istikbal garanti şartları / İstikbal Unstress Yatak 160x200 Ortopedik Yıkanabilir Pedli Çift Yön Yorumları - Trendyol

Istikbal Garanti Şartları

istikbal garanti şartları

Cevap-Bul.com

  • Blog
  • İçindekiler

    Mobilyada kaç yıl garanti süresi?

    İmalatçı veya ithalatçı tarafından kurulmak zorunda olan servis istasyonuna ilişkin listenin 17. maddesi, her türlü ahşap ve metal mobilyanın kullanım ömrünün 10 yıl olduğu, satış sonrası hizmetlerin imalatçı veya ithalatçı tarafından verileceği açıklanmıştır.

    Istikbal mobilyada garanti süresi kaç yıl?

    İstikbal yataklarını tercih ettiğiniz için teşekkür eder, ürününüzü iyi günlerde kullanmanızı dileriz. 1. Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 3 yıldır.

    Vivense ürünleri garantili mi?

    Garanti Koşulları – Vivense. Vivense, ürünlerin normal kullanım şartlarında, zaman icerisinde doğal olarak yıpranacağını dikkate alarak bu garantiyi verir. Garantinin gecerli olması icin ürünün uygun şekilde monte edilmesi gerekmektedir. Vivense Müşteri Hizmetleri’ne başvuru yaparak garantiden yararlanabilirsiniz.

    Kilim Mobilya kaç yıl garantili?

    GARANTİ ŞARTLARI Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren baslar, 2 yıldır. Malın bütün parçaları dâhil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır.

    Istikbal koltuklar kaç yıl garantili?

    ( 2 adet 3′ lü koltuk 2 adet tekli berjer ) . 2 yıl garantilidir.

    Istikbal koltuk garanti süresi ne kadar?

    İstikbal kanepe ve koltuk takımlarını tercih ettiğiniz için teşekkür eder, ürününüzü iyi günlerde kullanmanızı dileriz. Kullandığınız ürünü Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca belirlenen kullanım ömrü 10 yıldır.

    Vivense mobilya kimin?

    Yeteneklerimizi birlikte keşfedelim. Vivense’nin ana yatırımcısı Türkiye’deki yatırımlara odaklanmış en büyük özel sermaye şirketi olan Actera Group’tur.

    Vivense sahibi kimdir?

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Vivense’nin Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Kemal Erol, Actera yatırımı ile ilgili olarak şunları kaydetti: ‘Actera’nın bu yatırımı için çok heyecanlı ve gururluyuz.

    Istikbal koltuk takımları kaç para?

    Marka İstikbal

    İlan BaşlığıFiyatİlçe / Semt
    istikbal koltuk takimi4.250 TLPendik Çarşı
    İstikbal koltuk takımı4.500 TLKüçükçekmece Halkalı
    İstikbal Koltuk Takımı4.500 TLEsenyurt
    İsitikbal Marka Koltuk Takımı390 TLBakırköy Ataköy

    Koltuğun ömrü ne kadardır?

    İyi bir kumaş koltuk 7-15 yıl dayanabilir. Deri koltuklar 20 yıl veya daha uzun dayanabilir.

    Bir koltuk takımının ömrü ne kadardır?

    İstikbal 160x200 Yıkanabilir Pedli Çift Yön Ortopedik Yatak 207UNST1602000200

    Sağlıklı bir uyku, sağlıklı bir yatakla mümkündür. İyi bir uyku için İstikbal 160 x 200 yıkanabilir pedli çift yön ortopedik yatak modelinin tercih edilmesi tavsiye edilir. Tam ortopedik bir ürün olan bu yataklar vücut yapınıza uyum sağlayarak omurgada oluşacak hasarları engeller. Farklı sertlik dereceleri ile sunulan bu ürünlerin çift taraflı kullanılması mümkündür. Dileyen kullanıcılar için farklı ebatları da bulunan bu yataklara ait genel özelliklerden biri kullanıcılara sağladığı özel konfor alanıdır.

     

    • Çıkarılabilir ped
    • Hijyenik ve ortopedik
    • Anti stres özelliği

    İstikbal Yıkanabilir Pedli Ortopedik Yatak Özellikleri

    İstikbal Yıkanabilir Pedli Ortopedik Yatak Özellikleri

    İstikbal tarafından üretilen bu yataklar, çift taraflı olarak ergonomik kullanıma uygundur. Dolgun üst pedi çıkarılabilir olduğundan yıkanmaya veya kuru temizleme yapılmaya imkân vermektedir. Lekelenme veya farklı sebeplerden dolayı temizliği mümkün olan bu ürünü sürekli olarak hijyenik hale getirebilirsiniz. Ekstradan rahat ve sessiz bir uyku fırsatı sunan ürün teknik yönden kaliteli malzemeler ile üretilmiştir. İstikbal 160 x 200 yıkanabilir pedli çift yön ortopedik yatak mevsimsel özelliklere göre ters çevrilebiliyor durumdadır. Dolgulu ped her iki tarafa da takılma özelliğine sahip olması ise ayırt edici önemli bir özelliktir. İhtiyaç duyduğunuz kaliteli uyku modu için tasarlanan bu ürün, oldukça ergonomiktir. İstikbal yıkanabilir pedli ortopedik yatak özellikleri itibariyle ped altında bulunan konfor süngerleriyle rahatlık ön plana çıkmaktadır. Sünger ve ped üzerinde kapitone kumaş dikişiyle ağırlık dağılımı dengelenmiş olur. Ayrıca hem alt hem de üst sünger altında keçe katmanı yapılmıştır. Bu keçe katmanları sayesinde vücut ağırlığı eşit olarak yayılıyor ve kalıcı beden izini yok etmektedir.

     

    İstikbal Çift Yön Ortopedik Yatak Kullanımı ve Yorumları

    İstikbal Çift Yön Ortopedik Yatak Kullanımı ve Yorumları

    Yatak fonksiyonu olarak free stres özelliğine sahip olan bu ürün uyku kalitesini artırmak amacıyla tasarlanmıştır. SL yay teknolojisinin kullanıldığı bu ürün kolay deforme olmayacak şekilde tasarlanarak ürüne daha verimli bir form kazandırılmıştır. Kullananlar tarafından olumlu yorumlar markaya ve ürüne olan ilginin artmasına neden olmuştur. Pek çok kullanıcı bu ortopedik yataktan memnun kalmaktadır. Yatak kullanıcılarının, İstikbal 160 x 200 yıkanabilir pedli yatak yorumları ve değerlendirmelerini inceleyerek ürünü daha önceden kullanmış olan kişilerin fikir ve görüşlerine göz atabilirsiniz. Karar verme aşamasında oldukça etkili ve faydalıdır. Yatak, özellikle ped katmanının çıkarılarak yıkanabilir olması ile öne çıkmaktadır. Yüksek yoğunluklu sünger kullanılarak üretilmiş olan bu yatak, dolgu malzemesinde 3, yaylarda 10 yıl garantili olarak kullanıcıların hizmetine sunulur. Garantisi ise üretici İstikbal markası tarafından verilmektedir. Ped ile 27 cm’lik yüksekliğe sahip olan yatak, su kaydırma özellikli kumaş kullanılarak üretilmiştir.

     

    İstikbal Yıkanabilir Pedli Ortopedik Yatak Fiyatı

    İstikbal Yıkanabilir Pedli Ortopedik Yatak Fiyatı

    Evlerde bulunan eşyalar arasında belki de en önemlisi yataklar olmalıdır. Ortalama olarak, günde 8 saat uyuyan bir kişinin tek bir eşyayla geçirdiği zaman düşünülmelidir. Ayrıca bu zaman diliminde amaç dinlenmek, yenilenmek ve rahatlamak şeklinde düşünülmelidir. Bedenin savunmasız olarak geçirdiği bu süre, hijyenik şartları olan bir ortamın önemini açığa çıkarmaktadır. Ped altında yer alan sünger dolgu kumaşları özel üretildiği için ürünün özellikleri ve nitelikleri artırılmıştır. Bu kumaş dokusu suyu kaydırma özelliğine sahip olduğu için kullanıcıları için avantaj sağlar. Ped katmanı ıslansa bile aşağıya sızan miktar, iç dokulara ulaşmadan kayarak ıslanmayı engellemektedir. Huzurlu ve rahat bir uyku imkânı sunan bu ürünü almak ve keyifli uykular uyumak istiyorsanız bu ürünü Trendyol'dan hemen sipariş verebilirsiniz. İstikbal 160 x 200 yıkanabilir pedli ortopedik yatak fiyatı ve değerlendirmeleri ile birlikte sayfada yer almaktadır.

     

    İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    Page 1: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    İstikbal HalıGaranti Belgesi veKullanım Kılavuzu

    Istikbal CarpetUser’s Guide

    İstikbal TeppicheGebrauchsanweisung

    Page 2: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    Değerli Müşterimiz;Yapmış olduğunuz isabetli seçimden dolayı sizi kutlar, bize duyduğunuz güvene teşekkür ederiz. Sadece ülkemizde değil, dünyanın bir çok ülkesinde de güvenilen ve tercih edilen bir marka olmayı başaran İstikbal, en güvenli ürünleri sizlere sunmaya devam ediyor. Amacımız İstikbal Halı ürünüyle uzun yıllar ilk günkü dostluğunuzu sürdürmeniz ve ürünlerimizden maksimum faydayı sağlamanızdır. Bu nedenle, ürünü kullanmaya başlamadan önce mutlaka hazırlanmış olan bu kılavuzun tamamını dikkatlice okumanızı ve saklamanızı tavsiye ederiz.Genel Özellikler / Kullanım - Bakım ve Basit Onarımda Dikkat Edilecek Hususlar• Ürünün cinsi Wilton yüz yüze dokuma tekniği ile üretilmiş makine halısıdır.• Halının üzerine ayak kısmı sivri veya dar eşyalar konulmamalıdır. Halı üzerindeki eşyalar ne olursa olsun belirli aralıklarla halının veya eşyaların yeri değiştirilmelidir. Aksi takdirde halı havı deforme olacaktır.• Ağırlık altında kalan halı çekilerek çıkartılmak istendiğinde, overlok ve sırt örgüsünün sökülüp yırtılmamasına dikkat edilmelidir• Ağır eşyaların altında kalan hav ipliklerinin ezilmesi durumunda, bu bölgedeki hav iplikleri tercihen önce yumuşak plastik uçlu bir fırça ile fırçalanmalı daha sonra da fırçalı bir elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir.• Sıklığı 500.000 uç ve fazlası olan halıların yüzeyine sivri veya sert cisim ile kuvvet kullanılarak temas edildiği takdirde, temas noktasındaki iplik iç kısma bükülerek halıda iz şeklinde görüntü oluşturabilir. Çünkü düz duran havların arasına zorlanmayla yatan uçlar, halı havının sık olmasından dolayı kendiliğinden düzelememektedir. Bu da uzun sürede, halı havlarında deformasyona neden olmaktadır. • Hav ipliği cinsi ne olursa olsun halı yüzeyi, 70°C ve üzerindeki herhangi bir maddeyle temas ettirilmemelidir. (SU, ÇAY, ÜTÜ VB.)• Halı yüzeyinde, kullanım yoğunluğu farkı olan yerler arasında farklılıklar olması kaçınılmazdır. Özellikle düz ve açık zeminli halılarda bu durum daha da belirginleşmektedir. Bu durumun önüne geçmek amacıyla, halı belirli aralıklarla yer değiştirilmelidir.• Polipropilen halılarda, halı yapımında kullanılan elyafın özelliğinden dolayı daha kolay ve kısa sürede keçeleşme, deforme vb. gibi olumsuz durumlar gerçekleşebilmektedir. Bu halılar alınırken kullanım yoğunluğunun az olduğu yerlerde kullanılması gerekliliği göz önünde bulundurulmalıdır. • Akrilik ipliği kullanılarak üretilmiş halılarda bir miktar tüy dökülmesi kaçınılmazdır. Düzenli olarak vakumlu elektrik süpürgesi ile süpürülen halılarda bu durum çok kısa sürede yok denecek kadar azalmaktadır. • Halılarda görülen gölgelenme (bazı ipliklerin farklı tonlarda görülmesi) üretim kaynaklı bir sorun değildir. Halının kullanım yoğunluğu farklılıkları, nem farklılıkları ve zemindeki düzgünsüzlük farklılıklarından kaynaklanan gölgelenme sorunu özellikle açık zeminli düz halılarda daha çok

    KULLANIM KILAVUZU

    Page 3: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    KULLANIM KILAVUZU

    gözlemlenmektedir. • Bazı halılarda ayak izleri görülebilmektedir. Bu durum halının kullanıldığı yere, kullanılan desenin sadeliğine ve hav ipliklerinin parlaklığına bağlı olarak artıp azalabilmektedir. Bu tür izlerden rahatsız olan kullanıcıların daha karışık ve koyu renkli desenler tercih etmesi tavsiye edilmektedir.• Halı havının uzun süre doğrudan güneş ışığına maruz kalması durumunda renklerde değişim meydana gelebilmektedir. Doğrudan güneş ışığı alan yerlerde halının yeri sık sık değiştirilmeli veya direkt güneş ışığı alınan saatlerde pencerede perde kullanılarak bu durumun önüne geçilmelidir.• Farklı partilerdeki hav iplikleri ile üretilen halılarda bir miktar ton farklılığı olabilmektedir. Ayrıca daha önce alınıp bir süre kullanılmış halı ile yeni halı arasında da farklılık olmaktadır. Eski halı ile eş olarak kullanılmak üzere halı alınırken bu durum göz önünde bulundurulmalı ve mağazada eşleştirilerek alınmalıdır.• Yan yana serilmek üzere halı alınırken, farklı tarihlerde üretilen halılarda renk tonu farkı olma ihtimaline karşı, önceden yan yana serilerek kontrol edilmelidir.• Yuvarlak, oval ve sekizgen halılar her kenarı overlok dikilmiş olarak satılırlar ve bu halılarda halı dokuma yönünde (normal halıda saçak takılan bölge) olan kenarlar, yan kenarlara nazaran halı dokuma tekniği gereği daha zayıf overlok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla çırpma ve dövme bu halılarda overlok patlamalarına sebebiyet vermektedir. Bu tür halılar alınırken ve kullanılırken bu özellik dikkate alınmalıdır.• Deri halılar doğal malzemeden üretildiği için aynı gruba dâhil ürünlerin renklerinde farklılıklar olabilmektedir. Doğal malzeme olması sebebiyle ebatlarda birebir standart üretim söz konusu değildir. Aynı gruptan halılar arasında farklılıklar görülebilmektedir.• Basit onarım gerektiren durumlarda yetkili servisler ile irtibata geçilmelidir.• Ürün herhangi bir montaj gerektirmemektedir.Taşıma ve Nakliye Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar• Halı taşınırken veya muhafaza edilirken kesinlikle katlanmamalıdır. Her zaman rulo halinde taşınmalı veya muhafaza edilmelidir. Muhafaza yeri; nemli, rutubetli veya direkt güneş ışığı alan cam yakını vb. olmamalıdır. • Taşıma esnasında sert ve sivri cisimlerin halıyı zedelememesine özen gösterilmelidir.Temizlik Konusunda Dikkat Edilecek Hususlar• Halı için düzenli temizlik şarttır. Düzenli bakım, kir ve lekelerin görünürlüğünü, halı içerisine sıkışmış kirlerden kaynaklı aşınmayı minimum düzeye indirmekte, ilk günkü görünümünün korunmasını sağlamakta ve halının efektif ömrünü uzatmaktadır.• Halının bütün yüzeyi; güçlü ve tercihen fırçalı elektrik süpürgesiyle, halı üzerindeki trafik yoğunluğuna bağlı olarak, günlük veya haftada en az iki kere süpürülmelidir. Süpürme işlemi, halının hav ipliklerinin süpürme yönünde ve

    KULLANIM KILAVUZU

    yavaş hareketlerle yapılmalıdır. • Halıların çırpılmaması ve dövülmemesi gerekmektedir. Halı; şampuan ve su karışımı ile elde edilen köpük ile silinerek temizlenmelidir. Köpük haricindeki şampuanlı su ile temizlenmesi durumunda, halı üzerinde kalıcı lekeler oluşabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, su da halılar için kirletici bir maddedir. • Halıların uzun süreli kullanılabilmesi ve ilk günkü görüntüsünü koruyabilmesi için, yıkama işlemi tavsiye edilmemektedir. Ancak yıkanması şart ise profesyonel halı yıkama tesisleri tercih edilmeli ve halı tamamen kurumadan kullanılmamalıdır. Uygunsuz koşullarda ve yöntemlerle (güçlü kimyasal, darbeli fırça vb ile) yıkanan ve kurutulan halılarda, temizlenmesi mümkün olmayan lekelenmeler, sararmalar ve deformasyonların meydana gelmesi riski vardır. • Temizlikten sonra halı kısa sürede kurutulmalı ve nemli bırakılmamalıdır. Kurutma işlemi, halının alt kısmı üst yüzeye gelecek şekilde kızgın olmayan güneş ortamında yapılmalıdır. • Silme işlemi ile temizlik kimyasalının halı yüzeyinden yüzde yüz uzaklaştırılması mümkün olmamakta ve en iyi halı şampuanı kullanılsa dahi, temiz su ile çok iyi durulanmadığı takdirde tortu kalması halinde (güneş ışığının etkisi ile) kimyasal reaksiyona girerek halı yüzeyinde sararmalara yol açmaktadır.• Halı; deterjan, sert yüzey temizleyicileri, çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi maddelerden uzak tutulmalıdır. Bu ve benzeri maddeler asla temizlikte kullanılmamalıdır. Çünkü bu tür maddeler halı dokusuna zarar vererek halının çürümesine neden olabilmektedir. Genel temizlik için sadece halı şampuan köpüğü yeterli olmaktadır. • Shaggy halı türlerinin temizlenmesi sürecinden önce, ters çevrilerek içerisine birikmiş olan atıkların iç kısımdan uzaklaştırılması gerekmektedir.• Açık zeminli halılar daha kolay kir göstermekte ve daha zor temizlenmektedir. Halı seçimi yapılırken kullanılacak yerin durumuna göre zemin rengi belirlemek, daha sonraki kullanım kolaylığı için faydalı olmaktadır. Unutulmamalıdır ki, hiçbir leke çıkarıcı lekelenen eşyaya zarar vermeden bütün lekeleri tamamen çıkartamamaktadır. • Halı üzerinde oluşan leke, anında ve doğru müdahale edilmesi durumunda giderilebilir. Acil ihtiyaçlar için leke çıkarıcı ürün ve aletlerin el altında bulundurulması yararlı olur.• Halının üzerine dökülen sıvı, hemen emici bez, kâğıt havlu veya vakumlu süpürge ile halıdan uzaklaştırılmalı ve dökülen maddenin cinsine göre işlem yapılmalıdır.• Leke çıkarma işlemi, leke çıkarmada kullanılacak kimyevi bir madde ile öncelikle halının görünmeyen bir yerinde denenmelidir.• Temizleme işleminin yapıldığı bölgede bulunan hav iplikleri dik duracak şekilde, yumuşak plastik uçlu fırça ile taranmalıdır.

    Page 4: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    GARANTİ ŞARTLARI

    1. Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır.2. Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır.3. Mal›n garanti süresi içinde ar›zalanmas› durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Mal›n tamir süresi 20 iş gününü geçemez. Bu süre, mala ilişkin ar›zan›n servis istasyonuna, servis istasyonunun olmamas› durumunda, mal›n sat›c›s›, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatç›s› veya imalatç›s› - üreticisinden birisine bildirim tarihinden itibaren başlar. Tüketicinin ar›za bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup veya benzeri bir yolla yapmas› mümkündür. Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın garanti süresi ile sınırlıdır4. Malın garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır.5. Değiştirilen mal›n garanti süresi garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır.6.Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.7. Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğüne başvurulabilir.

    KULLANIM KILAVUZU VE GARANTİ BELGELERİNE AİT ORTAK HUSUSLAR Mal›n ay›pl› olduğunun anlaş›lmas› durumunda tüketici; a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,seçimlik haklarından birini kullanabilir.

    Satıcı, üretici, bayii, acente ile yaşanabilecek sorunlarda her türlü şikâyet ve itiraz konusu başvurular tüketici mahkemelerine ve tüketici hakem heyetlerine yapılabilir. * Bu belgenin Türkçe kısmında yer alan garanti şartları Türkiye Cumhuriyeti sınırlarıdahilinde geçerlidir.

    ÜRÜNLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

    Sat›n Al›nan Mamülün

    Modeli:

    Deseni:

    Ürt. Tarihi ve Seri No:

    Kalite Kontrol Elemanının Kodu:

    Satıcı Firma

    Ünvan:

    Adres:

    Tel / Faks:

    Fatura Tarihi ve No:

    Teslim Tarihi ve No:

    Teslim Yeri :

    Satıcı Firma Kaşesi:

    Satıcı Firma İmzası:

    Değerli Müşterimiz,Ürününüzde meydana gelebilecek arızalar için önce, bulunduğunuz bölgedeki servisimize başvurunuz. Servisimiz, arıza karşısında yetersiz kaldığı takdirde, Şikâyetinizi son sayfada iletişim bilgileri verilen Tüketici Hizmetleri Servisi’ne bildiriniz. Arıza, en kısa zamanda giderilecektir.

    Lütfen, garanti belgenizi, yetkili satıcıya, ürününüzü satın aldığınız anda onaylatınız. Ve ürününüzün kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen Yetkili Satıcınıza başvurunuz.

    BOYTEKSTekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

    1.Organize San. Böl. 8. Cad. No:5538070-KAYSERİ / TÜRKİYE

    Tel: (0352) 322 05 88 Fax: 322 05 89Mimarsinan V.D.182 015 4222

    Page 5: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    Dear Customer, Congratulations on your new purchase. Thank you for your trust in our products. Istikbal has become a trusted brand all over the world, and continues to provide safe products for your benefit. Our aim is for you to be as pleased with Istikbal Carpet products as on the first day, and enjoy its use for years to come. That’s why we recommend reading this guide completely and thoroughly before use, and keeping it for future reference.

    General Information / Take into consideration the below for use, care and simple repairs• Product is machine woven carpeting, using the Wilton face to face weaving technique • Do not place sharp or narrow footed products on the carpet. Change the position of the products coming in contact with the carpet from time to time so that they do not compress the carpeting. Otherwise the pile will show signs of deformation.• Make sure not to damage the over lock or backing stitchery when moving the carpeting bearing weight. • In case the pile of the carpeting has been compressed due to excessive pressure from weight bearing, brush with soft plastic ended brush first and then vacuum with a brush end. • In case of contact with blows from sharp or hard objects on carpeting with more than 500.000 ends, it is possible for the thread on the point of contact to twist inwards and cause a distorted print. Pile that has been twisted is not able to unwind itself when the carpet is thick due to pressure from other ends. In the long run, this will cause deformation on the carpeting.• Regardless of pile thread type, to not expose the carpeting to any material that is over 70°C (WATER, TEA, IRON, ETC.). • Carpet surface will show differences depending on traffic frequency. On plain and light colored carpeting, the difference will be more obvious. In selecting carpeting for heavy traffic areas, keep this matter in mind. Rotating carpeting throughout the home from areas of heavy traffic to lighter traffic and vice versa will avert wear and dissimilarities. • Polypropylene carpeting, due to the features of the fiber, gets matted and deformed easily and in a shorter amount of time compared with other types of carpeting. Keep this in mind when purchasing these type of carpeting and select for areas with low traffic exposure. • Carpeting made with acrylic yarn may show some shedding. Regular vacuuming will minimize the occurrence of shedding in a short period of time. • Shadowing apparent on some carpeting is the result of tone variances in yarn and is not a factory manufacturing defect. Differences in frequency of use, moisture, and uneven flooring may also cause shadowing which becomes more apparent on light colored carpeting.• Some carpeting may show footprints. This may be more or less obvious depending on where the carpeting is used, the plainness of the carpet design and the brightness of the pile. For users who prefer not to see foot prints, we recommend selecting designs with more prints. • In case carpeting is exposed to direct sunlight for extended periods of time, color variations may occur. The carpeting placed in locations getting direct sunlight should be rotated frequently or the curtains should be drawn to prevent exposure to direct sunlight. • Color variances may occur on carpeting due to yarn used from different times of manufacture. There may also be color differences between carpeting that is used for a short time and brand new carpeting. When purchasing carpeting to be used together, make sure to match colors perfectly in the store. • Each edge of round, oval and octagonal carpeting are overlock stitched and the edges of these types of carpeting are in same direction as the weave (where normally fringe would be) which in general hold the overlock stitching weaker than other edges. Thus, shaking out this type of carpeting vigorously might result in breaks and tears in the stitching. Please take care to keep this feature in mind in purchasing and using this type of carpeting.• Leather carpeting may show variance of color due to the natural characteristic of this material. Standardized dimensions are not always possible due to the natural characteristic of leather carpeting. Variance is a possibility even in products in the same group. • Contact authorized service for minor repairs.• Product does not require assembly of any kind.

    USER’S GUIDE USER’S GUIDE

    Pay attention to the following during Moving & Handling:• Do not fold the carpeting under any circumstance, when moving or handling. Carpeting should always be moved or carried or stored as a roll. Do not store in moist or humid setting, do not leave exposed to direct sunlight, keep away from windows. • Take care to protect from sharp or hard objects while moving.

    Pay attention to the following for Cleaning:• Regular cleaning is necessary for maintaining carpeting. Regular cleaning and care minimizes the visibility of dirt and stains as well as wear caused by dirt trapped inside the carpeting. Regular cleaning and care helps maintain that same first day look and extends the use life of your carpeting. • The entire surface of the carpet should be cleaned every day, if not at least twice a week based on traffic, with a powerful vacuum, preferably with an electric brush. Vacuuming should be done in the direction of the pile and in a slow manner. • For long lasting use, do not beat out your carpeting. Carpeting may be wiped clean with the bubbles attained from the mixture of carpet shampoo and water. Make sure not to wipe with the mixture of shampoo and water, otherwise permanent staining will occur. Remember, water is a soiling agent for carpeting. • For extending the life of carpeting and keeping it looking new for many years, we do not recommend washing. Incase washing is absolutely necessary then we recommend the services of professional carpet cleaners and the carpeting should be completely dried before use. In case of unsuitable washing and drying conditions (harsh chemicals, pulse brush, etc.) there is the risk of irrevocable staining, yellowish hue and deformation. • After cleaning, the carpeting should be dried immediately. Dry by turning the carpet over and leave out to dry under indirect sunlight. • Wiping will not remove the cleaning agent completely, even if the best carpet shampoo is used, and unless rinsed well, the chemicals in the cleaning agent will react in the sunlight causing a yellow hue. • Keep carpeting away from detergents, harsh surface cleaners, bleach and hydrochloric acid, and never use such products for cleaning. These products damage the structure of the carpet and may cause decay. Only use bubbles derived from carpet shampoo for cleaning.• Before cleaning shaggy type carpeting, turn over and make sure to get rid of any wastes that may have gathered inside. • Carpeting with lighter colors will soil easily and are more difficult to clean. When selecting carpeting, select the color based on the color of the flooring for ease of use in the future. Remember, all stain removers damage the product in one way or another, so it’s best to use products that don’t require stain remover applications. • Stains on carpeting may be removed if treated immediately in the correct manner. It is useful to keep stain removal products and equipment available in case it may be necessary. • Liquid spills must be kept away from the product with the application of an absorbent cloth, paper towel or vacuum cleaner. Treat the stain according to the type of the spilled product. • Test out the stain removal application with the stain removal chemical on an out of sight part of the carpet before applying on the stain.• The pile on the region that has been treated for stain removal should be brushed with a soft plastic end brush so that the pile is vertical.

    Page 6: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    PRODUCT INFORMATION

    Regarding the Purchased Product

    Model:

    Design:

    Production Date & Serial Number:

    Quality Control Staff No:

    Retailer’s

    Name:

    Address:

    Tel-Fax:

    Invoice No and Date:

    Date and Place of Delivery:

    Retailer’s Seal:

    Retailer’s Signature:

    Sehr geehrte Kunden, Wir gratulieren Ihnen zum Erwerb des Produkts und bedanken uns bei Ihnen für das entgegengebrachte Vertrauen. Als eine vertrauenswürdige und beliebte Marke gewährt Istikbal zuverlässige Produkte, nicht nur in der Türkei. Unser Ziel ist sicherzustellen, dass Sie lange Freude an dem Istikbal Teppich haben. Daher empfehlen wir Ihnen, bevor Sie dieses Produkt nutzen, diese Anleitung sorgfältig zu lesen und aufzubewahren.

    Allgemeine Produktdaten / Reinigungs- und Pflegehinweise• Das Produkt ist ein maschinengewebter Teppich, der mit der Wilton face-to-face-Webtechnik hergestellt wurde.• Stellen Sie bitte keine schmalen Gegenstände oder Möbel mit spitzen Füßen auf den Teppich. Ändern Sie die Position der Objekte, die auf dem Teppich stehen in bestimmten Zeitabständen. Andernfalls kann der Teppich deformiert werden.• Wenn Sie den Teppich unter schweren Gegenständen hervorziehen, achten Sie darauf, dass die Kettelung nicht entwirrt oder zerrissen wird.• Wenn die Flore des Teppichs aufgrund von schweren Gegenständen eingedrückt sind, bitte die Flore zunächst mit einer weichen Kunststoffbürste abbürsten und dann mit einem Staubsauger absaugen.• Keine harten oder spitzen Gegenstände gewaltsam mit der Oberfläche des Teppichs mit (500.000 oder mehr Ösen) in Kontakt bringen. Hierbei können irreparable Schäden (Verformungen) im Muster entstehen.• Vermeiden Sie bitte, unabhängig von der Art der Flore, den Teppich mit einer Substanz, die heißer als 70°C ist in Kontakt zu bringen. (WASSER, TEE, BÜGELEISEN, usw.)• Nicht zu vermeiden sind farbliche Unterschiede zwischen Bereichen mit unterschiedlicher Dichte. Dies ist besonders auf einfarbigen und hellen Teppichen erkennbar. Um dies zu verhindern, sollte die Position des Teppichs in bestimmten Zeitabständen geändert werden.• Probleme wie Verfilzen oder Verformungen, etc. können bei Polypropylenteppichen häufiger auftreten. Grund dafür ist die Struktur der Faser. Berücksichtigen Sie bitte beim Kauf eines solchen Teppichs, dass der Standort so gewählt wird, dass das Produkt nicht zu stark beansprucht wird.• Acrylteppiche besitzen die Eigenschaft Flore zu verlieren. Wenn der Teppich regelmäßig mit einem Staubsauger gereinigt wird, verschwindet dieses Problem nahezu.• Unterschiedliche Schattierungen, die auf einigen Teppichen auftreten können, sind kein Herstellungsfehler. Die Benutzung, die Feuchte und unregelmäßiger Boden können ebenfalls zu Schattierungen führen. Diese Probleme sind besonders auf einfarbigen und hellen Teppichen erkennbar.• Einige Teppiche können Changierungen aufweisen. Dies kann abhängig von der Lage, der Komplexität, der Konstruktion und der Glanz der Flore auftreten. Wir empfehlen unseren Kunden, die diese Schattierungen stört, Teppiche in dunklen Farben oder mit Muster zu wählen.• Langfristige Sonneneinstrahlungen können zu Veränderungen in der Farbe des Flors führen. Bei direkter Sonneneinstrahlung sollte die Position des Teppichs häufig geändert oder das Produkt mit einem Vorhang in den Stunden der direkten Sonneneinstrahlung geschützt werden, um Verblassen zu verhindern.• Teppiche, die aus Garn von verschiedenen Bündeln hergestellt sind, können in der Farbe abweichen. Über die Zeit verändert sich der Farbton des Teppichs. Dies sollte beim Kauf eines neuen gleichen Teppichs berücksichtigt und die Farbe zuvor verglichen werden. • Beim Kauf mehrerer Teppiche, die nebeneinander platziert werden sollen, ist auf die unterschiedliche Farbgebung zu achten. Wir empfehlen die Teppiche zuvor nebeneinander auszurollen und die Farben zu vergleichen.• Runde.-, ovale- und achteckige Teppiche haben aufgrund der Webrichtung anders gekettelte Kanten und sind daher instabiler. Schütteln und Schlagen des Teppichs begünstigt das Loslösen der Kettelung.

    GEBRAUCHSANWEISUNG

    Page 7: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    GEBRAUCHSANWEISUNG

    • Weil Lederteppiche aus natürlichen Materialien hergestellt sind, können Produkte aus der gleichen Gruppe farblich abweichen. Aus gleichem Grund ist es ebenso nicht möglich eine Standardgröße zu gewährleisten. Teppiche aus der gleichen Gruppe können Unterschiede aufweisen.• Im Falle einer einfachen Reparatur, wenden Sie sich bitte an einen autorisierten Dienstanbieter. • Teppiche bitte unter keinen Umständen falten, sondern lediglich rollen. Bei der Lagerung ist darauf zu achten, dass der Teppich vor Feuchtigkeit und direktem Sonnenlicht geschützt wird.• Reinigen Sie den Teppich regelmäßig. Dies reduziert Flecken und Schmutz, und verlängert die Lebensdauer des Teppichs.• Saugen Sie die gesamte Oberfläche des Teppichs täglich oder zweimal wöchentlich (abhängig von der Benutzung des Teppichs) mit einem leistungsfähigen Staubsauger und Polsterbürste langsam in Richtung des Flors.• Den Teppich nicht schütteln oder schlagen. Bei Bedarf den Teppich mit einer Lauge reinigen. Bitte gehen Sie dabei vorsichtig vor, da es bei der Reinigung zu Flecken kommen kann.• Um lange Freude an dem Teppich zu haben, waschen Sie diesen bitte nicht. Sollten Sie den Teppich jedoch trotzdem waschen wollen, wenden Sie sich bitte an einen professionellen Teppichreinigungsservice. Starke Chemikalien oder Bürsten können zu bleibenden Flecken oder Deformationen führen.• Nach der Reinigung trocknen Sie den Teppich bitte sofort und verwenden ihn nicht im nassen Zustand. Bitte mit der Unterseite nach oben und geschützt vor direktem Sonnenlicht trocknen lassen.• Reiben kann zu Beschädigungen der Oberfläche des Teppichs führen und infolge von Sonnenlicht verblassen.• Den Teppich von Reinigungsmitteln, starken Oberflächenreinigungssubstanzen, Bleichmitteln und Salzsäure fernhalten. Diese Stoffe können den Teppich beschädigen. Schaum ist ausreichend für eine allgemeine Reinigung.• Vor der Reinigung eines Shaggy Teppichs, bitte zunächst den groben Schmutz entfernen.• Auf hellen Teppichen ist Schmutz sichtbarer und ist deshalb schwieriger zu reinigen. Bei der Auswahl eines Teppichs ist es ratsam, eine Farbe zu wählen, die zum Bodenbelag passt. Beachten Sie, dass kein Reinigungsmittel den Schmutz vollständig ohne den Teppich zu beschädigen entfernen kann.• Flecken können nur dann vollständig entfernt werden, wenn sie sofort und angemessen behandelt werden. • Flüssigkeiten sofort mit einem saugfähigen Tuch, Papiertuch oder einem Staubsauger entfernen.• Vor der Verwendung bitte das Fleckenentfernungsmittel auf einem nicht sichtbaren Teil des Teppichs prüfen.• Die Flore bitte mit einer Kunststoffbürste aufrecht brüsten.

    PRODUKTANGABEN

    Gekaufte Ware

    Model:

    Design:

    Produktionsdatum und Seriennummer:

    Nummer des Qualitätskontrolleurs:

    Angaben zum Verkäufer

    Verkäufer:

    Adresse:

    Tel-Fax:

    Rechnungsdatum und Nr:

    Lieferungsdatum und –ort:

    Stempel des Verkäufers:

    Unterschrift des Verkäufers:

    Qualitätskontrollleiter Unterschrift

    General DirektorUnterschrift

    Page 8: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    TÜRK‹YE GENEL‹NDEK‹ ‹ST‹KBAL SERV‹S-BAKIMB‹R‹MLER‹ VE H‹ZMET VERD‹KLER‹ ‹L VE ‹LÇELER

    ‹stikbal Service Network Throughout Turkey And The Regions They Serve

    Servis Merkezi Hizmet Bölgesi Servis ‹letişim

    ADANA/GÜNEP A.Ş.Adana, Osmaniye, Hatay ilçeleri (‹skenderun, Dörtyol, Erzin, Payas, Belen) Tarsus, Mersin (Erdemli, Silifke, Mut, Anamur, Gülnar)

    Tel:(0322)3244344-Faks:321 4138

    ANKARA/YÖN PAZARLAMA A.Ş. Ankara, Çank›r›, K›r›kkale Tel:(0312)2783443-42-Faks:2783439

    ANTALYA /KALE PAZ.D.T.M. SAN. TİC. AŞ.

    Antalya, Burdur, Isparta Tel:(0242)426 2345-Faks:462 2084

    BATI KARADENİZ/ADAKAR A.Ş.Adapazar› (Sakarya), Bolu, Düzce, Karabük, ‹zmit,(Kocaeli, Gebze, Dar›ca hariç) Gölcük, Karamürsel, Kand›ra, Körfez, Derince, Hereke, Zonguldak, Bart›n

    Tel:(0264)3535200-Faks:353 5377

    BURSA/MOBİPA A.Ş.Bursa, Yalova, Balıkesir (Merkez, Susurluk, Dursunbey, Kepsut, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas) Çanakkale (Sadece Biga ‹lçesi), Eskişehir, Kütahya, Bilecik

    Tel:(0224)7381700-Faks:7381707

    DİYARBAKIR/KARAVİL LTD. ŞTİ. Diyarbak›r, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Hakkari, Şanl›urfa, Mardin, Ş›rnakTel:(0412)2253758-3233347-3233334Faks:3233346

    ERZURUM/GARANTİ TİC. Erzurum, Ağr›, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Iğd›r, Kars Tel:(0442)3290572-73-74-Faks:3290576

    İSTANBUL/BOYPAŞ A.Ş./İKİTELLİ ‹stanbul Avrupa Yakas› Tel:(0212)6923232-Faks:6710586

    İSTANBUL/BOYPAŞ A.Ş./AKFIRAT ‹stanbul Anadolu Yakas›, ‹zmit (Gebze, Dar›ca) Tel:(0216)3041717-Faks:3041514

    İZMİR/BATILI MOBİLYA LTD. ŞTİ. ‹zmir (Bornova, Hatay Dahil Güney Blg.) Denizli, Muğla, Manisa Tel:(0232)2816666pbx-Faks:281 4303

    İZMİR/HELEZON ELEKTRİK SAN.İÇ VE DIŞ. TİC. A.Ş.

    ‹zmir (Kuzey Bölgesi) Afyon, Ayd›n, Bal›kesir (Akçay, Bigadiç, Savaştepe, S›nd›rg›) Uşak,Çanakkale, Bal›kesir Merkez Hariç (Küçükkuyu, Alt›noluk), Bayramiç, Çan, Lapseki, Ezine, Bozcaada)

    Tel:(0232)835 5048(3 Hat)Faks: 8355049

    KAYSERİ/İSPAŞ A.Ş. Kayseri, K›rşehir, Nevşehir, Yozgat, Tokat, Sivas Tel:(0352)3221952pbx-Faks:322 1959

    MALATYA SERVİS Malatya, Elaz›ğ, Tunceli, Bingöl, Muş Tel:(0422 )2129244-45-46-Faks:212 9250

    KONYA/KALE PAZ. D.T.M. SAN.TİC. A.Ş.

    Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Isparta ilçeleri (Yalvaç, Şarkikaraağaç) Tel:(0332)2510010-Faks: 2517301

    KAHRAMANMARAŞ/DORU TİCARETKahramanmaraş, Ad›yaman, Hatay (Alt›nözü, Antakya, Hassa, K›r›khan, Reyhanl›,Samandağ, Serinyol, Yayl›dağ›) Malatya ilçesi (Doğanşehir)

    Tel:(0344) 234 4466-Faks: 234 4466

    GAZİANTEP SERVİS Gaziantep, Kilis Tel:(0342 ) 323 2723-Faks: 323 1007

    SAMSUN VE DOĞU KRDNZ/ARI PAZ. A.Ş.

    Samsun, Çorum, Ordu, Sinop, Kastamonu, Amasya Tel:(0362) 854 2607-Faks: 854 2610

    TRABZON SERVİS Giresun, Trabzon, Rize, Artvin / Hopa Tel:(0462) 341 2551-Faks: 341 3543

    TRAKYA/ORPAŞ A.Ş.Çanakkale (Gelibolu, Eceabat, Gökçeada), ‹stanbul (B.Çekmece, Çatalca, Gürp›nar,

    Kumburgaz, Selimpaşa, Silivri), Tekirdağ, Beylikdüzü, Edirne, K›rklareli MerkezTel:(0212)7353750-Faks:7353643

    Page 9: İstikbal Halı Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu Istikbal Carpet

    İMALATCI / İTHALATCI FİRMABOYTEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.Organize Sanayi Bölgesi 8. CaddeNo: 55 38070 Kayseri / TürkiyeTel: (352) 322 05 88

    TÜKET‹C‹ H‹ZMETLER‹ SERV‹S‹ Bu servise aşağ›daki konularda soru, dilek ve

    önerilerinizi iletebilirsiniz:•Kullanmakta olduğunuz veya ilgilendiğiniz ‹stikbal

    ürünleri hakk›nda bilgi,•Yetkili sat›c›lar›n ve servislerin adres ve telefonlar›,

    •Ürün hatalar› ve kullan›m problemleri.

    CONSUMER SERVICEPlease contact us for any questions or comments

    regarding:• Any Istikbal products you may be using or are

    interested in,• Authorized retailers and service address and tel.

    numbers,• Faulty products.

    KUNDENSERVICE

    Sie können zu den unten angegebenen PunktenIhre Angelegenheiten, Wünsche und

    Verbesserungsvorschläge bei unseren Service Points einreichen:

    • Informationen über Ihre İstikbal Produkte und weitere Produkte, die Sie interessieren,

    • Adressen und Telefonnummern der İstikbal Möbelhäuser und Service Points,

    • Produktfehler und Gebrauchsprobleme.

    “Memnuniyetiniz bizim için önemlidir. Memnuniyetsizliğinizi lütfen bize bildiriniz”“Your satisfaction is important for us. Please let us know in case of dissatisfaction.”

    “Ihre Zufriedenheit für uns sehr wichtig. Sollten Sie unzufrieden sein, wenden Sie sich bitte an uns.”


    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası