sari karinca nedir / Evlerde Küçük Sarı Karınca Mücadelesi

Sari Karinca Nedir

sari karinca nedir

Arşiv Bağlantısı

  • Wikipedia. Sphecomyrminae. (28 Mayıs ). Alındığı Tarih: 28 Mayıs Alındığı Yer: Wikipedia

    Karınca Isırığı Tehlikeli Midir? Karınca Isırması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

    Vücudun karınca ısırığına karşı vereceği reaksiyon kişiden kişiye farklılık gösterir. Bazı kişilerde sadece kızarıklık ve kaşınma belirtileri gözlemlenir. Böcek alerjisi olanlarda ise çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

    Karınca Isırığı Tehlikeli midir?

    Karıncalar yapıları gereği her coğrafyaya ve iklim şartına uyum sağlayabilir. Bu zamana kadar birçok karınca türü mutasyona uğrayarak türünü devam etmiştir.

    Bu karıncalardan biri ülkemizde de sıklıkla görülen ateş karıncalarıdır. Normalde tehlikeli ve saldırgan bir böcek olmayan ateş karıncaları, yuvası bozulduğunda ısırabilir. Bu nedenle özellikle piknik ve kamp alanlarında karınca ısırması durumları çok daha fazla görülür.

    Yapılan araştırmalara göre böcek ısırıklarının %95'i tehlikeli değildir. Zar kanatlılar familyasında yer alan ve birçok türü bulunan karıncaların ısırığı da tehlikeli değildir. Genellikle ortaya çıkan belirtiler buz ve sirkeli su ile ortadan kaybolur. En yaygın görülen belirtiler, ısırılan yerin kızarması ve şişmesidir.

    Isırılan yer sürekli kaşınırsa mikrop kapma riski vardır. Bazı kişilerin ciltleri hassas olduğu için ısırılan yer kabul tutabilir. Böyle durumlarda kabuk kaldırılmamalı ve yarayla oynanmamalıdır.

    Karınca ısırıkları sadece böceklere karşı alerjisi olan kişilerde tehlikeli olabilir. Böyle durumlarda görülen semptomlar da farklılık gösterir. Mide bulantısı, yüksek ateş, kusma, halsizlik gibi belirtilerden biri görülürse mutlaka hastaneye gidilmelidir.

    Sadece Amazon ormanlarında yaşayan ve dev karınca adıyla da bilinen mermi karıncasının ısırığı da tehlikelidir.

    Karınca Isırması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

    Karıncaların ısırığı kaşıntıya neden olur. Isırılan yer kaşındıkça deri zarar görür. Sürekli karşın ihtiyacı 2 -3 gün boyunca sürebilir. Bunun önüne geçmek için diş macunu ve karbonat kullanılabilir. Her ikisinin içinde de antibakteriyel özelliklere sahip etkin maddeler bulunur. Bu maddeler kısa bir süre içerisinde kızarıklığın kaybolmasını ve kaşıntı ihtiyacının geçmesini sağlar.

    Sirkeli su ve buz da etkili yöntemlerden biridir. Sirke mikrobu öldürür ve enfeksiyon riskini büyük oranda azaltır. Isırılan yere dakika boyunca buz tutmak ise kaşınmayı önler.

    Eczanelerde satılan kalamin losyonu da karınca ısırıklarının belirtilerini ortadan kaldırmada etkilidir. Bu solüsyon reçetesiz olarak temin edilebilir.

    Kanatlı karıncalar neden alaturka tuvaletimin bir köşesinde toplanıyor?

    Sorulara Dön
    gündür sabahları tuvalete girdiğimde yaklaşık 25 kanatlı karınca ve 10 sıradan karınca görüyorum. Mekanı basmalarını normal buluyorum ama bir köşede üst üste çıkarak ufacık bir hacme sıkışmaları ve orada hiçbir şey yapmamaları beynimi kemiriyor. Niye niye niye? Bunun bir cevabı varsa nasıl öğrenebileceğimi bilemedim.

    7, görüntülenme

    Cevap Ver

    • Soruyu Takip Et
    • Raporla
    • Mantık Hatası Bildir
    Mr Mir
    Sadece Araştırmacı

    Kanatlı karıncalar diye bir tür bulunmamaktadır. Belli karınca türlerinin belli aylarda çiftleşme dönemi yaklaştığında kraliçe karınca, prens ve prensesler lavralamaya başlar ve bu prens ve prenseslerin yuvadan uzaklaşması ve çıkabilmeleri için kanatları vardır. Bu çiftleşme döneminde prens ve prensesler toplu uçuş gerçekleştirirler ve çiftleşmek için havalanırlar. Erkekler çiftleşme sonunda ölürler. Çiftleşme sonunda kraliçe olan prenses ise kendi karınca kolonisini oluşturmak için bir yer aramaya başlar. Her karınca türü için ideal yer farklı olsa da hepsi için önemli olan etkenler: karanlık, nemli ve güvenli olmasıdır. Kraliçe lavralarını bırakacağı yeri bulduktan sonra orayı lavraları için düzenler ve lavralarını bırakır ve böyle devam eder

    Soruna cevap verecek olursam onların bir yerde toplanmalarının asıl sebebi çiftleşme şanslarını arttırmaktır.

    Dip Not: Çiftleşme sonrası kraliçe olan karınca % olmamakla birlikte büyük bir çoğunluğu kanatlarını bırakırlar çünkü artık ihtiyaçları kalmamıştır. Lakin bu kesin olacak bir şey değildir 2 kanatlı veya tek kanatlı kraliçe karıncalar da vardır.

    görüntülenme

    • Raporla
    • Mantık Hatası Bildir

    Daha Fazla Cevap Göster

    Cevap Ver

    Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

    Sorulara Dön

    Evrim Ağacı'na Destek Ol

    Evrim Ağacı'nın % okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.

    Popüler Yazılar

    EA Akademi

    Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

    Etkinlik & İlan

    Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.

    Podcast

    Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.

    Aklımdan Geçen

    Komünite Seç

    Aklımdan Geçen

    Fark Ettim ki

    Bugün Öğrendim ki

    İşe Yarar İpucu

    Bilim Haberleri

    Hikaye Fikri

    Video Konu Önerisi

    Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?

    yılında bilim iletişimine güç katın!

    Bu yıl sayfamızda gezdiniz.

    Yeni yıl, yeni fırsatlar demek ve 'ten beklentimiz, bilimin Türkiye'nin her köşesine yayılması ve daha erişilebilir olması. Evrim Ağacı olarak, bu görevi yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizim milyarder sahiplerimiz yok, koca koca şirketler arkamızda durmuyor, herhangi bir elçilikten fon almıyoruz. Bizim sorumlu olduğumuz tek kişi var: Sizsiniz! Ve tabii ki sizin gibi yüz binlerce bilimsever. Biz, siz gibi bilimseverlerin maddi destekleri sayesinde Türkiye'nin en büyük popüler bilim platformu olduk ve aynen bu çizgide devam etmek istiyoruz. Eğer bize destek olursanız, bu yıl da bilimin Türkiye geneline yayılmasına katkı sağlamış olacaksınız. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz arasına şimdi katılın.

    Evrim Ağacı Logo

    Kreosus (₺)YoutubePatreonDiğer Yöntemler

    Geri Bildirim Gönder
    Evrim Ağacı

    Evrim Ağacı

    Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

    Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

    Geri dön

    Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

    Geri dön

    Close

    “ Hızlı gitmek istiyorsan, yalnız git. Uzağa gitmek istiyorsan, birlikte gidelim.”
    Afrika Atasözü

    Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?

    Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu. Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda avantajından biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak reklamların %'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş yapmanızı tavsiye ederiz).

    Üye Ol

    Giriş Yap

    Üyeliğin Avantajları

    nest...
  • batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir