gebelikte kabızlık nasıl giderilir / Hamilelikte Kabızlık Sorunu için Doğal Tedavi Yöntemleri

Gebelikte Kabızlık Nasıl Giderilir

gebelikte kabızlık nasıl giderilir

Hamilelikte Kabızlık Neden Olur? Hamilelikte Kabızlık Nasıl Ge&#;er?

 Hamilelikte Kabızlık Neden Olur?

 Hamile kadınlarda kabızlık; bağırsaklarda yer alan ve genişleyen uterus baskısı sebebiyle, bağırsak kaslarını gevşeten hormonlardan ötürü ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bağırsak kaslarının gevşemesi, atıkların ve yiyeceklerin sistemde daha yavaş bir şekilde hareket etmesine sebebiyet verir. Kimi zaman demir takviyeleri kabızlığın oluşmasına neden olabilir. Demir takviyesi kullanılıyorsa bol bol su içmek önemlidir.

 Gebelik döneminde oluşan kabızlığın pek çok sebebi vardır. Bunların içerisinde en önemli neden, gebelikte salgılanan kimi hormonların bağırsak hareketlerini yavaşlatmasıdır. Genişleyen rahim kaslarının gevşemesi durumunda bağırsak hareketlerinin yavaşlaması mümkündür. Gebelik döneminde kullanılan demir gibi takviyelerin dışında mineral ve vitamin takviyeleri de kişiye göre değişmekle beraber kabızlığa neden olabilir. Bunun dışında gebelik dönemine özel hareket sınırlandırılmasından ötürü de bağırsakların daha yavaş çalışması mümkündür.

 Hamilelikte Kabızlık Nasıl Geçer?

 Gebelik süresi boyunca meydana gelen rahatsızlıkların başında basur, fissür gibi hastalıklar gelişebilmektedir. Bu hastalıklara bağlı şekilde üşenme, ağrı, tuvaleti erteleme gibi durumlarla dışkının ertelenmesi neticesinde rektum zaman içerisinde tembelleşmektedir. Bunun yanı sıra aşırı ıkınma neticesinde sinirlerin hasar alması ile kabızlık problemi iyice bir sıkıntıya dönüşmektedir. Kabızlık sorununu çözmenin en uygun yolu, anne adaylarının her gün aynı saatte dışkılamasıdır. Anne adayı, kendini bu duruma alıştırmalıdır. Bununla beraber tuvalet ihtiyacı karşılanırken, anne adayının kendine en ideal pozisyonu bulması gerekmektedir.

 Anne adaylarının; basur, anal fissür gibi ağrılı dışkılamaları sonucunda seyrek şekilde tuvalete gitmeye sebep olan etkenler tedavi edilmelidir. Tedavide ağızdan alınmış olan ilaçlar ve diyet planları önemli bir role sahip değillerdir. Bu duruma en iyi çözüm yolu, gebenin kendi çabası ile ufak lavmanların yapılmasıdır. Lavmanlar, normal refleksler oluşana dek iki günde bir defa tekrarlanmaktadır. Gebelik süresinde hormonların değişmesinin sebep olduğu kabızlığın artmasına sebep olan etkenler dışında; hareketsiz bir yaşam stili, posasız ve lif içeriği az olan yiyeceklerin tüketilmesi, az miktarda su içmek, kabızlığın artmasına neden olmaktadır. Kabızlığın sebep olduğu hastalıkları azaltmak adına diyet yapmak tavsiye edilmektedir.

 Kabızlık sorunu olan kadınların; her türlü sebze ve meyve tüketmeleri, posalı ve lifli gıdaları çokça yemeleri, zeytinyağlı ve nişastalı yemeklerin yenmesi ve bol bol su içmek bağırsak hareketlerinin artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun dışında kabızlık semptomlarının azaltılması adına kayısı ya da erik kompostosu yapılarak, içilebilir. Sabaları tüketilen birkaç adet kuru incir veya kayısı çoğu zaman durumun belirtilerini azaltır. Sabahları bir bardak ılık su içerek de bağırsak hareketleri hızlandırılabilir. Fissürler ve basur hastalıkların; kabızlık ile gelişen hastalıklar olduğunu belirtmek gerekir. Bu yüzden sürekli ve aynı saatte tuvalet alışkanlığı edinmek oldukça önemlidir. Kabızlık sorunları için;

 - Egzersiz yapmak oldukça önemlidir. Bol bol yürüyüş yapmak, bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olacaktır.

 - Her çeşit lifli gıda bolca tüketilebilir.

 - Kuru kayısı, kuru incir gibi kuru meyvelerin tüketilmesi, kabızlık sorununa iyi gelen durumlar arasındadır. Bununla beraber her komposto yaparak, tüketilmesi halinde kabızlığa iyi geleceği de belirtilebilir.

Gebelikte Kabızlık ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Hamilelikte Kabızlığın Doğal Tedavi Yöntemleri

Öncelikle hamilelik sürecinde yaşanan kabızlık sorununun büyük bir sorun olmadığını bilmek ve bu psikoloji ile hareket etmek gerekir. Çünkü bu sorun ile stres yan yana gelirse, sorun daha da çözülmez bir hal alabilir. Kabızlığı hayatınızdan çıkarmak için bu önerileri dikkate almalısınız.

Daha çok meyve, sebze ve posalı gıdalar tüketip bağırsakları hareket ettirecek şekilde beslenme alışkanlığı kazanmak gerekmektedir. Ayrıca kuru meyvelerden hazırlanacak şekersiz bir komposto, bağırsakların hareketlerini artırırken, vücudun sıvı ihtiyacının giderilmesine de yardımcı olacaktır.

Birçok yerde duyulan kabızlığa iyi gelen bitki çayları kullanılmamalıdır. Bitki çaylarının hamilelik süresince kullanılmasını bilimsel olarak onaylayan ve destekleyen tek bir çalışma yoktur. Bu nedenle bitki çaylarından gebelik döneminde uzak durulması gerekmektedir. Hekimin bir önerisi olmadan hiçbir şekilde hiçbir bitki çayını gebelik döneminde kullanmamak, hem anne hem de bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir.

Kabızlığın çarelerinden biri de yenecek besin değeri yüksek ekmeklerdir. Buğday kepeğinden, tam tahıllı ekmeklerden bu süreçte faydalanmak doğru olacaktır. Bunun yanı sıra yulaf ezmesi ve esmer pirinç gibi lif zengini besinleri tüketmek hamilelik sürecinde en büyük destekçilerinizden biridir. Hamileler tarafından es geçilen bir diğer besin değerimiz ise bulgurdur. Bulgur, hem lif bakımından hem de protein bakımından oldukça zengin ve Türk mutfağına has bir kuru-bakladır. Bu nedenle gebelik döneminde pirinç pilavından ziyade bulgur pilavını tercih etmek daha doğru bir karar olacaktır.

Kabızlığın çözümlerini sayarken eriği es geçmez olmaz. Kırmızı erik gebelik döneminde anne adaylarının en büyük yardımcılarından biridir. Uzun yıllar boyunca büyüklerimiz tarafından da kabızlığın doğal çözümü olarak görülen kırmızı eriği kabızlık için yalnız başına yiyebilir, kuru erik olarak tüketebilir ya da erik suyu içebilirsiniz.

Bir diğer yandan her şeyin başının su olduğunu da unutmamak gerekir. Kabızlık probleminin de temel çözüm yollarından biri hiçbir zaman su kullanımını azaltmamak ve her gün hekimimizin tavsiye ettiği kadar suyu tüketmektir. Genel olarak günde 8 bardak (2 litre) olarak tüketilmesi gereken su, sizin bünyenize göre artıp azalabilir. Ayrıca suyun cilt sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir. Susuz kalan bir cilt kurur. Bu nedenle su kullanımı atlanmamalıdır. Gün içerisinde içilemeyen su miktarı, ayran, çorba, cacık vs. gibi sulu gıdalarla takviye edilmelidir.

Hamilelikte Kabızlık Neden Olur ve Nasıl Giderilir

Aslında herkesin alışkanlık haline getirmesi gereken sık ve az yemek yeme yöntemi, hamileler için bir zorunluluk haline getirilmelidir. Çünkü bu şekilde düzenlenecek bir öğün programı kabızlık sorununu da ortadan kaldıracaktır. Kabızlık sorunu çeken anne adaylarının öğünlerini asla atlamamaları, besinlerini iyice çiğneyerek yutmaları ve ara öğünlerini de kaliteli bir şekilde yapmaları uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Kabızlığın çözümleri arasında egzersizi de saymak mümkündür. Gebelik süreci boyunca kabızlığı sorunlarını kolaylıkla atlatmak isteyen anne adaylarının düzenli olarak hafif egzersizler yapması ve karın bölgesindeki kaslarını hafif hareketler ile çalıştırması gerekmektedir. Bu tür egzersizlere günlük yürüyüşler örnek olarak gösterilebilir. Ancak gebelik süreci boyunca ağır egzersizlerden kaçınmak gerektiği de unutulmamalı ve bu şartlar dahilinde egzersizlere devam edilmelidir.

Probiyotikler, tüm vücuda faydalı oldukları gibi bağırsaklara da oldukça iyi gelmektedir. Özellikle bağırsak florasının yeniden oluşturulmasında ve kabızlığın giderilmesinde kullanılan probiyotikler yoğurt ve kefir gibi süt ürünlerinde bulunmaktadır. Bu probiyotikler sayesinde hamilelik sürecinde karşılaşılan kabızlık problemi ortadan kaldırılabilir.

Son olarak, birçok nedene bağlı bir şekilde ortaya çıkabilen kabızlık probleminin gebelik sürecinde ortaya çıkma olasılığının daha fazla olduğunu söylemek mümkündür. Kabızlığın hamilelik sürecinde ortaya çıkma sebeplerinin başında kas hareketsizliği ve demir eksikliği gelmektedir. Bu nedenle eğer demir eksikliğine bağlı kansızlık çekiliyorsa hekime söylenmeli ve buna uygun ilaçlar kullanılmalıdır. Bir diğer yandan demir ilaçlarını erik suyuyla birlikte almak da akıllıca bir çözümdür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası