citroen amie sahibinden / Citroen AMİ alınır mı? | DonanımHaber Forum

Citroen Amie Sahibinden

citroen amie sahibinden

90 bin TL&#;lik elektrikli Citröen Ami One Türkiye&#;de!


CITROEN geçti&#;imiz y&#;l Ami One Concept modelini dünyada sat&#;&#;a sunmu&#;tu. Aradan geçen aylar sonra araç nihayet Türkiye’de sat&#;&#;a ç&#;kar&#;ld&#;. Elektrikli araç yeni Ami One Concept iki ki&#;ilik konsepti ile al&#;c&#;lar&#;n be&#;enisine sunuldu.

E&#;siz bir konsepte sahip araç, 4 tekerlekli yap&#;s&#; ile motosiklete alternatif bir seçenek olarak dü&#;ünülebilir. Türkiye’de sat&#;&#;a sunulan modelin fiyat&#; henüz CITROEN resmi sitesinde belitilmedi. Ancak arac&#;n Türkiye sat&#;&#; fiyat&#;n&#;n 62 bin TL fiyat etiketine sahip olmas&#; bekleniyor.

Ehliyetsiz kullan&#;labilen CITROEN AM&#; ONE Türkiye’de

90 bin TL'lik elektrikli Citröen Ami One Türkiye'de! - Resim : 1

&#;ehir içine uygun yap&#;s&#;yla kullan&#;m rahatl&#;&#;&#; sunan araç ehliyetsiz kullan&#;c&#;lar taraf&#;ndan da kullan&#;labilecek. Model Türkiye'ye s&#;n&#;rl&#; say&#;da getirildi. &#;irket önce ülkemizde arac&#;n nas&#;l kar&#;&#;lanaca&#;&#;n&#; görmek istiyor olabilir. Yüzde yüz elektrikli olan Ami One modelinin azami h&#;z&#; 50 kilometre/saat olarak belirtildi.  Ami One modelinin &#;arj&#; ise ev tipi prizlerde 3 saatte doluyor. Arac&#;n Avrupa sat&#;&#; fiyat&#; 6 bin euro civar&#;nda.

Arac&#; kullanan ki&#;i Ami One Concept’e ak&#;ll&#; telefonunu kullanarak eri&#;im sa&#;l&#;yor. Kap&#;lar, kap&#; kollar&#;n&#;n alüminyum taban&#;ndaki QR kodu üzerinden kilitleniyor ve aç&#;l&#;yor. Oldukça basit ve teknolojik araç &#;imdiden ilgi çekmeye ba&#;lad&#;.

Ak&#;ll&#; telefon arac&#;l&#;&#;&#;yla Ami One Concept ile sürücü aras&#;ndaki diyalog sa&#;lan&#;yor. Ami One Concept küp &#;eklinde bir gövde ve 2,50 m uzunlu&#;u, 1,50 m geni&#;li&#;i ve 1,50 m yüksekli&#;i ile son derece kompakt boyutlarla kar&#;&#;m&#;za ç&#;k&#;yor. 

citroen

Citroen AMİ alınır mı?

habi bu araba 68 bin lira civarıydı? taliant parasına yetişmiş. bana kızacaklar olacaktır fakat bu arabayı almamanın mantıklı yönlerini sayayım;

1 - yakıt parası dert edilmiş fakat km'de 1 TL yakan bir araç ile bin KM yol yapılır, buna vereceğin parayı kullandığın arabaya yakıt olarak koyarsan.

2 - küçüklüğünden başka hiçbir halt özelliği yok.

3 - bunun yarı fiyatına veya bir tık üstüne veya ilk nesillerden smart fortwo alınır. yarı para cepte kalır ve ekstra olarak ami'nin tüm karşıladığı şeyleri kat kat karşılar.

4 - hatta çoğu kişinin komiğine gidecektir fakat 50 bin liraya tertemiz fiat uno alır onu kullanırım. ikisinle de bi yere girersen sonuç hüsran zaten.

ha unimog gibi bir araç alıp kullandınız, demekki eğlence niyetine bir araç arıyorsunuz, maddi durumunuzu iyi olarak düşünüyorum. o zaman eğlencesine alınır binilir fakat ben sizden daha iyi bir maddi durumda bile olsam almam bu aracı. aynı fiyata çok iyi tertemiz smart roadster alırım, 1 veya 2 kişilik mükemmel eğlence makinası olur. şehir dışına da güzel gider.

Citroen Ami, Türkiye&#;de Satışa Çıktı: Bin TL&#;lik &#;Elektrikli Bisiklet&#; 25 Dakikada Tükendi

Fransız otomotiv devi Citroën'in yılında tanıttığı elektrikli aracı Ami’nin geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye geleceği açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından aracın Türkiye fiyatı büyük merakla beklenirken gelen açıklama herkesi şoka uğratmıştı.  Resmiyette ‘elektrikli scooter’ olarak geçmesi beklenen Ami, ne yazık ki bu sınıfa dahil edilmemiş ve vergiler nedeniyle uçuk bir fiyata listeleneceği açıklanmıştı.

Yurt dışında 6 bin eurodan satılan araç, geçtiğimiz gün ülkemizde bin TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Aralık ’den bu yana kurumsal müşterilere satılan araç, bireysel kullanıcılar için de satışa açıldı. Citroën tarafından paylaşılan bilgilere göre araç, satışa çıkmasıyla birlikte fiyatına rağmen yoğun bir taleple karşılaştı.

bin TL ama elektrikli bisiklet

citroen ami

Citroën Türkiye’nin paylaştığı bilgilere göre Ami, bin TL’lik etiketiyle ve 50 adetle sınırlı olacak şekilde satışa sunulduktan sonra 25 dakika içinde tükendi. Yani araç satışa sunulduktan sonra her bir dakika içinde 2 adet Citroën Ami satıldı. Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Ami’nin satış başarısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroën Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor. Lansmanımızdan bu yana adet kurumsal satış gerçekleştirmiştik. Perakende tarafında da ilk parti araçlarımızın online satış sistemimiz aracılığıyla 25 dakika içerisinde tükenmiş olması gelecekte bu modelin çok daha başarılı yerlere gelebileceğinin ve hedeflerimizin de üzerine çıkabileceğimizin bir göstergesi. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz yüzde elektrikli mobilite çözümümüz Ami'nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz.”

Ami, Citroën'e göre bir bisiklet:

5,5 kWh kapasiteli bataryaya sahip olan Citroën Ami, tek bir şarj ile 75 kilometre menzil ve en fazla 45 km/h hız sunuyor. Volt standart priz ile üç saatte tam şarja ulaşabilen araç, resmen elektrikli scooter sınıfına girmese de Citroën Türkiye tarafından bir ‘bisiklet’ olarak tanımlanıyor:

“Ami % ëlectric, 45 km/saat’e kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet.

Emoji İle Tepki Ver

77

Citroen Ami gerçekten Türkiye'nin en ucuz arabası mı?

Orta sınıf otomobil fiyatlarının bir milyon liraya yaklaştığı günümüzde Fransız otomotiv üreticisi Citroen, tamamen şehir içi kullanım için üretilen elektrikli motora sahip Ami marka otomobilin satışına başladı. Araç hemen hemen tüm haber sitelerinde Türkiye'nin en ucuz arabası olarak sunulsa da biz aynı fikirde değiliz. Zira aracın fiyatına bakınca insan 'Neden bu arabaya bu parayı vereyim?' diye düşünmeden edemiyor. Citroen Ami ile aynı konsepte sahip başka bir otomobilin 57 bin liradan satıldığını söylersek iddiamızda haklı olduğumuzu siz de anlayacaksınız.

seafoodplus.info

3 SAATTE ŞARJ OLUYOR B1 EHLİYETİ KULLANMAK İÇİN YETERLİ

Türkiye'nin en ucuz arabası olarak lanse edilen Citroen Ami Mart'ta ülkemizde resmi olarak satılmaya başladı. Tamamen elektrikli olan Citroen Ami, 8 beygirlik bir motora ve 75 km'lik menzile sahip. 75 kilometre hıza çıkabilen Citroen Ami'yi ev prizinden tam 3 saatte şarj etmek mümkün ve 16 yaşında alınabilen B1 ehliyetiyle trafiğe çıkarmaya izin var.

CITROEN AMI DONANIM SEÇENEKLERİ

My AMI Gri, My AMI Mavi, My AMI Turuncu ve My AMI Khaki olmak üzere 4 farklı donanıma sahip araçta ekstra donanımlar için My AMI POP, bol turuncu ve arka spoyler ile eğlenceli, genç ve sportif bir tema olarak öne çıkıyor. My AMI VIBE ile tavan kaplaması dahil şık, grafik bir görünüm ortaya koyuyor. Bu 2 kişiselleştirme paketi, teslimat öncesinde profesyoneller tarafından uygulanıp aksesuar olarak müşteriye sunuluyor.

seafoodplus.info

KÖPRÜLERDEN GEÇİŞİ YASAK

Citroen Ami'nin Türkiye'nin en ucuz arabası denilerek piyasada satılacağını söyledik, firmadan yapılan açıklamaya göre araç bin liraya satılacak. Aracın klasik bir otomobilden farklı olduğunu hatırlatmakta fayda var zira aracı satın almayı düşünürseniz İstanbul'daki köprülerden geçişinin yasak olduğunu hatırlatalım. Araç için normal bir araba sahibinin devlete Ocak ve Haziran aylarında iki taksit halinde ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi ise ödenmiyor.

seafoodplus.info

Fotoğraf Altı: Ami'nin Avrupa'da Buggy adı verilen bir cross modeli mevcut.

BU OTOMOBİLİ KİMLER ALABİLİR?

Citroen Ami, fiyatı bakımından Türkiye'nin en ucuz arabası olarak tanıtılsa da kullanım açısından herhangi bir aile otomobili gibi değil. Araba bir motor, şasi ve direksiyon temeli üzerinde inşa edilmiş. Bagajı olmayan araç tek kabin içine ters yönlere açılabilen kapılar vasıtasıyla iki yetişkin yolcunun seyehat edebilmesine imkan tanıyor. Güvenlik ekipmanı olarak düşünülen ABS, ESP, hava yastığı (Airbag) gibi donanımlar araçta mevcut değil. Bu haliyle otomobil 4 tekerlekli bir motoru andırıyor. Citroen Ami ile aynı konsepte sahip ve aynı teknik özellikleri bulunan başka marka araç seafoodplus.info'da 57 bin liraya satılıyor. Aracı almayı düşünen insanların kısa mesafeli ev-okul, iş yeri ev arasında ulaşım konusunu çözmek için ya da şehir içinde kısa gezintiler için tercih edebileceğini öngörebiiriz.

seafoodplus.info

CITROEN AMI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Şimdi gelin Citroen Ami'nin teknik özelliklerine bir göz atalım.

Citroen Ami, 2 kişilik oturma kapasitesine sahip ve bagajı yok. Aracın 14 inç büyüklüğünde tekerlekleri bulunuyor, metre uzunluk, metre genişlik ve metre yüksekliğe sahip.

Citroen Ami'nin 2 yıl ve sınırsız kilometre garantisi bulunuyor. Aracın bataryalarında da 3 yıl ve 40 bin km garantisi bulunuyor. PSA Türkiye'nin bu araca özel kasko ürünü çalışmaları ise devam ediyor.

seafoodplus.info

* Yüzde elektrikli ve parçaları üretilirken geri dönüşümlü malzeme tercih edilmiş.

* 75 km menzili var. Otoyollardan ve köprülerde geçmesi yasak, semtler arası seyahat için yeterli

* Önden çekişli bir otomobil

* Motoru 8 beygir güç üretiyor

* Düşük motor gücü ve hızlanmaya sahip, 50 km maksimum hıza ulaşıyor.

* kg ağırlığında olan otomobil, neredeyse bir scooter gibi

* Avrupa'da 16 yaş ve üzeri için ehliyetsiz kullanılabilirken Türkiye'de B1 ehliyet şart bulunuyor

* Araçta vites kolu veya debriyaj bulunmuyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir