kemeraltı gezilecek yerler / Geçmişten Günümüze Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Önemi, Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Kemeraltı Gezilecek Yerler

kemeraltı gezilecek yerler

İçindekiler

İzmir&#;in kalbi Konak, yıldır Ege&#;nin incisinin merkezi.

Türkiye&#;nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, birbirinden güzel ilçelere sahip. İlk olarak aklımıza Çeşme, Urla gibi yerler gelse de, şehrin emektar yerleşim yeri olan Konak&#;a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. yılında merkez ilçe konumuna gelen Konak, İzmir&#;de görmeniz gereken birçok yere de ev sahipliği yapıyor.

Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi

Sultan Abdülhamid&#;in tahta çıkışının yılı anısına &#;de yapılan Saat Kulesi, o dönemden günümüze kentin simgesi durumunda. Alman İmparatoru II. Wilhelm tarafından hediye edilen saat ise tarihte bir kez; depreminde, deprem saatinde duruyor. Saat günümüzde çalışmaya devam etse de, Saat Kulesi artık farklı amaçlar için kullanılıyor. Konak&#;ın merkezinde yer alan kule, halkın buluşma noktası haline gelmiş durumda.

Kültürpark

İzmir Kültürpark

Kültürpark, Türkiye&#;nin ilk fuar merkezi olma özelliğini taşıyor. &#;dan beri hizmet veren park, meşhur İzmir Enternasyonel Fuarı&#;na ev sahipliği yapmıştır. Bir İzmir aşığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk&#;ün isteği ile kurulan park, bünyesinde 14 sergi salonu, 4 konferans salonu, Atatürk Açık Hava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Fuar Evlendirme Dairesi gibi yapıları barındırıyor. Günümüzde hediyelik eşya ve kitap fuarlarının düzenlendiği park, adet ağacı ve bitki türleri ile Konak&#;ın en yeşil alanlarından biri.

Pasaport İskelesi

İzmir Pasaport İskelesi

Bir zamanlar İzmir&#;de bürokrasinin merkezi olan Pasaport İskelesi, günümüzde ulaşımın ve eğlencenin adresine dönüşmüş durumda. &#;ten beri hizmet veren iskele, Fransızlar tarafından yapılmış ve pasaport işlemleri için kullanılmış. Alsancak Limanı&#;nın açılmasıyla şehir içi deniz ulaşımının ve cafelerin merkezi haline gelen İskele, İzmir&#;in değerlerini yansıtan yerlerden biri. İskelede yer alan mekanlarda İzmir&#;in kendine has lezzetlerini deneyebilir, gün batımı manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Tarihi Asansör

Tarihi Asansör

Genelde apartmanlarda kullanmaya alıştığımız asansörlerle kat değiştirir gibi mahalle değiştirmeyi hiç düşündünüz mü? Konak&#;ta yükseklik farkı 58 metre olan ve basamaklı merdiven kullanılarak geçiş yapılan iki mahalle arasına yılında iş adamı Nesim Levi tarafından asansör yaptırılıyor. Günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen mekanda, cafe ve restoranlar da bulunuyor. Muhteşem İzmir manzarasını yukarıdan görmek istiyorsanız, tarihi asansörü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kemeraltı

Kemeraltı

İstanbul için Kapalıçarşı neyse, İzmir için de Kemeraltı o. Tarih boyunca şehrin en önemli alışveriş merkezi olan Kemeraltı, günümüzde de bu özelliğini korumaya devam ediyor. Çarşıda hediyelik eşyadan restorana, Milli kütüphaneden Devlet Opera ve Balesi&#;ne kadar birçok mekan yer alıyor. Eğer seyahatinizde yalnız değilseniz, Kemeraltı Çarşısı&#;nda bulunan Kızlarağası Hanı&#;nda tavla oynarken şehrin en güzel Türk kahvesini de içebilirsiniz.

Sevgi Yolu

Sevgi Yolu

Sevgi Yolu için Konak&#;ın açık hava kütüphanesi denilebilir. Yol üzerinde yer alan kitapçılar ve hediyelik eşya dükkanları; kitapseverlerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve sanatçıların göz bebeği. Alışverişinizi tamamladıktan sonra caddede bulunan cafelerde dinlenebilir ve satın aldığınız bir kitabı okuyabilirsiniz.

Kadın Müzesi

Kadın Müzesi

İzmir&#;in kadına verdiği değerin somut bir göstergesi olan Kadın Müzesi, yılında ziyarete açıldı. Müze, tarihe iz bırakmış birçok kadın hakkında çeşitli bilgiler sunuyor. Günümüz kadınlarına ilham vermesi amacıyla açılan müze, 13 salondan oluşuyor. Pazartesi kapalı olan müzeyi diğer günler  – saatleri arazında ziyaret edebilirsiniz.

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk&#;ün İzmir&#;e olan sevgisini bilmeyen yoktur. Gazi&#;nin İzmir ziyaretlerinde kullandığı bina belediye tarafından kendisine hediye edilmiş. Öldükten sonra ise Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen bina günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Atatürk&#;ün eşyalarının ve etnografik eserlerin sergilendiği müze de Kadın Müzesi gibi pazartesi hariç diğer tüm günler ziyarete açık.

Gazi Kadınlar Sokağı

Gazi Kadınlar Sokağı

Eğlence dendiğinde Konak&#;ta ilk akla gelen yer Gazi Kadınlar Sokağı. Sokakta yer alan tarihi binalar bir takım düzenlemelerin ardından bar ve cafelere dönüştürülmüş. Akşam saatlerinde kalabalıklaşmaya başlayan sokak, gece saatlerinde ise tıklım tıklım doluyor. Gazi Kadınlar Sokağından ayrıldıktan sonra, sokağın sonundan Kordon boyuna inebilir ve diğer birçok insan gibi çimlere uzanarak eğlencenize farklı bir şekilde devam edebilirsiniz.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Her büyük şehirde olduğu gibi İzmir&#;de de caddeler oldukça rağbet görüyor. Bu caddelerden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, trafiğe kapalı olması ve birçok cafe, bar, kitapçı ve restorana ev sahipliği yaptığı için Konak&#;ın en gözde mekanlarından. Gazi Kadınlar Sokağı&#;nın da bulunduğu caddede gündüz keyifli bir vakit geçirdikten sonra, gece sokakta yer alan mekanlarda eğlenebilirsiniz.

Her ne kadar bir tatil yöreleri daha fazla tercih edilse de, bir şehri keşfetmek için merkezinden başlamak gerekir. Siz de İzmir&#;in yüzyıllardır merkezi konumundaki Konak&#;ı ziyaret etmek istiyorsanız, sitemizde bulunan İzmir uçak biletlerini inceleyebilirsiniz.

Buram Buram Tarih ve Lezzet Kokan Kemeraltı Mekanları

Her köşesi tarih kokan İzmir'in göz bebeği Kemeraltı Çarşısı 'lü yıllardan bu yana gelmiş dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi özelliğini taşımaktadır. 
den fazla esnafın ev sahipliği yaptığı Kemeraltı Çarşısı her yıl milyonlarca insanı ağırlamaktadır. Antikadan, düğün kıyafetlerine, oyuncaklardan av malzemelerine kadar yüzlerce farklı sektörün hizmet ettiği  Kemeraltı gastronomi anlamında da kendini kanıtlamış eşsiz bir yerdir. Mahmut Usta, Bizim Restoran gibi Türkiye'ye nam salmış en iyi esnaf lokantalarının, Numan pide gibi en iyi pidecilerin, Manisa Kebabının adresi Birtat'ın farklı farklı tatlıcıların, turşucuların, dönercilerin yer aldığı Kemeraltı'nda lezzeti doruklarda yaşayabilirsiniz. Bizce İzmir'de gastronominin merkezi Kemeraltı. 
Kemeraltı'da gittiğinizde her köşeden farklı bir lezzetin kokusu sarar etrafınızı. Küçük yunan meyhaneleri, ayak üstü güzel bir dürüm ya da  farklı farklı köfteciler sizi bir şekilde mekanlarına çekmeye çalışırlar. İzmir Mekan Rehberi olarak rutin ziyaret ettiğimiz Kemeraltı'ndaki en iyi mekanları sizin için gezip aşağıda listeledik. Her biri birbirinden güzel Kemeraltı mekanları Avm'lerden dolayı kan kaybetmiş olsada müdavimleri sayesinde hala dim dik ayakta. Yolunuzu mutlaka Kemeraltı'na düşürün ve bu eşsiz lezzetleri siz de mutlaka deneyin. 
Kemeraltı Mekanlar konusuda İzmir Mekan Rehberi hizmetinizde.

Etiketler


kemeraltı mekanlarıizmir kemeraltıizmir kemeraltı restoranlarıkemeraltı restoranlarıen iyi kemeraltı mekanlarıkemeraltında ne yenirkemeraltı esnaf lokantalarıkemeraltı Mahmut ustanuman pide kemeraltıManisa kebabı izmirkemeraltı gezilecek yerler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası