e konsolosluk köln / Köln Konsolosluğu’nda seçim hazırlıkları tamam! - Haber

E Konsolosluk Köln

e konsolosluk köln

Kıymetli Vatandaşlarımız,

Cumhurbaşkanı Seçimi ve Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin olarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilen Seçim Takvimi uyarınca, 20 Mart tarihinde Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ndeki seçmen kayıtları seafoodplus.info adresinden ilan edilecek ve 2 Nisan tarihine kadar askıda kalacaktır.

İlan süresince vatandaşlarımızın seafoodplus.info adresindeki “Yurtdışı Seçmen Sorgulama Sayfası”ndan, YSK Mobil Uygulamasından, e-Devlet Kapısı üzerinden veya +90 9 YSK Çağrı Merkezinden (bazı ülkelerden +90 alan kodu tuşlanmaktadır) kütüğe kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri mümkündür.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'nde kayıtlı olmayan ya da seçmen kayıtlarını güncellemek isteyen vatandaşlarımız, Dış Temsilciliklerimizde ya da gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy kullanmayı istedikleri takdirde, askı süresi (20 Mart-2 Nisan) içinde Dış Temsilciliklerimize başvurmaları ve adres beyanında bulunmaları gerekmektedir.

Askı süresi içinde yurt içinde bulunan vatandaşlarımıza, pasaportlarıyla birlikte en yakın nüfus müdürlüğüne başvurmaları tavsiye olunur.   

Bu sürece yardımcı olmak amacıyla, Başkonsolosluğumuz, bu hafta sonunda olduğu gibi, önümüzdeki iki hafta sonu ( Mart ve Nisan) boyunca da hizmet verecektir."

Saygıyla duyurulur.

Başkonsolosluğumuz randevu ile hizmet vermekte olup, konsolosluk işlemleriniz için seafoodplus.infosinden randevu almanız gerekmektedir.

T.C. kimlik numaranızı bilmiyorsanız bir yakınınızın kimlik numarası ile randevu alabilirsiniz.

Mavi Kart hamili Türk kökenli yabancı ülke vatandaşlarının da randevu alabilmeleri için seafoodplus.infosinden, “Randevu Al” sekmesi altındaki “Türk Vatandaşları İçin Konsolosluk İşlemleri” bölümünden giriş yapmaları ve diledikleri konsolosluk işlemini seçtikten sonra Mavi Kart numaralarını girerek randevu alma işlemlerine devam etmeleri gerekmektedir.

Her bir işlem ve her bir birey için ayrı ayrı randevu alınmalı ve bunun için kişisel bilgilerinizi girdiğiniz kısımda yöneltilen “Yanınızda gelecek kişi sayısı” sorusuna işlem sayısını yazmanız gerekmektedir.

Yeni kimlik kartı başvurularınızın ardından, baskısı tamamlanmış kimlik kartlarınızı teslim alabilmek için seafoodplus.info adresinden “Nüfus” başlığı altındaki “Kimlik Kartı (TCKK) Başvurusu” sekmesi üzerinden yeniden randevu alabilirsiniz. Kimlik Kartı teslimatı için randevunuz yoksa hafta içi hergün saatleri arasından randevusuz da teslim alabilirsiniz.

Yabancı ülke makamlarınca verilen boşanma kararlarının tescili başvurusu için seafoodplus.info
adresinden “Nüfus” başlığı altındaki “Yabancı Ülke Makamlarınca Verilen Boşanma Kararlarının Tescili” sekmesinden randevu alarak randevu gününde Başkonsolosluğumuza gelmeniz gerekmektedir.

Ataşeliklerimiz için seafoodplus.info adresinden randevu verilmemektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği, Eğitim Ataşeliği, Ticaret Ataşeliği, Din Hizmetleri Ataşeliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliğinden randevu alabilmek için aşağıda kayıtlı telefon numaraları veya e-posta adresleri üzerinden Ataşeliklerimizle doğrudan temas etmeniz gerekmektedir.

NOT:Sorularınızı seafoodplus.infointernet bağlantısındaki BİZE YAZIN sekmesi üzerinden iletebilirsiniz.

Köln Başkonsolosluğu

KÖLN BAŞKONSOLOSLUĞU

Köln Başkonsolosluğu, Almanya Federal Cumhuriyeti sınırlarında yer alan Türk temsilciliklerinden bir diğeridir. Konsolosluk, hem Almanya’da yaşayan Türkiye vatandaşlarına hem de Alman vatandaşlarının Türkiye ziyaretleri için gerekli işlemlerini tamamlaması konusunda hizmet vermektedir.

Köln Türk Başkonsolosluğu aynı zamanda Almanya ve Türkiye ilişkilerinde en önemli dinamiklerden biridir. Kültürel, ticari ve diğer konularda hem Türk vatandaşları hem de Alman halkı ile ortak projelerin yürütülmesinde aktif rol oynamaktadır.

Köln Türk Konsolosluğu Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma
- / -

Hukuk Danışmanı Çarşamba ve Perşembe günleri – , 
Cuma günleri – arasında hizmet vermektedir. 

Pasaport, Kimlik Kartı ve e-Devlet Şifresi Teslimat saatleri : 
Hafta içi her gün arasındadır.

Evlenme ve Tebligat işlemleri, Pasaport, Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi Teslimatı için randevuya gerek bulunmamaktadır.
Diğer işlemler için seafoodplus.info adresinden randevu alınması gerekmektedir.

Köln Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri

Adres: LUXEMBURGER STR. HÜRTH DEUTSCHLAND
Telefon: 00 49
Faks: 00 49 75
[email protected] 
seafoodplus.info

Köln Başkonsolosluğu Görev Bölgesi

Köln, Bonn, Leverkusen, Aachen,Eschweiler, Gummersbach, Leichingen, Wermelskirchen, Hückelhoven, Radevormwald

Köln Başkonsolosluğu Tatil Günleri

01 OcakYeni Yıl
8 MartKadınlar Günü
7 NisanPaskalya Arifesi
9 NisanPaskalya
10 NisanPaskalya
NisanRamazan Bayrami ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı
19 MayısAtatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
26 Mayısİsa'nın Göğe Yükselişi
HaziranKüçük Paskalya
28 Haziran 1 Temmuz Kurban Bayramı 
15 TemmuzDemokrasi Bayramı
30 AğustosZafer Bayramı
3 EkimAlmanya'nın Birleşme Günü
29 EkimCumhuriyet Bayramı
25 Aralıkseafoodplus.info Günü
26 Aralıkseafoodplus.info Günü
31 AralıkYılbaşı

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir