depremde adıyaman menzil / Akıl almaz deprem sohbetine bakın! Menzil şeyhi deprem durdurmuş « Karizma funduszeue.info

Depremde Adıyaman Menzil

depremde adıyaman menzil

Menzil Cemaati Adıyaman’daki köyünde depremzede çocuğun bulunduğunu açıkladı. Kim verdi bu çocukları bunlara

Deprem felaketinde en fazla yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan Adıyaman''da 2 bin ’den fazla bina yıkıldı, 4 bin kişi ise yaşamını yitirdi. Bu derece büyük bir yıkımın yaşandığı Adıyaman’da bürokraside en güçlü cemaatlerin başında gelen Menzil Cemaati’nin merkezi yer alıyor.

Deprem bölgesinden çocukların kaçırıldığı, tarikatlara verildiği tartışmaları hala sürerken, Menzil Cemaati, bin çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kayıp olan depremzede çocuklar ile ilgili, gelen başvuru ve ihbarları, sağlık kuruluşlarındaki çocukları, sosyal medya taramalarından çıkarabilecekleri bilgileri tek tek kaydettiklerini belirterek, "Buralarda çocuklarımıza erişmeye ki önemli bir kısmının sağlık kuruluşlarında olduklarını varsayıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde cemaate ait Menzil köyü bulunuyor. 

BirGün''den İsmail Arı''nın haberine göre, Bu alana Buhara Evleri adı verilen 41 bloktan oluşan bin daire inşa edildi. Cemaat, köydeki bu yapılarda toplam 7 bin yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre de Menzil Köyü’nde hâlâ 3 bin yetişkin ile bin çocuk bulunuyor. Cemaat yöneticilerinin de bu köyde yaşadığı bilinirken deprem öncesine kadar köyde güvenlik üst düzeyde tutuluyor, cep telefonu ile çekim yapılmasına izin verilmiyordu.

ÇOCUKLARA TEKBİR İŞARETİ YAPTIRILDI

Menzil Cemaati’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler ise tartışma yaratacak türden. Cemaat sosyal medya hesaplarından küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğrafları “Ne kadar misafirimiz varsa hepsinin gönüllerini ısıtmaya çalıştık” ifadeleriyle paylaştı. Paylaşılan bir başka videoda ise “Buhara Evlerinde depremzede çocuklara yönelik etkinliklerden biri” denilerek çocuklara dini sorular yöneltildiği görüldü.

(Menzil şeyhinin karşısında asker ve polis bu şekilde durdu.)

Ayrıca Menzil Cemaati’nin önemli isimlerinden biri olan Muhammed Saki el Hüseyni de deprem bölgesinden fotoğraflar paylaşıyor. Hüseyni’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir fotoğrafta askerler ile bir polisin, karşısında “el pençe divan” durduğu görüldü.

ÇOCUKLAR DAHA ÖNCE DE İSMAİLAĞA’YA VERİLMİŞTİ

Deprem felaketi nedeniyle birçok çocuğun ailesini kaybettiği veya çocukların kaybolduğu belirtiliyor. Depremin ilk günlerinden bu yana bazı depremzede çocuklara devlet tarafından sahip çıkılmadığı da iddia ediliyor. Bu iddialara ilişkin daha öne açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Deprem bölgesinde şu ana kadar ailelerine ulaşılamayan refakatsiz çocuklar konusunda tek yetkili kurum bakanlığımızdır” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak bir süre önce gazeteci Alican Uludağ, Sakarya''da dokuz depremzede çocuğun annelerinin yanından alınarak müftülüğe ait olan, ancak işletmesi İsmailağa Cemaati''ne bağlı vakıf tarafından yürütülen bir yatılı Kur''an kursuna verildiğini ortaya çıkarmıştı. Adem adlı vakıf yöneticisi, "Mahmut Ustaosmanoğlu''nun müridiyim" diyerek "Kurs binası bize ait. Bu çocukları, kalacak yerleri olmadığı için Sakarya Müftüsü bize yönlendirdi. Biz de çocukları koruma altına aldık. Eğitimini Diyanet ile biz veriyoruz" demişti.

İlgili Haberler

Tarikatlar ne yapıyor, çadırı nereden buluyor?

Yayınlanma: 14 Şubat

Adıyaman'ın bildiğim bazı caddelerinin yerle bir olduğuna ilişkin görüntüleri izledim. Kiminle konuşsam, “Adıyaman bitti” dedi. Menzil köyünün de bağlı olduğu Kahta ilçesinde 4 bina yakıldı, 44 kişi hayatını kaybetti. Menzil köyünü merak ettim, yapılar yeni ve son teknolojiye uygun yapıldığı için binalarında bir sorun olmadığını öğrendim.

Ancak köylerin yüzde 80'inde konutlar yıkıldı. Menzil Tarikatı, TPAO'nun yaptığı bir sondajda bulduğu sıcak suyu, 15 kilometre uzaklıktan getirip Menzil'in Bahar Evleri Termal Sitesine bağlamış. Devre mülklerin, Seyda'nın oturduğu eve uzaklığına göre fiyatı da değişiyor. Şeyhin evine yakın olan devre mülkün parası daha yüksek. Bu fiyatlar kademe kademe değişiyor.

MELEKLER Mİ ÇALIŞIYOR?

Böyle dar günlerde, zor günlerde Menzil Tarikatı'nın ne yaptığını araştırdığımda, devre mülkleri halka açtığını öğrendim. Ancak, sanıldığı gibi her başvuran o evlere alınmıyor. Tarikat mensupları alınıyor.  Yemekleri de Menzil'in yardım kuruluşu Beşir tarafından karşılanıyor.

Menzil'de bina yıkılmamasını, dini amaçla kullanan tarikat mensupları da çıkıyor. Çimentosundan demirine hemen her binanın ihtiyacı tarikat mensuplarının desteğiyle karşılanıyor, ustasından amelesine gönüllü olarak çalışılıyor. Bunları, “Menzil” kitabımı yazarken, yerinde gidip öğrenmiştim. Dahası, Menzil'in ekran yüzlerinden Serdar Tuncer'in  Seyyid Abdulhakim el Hüseyni'nin (Şeyh Raşit ve Abdulbaki Erol'un babası) Menzil'de çalışanlarla sohbet ederken, “Menzil'de sizin bu yaptığınız işleri melekler yapıyor. Ama, biz sizlerin sevap kazanması için gönüllü çalışmanıza izin veriyoruz” dediğini bir radyo programında anlatmıştı.

Bununla yetinmeyip kendisine sordum. Söylediklerinin doğru olduğunu söyledi. O işleri, melek görünümlü insanların yaptığını belirtti. Konuşmamızı “Menzil” kitabına yazacağımı söylediğimde, kendisini arayıp bilgi aldığım için teşekkür etmişti.

ŞEYH TÜRBESİ

Adıyamanlı iş insanı Şeyh Abuzer Yıldırım 26 Nisan 'de Covid nedeniyle hayatını kaybetmişti. Hastane, cami, okul, sağlık ocağı, polis lojmanı, taziye evi de yaptırmıştı. Adıyaman merkezde dergahı vardı. Vakfının adı da Yıldırım Vakfı'ydı. Vefatından sonra Şeyh Abuzer Yıldırım'ın cenazesine binlerce kişi katılmıştı. İçişleri Bakanı da cenazede tabutun altına giren ve son görevi yapanlar arasındaydı.

Adıyaman'a 18 kilometre uzaklıkta bulunan Börgenek köyünün Orta Mahallesi civarında bulunan yüksek bir tepeye şeyhin türbesini yaptılar. İllerde bile bulunmayan büyüklükte cami inşa edildi. Yıldırım Vakfının tanınırlığı giderek artmaya başladı. Vakıf adına Adıyaman halkına sosyal medya üzerinden mesajlar gönderiliyor. Birisini okuyalım: “Adıyaman Börgenek Köyü Şeyh Abuzer Yıldırım Türbesi, 3 bin kişilik çadır, 7/24 sıcak yemek, yatacak yer. Mağdur olan herkesi bekliyoruz.”

DEVLET NİÇİN YAPMIYOR?

Telefon numarası da veriliyor, “Bu numaraları arayın, kendi araçlarımızla Adıyaman'ın neresinde olursanız olun alırız” notu düşülüyor Börgenek köyüne yakın yerde 35 bin metrekarelik alana sabit çadırkent kurulduğunu ve kullanıma hazır olduğunu da ayrı bir mesajla duyuran vakıf; yemek, elektrik, su, battaniye, soba ve her türlü imkanın mevcut olduğu da belirtiliyor.

Menzil'e de, Şeyh Abuzer Yıldırım Vakfı yetkililerine, “Siz niçin bu kadar yardım yapıyorsunuz?” demiyorum. Bir tarikatın, vakfın bu kadar imkanları varken, bizim AFAD'ımız, Kızılay'ımız, diğer yardım kuruluşlarımız neden organize olamıyor? Çadır üreticileri ellerinde malzeme olmadığını belirtiyor. Peki, bu karışıklık da, nasıl oluyor da koca Adıyaman'da yeterli çadır yokken, Adıyaman'ın köyünde türbenin yakınında çadırlar kuruluyor, sıcak yemekler veriliyor?

Adıyamanlılar “Adıyaman sahipsiz” diye feryat ediyor. Anlamsızca bir o yana, bir bu yana enkaz yığınları arasında insanlar çaresizce dolaşıyor. Sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin yapmak istediği yardımlar, “AFAD tarafından tek elden yapılsın” denilip el konulurken, acaba tarikatlar, cemaatler bunların dışında mı tutuluyor?

CEMAATLERE Mİ VERİLDİ?

17 Ağustos depreminin sabahında Adapazarı'na gitmiştim. Asker, ilk andan itibaren göreve başlamıştı.  Böyle büyük bir depreme rağmen dayanışma içinde bu sorunları aşmak için her birim üzerine düşeni yapıyordu. Bazılarının o günlerde eleştirdiği Türk Kızılay'ı, çadırı beğenilmese bile halka çadır dağıtıyordu. Kızılay'ın da bağlandığı AFAD, halka çadır bile dağıtamıyor.

O deprem şunu da öğretmişti: Her il valiliğinde ilin nüfusu da dikkate alınıp çadırlar yaptırılacak, bunlar depolarda saklanacak, ihtiyaç halinde çıkarılacaktı. Peki o çadırlar nerede? Yoksa valilikler, ellerindeki o çadırları tarikatlara mı verdi? Bunların kapsamlı araştırılması gerekiyor. Halkımızın iyilik için yarışırken, tarikatların bunu fırsata çevirmesine izin verilmemeli&#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası