bebeklere meyveli yoğurt yapımı / Bebişimin maması panosundaki Pin

Bebeklere Meyveli Yoğurt Yapımı

bebeklere meyveli yoğurt yapımı

Muzlu Ve Cevizli Yoğurt

20 Aralık 2020

Bebekler ek gıdaya başladıklarında en çok önerilen besinlerden biri meyveli yoğurttur. Ancak katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan doğal ev yoğurdu daha faydalı olacaktır. Bebeğiniz için hem sağlıklı, hem de doyurucu bir meyveli yoğurt hazırlamak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Yapımında bebe bisküvisi, muz ve ceviz kullanılan meyveli yoğurdu 8. aydan itibaren verebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, muzlu ve cevizli yoğurt tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis meyveli yoğurt ve ıspanak püresi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika

Pişirme Süresi : 5 dakika

Kaç Kişilik: 1 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti

Muzlu Ve Cevizli Yoğurt için

  • 4-5 adet bebe bisküvisi
  • 1/2 muz
  • 1 adet ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  1. İlk olarak cevizi havanda güzelce ezin. Toz kıvamına getirene kadar bu işlemi uygulayın.
  2. Ardından muzu küçük küçük dilimleyin ve cevizlerin içerisine ekleyerek püre kıvamına getirin.
  3. Son olarak karışımın içerisine yoğurt ve pekmez ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  4. Hazırladığınız meyveli yoğurdu bebeğinize servis edin. Afiyet olsun.

Muzlu ve Cevizli Yoğurt Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Öncelikle meyveli yoğurdu hazırlarken cevizin büyük parçalar halinde kalmamasına özen gösterin.
  2. Bebeğinize meyveli yoğurt vermeden önce doktorunuza danışın.
  3. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Eğer yoğurt soğuksa, bir süre bekleyin.

Muzlu ve Cevizli Yoğurt Besin Değerleri

  1. Meyveli yoğurt A ve C vitamini bakımından zengindir. Aynı zamanda kalsiyum, protein ve potasyum minerali de içerir. Kemik gelişimini destekler.

Meyve sevmeyen gurmeler için meyveli yoğurt 6

Yapılışı

Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartalım Elmanın kabukarını soyalım ve küp küp doğrayalım Elma ve kayısıları buharda yumuşayana kadar pişirelim Tarçın, meyveler ve yoğurdu rondoda karıştıralım

Püf Noktası

Eğer sizin de meyve sevmeyen bir gurmeniz varsa bu tarifi beğenebilir; ancak meyvelerin hepsini bir kerede yoğurda eklememekte fayda var. Gurmenizin damak tadına gore yavaş yavaş ekleyerek yoğurdunuzun tadını ayarlayabilirsiniz.

Uyarılar

Eğer minik gurmeniz ishal ise tariften kayısıyı çıkararak uygulayabilirsiniz.

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Aklınızda Bulunsun

İlk kez tarçın kullanacaksanız çok az miktarda kullanmanız daha iyi olacaktır. Elma tatlı ise tam elma da kullanılabilir.

Bebeklere yoğurt nasıl yapılır? Bebekler için ev yapımı meyveli yoğurt tarifleri

Bebeklere yoğurt nasıl yapılır? Bebekler için ev yapımı meyveli yoğurt tarifleri

Ek gıda dönemine geçiş yaparken anne sütünden sonra başlayabileceğiniz en ideal besinlerden bir tanesi de hazırlanması gayet pratik ve kolay olan meyveli yoğurtlardır. Dışarıda satılan hazır yoğurtlar yerine evinizde içinde ne olduğunu bildiğiniz sağlıklı yoğurtlar yapmaya ne dersiniz? Meyve sevmeyen bebeklere bile meyveyi sevdirecek en farklı ve lezzetli meyveli yoğurt yapımını sizler için derledik.

Yoğurdu sade tüketmeyi sevmeyip içinde muhakkak meyve arayan yetişkinler için enfes atıştırmalıklardan biriside meyveli yoğurtlardır. Hem lezzetli hem de doyurucu olması nedeniyle yetişkinler tarafından yenilen meyveli yoğurtları evinizde bebeğinize uygun şekilde hazırlayıp yedirebilirsiniz. Ek gıda dönemine başlayan bebeğinizin karnını en sağlıklı ve verimli tariflerle doyurmak istiyorsanız, dışarıdan hazır yiyecekler almak yerine içinde ne olduğunuz bildiğiniz tarifleri uygulayabilirsiniz.

  • Oldukça küçük olan midelerini yormamak ve kolay sindirebilmeleri için tercih edebileceğiniz yoğurtlar, anne sütünden sonra ek besinlere geçmiş olan bebeklerde başlangıç için en idealidir. 
  • Yoğurdun tadını henüz bilmeyen bebeğinize ilk önce 1 çay kaşığı kadar yoğurt tattırıp daha sonraki günlerde yavaşça arttırabilirsiniz.
  • Evinizde hazırlayacağınız yoğurtlu meyvenin yapımında tek bir meyveyi ya da diğer çeşitli meyveleri karıştırarak uygulayabilirsiniz. Ancak başlangıç için teke tek gitmek daha doğru olacaktır. 

BEBEKLER İÇİN EN BASİT MEYVELİ YOĞURT YAPIMI

bebekler için yoğurt yapımı

bebekler için yoğurt yapımı

Evinde sağlıklı bir şekilde meyveli yoğurt yapmak isteyen anneler, mevsimine uygun bir meyveyi seçmelidir. Mesela kayısılı yoğurt yapacaksanız, 3 tane olgunlaşmış kayısının çekirdeğini çıkartıp, kayısının kabuklarını soyun ve minik minik küpleştirin. Doğramak yerine blenderdan da geçirebilirsiniz. Bu sırada elmayı da kabukları soyulmuş şekilde küp küp doğrayarak buharda pişirin.

Kayısılar, çiğ olarak tüketilebilir. Elmalar soğuduktan sonra kayısılarla beraber yarım çay bardağı yoğurdu karıştırın. Son aşama olarak tarçın ile meyveli yoğurdu daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

BEBEKLERE ÖZEL KARIŞIK MEYVELİ YOĞURT TARİFİ

bebeklere meyveli yoğurt nasıl yapılır?

bebeklere meyveli yoğurt nasıl yapılır?

Meyve ve yoğurt, ikilisi çocuklar için son derece faydalıdır. Ancak bazı çocuklar meyve yemeyi pek sevmezler. Bizde meyve sevmeyen çocukları bile yemekten bıkmayacağı meyveli yoğurt tarifini araştırdık.

MALZEMELER: 1 tane orta boy armut, 1 tane orta boy elma, 1 tane orta boy şeftali, 1 tane orta boy muz, 3-4 tane kayısı, 5-6 tane kiraz

YAPILIŞI: Yukarıda bahsedilen meyvelerden birini seçip bol su ile yıkayın. Seçtiğiniz meyve kabuklu ise kabuk kısmını atarak çekirdekleri çıkartın. Meyveyi küp küp doğradıktan sonra 6 aylık bebek için sert meyveleri 5 dakika boyunca pişirin. Daha büyük çocuklar için bütün meyveleri ezip püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi yoğurt ile karıştırarak bebeğinize yedirin.

BEBEKLER İÇİN SÜPER MEYVELİ YOĞURT TARİFİ:

Ekmek kilo aldırır mı? Ekmek yemeden 1 ayda kaç kilo verilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ekmek kilo aldırır mı? Ekmek yemeden 1 ayda kaç kilo verilir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası