kuzey makedonya asgari ücret / Makedonya - İNSAMER

Kuzey Makedonya Asgari Ücret

kuzey makedonya asgari ücret

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile yılında uygulanacak Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi belirlendi. Tebliğin “Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Uygulama Esasları” başlıklı 5. Maddesinde yer alan İTH hizmet kodu kapsamında toplam müşavirlik ücretinin TL'yi aşması halinde, aşan kısma ait tutar tarafların anlaşmasıyla belirlenecek tutar TL olarak belirlendi.

Tarife daha önce 2 Temmuz tarihindeki Tebliğ ile güncellenmişti.

1/1/ tarihinde yürürlüğe girecek olan söz konusu Tebliğe seafoodplus.info adresinden erişim sağlanmaktadır.

Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi  seafoodplus.info

Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi  seafoodplus.info

verilerine göre Avrupa'da aylık asgari ücretin en yüksek olduğu ülke Lüksemburg olurken, brüt ücretin 2 bin 71 Euro olduğu anlaşıldı.

Kuzey Makedonya’daki asgari ücret Euro olarak belirlendi.

Kuzey Makedonya Sondan İkinci

Ajans Press'in, Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Avrupa'da aylık asgari ücretin en yüksek olduğu ülke Lüksemburg oldu. Böylelikle Lüksemburg'daki brüt asgari ücretin 2 bin 71 Euro olduğu anlaşıldı. İkinci sırada yer alan ülke ise bin Euro ile İrlanda iken, üçüncü sırada bin Euro ile Hollanda yer aldı. Listede 27 ülke yer alırken Kuzey Makedonya sondan ikinci sırada yer aldı.

Buna karşın en düşük asgari ücretin Euro ile Arnavutluk'ta olduğu kaydedildi. Arnavutluk'u, Kuzey Makedonya (), Bulgaristan (), Sırbistan () ve Karadağ () izledi.

Medya takip kurumu Ajans Press, asgari ücret ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi.

Türkiye’de %36 Artış

Türkiye'deki brüt asgari ücret ise Euro bazında son 10 yılda yüzde 36 oranında arttı. 

Ajans Press ve PRNet'in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl asgari ücret ile alakalı basına 15 bin haber yansıdığı tespit edildi. Asgari ücret ile alakalı haber çıkışlarının en çok yılbaşlarında ve yılsonlarında olduğu görülürken, son 1 aydır medyanın da en çok konuştuğu başlıklar arasında yer aldığı görüldü. Asgari ücret pazarlıkları hali hazırda devam ederken, Türkiye'nin yılsonlarındaki en önemli gündem maddesi ise asgari ücrete yapılacak olan zam başlığı oldu. Son yıllarda ekonomide yaşanan daralma ve döviz kurundaki dalgalanmaya karşın Türkiye'deki brüt asgari ücret, Euro bazında son 10 yılda yüzde 36 oranında arttı. DHA

  • Bu haber tarihinde yayınlanmıştır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir