dış cephe mantolama kat mülkiyeti kanunu / Kanun ve Yönetmelikler – DEKOSAN I Isı Yalıtım – Mantolama – Dış Cephe

Dış Cephe Mantolama Kat Mülkiyeti Kanunu

dış cephe mantolama kat mülkiyeti kanunu

Dış Cephe Mantolama Masraflarını Kim &#;der?

Haberin Devamı
Dış Cephe Mantolama Masraflarını Kim Öder

Öncelikle apartmanınızda Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre hukuken atanmış bir yönetici ve ya bir yönetim kurulu olması gerekmektedir. 2. adım olarak ise yöneticinin kat malikleri kurulu toplantısı için çağrı yapması ve kurulun, toplantı yeter sayısıyla toplanması beklenmektedir. Kat maliklerinden birinin isteği üzerine mantolama oylamaya sunulur. Mantolama işlemi “faydalı değişiklik” kapsamında değerlendirildiğinden kararın alınması için oy birliği değil oy çokluğu yeterli olacaktır. Isı yalıtımı yaptırma kararının çıkabilmesi için hem sayı çoğunluğunun hem de arsa payı çoğunluğunun sağlanması gerekmektedir. Sayı çoğunluğunun sağlanmasında her kat malikinin arsa payına bakılmaksızın bir oy hakkı vardır. Birden fazla dairesi olan kat maliklerinin her daire için bir oy hakkı olmakla birlikte, kullanacağı oyların sayısı bütün oyların üçte birinden fazlası olamaz.

Haberin Devamı

Dış cephe masraflarının bölümü nasıl gerçekleşir?

Dış Cephe Mantolama Masraflarını Kim Öder

Yönetim kurulunun kat malikleri toplantısında almış olduğu karara ve yapmış olduğu mantolama sözleşmesine tüm kat malikleri uymakla yükümlüdür. Dış cephe mantolama masrafları tapu senetlerinde belirtilen arsa payına göre bölüştürülmektedir. Daire başına düşen tutarın ödenmemesi durumunda Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre dava açılabilir ve ya icra takibi başlatılabilir.

Dış cephe ile ilgili var olan devlet kararında son durum nedir?

Dış Cephe Mantolama Masraflarını Kim Öder

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde başlatılan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi mevcut ve yeni yapılacak olan binaların enerji tüketimini azaltmayı da kapsıyor. Bu belgeye göre, mevcut binaların yılı mayıs ayına kadar Enerji Kimlik Belgesi alması zorunlu. Binanın kimlik belgesinde yer alan karbondioksit salınım miktarının mevzuatta tanımlanan değerlerin üzerinde olması durumunda idari yaptırım uygulanacak. Azami değerleri aşan binalara ise ruhsat verilmeyecek. Binaların vergisi ise enerji verimliliğine göre tekrar düzenlenecek. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgilere

ilgili yazımızdan

ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda Dış Cephe Mantolama Masrafları Nasıl Paylaşılır ve Bölünür? Dış Cephe Mantolama Masraflarını Kim Ne Kadar Öder? Mantolamada Ücretler Dairelere Nasıl Dağılır? Mantolama daire başına nasıl hesaplanır? gibi çokça merak edilen soruları cevaplamaya çalışacağız. 

Hepimizin bildiği gibi bina yada konutlarımızı dış cephe mantolama yaptırmak vaz geçilmez bir ihtiyaç oldu. Müşterilerimizden gelen ve en sık karşılaştığımız sorulardan biri ise "Dış cephe mantolama masrafları kat malikleri arasında nasıl pay edilir?" sorusu. Konuya hemen adım adım ve hızlı bir yanıt verelim.

  1. Yönetim kurulu toplanır ve mantolama kararı alınır
  2. Herhangi bir firmayla anlaşarak sözleşme imzalanır.
  3. Sözleşme tutarı mantolama masrafı kat malikleri tarafından arsa payına göre ödenir. 

İşin aslı da şudur. Binada ortak kullanım alanları (cephe, rögar, merdiven boyu boya vs, elektrik ve aydınlatma işleri, bahçe düzenleme vb.) tüm yerlerin masrafları aslında arsa payına göre kat malikleri arasında bölünerek pay edilir ve ödenmesi istenir.

Yönetim kurulunun kat malikleri toplantısında almış olduğu karara ve yapmış olduğu mantolama sözleşmesine tüm kat malikleri uymakla yükümlüdür. Dış cephe mantolama masrafları tapu senetlerinde belirtilen arsa payına göre bölüştürülmektedir. Daire başına düşen tutarın ödenmemesi durumunda Kat Mülkiyeti Kanunu&#;na göre dava açılabilir ve ya icra takibi başlatılabilir.

Daha detaylı bilgi isteyenler için kat malikleri kanununun ilgili maddesini aşağıda belirtiyoruz. Dikkatlice okursanız eğer binada yapılacak tüm masrafların nasıl paylaşılacağı yazıyor.

dış cephe mantolama masrafları nasıl paylaşılır?

Madde 72 &#; (Ek: 14/11//22 md.) 

Toplu yapı kapsamındaki belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler, o yapılardaki kat malikleri tarafından, bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat malikleri tarafından karşılanır. 

Blok kat malikleri, toplu yapı temsilcileri ve geçici yönetim kurulu kararları, sayılı İcra ve İflas Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen belgelerden sayılır. 

Kat malikleri, toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya bunların başka bir parselde veya kamuya ait alanlarda bulunduğunu veya bağımsız bölümlerinin veya kendilerinin durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle toplu yapı ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamazlar. 

Söz konusu kanun maddesi gereğince, mantolama masrafı dükkanlar da dahil tüm bağımsız bölüm sahiplerinden genel gider alacağı kapsamında tahsil ediliyor. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası