilen uzatma tekniği ile cilt kapatılır. Böylelikle normal pozisyonda penis yaklaşık cm uzatılmış olur. 

Penis uzatmada diğer bir yöntem de penis ile skrotum (testisleri saran torba) arasındaki mesafenin (penoscrotal bileşke) artırılmasıdır. Penise alttan bakıldığında bir uzama gerçekleşmektedir. Ligementolizis tekniği ile karşılaştırıldığında daha pasif bir uzama sağlanmış olur.

Penis kalınlaştırma nasıl yapılır?
Penis kalınlaştırmada ise otolog yağ transferi denilen hastanın kendisinden elde edilen yağlar kullanılır. Aynı kadınlarda büyük dudaklara yağ dolgusu şekline benzer bir operasyondur.

Karın, kasık veya uyluk bölgesinin iç kısımlarından alınan yağlar saflaştırıldıktan sonra kalitesini artırmak için hastanın kanından alınan kandan hazırlanan prp (platelet –rich plasma)  ile karıştırılır ve penis cildinin altına enjekte edilir. Bu şekilde kalınlaştırma işlemi tamamlanmış olur.

Bireyin metabolizma durumuna göre penis kalınlığında altı ay içerisinde % 'si  kaybolacağı için kalınlaştırma ameliyatında fazla yağ kullanılır. Nihai sonuçta oldukça dolgun ve kalın bir penis ortaya çıkacaktır. 

Gömülü penis için cerrahi
Özellikle kilolu erkeklerde kasık bölgesindeki aşırı yağ katmanı penisin gömülü bir hal almasına neden olabilir. Bu duruma ‘gömülü penis’ veya ‘gömük penis’ adı verilir. Bu durumda suprapubik (kasık bölgesi) yağlarının ‘liposuction’ (liposakşın) yöntemi ile alınması ise penis daha görünür bir hale gelmiş olacaktır. Bu şekilde yağların alınması ve penis büyütme operasyonu birlikte uygulandığında toplamda cm’ye kadar penis uzatılabilmektedir.

Penis büyütme ameliyatı öncesi görüşme önemlidir
Bu ameliyatı olmak isteyen birey ile öncelikle bir ürolojik muayene yapıldıktan sonra görüşülerek ayrıntılı bilgiler verilir. Yapılan muayene sonrası hangi cerrahi prosedür veya prosedürlerin yapılacağı kararlaştırılır. 

Cinsel haz için kadınlarda vajina daraltma ameliyatları
Vajinasında genişleme olan kadınlardaki vajina daraltma ameliyatları da cinsel hazzı arttırmaktadır. Özellikle doğum ve yaşa bağlı olarak genişleyen vajinal kanal basit cerrahi ameliyatlarla daraltılabilmektedir. Bu da farklı bir çözüm alternatifidir. Kadınlarda vajina estetiği ameliyatları arasında yer alan 'vajina daraltma' (vaginoplasti) kadınlarda en fazla tercih edilen genital estetik operasyonları arasında yer alır. 

Penis büyütme ameliyatları ne kadar sürer?
Yapılacak cerrahi işlem veya işlemlere göre bu tür ameliyatlar ortalama olarak 1 ile 2 saat arasında sürmektedir. Ameliyattan sonra yarım günlük yatış yeterlidir. 

Penis büyütmeden sonra cinsel ilişki ne kadar süre ile yasaktır?
Toplamda 1 ila 2 saat arası süren bu ameliyatlarda hastanın sadece anestezisini vücuttan atmasına kadar beklenilir. Yani ameliyattan sonra hastanede kalmaya dahi gerek yoktur. Penis büyütme (uzatma ve kalınlaştırma) ameliyatı olan bireylerin yaklaşık hafta cinsel aktivitelerden kaçınılması önerilmektedir. 

Penis büyütme ameliyatları cinsel haz kaybına neden olur mu?
Hayır olmaz.  Uygun cerrahi teknikle yapıldığında bu tür operasyonlar hem psikolojik hem de işlevsel yönden erkekte ve partnerinde oldukça yararlar sağlamaktadır. 

Penis uzunluğu cinsel ilişki için yeterli olmayan ya da penis boyunun daha uzun olmasını isteyen hastalar penis uzatma ameliyatına başvurabilirler. Erkekler Penis uzatma ameliyatı sonrası süreçte gerekli kurallara uyduğunda hızla iyileşebilir ve penis boyutu nedeniyle yaşadıkları performans kaygısından kurtulabilirler.

Penis boyunu kalıcı olarak uzatmak için gerçekleştirilen penis uzatma ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında hazırladığım bu yazımda, en çok merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Detaylara geçmeden önce kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Penis uzatma vaadiyle piyasada satılan çeşitli ürün ve ilaçlar bulunuyor. Ameliyat gereksinimini ortadan kaldırdığı söylenen bu ürünler de ilaçlar da sağlık için risk oluşturabiliyor. Penis kısalığı yalnızca ameliyat ile tedavi edilebilir.

Penis Uzatma Ameliyatı Hakkında Hızlı Bilgiler

Penis Uzatma Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Taburcu Olunur?

Cerrahi sonrası 1 gün hastanede yatış gereklidir. Operasyonun ertesi günü kontroller gerçekleştirildikten sonra hastalar taburcu olabilirler. Taburcu olunan ilk gün mutlaka vücut dinlendirilmelidir. Ani ve kan basıncını arttıracak hareketlerden ise kaçınılmalıdır. Fazla hareketlilik tedavi sonrası süreçte kanama riskini artırabilir.

Penis Uzatma Ameliyatı Sonrası Pansuman Gereksinimleri

Penis uzatma tedavisi sonrası taburcu olmadan pansuman işlemi sağlık personelleri tarafından yapılır. Bu pansumanın 24 saat boyunca çıkarılmaması gerekir. Daha sonra pansuman ıslatılarak çıkarılmalıdır. Enfeksiyon riskinin ortadan kaldırılabilmesi için sabah ve akşam kesi bölgesine antiseptik solüsyon sürülmeli ve gazlı bezle bölge kapatılmalıdır.

Penis Uzatma Ameliyatı Sonrası Cinsel ilişkiye Ne Zaman Girilebilir?

Hastalarım tarafından en çok sorulan soruların başında operasyon sonrası cinsel ilişkiye ne zaman girilebileceği geliyor. Bu noktada genel olarak tedavisi tamamlanan hastaların ilk 1 aylık süreçte cinsel ilişkiye girmemesi veya mastürbasyon yapmaması gerekiyor. Tabii iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle cinsel ilişki onayının uzmanlar tarafından verilmesi gerekiyor.

Penis Uzatma Ameliyatı Etkileri Kalıcı mıdır?

Penis uzatma ameliyatının etkileri kalıcıdır. Yağ enjeksiyonu ile penis kalınlaştırma ameliyatı veya dolgu ile penis kalınlaştırma uygulamasından farklı olarak penis uzatma ameliyatının tekrarlanması gerekmez. Ancak penisteki uzamanın korunabilmesi için operasyon sonrası dönemde traksiyon egzersizlerinin düzenli olarak yapılması gerekir. Penisin uç kısmından tutulup geri bırakılması ile gerçekleştirilen traksiyon egzersizlerinin sabah ve akşam 10’ar kere yapılması penisin köke yapışmaması adına önemli bir gerekliliktir. Penis uzatma ameliyatının etkileri kalıcı olsa da zaman içerisinde penis boyunda değişimler meydana gelebilir. İlerleyen yaş ile birlikte penis kısalması sorunu yaşanabilir ve bu sorun penis uzatma ameliyatı olsun olmasın tüm erkekleri etkileyebilir.

Son olarak birkaç önemli konuya değinmek istiyorum. Penis kısalığının da penis inceliğinin de penis eğriliğinin de günümüzde tedavisi mümkündür! Tedavisi mümkün fizyolojik sorunların farkında olunması ve tedavi seçeneklerine başvurulması hem erkekler hem de partnerleri adına daha canlı bir cinsel yaşam daha mutlu ilişkiler anlamına gelecektir. Tedavisi mümkün olduğu takdirde çözüm aranmayan penis şekil bozuklukları çiftler arasındaki ilişkiye zarar verebilir ve erkeklerde öz güven kayıplarına neden olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası