üniversite ders seçimi 1 sınıf / Ders Seçimi | İşletme Bölümü

Üniversite Ders Seçimi 1 Sınıf

üniversite ders seçimi 1 sınıf

1. Ders Programı ve Açılan Derslerin Görüntülenmesi

Ders seçimi yapmak için ilk adım ders programınızı bilmeniz ve bu programa göre bulunduğunuz dönemde hangi derslerin (hangi şubelerle ve hangi saatlerde) açıldığını bilmeniz gerekir. Bunu nasıl yapacağınızı aşağıdaki videomuzu izleyerek öğrenebilirsiniz:


2. Ders Planlama ve Kayıt

Ders programınızı ve bulunduğunuz dönemde açılan dersleri öğrendikten sonra bu derslerden hangilerini alacağınızı planlamanız gerekir. Bu planı yaptıktan sonra ders seçim günü ve saati geldiğinde bu derslere kayıt olabilirsiniz. Bunların nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyiniz:


3. Ders Bırakma / Şube Değiştirme

Derslerinize kayıt olduktan sonra bu dersleri veya şubelerini değiştirmek isteyebilirsiniz. Nasıl yapıldığını aşağıdaki videoları izleyerek öğrenebilirsiniz.

Ders Bırakma

Dersi Bırakmadan Şube Değiştirme


4. Bunları da Bilmeniz Gerekebilir:

Ders Müfredatına (Syllabus) Erişim

Ders yükümlülüklerinden öğretim üyesi ofis bilgilerine kadar bir ders hakkında tüm bilgilere ulaşabileceğiniz &#;syllabus&#; adlı dokümana nasıl erişildiğini öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

Derse Giriş Onayı (Consent) Talep Etme

Bazı durumlarda belli bir derse girmek için dersin öğretim üyesinden derse giriş onayı (consent) almanız gerekebilir. Bunun nasıl yapıldığını aşağıdaki videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz:

Akademik Durum Raporunu (Progression Report) Görüntüleme

Bir program dahilinde hangi dersleri almanız, kaç kredi tamamlamanız gerekir ve siz bunlardan ne kadarını gerçekleştirdiniz gibi soruların cevabını Akademik Durum Raporu&#;nda (Progression Report) bulabilirsiniz. Bu rapora nasıl erişildiğini öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyiniz:

Ders Seçimi

Web sitemizin güncellenme işlemleri devam etmektedir.

Üniversitenin ilk iki yarıyılındaki öğrenciler için geçerli kurallar:

  • Öğrenciler, programlarının ilk iki yarıyılında bulunan bütün dersleri ilk açıldıklarında almak zorundadır. Bu öğrenciler programlarının ilk iki yarıyılında alınması gereken dersleri bırakamaz, almayı erteleyemez, bu derslerden çekilemez ve kredisiz alınan dersler hariç fazla ders yükü alamazlar.

 

  • Öğrenci, birinci sınıfın birinci döneminde bir dersten kaldıysa, dersin açıldığı ilk dönem o dersi tekrar almak zorundadır. Eğer kaldığı ders bir sonraki dönem açılmadıysa, söz konusu dönemde açılan ve önkoşulu olmayan zorunlu derslerini alır.

 

  • Lisans öğrenimine, İngilizce yeterlilik sınavını geçip (örneğin Haziran İngilizce Yeterlilik Sınavı) yaz dönemi ile başlamak isteyen öğrenciler, yaz okulunda sadece yabancı dil derslerini seçebilirler.

 

  • Özellikle lisans eğitimine yeni başlayan öğrencilere, başlıklar halinde her konunun açıklandığı aşağıdaki “sıkça sorulan sorular” bağlantısına tıklayıp, ilgili başlıkları okumaları tavsiye edilir:

    funduszeue.info

 

Seçmeli Ders Seçimiyle İlgili Kurallar

  • Öğrenim süresince öngörülen sayıda "Departmental Elective (Bölüm seçmelisi)" ve "Unrestricted Elective (Genel seçmeli)" dersi alınmalıdır. Ancak genel seçmeli yerine bölüm seçmelisi de alınabilir.

 

  • Genel seçmeli (veya bölüm seçmelisi) derslerinden F notu alan bir öğrenci, başka bir genel seçmeli (veya bölüm seçmelisi) dersi alarak F notunu “repeat” (tekrar) edebilir. Ancak yeni derse kayıt olma esnasında, kayıt sisteminde, yeni dersin yanındaki bölüme mutlaka “repeat with F AD xyz” ibaresi eklenmelidir.

 

  • Öğrenciler, "Bölüm Seçmeli" olarak sadece "AD" kodlu dersleri alabilirler.

 

  • ( akademik yılı sonbahar dönemi ve sonrasında İşletme bölümüne başlayan öğrenciler için geçerli olmak üzere) dil yeterlilik sınavının sonucuna bağlı olmadan, iki HSS dersi alınması zorunludur. ( ve sonraki yıllar girişli) öğrenciler için uygun bulunan HSS dersleri HUM , HUM , HIST , HIST , PHIL , PHIL , PHIL ve PHIL ’dir.

 

  • Öğrenciler, School of Foreign Languages bünyesinde verilen "AE" kodlu derslerden ( kodlu olmamak şartıyla) en fazla 1 ders, UBYO'dan en fazla 2 ders seçebilirler.

 

  • Pass/Fail notlu derslerden eğitim hayatı süresince en fazla 2 ders alınabilir. Bu derslerin kredileri, toplam krediye sayılır. Bu iki ders (en az 1 tanesini 2 kredili almak yoluyla), 3 kredili bir serbest seçmeli yerine saydırılabilir. Diğer üniversitelerde notlu olarak alınan ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki derslerin yerine saydırılan dersler, Pass/ Fail kuralının dışındadır.

 

  • Güz dönemi itibariyle, AD dersinin yerine AD seçmeli dersi konmuştur. Geçmiş dönemlerde AD dersini geçen öğrencilerin bu dersi, AD seçmeli olarak mezuniyette değer kazanacaktır.

 

Ders Seçimi ile İlgili Diğer Kurallar

  • (1. sınıf öğrencileri hariç) Dönem başı minimum kredi 15; maksimum kredi 25'dir.

 

  • İşletme Bölümü 1. ve 2. yıl programındaki derslerden DC veya DD alan öğrenciler bu dersleri tekrar edebilirler. Öğrenciler bu derslerden en çok altısını, son alınışlarını izleyen üç yarıyıl içinde ve her yarıyılda en çok bir tane olmak üzere danışman onayı ile tekrarlayabilirler.

 

  • Öğrenciler, akademik eğitimleri boyunca en fazla 3 kez dersten çekilme (withdraw) hakkına sahiplerdir. Bu 3 derslik sınıra, kredisiz (NC: non-credit) alınan dersler de dahildir.

 

  • Repeat durumundaki öğrenciler F notlu derslerini ilk verildikleri dönemde tekrarlamak zorundadırlar, DC ve DD notlu derslerini ise isterlerse tekrar edebilirler. Bu aldıkları derslere ek olarak en çok 2 yeni ders alabilirler. 18 kredi üzerinde ders yükü alamazlar.

 

  • Öğrencilerin, önkoşulu "4th year standing" olan dersleri alabilmeleri için krediyi tamamlamış olmaları gerekmektedir.

 

  • 4. sınıf öğrencilerinden GNO’su en az olan öğrenciler (dersi veren öğretim üyesinin onay vermesi halinde) "bölüm seçmelisi" olarak AD kodlu iki dersi alabilirler.

 

  • Yabancı uyruklu öğrenciler, HTR / ve TK / yerine o bölümden yabancı uyruklular için açılan HTR ve TK kodlu diğer dersleri alırlar.

 

Güz ve Öncesindeki Dönemlerde Bölüme Katılmış Öğrenciler İçin

  • öncesi yıllar girişli öğrenciler için uygun bulunan HSS dersleri HUM , HUM , HIST , HIST , PHIL , PHIL , PHIL , PHIL , PHIL , PHIL ve “Proficiency” sınavından C ile geçen öğrenciler için ilk dönem bir "Advanced English"dir.

 

  • Eski programdaki derslere karşılık gelen dersler aşağıdaki gibi olup, Güz döneminden önce bölüme katılmış olan öğrenciler için geçerlidir:

         AD   Bilgi İşleme Giriş                              ->    AD Yönetime Giriş 

         AD   İş İletişimi                                        ->    AD İş İletişimi 

         AD İşletmelerde Araştırma Yöntemleri    ->   AD Araştırma Yöntemleri 

         AD Pazarlamaya Giriş                             ->    AD Stratejik Pazarlama Yönetimi

 

Lisans Programı Öğrencilerinin Ders Seçimi İle İlgili Bilgilendirme

 

Ders seçimlerinizi Enstitümüzün Yönetmelikleri ve/veya Öğrenci İşleyiş Esasları, Senato Kararları ile diğer mevzuatlara bağlı olarak yürütmeniz gerekmektedir. Öğrenci Bilgi Sisteminin (ÖBS) ders seçimleri sırasında mevzuata aykırı işlediğini fark etmeniz durumunda işlemi gerçekleştirmeden danışmanınız ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçiniz.

Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için sırasıyla aşağıdaki işlem adımlarının tamamlanması gerekmektedir. Bu işlemlerden birisinin eksik olması durumundakaydınız tamamlanmamış olacaktır.

&#; Normal öğrenim süresini aşan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler ve ikinci üniversite olarak Enstitümüzde   okuyanlar katkı payı öder
&#; Ders seçim işlemleri
&#; Danışman onayı işlemi

 

Derslerde Kota Artırımı

Derslerin kota artırımı, dersi açan bölümün uygun bulması durumunda, aynı bölüm sekreterliği tarafından ders ekle-çıkar haftasının son iki gününde gerçekleştirilecektir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının kota artırımı ile ilgili yetkisi bulunmamaktadır.

 

Seçmeli Ders Kaydında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinde Ders Kaydı sekmesine tıklanarak ders seçme işlemlerine geçilir. Teknik Seçmeli Dersler ELT, Sosyal Seçmeli Dersler ise ELS grubu üzerinden seçilebilir. ELT veya ELS grubu dersleri seçilirken daha önce ders alınmamış gruplardan ders seçilmelidir.

 

Ders Seçimi İle İlgili Diğer Hususlar

  1. Birinci sınıf öğrencilerinin ders yükü, eğitim planında yer alan birinci sınıf derslerinden oluşur. Birinci sınıf öğrencileri üst sınıflardan ders alamazlar. (Türkçe ve Tarih Dersleri dahil) ( Lisans Yönetmeliği Madde 8/2)
  2. Öğrencinin seçtiği derslerde çakışma olmaması gerekmektedir. (Lisans Yönetmeliği Madde 8/5)
  3. Genel not ortalaması 1,80’in altında olan öğrenciler genel not ortalamasını 1,80’e yükseltinceye kadar, daha önce aldığı dersleri tekrar eder; daha önce almadığı bir dersi (kredisiz dersler hariç) veya (W) notu aldığı bir dersi alamaz. (Lisans Yönetmeliği Madde 17/2)
  4. Ders Yükü: Öğrencinin kayıtlı bulunduğu yarıyılda alması gereken ders yükü bağlı bulunduğu bölümün eğitim-öğretim planında gösterilen kredili ders sayısıdır. (Lisans Yönetmeliği Madde 8/1)
  5. Danışmanının uygun görmesi halinde öğrencilerin ders yükü ikinci yarıyıl sonu itibariyle veya daha sonraki yarıyıllarda; a) Genel not ortalamalarının en az 2,00 olması koşulu ile iki ders, b) Genel not ortalamalarının en az 2,50 olması koşulu ile üç ders, c) Genel not ortalamaları en az 2,00 olan yedinci ve sekizinci yarıyılda bulunanların üç ders arttırılabilir. (Lisans Yönetmeliği Madde 8/4)
  6. Öğrenciler, ders eşdeğerliği ve saydırma işlemleri için ders ekleme çıkarma süresi içinde bağlı bulundukları bölüm başkanlıklarına dilekçe ile başvururlar. (Lisans Yönetmeliği Madde 18/3)

​

DeÄŸerli öğrencilerimiz,​ 

Ders Seçimleri Müfredat Programı baz alınarak yapıldığından öncelikli olarak dönemsel ders tablolarını kontrol etmenizi öneriyoruz. >> funduszeue.info

​

Bu dönem alınması gereken derslere hemen karar vermeden önce haftalık ders saatlerini de incelemeyi unutmayın.

>> funduszeue.info

AKSİS Öğrenci Otomasyon Sistemine (funduszeue.info) kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıp Ders alma ekranınızda yapacağınız işlemlerde göz önünde bulundurmanız gerekenleri aşağıda sıralıyoruz:

1)  Mezun olabilmek için gerekli AKTS krediyi* tamamlamak üzere ilgili dönemde ders alma ekranında gözüken “Zorunlu” derslerin tamamını seçmelisiniz.

2)  Mezun olabilmek için gerekli  AKTS krediyi* tamamlamak üzere ilgili dönem müfredatında gözüken “Seçmeli” dersleri belirtilen sayıya göre seçmelisiniz.

ÖrneÄŸin kurallarda belirtilen sayıda seçmeli dersin seçilmesi 

(Havuzda var olan 3 adet seçmeli dersten sadece 2’sinin alınması gibi)

3)  Her eÄŸitim öğretim yılının Güz/Bahar dönemlerinde alındığı halde baÅŸarısız olunan (FF) veyahut ÅŸartlı geçilen (DD; DC) dersler, yine bir sonraki eÄŸitim öğretim yılının ilgili dönemindeki ders alma listelerinde tercih yapmak üzere yer alır. (1,3,5,7 Güz Dönemleri / 2,4,6,8 Bahar Dönemleridir).

4)  BaÅŸarı notu CC ve üzerinde olan dersler tekrar alınamaz, alınan not geçerli olur.

5)  GeçmiÅŸ yılın ilgili döneminde baÅŸarısız (FF) olunan ve ders alma listenizde gözüken dersleri öncelikle seçmeniz gerekir.

💡 Mobil telefonlarla ders seçimi yapan öğrencilerimiz, baÅŸarısız oldukları seçmeli ders yerine aynı dönemden baÅŸka bir ders seçimi yaptıklarında, sistemin bu dersin hangi ders yerine alındığını sorduÄŸu seçeneÄŸi göremediklerini bize iletmiÅŸlerdir.



Bu sorun nedeniyle, ders ilişkilendirmesi otomasyon tarafından yapılamamakta ve ileriki dönemde de başarısız olunan ders transkript üzerinde FF olarak kalmaktadır. Bu tür durumda olan öğrencilerimizin fazladan seçim olarak gözüken bu derslerin transkriptlerinden silinmesi için Dekanlığımıza dilekçe ile başvurmaları gerekmekte.

👉 Başarısız oldukları seçmeli derslerini aynı dönemden başka bir dersle değiştirmek isteyen öğrencilerin bu durumdan etkilenmemek için, bilgisayar üzerinden ders seçimlerini yapmalarını tavsiye ediyoruz.​

6)  GeçmiÅŸ yılın ilgili döneminde ÅŸartlı geçilen (DD; DC) derslerin ders alma listenizde gözükmesi halinde, bu dersleri seçmeniz tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Bu dersleri seçip notunuzu yükseltme imkanınız bulunduÄŸu gibi, daha düşük not aldığınızda ise en son alınan not geçerli olduÄŸundan ilgili dersten baÅŸarısız (FF) olma ihtimalinizde mevcut. Bu nedenle seçim yapmadan önce bunu bir kez daha düşünmelisiniz.

7)  Bir öğrencinin tamamladığı son iki yarıyıldaki AGNO’larının her ikisinin de ’in altında olması halinde, bu öğrenci “BaÅŸarısız” sayılır. Bu öğrenciler sınıf tekrarı yapıp, baÅŸarısız oldukları (FF) veya ÅŸartlı geçtikleri (DD, DC) dersleri tekrar alırlar ve kesinlikle üst yarıyıldan (seçmeli dersler hariç) zorunlu ders alamazlar. Bu durumdaki öğrencilerimiz tekrarladıkları yarıyıl sonunda AGNO’larını ’in üzerine çıkarmaları halinde; bir üst yarıyıla kayıt yaptırabilir.

8)  En az iki yarıyıl sonunda, AGNO’su ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri sınıfın derslerinin yanında, üst sınıf ders/derslerini de alabilir (En fazla 3 ders AKTS). Bunun için öğrencinin gelmiÅŸ olduÄŸu sınıfa kadar olan bütün derslerini almış ve baÅŸarısız dersi olmaması gerekir. Bu ÅŸekilde ders almak isteyen ve ÅŸartları karşılayan öğrencilerin, otomasyon üzerinden bu dönem okumaları gereken dersleri seçmeleri, akabinde üst sınıftan almak istedikleri derslere iliÅŸkin seçimleri için Dekanlığımıza dilekçe ile baÅŸvurmaları gerekmekte.

*  Dört yıllık lisans programları için en az , AKTS krediyi tamamlamış, AGNO’su en az düzeyinde olan ve ilgili birim tarafından belirlenen diÄŸer tüm çalışmaları tamamlamış öğrenci, koÅŸullu baÅŸarılı dersleri (DC ve DD) var olsa dahi öğrenimini bitirmiÅŸ sayılır ve ilgili birim yönetim kurulu tarafından mezuniyeti onaylanarak kendisine ilgili programın diploması verilir.

İÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ /



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası